Ik ookquote:Op dinsdag 28 april 2015 13:19 schreef Dagonet het volgende:
De eerste aflevering heb ik net gekeken, over Massimo Bottura en zijn Osteria Francescana in Modena en na het kijken zou ik zo op het vliegtuig stappen.
Er is nog plek, je kan makkelijk reserveren. 170 voor 8 gangen, 110 voor de bijpassende wijnen.quote:
Ik vond de persoon idd iets te prekerig, maar het was wel leuk om te zien hoe ze alles van de boerderij kunnen toepassen.quote:Op donderdag 30 april 2015 16:23 schreef golfer het volgende:
Ik vond de tweede aflevering over Dan Barber iets minder aansprekend. Hij is me teveel een soort missionaris/sekteleider aan het spelen met z'n ecologische gerechten en ideeën.
Zoveel groentes is ook niet echt mijn keukending.
Ja, wat een geweldig leuk stel hè! En ook zo'n mooi verhaal hoe ze samen zijn gekomenquote:Op dinsdag 28 april 2015 18:24 schreef minilot het volgende:
Net klaar met kijken.. Wat zijn hij en zijn vrouw verschrikkelijk dol op elkaar zeg! Vond ik erg leuk om te zien.
Ook benieuwd naar andere afleveringen.
De tweede aflevering heb ik halverwege afgezet, wat een kwal die gast.quote:Op vrijdag 1 mei 2015 14:52 schreef anndb het volgende:
Ik vind de aflevering van Niki Nakayama ook wel erg leuk, en van Magnus natuurlijk
Dat is de insteek van de documakers:vooral het leven van de chefs en hun vernieuwende kooktechnieken.quote:Op vrijdag 1 mei 2015 16:24 schreef Saind het volgende:
Vind sowieso dat het iets te veel over de chefs gaat en te weinig over het eten.
Ik had het wel toffer gevonden als ze dan ook wat dieper op die kooktechnieken in gingen, nu wordt het tussen neus en lippen genoemd met wat food porn erbij maar verder weinig.quote:Op vrijdag 1 mei 2015 16:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is de insteek van de documakers:vooral het leven van de chefs en hun vernieuwende kooktechnieken.
Eens ja. Lijkt mij sowieso een super lieve vrouw.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 12:52 schreef golfer het volgende:
Vond de aflevering over Niki Nakayama heel mooi.
Net gezien. Hij is arrogant en alles draait om hem. Nare man. Goede kok, nare man.quote:Op donderdag 30 april 2015 22:17 schreef golfer het volgende:
Francis Mallmann is wel een bijzondere man. Beetje een ouwe hippie, beetje onrustig, beetje zwerver en vooral razendknap met koken op open vuur.
Maar ook nog niet helemaal mijn stijl. Ik blijf nog steeds Massimo tot nu toe het leukste vinden.
Ik las een review van de serie op eater.com waarin de afleveringen van Mallman, Shewry en Nakayama werden besproken en hoe hun persoonlijke credo duidelijk naar voren kwam in de afleveringen.quote:Op maandag 4 mei 2015 11:23 schreef golfer het volgende:
Jammer dat er niet duidelijk werd bij die Nieuw-Zeelandse chef waarom hij in Melbourne (Australië) terecht is gekomen en ook bleef het een beetje vaag of z'n ouders nog in leven waren. Hij sprak met veel liefde steeds over ze in de verleden tijd.
http://www.eater.com/2015(...)wry-nakayama-mallmanquote:"No matter what you do, don't ever change and stay true to yourself," Shewry says. For Niki Nakayama, her credo is more what Japanese buddhism calls shoshin, beginner's mind: "The best advice I've been given is never stop learning. Because the moment you give up and think you know everything, you're already done as a chef." And Gelb's cameras capture Francis Mallman saying: "My big draw in life since I was very young is believing only in myself and not letting myself be led by anybody. I want to be my own. I wanted to do whatever I wanted."
[...]
Absent any substantive exposition of the food each serves, N/Naka, to me, is by far the most compelling. Nakayama alone speaks of an obligation to her clientele, whereas the duty owed by Mallmann is to himself and for Shewry, the customer seems simply a necessary cog in the money machine to keep Attica rolling. Nakayama alone keeps a neat row of thick binders recording every detail of every customer so she can best please them. And it is clear, this entails no diminishment of herself or her creative vision.
Dat is helemaal niet zo overdreven duur voor een 3-sterrentent die in de top-3 van de allerbeste restaurants ter wereld staat. Ik zou er graag een keertje willen eten.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Ja Dat viel mij ook al opquote:Op vrijdag 8 mei 2015 21:43 schreef golfer het volgende:
Magnus Nilsson vond ik erg interessant. (Je kunt al voor ca. 450 euro excl. overnachting van 270 euro bij hem terecht....).
Alleen iedereen in de keuken had netjes (koks)mutsen op en hij stond met z'n onbedekte lange haar gewoon boven de borden en gerechten.
Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
quote:Op zaterdag 9 mei 2015 12:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is helemaal niet zo overdreven duur voor een 3-sterrentent die in de top-3 van de allerbeste restaurants ter wereld staat. Ik zou er graag een keertje willen eten.
Dat is waar maar helaas kan ik zulke bedragen nu nog niet missen. In zon'n menu valt het trouwens nog enigszins mee. Maar 50 euro aftikken voor een klein beetje tagliatelle al ragu is wel heel erg veel naar mijn mening.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:33 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Bologna en dan de taxi.quote:
Tsja, wat verwacht je dan? In Nederland kun je ook al 100 euro p.p. kwijt zijn voor een etentje in een goed restaurant zonder ster.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Dit inderdaad .quote:Op zondag 10 mei 2015 12:33 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Gewoon lekker heenrijden... Is goed te doen, lekker onderweg om je heen kijken. Dat gedeelte van Italie is schitterend ook nog eens.quote:
Stap dan bij mij maar inquote:
Haha tip vlieg niet met KLM maar met Transavia vanaf eindhoven op Bologna ;-) veel goedkoper. Tenzij je geld zat hebt en graag 3x meer betaald.quote:Op dinsdag 19 mei 2015 16:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
KLM blijft mij nu spammen met banners voor tickets naar Bologna
Het is meer dat ik het nu niet kan missen ;-) ben wel erg benieuwd dat wel.quote:Op dinsdag 19 mei 2015 14:22 schreef Blik het volgende:
[..]
Tsja, wat verwacht je dan? In Nederland kun je ook al 100 euro p.p. kwijt zijn voor een etentje in een goed restaurant zonder ster.
Ben 2x in de Librije geweest en 1x in Oud-Sluis, beide keren waren we (lees: schoonmoeder) 300 euro p.p. kwijt voor het meest uitgebreide menu incl. aperitief, koffie, wijn, water
quote:Op dinsdag 19 mei 2015 19:10 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha tip vlieg niet met KLM maar met Transavia vanaf eindhoven op Bologna ;-) veel goedkoper. Tenzij je geld zat hebt en graag 3x meer betaald.
Absoluut een mooie aflevering ja! Bizar wat een passie daar vanaf straalt.quote:Op maandag 25 mei 2015 13:44 schreef Michellee het volgende:
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.
Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6"
Mooie aflevering idd. Seksisme verbaast me niets helaas.quote:Op maandag 25 mei 2015 13:44 schreef Michellee het volgende:
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.
Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6"
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |