abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:25:06 #1
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800278
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ik heb even de vrijheid genomen om een OP in elkaar te knutselen. We zitten hier toch met elkaar in hetzelfde schuitje. En zonder elkaar echt in de weg te willen zitten om bij die ene geweldige baan aangenomen te worden, zijn er toch zeker wel een hele hoop do’s en don’ts die we volgens mij met elkaar kunnen delen. Zoals welke vacaturesites gebruik je, goede links naar bijv het maken van CV’s en/of brieven, sollicitatietips, vragen, voorbereiding etc.

Hierbij alvast wat ik regelmaat gebruik/raadpleeg.

Vacaturesites:

www.linkedin.com
www.nationalevacaturebank.nl
www.monsterboard.nl
www.stepstone.nl
www.twitter.com
www.intermediair.nl
www.nuwerk.nl
http://www.carrierecafe.nl/
http://www.sportcareer.nl/
http://werk.startpagina.nl/
http://www.baanindebuurt.nl/
http://www.vacant.nl/
http://www.askjim.nl/
http://www.bouwvacatures.nl/
http://www.eenbaan.nl/
https://www.gemeentebanen.nl/
https://www.it-contracts.nl/
http://www.jobnet.nl/
http://www.managementvacature.nl/
http://www.jobpool.nl/
http://www.jobsinfinance.nl/
http://www.brabantvac.nl/
http://www.managementvacature.nl/
http://www.megajobs.nl/index.html
http://www.itjobboard.nl/
http://vacaturekrant.nl/
http://www.zorgbanen.nl/
http://www.job.nl/
http://www.studentenwerk.nl/
http://www.scholierenwerk.nl/
http://www.youngcapital.nl/
http://www.banentop.nl/
http://www.zoekbijbaan.nl/
http://www.careerbuilder.nl/
www.indeed.nl
http://nl.jobrapido.com/

Werken bij de Europese Unie
Een manier om informatie te vinden over banen en leermogelijkheden in Europa
Links > Overige diensten voor arbeidsbemiddeling

Van elektro tot civiele techniek. Alle smaken zitten er tussen
http://www.xelvin.nl/
http://visdetachering.nl/vacatures/
http://www.continu.nl/vacatures/resultaat/
http://www.trivoor.nl/
http://www.sement.nl/
http://www.certusgroep.nl/
http://www.nivelgroep.nl/
http://www.mtenv.nl/
http://www.kpt.nl/
http://www.brunel.nl/detacheringsbureau
http://www.lybrae.nl/

Leuke banen bij een waterleidingmaatschappij
http://www.evides.nl/werkenbij

Uitzendorganisaties:
8 baan
Adecco
Flexpoint
Manpower
Randstad
Tempo Team
Unique
Start
Randstad
MF Uitzendbureau
MPO personeel
Hartman
ASA talent
PrimaDeta
Creyf's

CV tips:

http://www.coolinfographi(...)-a-visual-trend.html
http://www.visualcv.com/www/examples/
http://www.sprout.nl/311/(...)nfographic-cv-s.html
www.sollicitatiedokter.nl

Sollicitatietips:

http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie
http://www.intermediair.n(...)bij-het-solliciteren
http://www.carrieretijger.nl/
www.sollicitatiedokter.nl

Carrière tips
http://www.thema.nl/
http://www.computable.nl/

Hallon!
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:25:51 #2
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800293
LaPo:

quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:24 schreef BlueMage het volgende:
Mja maar ff de andere kant van zo'n verhalen: had laatst ook gesolliciteerd voor inpakker/operator bij een nieuw gestart bedrijf wat vlees verpakt, 2 weken ofzo niks gehoord, werd ik vandaag uit het niks gebeld of ik nog interesse had. :o :') Dus hoeft niet altijd wat te zeggen als het lang duurt :) maar ben het er wel mee eens dat het netjes is op z'n minst even te bellen, iets persoonlijker.
Hallon!
pi_152800735
Nee maar 2 weken na sollicitatie niets horen vind ik wat anders dan niets horen of via mail horen na 1ste of 2e gesprek. Je hebt toch al persoonlijk contact met ze gehad. Dan is mail wel apart en vind ik persoonlijk onprofessioneel.

Ik heb ook wel eens 3 weken na mijn sollicitatie een uitnodiging voor gesprek (altijd telefonisch tot nu toe) gekregen. En ik was al bijna weer vergeten of had er geen hoop meer op om er wat van te vernemen. Gelukkig houd ik tegenwoordig een excelsheet bij met waar ik gesolliciteerd heb. Scheelt een hoop.

Ik heb overigens volgende week weer een gesprekje ergens. En ik heb ergens een terugbelverzoek neergelegd. Daar verwacht ik deze week nog wel een reactie op zodat we verder in gesprek kunnen gaan en aftasten naar mogelijkheden. En nog het een en ander via wat tussenpersonen lopen.

Ik heb best wat lopen, ik krijg veel positieve feedback op mijn CV en toch heb ik nog geen baan :P.
Moet er wel bij zeggen dat ik zelf ook een klein beetje boel kritisch ben en niet zomaar een baan wil accepteren. Valt mij dan nog best tegen om iets leuks en een goede eerste klik met een bedrijf te krijgen. Maar ik zie wel dat er gewoon best veel vacatures zijn waar ik op zou kunnen solliciteren. Ik heb alleen nu even een sollicitatiestop voor mijzelf. En even al het lopende afwachten, totdat er weinig tot niets overblijft en ik er weer een paar brieven de deur uit kan doen. Of er moet wel iets wat helemaal (weer :P ) op het lijf geschreven is voorbij komen, want ik blijf het wel in de gaten houden.

Ik heb nu 6 dingen lopen. 3 via tussenpersonen, 3 van mijzelf.
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:43:08 #4
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800899
Zoals ik al zei: in het geval van Queller was het een stuk netter geweest om even te bellen idd.

