abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:25:06 #1
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800278
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ik heb even de vrijheid genomen om een OP in elkaar te knutselen. We zitten hier toch met elkaar in hetzelfde schuitje. En zonder elkaar echt in de weg te willen zitten om bij die ene geweldige baan aangenomen te worden, zijn er toch zeker wel een hele hoop do’s en don’ts die we volgens mij met elkaar kunnen delen. Zoals welke vacaturesites gebruik je, goede links naar bijv het maken van CV’s en/of brieven, sollicitatietips, vragen, voorbereiding etc.

Hierbij alvast wat ik regelmaat gebruik/raadpleeg.

Vacaturesites:

www.linkedin.com
www.nationalevacaturebank.nl
www.monsterboard.nl
www.stepstone.nl
www.twitter.com
www.intermediair.nl
www.nuwerk.nl
http://www.carrierecafe.nl/
http://www.sportcareer.nl/
http://werk.startpagina.nl/
http://www.baanindebuurt.nl/
http://www.vacant.nl/
http://www.askjim.nl/
http://www.bouwvacatures.nl/
http://www.eenbaan.nl/
https://www.gemeentebanen.nl/
https://www.it-contracts.nl/
http://www.jobnet.nl/
http://www.managementvacature.nl/
http://www.jobpool.nl/
http://www.jobsinfinance.nl/
http://www.brabantvac.nl/
http://www.managementvacature.nl/
http://www.megajobs.nl/index.html
http://www.itjobboard.nl/
http://vacaturekrant.nl/
http://www.zorgbanen.nl/
http://www.job.nl/
http://www.studentenwerk.nl/
http://www.scholierenwerk.nl/
http://www.youngcapital.nl/
http://www.banentop.nl/
http://www.zoekbijbaan.nl/
http://www.careerbuilder.nl/
www.indeed.nl
http://nl.jobrapido.com/

Werken bij de Europese Unie
Een manier om informatie te vinden over banen en leermogelijkheden in Europa
Links > Overige diensten voor arbeidsbemiddeling

Van elektro tot civiele techniek. Alle smaken zitten er tussen
http://www.xelvin.nl/
http://visdetachering.nl/vacatures/
http://www.continu.nl/vacatures/resultaat/
http://www.trivoor.nl/
http://www.sement.nl/
http://www.certusgroep.nl/
http://www.nivelgroep.nl/
http://www.mtenv.nl/
http://www.kpt.nl/
http://www.brunel.nl/detacheringsbureau
http://www.lybrae.nl/

Leuke banen bij een waterleidingmaatschappij
http://www.evides.nl/werkenbij

Uitzendorganisaties:
8 baan
Adecco
Flexpoint
Manpower
Randstad
Tempo Team
Unique
Start
Randstad
MF Uitzendbureau
MPO personeel
Hartman
ASA talent
PrimaDeta
Creyf's

CV tips:

http://www.coolinfographi(...)-a-visual-trend.html
http://www.visualcv.com/www/examples/
http://www.sprout.nl/311/(...)nfographic-cv-s.html
www.sollicitatiedokter.nl

Sollicitatietips:

http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie
http://www.intermediair.n(...)bij-het-solliciteren
http://www.carrieretijger.nl/
www.sollicitatiedokter.nl

Carrière tips
http://www.thema.nl/
http://www.computable.nl/

Hallon!
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:25:51 #2
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800293
LaPo:

quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:24 schreef BlueMage het volgende:
Mja maar ff de andere kant van zo'n verhalen: had laatst ook gesolliciteerd voor inpakker/operator bij een nieuw gestart bedrijf wat vlees verpakt, 2 weken ofzo niks gehoord, werd ik vandaag uit het niks gebeld of ik nog interesse had. :o :') Dus hoeft niet altijd wat te zeggen als het lang duurt :) maar ben het er wel mee eens dat het netjes is op z'n minst even te bellen, iets persoonlijker.
Hallon!
pi_152800735
Nee maar 2 weken na sollicitatie niets horen vind ik wat anders dan niets horen of via mail horen na 1ste of 2e gesprek. Je hebt toch al persoonlijk contact met ze gehad. Dan is mail wel apart en vind ik persoonlijk onprofessioneel.

