FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #142
Moppertzondag 26 april 2015 @ 12:22
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

10950294_10152803987506492_1522734378_o.jpg?oh=dad6860f314b0a43294028d675d6a196&oe=54C4A4AD&__gda__=1422175100_fa078badefa99c36fb23943d02c895b9

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjörn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
GotCzondag 26 april 2015 @ 12:22
Ik heb mijn Tula via Tula zelf gekocht. Prima, was er binnen 3 werkdagen.
Mineolazondag 26 april 2015 @ 13:11
Roomsnoes, ik ben met ruim anderhalf overgestapt van Storch naar Tula toddler, met name omdat ik rugdragen in de Storch niet goed vond gaan en niet zo zeer vanwege gewicht. Hij zat voor mijn gevoel heel oncomfortabel en ik vond het lastig omknopen.
Toen had hij maat 86 en was ie ongeveer 11 kg denk ik, maar ik vond het gewicht dus nog goed te doen op m'n buik. De tula was toen nog een beetje aan de grote kant vond ik.

Nikki wat fijn dat het S zo goed bevalt! En L ook enthousiast, wat leuk!
GotCzondag 26 april 2015 @ 14:14
Vraagje. Heeft iemand een goede tip wb tas om mee te nemen als ik T. op m'n rug heb? Schoudertas blijft een gekut om helemaal over T. heen te krijgen. Ik kan nergens iets leuks vinden. -O-

Moet iig een paar luiers, een drinkfles en iets kleins qua eten in kunnen.
Cwenzondag 26 april 2015 @ 14:24
Ik heb de Tula en de R&R binnen en het was me een partij lastig om een keuze maken. Maar de keuze is gevallen op de Tula O+.

Beide dragers zaten en pasten mij prima. Ik heb een slanke taille dus ze moesten wel strák, maar dat geeft niets.
Ellie is nu met 20 mnd 11,5 kg en tegen de 88 cm, plus wat breder gebouwd (als ik op de kledingmaten afga).

C206FE16-5EC2-44C6-95B1-F5A3899BCDD8_zpsop0swscq.jpg
Dit is de Tula. Ze zit er goed in, heeft ruimte om haar armen te bewegen, wat ze heel fijn vindt. Hij is nog wat groot maar zij wordt ook groter. Ik vind het ook fijn dat het slaapkapje goed past en dat de banden netjes weggewerkt kunnen worden.

78D4C044-F75F-4E40-8484-B497F903D65A_zpsm8o2bchm.jpg
In de R&R zit ze ook prima. Hij is wat smaller en daardoor zit ze er meer 'in'. Prima als ze moe is, maar anders gaat ze mopperen. Een tweede minpuntje voor ons was dat hij wat smaller en wat korter valt. Vanwege Ellie's bouw denk ik daarom dat hij minder lang meekan.

Nou, de Tula dus. Dikker en daardoor wat 'heftiger', maar voor onze bouw beter. Hoera! O+
pinquitzondag 26 april 2015 @ 14:24
ontstaan-chestpack-schets.jpg

520001.jpg

ek073-82d_2.jpg

462d3d073e_1372855823_Een-buideltasje-straalt-namelijk-keihard-gezag-en-explosief-testosteron-uit__list-noup.jpg
pinquitzondag 26 april 2015 @ 14:25
Maar zonder gekheid :P Die Eastpak grote versie kan echt belachelijk veel in. Ik zou t doen :P
GotCzondag 26 april 2015 @ 14:27
Die hondendrager _O- :D
pinquitzondag 26 april 2015 @ 14:34
Misschien kan je in de band van een schoudertas een eh, klikgesp (?) maken? Dat maakt t vast ook makkelijker om om te doen

full33586704.jpg
zo'n ding dus
Moppertzondag 26 april 2015 @ 14:37
ik heb ook net een heuptas gekocht
en wow de tula is idd nog groot voor ellie.
Cwenzondag 26 april 2015 @ 14:39
Ja, hij is nog ruim, maar ze groeit er wel in :D. Kan hij lekker lang mee O+
Franny_Gzondag 26 april 2015 @ 15:05
Ziet er mooi uit, Cwen, staat jullie heel goed. O+ . Ik vroeg me af of het bij een smalle taille wel goed strak zou kunnen, maar zo te zien wel.
Lijnlooszondag 26 april 2015 @ 16:08
Ah ooiebeest is hier redelijk dichtbij! Kan ik wel es langs straks in mijn verlof. Thanks voor de tips!
Cwenzondag 26 april 2015 @ 16:13
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2015 15:05 schreef Franny_G het volgende:
Ziet er mooi uit, Cwen, staat jullie heel goed. O+ . Ik vroeg me af of het bij een smalle taille wel goed strak zou kunnen, maar zo te zien wel.
Ja, geen probleem, hij kan echt smal. En ik zet 'm nu op m'n heupen, die niet zo smal zijn ;).