Ga me de komende weken links en rechts bij uitzendbureaus waar ik goeie ervaringen mee heb me maar weer eens melden dat ik iig eind juni volledig beschikbaar ben.
Hallon!
pi_152801230
Dat is altijd handig. Hebben zij jou weer op hun netvlies en hopelijk aansluitend voor jou misschien weer wat anders leuks.
pi_152803135
Ik zal zeker nog even op het mailtje reageren, maar dat kan morgen :)

Nog deze week hoor ik van bedrijf B. Ik duim nog even door. Wordt het 'm niet, dan ga ik weer met goede moed verder ^O^
pi_152826507
Ik ga het even hier proberen, nieuw topic is onzinnig. Maar ik ben op zoek naar een artikel wat ik recent ergens op internet heb gelezen.
Het ging over de nieuwe manier van solliciteren. Een bedrijf in Nederland (naam ook vergeten, dom I know) is hier heel actief in en ook met hun huidige medewerkers. Ze willen dat sollicitanten voor een groot publiek met een soort van elevator pitch zichzelf kan verkopen. En dat hun medewerkers om de zoveel tijd voor een groot publiek op een bepaalde manier zichzelf zakelijk moet kunnen presenteren.

Nu kan ik het hele artikel niet meer terugvinden :(. Iemand met goede googleskills die een poging wil wagen nav bovenstaande informatie?
pi_152831729
Ik kan weer beginnen met werk zoeken. In gesprek met mijn leidinggevende is naar voren gekomen dat hij me een baan van 11 lesuren (in plaats van 22 nu) kan aanbieden volgend jaar. Dan werk ik bijna volledig om mijn reiskosten te vergoeden, dus dat gaat 'm niet worden denk ik. Jammer, want ik heb het goed naar mijn zin.

Woorden die gevallen zijn in de gesprekken met (bij leerlingen zeer populaire) collega's en deze leidinggevende: "Take it or leave it". "Als je anderen vertelt over wat ik je nu aanbiedt kun je wat mij betreft je spullen pakken". "Als je nu niet gaat studeren, hoef je volgend jaar niet terug te komen"...

Holy hell, ik dacht dat we gewaardeerd werden, maar klaarblijkelijk is dit niet het geval.
Mon 'en!
pi_153021439
Even een update'tje van mijn kant.
Was even niet meer actief bezig met solliciteren want ik had zoveel dingen uitstaan dat ik daar maar even op wilde wachten (tenzij echt toffe functie).

Gisteren een gesprek gehad, vandaag gehoord dat ik door mag naar de volgende ronde. Bedrijf die ook snel schakelt vind ik wel fijn. Blijf je niet steeds zo lang wachten.

Even afwachten maar weer, maar voelt weer goed dat er wat beweging in zit. Alleen maar brieven blijven schrijven en niet weten wanneer je wat hoort is vermoeiend (via W&S bureau's meestal en die zijn dan ook afhankelijk van de klanten).
pi_153121642
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
pi_153126420
Ik ben eigenlijk wel even benieuwd hoe de 2e gesprekken bij jullie gingen. Was het meer inhoudelijk of meer vrijblijvend? Wat is er anders aan dan het eerste gesprek.

Ik heb deze week een 2e gesprek staan en met de dag word ik eigenlijk wel enthousiaster over de functie. Dus wil het niet verkloten :P

Ik heb 1 gesprekspartner die hetzelfde is en de ander is nieuw. Veel dezelfde vragen zal ik dus niet krijgen. De nieuwe is een directeur.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen en eventuele tips.
pi_153126438
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:31 schreef peter070 het volgende:
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
Dat is balen. Succes weer met solliciteren!
pi_153126549
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:38 schreef Lingue het volgende:

Ik heb ook wel eens 3 weken na mijn sollicitatie een uitnodiging voor gesprek (altijd telefonisch tot nu toe) gekregen. En ik was al bijna weer vergeten of had er geen hoop meer op om er wat van te vernemen. Gelukkig houd ik tegenwoordig een excelsheet bij met waar ik gesolliciteerd heb. Scheelt een hoop.

Goed idee. Weet nog wel waar ik gesolliciteerd heb, maar het duurt soms echt weken voor je antwoord krijgt ergens van, dus inderdaad goed om georganiseerd bij te houden.

Even een vraagje.

Ik ben afgestuurd in Sector Y met een certificaat, workshops en zelfs de nodige werkervaring voor sector Z. Ik ben ook zeer kundig in sector Z omdat daar echt mijn passie ligt.

Mijn droombaan is een baan binnen de functie van Z in een bedrijf dat zich specialiseert op Y.

Nu zag ik een vacature voor een baan binnen sector Z, die niks met Y te maken heeft maar me wel heel erg leuk lijkt en wou ik daar tóch graag op reageren. Echter ze vragen een volledige afgeronde HBO-opleiding sector Z (heb ik niet, overigens wél een zeer praktisch ingestelde minor van een half jaar in die richting gevolgd en daar scoorde ik beter dan de sector Z studenten dus aan zelfvertrouwen ontbreekt het me sinds die tijd niet meer :) ) .. tja.

Als ze dan op mijn CV kijken zien ze natuurlijk eerst mijn 'volledige' papiertje sector Y en in je sollicitatiebrief wordt ook verwacht dat je je opleidingstraject uitlicht. Hoe verpak je dat in zo'n geval mooi? Want als ik zeg "Zoals u ziet ben ik niet afgestuurd in de juiste richting MAAR geen nood, bladiebla ik heb deze papieren ook" gooi je met die onzekere instelling ook een beetje je eigen ruiten in. En ik weet zeker dat ik met mijn kennis en ervaring gewoon geschikt ben voor de functie. Het is puur mijn opleidingsnaam die in de weg zit. Opleidingsnaam weglaten? Opleiding vermelden en meteen vermelden dat ik als droom die dingen wil combineren (maar dan denken ze natuurlijk weer dat ik zo weg ben als de kans zich voor doet, dus dat kan ook nogal negatief uitpakken)? ... pfff.
pi_153126612
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:31 schreef peter070 het volgende:
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
Balen ja... sterkte met de speurtocht...
  maandag 1 juni 2015 @ 12:50:28 #15
250892 DE_krumpel
niet kreupel
pi_153153265
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 17:09 schreef Lingue het volgende:
Ik ga het even hier proberen, nieuw topic is onzinnig. Maar ik ben op zoek naar een artikel wat ik recent ergens op internet heb gelezen.
Het ging over de nieuwe manier van solliciteren. Een bedrijf in Nederland (naam ook vergeten, dom I know) is hier heel actief in en ook met hun huidige medewerkers. Ze willen dat sollicitanten voor een groot publiek met een soort van elevator pitch zichzelf kan verkopen. En dat hun medewerkers om de zoveel tijd voor een groot publiek op een bepaalde manier zichzelf zakelijk moet kunnen presenteren.

