FOK!forum / Lifestyle / Elektronisch roken #25 - Batterijen, laders en volt-meters
marc0871zaterdag 2 mei 2015 @ 20:39
dampen%20uitleg.png

safe-vaping-power.jpg

SPOILER: OP, the looooong version.
Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:

images?q=tbn:ANd9GcQc7E8uj9VUELp22HrJgwdkYRDKUdW4ktylJCOcwb-2a4lIN6hR
NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...

Electronic-Cigarette-Ego-T-650mAh-900mAh-1000mAh.jpg
Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)

ego-c-electronic-cigarette-(page-picture-large).jpg
JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:

lavatube_01.jpg
Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube

epic%20storm%20mini%20detail.jpg
Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)

-A1-Verdampfer-.jpg-A2-T-.jpg
Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst

2h3pp9t.jpg

E-shops

- http://www.e-rookshop.nl
- http://www.e-sigaretspecialist.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk
- http://www.esmokedeal.nl
- http://www.vapemunki.co.uk
- http://www.smokesmarter.nl
- http://www.ea-sigaret.nl
- http://www.vaperlounge.nl

Forums:
- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.dampforum.nu

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_
marc0871zaterdag 2 mei 2015 @ 20:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 20:38 schreef Bowny het volgende:
Over 3.46V zou ik mij nog geen zorgen maken. Ik houd als absolute ondergrens 3.3V aan, dit zou geen schade mogen opleveren.
dan zal het wel gewoon toeval zijn.
leek mij al sterk, maar een mens gaat soms twijfelen, hè.
KNAKzaterdag 2 mei 2015 @ 20:47
Keertje batterij tot aan 3.3v leeggetrokken, eenmaal in Nitecore digi2 duurde het bijna een uur voor er daadwerkelijk iets bijgeladen werd (streepje erbij). Batterij had ik al afgeschreven, gek genoeg kreeg ie er weer zin in en doet het weer

Vraag me af hoevaak je batterijen zo kan blijven gebruiken. Cycle van paar honderd en je kan um wegflikkeren (?)

Fasttech vraag; Mijn magma gaat via International mail, Hoe kan je dit tracken??
Catch22-zaterdag 2 mei 2015 @ 21:07
Kan makkelijk tot onder de 3v hoor.
marc0871zaterdag 2 mei 2015 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 20:47 schreef KNAK het volgende:

Fasttech vraag; Mijn magma gaat via International mail, Hoe kan je dit tracken??
bij je orders staat toch een tracking code?
als je daar op klikt zou je naar een tracking dienst doorverwezen moeten worden.

de laatste keer kwam ik bij deze terecht.
op het grote blauwe vlak klikken en je code invullen.
Kreatorzaterdag 2 mei 2015 @ 21:28
Mijn batterijen gaan iig niet lang mee. Halve dag houdt het wel op. 2600mah van Samsung. Hrb ook zo'n nitecore v2 ladertje.
Batterijen wel een paar keer erg leeg gehad door die kapotte meter op de cloupor. Geen idee of dat invloed had. Heb geen multimeter.

Misschien moet ik gewoon weer op 12mg gaan dampen. Dan zit ik er niet 24/7 mee aan de lip. :').
hoaszaterdag 2 mei 2015 @ 21:28
Ook begonnen nu 3 dagen zensations, tabak(goor) appel en menthol.
Wil zo proberen van het roken af te komen.
KNAKzaterdag 2 mei 2015 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:28 schreef Kreator het volgende:
Mijn batterijen gaan iig niet lang mee. Halve dag houdt het wel op. 2600mah van Samsung. Hrb ook zo'n nitecore v2 ladertje.
Batterijen wel een paar keer erg leeg gehad door die kapotte meter op de cloupor. Geen idee of dat invloed had. Heb geen multimeter.

Misschien moet ik gewoon weer op 12mg gaan dampen. Dan zit ik er niet 24/7 mee aan de lip. :').
Ik schat zo dik 50 tot 75 flinke hijsen te kunnen nemen van die 26850 Samsung, die groene.
Dit in een Cartel op .3 ohm in of CLT of tugboat.. Dan is ie op .. Ik loop dan ook met 2 batterijen op zak
Probeer maar geen 12mg in een dripper :'). Als ik dat doe kan ik over water lopen van de nic

quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:13 schreef marc0871 het volgende:

[..]

bij je orders staat toch een tracking code?
als je daar op klikt zou je naar een tracking dienst doorverwezen moeten worden.

de laatste keer kwam ik bij deze terecht.
op het grote blauwe vlak klikken en je code invullen.
Ik heb dit in de mail staan

Shipped via International Airmail
Tracking Number: (tracking number not purchased)


Denk niet dat ik kan tracken
marc0871zaterdag 2 mei 2015 @ 21:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:28 schreef hoas het volgende:
Ook begonnen nu 3 dagen zensations, tabak(goor) appel en menthol.
Wil zo proberen van het roken af te komen.
good for you ^O^
al had niemand hier je de zensations aangeraden (o.a. dure vervangingstankjes), dat is iig beter dan die sig-a-likes.
ik ben een beetje uit de startsetjes, maar er zijn er vast wel die je wat kunnen aanraden.
als het je maar van de stinkstokken afhoudt.

welkom bij de club.
hoaszaterdag 2 mei 2015 @ 21:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:46 schreef marc0871 het volgende:

[..]

good for you ^O^
al had niemand hier je de zensations aangeraden (o.a. dure vervangingstankjes), dat is iig beter dan die sig-a-likes.
ik ben een beetje uit de startsetjes, maar er zijn er vast wel die je wat kunnen aanraden.
als het je maar van de stinkstokken afhoudt.

welkom bij de club.
Idd 30 jaar een pakje shag per dag ga je wel voelen.
marc0871zaterdag 2 mei 2015 @ 21:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:36 schreef KNAK het volgende:

[..]

Ik schat zo dik 50 tot 75 flinke hijsen te kunnen nemen van die 26850 Samsung, die groene.
Dit in een Cartel op .3 ohm in of CLT of tugboat.. Dan is ie op .. Ik loop dan ook met 2 batterijen op zak
Probeer maar geen 12mg in een dripper :'). Als ik dat doe kan ik over water lopen van de nic
eh, je bedoeld een 18650 batterij?
quote:
[..]

Ik heb dit in de mail staan

Shipped via International Airmail
Tracking Number: (tracking number not purchased)

Denk niet dat ik kan tracken
krijg ik ook in de mails.
maar als je inlogt op je account bij fasttech en je klikt op 'your orders', staat er wel ergens een tracking code.
KNAKzaterdag 2 mei 2015 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:50 schreef marc0871 het volgende:

[..]

eh, je bedoeld een 18650 batterij?

[..]

krijg ik ook in de mails.
maar als je inlogt op je account bij fasttech en je klikt op 'your orders', staat er wel ergens een tracking code.
Ow. Ja. Die batterij ;). En ik heb gekeken , al 10 minuten gezocht, Geen link te vinden. Alleen order nummer. Ik laat me dan wel verrassen ;)
Sounddragonzaterdag 2 mei 2015 @ 22:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:07 schreef Catch22- het volgende:
Kan makkelijk tot onder de 3v hoor.
Kan makkelijk onder de 1 volt ook.. je verkloot alleen wel je batterijen..

Elke fabrikant zegt dat het niet goed is, maar jij weet het beter.. word je nou af en toe niet moe van jezelf? :X
Zithzaterdag 2 mei 2015 @ 22:48
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 22:46 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kan makkelijk onder de 1 volt ook.. je verkloot alleen wel je batterijen..

Elke fabrikant zegt dat het niet goed is, maar jij weet het beter.. word je nou af en toe niet moe van jezelf? :X
Hmm, ik zit wel eens op 15W met mijn 0.5 coil om zo wat langere hijsen te kunnen nemen.. =2.7V, liever niet doen dus?
Catch22-zaterdag 2 mei 2015 @ 22:50
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 22:46 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kan makkelijk onder de 1 volt ook.. je verkloot alleen wel je batterijen..

Elke fabrikant zegt dat het niet goed is, maar jij weet het beter.. word je nou af en toe niet moe van jezelf? :X
Die dingen kunnen tot 2.7v ontladen worden in de regel
Sounddragonzaterdag 2 mei 2015 @ 22:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 22:48 schreef Zith het volgende:

[..]

Hmm, ik zit wel eens op 15W met mijn 0.5 coil om zo wat langere hijsen te kunnen nemen.. =2.7V, liever niet doen dus?
Ehhh, battery output is iets heel anders als effectieve output van je chip he :) Als ik temp controlled damp op de SX Mini met een stampvolle batterij kan het zomaar dat de output maar iets meer als een voltje is.. wil niet zeggen dat de batterij niet vol is he.
Sounddragonzaterdag 2 mei 2015 @ 22:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Die dingen kunnen tot 2.7v ontladen worden in de regel
Kijk je nou door die gaatjes?
Sorellazondag 3 mei 2015 @ 11:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 21:49 schreef hoas het volgende:

[..]

Idd 30 jaar een pakje shag per dag ga je wel voelen.
Welkom hoas
Als je genoeg hebt van je zensensations dan kan ik je de kangertech emow en/of de eleaf istick met een eleaf gs air tank aanbevelen. Deze twee bevallen mij prima.
Housekeeperzondag 3 mei 2015 @ 11:57
Nu sinds precies 2 maanden overgestapt van de klassieke sigaret naar electrisch. Gebruik hiervoor een Eleaf Istick mini en een Joyetech Evic Supreme icm een Aspire Nautilus 5ml. Veel veelzijdiger dan gewoon roken. Ik vind peuken stinken tegenwoordig en taal er niet meer naar. :7

Ook heb ik nog een Aspire Atlantis klaar liggen om de nieuwe hobby in een later stadium uit te diepen. Maar daar moet ik mij eerst nog op mijn gemak verder in inlezen B-)

En dat na 25 jaar een pakje Camel 25 stuks per dag *O* Ik voel mij zoveel beter _O_
Annezondag 3 mei 2015 @ 12:29
Goed bezig *O* !
hoaszondag 3 mei 2015 @ 12:46
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 11:28 schreef Sorella het volgende:

[..]

Welkom hoas
Als je genoeg hebt van je zensensations dan kan ik je de kangertech emow en/of de eleaf istick met een eleaf gs air tank aanbevelen. Deze twee bevallen mij prima.
Ik houd het zeker in het achterhoofd, thanks.
KNAKzondag 3 mei 2015 @ 13:51
quote:
7s.gif Op zondag 3 mei 2015 11:57 schreef Housekeeper het volgende:

En dat na 25 jaar een pakje Camel 25 stuks per dag *O* Ik voel mij zoveel beter _O_
I+also+feel+your+pain+bro+_1f608c0bf6782b88d810321c139f391b.png
Housekeeperzondag 3 mei 2015 @ 13:54
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 13:51 schreef KNAK het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
:D *;

Net ook weer: volle mand met natte was 3 trappen op omdat het zo'n kutweer is en dus niet buiten kan hangen. Zo veel meer lucht en geen gehijg en gepiep meer *O*
Kreatorzondag 3 mei 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 11:28 schreef Sorella het volgende:
en/of de eleaf istick
Ik weet niet precies wat er allemaal van waar is maar ik lees veel verhalen over uitzichzelf vurende isticks en ploffers.
Sorellazondag 3 mei 2015 @ 18:28
quote:
14s.gif Op zondag 3 mei 2015 18:25 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik weet niet precies wat er allemaal van waar is maar ik lees veel verhalen over uitzichzelf vurende isticks en ploffers.
Ik heb die verhalen nog niet gehoord maar zou best kunnen. Ik heb gelukkig nergens last van, zelfs nadat hij goed gevallen is en het deksel ? regelmatig terug gedrukt moet worden doet hij het nog goed.
Bownyzondag 3 mei 2015 @ 20:49
De probleem iStick 50W's waren van de batch voor maart. Die hadden een chipconnectie o.i.d. die eigenlijk voor de 20/30W bedoeld is. Na maart is er een update geweest.
Kreatormaandag 4 mei 2015 @ 10:31
ik zit de laatste tijd met de gedachte te spelen om eens serieus een B&M mogelijkheid te gaan onderzoeken.
Er zat hier wel een winkeltje in de stad (Enschede), maar die verkochten maar 1 merk liquids/hardware en was bijna nooit open. Hebben me toen wel aan een e-smoker geholpen, maar kwam er al snel achter dat er veel meer was dan alleen die lekkende troep.

Nu is het zo dat met de huidige/toekomstige regelgeving niets zeker is. En dat het maar de vraag is of zo'n winkel levensvatbaar is in Enschede. Ik weet dat er wel redelijk wat dampers zijn, maar dat is natuurlijk geen marktonderzoek.
Verder heb je natuurlijk enorm veel concurrentie van het internet. Dat kun je alleen maar counteren door een prima service te leveren en spullen op voorraad te hebben (en dat is weer vrij kut in een snel veranderende business).

Al met al is het maar een idee. Het lijkt me in elk geval wel erg tof om te doen.
Annemaandag 4 mei 2015 @ 10:40
Achterlijke vraag misschien, maar wat is een B&M :@ ?
Zithmaandag 4 mei 2015 @ 10:41
brick and mortar store
Zithmaandag 4 mei 2015 @ 10:43
quote:
14s.gif Op maandag 4 mei 2015 10:31 schreef Kreator het volgende:
ik zit de laatste tijd met de gedachte te spelen om eens serieus een B&M mogelijkheid te gaan onderzoeken.
Er zat hier wel een winkeltje in de stad (Enschede), maar die verkochten maar 1 merk liquids/hardware en was bijna nooit open. Hebben me toen wel aan een e-smoker geholpen, maar kwam er al snel achter dat er veel meer was dan alleen die lekkende troep.

Nu is het zo dat met de huidige/toekomstige regelgeving niets zeker is. En dat het maar de vraag is of zo'n winkel levensvatbaar is in Enschede. Ik weet dat er wel redelijk wat dampers zijn, maar dat is natuurlijk geen marktonderzoek.
Verder heb je natuurlijk enorm veel concurrentie van het internet. Dat kun je alleen maar counteren door een prima service te leveren en spullen op voorraad te hebben (en dat is weer vrij kut in een snel veranderende business).

Al met al is het maar een idee. Het lijkt me in elk geval wel erg tof om te doen.
Als je ze laat samplen, ze een tafeltje hebben om dingen te bouwen.. dan zou ik er wel af en toe willen komen (als ik in enschede zat).
Kreatormaandag 4 mei 2015 @ 11:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 10:40 schreef Anne het volgende:
Achterlijke vraag misschien, maar wat is een B&M :@ ?
Wat Zith zegt. :P. Ik lees dat altijd op Reddit dus dat was een beetje een aut(omat)isme. :').

quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 10:43 schreef Zith het volgende:

[..]

Als je ze laat samplen, ze een tafeltje hebben om dingen te bouwen.. dan zou ik er wel af en toe willen komen (als ik in enschede zat).
Dat zou sowieso de bedoeling zijn. Samples (diverse merken), verschillende hardware, loungeruimte.

Maar goed, het is maar een idee. Het lijkt me mooi.
no1uknowmaandag 4 mei 2015 @ 14:06
Even een linkdumpje :@

V&A / [TK] E-smoker met Kanger Genitank Mini, Vision Spinner accu + e-liquid
marc0871maandag 4 mei 2015 @ 22:32
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 10:40 schreef Anne het volgende:
Achterlijke vraag misschien, maar wat is een B&M :@ ?
baksteen en mortel; winkel in een pandje.
KNAKdinsdag 5 mei 2015 @ 15:56
6c3561a8fbaceaecd066bd494770377f.jpg
Sounddragondinsdag 5 mei 2015 @ 22:39
Niet mauwe, of gewoon in NL bestellen.
CocaColaLightdinsdag 5 mei 2015 @ 22:46
Of veel te veel betalen voor de snellere verzending :D

En eindelijk is er iemand aan het dampen geslagen in mijn directe omgeving. Altijd leuk als ze dan een van mijn drippers wil proberen. Ze lurkt zelf normaal gesproken aan het standaard starters setje van de sigarenboer op de hoek. Ging niet helemaal zoals ze verwachte :D
Sounddragondinsdag 5 mei 2015 @ 23:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 22:46 schreef CocaColaLight het volgende:
Of veel te veel betalen voor de snellere verzending :D

En eindelijk is er iemand aan het dampen geslagen in mijn directe omgeving. Altijd leuk als ze dan een van mijn drippers wil proberen. Ze lurkt zelf normaal gesproken aan het standaard starters setje van de sigarenboer op de hoek. Ging niet helemaal zoals ze verwachte :D
Whehe, ik heb de laatste tijd wat collega's de nieuwsgierig beginnen te worden, ruikt natuurlijk lekker, en ik maak moeiteloos mooie dikke wolken. "Mag ik ook eens proberen?" :P
Túúrlijk mag dat, maar het blijft voor peuk-O-fielen lastig om een direct lung hit te doen; eerst in je mond en dan naar je longen is wat je al jarenlang doet natuurlijk, dus dat gaat automatisch, maar met de dichtheid van de damp uit mijn drippertje kan dat niet, dan ga je serieus aan de kuch _O- Elke keer weer zeg ik het er duidelijk bij, en elke keer gaan ze bijna plat van de hoestbui ~O>

Drippen; alleen voor de ekte ekte :7

Mijn SX Mini M-class doet trouwens vervelend; Na de dure Vaporshark, nu de nóg duurdere SX Mini ook aan de probbies ;(

Het begint eigenlijk wel een beetje vervelend te worden met die elektronische meuk; wordt steeds duurder, je doet er (voor mijn doen) redelijk voorzichtig mee, en alsnog gaat het stuk. Ik sleep ook altijd een mech mee, en die hebben al van alles meegemaakt; water, vuil, zuur, zout en gif, meters naar beneden geflikkerd alles, en die doen het altijd, en blijven het ook gewoon doen.. Die elektronische mods met tempcontrol zijn leuk, maar het lijkt me wijs als die fabrikanten eerst eens wat aan betrouwbaarheid gaan doen, want dat geklooi elke keer zuigt. Voor 200¤ mag je toch verwachten dat je een degelijk apparaat in handen krijgt wat het gewoon doet, en blijft doen. :X