De schouderbanden zijn trouwens wel breder dan die van de R&R - mocht je smalle schouders hebben.

[ Bericht 6% gewijzigd door Cwen op 26-04-2015 16:22:55 ]
Stippelrientjezondag 26 april 2015 @ 16:38
Eindelijk zijn we er aan uit welke geweven doek wij beide super mooi vinden, kunnen we hem niet vinden }:|

Hevig opzoek naar mijn ISO :D

Yaro Turtle emerald black O+ maat 7

Tips en truukjes zijn altijd welkom :D
SQzondag 26 april 2015 @ 16:52
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:38 schreef Stippelrientje het volgende:
Eindelijk zijn we er aan uit welke geweven doek wij beide super mooi vinden, kunnen we hem niet vinden }:|

Hevig opzoek naar mijn ISO :D

Yaro Turtle emerald black O+ maat 7

Tips en truukjes zijn altijd welkom :D
draagdoekenmarkten op Facebook!
Goitskezondag 26 april 2015 @ 16:55
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:08 schreef Lijnloos het volgende:
Ah ooiebeest is hier redelijk dichtbij! Kan ik wel es langs straks in mijn verlof. Thanks voor de tips!
Ze hebben inloop ochtenden zou gewoon eens kijken
Stippelrientjezondag 26 april 2015 @ 16:55
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 16:52 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

draagdoekenmarkten op Facebook!
^^,

Op tweedehands doeken onder de 200 euro iso geplaatst.
Draagdoekenmarkt moet ik nog een foto bewerken en plaatsen in mapje iso
Yaro fans be/nl net iso geplaatst
en op Yaro sling ftnogwattes ook mijn iso oproep geplaatst.

winkels afspeuren en zulks }:|

Ben al een poos op zoek, ben bang dat we het los moeten gaan laten :')
Mabawa.zondag 26 april 2015 @ 16:55
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:38 schreef Stippelrientje het volgende:
Eindelijk zijn we er aan uit welke geweven doek wij beide super mooi vinden, kunnen we hem niet vinden }:|

Hevig opzoek naar mijn ISO :D

Yaro Turtle emerald black O+ maat 7

Tips en truukjes zijn altijd welkom :D
Mocht je de normale emerald willen in een maatje 7 dan uhmm. *zwaai!*
Stippelrientjezondag 26 april 2015 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:55 schreef Mabawa. het volgende:

[..]

Mocht je de normale emerald willen in een maatje 7 dan uhmm. *zwaai!*
Heb je daar een foto van?
Mabawa.zondag 26 april 2015 @ 16:59
Leuk om te zien Cwen, zijn echt wel 2 verschillende dragers zo.
Op de foto's vind ik de R&R wel echt veel mooier zitten, minder opgefrot (is dat een woord?), maar ik snap dat met oog op de groei je liever voor de tula gaat. Nu voorlopig met veter om het zitje te verkleinen? Weet niet of het kan met Tula en optimaal is het nooit natuurlijk maar voor korte stukjes misschien wel comfortabeler dan zonder?
Mabawa.zondag 26 april 2015 @ 17:00
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:56 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Heb je daar een foto van?
Even zoeken!
Contrast in emerald black is wel mooier vind ik, maar deze vond ik al mooi! ;)
Cwenzondag 26 april 2015 @ 19:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:59 schreef Mabawa. het volgende:
Leuk om te zien Cwen, zijn echt wel 2 verschillende dragers zo.
Op de foto's vind ik de R&R wel echt veel mooier zitten, minder opgefrot (is dat een woord?), maar ik snap dat met oog op de groei je liever voor de tula gaat. Nu voorlopig met veter om het zitje te verkleinen? Weet niet of het kan met Tula en optimaal is het nooit natuurlijk maar voor korte stukjes misschien wel comfortabeler dan zonder?
Ze lijkt het zelf niet vervelend te vinden en ik moet nog wat rommelen aan de positievop m'n rug, dus we laten het even zo. Als ze gaat protesteren ga ik inderdaad kijken hoe het iets smaller kan.
BlueEyeszondag 26 april 2015 @ 21:59
De Folk Birds is prachtig Cwen!!
_NIKKI_zondag 26 april 2015 @ 22:12
Cwen als ik de foto's zo zie dan snap ik wel dat Ellie de Tula fijner vindt. Ze heeft er gewoon echt wat meer vrijheid in en dat is als je bijna 2 bent en vast en zeker heel beweeglijk toch wel fijn. :D

S heeft vandaag weer dik een uur in de Tula gezeten tijdens een lange wandeling. Ik vind het echt heerlijk om hem zo lekker dicht tegen me aan te hebben. O+

Het draagvirus is hier het huis binnengedrongen, want ik heb net de Tula toddler Aperture gekocht voor onze kleuter (en later voor S). *O*
GotCzondag 26 april 2015 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 14:37 schreef Moppert het volgende:
ik heb ook net een heuptas gekocht
en wow de tula is idd nog groot voor ellie.
Welke heb je gekocht?
Moppertmaandag 27 april 2015 @ 12:01
http://www.bever.nl/lowe-(...)52003?id_colour=5216
klaproossmaandag 27 april 2015 @ 19:40
Leuk! Ellie in een tula!

Nikki aan het dragen O+

Wij waren lekker aan het struinen buiten vandaag
SPOILER
w7bwhc.jpg]
Let niet op zn haren -O-
pinquitmaandag 27 april 2015 @ 19:55
Oh wat een mooie doek klap <3
JufMariskamaandag 27 april 2015 @ 20:20
Oh Klap, die is O+ O+
klaproossmaandag 27 april 2015 @ 20:34
Thnx O+ ik ben er nog steeds dol op en gaat denk ik nooit weg!
DevilsAndDustmaandag 27 april 2015 @ 20:50
Supermooi!
danicmaandag 27 april 2015 @ 21:04
Ik lees hier eigenlijk nooit mee, maar toch een vraag. Ik heb ooit een Beco butterfly gekocht. Schitterend ding, maar eigenlijk maar 3x gebruikt ofzo.
Ik pak hem gewoon nooit als ik een wagen bij de hand heb.
Nou ligt hij dus maar in de kast, maar verkopen wil ik niet. Heel stom, maar ik kan er nog geen afscheid van nemen.
Nu gaan we eind augustus op vakantie en ik vroeg me af of het handig is als we hem dan meenemen. We gaan vliegen.
Het zou dan voor Rosalie zijn. Die is nu 89 cm en ruim 11 kg.
Beetje zelfde als Ellie dus.
Zou ze er dan nog in kunnen?
Kyaramaandag 27 april 2015 @ 21:12
Ik heb zelf een Beco gehad maar ik vond het met maat 80 eigenlijk al niet meer fijn zitten.....

Zou sowieso vooraf oefenen/wennen. Niet elk kind is even happig om gedragen te worden als ze het niet gewend zijn. Dan kun je meteen ook kijken hoe het zit en hoe het voelt.
Paxliemaandag 27 april 2015 @ 21:12
Het kan nu in theorie wel, maar of het voor beide comfortabel en goed passend is dat hangt heel erg af van jullie. Mijn gok zou zijn dat het dan niet meer goed zal passen.
lazinessmaandag 27 april 2015 @ 21:16
Idem hier. Vanaf maat 80 zat het al niet lekker meer de beco :N
danicmaandag 27 april 2015 @ 22:26
Oké bedankt. Ik ga het van de week eens proberen met haar. En anders toch maar afscheid nemen....in de kast is hij ook niet nuttig.
L0t..maandag 27 april 2015 @ 22:46
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2015 19:40 schreef klaprooss het volgende:
Leuk! Ellie in een tula!

Nikki aan het dragen O+

Wij waren lekker aan het struinen buiten vandaag
SPOILER
[ afbeelding ]]
Let niet op zn haren -O-
Wauw O+ welke doek is dat?
Kyaramaandag 27 april 2015 @ 23:16
Ik kan nog steeds geen Tula vinden -O-
Of ik vind er een aantal "wel leuk" of ik twijfel of ik ze niet toch te hysterisch vind, of ze zijn nergens te krijgen.