Ik heb ook wel eens 3 weken na mijn sollicitatie een uitnodiging voor gesprek (altijd telefonisch tot nu toe) gekregen. En ik was al bijna weer vergeten of had er geen hoop meer op om er wat van te vernemen. Gelukkig houd ik tegenwoordig een excelsheet bij met waar ik gesolliciteerd heb. Scheelt een hoop.

Ik heb overigens volgende week weer een gesprekje ergens. En ik heb ergens een terugbelverzoek neergelegd. Daar verwacht ik deze week nog wel een reactie op zodat we verder in gesprek kunnen gaan en aftasten naar mogelijkheden. En nog het een en ander via wat tussenpersonen lopen.

Ik heb best wat lopen, ik krijg veel positieve feedback op mijn CV en toch heb ik nog geen baan :P.
Moet er wel bij zeggen dat ik zelf ook een klein beetje boel kritisch ben en niet zomaar een baan wil accepteren. Valt mij dan nog best tegen om iets leuks en een goede eerste klik met een bedrijf te krijgen. Maar ik zie wel dat er gewoon best veel vacatures zijn waar ik op zou kunnen solliciteren. Ik heb alleen nu even een sollicitatiestop voor mijzelf. En even al het lopende afwachten, totdat er weinig tot niets overblijft en ik er weer een paar brieven de deur uit kan doen. Of er moet wel iets wat helemaal (weer :P ) op het lijf geschreven is voorbij komen, want ik blijf het wel in de gaten houden.

Ik heb nu 6 dingen lopen. 3 via tussenpersonen, 3 van mijzelf.
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:43:08 #4
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800899
Zoals ik al zei: in het geval van Queller was het een stuk netter geweest om even te bellen idd.

Ga me de komende weken links en rechts bij uitzendbureaus waar ik goeie ervaringen mee heb me maar weer eens melden dat ik iig eind juni volledig beschikbaar ben.
Hallon!
pi_152801230
Dat is altijd handig. Hebben zij jou weer op hun netvlies en hopelijk aansluitend voor jou misschien weer wat anders leuks.
pi_152803135
Ik zal zeker nog even op het mailtje reageren, maar dat kan morgen :)

Nog deze week hoor ik van bedrijf B. Ik duim nog even door. Wordt het 'm niet, dan ga ik weer met goede moed verder ^O^
pi_152826507
Ik ga het even hier proberen, nieuw topic is onzinnig. Maar ik ben op zoek naar een artikel wat ik recent ergens op internet heb gelezen.
Het ging over de nieuwe manier van solliciteren. Een bedrijf in Nederland (naam ook vergeten, dom I know) is hier heel actief in en ook met hun huidige medewerkers. Ze willen dat sollicitanten voor een groot publiek met een soort van elevator pitch zichzelf kan verkopen. En dat hun medewerkers om de zoveel tijd voor een groot publiek op een bepaalde manier zichzelf zakelijk moet kunnen presenteren.

Nu kan ik het hele artikel niet meer terugvinden :(. Iemand met goede googleskills die een poging wil wagen nav bovenstaande informatie?
pi_152831729
Ik kan weer beginnen met werk zoeken. In gesprek met mijn leidinggevende is naar voren gekomen dat hij me een baan van 11 lesuren (in plaats van 22 nu) kan aanbieden volgend jaar. Dan werk ik bijna volledig om mijn reiskosten te vergoeden, dus dat gaat 'm niet worden denk ik. Jammer, want ik heb het goed naar mijn zin.

Woorden die gevallen zijn in de gesprekken met (bij leerlingen zeer populaire) collega's en deze leidinggevende: "Take it or leave it". "Als je anderen vertelt over wat ik je nu aanbiedt kun je wat mij betreft je spullen pakken". "Als je nu niet gaat studeren, hoef je volgend jaar niet terug te komen"...