Op zich werkt hij prima, fijn ding, moest effe wennen aan de looks, maar nu ik hem een paar weekies in gebruik heb, blijkt het wel een goed ding te zijn, alleen nu issie zomaar weer pakot, en dat is gewoon qud.
KNAKwoensdag 6 mei 2015 @ 00:16
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 23:22 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Whehe, ik heb de laatste tijd wat collega's de nieuwsgierig beginnen te worden, ruikt natuurlijk lekker, en ik maak moeiteloos mooie dikke wolken. "Mag ik ook eens proberen?" :P
Túúrlijk mag dat, maar het blijft voor peuk-O-fielen lastig om een direct lung hit te doen; eerst in je mond en dan naar je longen is wat je al jarenlang doet natuurlijk, dus dat gaat automatisch, maar met de dichtheid van de damp uit mijn drippertje kan dat niet, dan ga je serieus aan de kuch _O- Elke keer weer zeg ik het er duidelijk bij, en elke keer gaan ze bijna plat van de hoestbui ~O>

Drippen; alleen voor de ekte ekte :7

Mijn SX Mini M-class doet trouwens vervelend; Na de dure Vaporshark, nu de nóg duurdere SX Mini ook aan de probbies ;(

Het begint eigenlijk wel een beetje vervelend te worden met die elektronische meuk; wordt steeds duurder, je doet er (voor mijn doen) redelijk voorzichtig mee, en alsnog gaat het stuk. Ik sleep ook altijd een mech mee, en die hebben al van alles meegemaakt; water, vuil, zuur, zout en gif, meters naar beneden geflikkerd alles, en die doen het altijd, en blijven het ook gewoon doen.. Die elektronische mods met tempcontrol zijn leuk, maar het lijkt me wijs als die fabrikanten eerst eens wat aan betrouwbaarheid gaan doen, want dat geklooi elke keer zuigt. Voor 200¤ mag je toch verwachten dat je een degelijk apparaat in handen krijgt wat het gewoon doet, en blijft doen. :X

Op zich werkt hij prima, fijn ding, moest effe wennen aan de looks, maar nu ik hem een paar weekies in gebruik heb, blijkt het wel een goed ding te zijn, alleen nu issie zomaar weer pakot, en dat is gewoon qud.
Als je 243 rookpatronen in huis hebt liggen is de kans dan ook iets groter dat pakotheid sneller toeslaat, geheel statistisch gezien... :+

Ik heb nog steeds de istick 30 en de Lemo. -> geweldig, echter gaat de batterij nu wel wat sneller leeg, kan komen door de .5 ohm coil op max watt.

CarteL met CLT en tugboat, ook deze werken nog dagelijks, en wissel de attys wekelijks af. Zeer goede aanschaf waar ik jullie nog steeds dankbaar voor ben :*

Magma komt er aan als magma er aan komt.. Geen tracker aanwezig wegens <¤20 aanschaf, dus half composterend de brievenbus in de gaten houden

150ml riptide in de kast staan. Net na het brouwen is het een beetje vreemde smaak; soort overheersende menthol situatie met op de achtergrond de welbekende sappige smaak. Steepen heeft zo z'n kleine nadelen
wipes66woensdag 6 mei 2015 @ 19:01
mijn eerste zelfgemaakte e-liquid is trouwens ook aardig gelukt. vanmiddag gewoon een 10ml flesje pink spot surf rider concentrate in 2 x 100ml gegoten. daarna laten luchten en regelmatig even schudden. nu is het al prima te vapen :P kosten: 17,75 voor 200ml
KNAKwoensdag 6 mei 2015 @ 19:20
Welke shop die surf vandaan ??

Surf vond ik iets minder.. Probeer ook eens die watermelon wave. Goed te doen !!

9000000012401843.jpg
Aan de klopper onderaan een kleiner klopper, gemaakt van kanthal en er bevestigd zodat deze de flesjes in kan. Aanzetten en je mixt je sapje als een malle 8-)

[ Bericht 35% gewijzigd door KNAK op 06-05-2015 19:25:47 ]
wipes66woensdag 6 mei 2015 @ 19:33
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 19:20 schreef KNAK het volgende:
Welke shop die surf vandaan ??

Surf vond ik iets minder.. Probeer ook eens die watermelon wave. Goed te doen !!
hier had ik hem vandaan. watermelon wave en rip tide ga ik de volgende keer proberen :P misschien de volgende keer ook nog een beetje sweetener er bij doen, want met 70/30 mis ik toch een beetje het zoeten van vg (hoewel die unieke smaak van surf rider nu wel meer tot zijn recht komt).
KNAKwoensdag 6 mei 2015 @ 19:46
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 19:33 schreef wipes66 het volgende:

[..]

hier had ik hem vandaan. watermelon wave en rip tide ga ik de volgende keer proberen :P misschien de volgende keer ook nog een beetje sweetener er bij doen, want met 70/30 mis ik toch een beetje het zoeten van vg (hoewel die unieke smaak van surf rider nu wel meer tot zijn recht komt).
Ik ben beetje blijven steken op 60vg40pg, heb nog niet gedacht aan lager VG icm sweetener

Savevape is waar ik de pinkspotjes ook vandaan haal naast vapeon uit UK, je kan er ook een hoop TPA eppies bestellen van 1ml. Bij Savevape haal ik standaard de base.

http://www.e-sigaretnederland.nl/c-2557502/aroma-s-en-toebehoren/ heeft ook wel een leuke collectie aroma's
Kreatordonderdag 7 mei 2015 @ 15:00
Heb het zelf niet kunnen testen, want zit nog op mijn werk:

quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 10:58 schreef Bowny het volgende:
Net de Cloupor Mini binnengekregen. Leuk ding, voelt goed aan, alleen dat ding kan niet realtime de batterij-status weergeven. Je moet de batterij remounten om de level te zien....niet echt een biggie, maar weet niet of ik er nog 1 bestel. Het betekent dat ze hun zaakjes gewoon nog steeds niet op orde hebben.
I did this for my level indicator (wasn't working) mini silver received last week

1/ remove the battery
2/ plug in the usb for charge from my computer
3/ wait until the mini indicate "check battery" and leave it like that
4/ put back a battery at 3.5V ( in my case)
5/ remove the usb plug when the charge indicator in going up & down after 15 seconds

May be i'm a Lucky man but it work perfectly now for the past 48 hours , give it a try , it's free !

I suspect Michel used a charge only cable, it's possible that this won't work using a regular micro usb data and charge cable from a PC.
I'll add my version:

(use the same partially discharged battery throughout this)

1/ Remove the battery
2/ Plug in micro usb phone charger type charger
3/ wait until the mini indicates "check battery"
4/ insert battery (mine was at 3.8v)
5/ Count 15-20 seconds from the meter starting to cycle up, at this point mine said "check battery" again
6/ remove micro usb
7/ remove and replace battery
8/ vape to test function
7nightwing7donderdag 7 mei 2015 @ 18:23
Pfffff dag 5, nog steeds die flavor block. Damp nu een fruit smaak, die smaakt dus naar niets. :(
Bownydonderdag 7 mei 2015 @ 22:46
quote:
14s.gif Op donderdag 7 mei 2015 15:00 schreef Kreator het volgende:
Heb het zelf niet kunnen testen, want zit nog op mijn werk:

[..]

I did this for my level indicator (wasn't working) mini silver received last week

1/ remove the battery
2/ plug in the usb for charge from my computer
3/ wait until the mini indicate "check battery" and leave it like that
4/ put back a battery at 3.5V ( in my case)
5/ remove the usb plug when the charge indicator in going up & down after 15 seconds

May be i'm a Lucky man but it work perfectly now for the past 48 hours , give it a try , it's free !

I suspect Michel used a charge only cable, it's possible that this won't work using a regular micro usb data and charge cable from a PC.
I'll add my version:

(use the same partially discharged battery throughout this)

1/ Remove the battery
2/ Plug in micro usb phone charger type charger
3/ wait until the mini indicates "check battery"
4/ insert battery (mine was at 3.8v)
5/ Count 15-20 seconds from the meter starting to cycle up, at this point mine said "check battery" again
6/ remove micro usb
7/ remove and replace battery
8/ vape to test function
Ik had dit volgens mij ook al gelezen op het forum van FT, maar volgens sommigen zat ie maar te trollen? Geen idee, maar ik ga iig m'n batterijen niet laden via de Cloupor (hoewel die procedure niet echt laden is natuurlijk).

Het grappige is, de meter doet het wel sinds ik de 2e batterij er in heb gestopt. Het enige wat veranderd was, was het wisselen van de subohm Subtank voor een 1.4ohm Erl......sindsdien doet ie het prima.
PalmRoyaledonderdag 7 mei 2015 @ 22:50
quote:
5s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 22:51 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kijk je nou door die gaatjes?
Hij heeft wel gelijk hoor. Ik moet hier wel bij opmerken dat die 2.7 volt de minimale lading onder belasting is en dat het aantal laadcycli afneemt. Wil je ruim veilig zitten dan zou ik niet lager dan 3 volt onder belasting gaan.
Sounddragondonderdag 7 mei 2015 @ 23:12
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 22:50 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk hoor. Ik moet hier wel bij opmerken dat die 2.7 volt de minimale lading onder belasting is en dat het aantal laadcycli afneemt. Wil je ruim veilig zitten dan zou ik niet lager dan 3 volt onder belasting gaan.
Pas de wet van ohm eens toe met een coil van 0.5 Ohm op 4.2 en 2.7 volt? Dan weet je waarom het niet zo slim is.
Sowieso gooi ik ze er al ruim boven de 3 volt uit, want met een dripper @ subohm is dat helemaal qud. Met een tank merk je het ook erg goed trouwens.
Bownydonderdag 7 mei 2015 @ 23:17
quote:
3s.gif Op donderdag 7 mei 2015 23:12 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Pas de wet van ohm eens toe met een coil van 0.5 Ohm op 4.2 en 2.7 volt? Dan weet je waarom het niet zo slim is.
Sowieso gooi ik ze er al ruim boven de 3 volt uit, want met een dripper @ subohm is dat helemaal qud. Met een tank merk je het ook erg goed trouwens.
Wanneer de Cloupor een voltage warning geeft en niet meer vuurt, is ie 3.3V. Ruim binnen de marge, prima wat mij betreft. Ik wissel de mechs altijd bij 3.6V, het liefst 3.7V. Je merkt met een dripper dat het hard achteruit gaat op die waardes. :)
Sounddragondonderdag 7 mei 2015 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 23:17 schreef Bowny het volgende:

[..]

Wanneer de Cloupor een voltage warning geeft en niet meer vuurt, is ie 3.3V. Ruim binnen de marge, prima wat mij betreft. Ik wissel de mechs altijd bij 3.6V, het liefst 3.7V. Je merkt met een dripper dat het hard achteruit gaat op die waardes. :)
de M class ook, en volgens mij de Vaporshark op 3.2 volt.
KNAKvrijdag 8 mei 2015 @ 03:18
Black Mamba, jamaican me crazy, limedrop en appletini van pinkspot onderweg

o|O

Eind deze maand ga ik wellicht een liter aan DIY sap-voorraad voorbij
Ik maak meer bij dan dat ik wegdamp :')

Iemand nog een goedkoop adresje voor 10, 20, 30ml flesjes bij de hand?
Kreatorvrijdag 8 mei 2015 @ 11:41
Lol.

SN1zbW9.jpg
marc0871vrijdag 8 mei 2015 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 03:18 schreef KNAK het volgende:
Black Mamba, jamaican me crazy, limedrop en appletini van pinkspot onderweg

o|O

Eind deze maand ga ik wellicht een liter aan DIY sap-voorraad voorbij
Ik maak meer bij dan dat ik wegdamp :')

Iemand nog een goedkoop adresje voor 10, 20, 30ml flesjes bij de hand?
ik heb ze hier vandaan.

http://www.brouwmarkt.nl/(...)tten-bruin-glas.html

10, 20, 30, 50 en 100ml en een halve liter.

ik heb zelf de 50ml met bijbehorend pipet gekocht.
fles komt incl witte garantie dop (niet kindveilig) met druppelaar. maar dat is geen succes; sap is te dik ;)
Zithzondag 10 mei 2015 @ 20:09
Goed, alle smaken in mijn samplebox van e-wolk geproeft LIF / Elektronisch roken #24 - Zonder laadkabel!

Obsession liquid is echt niets voor mij, die ga ik met moeite op maken. Die 'taart' smaakstof heb je bijv ook in Flavourtec Nutty Buddy Cookie en is echt neits voor mij. Hun dragonfruit smaakjes vond ik wel interessant echter, maar dan niet met die taart erbij.

Zeus eliquids zijn echt mijn ding. Zo'n heerlijke zoete smaak waarbij je de poedersuiker op je lippen proeft na het uitblazen _O_ Daar ga ik meer van bestellen, ze hebben nog vele andere liquids met honderden reviews en je kan zelf je PG/VG ratio kiezen... en hun website vraagt maar 8 EUR verzendkosten. http://www.zeusejuice.com/zeus-juices?sortby=2&

Drake's YOLO: Ook echt geweldig. geweldige lichte, heldere smaak van limonade met wat kruiden. Die ga ik ook verder opzoeken.

Colonel boom boom's Camino.. mja, ben niet zo'n menthol fan. De smaak naast de menthol lijkt op die van Drake's YOLO.

[ Bericht 7% gewijzigd door Zith op 10-05-2015 20:17:37 ]
Sounddragonzondag 10 mei 2015 @ 20:58
Hmkay, afgelopen 2 weken in Duitsland gewerkt, en daar liep een moffie rond die al een jaartje of 5 - 6 zelf liquids maakte, en die was er best handig mee :P 2 flessies van 100ml van hem overgenomen voor 20¤, die zijn errug goei, waren eigen recept, kreeg ook nog iets van 50ml heeeele zoete honingzooi van hem, die is wel OK, maar geen all day vape, en ook zonder nico, dus alleen naais als smaak- en dampbom, want is wel 100%VG, en dat merk je goed als je hem in de dripper kiepert :')

Kreeg ook 2 kleine flesjes concentraat van hem, goed voor 2 keer 50ml liquid, waar ik dus nu naar op zoek ben..

Ik zoek: 100ml 20/80 of 30/70 ofzo, en dan liefst met 12mg nico... waar ga ik dat vandaan toveren?
2dopezondag 10 mei 2015 @ 20:59
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 11:41 schreef Kreator het volgende:
Lol.

[ afbeelding ]
Sicke lightsaber.
ColtZ40zondag 10 mei 2015 @ 21:10
quote:
14s.gif Op zondag 10 mei 2015 20:58 schreef Sounddragon het volgende:


Ik zoek: 100ml 20/80 of 30/70 ofzo, en dan liefst met 12mg nico... waar ga ik dat vandaan toveren?
www.molinshop.com ?
Sounddragonzondag 10 mei 2015 @ 21:43
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2015 21:10 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]

www.molinshop.com ?
Sieht gut aus, ze hebben 70/30, alleen is het 70% PG, en ik wil 'm precies andersom.. kan ik wel gaan klooien, maar ik heb liever gewoon kant en klaar, dan kan ik het delen, die zooi erbij, effe schudden en wachten maar.. anders moet ik er weer VG bij gaan kopen en daar weer mee gaan kliederen, en dan houd ik weer zooi over..
KNAKzondag 10 mei 2015 @ 23:21
Savevape.nl. Genoeg verschillende base te bestellen.
Echter niet wat jij wil zie ik nu
http://www.savevape.nl/e-liquids/basen/

Als je geen nic er in wil ben je voor 100ml PG en 100ml VG minder dan ¤5 kwijt.
Kan je gelijk een pinkspotje erbij bestellen. Watermelon wave doen als je je niet kan beheersen ;)

En als je dam toch al bezig bent; wat <¤1 eppy van TPA, zoet als de ratten, kan je mooi je overgebleven base mee mixen...

[ Bericht 43% gewijzigd door KNAK op 10-05-2015 23:32:32 ]
Bownyzondag 10 mei 2015 @ 23:45
Iemand hier ook ervaring met Nicoticket? Ik heb m'n nieuwe ADV gevonden, wat een vet lekkere lijn hebben die gasten. H1N1 is nu m'n absolute #1 ADV geworden. Deze liquid heeft ook 2 jaar op rij de ECF awards gewonnen.

Had voor ruim 300 dollar besteld, gelukkig 50% korting erop gekregen (code BOGO, eenmalig gebruik, dus gebruik 'm slim) :P
Zithzondag 10 mei 2015 @ 23:56
http://www.zeusejuice.com/specialty/dill-pickle-eliquid-flavor... opinie? :D
Kreatormaandag 11 mei 2015 @ 08:32
quote:
Ik vind het altijd mega irritant als zo'n webshop smaakjes heeft met fantasienamen en er dan niet heel kort onderzet wat het is. Moet je ze 1 voor 1 aanklikken en opzoeken.
Kreatormaandag 11 mei 2015 @ 09:51
Voor als je een smaakje hebt gevonden dat je bevalt. Kwam hem net tegen.

https://www.e-liq.com/products/e-liquid/e-juice-55gal-net-drum

55 Gallon = 208 liter.
Met 6mg nicotine en eventueel ook een smaakje, voor slechts $2,676.50

Da's 42 cent voor een 33ml flesje. 8-). :7.
Sounddragonmaandag 11 mei 2015 @ 09:51
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 08:32 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik vind het altijd mega irritant als zo'n webshop smaakjes heeft met fantasienamen en er dan niet heel kort onderzet wat het is. Moet je ze 1 voor 1 aanklikken en opzoeken.
Dat plaatje van die augurk laat geen belletje rinkelen? :+

Ik lust best een bommetje, maar niet uit mijn drippert :r
Sounddragonmaandag 11 mei 2015 @ 09:52
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 09:51 schreef Kreator het volgende:
Voor als je een smaakje hebt gevonden dat je bevalt. Kwam hem net tegen.

https://www.e-liq.com/products/e-liquid/e-juice-55gal-net-drum

55 Gallon = 208 liter.
Met 6mg nicotine en eventueel ook een smaakje, voor slechts $2,676.50

Da's 42 cent voor een 33ml flesje. 8-). :7.
Daar moeten dan wel aardig wat flessies smaakstof bij _O-
Kreatormaandag 11 mei 2015 @ 10:03
quote:
10s.gif Op maandag 11 mei 2015 09:52 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Daar moeten dan wel aardig wat flessies smaakstof bij _O-
8-). Dit is inclusief smaakstof. :o.
Sounddragonmaandag 11 mei 2015 @ 10:37
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 10:03 schreef Kreator het volgende:

[..]

8-). Dit is inclusief smaakstof. :o.
Not, smaakstof kost extra, nico kost ook extra :P

Is ook per definitie 100% VG, PG erin is meerprijs _O-
Kreatormaandag 11 mei 2015 @ 11:06
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 10:37 schreef Sounddragon het volgende:
Not, smaakstof kost extra, nico kost ook extra :P
Zat al bij de prijs in die ik net postte.
Zithmaandag 11 mei 2015 @ 14:08
Ehh, ik ga nog even verder met Zeus Juice pushen :P

Ging er vandaag bestellen en zag dat er een 25% discount mothersday coupon was (tot vandaag geldig): momsday15

sample pack + 4x12ml = 120ml voor 50 USD inc shipping / 3.70 EUR per 10ml inc shipping.
Sounddragonmaandag 11 mei 2015 @ 16:05
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 11:06 schreef Kreator het volgende:

[..]

Zat al bij de prijs in die ik net postte.
Klopt idd, dan ben je wel héél erg die-hard hoor, als je per vat je sappies gaat bestellen :+
KNAKmaandag 11 mei 2015 @ 16:59
quote:
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 14:08 schreef Zith het volgende:
Ehh, ik ga nog even verder met Zeus Juice pushen :P

Ging er vandaag bestellen en zag dat er een 25% discount mothersday coupon was (tot vandaag geldig): momsday15

sample pack + 4x12ml = 120ml voor 50 USD inc shipping / 3.70 EUR per 10ml inc shipping.
lciqm.jpg

quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 16:05 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Klopt idd, dan ben je wel héél erg die-hard hoor, als je per vat je sappies gaat bestellen :+
Ik vind literflessen bestellen wat ik doe al aardig richting het ziekelijke gaan :')

[ Bericht 16% gewijzigd door KNAK op 11-05-2015 17:30:27 ]
marc0871maandag 11 mei 2015 @ 17:49
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 16:59 schreef KNAK het volgende:

[..]

[..]

[ afbeelding ]

[..]

Ik vind literflessen bestellen wat ik doe al aardig richting het ziekelijke gaan :')
daar had ik er eind januari 2 van :+ .
de eerste is al bijna op :@
nog 1 volle 100ml, 1 met een beetje er uit, een flesje 30ml perzik en een flesje 50ml cocos/appel. dan moet ik alweer aan liter 2 gaan beginnen.
kijken of ik het eind van het jaar haal :@ :')
Zithmaandag 11 mei 2015 @ 17:54
Op fasttech heb ze nu een styled versie van deze, tank zonder katoen... maar een ijzeren mesh.


https://www.fasttech.com/products/2296300
Bownymaandag 11 mei 2015 @ 22:22
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 10:03 schreef Kreator het volgende:

[..]

8-). Dit is inclusief smaakstof. :o.
Jonko flavour moet ruim 1k meer kosten en dan zit er niet eens THC in _O- _O-
Kreatordinsdag 12 mei 2015 @ 16:54
mocht iemand nog ergens PG-arme (90% vg) (of liefst PG-vrij) liquid tegenkomen die én in Europa is te bestellen en minder dan 15 euro per 30ml kost.....dan hou ik me aanbevolen.
Ben al een tijdje op zoek, maar kan niets vinden.
Sounddragondinsdag 12 mei 2015 @ 17:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 16:54 schreef Kreator het volgende:
mocht iemand nog ergens PG-arme (90% vg) (of liefst PG-vrij) liquid tegenkomen die én in Europa is te bestellen en minder dan 15 euro per 30ml kost.....dan hou ik me aanbevolen.
Ben al een tijdje op zoek, maar kan niets vinden.
Sja, tis jammer dat ik die mof zijn mailadres vergeten ben te vragen, die maakt lekkere sappies, en 100% VG. Had nu 200ml goeie sjit voor 2 joeten.
Kreatordinsdag 12 mei 2015 @ 23:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 17:02 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Sja, tis jammer dat ik die mof zijn mailadres vergeten ben te vragen, die maakt lekkere sappies, en 100% VG. Had nu 200ml goeie sjit voor 2 joeten.
Kun je niet meer achterkomen? Wil wel het dubbele betalen. Betaal nu 120 dollar voof een kwart liter... :').
Sounddragondinsdag 12 mei 2015 @ 23:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:20 schreef Kreator het volgende:

[..]

Kun je niet meer achterkomen? Wil wel het dubbele betalen. Betaal nu 120 dollar voof een kwart liter... :').
Nee, moeilijk is een Duitser, duits bedrijf. Best wel stom eigk :@ :')
Annedinsdag 12 mei 2015 @ 23:25
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:22 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Nee, moeilijk is een Duitser, duits bedrijf. Best wel stom eigk :@ :')
Weet je zijn naam ook niet meer dan?
Sounddragondinsdag 12 mei 2015 @ 23:29
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:25 schreef Anne het volgende:

[..]

Weet je zijn naam ook niet meer dan?
Er stond Blitz op zijn helm, geen idee of dat een nick is of dat zijn achternaam Krieg is O-)
gooddaddywoensdag 13 mei 2015 @ 09:21
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 23:45 schreef Bowny het volgende:
Iemand hier ook ervaring met Nicoticket? Ik heb m'n nieuwe ADV gevonden, wat een vet lekkere lijn hebben die gasten. H1N1 is nu m'n absolute #1 ADV geworden. Deze liquid heeft ook 2 jaar op rij de ECF awards gewonnen.

Had voor ruim 300 dollar besteld, gelukkig 50% korting erop gekregen (code BOGO, eenmalig gebruik, dus gebruik 'm slim) :P
H1N1? Klinkt als vogelgriep. Ik snap niet wie die naam verzint
Zithwoensdag 13 mei 2015 @ 11:52
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:21 schreef gooddaddy het volgende:

[..]

H1N1? Klinkt als vogelgriep. Ik snap niet wie die naam verzint
Heeft ook virus als thema. Blijkbaar is het een speciaal liquidje die constant 'evolueert' in smaak en daarom met een virus vergeleken kan worden.
KNAKwoensdag 13 mei 2015 @ 15:12
Eindelijk !! Ben vandaag staande door een motoragent :'). Met als reden dat ie wilde controleren of ik niet zat te blowen in de auto. Er kwam blijkbaar nogal veel rook uit de ramen O-)

Tijdens het gesprek flink doorpaffen met 80vg in de CLT en een flinke grijs.. >:)

Dan hebben we dat ook weer gehad. Overigens 4 weken voorbij, nog steeds wachten op de magma ;(
Zithwoensdag 13 mei 2015 @ 15:15
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:12 schreef KNAK het volgende:
Eindelijk !! Ben vandaag staande door een motoragent :'). Met als reden dat ie wilde controleren of ik niet zat te blowen in de auto. Er kwam blijkbaar nogal veel rook uit de ramen O-)

Tijdens het gesprek flink doorpaffen met 80vg in de CLT en een flinke grijs.. >:)

Dan hebben we dat ook weer gehad. Overigens 4 weken voorbij, nog steeds wachten op de magma ;(
:')

Wat zei hij erover? :D Had hij het al eens eerder meegemaakt?
KNAKwoensdag 13 mei 2015 @ 15:25
Vrij simpel en na 3 minuten zat ie weer op z'n tufmachine

" de reden dat ik u staande heb gehouden is dat ik heb kunnen constateren dat er nogal wat rook uit uw ramen heb zien ontsnappen, en in het kader van verkeersveiligheid wil ik controleren of dit geen verdovende middelen betreft "

Liet hem de Cartel zien, nam een flinke teug en zei; Waterdamp!! Een opgevoerde e-sigaret!!

Blijkbaar is die man geen roker , anders had ie wel anders gereageerd denk ik, en had ik hem mooi kunnen vertellen over dé manier om te stoppen. Hij was vrij snel weer weg daar er alleen een mierzoete damp te constateren was ( red astair van t-juice, zo zoet als de ratten dat deze liquid is :D )

Ik word weleens vaker aangehouden, door met name in de nacht te rijden vanuit uitgaansgebieden. Die agenten hebben blijkbaar flinke reuktrainingen gehad, want vaak hoef ik niet eens te blazen en 'ruiken' ze of ik alcohol heb genuttigd. Mag dan ook hier altijd doorrijden.

Volgende stap is staande gehouden worden wegens het mogelijk bellen tijdens rijden (terwijl ik dus alleen de istick in handen heb,..iets wat ik ook nog wel zie gebeuren)
Sounddragonwoensdag 13 mei 2015 @ 19:52
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:25 schreef KNAK het volgende:
Vrij simpel en na 3 minuten zat ie weer op z'n tufmachine

" de reden dat ik u staande heb gehouden is dat ik heb kunnen constateren dat er nogal wat rook uit uw ramen heb zien ontsnappen, en in het kader van verkeersveiligheid wil ik controleren of dit geen verdovende middelen betreft "

Liet hem de Cartel zien, nam een flinke teug en zei; Waterdamp!! Een opgevoerde e-sigaret!!

Blijkbaar is die man geen roker , anders had ie wel anders gereageerd denk ik, en had ik hem mooi kunnen vertellen over dé manier om te stoppen. Hij was vrij snel weer weg daar er alleen een mierzoete damp te constateren was ( red astair van t-juice, zo zoet als de ratten dat deze liquid is :D )

Ik word weleens vaker aangehouden, door met name in de nacht te rijden vanuit uitgaansgebieden. Die agenten hebben blijkbaar flinke reuktrainingen gehad, want vaak hoef ik niet eens te blazen en 'ruiken' ze of ik alcohol heb genuttigd. Mag dan ook hier altijd doorrijden.

Volgende stap is staande gehouden worden wegens het mogelijk bellen tijdens rijden (terwijl ik dus alleen de istick in handen heb,..iets wat ik ook nog wel zie gebeuren)
Wat een onzinverhaal van die mafketel.. blowen levert niet meer of minder rook op als een doodsimpele sigaret :') Hij wilde gewoon zien wat je aan het doen was..

Nog niet meegemaakt trouwens, en ik zit meestal wel met een mech of de Hihi in mijn fikken in de auto.

Heb trouwens een nieuwe Hihi gekregen; volgens de fabrikant webshop waar ik hem vandaan heb, was ik de eerste met deze storing.. geen zwarte deze keer, maar een 'zilvergrijze', wat eigenlijk gewoon antraciet metallic is.. best sjiek kleurtje, mooier als zwart to be honest, en ik ben meestal wel een zwart-fan :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Sounddragon op 13-05-2015 19:57:34 ]
GewoneManwoensdag 13 mei 2015 @ 20:15
ok de zending van rookwinkel is binnen dat rookt echt stukken beter 8-) anyway nu nog wachten op mijn pakketje van fasttech heb een tracking mail gehad maar daar is weinig chocola van te maken :?
KNAKwoensdag 13 mei 2015 @ 20:39
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 20:15 schreef GewoneMan het volgende:
ok de zending van rookwinkel is binnen dat rookt echt stukken beter 8-) anyway nu nog wachten op mijn pakketje van fasttech heb een tracking mail gehad maar daar is weinig chocola van te maken :?
Jij hebt in ieder geval nog een tacking# gekregen. Minder dan $20 bestellen en ze doen daar niet aan

Eerste keer ging m'n zwikkie via malaysia. Via malaysian website kunnen tracken
Als je iets anders hebt zou ik het niet weten
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 19:52 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Wat een onzinverhaal van die mafketel.. blowen levert niet meer of minder rook op als een doodsimpele sigaret :') Hij wilde gewoon zien wat je aan het doen was..

Genoeg dwazen met een waterpijp in de auto waarschijnlijk :p
Sounddragonwoensdag 13 mei 2015 @ 20:43
Ik heb nog nooit een auto gehad zónder :Y

waterpijp-beurs.jpg

SPOILER
:') :') :') :') :')
KNAKwoensdag 13 mei 2015 @ 21:08
Of

pipe_metal55.jpg

Maar dan zonder water
Sounddragonwoensdag 13 mei 2015 @ 22:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 21:08 schreef KNAK het volgende:
Of

[ afbeelding ]

Maar dan zonder water
Domme vraag misschien; maar waar laat je dan het water? :?
Annewoensdag 13 mei 2015 @ 23:14
quote:
3s.gif Op woensdag 13 mei 2015 22:40 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Domme vraag misschien; maar waar laat je dan het water? :?
Nergens, het is geen waterpijp :). Dit soort shit wordt gebruikt om wiet mee te roken.
GewoneManwoensdag 13 mei 2015 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 20:39 schreef KNAK het volgende:

[..]

Jij hebt in ieder geval nog een tacking# gekregen. Minder dan $20 bestellen en ze doen daar niet aan

Eerste keer ging m'n zwikkie via malaysia. Via malaysian website kunnen tracken
Als je iets anders hebt zou ik het niet weten

[..]

Genoeg dwazen met een waterpijp in de auto waarschijnlijk :p
mijn bestelling was 16$ en paar cent maar wel tracking mail gehad niet dat ik er wijs uit wordt dus blijft afwachten
Sounddragondonderdag 14 mei 2015 @ 01:00
quote:
3s.gif Op woensdag 13 mei 2015 23:14 schreef Anne het volgende:

[..]

Nergens, het is geen waterpijp :). Dit soort shit wordt gebruikt om wiet mee te roken.
jah, of hasj, wel zeefie in gooien anders ga je deaud. En ook daaruit krijg je geen achterlijk grote wolken à la dripper, en uit een ekte waterpijp ook al niet..

Maar goed.. Ontopic maar weer O-)

Mijn Russian is een beetje aan het slijten.. Toch maar eens op zoek naar een andere tank.. Welke was dat nou met die dikke airchannel er in? Iemand hier heeft hem, die postte pas geleden nog dat ding dampt als een RDA en daarom niet echt geschikt was voor op het werk..
PalmRoyaledonderdag 14 mei 2015 @ 02:54
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 23:22 schreef Sounddragon het volgende:
Whehe, ik heb de laatste tijd wat collega's de nieuwsgierig beginnen te worden, ruikt natuurlijk lekker, en ik maak moeiteloos mooie dikke wolken. "Mag ik ook eens proberen?" :P
Túúrlijk mag dat, maar het blijft voor peuk-O-fielen lastig om een direct lung hit te doen; eerst in je mond en dan naar je longen is wat je al jarenlang doet natuurlijk, dus dat gaat automatisch, maar met de dichtheid van de damp uit mijn drippertje kan dat niet, dan ga je serieus aan de kuch _O- Elke keer weer zeg ik het er duidelijk bij, en elke keer gaan ze bijna plat van de hoestbui ~O>
Laatst ook met mijn neef meegemaakt. Hij zegt steeds dat dampen voor mietjes is en dat echte mannen roken. Na aandringen van mij nam hij een trek van mijn dripper. 0.5 ohm dual coil op 28 watt met een 7mg sapje er in. Hij heeft echt serieus bijna 5 minuten lang zitten hoesten. Toen hij was bijgekomen nam ik een diepe lunghit en zei: "Zo, dus dampen is voor mietjes? Als jij er zo van moet hoesten, wat ben jij dan wel niet?" Volgens mij is hij nu een beetje aan het bijdraaien :P
Bownydonderdag 14 mei 2015 @ 10:00
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 01:00 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

jah, of hasj, wel zeefie in gooien anders ga je deaud. En ook daaruit krijg je geen achterlijk grote wolken à la dripper, en uit een ekte waterpijp ook al niet..

Maar goed.. Ontopic maar weer O-)

Mijn Russian is een beetje aan het slijten.. Toch maar eens op zoek naar een andere tank.. Welke was dat nou met die dikke airchannel er in? Iemand hier heeft hem, die postte pas geleden nog dat ding dampt als een RDA en daarom niet echt geschikt was voor op het werk..
Goblin/Goliath
ShevaJBdonderdag 14 mei 2015 @ 14:37
quote:
14s.gif Op maandag 4 mei 2015 10:31 schreef Kreator het volgende:
ik zit de laatste tijd met de gedachte te spelen om eens serieus een B&M mogelijkheid te gaan onderzoeken.
Er zat hier wel een winkeltje in de stad (Enschede), maar die verkochten maar 1 merk liquids/hardware en was bijna nooit open. Hebben me toen wel aan een e-smoker geholpen, maar kwam er al snel achter dat er veel meer was dan alleen die lekkende troep.

Nu is het zo dat met de huidige/toekomstige regelgeving niets zeker is. En dat het maar de vraag is of zo'n winkel levensvatbaar is in Enschede. Ik weet dat er wel redelijk wat dampers zijn, maar dat is natuurlijk geen marktonderzoek.
Verder heb je natuurlijk enorm veel concurrentie van het internet. Dat kun je alleen maar counteren door een prima service te leveren en spullen op voorraad te hebben (en dat is weer vrij kut in een snel veranderende business).

Al met al is het maar een idee. Het lijkt me in elk geval wel erg tof om te doen.
Ik zou zeker langskomen! Ik mis dat toch wel in Enschede, ben toch genoodzaakt alles online aan te schaffen. Momenteel damp ik de hele dag el Tabaco Fuego van Millers, aanrader wat mij betreft.
KNAKvrijdag 15 mei 2015 @ 00:31
Vandaag de vraag van een ex-roker of hij de dripper eens kon proberen

Persoon in kwestie nam een middelmatige hijs en moest (flink) hoesten. Ik kreeg dus direct te horen dat dit nooit beter dan een normale sigaret kon zijn.

Er zat een fruitig liquidje in, gemixt op 60vg40pg, zo rond de 0.4 nicotine
Lijkt mij dat met zo een lage nicotinewaarde de throat-hit minimaal is, zelfs voor een niet-roker
Kreatorvrijdag 15 mei 2015 @ 07:25
Ik moet ook veel meer hoesten van dampen. Het rookt anders.

Had een verjaardag vd week.
"Krijg je kankerr van"
en
" mjjn longarts zei dat je beter zware shag kan roken. Veel minder slecht dsn al die chemische troep in de e-sigaret."

...en dan ook niets van mij aannemen als ik uitleg dat dat niet zo is. Zeer irritant.
Sounddragonvrijdag 15 mei 2015 @ 15:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 07:25 schreef Kreator het volgende:
Ik moet ook veel meer hoesten van dampen. Het rookt anders.

Had een verjaardag vd week.
"Krijg je kankerr van"
en
" mjjn longarts zei dat je beter zware shag kan roken. Veel minder slecht dsn al die chemische troep in de e-sigaret."

...en dan ook niets van mij aannemen als ik uitleg dat dat niet zo is. Zeer irritant.
Damp is nou eenmaal geen rook, en de dichtheid is veel groter. Als je een dripper pakt, of iets waar echt véél damp uit komt, moet je eens proberen om te praten tijdens het uitblazen.. gaat bijna niet :N Als je het probeert bij een dripper is de kans op een hoestbui idd redelijk groot..

Heb inmiddels ook diverse mensen gehad die het geprobeerd hebben, en bijna allemaal gaan ze plat omdat ze, zoals ik al eerder postte, niet gewend zijn om direct-lung hits te nemen, en als je je mond volzuigt met de dikke damp uit een dripper en je haalt het door naar je longen, ga ook ik gewoon effe deaud.. gaat gewoon niet :+ Ik kan echt full lungs pakken uit de dripper, geen nekel probleem, maar mouth to lung is gewoon

mission-impossibru_o_208688.jpg
Sounddragonvrijdag 15 mei 2015 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 10:00 schreef Bowny het volgende:

[..]

Goblin/Goliath
Thanks trouwens, die zocht ik idd.. nu nog effe kijken waar ik hem vandaan ga toveren.. zijn erg betaalbaar ook trouwens ^O^
wipes66vrijdag 15 mei 2015 @ 15:43
heeft iemand trouwens ervaring met het gebruiken van e-liquid in het bereiden van voedsel? niet iets wat je kookt of bakt, maar bv kwark met pink spot surf rider ofzo :P
Nick-GizMovrijdag 15 mei 2015 @ 19:08
Hoop aanbiedingen bij Gearbest atm
2dopevrijdag 15 mei 2015 @ 21:27
Ik ben er wel achter dat de 'tobacco flavored'-liquids niet voor mij zijn weggelegd. Vorige week weer een geprobeerd, el tabaco fuego van Millers, maar: gadverdamme. Vieze neppe penetrante prutsmaak, die vervolgens nog lange tijd te proeven is nadien. Zelfs na alle onderdelen schoongemaakt te hebben was die vieze nasmaak nog aanwezig :r

Iemand die dit herkent en wel een goede tabaksmaak-liquid weet? Het is niet dat ik met alle geweld tabak wil proeven, maar ik ben nieuwsgierig of er überhaupt liquids zijn die wel enigszins in de buurt komen van tabak.

Nu weer heerlijk aan de watermeloen :7
Zithvrijdag 15 mei 2015 @ 21:43
Het is nou eenmaal moeilijk om de smaak van verbrandde autobanden te vangen in niet schadelijke vloeistoffen. :P

Ik was/ben best fan van RY4, maar niet omdat het naar takab smaakt (of hoort te smaken).
2dopevrijdag 15 mei 2015 @ 21:54
Volgens mij had ik die ook al eens en die vond ik inderdaad het minst beroerd in deze categorie. Mijn punt was eigenlijk dat ik gewoon helemaal niet eens een beetje tabak proef. Naja, misschien maar goed ook. De zoete meuk en mentholsmaken bevallen me sowieso nog het beste, gek genoeg.
KNAKzaterdag 16 mei 2015 @ 00:02
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 21:27 schreef 2dope het volgende:

Nu weer heerlijk aan de watermeloen :7
Watermelon wave? Pink spot?

Tabaksmaken... :N

Na minder dan een maand dampen dit volledig in de ban gedaan

Lekkere mierzoete sapjes! *O*
Bownyzaterdag 16 mei 2015 @ 10:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 00:02 schreef KNAK het volgende:

[..]

Watermelon wave? Pink spot?

Tabaksmaken... :N

Na minder dan een maand dampen dit volledig in de ban gedaan

Lekkere mierzoete sapjes! *O*
Watermeloen.....Melon Boba van Good Life :P De watermeloenconcentraat van Inawera vond ik ook erg fris.

Tabak? Ja, af en toe nog steeds! Ik damp echt van alles, van fruit tot bakery, maar af en toe is een tabakachtige toch echt wel superyummie. Al is het alleen maar om even je smaak te "resetten". Tegen een goede Halo zeg ik geen nee . Nu de H1N1/Virus, valt ook onder de tabak, maar dat is maar heel subtiel. Dit is ook de eerste liquid die ik al een week fulltime damp.

Wil je echt een tabak van absolute topklasse dampen? Probeer VCT van Ripe Vapes. BAM in yo face.....mijn nummer 1 liquid.

Gearbest, FML. Ik heb 3-4 weken geleden de Goliath besteld, maar ze schuiven de uitlevering steeds verder uit.....
Bownyzondag 17 mei 2015 @ 15:36
Take My Money!

http://thegrumpyvaper.com(...)mages-of-subox-mini/
CocaColaLightzondag 17 mei 2015 @ 19:44
quote:
Ziet er inderdaad goed uit, nu nog de prijs in combinatie met de specs.
2dopemaandag 18 mei 2015 @ 14:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 00:02 schreef KNAK het volgende:

[..]

Watermelon wave? Pink spot?
Nope, Millers.

Ik zal die Ripe Vapes eens bestellen binnenkort, ben wel nieuwsgierig geworden door de lovende reviews.
Lees ook dat 'ie subtiele vleugjes vanille/caramel heeft. Sounds gud. Wel prijzig.
PalmRoyalemaandag 18 mei 2015 @ 14:46
Weer een nieuw concentraat geprobeerd en gelijk een homerun. Strawberri van T-Juice. Wat een bizar lekker spul is dat zeg. Zaterdag een 70/30 VG/PG mix op 6 mg gemaakt en de eerste 23ml is al bijna op :9~
Bownymaandag 18 mei 2015 @ 15:04
quote:
2s.gif Op maandag 18 mei 2015 14:09 schreef 2dope het volgende:

[..]

Nope, Millers.

Ik zal die Ripe Vapes eens bestellen binnenkort, ben wel nieuwsgierig geworden door de lovende reviews.
Lees ook dat 'ie subtiele vleugjes vanille/caramel heeft. Sounds gud. Wel prijzig.
Ja, tricky spul. Ik had een flesje er in een paar dagen doorheen gejakkerd :) Zal je zeker niet tegenvallen.
KNAKdinsdag 19 mei 2015 @ 03:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 14:46 schreef PalmRoyale het volgende:
Weer een nieuw concentraat geprobeerd en gelijk een homerun. Strawberri van T-Juice. Wat een bizar lekker spul is dat zeg. Zaterdag een 70/30 VG/PG mix op 6 mg gemaakt en de eerste 23ml is al bijna op :9~
Ga ik ook proberen
Blijf echter fucking ver weg van Quintessence , dat is me toch een lijkenliquid, niet normaal. Ik ga het maar mixen met de meest zoete rotzooi die ik heb. Probeer Red Astair als je zoet lekker vind... Das denk ik tot nu toe wel de beste van TJuice
Impressmedinsdag 19 mei 2015 @ 04:15
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 21:27 schreef 2dope het volgende:
Ik ben er wel achter dat de 'tobacco flavored'-liquids niet voor mij zijn weggelegd. Vorige week weer een geprobeerd, el tabaco fuego van Millers, maar: gadverdamme. Vieze neppe penetrante prutsmaak, die vervolgens nog lange tijd te proeven is nadien. Zelfs na alle onderdelen schoongemaakt te hebben was die vieze nasmaak nog aanwezig :r

Iemand die dit herkent en wel een goede tabaksmaak-liquid weet? Het is niet dat ik met alle geweld tabak wil proeven, maar ik ben nieuwsgierig of er überhaupt liquids zijn die wel enigszins in de buurt komen van tabak.

Nu weer heerlijk aan de watermeloen :7
Ik zweer bij liqua traditional tobacco, ik bestel niks anders meer. Alleen de mg verander ik, ik zit nu op 12.
2dopedinsdag 19 mei 2015 @ 11:37
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 04:15 schreef Impressme het volgende:

[..]

Ik zweer bij liqua traditional tobacco, ik bestel niks anders meer. Alleen de mg verander ik, ik zit nu op 12.
Dank voor tip.
Catch22-dinsdag 19 mei 2015 @ 11:40
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 19:44 schreef CocaColaLight het volgende:

[..]

Ziet er inderdaad goed uit, nu nog de prijs in combinatie met de specs.
55 dollar pre-order lijkt me een mooie prijs.
Nick-GizMowoensdag 20 mei 2015 @ 10:39
quote:
ScreenHunter_389-May.-18-09.54.jpg

Zien er wel tof uit. Was van plan om een subtank mini te halen, maar wacht wel ff tot juni tot deze uitkomt
Er komt ook een Subox Nano versie btw
PalmRoyalewoensdag 20 mei 2015 @ 13:51
Ik ben ook overstag gegaan en heb een Yihi SX350 Mini M class besteld.
Kreatorwoensdag 20 mei 2015 @ 15:01
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 10:39 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Zien er wel tof uit. Was van plan om een subtank mini te halen, maar wacht wel ff tot juni tot deze uitkomt
Er komt ook een Subox Nano versie btw
Als ik het zo zie, dan hebben ze wéér een ander coil design? wordt er niet handiger op zo.
Ik hou het wel bij m'n subtank nano.
Nick-GizMowoensdag 20 mei 2015 @ 15:03
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2015 15:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

Als ik het zo zie, dan hebben ze wéér een ander coil design? wordt er niet handiger op zo.
Ik hou het wel bij m'n subtank nano.
Hmm weet ik niet eigenlijk
Zithwoensdag 20 mei 2015 @ 15:18
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 13:51 schreef PalmRoyale het volgende:
Yihi SX350 Mini M
Lijkt me wel wat hoor, temp control.. dat je zelfs met droge katoen kan vuren zonder dat de katoen verbrand :P
PalmRoyalewoensdag 20 mei 2015 @ 15:56
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 15:18 schreef Zith het volgende:

[..]

Lijkt me wel wat hoor, temp control.. dat je zelfs met droge katoen kan vuren zonder dat de katoen verbrand :P
Een vriend van ons heeft sinds kort de Vaporshark rDNA40 en het werkt echt heel goed. Ik was eerst sceptisch maar nu ik met dat ding heb gespeeld ben ik om. De smaak is veel beter en zoals je al zegt geen kans op een dryhit. De reden dat ik voor de Yihi ben gegaan is dat de firmware van de SX350 chip geüpgraded kan worden en de ergonomie lijkt mij beter.
Annewoensdag 20 mei 2015 @ 16:09
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2015 15:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

Als ik het zo zie, dan hebben ze wéér een ander coil design? wordt er niet handiger op zo.
Ik hou het wel bij m'n subtank nano.
Het is gewoon een Subtank Mini die je er bovenop ziet, dus als het goed is maakt ie gebruik van de coils zoals ze er nu zijn.

Wat je op het plaatje ziet is trouwens de RBA.
Dus misschien maakt dat je in de war?
Sounddragonwoensdag 20 mei 2015 @ 20:19
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 13:51 schreef PalmRoyale het volgende:
Ik ben ook overstag gegaan en heb een Yihi SX350 Mini M class besteld.
Kek dingegie, ik heb hem ook. Vond de Shark eigenlijk mooier, maar die heeft bugs, en dat mot nie magge voor dat geld. Yihi heeft wel een bak meer powerz, die stookt ook zware subcoils, en dat deed de Shark ook mooi niet..
En het zou fijn zijn als ze die TC zodanig bouwen dat het werkt met gewone kanthal, of iig een legering die een beetje handelbaar is, want ik háát die nikkeltroep, geen fatsoenlijke coil mee te draaien, zachte meuk :r
Annewoensdag 20 mei 2015 @ 21:54
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:19 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kek dingegie, ik heb hem ook. Vond de Shark eigenlijk mooier, maar die heeft bugs, en dat mot nie magge voor dat geld. Yihi heeft wel een bak meer powerz, die stookt ook zware subcoils, en dat deed de Shark ook mooi niet..
En het zou fijn zijn als ze die TC zodanig bouwen dat het werkt met gewone kanthal, of iig een legering die een beetje handelbaar is, want ik háát die nikkeltroep, geen fatsoenlijke coil mee te draaien, zachte meuk :r
Titanium coils zijn opkomend. Misschien kun je het daar eens mee proberen :).
Heb alleen begrepen dat daar de temperatuur, in tegenstelling tot nikkel, een flink eind omlaag moet.

Maar daar is binnenkort vast meer informatie over te verkrijgen, zodra meer mensen overstappen op Ti coils :Y).
PalmRoyalewoensdag 20 mei 2015 @ 22:18
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:19 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Kek dingegie, ik heb hem ook. Vond de Shark eigenlijk mooier, maar die heeft bugs, en dat mot nie magge voor dat geld. Yihi heeft wel een bak meer powerz, die stookt ook zware subcoils, en dat deed de Shark ook mooi niet..
En het zou fijn zijn als ze die TC zodanig bouwen dat het werkt met gewone kanthal, of iig een legering die een beetje handelbaar is, want ik háát die nikkeltroep, geen fatsoenlijke coil mee te draaien, zachte meuk :r
Er schijnen mensen te zijn die een tiwsted kanthal/nickel coil maken en dat schijnt ook nog te werken.
Sounddragonwoensdag 20 mei 2015 @ 22:20
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2015 21:54 schreef Anne het volgende:

[..]

Titanium coils zijn opkomend. Misschien kun je het daar eens mee proberen :).
Heb alleen begrepen dat daar de temperatuur, in tegenstelling tot nikkel, een flink eind omlaag moet.

Maar daar is binnenkort vast meer informatie over te verkrijgen, zodra meer mensen overstappen op Ti coils :Y).
Linkje?

quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:18 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Er schijnen mensen te zijn die een tiwsted kanthal/nickel coil maken en dat schijnt ook nog te werken.
Hoax, werkt niet.. twisted geprobeerd en zelfs een clapton, werkt ook niet..
PalmRoyalewoensdag 20 mei 2015 @ 22:23
Draad van een titanium/nikkel legering is idd in opkomst. De nieuwe Joyetech eVic-VT kan het gebruiken.
http://www.joyetech.com/product/eVic-VT.php
Annewoensdag 20 mei 2015 @ 22:23
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:20 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Linkje?

[..]

Hoax, werkt niet.. twisted geprobeerd en zelfs een clapton, werkt ook niet..
http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=247

Voorbeeldje van Ti-fabrieks-coils dus, maar ze worden uiteraard ook zelf gewikkeld al.

http://www.google.nl/sear(...)bile-heirloom-serp.3..0i22i30l3.4083.4961.0.5246.5.5.0.0.0.0.220.771.1j3j1.5.0.msedr...0...1c.1.34.mobile-heirloom-serp..1.4.614.-WGycHWGsE4

Hmm, linkje werkt niet echt, maar gewoon een kwestie van zoeken op "ti coil vape".
Zithdonderdag 21 mei 2015 @ 00:35
Hoe kom je als nederlander aan Snake Oil ?
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 09:26
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:23 schreef PalmRoyale het volgende:
Draad van een titanium/nikkel legering is idd in opkomst. De nieuwe Joyetech eVic-VT kan het gebruiken.
http://www.joyetech.com/product/eVic-VT.php
Dat is ook wel een apart ding
Negakinudonderdag 21 mei 2015 @ 11:41
handcheckipv4.jpg

Pioneer4You IPV4, Infinite CLT V3 en Cuttwood Unicorn Milk. Als je bedenkt dat je voor zo (relatief) weinig geld zo veel technologie in je handen hebt en de smaakbeleving onvergelijkbaar is met waar ik het anderhalf jaar geleden mee moest doen... Onvoorstelbaar hoe hard de ontwikkelingen gaan in deze scene.
Zithdonderdag 21 mei 2015 @ 12:35
Als je nieuwe coil niet mooi vanuit het midden opwarmt hoef je blijkbaar niet al die moeite te doen (coil knijpen of wat dan ook)... je moet er gewoon een paar keer over aaien met een stukje metaal 8)7


ZIe 20:00 Min
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 12:36
quote:
11s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 11:40 schreef Catch22- het volgende:

[..]

55 dollar pre-order lijkt me een mooie prijs.
Hier zelfs 80 : http://www.e-wolk.nl/nl/kangertech-subox-mini-black.html

Al kan je hem voor 53 dollar ook krijgen
Zithdonderdag 21 mei 2015 @ 12:44
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 12:36 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Hier zelfs 80 : http://www.e-wolk.nl/nl/kangertech-subox-mini-black.html

Al kan je hem voor 53 dollar ook krijgen
brrrrr

Waar haal ik hem voor 53? :s) FT?
Catch22-donderdag 21 mei 2015 @ 12:46
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 12:36 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Hier zelfs 80 : http://www.e-wolk.nl/nl/kangertech-subox-mini-black.html

Al kan je hem voor 53 dollar ook krijgen
Sja, dat is de prijs met belastingen enzo. Zulke dingen zijn in nl altijd minimaal 20-30% duurder.
Annedonderdag 21 mei 2015 @ 12:51
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 12:35 schreef Zith het volgende:
Als je nieuwe coil niet mooi vanuit het midden opwarmt hoef je blijkbaar niet al die moeite te doen (coil knijpen of wat dan ook)... je moet er gewoon een paar keer over aaien met een stukje metaal 8)7


ZIe 20:00 Min
Dat moet ik proberen :D.
marc0871donderdag 21 mei 2015 @ 13:26
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:41 schreef Negakinu het volgende:
[ afbeelding ]

Pioneer4You IPV4, Infinite CLT V3 en Cuttwood Unicorn Milk. Als je bedenkt dat je voor zo (relatief) weinig geld zo veel technologie in je handen hebt en de smaakbeleving onvergelijkbaar is met waar ik het anderhalf jaar geleden mee moest doen... Onvoorstelbaar hoe hard de ontwikkelingen gaan in deze scene.
hoe bevalt de v3?
mij leek het net zo'n extreem ding als de dark horse, die me niet echt bevalt.
nu zag ik laatst een filmpje van grimmgreen, die ook niet weg was van de dark horse, maar wel enthousiast was over de clt v3.

nou was ik niet van plan de v3 te kopen, maar het geeft toch te denken.

nog steeds zeer tevreden met de v2 plus ;)
Catch22-donderdag 21 mei 2015 @ 13:29
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:41 schreef Negakinu het volgende:
[ afbeelding ]

Pioneer4You IPV4, Infinite CLT V3 en Cuttwood Unicorn Milk. Als je bedenkt dat je voor zo (relatief) weinig geld zo veel technologie in je handen hebt en de smaakbeleving onvergelijkbaar is met waar ik het anderhalf jaar geleden mee moest doen... Onvoorstelbaar hoe hard de ontwikkelingen gaan in deze scene.
Ik vind die ipv wel tof, misschien alleen wat groot.

Die unicorn milk is erg lekker trouwens :) Jammer dat jullie hem niet met nicotine verkopen, maar gelukkig zijn er nog shops die lak hebben aan de regels.
Negakinudonderdag 21 mei 2015 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 13:26 schreef marc0871 het volgende:

[..]

hoe bevalt de v3?
mij leek het net zo'n extreem ding als de dark horse, die me niet echt bevalt.
nu zag ik laatst een filmpje van grimmgreen, die ook niet weg was van de dark horse, maar wel enthousiast was over de clt v3.

nou was ik niet van plan de v3 te kopen, maar het geeft toch te denken.

nog steeds zeer tevreden met de v2 plus ;)
Ik vind de CLT V3 eigenlijk niet zo'n heel extreem ding. Hij is gewoon praktisch. Goede juice well, fatsoenlijk dikke phillips schroeven, genoeg ruimte op het deck en in de postholes voor dikker Kanthal of twisted/clapton//whatever coils en airflow instelbaar voor zowel mouth-to-lung als lung inhales. Je krijgt ook veel waar voor je geld qua accessoires. Drie drip tips, reserve onderdelen etc. Een van de betere budget drippers in mijn collectie iig.

quote:
11s.gif Op donderdag 21 mei 2015 13:29 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik vind die ipv wel tof, misschien alleen wat groot.

Die unicorn milk is erg lekker trouwens :) Jammer dat jullie hem niet met nicotine verkopen, maar gelukkig zijn er nog shops die lak hebben aan de regels.
De IPV4 is inderdaad niet de kleinste. Ik zelf kan er echter prima mee overweg. Ik lever graag wat in qua compactheid als ik er een langere batterijduur en een berg features voor terug krijg. Veel waar voor je geld, zeker als je bedenkt dat de Yihi M Class bijna het dubbele kost. De M Class voelt natuurlijk wel meer aan als een high end mod.

En Cuttwood op 0mg.. Het is helaas niet anders. We zijn in Nederland aan strenge wetgeving onderhevig. Gelukkig heb ik genoeg DIY produkten in huis om mijn persoonlijke vape op mijn gewenste nicotine gehalte te krijgen. :)

[ Bericht 16% gewijzigd door Negakinu op 21-05-2015 13:36:07 ]
Zithdonderdag 21 mei 2015 @ 14:31
quote:
6s.gif Op donderdag 21 mei 2015 00:35 schreef Zith het volgende:
Hoe kom je als nederlander aan Snake Oil ?
Antwoord:

Bij Giant Vapes voor ongeveer 5 EUR per 10ml.10% korting met FIRSTTIMER10
Catch22-donderdag 21 mei 2015 @ 14:34
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 13:30 schreef Negakinu het volgende:
[..]

De IPV4 is inderdaad niet de kleinste. Ik zelf kan er echter prima mee overweg. Ik lever graag wat in qua compactheid als ik er een langere batterijduur en een berg features voor terug krijg. Veel waar voor je geld, zeker als je bedenkt dat de Yihi M Class bijna het dubbele kost. De M Class voelt natuurlijk wel meer aan als een high end mod.

En Cuttwood op 0mg.. Het is helaas niet anders. We zijn in Nederland aan strenge wetgeving onderhevig. Gelukkig heb ik genoeg DIY produkten in huis om mijn persoonlijke vape op mijn gewenste nicotine gehalte te krijgen. :)
Ik vind formaat niet zo'n issue, voor als ik wat kleins mee wil heb ik de cloupor mini.

't is dat ik aan het sparen ben voor een motor, anders had ik de ipv4 wel gehaald. Want ik heb namelijk genoeg hardware atm, maar voor erbij is het wel leuk.

vandaag 400ml GLV zonder douane binnengekregen. Op moederdag besteld met 20% korting, lekker dus. Voor 2,78 per 10ml weer lekkere liquids in huis.
Annedonderdag 21 mei 2015 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:31 schreef Zith het volgende:

[..]

Antwoord:

Bij Giant Vapes voor ongeveer 5 EUR per 10ml.10% korting met FIRSTTIMER10
Jezelf quoten en beantwoorden :{w :P.
Zithdonderdag 21 mei 2015 @ 14:39
quote:
12s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:38 schreef Anne het volgende:

[..]

Jezelf quoten en beantwoorden :{w :P.
Is voor het toekomstig nageslacht!
Annedonderdag 21 mei 2015 @ 14:40
Ik heb vandaag Midnight Magician (100% VG) van Virgin Vapor in mijn CLT zitten.
Ben er nog niet over uit wat ik er precies van moet vinden.

Hij is in ieder geval niet vies :P Maar ik kan de smaak lastig thuis brengen, dus het is denk ik even wennen.
Kreatordonderdag 21 mei 2015 @ 14:52
quote:
3s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:40 schreef Anne het volgende:
Ik heb vandaag Midnight Magician (100% VG) van Virgin Vapor in mijn CLT zitten.
Ben er nog niet over uit wat ik er precies van moet vinden.

Hij is in ieder geval niet vies :P Maar ik kan de smaak lastig thuis brengen, dus het is denk ik even wennen.
Die heb ik ook nog niet gehad. Dampt ie niet heel snel leeg? Dat deed VV bij mij wel, door veel te veel water.
Heb vd week weer eens een 'oude' gepakt van VV en die zijn na een paar maanden wel lekker gesteeped iig. :7.

Oh en waarom damp jij? :'). Jij rookte toch helemaal niet?
Annedonderdag 21 mei 2015 @ 15:03
quote:
14s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:52 schreef Kreator het volgende:

[..]

Die heb ik ook nog niet gehad. Dampt ie niet heel snel leeg? Dat deed VV bij mij wel, door veel te veel water.
Heb vd week weer eens een 'oude' gepakt van VV en die zijn na een paar maanden wel lekker gesteeped iig. :7.

Oh en waarom damp jij? :'). Jij rookte toch helemaal niet?
Ik damp niet zo veel, dus dat is lastig in te schatten in vergelijking met jou zeg maar :).

En ik damp om smaakjes te testen, vandaar ook een drippert :Y). En nicotinevrij dus ook alleen.
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 15:36
quote:
11s.gif Op donderdag 21 mei 2015 12:44 schreef Zith het volgende:

[..]

brrrrr

Waar haal ik hem voor 53? :s) FT?
GB. met code : Suboxmini

quote:
11s.gif Op donderdag 21 mei 2015 12:46 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Sja, dat is de prijs met belastingen enzo. Zulke dingen zijn in nl altijd minimaal 20-30% duurder.
En er moet ook nog iets aan te verdienen zijn natuurlijk
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 15:53
quote:
6s.gif Op donderdag 21 mei 2015 00:35 schreef Zith het volgende:
Hoe kom je als nederlander aan Snake Oil ?
Een snake uitwringen bij de dierenwinkel?
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 15:56
quote:
3s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:40 schreef Anne het volgende:
Ik heb vandaag Midnight Magician (100% VG) van Virgin Vapor in mijn CLT zitten.
Ben er nog niet over uit wat ik er precies van moet vinden.

Hij is in ieder geval niet vies :P Maar ik kan de smaak lastig thuis brengen, dus het is denk ik even wennen.
ik vond het een mager 6-je.
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 16:02
Eigenlijk wel benieuwd naar de reviews van de eVic-VT en die Subox Mini
Catch22-donderdag 21 mei 2015 @ 16:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 15:36 schreef Nick-GizMo het volgende:
[..]

En er moet ook nog iets aan te verdienen zijn natuurlijk
Mij zal je er niet over horen hoor. Op grotere bedragen heb ik liever wat meer service dan echt goedkoop.

Hoewel een ipv4 70 euro is in China en 95 in nl, toch 25 euro...
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 16:11
quote:
11s.gif Op donderdag 21 mei 2015 16:08 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Mij zal je er niet over horen hoor. Op grotere bedragen heb ik liever wat meer service dan echt goedkoop.

Hoewel een ipv4 70 euro is in China en 95 in nl, toch 25 euro...
Oh mij ook niet, en op het dampforum mag je er ook niks over zeggen want dan begint de winkelier te flippen :')
Iedereen mag zijn brood verdienen hoe ie wilt, maar 60 euro meer vragen voor hetzelfde is wel iets te :')
Catch22-donderdag 21 mei 2015 @ 16:14
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 16:11 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Oh mij ook niet, en op het dampforum mag je er ook niks over zeggen want dan begint de winkelier te flippen :')
Iedereen mag zijn brood verdienen hoe ie wilt, maar 60 euro meer vragen voor hetzelfde is wel iets te :')
Mja, als je de belastingen meerekent + service (want een Vapexperience of Goedkooproken zorgt snel voor een nieuw device als er wat is), dan valt het allemaal wel mee. Het is niet voor niets dat de prijzen allemaal zo dicht tegen elkaar aan liggen

Of hebben we een dampkartel? :P
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 16:15
quote:
11s.gif Op donderdag 21 mei 2015 16:14 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Mja, als je de belastingen meerekent + service (want een Vapexperience of Goedkooproken zorgt snel voor een nieuw device als er wat is), dan valt het allemaal wel mee. Het is niet voor niets dat de prijzen allemaal zo dicht tegen elkaar aan liggen

Of hebben we een dampkartel? :P
Het zijn wel allemaal bekende van elkaar he :P
Annedonderdag 21 mei 2015 @ 16:47
quote:
7s.gif Op donderdag 21 mei 2015 15:56 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

ik vond het een mager 6-je.
Ohhh, stiekem geproefd jij :P.
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 17:06
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 16:15 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Het zijn wel allemaal bekende van elkaar he :P
Onzin met een rietje.
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 17:07
quote:
3s.gif Op donderdag 21 mei 2015 16:47 schreef Anne het volgende:

[..]

Ohhh, stiekem geproefd jij :P.
niet stiekem.
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 17:15 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

-edit: normaal reageren
-edit: normaal reageren

Kun jij je opmerking onderbouwen dan? Volgens mij zijn dampshops in veruit de meeste gevallen gewoon concurrenten van elkaar in een niet al te ruime markt, en zullen ze vast en zeker geen prijsafspraken of andere onwettelijke dingen uithalen.. die zijn zich er vast wel van bewust dat je je hardware ook in Sjina kunt bestellen, alleen mag je dan zelf achter garantie claims aan, en surrevis zal ook niet meevallen; wachttijd voor een mailreply is 48 uur met Sjina, en op en neer verzenden weten we inmiddels ook wel.. Bij een NL webshop heb je ws een nieuw apparaat n huis in de tijd dat je uit China een mail reply hebt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mylene op 21-05-2015 19:54:51 ]
Nick-GizModonderdag 21 mei 2015 @ 17:49
quote:
10s.gif Op donderdag 21 mei 2015 17:36 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Jongen? ik had ws je vader kunnen zijn, als je moeder meer smaak had gehad.

Kun jij je opmerking onderbouwen dan? Volgens mij zijn dampshops in veruit de meeste gevallen gewoon concurrenten van elkaar in een niet al te ruime markt, en zullen ze vast en zeker geen prijsafspraken of andere onwettelijke dingen uithalen.. die zijn zich er vast wel van bewust dat je je hardware ook in Sjina kunt bestellen, alleen mag je dan zelf achter garantie claims aan, en surrevis zal ook niet meevallen; wachttijd voor een mailreply is 48 uur met Sjina, en op en neer verzenden weten we inmiddels ook wel.. Bij een NL webshop heb je ws een nieuw apparaat n huis in de tijd dat je uit China een mail reply hebt.
-edit: normaal reageren

Je ziet btw nergens staan dat ik iets over prijsafspraken zeg he? Ik zeg alleen dat het bekende van elkaar zijn _O-

[ Bericht 10% gewijzigd door Mylene op 21-05-2015 19:55:30 ]
Annedonderdag 21 mei 2015 @ 20:26
Gaan er mensen vanuit hier volgende week vrijdag nog naar het dampers protest?
Snakeydonderdag 21 mei 2015 @ 20:58
quote:
6s.gif Op donderdag 21 mei 2015 15:53 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Een snake uitwringen bij de dierenwinkel?
Zeg. }:|
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 21:55
quote:
8s.gif Op donderdag 21 mei 2015 20:58 schreef Snakey het volgende:

[..]

Zeg. }:|
:D

Sja, beste manier om de olie eruit te krijgen :Y

wringer.jpg

En dan in kleine flessies kieperen en verpatsen voor de hoofdprijs *O*

bottle.jpg
Snakeydonderdag 21 mei 2015 @ 21:59
quote:
6s.gif Op donderdag 21 mei 2015 21:55 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

:D

Sja, beste manier om de olie eruit te krijgen :Y

[ afbeelding ]

En dan in kleine flessies kieperen en verpatsen voor de hoofdprijs *O*

[ afbeelding ]
Ik wist niet eens dat het echt bestaat. :P

Hoe smaakt het?
CocaColaLightdonderdag 21 mei 2015 @ 22:04
quote:
6s.gif Op donderdag 21 mei 2015 21:55 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

:D

Sja, beste manier om de olie eruit te krijgen :Y

[ afbeelding ]

En dan in kleine flessies kieperen en verpatsen voor de hoofdprijs *O*

[ afbeelding ]
Hmm, dat wordt een slechte businesscase, uurloon en aanschafkosten van de slangen. De hoofdprijs moet dan ook echt de hoofdprijs zijn.

Iemand enig idee wat tegenwoordig een goedkope tankje is met airflow controle? Is om weg te geven dus met goedkoop bedoel ik ook echt goedkoop :D
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 22:07
quote:
10s.gif Op donderdag 21 mei 2015 21:59 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat het echt bestaat. :P

Hoe smaakt het?
Goeie sjit, je zou niet zeggen dat het van uitgeperste Snakey's wordt gemaakt zeg maar O-)
Snakeydonderdag 21 mei 2015 @ 22:12
quote:
14s.gif Op donderdag 21 mei 2015 22:07 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Goeie sjit, je zou niet zeggen dat het van uitgeperste Snakey's wordt gemaakt zeg maar O-)
Okee, moet ik eens proberen dan.
Sounddragondonderdag 21 mei 2015 @ 22:16
quote:
7s.gif Op donderdag 21 mei 2015 22:12 schreef Snakey het volgende:

[..]

Okee, moet ik eens proberen dan.
Wel in het buitenland bestellen, want hier istie tegenwoordig illegaal.. echt levensgevaarlijk :')
KNAKdonderdag 21 mei 2015 @ 23:18
Dat Fasttech,.. _O-

Magma besteld

4 dagen later driptip voor magma

--> driptip al een week binnen , magma gaat de 6e week in.

Sounddragon al begonnen met kweken van eigen sapjes ??
PalmRoyaledonderdag 21 mei 2015 @ 23:32
Vandaag m'n eerste coil met nikkeldraad gemaakt en in de Royal Hunter van The Counsel of Vapor gedaan. Deze op de SX Mini M Class geschroefd en ingesteld op 25 Joule en 200 graden. Op deze manier kreeg ik een volle, warme damp met heel veel smaak. Ik kan de watten ook helemaal droog dampen zonder een dryhit. Ik ben helemaal om.
KNAKdonderdag 21 mei 2015 @ 23:52
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 23:32 schreef PalmRoyale het volgende:
Vandaag m'n eerste coil met nikkeldraad gemaakt en in de Royal Hunter van The Counsel of Vapor gedaan. Deze op de SX Mini M Class geschroefd en ingesteld op 25 Joule en 200 graden. Op deze manier kreeg ik een volle, warme damp met heel veel smaak. Ik kan de watten ook helemaal droog dampen zonder een dryhit. Ik ben helemaal om.
royalhunter-6.jpg

+

XS_Mini_M_Class_Silver__Black_Black_Black.jpg

?

