abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 28 april 2015 @ 13:19:11 #1
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152093715
registreer om deze reclame te verbergen
Chef's Table is een zesdelige docu-serie van, en op, Netflix.
Deze zes delen geven elk een portret van een beroemde chef en hoe ze gekomen zijn waar ze zijn.

De eerste aflevering heb ik net gekeken, over Massimo Bottura en zijn Osteria Francescana in Modena en na het kijken zou ik zo op het vliegtuig stappen.


Schitterend gefilmd, leuk gesprek, een aanrader voor wie goed eten een must is.


Key-Art-Chef_s-Table-1.jpg

de muziek van Max Richter in deze aflevering hielp ook een handje :P

[ Bericht 24% gewijzigd door Dagonet op 28-04-2015 15:07:58 ]
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 28 april 2015 @ 14:05:11 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152094800
Staat op de lijst!

[ Bericht 2% gewijzigd door golfer op 28-04-2015 15:07:20 ]
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 april 2015 @ 14:24:57 #3
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_152095267
Leuk. Zal Netflix vanavond weer eens aanslingeren :).
  dinsdag 28 april 2015 @ 15:08:11 #4
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152096378
registreer om deze reclame te verbergen
Trailertje in de OP gegooid.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 28 april 2015 @ 15:12:04 #5
221912 minilot
Puer aeternus
pi_152096461
Dank voor de tip! ^O^ Klinkt tof!
Wo ist der Führer, der mich führt?
  dinsdag 28 april 2015 @ 16:34:59 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152098461
Aflevering met Massinmo bekeken. Leuk om te zien.

Ze zijn bij de Britse Masterchef ook gek op hem. Vorig jaar moesten de kandidaten in zijn keuken de "oops, I dropped the lemonpie' namaken en dit jaar stond hij leiding te geven aan de finalisten die voor andere sterrenchefs een maaltijd moesten koken die door hem ontworpen was.

Leuk gefilmde documentaire wel en het gaat dus ook over het leven van de chef's.

Ben benieuwd naar de volgende die over Dan Barber gaat.
Poef.....gone! ©golfer
pi_152099653
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 april 2015 13:19 schreef Dagonet het volgende:

De eerste aflevering heb ik net gekeken, over Massimo Bottura en zijn Osteria Francescana in Modena en na het kijken zou ik zo op het vliegtuig stappen.

Ik ook O+
  dinsdag 28 april 2015 @ 18:24:28 #8
221912 minilot
Puer aeternus
pi_152100944
Net klaar met kijken.. Wat zijn hij en zijn vrouw verschrikkelijk dol op elkaar zeg! Vond ik erg leuk om te zien. O+

Ook benieuwd naar andere afleveringen. :Y
Wo ist der Führer, der mich führt?
  dinsdag 28 april 2015 @ 18:31:25 #9
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152101083
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 17:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik ook O+
Er is nog plek, je kan makkelijk reserveren. 170 voor 8 gangen, 110 voor de bijpassende wijnen.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_152101854
Ja heb het gezien.. wie weet vlg jaar ;)
  donderdag 30 april 2015 @ 16:23:19 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152154880
Ik vond de tweede aflevering over Dan Barber iets minder aansprekend. Hij is me teveel een soort missionaris/sekteleider aan het spelen met z'n ecologische gerechten en ideeën.
Zoveel groentes is ook niet echt mijn keukending.
Poef.....gone! ©golfer
pi_152155791
Heel tof! ga ik kijken, Modena is echt een geweldig stadje met veel lekker eten!
  donderdag 30 april 2015 @ 17:12:24 #13
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152156130
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 16:23 schreef golfer het volgende:
Ik vond de tweede aflevering over Dan Barber iets minder aansprekend. Hij is me teveel een soort missionaris/sekteleider aan het spelen met z'n ecologische gerechten en ideeën.
Zoveel groentes is ook niet echt mijn keukending.
Ik vond de persoon idd iets te prekerig, maar het was wel leuk om te zien hoe ze alles van de boerderij kunnen toepassen.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_152156842
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 18:24 schreef minilot het volgende:
Net klaar met kijken.. Wat zijn hij en zijn vrouw verschrikkelijk dol op elkaar zeg! Vond ik erg leuk om te zien. O+