Holy hell, ik dacht dat we gewaardeerd werden, maar klaarblijkelijk is dit niet het geval.
Mon 'en!
pi_153021439
Even een update'tje van mijn kant.
Was even niet meer actief bezig met solliciteren want ik had zoveel dingen uitstaan dat ik daar maar even op wilde wachten (tenzij echt toffe functie).

Gisteren een gesprek gehad, vandaag gehoord dat ik door mag naar de volgende ronde. Bedrijf die ook snel schakelt vind ik wel fijn. Blijf je niet steeds zo lang wachten.

Even afwachten maar weer, maar voelt weer goed dat er wat beweging in zit. Alleen maar brieven blijven schrijven en niet weten wanneer je wat hoort is vermoeiend (via W&S bureau's meestal en die zijn dan ook afhankelijk van de klanten).
pi_153121642
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
pi_153126420
Ik ben eigenlijk wel even benieuwd hoe de 2e gesprekken bij jullie gingen. Was het meer inhoudelijk of meer vrijblijvend? Wat is er anders aan dan het eerste gesprek.

Ik heb deze week een 2e gesprek staan en met de dag word ik eigenlijk wel enthousiaster over de functie. Dus wil het niet verkloten :P

Ik heb 1 gesprekspartner die hetzelfde is en de ander is nieuw. Veel dezelfde vragen zal ik dus niet krijgen. De nieuwe is een directeur.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen en eventuele tips.
pi_153126438
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:31 schreef peter070 het volgende:
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
Dat is balen. Succes weer met solliciteren!
pi_153126549
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:38 schreef Lingue het volgende:

Ik heb ook wel eens 3 weken na mijn sollicitatie een uitnodiging voor gesprek (altijd telefonisch tot nu toe) gekregen. En ik was al bijna weer vergeten of had er geen hoop meer op om er wat van te vernemen. Gelukkig houd ik tegenwoordig een excelsheet bij met waar ik gesolliciteerd heb. Scheelt een hoop.

Goed idee. Weet nog wel waar ik gesolliciteerd heb, maar het duurt soms echt weken voor je antwoord krijgt ergens van, dus inderdaad goed om georganiseerd bij te houden.

Even een vraagje.

Ik ben afgestuurd in Sector Y met een certificaat, workshops en zelfs de nodige werkervaring voor sector Z. Ik ben ook zeer kundig in sector Z omdat daar echt mijn passie ligt.

Mijn droombaan is een baan binnen de functie van Z in een bedrijf dat zich specialiseert op Y.

Nu zag ik een vacature voor een baan binnen sector Z, die niks met Y te maken heeft maar me wel heel erg leuk lijkt en wou ik daar tóch graag op reageren. Echter ze vragen een volledige afgeronde HBO-opleiding sector Z (heb ik niet, overigens wél een zeer praktisch ingestelde minor van een half jaar in die richting gevolgd en daar scoorde ik beter dan de sector Z studenten dus aan zelfvertrouwen ontbreekt het me sinds die tijd niet meer :) ) .. tja.

Als ze dan op mijn CV kijken zien ze natuurlijk eerst mijn 'volledige' papiertje sector Y en in je sollicitatiebrief wordt ook verwacht dat je je opleidingstraject uitlicht. Hoe verpak je dat in zo'n geval mooi? Want als ik zeg "Zoals u ziet ben ik niet afgestuurd in de juiste richting MAAR geen nood, bladiebla ik heb deze papieren ook" gooi je met die onzekere instelling ook een beetje je eigen ruiten in. En ik weet zeker dat ik met mijn kennis en ervaring gewoon geschikt ben voor de functie. Het is puur mijn opleidingsnaam die in de weg zit. Opleidingsnaam weglaten? Opleiding vermelden en meteen vermelden dat ik als droom die dingen wil combineren (maar dan denken ze natuurlijk weer dat ik zo weg ben als de kans zich voor doet, dus dat kan ook nogal negatief uitpakken)? ... pfff.
pi_153126612
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:31 schreef peter070 het volgende:
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
Balen ja... sterkte met de speurtocht...
  maandag 1 juni 2015 @ 12:50:28 #15
250892 DE_krumpel
niet kreupel
pi_153153265
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 17:09 schreef Lingue het volgende:
Ik ga het even hier proberen, nieuw topic is onzinnig. Maar ik ben op zoek naar een artikel wat ik recent ergens op internet heb gelezen.
Het ging over de nieuwe manier van solliciteren. Een bedrijf in Nederland (naam ook vergeten, dom I know) is hier heel actief in en ook met hun huidige medewerkers. Ze willen dat sollicitanten voor een groot publiek met een soort van elevator pitch zichzelf kan verkopen. En dat hun medewerkers om de zoveel tijd voor een groot publiek op een bepaalde manier zichzelf zakelijk moet kunnen presenteren.

Nu kan ik het hele artikel niet meer terugvinden :(. Iemand met goede googleskills die een poging wil wagen nav bovenstaande informatie?
Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
  maandag 1 juni 2015 @ 13:08:36 #16
260839 vuvuzela
pwèèèèèp
pi_153153847
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:50 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
Als na een paar keer blijkt dat zo'n babbelaar vakinhoudelijk toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet zullen ze er wel snel van afstappen.
Denk dat deze manier dan ook vooral bij verkopers/vertegenwoordigers effectief is.
pi_153154812
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:50 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
Het zal vast niet voor ieder vakgebied gelden. Maar snap het wel en denk dat dit ook veelal beter inzicht geeft in wat voor vlees een bedrijf binnen gaat halen.
Als je rol/bedrijf verwacht dat je communicatief sterk moet zijn op heel veel vlakken, dan is dit een uitstekende manier om dat te achterhalen.
Het nadeel is wel dat mensen die misschien in het begin moeilijker zichzelf op die manier kunnen verkopen er niet makkelijk doorheen komen.
Ik presteer ook beter in een gesprek dan dat ik mijzelf voor een groep mensen moet verkopen. Maar ik kan prima mijn werk verkopen als project manager.

Ik zie steeds vaker artikelen voorbij komen dat bedrijven graag een videoboodschap zien ipv een brief. En dat snap ik wel je ziet zoveel meer van een persoon in een video dan wat er op een stukje papier staat. En het is een kwestie van (heel veel) oefenen om daar steeds beter in te worden.
  maandag 1 juni 2015 @ 15:05:12 #18
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153156806
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:08 schreef vuvuzela het volgende:

[..]

Als na een paar keer blijkt dat zo'n babbelaar vakinhoudelijk toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet zullen ze er wel snel van afstappen.
Denk dat deze manier dan ook vooral bij verkopers/vertegenwoordigers effectief is.
Als ik zie wat er hier allemaal bij de fabriek waar ik werk bij die hogere functies allemaal rondloopt ben ik bang dat ze deze methode overal gebruiken. :') Met als gevolg dat de "simpele operators" niet eens de goeie datum op hun display hebben en meer van die ongein. :') Maar dit hoort eigenlijk in KLB thuis. :P
Hallon!
pi_153160705
Ik heb vandaag twee gesprekken gehad, het kon niet anders en op zich ben ik er hartstikke blij mee. Maar het leverde wel extra stress en wat logistieke problemen op.

Dwars door het land moeten crossen met de falende NS, dat is al slecht voor je hart. Tegen het einde van het tweede gesprek dacht ik: Heb ik dit niet al eerder gezegd? Kwam die vraag niet al eerder voorbij? Of was dat vanochtend?

Het ging ook om soortgelijke functies bij soortgelijke bedrijven, dus alles liep in elkaar over.

Ik ben overigens een kapitaal kwijt aan reiskosten. Nou ja, nu vijftig euro in ongeveer twee weken tijd. Vragen jullie om een reiskostenvergoeding? :@
pi_153162008
Oh 2 gesprekken, wat goed! Hoe gingen ze voor je gevoel? Goed gesprek gehad? Lichte voorkeur voor 1 van de 2 bedrijven? En natuurlijk, wanneer hoor je wat?

2 op 1 dag is wel veel, maar je hebt het overleefd. Zal idd wel ook vermoeiend zijn omdat je eigenlijk geen tijd hebt om het een te laten bezinken en je al weer bij de ander zit.
Hopelijk heb je in de trein even goede aantekeningen kunnen maken zodat je weer een beetje helder hebt welk bedrijf wat zei.

Wat betreft reiskostenvergoeding, ik vraag het zelf nooit. Maar ben inmiddels wel wat kieskeuriger geworden waar ik wel/niet op gesprek wil. In de zin van, ik ga niet zomaar bij een 'uitzendbureau' of iets gelijkwaardigs toe die een kennismakingsgesprek willen buiten mijn eigen woonplaats. Want dan kan ik bezig blijven.
En gesprekken waarvan ik denk dat het potentie heeft daar investeer ik dan wel de benzinekosten in maar vraag ik nooit om een onkostenvergoeding.
pi_153180081
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 18:08 schreef Lingue het volgende:
Oh 2 gesprekken, wat goed! Hoe gingen ze voor je gevoel? Goed gesprek gehad? Lichte voorkeur voor 1 van de 2 bedrijven? En natuurlijk, wanneer hoor je wat?

2 op 1 dag is wel veel, maar je hebt het overleefd. Zal idd wel ook vermoeiend zijn omdat je eigenlijk geen tijd hebt om het een te laten bezinken en je al weer bij de ander zit.
Hopelijk heb je in de trein even goede aantekeningen kunnen maken zodat je weer een beetje helder hebt welk bedrijf wat zei.

Wat betreft reiskostenvergoeding, ik vraag het zelf nooit. Maar ben inmiddels wel wat kieskeuriger geworden waar ik wel/niet op gesprek wil. In de zin van, ik ga niet zomaar bij een 'uitzendbureau' of iets gelijkwaardigs toe die een kennismakingsgesprek willen buiten mijn eigen woonplaats. Want dan kan ik bezig blijven.
En gesprekken waarvan ik denk dat het potentie heeft daar investeer ik dan wel de benzinekosten in maar vraag ik nooit om een onkostenvergoeding.
De gesprekken gingen redelijk, maar maken bij beide banen deel uit van een Hunger Games-achtige selectieprocedure. Nog veel tegenkandidaten, soms nog tot wel drie extra gesprekken en waarschijnlijk ook assessments. (Zo vervelend als dat niet wordt aangekondigd in de vacature.) Je moet véél meer in huis hebben dan drie jaar geleden, voor een vergelijkbare functie bij een vergelijkbaar bedrijf.

Ik ben in deze fase nog heel kritisch. Alle banen waarop ik solliciteer, wil ik ook echt héél graag. Dus in die zin kan ik ook niet op de reiskosten bezuinigen. Ik hoop maar dat ik een van deze twee banen krijg, dan blijft het nog binnen de perken. Volgende week hoor ik meer. :)
pi_153180279
Oh dat is wel pittig. Vooral als je zoveel rondes eigenlijk moet doorlopen. Lijkt mij dan ook wel vermoeiend en zeker 2 van zulke gesprekken dan op 1 dag. Het zou idd netjes zijn om aan te geven of een assessment onderdeel uitmaakt van een gesprek. Mocht je merken dat dat vaker voorkomt kun je misschien vooraf bellen om te vragen hoe een volledige procedure eruit ziet. Tenzij het niet uitmaakt voor je. Of als je niet zeker weet of het je wat lijkt.

Je deed/zocht iets in de communicatie? Of verwar ik je nu met iemand anders?
En vond je de functies ook na de gesprekken nog steeds interessant?