Die mod is wel wat anders dan mijn istickje :')

¤200.... Soms is het onverstandig dit topic te volgen met mijn dampverslaving en de drang beter te gaan als dit eenvoudig kan
Ubergeile mod is dat!!!
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 00:10
Inderdaad een ubergeile mod. Ik heb 'm in deze kleur.
SX_Mini_yihi.jpg
KNAKvrijdag 22 mei 2015 @ 00:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 00:10 schreef PalmRoyale het volgende:
Inderdaad een ubergeile mod. Ik heb 'm in deze kleur.
[ afbeelding ]
Uitleg van PBusardo bekeken, Hij kan behoorlijk knallen maar je kan um dan knijpen zodat dat knallen wat ie kan niet omslaat in bakken van je liquid...

Voor ik ¤200 aan zoiets zou uitgeven zou ik eerst het willen proberen, het verschil opmerken...
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 00:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 00:28 schreef KNAK het volgende:
Voor ik ¤200 aan zoiets zou uitgeven zou ik eerst het willen proberen, het verschil opmerken...
Je kan het ding ook gewoon met variabel wattage gebruiken. Dan functioneert ie als iedere andere mod. Ik heb 'm voornamelijk gekocht om er nog een goede mod bij te hebben. We weten niet wat er volgend jaar gaat gebeuren en of dergelijke mods dan nog in Europa verkocht mogen worden.
KNAKvrijdag 22 mei 2015 @ 00:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 00:45 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Je kan het ding ook gewoon met variabel wattage gebruiken. Dan functioneert ie als iedere andere mod. Ik heb 'm voornamelijk gekocht om er nog een goede mod bij te hebben. We weten niet wat er volgend jaar gaat gebeuren en of dergelijke mods dan nog in Europa verkocht mogen worden.
Ik ben in het bezit van een istick 30 die het na 4 maanden dagelijks gebruik nog prima doet. Uiteindelijk zal die batterij het ook gaan begeven/slechter functioneren. ¤200 voor een extra functie als tempcontrol moet dan wel een hele speciale functie zijn, anders zou ik uiteindelijk weer gaan kiezen voor een istick

Neemt niet weg dat het zien van wat jij hebt zorgt voor de nodige jeuk ...
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 01:00
Je betaald natuurlijk ook voor de bouwkwaliteit en de kwaliteit van de chip. Een groot voordeel van de YiHi chips is ook dat de software geüpgrade kan worden. Zo komt er deze maand nog een update uit die het wattage als je 2 batterijen gebruikt opvoert naar maximaal 150 watt. Ook is dan de gravity sensor helemaal uit te schakelen en nog een bugfix.

[ Bericht 64% gewijzigd door PalmRoyale op 22-05-2015 01:05:44 ]
Zithvrijdag 22 mei 2015 @ 01:03
En het is een redelijk nieuwe techniek... wacht tot er nog een paar aanbieders zijn en de prijs kan naar 60-70 USD.

EDIT: Of zoiets?

http://www.gearbest.com/electronic-cigarettes/pp_157526.html

Maar als ik ze naast elkaar zie wil ik toch liever de SX :P

PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 01:06
quote:
Ja, maar die gebruikt 2 batterijen naast elkaar. Dan heb je weer een lomp groot ding.
Zithvrijdag 22 mei 2015 @ 01:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 01:06 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Ja, maar die gebruikt 2 batterijen naast elkaar. Dan heb je weer een lomp groot ding.
Inderdaad! :'(
KNAKvrijdag 22 mei 2015 @ 01:10
Daarom ben ik dan ook voor de istick gegaan. Kan hem helemaal in de hand hebben, valt niet op.. Klein opdondertje en werkt als een speer.

Een extra functie wat dampen kan enhancen met daarbij de slick uitziende look dat dat m class ding heeft kan mij weleens overhalen tot kopen over te gaan. Wil dan wel zelf ervaren dat het dampen zoveel lekkerder is ermee.

Wachten op een Pricedrop dan maar ;(
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 01:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 01:10 schreef KNAK het volgende:
Wachten op een Pricedrop dan maar ;(
Dan kun je denk ik lang wachten. Ik zie de SX Mini niet snel in prijs dalen.
Kreatorvrijdag 22 mei 2015 @ 08:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 01:10 schreef KNAK het volgende:
Daarom ben ik dan ook voor de istick gegaan. Kan hem helemaal in de hand hebben, valt niet op.. Klein opdondertje en werkt als een speer.
Mja, ik ben klaar met iSticks. Het feit dat je de batterij niet kan verwisselen vind ik wel een groot nadeel. Na een half jaar gaat die batterij nog een halve dag mee. Bovendien zijn de 50W versies brandgevoelig.

Mijn Cloupor mini is net zo groot, maar 100x beter. (ondanks dat Cloupor ook een satans-bedrijf is).

Die SX mini ziet er ook wel heel erg mooi uit.
Annevrijdag 22 mei 2015 @ 09:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 01:27 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Dan kun je denk ik lang wachten. Ik zie de SX Mini niet snel in prijs dalen.
Hij is zelfs in prijs gestegen.

Maar ach: Hij is het geld wel waard.
Ik heb liever een SX Mini, dan twee keer een IPV4. Met name omdat ik de laatstgenoemde gewoon wat lomp vind en qua kwaliteit voelt de SX Mini ook een stuk beter aan.
Kreatorvrijdag 22 mei 2015 @ 10:13
Lees alleen maar goede verhalen over de SX Mini Mclass. Die temperature control schijnt prettig te zijn.

Enige minpuntje zou de kwaliteit van de verf zijn. Dit kan wel eens mijn volgende mod worden. Al moet ik eigenlijk gewoon mijn geld in m'n zak houden, want ik heb m'n cloupor mini nog niet zo lang.
Bownyvrijdag 22 mei 2015 @ 10:18
56 dollar voor de subtank kit bij FT. Heb ik meer vertrouwen in dan GB. Nu hopen dat ze die boxmod ook los gaan leveren.
Nick-GizMovrijdag 22 mei 2015 @ 10:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 10:18 schreef Bowny het volgende:
56 dollar voor de subtank kit bij FT. Heb ik meer vertrouwen in dan GB. Nu hopen dat ze die boxmod ook los gaan leveren.
Ja en het verschil is maar 3 euro bij GB (met code) Hier in NL leveren ze de boxmod wel los voor 80 oh nee dat is de evic-vt :P
Annevrijdag 22 mei 2015 @ 10:26
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 10:13 schreef Kreator het volgende:
Lees alleen maar goede verhalen over de SX Mini Mclass. Die temperature control schijnt prettig te zijn.

Enige minpuntje zou de kwaliteit van de verf zijn. Dit kan wel eens mijn volgende mod worden. Al moet ik eigenlijk gewoon mijn geld in m'n zak houden, want ik heb m'n cloupor mini nog niet zo lang.
Dat is al opgelost :Y. En alleen de zwarte versie heeft er last van (daarom heeft SD nu een grijze/antraciet; ik vind hem eigenlijk zelfs mooier als de zwarte variant).
Maar als je zorgt dat je van een webshop de nieuwe levering krijgt, moet ook dat geen probleem meer zijn.

Er komen ook skins uit trouwens. En er zijn eventueel ook mooie wraps te koop.
Annevrijdag 22 mei 2015 @ 10:27
(ik heb geen aandelen)
Xeorvrijdag 22 mei 2015 @ 11:21
Sinds gisteren begonnen en de sigaret niet meer aangeraakt.
Ben benieuwd hoelang ik dit vol ga houden :)
Annevrijdag 22 mei 2015 @ 11:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 11:21 schreef Xeor het volgende:
Sinds gisteren begonnen en de sigaret niet meer aangeraakt.
Ben benieuwd hoelang ik dit vol ga houden :)
Goed bezig :) Succes!

Wat gebruik je zoal?
Xeorvrijdag 22 mei 2015 @ 11:24
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 11:21 schreef Anne het volgende:

[..]

Goed bezig :) Succes!

Wat gebruik je zoal?
Dankje :)
Ben begonnen met een Electine CE4 Blister. Ik heb bij de tabakswinkel Camel en tabaksmaakvloeistof gehaald.
Xeorvrijdag 22 mei 2015 @ 11:32
Wat gebruiken jullie zoal dan? Ik lees in dit topic een SX Mini, maar die prijs ;(
Kreatorvrijdag 22 mei 2015 @ 12:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 11:32 schreef Xeor het volgende:
Wat gebruiken jullie zoal dan? Ik lees in dit topic een SX Mini, maar die prijs ;(
Da;s ook geen beginnerssetje. ;(.

Ik heb een Cloupor Mini (25$) en een Kangertech Subtank Nano (25$) en 2 batterijen (8 euro).
Werkt als een tierelier.
Zithvrijdag 22 mei 2015 @ 12:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 11:32 schreef Xeor het volgende:
Wat gebruiken jullie zoal dan? Ik lees in dit topic een SX Mini, maar die prijs ;(
IMG_20150403_163044.jpg

Cloupor mini (27 USD fasttech.com), kan een 2500-3000 mAh batterij in.
Nautilus MIni (gekocht op MP),

IMG_20150418_233944.jpg

Cloupor mini + Kangertech subtank Nano (bij elkaar 50 EUR).

Niet om je gelijk te ontmoedigen maar wat je hebt is een erg basic setje - kan niet veel damp produceren, batterij gaat snel leeg, duur voor wat je ervoor krijgt. Ik zou mijn ogen open houden voor zo'n soort set op marktplaats:

http://www.marktplaats.nl(...)0c1b&previousPage=lr

Dan zit je voor niet veel geld gelijk op een niveau wat het dampen erg fijn maakt qua smaak en dampproductie.
Zithvrijdag 22 mei 2015 @ 12:21
Ok boys, jullie mogen kiezen - koop ik de witte of de zwarte? :P

https://www.fasttech.com/products/3024/10014058/2385500
2dopevrijdag 22 mei 2015 @ 12:24
Zilver.
KNAKvrijdag 22 mei 2015 @ 12:27
quote:
16s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:24 schreef 2dope het volgende:
Zilver.
Zilver

Het ligt eigenlijk een beetje aan wat je er op wil zetten

Of je koopt voor 150 meer de sx mini :9
Annevrijdag 22 mei 2015 @ 12:36
Ik voel dat dit een SX Mini fantopic gaat worden.
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 12:44
quote:
4s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:21 schreef Zith het volgende:
Ok boys, jullie mogen kiezen - koop ik de witte of de zwarte? :P

https://www.fasttech.com/products/3024/10014058/2385500
Zilver, zwart is altijd een coating, en die gaat er altijd vanaf/wordt lelijk.
Zithvrijdag 22 mei 2015 @ 12:44
Maar 'zilver' is toch ook gewoon witte coating of ben ik nu blind? :P
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 12:47
Dit verscheen op m'n feesboek page.
11350403_10200575453826083_3139612303021154834_n.jpg?oh=522b37062eee3f272a36121ee5905e7c&oe=55C95E5C
En Steampipes in DE heeft zelf knopjes laten maken die de originele + en - knopjes vervangen. Deze zijn plat ipv rond en zijn net wat langer waardoor je geen last meer hebt van rammelende knopjes.
http://www.steampipes.de/detail/index/sArticle/241/sCategory/117
Knopjes zijn alweer uitverkocht ;(
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 12:48
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 23:18 schreef KNAK het volgende:
Dat Fasttech,.. _O-

Magma besteld

4 dagen later driptip voor magma

--> driptip al een week binnen , magma gaat de 6e week in.

Sounddragon al begonnen met kweken van eigen sapjes ??
Nope, ik heb nog zat staan, en die concentraatjes hebben geduld, net als ikke.
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 12:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:44 schreef Zith het volgende:
Maar 'zilver' is toch ook gewoon witte coating of ben ik nu blind? :P
Jah, maar zit op een zilverkleurige ondergrond, dus een dingetje of klein krasje valt veel minder op als een krasje op een zwarte :P Ik had voor deze dus ook een zwarte, en daarvan kwamen na een maandje ofzo al kleine slijtplekjes in het zwarte deel..
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 12:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:47 schreef PalmRoyale het volgende:
Dit verscheen op m'n feesboek page.
[ afbeelding ]
En Steampipes in DE heeft zelf knopjes laten maken die de originele + en - knopjes vervangen. Deze zijn plat ipv rond en zijn net wat langer waardoor je geen last meer hebt van rammelende knopjes.
http://www.steampipes.de/detail/index/sArticle/241/sCategory/117
Knopjes zijn alweer uitverkocht ;(
Kewl, een grijze en een zwarte aub :P

En mijn knoppies rammelen helemaal niet.. van die vorige ook niet trouwens.. :)
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 12:56
Ik vind de transparante wel leuk. Nu alleen nog wachten tot een NL webshop ze gaat verkopen. Zal niet lang meer duren denk ik.
Zithvrijdag 22 mei 2015 @ 13:05
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:50 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Jah, maar zit op een zilverkleurige ondergrond, dus een dingetje of klein krasje valt veel minder op als een krasje op een zwarte :P Ik had voor deze dus ook een zwarte, en daarvan kwamen na een maandje ofzo al kleine slijtplekjes in het zwarte deel..
Ik snap hem.
Nick-GizMovrijdag 22 mei 2015 @ 14:20
quote:
4s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:21 schreef Zith het volgende:
Ok boys, jullie mogen kiezen - koop ik de witte of de zwarte? :P

https://www.fasttech.com/products/3024/10014058/2385500
Zwart, just like me ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:44 schreef Zith het volgende:
Maar 'zilver' is toch ook gewoon witte coating of ben ik nu blind? :P
is gewoon wit ja :D
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 17:47
Hier een snelle, simpele build voor degenen die moeite hebben met nikkel. Twisted, 30G Ni200 (twisted is wat steviger en makkelijker om mee te werken), 5 slagen om een 3,5mm boortje en daarmee kom ik uit op 0,06 ohm. De Mini is ingesteld op 24 Joule en 260 graden.
ZxAsadn.jpg
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 18:52
Knoppies zijn wel gewoon leverbaar volgens mij.. vind ze wel kewl, alleen vraag ik me af of het handig is als je hem in zo'n sleeve propt om er dan platte knoppies in te zetten..

Ow, enneh... Lemo 2 net opgebouwd, en dat is een prima ding ^O^
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 18:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:47 schreef PalmRoyale het volgende:
Hier een snelle, simpele build voor degenen die moeite hebben met nikkel. Twisted, 30G Ni200 (twisted is wat steviger en makkelijker om mee te werken), 5 slagen om een 3,5mm boortje en daarmee kom ik uit op 0,06 ohm. De Mini is ingesteld op 24 Joule en 260 graden.
[ afbeelding ]
Zacht is zacht.. zelfs een double twisted draai je vrij makkelijk kapot in sommige posts, en als je het niet strak zet krijg je connection gezeik na een beetje stoken.

260 is trouwens wel hoog.. ik zit ergens rond de 175 geloof ik, en 'schadelijke' shit begint bij 250 - 260.. denk ook dat je wick 260 graden ook te heet vindt.
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 19:29
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 18:55 schreef Sounddragon het volgende:
ik zit ergens rond de 175 geloof ik
Hmmm, als ik 'm op 175 graden zet is het maar een koude, smaakloze bedoening.
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 19:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 19:29 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Hmmm, als ik 'm op 175 graden zet is het maar een koude, smaakloze bedoening.
Apart, maar het kan idd een beetje afhankelijk zijn van de liquid die je erin hebt.. ik gebruik het niet zo heel vaak eigenlijk, domweg omdat ik die Nikkeltroep verfoei. Heb nu die Lemo erop, en tot die tijd stond mijn favo drippertje erop; de modified Tugboat. Heb er wel eens de Russian op zitten maar ide heeft ook een gewone kanthal twisted, alleen de steel Rus en een wat oudere KFL met wat mods hebben Nikkel coils.
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 20:53
Weer even een andere dripper er op geschroefd met een 0.8 ohm kanthal dual coil en als ik het nu weer vergelijk vind ik dat toch net wat beter.
Sounddragonvrijdag 22 mei 2015 @ 20:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 20:53 schreef PalmRoyale het volgende:
Weer even een andere dripper er op geschroefd met een 0.8 ohm kanthal dual coil en als ik het nu weer vergelijk vind ik dat toch net wat beter.
Wat? hoger of lager?
PalmRoyalevrijdag 22 mei 2015 @ 20:59
TC vs VW.
Zithzondag 24 mei 2015 @ 22:22
Eerste videotje van de 2 SUBOXen


Als ik dit zo zie is de zwarte beter (vreemd genoeg ook qua bouwkwaliteit :? ). Je krijgt een nieuwe versie van de subtank mini en een redelijk kleine 50W VV/VW mod voor 50 EUR, ik neem hem mee., maar verwacht er eigenlijk niet te veel van.
KNAKdinsdag 26 mei 2015 @ 22:38
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 22:22 schreef Zith het volgende:
Eerste videotje van de 2 SUBOXen


Als ik dit zo zie is de zwarte beter (vreemd genoeg ook qua bouwkwaliteit :? ). Je krijgt een nieuwe versie van de subtank mini en een redelijk kleine 50W VV/VW mod voor 50 EUR, ik neem hem mee., maar verwacht er eigenlijk niet te veel van.
Dat zou zonde zijn van die ¤50
Kan je beter die SWmini pakken
ColtZ40dinsdag 26 mei 2015 @ 22:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2015 22:38 schreef KNAK het volgende:

[..]

Dat zou zonde zijn van die ¤50
Kan je beter die SWmini pakken
Een wat?
KNAKdinsdag 26 mei 2015 @ 23:37
SX_Mini_yihi.jpg

Deze

SXmini


Heb daarnaast ook enorme jeuk om na al het plezier met versie 1 deze https://www.fasttech.com/product/2256500 erbij te halen....