Wie helpt me mee zoeken? Geen kleur explosie, geen bruin, maar ook weer niet uni of met alleen een ster oid. Het gaat om een toddler en rond de 130/140 euro.
GotCdinsdag 28 april 2015 @ 00:11
quote:
2s.gif Op maandag 27 april 2015 23:16 schreef Kyara het volgende:
Ik kan nog steeds geen Tula vinden -O-
Of ik vind er een aantal "wel leuk" of ik twijfel of ik ze niet toch te hysterisch vind, of ze zijn nergens te krijgen.

Wie helpt me mee zoeken? Geen kleur explosie, geen bruin, maar ook weer niet uni of met alleen een ster oid. Het gaat om een toddler en rond de 130/140 euro.
Welke twijfelde je over? :)
Kyaradinsdag 28 april 2015 @ 00:19
De palette (?) , click, chloe. Geloof ik. En nog eentje met vogeltjes.
_NIKKI_dinsdag 28 april 2015 @ 06:18
Kyara, vind je de Aperture niets? Of die met giraffen, ik weet even niet hoe die heet.
Moppertdinsdag 28 april 2015 @ 08:03
spotted love :)
GotCdinsdag 28 april 2015 @ 08:27
Het is wat lastig wb Tula. Er zijn onwijs veel leuke, maar die zijn niet meer verkrijgbaar :{. En dat wat er wel direct verkrijgbaar is, is overal hetzelfde :+
BlueEyesdinsdag 28 april 2015 @ 08:28
Chloe had ik mee op vakantie. Vind die verre van hysterisch, mooi paarsen rustig!
Vond m alleen niets voor mijn jochie
Cassandra87dinsdag 28 april 2015 @ 09:03
Ik ben weg van de rascalls O+
Maar ik ga zeker nog een jaar nodig hebben om mijn man te overtuigen dat meerdere dragers echt 'noodzakelijk' zijn :')
Dot.dinsdag 28 april 2015 @ 09:45
Een Billow?

http://www.naturebabies.nl/tula-toddler-billow-5683.html

Ik wil zelf graag een Prepster, maar wilde eigenlijk wachten tot Stip in een toddler zou passen, maar nu ik Ellie zo zie denk ik dat ik beter gewoon een standaard kan kopen, want dat kan nog wel eens even duren...
Mineoladinsdag 28 april 2015 @ 10:44
quote:
2s.gif Op maandag 27 april 2015 23:16 schreef Kyara het volgende:
Ik kan nog steeds geen Tula vinden -O-
Of ik vind er een aantal "wel leuk" of ik twijfel of ik ze niet toch te hysterisch vind, of ze zijn nergens te krijgen.

Wie helpt me mee zoeken? Geen kleur explosie, geen bruin, maar ook weer niet uni of met alleen een ster oid. Het gaat om een toddler en rond de 130/140 euro.
Spotted Love of Arrows?
Goitskedinsdag 28 april 2015 @ 13:21
quote:
2s.gif Op maandag 27 april 2015 23:16 schreef Kyara het volgende:
Ik kan nog steeds geen Tula vinden -O-
Of ik vind er een aantal "wel leuk" of ik twijfel of ik ze niet toch te hysterisch vind, of ze zijn nergens te krijgen.

Wie helpt me mee zoeken? Geen kleur explosie, geen bruin, maar ook weer niet uni of met alleen een ster oid. Het gaat om een toddler en rond de 130/140 euro.
Ik heb de aperture ben er erg blij wel vrolijk maar vind hem zelf niet te hysterisch todler was 130 euro

http://www.naturebabies.nl/tula-toddler-aperture.html

Eigen draagfoto (kleuren vind ik mooier dan de fotos van tula)

COiggL7.jpg
Goitskedinsdag 28 april 2015 @ 13:24
Ik moet gewoon deze foto even plaatsen draagfoto op de schommel teun vond het geweldig!
wDiDxBk.jpg
Kyaradinsdag 28 april 2015 @ 13:37
Aaah lief Goitske

Oh, ik haalde de click en de aparture door elkaar zie ik. Die bedoelde ik dus.
Ik vind het best okey. Maar ik mis een beetje de klik zeg maar.

Het gaat nu een beetje tussen de Chloe en de Billow idd.