Ik heb nu best veel gesprekken gevoerd met bedrijven. Op mijn initiatief (open sollicitatie) als via gerichte sollicitaties. Maar veelal kwam er toch wel uit dat het functieprofiel wel anders is dan waar ik op gesolliciteerd heb. Daar mogen bedrijven nog best wel wat stappen in maken. Maar gelukkig na al die gesprekken ben ik wel steeds een duidelijker beeld gaan krijgen wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat is ook wel belangrijk.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 10:31:45 #23
327059 Royco1
I AM THE LAW!!
pi_153180468
quote:
15s.gif Op maandag 1 juni 2015 15:05 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Als ik zie wat er hier allemaal bij de fabriek waar ik werk bij die hogere functies allemaal rondloopt ben ik bang dat ze deze methode overal gebruiken. :') Met als gevolg dat de "simpele operators" niet eens de goeie datum op hun display hebben en meer van die ongein. :') Maar dit hoort eigenlijk in KLB thuis. :P
Herkenbaar ja, je vraagt je echt af hoe het kan dat sommige ooit aangenomen zijn.
pi_153180573
Tijdje even niet gepost.. Begin/half mei wat gesprekken gehad die nergens op uitgelopen zijn. Daarna even een tijdje niet actief gesolliciteerd i.v.m. gezondheid.

Vorige week gesprek gehad voor een functie die ik graag wil, maar tijdens het gesprek was er totaal geen klik. Stond ook binnen 15 minuten weer buiten. Er werd alleen gevraagd wie ik was, wat ik tijdens mijn stage heb gedaan(zelfde branche) en hoeveel uur ik wilde werken. Hoor vandaag wat zij willen, maar wat mij betreft hoeft het niet.

Daarnaast gister 2 gesprekken gehad bij uitzendbureaus, een administratieve/secretariële functie, een callcenterfunctie. Voor de administratieve/secretariële functie vandaag op gesprek bij het bedrijf zelf (ben een van de drie) en voor de callcenterfunctie hoor ik vandaag of morgen of ik volgende week bij het bedrijf op gesprek mag.
pi_153181063
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 10:24 schreef Lingue het volgende:
Oh dat is wel pittig. Vooral als je zoveel rondes eigenlijk moet doorlopen. Lijkt mij dan ook wel vermoeiend en zeker 2 van zulke gesprekken dan op 1 dag. Het zou idd netjes zijn om aan te geven of een assessment onderdeel uitmaakt van een gesprek. Mocht je merken dat dat vaker voorkomt kun je misschien vooraf bellen om te vragen hoe een volledige procedure eruit ziet. Tenzij het niet uitmaakt voor je. Of als je niet zeker weet of het je wat lijkt.

Je deed/zocht iets in de communicatie? Of verwar ik je nu met iemand anders?
En vond je de functies ook na de gesprekken nog steeds interessant?

Ik heb nu best veel gesprekken gevoerd met bedrijven. Op mijn initiatief (open sollicitatie) als via gerichte sollicitaties. Maar veelal kwam er toch wel uit dat het functieprofiel wel anders is dan waar ik op gesolliciteerd heb. Daar mogen bedrijven nog best wel wat stappen in maken. Maar gelukkig na al die gesprekken ben ik wel steeds een duidelijker beeld gaan krijgen wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat is ook wel belangrijk.
Ik ben inderdaad op zoek naar een baan als contentmanager, contentspecialist, (web)redacteur, online communicatiemedewerker. En na de gesprekken van gisteren heb ik nog steeds geen voorkeur voor een van beide bedrijven. Ik probeer er ook niet veel over na te denken. Misschien maken zij de keuze wel voor mij door me af te wijzen.

En zo'n assessment ... Het is een verrassing waar ik niet blij mee ben, maar ik haak er niet op af. Het enige waar ik momenteel voor pas, zijn vacatures waarvoor je filmpjes met een elevator pitch moet insturen. Vreemd genoeg zie ik die steeds bij redactie-functies. Dan denk ik: jullie zoeken iemand die goed kan schrijven, een brief is al een proeve van bekwaamheid. En dan vragen jullie je kandidaten om te praten?! Dan heb je binnen het bedrijf vast ook wel zo'n sfeertje waarbij je jezelf steeds in de kijker moet spelen en veel moet presenteren. Liever niet.

Ik heb vreemd genoeg heel veel gehad aan een gesprek bij een wervings- en selectiebureau. Ze konden niet direct iets voor me betekenen, maar zij wisten na anderhalf uur feilloos mijn sterke punten en nog wat andere relevante dingen te benoemen. Orde in de chaos, haha!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')