....hebbe hebbe hebbe!!!
KNAKdinsdag 26 mei 2015 @ 23:44
cd4dc7a239c8feef65827c257e4ff367.jpg :{
KNAKwoensdag 27 mei 2015 @ 13:33
28u1j4z.jpg

*O*
PalmRoyalewoensdag 27 mei 2015 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2015 23:37 schreef KNAK het volgende:
Heb daarnaast ook enorme jeuk om na al het plezier met versie 1 deze https://www.fasttech.com/product/2256500 erbij te halen....
Ik heb zelf de Lemo 2 en het is een verdomd goede RTA. Ik heb er nu een 0.8 ohm micro coil inzitten en zelfs met stevig doordampen heb ik nog niet één dryhit gehad. De smaak is ook heel goed met de Lemo 2 en als je de AFC helemaal open zet kun je lekkere diepe lung inhales doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door PalmRoyale op 27-05-2015 17:04:03 ]
KNAKwoensdag 27 mei 2015 @ 16:31
$28 bij Fasttech. 1:1. Goode recenties. Wil eigenlijk de zwarte, anders had ik deze al lang thuis liegen. Zwart zal uiteindelijk gaan komen.

Lemo 1 is geweldig, reden zat om de 2 te proberen.

[ Bericht 8% gewijzigd door KNAK op 27-05-2015 16:42:07 ]
Sounddragonwoensdag 27 mei 2015 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 13:33 schreef KNAK het volgende:
[ afbeelding ]

*O*
Ja, het is idd weer FT time.. de handel uit China has arrived.

En ik kan beamen dat de SX mini redelijk bomproof is; flikkerde vanochtend uit mijn zak en nam een duik van een metertje of 25, Russian die erop zat was dead, Mini was alive, al was de batterij wel aan baklappen. Paar krasjes op de zool, en dat was het :')
Tis het seizoen zeker; tijdje geleden de Cartel, vorige week mijn Experia, en vandaag de SX Mini :|W Russian meteen maar vervangen door een nieuwe Lemo II, die is toch beter :+

Voortaan maar geen dure shit meer in mijn borstzakje doen :')
DarkMindedwoensdag 27 mei 2015 @ 21:20
Zit nog steeds te wachten op de Cloupor Mini die ik bij Gearbest besteld heb, het is vandaag precies een maand geleden dat ze hem verzonden hebben. Balen.
ColtZ40woensdag 27 mei 2015 @ 21:46
quote:
14s.gif Op woensdag 27 mei 2015 20:55 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Ja, het is idd weer FT time.. de handel uit China has arrived.

En ik kan beamen dat de SX mini redelijk bomproof is; flikkerde vanochtend uit mijn zak en nam een duik van een metertje of 25, Russian die erop zat was dead, Mini was alive, al was de batterij wel aan baklappen. Paar krasjes op de zool, en dat was het :')
Tis het seizoen zeker; tijdje geleden de Cartel, vorige week mijn Experia, en vandaag de SX Mini :|W Russian meteen maar vervangen door een nieuwe Lemo II, die is toch beter :+

Voortaan maar geen dure shit meer in mijn borstzakje doen :')
Draag het ding aan een koortje om je nek. _O-
KNAKwoensdag 27 mei 2015 @ 22:40
quote:
14s.gif Op woensdag 27 mei 2015 20:55 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Ja, het is idd weer FT time.. de handel uit China has arrived.

En ik kan beamen dat de SX mini redelijk bomproof is; flikkerde vanochtend uit mijn zak en nam een duik van een metertje of 25, Russian die erop zat was dead, Mini was alive, al was de batterij wel aan baklappen. Paar krasjes op de zool, en dat was het :')
Tis het seizoen zeker; tijdje geleden de Cartel, vorige week mijn Experia, en vandaag de SX Mini :|W Russian meteen maar vervangen door een nieuwe Lemo II, die is toch beter :+

Voortaan maar geen dure shit meer in mijn borstzakje doen :')
Je Cartel nam onlangs ook al een duik weet ik nog,... Ben je een hoogwerker? In een kraan? :p

Magma even snel geprobeerd; wat simpele coils in gepropt, .7 ohm dual, en ja... Er zit wel een verschil in wat flavor betreft, en ja, de dampproductie is wat minder. Eenmaal een wat betere setup erin ( als iemand dé build voor een magma weet hoor ik dat graag ) verwacht ik een hele hoop smaak uit dat ding. Airflow wel gehalveerd tov CLT, Lemo, tugboat, maar ok..

Lading sapjes binnen van verschillende shops, o.a. power riptide :).
Ook Cin City van mt baker. Mocht je van kaneel ala jawbreakers houden.... Whooooooei, dies lekker!!!!

Ik heb besloten geen andere mod te kopen tot de istick 30 het begeeft,... Ik koop eerst wel een Lemo 2 :9

Waar haal jij die Lemo ? FT? Russian V2 is nu ook in NL te krijgen zag ik

[ Bericht 1% gewijzigd door KNAK op 27-05-2015 22:48:36 ]
Sounddragondonderdag 28 mei 2015 @ 00:24
quote:
1s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:46 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]

Draag het ding aan een koortje om je nek. _O-
Ja dag ->

huge_greddy_hand.gif
SPOILER
Om mijn nek hangen al 2 fluitjes, een trosje pasjes, een setje otoplastieken, nu effe een digitag en een portofoon, soms 2, en mijn nek kan best wat hebben, maar dat ding is zwaar, en om mijn nek gaat 'ie trouwens ook geheid pakot :+
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 22:40 schreef KNAK het volgende:

[..]

Je Cartel nam onlangs ook al een duik weet ik nog,... Ben je een hoogwerker? In een kraan? :p

Magma even snel geprobeerd; wat simpele coils in gepropt, .7 ohm dual, en ja... Er zit wel een verschil in wat flavor betreft, en ja, de dampproductie is wat minder. Eenmaal een wat betere setup erin ( als iemand dé build voor een magma weet hoor ik dat graag ) verwacht ik een hele hoop smaak uit dat ding. Airflow wel gehalveerd tov CLT, Lemo, tugboat, maar ok..

Lading sapjes binnen van verschillende shops, o.a. power riptide :).
Ook Cin City van mt baker. Mocht je van kaneel ala jawbreakers houden.... Whooooooei, dies lekker!!!!

Ik heb besloten geen andere mod te kopen tot de istick 30 het begeeft,... Ik koop eerst wel een Lemo 2 :9

Waar haal jij die Lemo ? FT? Russian V2 is nu ook in NL te krijgen zag ik
Coil voor je Magma vind je op JIJbuis natuurlijk.

Wat is power riptide?

En die Lemo... sja.. waar een wil is, is meestal ook een weg. FT is ook een optie O-).

[ Bericht 9% gewijzigd door Sounddragon op 28-05-2015 00:29:45 ]
KNAKdonderdag 28 mei 2015 @ 00:37
power?

Dat moest een Nederlands woord voorstellen, maar omdat ik -altijd- zit te fukken met iPhone/ipad, constant moeten omschakelen Engels-Nederlands komen er de meest debiele woorden te staan. Geen idee wat power had moeten zijn,.. Gewoon riptide is het

Tegen de ¤40 in Nederland, FT ¤28 EUR.

De dag waarop jij deze bestelt mag je het verkondigen. Ik doe dan wel met je mee. Wachten op zwart kan weleens lang gaan duren


quote:
14s.gif Op donderdag 28 mei 2015 00:24 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Ja dag ->

[ afbeelding ]
SPOILER
Om mijn nek hangen al 2 fluitjes, een trosje pasjes, een setje otoplastieken, nu effe een digitag en een portofoon, soms 2, en mijn nek kan best wat hebben, maar dat ding is zwaar, en om mijn nek gaat 'ie trouwens ook geheid pakot
Fluitjes .....en pasjes, gele en rode?
Loop je daarbij dan ook nog op gras toevallig?

[ Bericht 53% gewijzigd door KNAK op 28-05-2015 00:43:19 ]
Zithdonderdag 28 mei 2015 @ 11:05
Vapemail :P

bOhGyrYZH6tMUBLAsOfqGU_uw_SYrKmnk7wQrtfq20Vz=w637-h859-no

Zeus juices.

Krijg vandaag als het goed is ook 'Nuts on Fire' binnen, een DIY mix van iemand van dampforum.nu waar veel mensen van onder de indruk zijn..
Kreatordonderdag 28 mei 2015 @ 11:48
Ja, ik heb gisteren ook weer liquids besteld. Kreeg 25% korting, dus dat is altijd goed. Verdienen ze slechts 500%... :7.
Bownydonderdag 28 mei 2015 @ 13:18
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 22:40 schreef KNAK het volgende:

[..]

JEenmaal een wat betere setup erin ( als iemand dé build voor een magma weet hoor ik dat graag ) verwacht ik een hele hoop smaak uit dat ding. Airflow wel gehalveerd tov CLT, Lemo, tugboat, maar ok..

Jonguh! Dat zeg ik....single twisted coil (28G), 5 wraps. 1 Airhole closed. Dual coil is heul niet nodig voor de Smegma.

BAM!

Edit: Doe daar trouwens mouth to lung mee, wordt best heet en de draw is er net genoeg tight voor.
KNAKdonderdag 28 mei 2015 @ 14:34
Dat zal de volgende build gaan worden.
Vanmorgen dual coil, 28g 7wraps .5ohm erin gezet en dit is al een knaller

Werkt super op de istick! En die liquid-well... Zalig diep!! Geweldige aankoop voor die joet!!
Sounddragondonderdag 28 mei 2015 @ 15:00
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 00:37 schreef KNAK het volgende:
power?

Dat moest een Nederlands woord voorstellen, maar omdat ik -altijd- zit te fukken met iPhone/ipad, constant moeten omschakelen Engels-Nederlands komen er de meest debiele woorden te staan. Geen idee wat power had moeten zijn,.. Gewoon riptide is het

Tegen de ¤40 in Nederland, FT ¤28 EUR.

De dag waarop jij deze bestelt mag je het verkondigen. Ik doe dan wel met je mee. Wachten op zwart kan weleens lang gaan duren

[..]

Fluitjes .....en pasjes, gele en rode?
Loop je daarbij dan ook nog op gras toevallig?

mijne komt niet uit Sjina, en kost de originele europese prijs, want is ook gewoon origineel.

En nee badges, geen gekleurde kaarten, en ik loop veelal op beton en staal. Wel eens een scheids met otoplastieken gezien? Zou sommige dingen wel verklaren overigens :+
BoxeurDesRuesdonderdag 28 mei 2015 @ 20:11
Aspire Premium e-cig heeft het begeven. De tank is gebogen en de batterij is niet meer "je van het" dus ben wederom op zoek naar iets nieuws, iets wat misschien nog wel beter is ook. Suggesties voor rond de 100 euro of daaronder?
KNAKdonderdag 28 mei 2015 @ 21:25
Ik gebruik istick 30 met zeer veel plezier, maandenlang. Vooralsnog geen problemen ondervonden

Er is eigenlijk teveel om te kopen, dus erg lastig daarover te adviseren

Wat wil je erop zetten?
BoxeurDesRuesdonderdag 28 mei 2015 @ 21:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 21:25 schreef KNAK het volgende:
Ik gebruik istick 30 met zeer veel plezier, maandenlang. Vooralsnog geen problemen ondervonden

Er is eigenlijk teveel om te kopen, dus erg lastig daarover te adviseren

Wat wil je erop zetten?
Geen idee, wat heb jij erop?
Bownydonderdag 28 mei 2015 @ 22:11
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 20:11 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Aspire Premium e-cig heeft het begeven. De tank is gebogen en de batterij is niet meer "je van het" dus ben wederom op zoek naar iets nieuws, iets wat misschien nog wel beter is ook. Suggesties voor rond de 100 euro of daaronder?
Als je een mouth to lung damper bent: iStick 30/50W met de allerlaatste revisie van de Subtank mini. Deze heeft andere airslots, waardoor ie tight genoeg is voor mouth to lung. Ze hebben denk ik hiervoor ook de 1.2ohm coil opgehoogd naar 1.5ohm. Ben je een direct inhaler, hups, airflow vol open en doorhijsen maar.

Als je kunt wachten, zou ik voor deze set gaan: https://www.fasttech.com/(...)ni-black-starter-kit

Weet alleen niet of je al batterijen hebt.
BoxeurDesRuesdonderdag 28 mei 2015 @ 22:25
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 22:11 schreef Bowny het volgende:

[..]

Als je een mouth to lung damper bent: iStick 30/50W met de allerlaatste revisie van de Subtank mini. Deze heeft andere airslots, waardoor ie tight genoeg is voor mouth to lung. Ze hebben denk ik hiervoor ook de 1.2ohm coil opgehoogd naar 1.5ohm. Ben je een direct inhaler, hups, airflow vol open en doorhijsen maar.

Als je kunt wachten, zou ik voor deze set gaan: https://www.fasttech.com/(...)ni-black-starter-kit

Weet alleen niet of je al batterijen hebt.
Die heb ik inderdaad hier al voorbij zien komen, is dat een goeie? Wanneer is die in Nederland te bestellen en wat voor batterijen beveel je aan?
Nick-GizModonderdag 28 mei 2015 @ 22:48
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 22:11 schreef Bowny het volgende:

[..]

Als je een mouth to lung damper bent: iStick 30/50W met de allerlaatste revisie van de Subtank mini. Deze heeft andere airslots, waardoor ie tight genoeg is voor mouth to lung. Ze hebben denk ik hiervoor ook de 1.2ohm coil opgehoogd naar 1.5ohm. Ben je een direct inhaler, hups, airflow vol open en doorhijsen maar.

Als je kunt wachten, zou ik voor deze set gaan: https://www.fasttech.com/(...)ni-black-starter-kit

Weet alleen niet of je al batterijen hebt.
met deze batterijen erbij, zit je meteen goed :

https://www.fasttech.com/p/1686801
KNAKdonderdag 28 mei 2015 @ 23:03
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 21:34 schreef BoxeurDesRues het volgende:

[..]

Geen idee, wat heb jij erop?
Wat wil je is meer de vraag; zelf bouwen, of kant en klare coils gebruiken
Als je zelf wil bouwen heb je voor weinig genoeg keuze

Genoeg experts hier die je kunnen sturen als je een richting aan je wensen weet te geven
Zithdonderdag 28 mei 2015 @ 23:32
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 22:48 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

met deze batterijen erbij, zit je meteen goed :

https://www.fasttech.com/p/1686801
Godver, net bij nkon wat reserve batterijen gekocht... Die samsung is :

quote:
Max. cont. current (A) 20
En dan krijg je er 2 + een doosje om ze in te bewaren voor 9 USD :o
Nick-GizModonderdag 28 mei 2015 @ 23:33
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 23:32 schreef Zith het volgende:

[..]

Godver, net bij nkon wat reserve batterijen gekocht... Die samsung is :

[..]

En dan krijg je er 2 + een doosje om ze in te bewaren voor 9 USD :o
sorry ;(! zal het de volgende keer eerder posten :P
Bownydonderdag 28 mei 2015 @ 23:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 22:48 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

met deze batterijen erbij, zit je meteen goed :

https://www.fasttech.com/p/1686801
Niet daar halen, zijn ze maanden onderweg met de boot.

Gewoon deze: http://www.nkon.nl/rechar(...)50-inr18650-25r.html
Nick-GizModonderdag 28 mei 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 23:34 schreef Bowny het volgende:

[..]

Niet daar halen, zijn ze maanden onderweg met de boot.

Gewoon deze: http://www.nkon.nl/rechar(...)50-inr18650-25r.html
We zullen het zien, zijn al shipped :)
KNAKvrijdag 29 mei 2015 @ 00:28
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 23:35 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

We zullen het zien, zijn al shipped :)
image.png
Sounddragonvrijdag 29 mei 2015 @ 08:07
Batterijen haal je niet in sjina, je wilt geen imitatiezooi.
Kreatorvrijdag 29 mei 2015 @ 08:55
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 22:25 schreef BoxeurDesRues het volgende:

[..]

Die heb ik inderdaad hier al voorbij zien komen, is dat een goeie? Wanneer is die in Nederland te bestellen en wat voor batterijen beveel je aan?
De vraag is: Wil je over 4 tot 6 maanden weer een nieuwe box halen? Zo niet, koop dan geen iStick want daar kun je geen nieuwe batterij in doen.
Er zijn er genoeg te vinden waar je losse oplaadbare batterijen in kwijt kan, die een betere bouwkwaliteit hebben. Ik heb een CLoupor Mini en die is ook niet helemaal vrij van ellende, maar ben er 100x meer tevreden over dan mijn iStick.
Je zou trouwens ook een Subtank Nano kunnen kopen. Die zijn wat minder groot dan de mini.

Aspire Nautilus (mini) is ook altijd een goede keus.
Genoeg keus in elk geval.
Kreatorvrijdag 29 mei 2015 @ 08:55
quote:
3s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 08:07 schreef Sounddragon het volgende:
Batterijen haal je niet in sjina, je wilt geen imitatiezooi.
En dit. Voor 3 of 4 euro bij Nkon en de volgende dag in huis.
Nick-GizMovrijdag 29 mei 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 00:28 schreef KNAK het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dat heb ik dus met gearbest :N

quote:
3s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 08:07 schreef Sounddragon het volgende:
Batterijen haal je niet in sjina, je wilt geen imitatiezooi.
Je moet dan ook geen Ultrafire halen nee
Sounddragonvrijdag 29 mei 2015 @ 19:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 13:47 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Dat heb ik dus met gearbest :N

[..]

Je moet dan ook geen Ultrafire halen nee
Ach ja, vergissing, de rest van de merken maken ze natuurlijk niet na 8)7
Nick-GizMovrijdag 29 mei 2015 @ 20:58
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 19:44 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Ach ja, vergissing, de rest van de merken maken ze natuurlijk niet na 8)7
Ja ook dat wel. Normaal gesproken had ik het ook niet gedaan, maar de reviews waren nogal goed.

En ja, ze gaan zelfs verder :
https://www.fasttech.com/products/3028/10009629/2402800

Volgens mij zitten ze pas bij versie 4 _O- En die staan er pas sinds vandaag op : https://www.fasttech.com/products/3028/10009629/2415000
Zithvrijdag 29 mei 2015 @ 23:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 20:58 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Ja ook dat wel. Normaal gesproken had ik het ook niet gedaan, maar de reviews waren nogal goed.