Ook benieuwd naar andere afleveringen. :Y
Ja, wat een geweldig leuk stel hè! En ook zo'n mooi verhaal hoe ze samen zijn gekomen :D
En hij maakt koffie zoals ik dat maak *)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 30 april 2015 @ 22:17:22 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152165125
Francis Mallmann is wel een bijzondere man. Beetje een ouwe hippie, beetje onrustig, beetje zwerver en vooral razendknap met koken op open vuur.
Maar ook nog niet helemaal mijn stijl. Ik blijf nog steeds Massimo tot nu toe het leukste vinden.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 mei 2015 @ 10:15:36 #16
16632 Xlarge
========
pi_152174000
Aflevering met Massinmo bekeken , erg vermakelijk, zeker voor een foodie.
Heel mooi gefilmd, ik ben benieuwd naar de volgende afleveringen
pi_152181107
Ik vind de aflevering van Niki Nakayama ook wel erg leuk, en van Magnus natuurlijk :)
pi_152183653
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 14:52 schreef anndb het volgende:
Ik vind de aflevering van Niki Nakayama ook wel erg leuk, en van Magnus natuurlijk :)
De tweede aflevering heb ik halverwege afgezet, wat een kwal die gast.
Vind sowieso dat het iets te veel over de chefs gaat en te weinig over het eten.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 16:29:32 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152183838
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 16:24 schreef Saind het volgende:

Vind sowieso dat het iets te veel over de chefs gaat en te weinig over het eten.
Dat is de insteek van de documakers:vooral het leven van de chefs en hun vernieuwende kooktechnieken.
Poef.....gone! ©golfer
pi_152183899
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 16:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is de insteek van de documakers:vooral het leven van de chefs en hun vernieuwende kooktechnieken.
Ik had het wel toffer gevonden als ze dan ook wat dieper op die kooktechnieken in gingen, nu wordt het tussen neus en lippen genoemd met wat food porn erbij maar verder weinig.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 17:41:41 #21
300082 roos85
JUICHEN!
pi_152185489
Leuk ^O^

Volgende week eens wat van kijken.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 2 mei 2015 @ 12:52:24 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152205337
Vond de aflevering over Niki Nakayama heel mooi.
Prachtige gerechten en vooral dat ze de moeite neemt om van elke gast precioes bij te houden wat die gegeten heeft om er voor te zorgen dat ze nooit 2x hetzelfde gerecht geserveerd krijgen. Menu op maat gemaakt. _O_
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zaterdag 2 mei 2015 @ 17:49:03 #23
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_152212055
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 12:52 schreef golfer het volgende:
Vond de aflevering over Niki Nakayama heel mooi.
Eens ja. _O_ Lijkt mij sowieso een super lieve vrouw.

Eerste aflevering met Massimo vond ik ook leuk. Dat zijn tot nu toe de enige 2 die ik heb gekeken :9
  zondag 3 mei 2015 @ 00:19:56 #24
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152223105
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 22:17 schreef golfer het volgende:
Francis Mallmann is wel een bijzondere man. Beetje een ouwe hippie, beetje onrustig, beetje zwerver en vooral razendknap met koken op open vuur.
Maar ook nog niet helemaal mijn stijl. Ik blijf nog steeds Massimo tot nu toe het leukste vinden.
Net gezien. Hij is arrogant en alles draait om hem. Nare man. Goede kok, nare man.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_152255728
Dat ziet er goed uit. Vanavond maar eens even wat bekijken.
  maandag 4 mei 2015 @ 11:23:22 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152257492
Jammer dat er niet duidelijk werd bij die Nieuw-Zeelandse chef waarom hij in Melbourne (Australië) terecht is gekomen en ook bleef het een beetje vaag of z'n ouders nog in leven waren. Hij sprak met veel liefde steeds over ze in de verleden tijd.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 mei 2015 @ 14:54:13 #27
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152331757
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 11:23 schreef golfer het volgende:
Jammer dat er niet duidelijk werd bij die Nieuw-Zeelandse chef waarom hij in Melbourne (Australië) terecht is gekomen en ook bleef het een beetje vaag of z'n ouders nog in leven waren. Hij sprak met veel liefde steeds over ze in de verleden tijd.
Ik las een review van de serie op eater.com waarin de afleveringen van Mallman, Shewry en Nakayama werden besproken en hoe hun persoonlijke credo duidelijk naar voren kwam in de afleveringen.

quote:
"No matter what you do, don't ever change and stay true to yourself," Shewry says. For Niki Nakayama, her credo is more what Japanese buddhism calls shoshin, beginner's mind: "The best advice I've been given is never stop learning. Because the moment you give up and think you know everything, you're already done as a chef." And Gelb's cameras capture Francis Mallman saying: "My big draw in life since I was very young is believing only in myself and not letting myself be led by anybody. I want to be my own. I wanted to do whatever I wanted."

[...]

Absent any substantive exposition of the food each serves, N/Naka, to me, is by far the most compelling. Nakayama alone speaks of an obligation to her clientele, whereas the duty owed by Mallmann is to himself and for Shewry, the customer seems simply a necessary cog in the money machine to keep Attica rolling. Nakayama alone keeps a neat row of thick binders recording every detail of every customer so she can best please them. And it is clear, this entails no diminishment of herself or her creative vision.
http://www.eater.com/2015(...)wry-nakayama-mallman

En de recensie van afleveringen 1,2 en 6:
http://www.eater.com/2015(...)rber-bottura-nilssen

Magnus Nilssen is wel een enorme perfectionist zeg :o
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  vrijdag 8 mei 2015 @ 21:43:33 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152415550
Magnus Nilsson vond ik erg interessant. (Je kunt al voor ca. 450 euro excl. overnachting van 270 euro bij hem terecht....).
Alleen iedereen in de keuken had netjes (koks)mutsen op en hij stond met z'n onbedekte lange haar gewoon boven de borden en gerechten. :{
Poef.....gone! ©golfer
pi_152427298
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
  zaterdag 9 mei 2015 @ 12:33:50 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152427920
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Dat is helemaal niet zo overdreven duur voor een 3-sterrentent die in de top-3 van de allerbeste restaurants ter wereld staat. Ik zou er graag een keertje willen eten.
Poef.....gone! ©golfer
pi_152451797
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 21:43 schreef golfer het volgende:
Magnus Nilsson vond ik erg interessant. (Je kunt al voor ca. 450 euro excl. overnachting van 270 euro bij hem terecht....).
Alleen iedereen in de keuken had netjes (koks)mutsen op en hij stond met z'n onbedekte lange haar gewoon boven de borden en gerechten. :{
Ja :D Dat viel mij ook al op _O-
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
"Ik ben niet negatief. Ik heb alleen andere ideeen over hoe dingen zouden moeten!" - PdeHoog, 2012
Foto's | Meer Foto's
  zondag 10 mei 2015 @ 12:33:05 #32
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152455569
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_152455588
Ziet er leuk uit!
pi_152481407
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:33 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is helemaal niet zo overdreven duur voor een 3-sterrentent die in de top-3 van de allerbeste restaurants ter wereld staat. Ik zou er graag een keertje willen eten.
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:33 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Dat is waar maar helaas kan ik zulke bedragen nu nog niet missen. In zon'n menu valt het trouwens nog enigszins mee. Maar 50 euro aftikken voor een klein beetje tagliatelle al ragu is wel heel erg veel naar mijn mening.
pi_152483156
Prachtige serie, en dat restaurant in Modena leek me echt geweldig. Maar inderdaad, een menu voor 195 euro :') Ik moet wel héél veel gaan verdienen wil ik dat er ooit voor over hebben.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 12 mei 2015 @ 07:17:33 #36
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152513883
*Zoekt naar vliegtickets richting Modena
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 mei 2015 @ 09:37:20 #37
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152515472
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 07:17 schreef Isegrim het volgende:
*Zoekt naar vliegtickets richting Modena
Bologna en dan de taxi.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 19 mei 2015 @ 14:22:06 #38
62913 Blik
The one and Only!
pi_152748224
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Tsja, wat verwacht je dan? In Nederland kun je ook al 100 euro p.p. kwijt zijn voor een etentje in een goed restaurant zonder ster.