Nu kan ik het hele artikel niet meer terugvinden :(. Iemand met goede googleskills die een poging wil wagen nav bovenstaande informatie?
Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
  maandag 1 juni 2015 @ 13:08:36 #16
260839 vuvuzela
pwèèèèèp
pi_153153847
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:50 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
Als na een paar keer blijkt dat zo'n babbelaar vakinhoudelijk toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet zullen ze er wel snel van afstappen.
Denk dat deze manier dan ook vooral bij verkopers/vertegenwoordigers effectief is.
pi_153154812
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:50 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
Het zal vast niet voor ieder vakgebied gelden. Maar snap het wel en denk dat dit ook veelal beter inzicht geeft in wat voor vlees een bedrijf binnen gaat halen.
Als je rol/bedrijf verwacht dat je communicatief sterk moet zijn op heel veel vlakken, dan is dit een uitstekende manier om dat te achterhalen.
Het nadeel is wel dat mensen die misschien in het begin moeilijker zichzelf op die manier kunnen verkopen er niet makkelijk doorheen komen.
Ik presteer ook beter in een gesprek dan dat ik mijzelf voor een groep mensen moet verkopen. Maar ik kan prima mijn werk verkopen als project manager.

Ik zie steeds vaker artikelen voorbij komen dat bedrijven graag een videoboodschap zien ipv een brief. En dat snap ik wel je ziet zoveel meer van een persoon in een video dan wat er op een stukje papier staat. En het is een kwestie van (heel veel) oefenen om daar steeds beter in te worden.
  maandag 1 juni 2015 @ 15:05:12 #18
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153156806
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:08 schreef vuvuzela het volgende:

[..]

Als na een paar keer blijkt dat zo'n babbelaar vakinhoudelijk toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet zullen ze er wel snel van afstappen.
Denk dat deze manier dan ook vooral bij verkopers/vertegenwoordigers effectief is.
Als ik zie wat er hier allemaal bij de fabriek waar ik werk bij die hogere functies allemaal rondloopt ben ik bang dat ze deze methode overal gebruiken. :') Met als gevolg dat de "simpele operators" niet eens de goeie datum op hun display hebben en meer van die ongein. :') Maar dit hoort eigenlijk in KLB thuis. :P
Hallon!
pi_153160705
Ik heb vandaag twee gesprekken gehad, het kon niet anders en op zich ben ik er hartstikke blij mee. Maar het leverde wel extra stress en wat logistieke problemen op.

Dwars door het land moeten crossen met de falende NS, dat is al slecht voor je hart. Tegen het einde van het tweede gesprek dacht ik: Heb ik dit niet al eerder gezegd? Kwam die vraag niet al eerder voorbij? Of was dat vanochtend?

Het ging ook om soortgelijke functies bij soortgelijke bedrijven, dus alles liep in elkaar over.

Ik ben overigens een kapitaal kwijt aan reiskosten. Nou ja, nu vijftig euro in ongeveer twee weken tijd. Vragen jullie om een reiskostenvergoeding? :@
pi_153162008
Oh 2 gesprekken, wat goed! Hoe gingen ze voor je gevoel? Goed gesprek gehad? Lichte voorkeur voor 1 van de 2 bedrijven? En natuurlijk, wanneer hoor je wat?

2 op 1 dag is wel veel, maar je hebt het overleefd. Zal idd wel ook vermoeiend zijn omdat je eigenlijk geen tijd hebt om het een te laten bezinken en je al weer bij de ander zit.
Hopelijk heb je in de trein even goede aantekeningen kunnen maken zodat je weer een beetje helder hebt welk bedrijf wat zei.

Wat betreft reiskostenvergoeding, ik vraag het zelf nooit. Maar ben inmiddels wel wat kieskeuriger geworden waar ik wel/niet op gesprek wil. In de zin van, ik ga niet zomaar bij een 'uitzendbureau' of iets gelijkwaardigs toe die een kennismakingsgesprek willen buiten mijn eigen woonplaats. Want dan kan ik bezig blijven.
En gesprekken waarvan ik denk dat het potentie heeft daar investeer ik dan wel de benzinekosten in maar vraag ik nooit om een onkostenvergoeding.
pi_153180081
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 18:08 schreef Lingue het volgende:
Oh 2 gesprekken, wat goed! Hoe gingen ze voor je gevoel? Goed gesprek gehad? Lichte voorkeur voor 1 van de 2 bedrijven? En natuurlijk, wanneer hoor je wat?

2 op 1 dag is wel veel, maar je hebt het overleefd. Zal idd wel ook vermoeiend zijn omdat je eigenlijk geen tijd hebt om het een te laten bezinken en je al weer bij de ander zit.
Hopelijk heb je in de trein even goede aantekeningen kunnen maken zodat je weer een beetje helder hebt welk bedrijf wat zei.

Wat betreft reiskostenvergoeding, ik vraag het zelf nooit. Maar ben inmiddels wel wat kieskeuriger geworden waar ik wel/niet op gesprek wil. In de zin van, ik ga niet zomaar bij een 'uitzendbureau' of iets gelijkwaardigs toe die een kennismakingsgesprek willen buiten mijn eigen woonplaats. Want dan kan ik bezig blijven.
En gesprekken waarvan ik denk dat het potentie heeft daar investeer ik dan wel de benzinekosten in maar vraag ik nooit om een onkostenvergoeding.
De gesprekken gingen redelijk, maar maken bij beide banen deel uit van een Hunger Games-achtige selectieprocedure. Nog veel tegenkandidaten, soms nog tot wel drie extra gesprekken en waarschijnlijk ook assessments. (Zo vervelend als dat niet wordt aangekondigd in de vacature.) Je moet véél meer in huis hebben dan drie jaar geleden, voor een vergelijkbare functie bij een vergelijkbaar bedrijf.

Ik ben in deze fase nog heel kritisch. Alle banen waarop ik solliciteer, wil ik ook echt héél graag. Dus in die zin kan ik ook niet op de reiskosten bezuinigen. Ik hoop maar dat ik een van deze twee banen krijg, dan blijft het nog binnen de perken. Volgende week hoor ik meer. :)
pi_153180279
Oh dat is wel pittig. Vooral als je zoveel rondes eigenlijk moet doorlopen. Lijkt mij dan ook wel vermoeiend en zeker 2 van zulke gesprekken dan op 1 dag. Het zou idd netjes zijn om aan te geven of een assessment onderdeel uitmaakt van een gesprek. Mocht je merken dat dat vaker voorkomt kun je misschien vooraf bellen om te vragen hoe een volledige procedure eruit ziet. Tenzij het niet uitmaakt voor je. Of als je niet zeker weet of het je wat lijkt.

Je deed/zocht iets in de communicatie? Of verwar ik je nu met iemand anders?
En vond je de functies ook na de gesprekken nog steeds interessant?

Ik heb nu best veel gesprekken gevoerd met bedrijven. Op mijn initiatief (open sollicitatie) als via gerichte sollicitaties. Maar veelal kwam er toch wel uit dat het functieprofiel wel anders is dan waar ik op gesolliciteerd heb. Daar mogen bedrijven nog best wel wat stappen in maken. Maar gelukkig na al die gesprekken ben ik wel steeds een duidelijker beeld gaan krijgen wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat is ook wel belangrijk.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 10:31:45 #23
327059 Royco1
I AM THE LAW!!
pi_153180468
quote:
15s.gif Op maandag 1 juni 2015 15:05 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Als ik zie wat er hier allemaal bij de fabriek waar ik werk bij die hogere functies allemaal rondloopt ben ik bang dat ze deze methode overal gebruiken. :') Met als gevolg dat de "simpele operators" niet eens de goeie datum op hun display hebben en meer van die ongein. :') Maar dit hoort eigenlijk in KLB thuis. :P
Herkenbaar ja, je vraagt je echt af hoe het kan dat sommige ooit aangenomen zijn.
pi_153180573
Tijdje even niet gepost.. Begin/half mei wat gesprekken gehad die nergens op uitgelopen zijn. Daarna even een tijdje niet actief gesolliciteerd i.v.m. gezondheid.

Vorige week gesprek gehad voor een functie die ik graag wil, maar tijdens het gesprek was er totaal geen klik. Stond ook binnen 15 minuten weer buiten. Er werd alleen gevraagd wie ik was, wat ik tijdens mijn stage heb gedaan(zelfde branche) en hoeveel uur ik wilde werken. Hoor vandaag wat zij willen, maar wat mij betreft hoeft het niet.

Daarnaast gister 2 gesprekken gehad bij uitzendbureaus, een administratieve/secretariële functie, een callcenterfunctie. Voor de administratieve/secretariële functie vandaag op gesprek bij het bedrijf zelf (ben een van de drie) en voor de callcenterfunctie hoor ik vandaag of morgen of ik volgende week bij het bedrijf op gesprek mag.
pi_153181063
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 10:24 schreef Lingue het volgende:
Oh dat is wel pittig. Vooral als je zoveel rondes eigenlijk moet doorlopen. Lijkt mij dan ook wel vermoeiend en zeker 2 van zulke gesprekken dan op 1 dag. Het zou idd netjes zijn om aan te geven of een assessment onderdeel uitmaakt van een gesprek. Mocht je merken dat dat vaker voorkomt kun je misschien vooraf bellen om te vragen hoe een volledige procedure eruit ziet. Tenzij het niet uitmaakt voor je. Of als je niet zeker weet of het je wat lijkt.

Je deed/zocht iets in de communicatie? Of verwar ik je nu met iemand anders?
En vond je de functies ook na de gesprekken nog steeds interessant?

Ik heb nu best veel gesprekken gevoerd met bedrijven. Op mijn initiatief (open sollicitatie) als via gerichte sollicitaties. Maar veelal kwam er toch wel uit dat het functieprofiel wel anders is dan waar ik op gesolliciteerd heb. Daar mogen bedrijven nog best wel wat stappen in maken. Maar gelukkig na al die gesprekken ben ik wel steeds een duidelijker beeld gaan krijgen wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat is ook wel belangrijk.
Ik ben inderdaad op zoek naar een baan als contentmanager, contentspecialist, (web)redacteur, online communicatiemedewerker. En na de gesprekken van gisteren heb ik nog steeds geen voorkeur voor een van beide bedrijven. Ik probeer er ook niet veel over na te denken. Misschien maken zij de keuze wel voor mij door me af te wijzen.

En zo'n assessment ... Het is een verrassing waar ik niet blij mee ben, maar ik haak er niet op af. Het enige waar ik momenteel voor pas, zijn vacatures waarvoor je filmpjes met een elevator pitch moet insturen. Vreemd genoeg zie ik die steeds bij redactie-functies. Dan denk ik: jullie zoeken iemand die goed kan schrijven, een brief is al een proeve van bekwaamheid. En dan vragen jullie je kandidaten om te praten?! Dan heb je binnen het bedrijf vast ook wel zo'n sfeertje waarbij je jezelf steeds in de kijker moet spelen en veel moet presenteren. Liever niet.

Ik heb vreemd genoeg heel veel gehad aan een gesprek bij een wervings- en selectiebureau. Ze konden niet direct iets voor me betekenen, maar zij wisten na anderhalf uur feilloos mijn sterke punten en nog wat andere relevante dingen te benoemen. Orde in de chaos, haha!
pi_153181415
Haha, ja die videoboodschappen begin ik ook niet aan. Ook al vrees ik wel dat het dus steeds meer de toekomst van solliciteren gaat zijn.
Ik sta prima mijn mannetje in een gesprek en ik kan, vind ik, perfect een brief schrijven. Maar ik zal nooit een videoboodschap perfect vinden van mijzelf.
Presenteren ansich vind ik geen probleem, maar wel op video en wat de rest van mijn leven mij kan achtervolgen :P

Goede W&S bureau's hebben ook wel heel goed en snel door waar de kwaliteiten van sollicitanten kunnen liggen. En dat kan al veel werk schelen, voor jezelf, om ook gepast te kunnen solliciteren en mee te nemen in gesprekken.

Vorige week kreeg ik de vraag bij een sollicitatie wat ik mee kan nemen als persoon binnen het team. En dan ben ik wel blij dat ik de laatste 1,5 jaar daar heel vaak feedback op heb gekregen. Want zelf zie ik dat niet zo en is dat gewoon de persoon die ik ben, maar blijkbaar vallen dergelijke 'kwaliteiten' wel anderen op. Die sterkte en verbeter analyses neem ik altijd graag aan.

Ik duim dat je snel duidelijkheid hebt, scheelt veel stress/stof tot nadenken.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 11:21:23 #27
250892 DE_krumpel
niet kreupel
pi_153181664
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:41 schreef Lingue het volgende:

[..]

Het zal vast niet voor ieder vakgebied gelden. Maar snap het wel en denk dat dit ook veelal beter inzicht geeft in wat voor vlees een bedrijf binnen gaat halen.
Als je rol/bedrijf verwacht dat je communicatief sterk moet zijn op heel veel vlakken, dan is dit een uitstekende manier om dat te achterhalen.
Het nadeel is wel dat mensen die misschien in het begin moeilijker zichzelf op die manier kunnen verkopen er niet makkelijk doorheen komen.
Ik presteer ook beter in een gesprek dan dat ik mijzelf voor een groep mensen moet verkopen. Maar ik kan prima mijn werk verkopen als project manager.

Ik zie steeds vaker artikelen voorbij komen dat bedrijven graag een videoboodschap zien ipv een brief. En dat snap ik wel je ziet zoveel meer van een persoon in een video dan wat er op een stukje papier staat. En het is een kwestie van (heel veel) oefenen om daar steeds beter in te worden.
Ik ben op communicatief vlak gewoon heel slecht maar altijd één van de betere met betrekking tot het inhoudelijke werk.
Zo laten bedrijven zelf wel zien dat ze helemaal niet op zoek zijn naar de beste mensen voor de functie.
pi_153181938
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 11:21 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben op communicatief vlak gewoon heel slecht maar altijd één van de betere met betrekking tot het inhoudelijke werk.
Zo laten bedrijven zelf wel zien dat ze helemaal niet op zoek zijn naar de beste mensen voor de functie.
Het zal heel erg afhankelijk zijn van de branche op dit moment. Maar ik zal er niet van staan te kijken als het over een paar jaar normaal gaat zijn.

Ik ben er ook geen voorstander van, maar ik snap het wel! Non-verbale communicatie icm uitstraling zegt zoveel meer dan een stukje papier, hoe goed dat stukje papier ook mag zijn. Je kunt daaruit, denk ik, niet altijd halen of iemand goed bij het bedrijf past of niet.

Maar ik zou daar nog niet echt zorgen over maken hoor. Er zijn nog meer dan genoeg bedrijven waar dat niet gevraagd wordt.
Maar als ik kijk hoe het solliciteren in de afgelopen 5 jaar is veranderd en dat vergelijk met de 10 jaar daarvoor, is er echt flink wat veranderd. En dat is even aanpassen en een nieuwe manier zoeken. Maar zodra je je eigen kwaliteiten goed kunt belichten in je C.V. dan heb je al meer dan de helft gewonnen.

Ik heb vorig jaar mijn C.V. drastisch omgegooid en inmiddels krijg ik zoveel meer positieve feedback op mijn C.V.. Ipv alleen maar platte tekst is het nu mooier, beter, sprekender geworden. En men ziet heel snel wat ik gedaan heb met een pakkend stukje tekst.
pi_153185974
Tweede gesprek gehad. Op zich wel leuk gesprek, maar denk dat ik teveel aan de oppervlakte ben gebleven. Twijfel.
pi_153212756
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!

[ Bericht 2% gewijzigd door _Arual_ op 03-06-2015 11:33:25 ]
pi_153212887
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad, het nuttig kan zijn. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!
U bent geslaagd voor het onzichtbare deel 'zelf nadenken' *O*

ik zou me rot ergeren aan dat soort betuttelende zooi :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_153212949
Ik maak van woede ook taalfouten in mijn post hier, dat is dan weer wel tekenend _O-
pi_153214921
Hahaha, oh jee. Dan weet ik wat mij te wachten staat :P

Ach ene 'oor' in enzo.
pi_153215084
*meld. Vorige week een gesprek gehad van 1,5 (!) uur. Uiteindelijk niet geworden omdat mijn antwoorden niet allemaal goed aansloten bij de vragen. Nou moet ik zeggen dat na 1,5uur constant vragen beantwoorden mijn concentratievermogen ook behoorlijk laag was.
  woensdag 3 juni 2015 @ 15:29:08 #35
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153218686
Sollicitatietraining bij de soos voor je bijstandsuitkering is pas de ultieme vernedering. Ik ga eind juni weer ff de ww in misschien (of in het gunstigste geval heb ik ander werk en hoeft dat niet) dan merk ik vanzelf wel of ik zo'n training ook moet doorlopen, ik kan 't wel aan. :7
Hallon!
pi_153218739
Hoe doen ze dat eigenlijk als je als HR adviseur werkloos bent? Moet je dan ook al die cursussen volgen? :+.
pi_153219057
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:30 schreef DezeBestaatVastNogNiet het volgende:
Hoe doen ze dat eigenlijk als je als HR adviseur werkloos bent? Moet je dan ook al die cursussen volgen? :+.
Ik kan het je over een paar weken vertellen :P
pi_153219454
Eergisteren was ik radeloos: huis kwijt, baan kwijt.. en nu ineens heb ik een huis aangeboden gekregen voor minder dan mijn limiet EN ik mag op sollicitatiegesprek komen op een oude stageschool. What. The. Fuck. :D
Mon 'en!
pi_153219543
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:53 schreef bloempjuh het volgende:
Eergisteren was ik radeloos: huis kwijt, baan kwijt.. en nu ineens heb ik een huis aangeboden gekregen voor minder dan mijn limiet EN ik mag op sollicitatiegesprek komen op een oude stageschool. What. The. Fuck. :D
De goede tijden komen we weer aan ^O^
pi_153244362
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:53 schreef bloempjuh het volgende:
Eergisteren was ik radeloos: huis kwijt, baan kwijt.. en nu ineens heb ik een huis aangeboden gekregen voor minder dan mijn limiet EN ik mag op sollicitatiegesprek komen op een oude stageschool. What. The. Fuck. :D
Nice! Dat zijn de goede verhalen! :)
pi_153244415
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!
Je zou ze de kost moeten geven, mensen die een sollicitatiebrief met de hand schrijven.
5 Ferrari's op videoband!
  donderdag 4 juni 2015 @ 13:00:38 #42
47102 Elvi
miemkwien
pi_153244533
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:56 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Je zou ze de kost moeten geven, mensen die een sollicitatiebrief met de hand schrijven.
Mijn vader dacht dat ik steeds afgewezen werd omdat ik mn brieven niet met de hand schrijf :')
pi_153245172
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:56 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Je zou ze de kost moeten geven, mensen die een sollicitatiebrief met de hand schrijven.
Dat zijn naar mijn ervaring voor 95% mensen die aan hun sollicitatieplicht moeten voldoen.