En ja, ze gaan zelfs verder :
https://www.fasttech.com/products/3028/10009629/2402800

Volgens mij zitten ze pas bij versie 4 _O- En die staan er pas sinds vandaag op : https://www.fasttech.com/products/3028/10009629/2415000
Als er Styled staat is het nep, als er Authentic staat is het echt.

Dus de tip is: Geen 'Styled' batterijen kopen? :P
Nick-GizMozaterdag 30 mei 2015 @ 00:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 23:57 schreef Zith het volgende:

[..]

Als er Styled staat is het nep, als er Authentic staat is het echt.

Dus de tip is: Geen 'Styled' batterijen kopen? :P
Weet niet of bij batterijen ook styled staat :P?
Zithzaterdag 30 mei 2015 @ 00:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 00:03 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Weet niet of bij batterijen ook styled staat :P?
nee, maar wel Authentic :P
Nick-GizMozaterdag 30 mei 2015 @ 09:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 00:21 schreef Zith het volgende:

[..]

nee, maar wel Authentic :P
Nou dan zit je toch goed :P
schuschuhozaterdag 30 mei 2015 @ 13:14
"Vraagje" Ik ben na alle soorten e-sigaretten gehad te hebben nu aan het afbouwen.
Ik heb nu nog de allereerste e-sigaretten nog liggen die je met vullingen op de atomizer zet.
Echter nu zijn de twee atomizers (verstuivers) die ik nog heb versleten.
Ik heb heel internet afgestruind maar kan deze niet meer vinden.
Omdat ik nog heel veel vullingen heb liggen vind ik het zonde om deze ook weg te gooien en wil ze daarom nog gaan gebruiken mocht ik het helemaal niet meer trekken met het stoppen.
De merken wat er op staan zijn: Rohs. Yogo en Smoketronic.
Iemand een idee hoe ik aan de verstuivers kom of heeft iemand ze nog ergens op zolder liggen?
Onderstaande foto is met zo'n schroefdraad die zoek ik dus niet. De verstuiver is een apart tussenstukje. th_verd_zpseozgjm3r.jpg
Sounddragonzaterdag 30 mei 2015 @ 13:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 13:14 schreef schuschuho het volgende:
"Vraagje" Ik ben na alle soorten e-sigaretten gehad te hebben nu aan het afbouwen.
Ik heb nu nog de allereerste e-sigaretten nog liggen die je met vullingen op de atomizer zet.
Echter nu zijn de twee atomizers (verstuivers) die ik nog heb versleten.
Ik heb heel internet afgestruind maar kan deze niet meer vinden.
Omdat ik nog heel veel vullingen heb liggen vind ik het zonde om deze ook weg te gooien en wil ze daarom nog gaan gebruiken mocht ik het helemaal niet meer trekken met het stoppen.
De merken wat er op staan zijn: Rohs. Yogo en Smoketronic.
Iemand een idee hoe ik aan de verstuivers kom of heeft iemand ze nog ergens op zolder liggen?
Onderstaande foto is met zo'n schroefdraad die zoek ik dus niet. De verstuiver is een apart tussenstukje. [ link | afbeelding ]
Als die dingen inmiddels uit de handel zijn, denk ik dat je niet gaat vinden wat je zoekt. De ontwikkelingen in e-sig land gaan erg vlot, en dat soort e-sigaretten zijn al behoorlijk gedateerd..
schuschuhozaterdag 30 mei 2015 @ 14:00
quote:
3s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 13:45 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Als die dingen inmiddels uit de handel zijn, denk ik dat je niet gaat vinden wat je zoekt. De ontwikkelingen in e-sig land gaan erg vlot, en dat soort e-sigaretten zijn al behoorlijk gedateerd..
Ja ik weet het en toch worden ze op marktplaats nog aangeboden. ( Die hebben dan ook waarschijnlijk geen verstuivers meer) Maar om nog meer van die zooi daar te kopen alleen voor die verstuivers? Dan de vullingen maar de prullenbak in en alleen de batterijen gebruiken met een tankje dan.
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:04
Wat voor een aansluiting hebben die dingen dan? 810?
SneakerPimpJesuszaterdag 30 mei 2015 @ 14:09
Waarom zijn er nergens sites waar je en Cuttwood (unicorn milk, boss reserve) en Halo (voodoo) kan bestellen die ook nog leveren aan Nederland.
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:09 schreef SneakerPimpJesus het volgende:
Waarom zijn er nergens sites waar je en Cuttwood (unicorn milk, boss reserve) en Halo (voodoo) kan bestellen die ook nog leveren aan Nederland.
Cuttwood hebben ze bij Zwoofs toch? En Halo bij Eliquidmania?

Helaas hebben ze niet beide merken bij beide sites, maar je betaalt bij beide websites toch geen verzendkosten, dus boeiend ;).
Catch22-zaterdag 30 mei 2015 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:09 schreef SneakerPimpJesus het volgende:
Waarom zijn er nergens sites waar je en Cuttwood (unicorn milk, boss reserve) en Halo (voodoo) kan bestellen die ook nog leveren aan Nederland.
exquisite liquids wel
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:13 schreef Catch22- het volgende:
exquisite liquids wel
Misschien ben ik scheel, maar die hebben geen Halo?
SneakerPimpJesuszaterdag 30 mei 2015 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:12 schreef Anne het volgende:

[..]

Cuttwood hebben ze bij Zwoofs toch? En Halo bij Eliquidmania?

Helaas hebben ze niet beide merken bij beide sites, maar je betaalt bij beide websites toch geen verzendkosten, dus boeiend ;).
Ah, ja dat is ook een optie inderdaad, ging dus voornamelijk om de verzendkosten en 30ml flesjes natuurlijk.
SneakerPimpJesuszaterdag 30 mei 2015 @ 14:22
eliquidmania levert niet aan Nederland?
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:22 schreef SneakerPimpJesus het volgende:
eliquidmania levert niet aan Nederland?
Die zitten in NL, dus dat lijkt me sterk.

Heb je wel deze voor je? www.eliquidmania.nl

edit: ik zie dat de verzending vanaf 10 euro gratis is. Maar dit zit je op zich zo aan, lijkt mij.
Catch22-zaterdag 30 mei 2015 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:17 schreef Anne het volgende:

[..]

Misschien ben ik scheel, maar die hebben geen Halo?
maar wel cuttwood
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:29 schreef Catch22- het volgende:

[..]

maar wel cuttwood
Ja. Lees zijn vraag even opnieuw :*.
Catch22-zaterdag 30 mei 2015 @ 14:33
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:30 schreef Anne het volgende:

[..]

Ja. Lees zijn vraag even opnieuw :*.
Je hebt toch geen verzendkosten dus wat maakt t uit.

Zwoofs heeft alleen cuttwood zonder nicotine toch?
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:33 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Je hebt toch geen verzendkosten dus wat maakt t uit.

Zwoofs heeft alleen cuttwood zonder nicotine toch?
Ah, ik wist niet dat ze vanuit Nederland zenden, my bad. Het leek een buitenlandse website, vandaar.

Aparte constructie dan wel. Denk ik.
SneakerPimpJesuszaterdag 30 mei 2015 @ 14:42
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:38 schreef Anne het volgende:

[..]

Ah, ik wist niet dat ze vanuit Nederland zenden, my bad. Het leek een buitenlandse website, vandaar.

Aparte constructie dan wel. Denk ik.
Ik zat op de .com ja, dat is wel apart want ik wilde de wat grotere volumes bestellen. Of kan dat daar ook?
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:42 schreef SneakerPimpJesus het volgende:

[..]

Ik zat op de .com ja, dat is wel apart want ik wilde de wat grotere volumes bestellen. Of kan dat daar ook?
Denk het niet. Mag niet meer vanuit Nederland, hè? Of wist je dat nog niet?
SneakerPimpJesuszaterdag 30 mei 2015 @ 14:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:43 schreef Anne het volgende:

[..]

Denk het niet. Mag niet meer vanuit Nederland, hè? Of wist je dat nog niet?
Jawel, vandaar ook dat ik vroeg, naar Nederland, omdat ik graag wat grotere volumes wil. Erg apart dat ze dat dus wel naar andere landen exporteren blijkbaar, dus verkopen mag nog wel?
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 14:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 14:49 schreef SneakerPimpJesus het volgende:

[..]

Jawel, vandaar ook dat ik vroeg, naar Nederland, omdat ik graag wat grotere volumes wil. Erg apart dat ze dat dus wel naar andere landen exporteren blijkbaar, dus verkopen mag nog wel?
Alleen verkoop áán Nederland, vanuit Nederland is verboden inderdaad. Maar vanuit Nederland, naar het buitenland mag wel. En vanuit het buitenland áán Nederland, mag volgens mij dus ook gewoon.

Lekker krom hè?
PalmRoyalezaterdag 30 mei 2015 @ 18:39
Idd lekker krom. Maar daarom hebben een aantal webshops zich nu in Duitsland gevestigd.
Kreatorzaterdag 30 mei 2015 @ 19:41
Zojuist voor het eerst het katoen van een coil vervangen voor Japans katoen. 2 minuten werk, beetje schoongebrand en whoppa. *trots* *3 euro uitgespaard*

Heb het idee dat de smaak met dit katoen ook gewoon beter is dan met de standaard.
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 19:41 schreef Kreator het volgende:
Zojuist voor het eerst het katoen van een coil vervangen voor Japans katoen. 2 minuten werk, beetje schoongebrand en whoppa. *trots* *3 euro uitgespaard*

Heb het idee dat de smaak met dit katoen ook gewoon beter is dan met de standaard.
Hoera *O* ! Goed gedaan.
Sounddragonzaterdag 30 mei 2015 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 19:41 schreef Kreator het volgende:
Zojuist voor het eerst het katoen van een coil vervangen voor Japans katoen. 2 minuten werk, beetje schoongebrand en whoppa. *trots* *3 euro uitgespaard*

Heb het idee dat de smaak met dit katoen ook gewoon beter is dan met de standaard.
Het begin van het zelfbouw-feest is er :Y)
Kreatorzaterdag 30 mei 2015 @ 20:00
Die support van hier doet 't em... :*.

Maar hij is serieus lekkerder. Of verbeeld ik me dat? Lijkt minder scherp te zijn.
Annezaterdag 30 mei 2015 @ 20:01
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 20:00 schreef Kreator het volgende:
Die support van hier doet 't em... :*.

Maar hij is serieus lekkerder. Of verbeeld ik me dat? Lijkt minder scherp te zijn.
Kan :Y.
Sounddragonzaterdag 30 mei 2015 @ 21:11
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 20:00 schreef Kreator het volgende:
Die support van hier doet 't em... :*.

Maar hij is serieus lekkerder. Of verbeeld ik me dat? Lijkt minder scherp te zijn.
Kan zomaar.. wicking is best belangrijk, coil ook, maar een goede coil met een bagger wick smaakt gewoon net niet. It's a package deal. :Y Net zoiets als een dikke Supra met kutbanden eronder O-)
PalmRoyalezaterdag 30 mei 2015 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 19:41 schreef Kreator het volgende:
Zojuist voor het eerst het katoen van een coil vervangen voor Japans katoen. 2 minuten werk, beetje schoongebrand en whoppa. *trots* *3 euro uitgespaard*

Heb het idee dat de smaak met dit katoen ook gewoon beter is dan met de standaard.
Volgende keer gewoon een zak wattenbollen van de Hema kopen. Kost een euro en er zit geen enkele bijsmaak aan.
Bownyzaterdag 30 mei 2015 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 22:11 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Volgende keer gewoon een zak wattenbollen van de Hema kopen. Kost een euro en er zit geen enkele bijsmaak aan.
Je gaat toch niet ipv Japans katoen een zak watten van de Hema gebruiken man :D Zwaar inferieur aan Japans katoen.

Voor 10 dollar ofzo had ik een zak Koh Gen Doh met 80 pads. Voordat die op is, ben ik al weer 2 jaar verder.
Nick-GizMozaterdag 30 mei 2015 @ 23:46
Eigenlijk iemand naar Utrecht geweest gister?
PalmRoyalezondag 31 mei 2015 @ 02:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 23:26 schreef Bowny het volgende:

[..]

Je gaat toch niet ipv Japans katoen een zak watten van de Hema gebruiken man :D Zwaar inferieur aan Japans katoen.
Als jij graag wilt denken dat het zwaar inferieur is aan Japans katoen moet je dat doen. Laat je vooral afzetten.
Bownyzondag 31 mei 2015 @ 10:04
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 02:31 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Als jij graag wilt denken dat het zwaar inferieur is aan Japans katoen moet je dat doen. Laat je vooral afzetten.
:D :D :D :D :D

Veel succes met je euroknallers.
Kreatorzondag 31 mei 2015 @ 11:42
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 02:31 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Als jij graag wilt denken dat het zwaar inferieur is aan Japans katoen moet je dat doen. Laat je vooral afzetten.
Ach. Heb voor 3 euro ofzo een jaar voorraad. 2 euro per jaar besparen vind ik dan niet voorkomen van afzetten.

Enige dat me nog steeds te veel geld kost zijn liquids. Heb vd week weer 180ml gekocht voor 83$ dankzij 25% korting, maar daar valt nog wel winst te behalen.
Sounddragonzondag 31 mei 2015 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 02:31 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Als jij graag wilt denken dat het zwaar inferieur is aan Japans katoen moet je dat doen. Laat je vooral afzetten.
Als jij vindt dat het krek eender is, moet je vooral doorgaan met je wattenbollen :+
Zithzondag 31 mei 2015 @ 12:49
Ik pluk altijd mijn eigen organisch dynamisch katoen en laat deze onder speciale kristallen drogen.
PalmRoyalezondag 31 mei 2015 @ 12:51
quote:
14s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:42 schreef Kreator het volgende:
Enige dat me nog steeds te veel geld kost zijn liquids. Heb vd week weer 180ml gekocht voor 83$ dankzij 25% korting, maar daar valt nog wel winst te behalen.
Zelf mengen, veel goedkoper. Wij gebruiken deze nicotine base uit Denemarken. Deze base heeft een hoog gehalte nicotine en moet je dus downmixen, daardoor kun je er heel lang mee toe. We hebben nu 4 flessen in de vriezer staan wat genoeg is voor de komende jaren. Base zonder nicotine kopen we per liter voor ¤20. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn smaakstoffen.

[ Bericht 17% gewijzigd door PalmRoyale op 31-05-2015 13:01:07 ]
Kreatorzondag 31 mei 2015 @ 14:43
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:51 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Zelf mengen, veel goedkoper. Wij gebruiken deze nicotine base uit Denemarken. Deze base heeft een hoog gehalte nicotine en moet je dus downmixen, daardoor kun je er heel lang mee toe. We hebben nu 4 flessen in de vriezer staan wat genoeg is voor de komende jaren. Base zonder nicotine kopen we per liter voor ¤20. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn smaakstoffen.
Heb ik wel gedaan maar vind het niks. Krijg geen lekkere smaken. Sowieso wel veel werk om een goed recept te vinden.
Feit dat ik geen PG verdraag helpt ook niet mee.
Kreatorzondag 31 mei 2015 @ 14:48
12,5 euro voor een halve liter met 6mg is trouwens wel redelijk te doen. misschien toch nog maar eens een zoektocht naar pg-vrije smaakstoffen doen. Heb wel een US site gevonden maar die is erg duur (22 euro voor 10ml)
Kreatorzondag 31 mei 2015 @ 14:56
Welk merk smaakstof gebruik jij, palm? Volgens mij zijn die van Lorann wel goed tochtoch?
Nick-GizMozondag 31 mei 2015 @ 15:41
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:51 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Zelf mengen, veel goedkoper. Wij gebruiken deze nicotine base uit Denemarken. Deze base heeft een hoog gehalte nicotine en moet je dus downmixen, daardoor kun je er heel lang mee toe. We hebben nu 4 flessen in de vriezer staan wat genoeg is voor de komende jaren. Base zonder nicotine kopen we per liter voor ¤20. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn smaakstoffen.
Price: 69.93 ¤ voor 500ml en dan praat jij over afzetten _O- _O- _O-
PalmRoyalezondag 31 mei 2015 @ 15:49
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:41 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Price: 69.93 ¤ voor 500ml en dan praat jij over afzetten _O- _O- _O-
Dat is base met 72mg nicotine per ml. Dat gebruik je dus om te downmixen.
Nick-GizMozondag 31 mei 2015 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:49 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

Dat is base met 72mg nicotine per ml. Dat gebruik je dus om te downmixen.
En nu? Want dat zie ik ook gewoon staan hoor :')
Annezondag 31 mei 2015 @ 15:55
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:53 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

En nu? Want dat zie ik ook gewoon staan hoor :')
Lees dit er nog even bij, misschien snap je het dan wel:
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:51 schreef PalmRoyale het volgende:
Base zonder nicotine kopen we per liter voor ¤20.
Nick-GizMozondag 31 mei 2015 @ 15:59
quote:
12s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:55 schreef Anne het volgende:

[..]

Lees dit er nog even bij, misschien snap je het dan wel:

[..]

Jup, snap het wel.
100 euro kwijt aan base, maar wel zeggen dat iemand zich laat afzetten als ie geen watten koopt bij de Hema _O-
Annezondag 31 mei 2015 @ 16:00
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:59 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Jup, snap het wel.
100 euro kwijt aan base, maar wel zeggen dat iemand zich laat afzetten als ie geen watten koopt bij de Hema _O-
En over hoeveel liter base gaat die 100 euro volgens jou?
PalmRoyalezondag 31 mei 2015 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:59 schreef Nick-GizMo het volgende:

[..]

Jup, snap het wel.
100 euro kwijt aan base, maar wel zeggen dat iemand zich laat afzetten als ie geen watten koopt bij de Hema _O-
Weet je wel wat downmixen is? Volgens mij niet namelijk. Voorbeeld; als ik in totaal 24ml juice heb is maar 2ml daarvan die 72mg base. Dan kom ik in totaal uit op 6mg per ml (144/24=6). Dan kan ik dus 250 keer downmixen. Snap je het nu? En als je dat snapt, weet je ook dat het helemaal niet duur is.