Ben 2x in de Librije geweest en 1x in Oud-Sluis, beide keren waren we (lees: schoonmoeder) 300 euro p.p. kwijt voor het meest uitgebreide menu incl. aperitief, koffie, wijn, water
  dinsdag 19 mei 2015 @ 14:50:54 #39
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_152749339
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:33 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Dit inderdaad :).

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 07:17 schreef Isegrim het volgende:
*Zoekt naar vliegtickets richting Modena
Gewoon lekker heenrijden... Is goed te doen, lekker onderweg om je heen kijken. Dat gedeelte van Italie is schitterend ook nog eens.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  dinsdag 19 mei 2015 @ 14:59:56 #40
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152749579
Geen auto. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 19 mei 2015 @ 16:24:27 #41
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_152752329
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 14:59 schreef Isegrim het volgende:
Geen auto. :P
Stap dan bij mij maar in *O*
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
pi_152752851
KLM blijft mij nu spammen met banners voor tickets naar Bologna :D
pi_152758395
quote:
2s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 16:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
KLM blijft mij nu spammen met banners voor tickets naar Bologna :D
Haha tip vlieg niet met KLM maar met Transavia vanaf eindhoven op Bologna ;-) veel goedkoper. Tenzij je geld zat hebt en graag 3x meer betaald.
pi_152758427
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 14:22 schreef Blik het volgende:

[..]

Tsja, wat verwacht je dan? In Nederland kun je ook al 100 euro p.p. kwijt zijn voor een etentje in een goed restaurant zonder ster.

Ben 2x in de Librije geweest en 1x in Oud-Sluis, beide keren waren we (lees: schoonmoeder) 300 euro p.p. kwijt voor het meest uitgebreide menu incl. aperitief, koffie, wijn, water
Het is meer dat ik het nu niet kan missen ;-) ben wel erg benieuwd dat wel.
pi_152758595
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 19:10 schreef mytec het volgende:

[..]

Haha tip vlieg niet met KLM maar met Transavia vanaf eindhoven op Bologna ;-) veel goedkoper. Tenzij je geld zat hebt en graag 3x meer betaald.
:s)

Transavia is 200 euro, KLM 290.

KLM vanaf Schiphol (20 minuten trein), Transavia Eindhoven, wat toch echt een teringeind verder is vanaf Rotterdam (een uur en drie kwartier, waaronder een stuk met de bus). Met Transavia dus 2x langer onderweg.

KLM is inclusief bagage ,Transavia is enkel handbagage.

Bij KLM is de wijn aan boord gratis :7
pi_152794181
Hij heeft nog een restaurant in Istanbul? Goedkoper!
http://ristoranteitalia.com.tr/menu.php
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_152943836
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.

Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6" :P
  maandag 25 mei 2015 @ 14:17:01 #48
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_152944861
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 13:44 schreef Michellee het volgende:
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.

Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6" :P
Absoluut een mooie aflevering ja! Bizar wat een passie daar vanaf straalt.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  maandag 25 mei 2015 @ 17:01:44 #49
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152948878
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 13:44 schreef Michellee het volgende:
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.

Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6" :P
Mooie aflevering idd. :Y Seksisme verbaast me niets helaas. -O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 27 mei 2015 @ 15:20:02 #50
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_153009246
Ook een aardige tip, misschien issie al gevallen hier, maar toch: Somm

Gaat over een aantal gasten die de hoogste graad in het sommeliersvak proberen te halen. Echt zwaar genoten van deze docu die ook op Netflix staat _O_
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  woensdag 27 mei 2015 @ 15:44:12 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153009904
quote:
3s.gif Op woensdag 27 mei 2015 15:20 schreef jackson het volgende:
Ook een aardige tip, misschien issie al gevallen hier, maar toch: Somm