"Hoi ik ben Fred, bij deze wil ik solliciteren naar een functie bij uw bedrijf als stucadoor.
Ik ben al 10 jaar werkloos, heb een slechte rug en ik ben allergisch voor stof. Ik hoor graag van u.

Mvg.

Fred"

Deze was dan nog van voor de verscherpte regels maar heb ik hier serieus waar nog ergens in een la liggen. Handgeschreven op zo'n blocnote scheurvelletje van gerecycled papier.

* Fred is een gefingeerde naam om de betreffende fokker niet in diskrediet te brengen. Er staat in het echt Herman op.
  donderdag 4 juni 2015 @ 13:27:14 #44
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153245253
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2015 13:24 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat zijn naar mijn ervaring voor 95% mensen die aan hun sollicitatieplicht moeten voldoen.

"Hoi ik ben Fred, bij deze wil ik solliciteren naar een functie bij uw bedrijf als stucadoor.
Ik ben al 10 jaar werkloos, heb een slechte rug en ik ben allergisch voor stof. Ik hoor graag van u.

Mvg.

Fred"

Deze was dan nog van voor de verscherpte regels maar heb ik hier serieus waar nog ergens in een la liggen. Handgeschreven op zo'n blocnote scheurvelletje van gerecycled papier.

* Fred is een gefingeerde naam om de betreffende fokker niet in diskrediet te brengen. Er staat in het echt Herman op.
_O-

Tsja maar als je verplicht wordt gesteld om 20 sollicitaties in 4 weken te doen dan krijg je dit soort gezeik natuurlijk ook. :')
Hallon!
pi_153245769
quote:
10s.gif Op donderdag 4 juni 2015 13:27 schreef BlueMage het volgende:

[..]

_O-

Tsja maar als je verplicht wordt gesteld om 20 sollicitaties in 4 weken te doen dan krijg je dit soort gezeik natuurlijk ook. :')
En dan op badslippers en in trainingspak op gesprek komen :')
5 Ferrari's op videoband!
pi_153246241
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!
Ik kreeg toen ik in de WW zat ook een training 'solliciteren met social media' terwijl ik net mijn opleiding communicatie had afgerond, met als specialisatie online en social media. Mijn coach vond het toen wel een beetje overdreven om mij die cursus te laten doen _O-

En verder is hier geen nieuws te melden. Ik ben nu een maand bezig met mijn nieuwe vrijwilligerswerk. En mijn baas geeft mij 1 uur coaching per week als 'beloning'. Daar heb ik tot nu toe meer aan gehad dan alle gesprekken en trainingen van het UWV :D :')
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_153248845
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 13:46 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

En dan op badslippers en in trainingspak op gesprek komen :')
Misschien verrassend maar 'Fred' is helaas niet uitgenodigd ivm kandidaten waarvan het profiel beter aansloot bij het functieprofiel :)
  donderdag 4 juni 2015 @ 18:41:31 #48
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153252637
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2015 15:44 schreef Deshain het volgende:

[..]

Misschien verrassend maar 'Fred' is helaas niet uitgenodigd ivm kandidaten waarvan het profiel beter aansloot bij het functieprofiel :)
Ik had 'm aangenomen daar kloot je dat soort luie zakken het meest mee.
Hallon!
pi_153257406
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 14:04 schreef ChatGirl het volgende:

[..]

Ik kreeg toen ik in de WW zat ook een training 'solliciteren met social media' terwijl ik net mijn opleiding communicatie had afgerond, met als specialisatie online en social media. Mijn coach vond het toen wel een beetje overdreven om mij die cursus te laten doen _O-

En verder is hier geen nieuws te melden. Ik ben nu een maand bezig met mijn nieuwe vrijwilligerswerk. En mijn baas geeft mij 1 uur coaching per week als 'beloning'. Daar heb ik tot nu toe meer aan gehad dan alle gesprekken en trainingen van het UWV :D :')
Ik ben was webredacteur/contentmanager en ik moet die cursus ook verplicht gaan volgen. Iemand zei al: stuur een mail naar het UWV waarin je zegt dat je in de hoedanigheid van docent komt.

Zou het zin hebben om bij mijn coach aan te kaarten dat ik hier echt niks aan heb? Ik ben bang dat ze me dan meteen zien als lastig geval ...
pi_153257712
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 21:35 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik ben was webredacteur/contentmanager en ik moet die cursus ook verplicht gaan volgen. Iemand zei al: stuur een mail naar het UWV waarin je zegt dat je in de hoedanigheid van docent komt.

Zou het zin hebben om bij mijn coach aan te kaarten dat ik hier echt niks aan heb? Ik ben bang dat ze me dan meteen zien als lastig geval ...
Gewoon doen. Het ligt ook wel een beetje aan de coach die je hebt, heb ik toen gemerkt. Mijn eerste coach verplichtte mij ook al die trajecten, maar mijn tweede coach zag wel dat ik daar echt niks te zoeken had.

Als je het zo kan verwoorden dat ze inzien dat je je tijd beter kan besteden dan denk ik niet dat ze er een probleem van maken.
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_153266313
Ik zou behalve melden dat je daar niets aan hebt. Er wel bij zeggen dat je openstaat voor persoonlijk afgestemde feedback. Dan kunnen ze je hooguit zien als een irritante fanatiekeling. Niet als een lastig lui geval.
pi_153326900
Ik meld mij hier ook maar vast.