Gaat over een aantal gasten die de hoogste graad in het sommeliersvak proberen te halen. Echt zwaar genoten van deze docu die ook op Netflix staat _O_
Dank voor de tip. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 mei 2015 @ 15:52:49 #52
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_153010148
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 15:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Dank voor de tip. ^O^
Ik vond hem echt geweldig... Maar heb sowieso verhoogde interesse omdat een maatje van me nogal een naam in die wereld aan het maken is. Daarnaast ben ik ook groot wijnliefhebber :9
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  donderdag 28 mei 2015 @ 18:36:57 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153046591
quote:
14s.gif Op woensdag 27 mei 2015 15:52 schreef jackson het volgende:

Ik vond hem echt geweldig... Maar heb sowieso verhoogde interesse omdat een maatje van me nogal een naam in die wereld aan het maken is. Daarnaast ben ik ook groot wijnliefhebber :9
Bekeken. Vond het teveel alleen op de USA gericht.
Poef.....gone! ©golfer
pi_153046740
Heb de eerste twee afleveringen gezien, erg tof. Twee heel verschillende koks met verschillende ideeën en idealen, maar allebei erg inspirerend.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 29 mei 2015 @ 15:06:00 #55
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_153073066
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 18:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Bekeken. Vond het teveel alleen op de USA gericht.
Snap wat je bedoelt, volgens mij kwam één knaap wel uit Australië :).

Gaat verder ook niet echt diep in op wijn an sich, maar vond het wel echt tof.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  woensdag 3 juni 2015 @ 00:32:16 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153207199
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 3 juni 2015 @ 00:33:59 #57
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153207220
Ik vond die Scandinaviër een beetje irritant. Maakt wel prachtige dingen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160585918
quote:
Make a reservation on May 27 for Chef’s Table, Season 2!
Beverly Hills, Calif. March 8, 2016 – Netflix announced today that they will be serving three new “courses” of Chef's Table. The first course of six episodes premieres on the streaming service Friday, May 27 followed by four special episodes later in the year dedicated to four of the world’s most renowned French chefs, with the third course highlighting another six chefs to release in early 2017.

[...]
Chef’s Table, Season 2 - May 27
• Alex Atala, Dom, (Brazil)
• Ana Ros, Hi¨a Franko (Slovenia)
• Dominique Crenn, Atelier Crenn (United States)
• Enrique Olvera, Pujol (Mexico)
• Gagan Anand, Gaggan (Thailand)
• Grant Achatz, Alinea, Next, The Aviary (United States)

Chef’s Table, Season 3 - French Installment, TBD 2016
• Alain Passard, L’Arpege (France)
• Michel Troisgros, Maison Troisgros (France)
• Adeline Grattard, Yam’Tcha (France)
• Alexandre Couillon, La Marine (France)

Chef’s Table, Season 4 - TBD 2017
• Ivan Orkin, Ivan Ramen (United States, Japan)
• Jeong Kwan, Chunjinam Hermitage, Baekyangsa Temple (South Korea)
• Nancy Silverton, Mozza (United States)
• Tim Raue, Restaurant Tim Raue (Germany)
• Virgilio Martinez, Central (Peru)
• Vladimir Mukhin, White Rabbit (Russia)
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  Moderator vrijdag 11 maart 2016 @ 17:02:36 #59
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_160594069
Blij dat er eindelijk wat bekend is over een vervolg :)
pi_160595478
Las het laatst al mooi programma , blij dat het een vervolg krijgt.
pi_160664140
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 10:35 schreef Aether het volgende:

[..]

Chef’s Table, Season 2 - May 27
• Alex Atala, Dom, (Brazil)
• Ana Ros, Hi¨a Franko (Slovenia)
• Dominique Crenn, Atelier Crenn (United States)
• Enrique Olvera, Pujol (Mexico)
• Gagan Anand, Gaggan (Thailand)
• Grant Achatz, Alinea, Next, The Aviary (United States)

Chef’s Table, Season 3 - French Installment, TBD 2016
• Alain Passard, L’Arpege (France)
• Michel Troisgros, Maison Troisgros (France)
• Adeline Grattard, Yam’Tcha (France)
• Alexandre Couillon, La Marine (France)

Chef’s Table, Season 4 - TBD 2017
• Ivan Orkin, Ivan Ramen (United States, Japan)
• Jeong Kwan, Chunjinam Hermitage, Baekyangsa Temple (South Korea)
• Nancy Silverton, Mozza (United States)
• Tim Raue, Restaurant Tim Raue (Germany)
• Virgilio Martinez, Central (Peru)
• Vladimir Mukhin, White Rabbit (Russia)
Atala en Passard. _O_
Koning.
  maandag 14 maart 2016 @ 18:03:56 #62
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_160664476
Zin in!
  maandag 14 maart 2016 @ 18:17:44 #63
62913 Blik
The one and Only!
pi_160664727
Leuk! Vond seizoen 1 erg gaaf
  Moderator dinsdag 15 maart 2016 @ 18:24:00 #64
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_160688650
Wat is jullie favoriet van seizoen 1?
  dinsdag 15 maart 2016 @ 18:34:29 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160688853
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 18:24 schreef Amarantha het volgende:
Wat is jullie favoriet van seizoen 1?
Massimo en die Japanse Kokkin in de USA.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator dinsdag 15 maart 2016 @ 19:59:35 #66
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_160691268
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 18:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Massimo en die Japanse Kokkin in de USA.
De mijne ook.
pi_160710526
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 19:59 schreef Amarantha het volgende:

[..]

De mijne ook.
Al vond ik Magnus ook wel fascinerend.
Koning.
  woensdag 16 maart 2016 @ 17:11:32 #68
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_160717121
Wat Golfer zegt. De New Yorkers vind ik iets te zielloos, de Argentijn een enorme klootzak.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_161607837
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_162535720
Seizoen 2 vanaf vandaag te kijken.
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  Moderator vrijdag 27 mei 2016 @ 16:11:24 #71
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_162542850
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 11:35 schreef Aether het volgende:
Seizoen 2 vanaf vandaag te kijken.
*O*
pi_162545380
Aflevering Gaggan Anand vind ik wel heel mooi
  zaterdag 28 mei 2016 @ 01:09:58 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162557373
Aflevering 1 van seizoen 2 bekeken: Grant Achatz van Alinea in Chicago.

Soort mix van El Bulli/Ferran Adria en Heston Blumenthal. Moleculair koken dus.
Wel erg een belevenis als je daar gaat eten.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 mei 2016 @ 01:28:17 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162557551
En dan ook nog die kanker overleven. ^O^

[ Bericht 7% gewijzigd door golfer op 28-05-2016 01:37:37 ]
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 mei 2016 @ 01:37:16 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162557643
En een chef-kok zijn zonder het zelf te kunnen proeven. Briljant. _O_
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 mei 2016 @ 07:55:07 #76
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_162558747
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 11:35 schreef Aether het volgende:
Seizoen 2 vanaf vandaag te kijken.
Tof!
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 11:57:38 #77
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_162561149
Daar gaan we dan: aflevering 1 (Grant Achatz) *O*.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 12:48:49 #78
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_162562086
Wat een proces. Echt genoten van deze eerste aflevering O+.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 15:46:18 #79
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_162566264
Grant was tof idd. Komt in het begin heel even over als arrogant en pretentieus, maar valt mij honderd procent mee. Z'n (enigszins) gelijkenis met Ethan Hawke hielp ook aardig hier in huis.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zondag 29 mei 2016 @ 10:23:42 #80
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_162584867
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 15:46 schreef Dagonet het volgende:
Z'n (enigszins) gelijkenis met Ethan Hawke hielp ook aardig hier in huis.
Dat viel mij ook al op ja :D. Wel een machtig mooie aflevering die eerste. Toevallig gister gekeken, denk vandaag de volgende maar :Y
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  zondag 29 mei 2016 @ 11:35:18 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162586382
Aflevering 2 met die gedreven Braziliaanse chef ook bekeken. Dacht dat die vent ca. 55-60 zou zijn, blijkt ie slechts 48 jaar te zijn.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 18:12:30 #82
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_162597480
Bezig met S02E01. Na een kwartier denk ik al alleen maar: Damn _O_ Wat een feestje.
pi_162604681
Geweldige eerste aflevering. Ik bleef hier op de bank maar zeggen "kijk nou, hoe gaaf!"
Met een meidenkwartet
  maandag 30 mei 2016 @ 12:05:21 #84
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_162615811
Aflevering 3 gezien, wat een fijne vrouw.