Zoals het eruit ziet ben ook over iets meer dan een maand afgestudeerd. Zie er wel een beetje tegen op omdat in omgeving best veel mensen zie die niks vinden terwijl ze, in mijn ogen, prima kandidaten zijn. Spannend...
pi_153345238
Die lui bij het UWV kunnen niet zelf nadenken. Ik ben in de afgelopen jaren enkele keren korte tijd werkzoekend geweest en ik ben in die tijd drie keer op het CWI geweest voor zo'n introductiebijeenkomst over de rechten en plichten van de WW. Alsof ik dat na 1 of 2 keer helemaal vergeten zou zijn. De tering. :')
pi_153372017
Dag allen, ik ben op zoek naar een vakantiebaan (redelijk laat ja), maar het vinden van één wil nog niet echt lukken. Ik ben iemand met weinig werkervaring (nauwelijks echt werk gedaan) en eigenlijk best wel kieskeurig. Zo heb ik geen zin om in de plaatselijke supermarkt te gaan werken voor een minimumloontje. Iemand tips voor het vinden van een goedbetaalde zomerbaan in deze periode?
pi_153374533
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 01:09 schreef PizzametKebab het volgende:
Dag allen, ik ben op zoek naar een vakantiebaan (redelijk laat ja), maar het vinden van één wil nog niet echt lukken. Ik ben iemand met weinig werkervaring (nauwelijks echt werk gedaan) en eigenlijk best wel kieskeurig. Zo heb ik geen zin om in de plaatselijke supermarkt te gaan werken voor een minimumloontje. Iemand tips voor het vinden van een goedbetaalde zomerbaan in deze periode?
Welke werkervaring heb je wel of welke richting studeer je? Wil je puur in de vakantie werken of zou je het liefst na de vakantie een bijbaan overhouden? En in welke regio zit je? Oh en hoe oud ben je?

Zonder werkervaring wel kieskeurig zijn en veel geld willen is overigens wel lastig. Horeca krijgt meestal wel meer, zonder al te veel ervaring. En promotie-medewerkers zoeken ze ook altijd wel.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 10:02:37 #56
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_153375197
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 01:09 schreef PizzametKebab het volgende:
Dag allen, ik ben op zoek naar een vakantiebaan (redelijk laat ja), maar het vinden van één wil nog niet echt lukken. Ik ben iemand met weinig werkervaring (nauwelijks echt werk gedaan) en eigenlijk best wel kieskeurig. Zo heb ik geen zin om in de plaatselijke supermarkt te gaan werken voor een minimumloontje. Iemand tips voor het vinden van een goedbetaalde zomerbaan in deze periode?
http://www.vacaturevinder(...)y&p2=5&st=eq09062015

Leef je uit.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_153435117
Ik geef 't op: ik stel gewoon vragen over de vacature en ik krijg gelijk 'n standaard afwijzingsmail. :')
Hallon!
pi_153435455
quote:
15s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:20 schreef BlueMage het volgende:
Ik geef 't op: ik stel gewoon vragen over de vacature en ik krijg gelijk 'n standaard afwijzingsmail. :')
Dat heb ik ook ooit gehad! Toen stond er: vragen over de mail kunt u uitsluitend via mail aan ons stellen.

Dus ik stuur een mail met wat vragen.

Krijg je een mail terug, op boze toon. Dat ze niet geïnteresseerd zijn in mensen die voor een omslachtig communicatiemiddel als e-mail kiezen. Ik had moeten bellen. :{
  donderdag 11 juni 2015 @ 11:38:36 #59
80310 rouletteking
kom op met die elf!!!
pi_153435566
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:33 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Dat heb ik ook ooit gehad! Toen stond er: vragen over de mail kunt u uitsluitend via mail aan ons stellen.

Dus ik stuur een mail met wat vragen.

Krijg je een mail terug, op boze toon. Dat ze niet geïnteresseerd zijn in mensen die voor een omslachtig communicatiemiddel als e-mail kiezen. Ik had moeten bellen. :{
_O- :D
wie vloekt verliest, wie verliest vloekt nog meer...
pi_153435684
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:33 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Dat heb ik ook ooit gehad! Toen stond er: vragen over de mail kunt u uitsluitend via mail aan ons stellen.

Dus ik stuur een mail met wat vragen.

Krijg je een mail terug, op boze toon. Dat ze niet geïnteresseerd zijn in mensen die voor een omslachtig communicatiemiddel als e-mail kiezen. Ik had moeten bellen. :{
Ja het is toch erg? Ik weet niet zo goed of ik nou moet lachen of moet huilen. Tsja ik ga dadelijk waarschijnlijk gewoon de ww in, het is niet anders. Schuldig voel ik me daar niet meer om, ook niet als ik onverhoopt in de bijstand beland (zoals al eerder gebeurd is) ik doe er namelijk werkelijk alles aan om weer werk te vinden...
Hallon!
pi_153436409
Ik zou een zakelijke maar directe mail terugsturen waarin je aangeeft alleen maar meer info over de vacature te willen hebben en dat je de afwijzing niet snapt omdat je nog nergens op gesolliciteerd hebt.

Het is toch eigenlijk van de zotte... Ze vragen ons als sollicitanten eerlijk en helder te communiceren, maar zelf doen bedrijven dat niet met hun standaard mailtjes enzo.

Hier gaat het helaas ook even niet zoals ik het wil... Een afwijzing rijker na een 2e gesprek. Deze was gelukkig wel goed onderbouwd en kan ik ook echt wat mee en begrijp het van hun kant ook. Maar toch erg jammer.
Binnenkort ergens weer een gesprek en ben benieuwd wat dat gaat brengen. En nu toch maar weer wat brieven de deur uit doen.
Via een W&S bureau gaat het even niet zo rap. Sommige bedrijven zijn zo traag met terugkoppelen. Maar als puntje bij paaltje komt moet de sollicitant wel paraat staan.
pi_153436553
Ik zat er wel over te denken om van me af te bijten (op 'n beleefde manier uiteraard) maar probleem is als je dat doet dat ze je dan helemaal niet meer mogen en je nooit meer werk bij hen kunt krijgen. ;(
Hallon!
pi_153436761
Is het een bedrijf waar je vaker voor zou kunnen werken?

Ik heb laatst zelf een sollicitatie afgezegd. Het bedrijf ging zo raar om met hun proces en procedure. De manier van uitnodigen en de informatieverstrekking. Allemaal zo slecht. Ik wilde daar gewoon echt niet werken. Op papier zag de functie er tof uit. Maar het traject erna, nadat ik gesolliciteerd had...

En toen ik op gesprek mocht komen bleek de hele functie waar ik op gesolliciteerd had voor 40% ook weer anders te zijn.

Heb uiteindelijk afgemeld daar en mij teruggetrokken uit het proces. Dan maar een bedrijf minder ipv op een plek terecht te komen waar ik al doodongelukkig van wordt zonder dat ik er nog maar op gesprek ben geweest.

Ik vind namelijk echt dat wij als sollicitanten ook gewoon het respect van fatsoenlijke behandeling verdienen. En als ze nu al zo met ons omgaan dan wordt dat niet minder als je er werkt ben ik bang.
pi_153436898
Mja idd zou er niet graag voor willen werken idd. Zelfde had ik trouwens bij DSM toen die van HRM al begon zo van "ja als je dadelijk 'n relatie hebt wil je niet meer in 5 ploegen werken". :')
Hallon!
pi_153437385
Omg die invulling ook van haarzelf. Alsof iedereen dat zo ziet.

Ik krijg ook wel eens indirect de vraag of ik verliefd/verloofd /getrouwd ben en kinderen heb.
Want ja als ik kinderen zou hebben om voor te zorgen dan wil ik vast niet meer veel werken of reizen...
En of ik rekening moet houden met een partner...
Poeh hee, vragen ze dat ook aan mannen?

Weet je, het gaat er uiteindelijk om dat je een leuke baan hebt waar je energie van krijgt. En de manier hoe je benadert wordt is daar erg van afhankelijk want het zegt ook wat over de cultuur van het bedrijf.

Ik ben soms bijvoorbeeld positief verrast terwijl ik er erg tegenop zie. En zoals eerder genoemd voorbeeld ook negatief verrast doordat ze zelf hun processen niet op orde hebben. Dat werkt voor mij niet.
pi_153437446
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 12:49 schreef Lingue het volgende:
Omg die invulling ook van haarzelf. Alsof iedereen dat zo ziet.

Ik krijg ook wel eens indirect de vraag of ik verliefd/verloofd /getrouwd ben en kinderen heb.
Want ja als ik kinderen zou hebben om voor te zorgen dan wil ik vast niet meer veel werken of reizen...
En of ik rekening moet houden met een partner...
Poeh hee, vragen ze dat ook aan mannen?

Het is mij ook wel vaker gevraagd, maar dat hing vooral een beetje samen met reizen voor werk.
Do what you love, love what you do!
pi_153437628
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 12:49 schreef Lingue het volgende:
Omg die invulling ook van haarzelf. Alsof iedereen dat zo ziet.

Ik krijg ook wel eens indirect de vraag of ik verliefd/verloofd /getrouwd ben en kinderen heb.
Want ja als ik kinderen zou hebben om voor te zorgen dan wil ik vast niet meer veel werken of reizen...
En of ik rekening moet houden met een partner...
Poeh hee, vragen ze dat ook aan mannen?

Weet je, het gaat er uiteindelijk om dat je een leuke baan hebt waar je energie van krijgt. En de manier hoe je benadert wordt is daar erg van afhankelijk want het zegt ook wat over de cultuur van het bedrijf.

Ik ben soms bijvoorbeeld positief verrast terwijl ik er erg tegenop zie. En zoals eerder genoemd voorbeeld ook negatief verrast doordat ze zelf hun processen niet op orde hebben. Dat werkt voor mij niet.
Tsja anderhalf jaar geleden postte ik hier dat ik productiewerk bij de champignons ging doen en alvast 'n cursusje Pools ging volgen. Uiteindelijk heb ik er nu dus 1.5 jaar gewerkt (fase a contract loopt af enzo dat soort shit ;( ) en het viel 100 % mee, veel Nederlanders daar bij dat bedrijf en uiteindelijk ben ik wel 'n beetje doorgegroeid tot operator. :)
Hallon!
pi_153437645
Ja maar je solliciteert toch ook niet op iets wat je niet wil?
Als er in de vacature bereidheid tot reizen staat en ik zou het niet willen... Is het zonde van mijn en hun tijd.

En ok, uiteindelijk is misschien een mail van HR niet altijd leidend voor de cultuur van een organisatie, maar toch zijn zij wel veelal het gezicht van de organisatie.
pi_153437695
Dat is wel ruk @Bluemage dat dat zo gegaan is... Maar met die doorgroei hopelijk nu weer andere mogelijkheden.
pi_153437748
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 13:05 schreef Lingue het volgende:
Dat is wel ruk @Bluemage dat dat zo gegaan is... Maar met die doorgroei hopelijk nu weer andere mogelijkheden.
Ruk? Nee hoor, dat valt erg mee. Heb d'r 1.5 jaar met plezier gewerkt en ga nu verder kijken. :)
Hallon!
pi_153437773
Gelukkig! Dat maakt de zoektocht naar iets anders leuks iig een stuk prettiger zonder frustraties.
pi_153437979
Ach ja ik ga dadelijk 'n sollicitatieformulier op de post doen wat ik met de hand moest invullen, je gelooft 't niet. :')
Hallon!
pi_153440638
LOL,

ik wilde net een sollicitatie doen via een tussenpersoon en moest maar even mijn gegevens via de website invullen. Voordat ik de privacy policy goedkeur wil ik toch altijd wel even snel screenen wat erin staat. En dat ze niet zomaar mijn CV overal mogen aanbieden enzo.

Dus ik die policy opzoeken staat ie in het Latijns ofzo op de website.
Ik haal em door google translate en het gaat over oa: 'angst van zwangerschap' of ; smartphone' of huwelijk of 'schijfjes tomaat'.

Ik sla maar even over met mijn gegevens daar achterlaten! Dat vertrouw ik dan weer niet...
pi_153440697
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:54 schreef Lingue het volgende:
LOL,

ik wilde net een sollicitatie doen via een tussenpersoon en moest maar even mijn gegevens via de website invullen. Voordat ik de privacy policy goedkeur wil ik toch altijd wel even snel screenen wat erin staat. En dat ze niet zomaar mijn CV overal mogen aanbieden enzo.

Dus ik die policy opzoeken staat ie in het Latijns ofzo op de website.
Ik haal em door google translate en het gaat over oa: 'angst van zwangerschap' of ; smartphone' of huwelijk of 'schijfjes tomaat'.

Ik sla maar even over met mijn gegevens daar achterlaten! Dat vertrouw ik dan weer niet...
Is dat niet zo'n standaard tekstje Latijn voor 'n website die nog niet af is? Bied aan om als webdesigner daar te gaan werken? :P
Hallon!
pi_153440755
quote:
7s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:56 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Is dat niet zo'n standaard tekstje Latijn voor 'n website die nog niet af is? Bied aan om als webdesigner daar te gaan werken? :P
Haha, geen idee. Maar uhm de privacy policy lijkt mij toch wel belangrijk als je als recruiter oid wil werken.
En uhm ik ben alles behalve een webdesigner, maar ik proef hier carrièrekansen voor _arual_ om de content eens onder de loop te nemen ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')