Bij geen van de chefs tot nu toe heb ik ook maar iets van arrogantie weten te bespeuren. Ze zijn zelfverzekerd, maar niet arrogant (zoals de argentijn uit seizoen 1).
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  Moderator maandag 30 mei 2016 @ 12:06:24 #85
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_162615850
Eerste drie afleveringen met plezier gekeken. Tot nu toe vind ik dit seizoen wel leuker dan seizoen 1 :@
  maandag 30 mei 2016 @ 22:08:37 #86
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_162631609
Aflevering 5 vond ik de minste tot nog toe, van beide seizoenen zelfs.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  donderdag 9 juni 2016 @ 11:57:39 #87
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_162862695
Aardige tip die op uitzending gemist staat... 3Doc: Sergio Herman: Fucking perfect.
Beetje in de lijn van Chef's table.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  donderdag 16 juni 2016 @ 12:25:38 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163057751
Intussen ook alle afleveringen van se2 bekeken.
Ik vond de allerlaatste eigenlijk het minste, met die Indiase El Bulli-kloon.
Poef.....gone! ©golfer
pi_163064431
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 12:25 schreef golfer het volgende:
Intussen ook alle afleveringen van se2 bekeken.
Ik vond de allerlaatste eigenlijk het minste, met die Indiase El Bulli-kloon.
Ik vond die wel leuk, behalve zijn yoghurtgeval dat hij precies had gekloond van El Bulli's olijfgeval.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_164062630
quote:
Chef’s Table: France, the third installment premieres globally September 2, 2016
Audiences are invited back to take another globe trot in Chef’s Table: France where the series will showcase the crème de la crème of French chefs; talking about what inspires them and how it translates into their individual styles. The filmmakers embark on a personal look into the daily lives of these carefully curated chefs, from their diverse backgrounds to the evolution and craft of their chosen cuisine as well as their quests for sensory perfection.

The following French chefs will be featured in the upcoming season:

• Alain Passard, L’Arpege
• Michel Troisgros, Maison Troisgros
• Adeline Grattard, Yam’Tcha
• Alexandre Couillon, La Marine
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_165011846
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_165012148
*O*
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 september 2016 @ 01:37:55 #93
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165050554
Aflevering 1 gezien. Knap hoor om met voornamelijk groentes toch 3 sterren bij elkaar te koken. ^O^

[ Bericht 4% gewijzigd door golfer op 03-09-2016 01:57:02 ]
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 september 2016 @ 06:00:34 #94
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165051816
Alain Passard. *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 3 september 2016 @ 07:45:36 #95
221912 minilot
Puer aeternus
pi_165052016
Alain Passard! O+

Het is toch rustig op kantoor, dus ik ga nu kijken. Terwijl ik mijn Alain Passard-boekje aai! :D

o9fyn5.jpg
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_165054254
Verplaatst.
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  zaterdag 3 september 2016 @ 11:41:59 #97
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_165054272
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:41 schreef Aether het volgende:
Verplaatst.
Ninja Edit :D
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:05:48 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165066908
Wow. Die Alexandre met die fraaie vis en schaaldieren. :9~
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:35:48 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165067664
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Was bij Kevin Fehling meer kwijt dan wat zij vragen voor het menu met wijnbegeleiding. Wel ongelofelijk goed gegeten, alsof er een van Gogh met smaken bezig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:46:06 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165068149
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:05 schreef golfer het volgende:
Wow. Die Alexandre met die fraaie vis en schaaldieren. :9~
Alleen die Japanse manier waarop hij die tarbot doodmaakte vond ik toch wat minder.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 september 2016 @ 23:00:20 #101
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165068872
Wat een fíjne vent, die Passard.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')