Spotted love vind ik ook erg mooi maar ik hou niet zo van geel.
Moppertdinsdag 28 april 2015 @ 13:40
De chloe vind ik echt heeeeel mooi in het echt.
BlueEyesdinsdag 28 april 2015 @ 14:45
Chloe


O7PMdJJ.jpg
Kyaradinsdag 28 april 2015 @ 14:46
Hij is inderdaad wel heel mooi O+
Moppertdinsdag 28 april 2015 @ 14:49
En the all butterflies dan?

ZS5J0cT.jpg
Kyaradinsdag 28 april 2015 @ 14:50
die is ook mooi! :Y Maar vind de Chloe dan nog net wat mooier :)
Goitskedinsdag 28 april 2015 @ 16:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 april 2015 14:45 schreef BlueEyes het volgende:
Chloe


[ afbeelding ]
Die is ook super mooi!!
Goitskedinsdag 28 april 2015 @ 16:06
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 april 2015 13:37 schreef Kyara het volgende:
Aaah lief Goitske

Oh, ik haalde de click en de aparture door elkaar zie ik. Die bedoelde ik dus.
Ik vind het best okey. Maar ik mis een beetje de klik zeg maar.

Het gaat nu een beetje tussen de Chloe en de Billow idd.

Spotted love vind ik ook erg mooi maar ik hou niet zo van geel.
Voor 130/140 euro moet je er wel helemaal happy mee zijn! Bij mij was gelijk de klik met de aperture vond de raket ook super maar mijn man niet
Moppertdinsdag 28 april 2015 @ 16:09
Ohhh mijn willow waar ik geen reactie op kreeg is nu toch onderweg..
has arrived in AMSTERDAM and is being processed for delivery.
klaproossdinsdag 28 april 2015 @ 16:47
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2015 22:46 schreef L0t.. het volgende:

[..]

Wauw O+ welke doek is dat?
Woven Wings Titania O+..

Oooh! Tula praaat! Wat een leuke foto's! :D
Goitskedinsdag 28 april 2015 @ 17:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 16:09 schreef Moppert het volgende:
Ohhh mijn willow waar ik geen reactie op kreeg is nu toch onderweg..
has arrived in AMSTERDAM and is being processed for delivery.
Superrrr!
Moppertdinsdag 28 april 2015 @ 17:09
ajOQRno.jpg
JGlvrJv.jpgDeze vind ik ook steeds leuker..
Wel print maar gewoon grijze canvas.
Dot.dinsdag 28 april 2015 @ 17:12
Ik vond deze ook wel leuk, maar die witte achtergrond is zo besmettelijk

Tula-Prism.jpg
Moppertdinsdag 28 april 2015 @ 17:13
Ja dat is wat mij tegen blijft houden bij de prism
GotCdinsdag 28 april 2015 @ 17:20
De beige achtergrond van Arrows is nog als nieuw, ondanks strand/kofferbak/T. :P
Cwendinsdag 28 april 2015 @ 17:42
Ik heb Ellie gisteren gewoon 3! uur gedragen, zonder pijn! :o O+
Goed, na 3 uur wilde m'n ene been niet meer, maar dat mocht ook wel toen, zeg maar... Wat een heerlijke drager, die Tula O+.
Mineoladinsdag 28 april 2015 @ 17:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 17:20 schreef GotC het volgende:
De beige achtergrond van Arrows is nog als nieuw, ondanks strand/kofferbak/T. :P
Het wit en grijs van mijn zigzag ook 8-)

Ik vind die prism heel mooi! Die had ik zo kunnen bestellen als die ik destijds had gezien O+
DevilsAndDustwoensdag 29 april 2015 @ 15:16
Vraagje: moet ik nog ergens rekening mee houden bij het wassen van een ringsling?
Moppertwoensdag 29 april 2015 @ 15:19
Washandje om de ringen binden.. vanwege geluid en sommige geven af,
DevilsAndDustwoensdag 29 april 2015 @ 15:20
Ah kijk, dat is een goede tip. Dank je!
Moppertwoensdag 29 april 2015 @ 16:43
Fluffy mail *O* *O* *O* *O* *O*

xBbV8cu.jpg
Dot.woensdag 29 april 2015 @ 17:07
*O*

Mijn Prepster komt morgen! Ik verrekte gisteren bijna mijn nek met een alle kanten op kijkende Stip in de Bondolino en we gaan over twee weken naar Zeeland, dus ik vond het wel een mooi excuus om de Tula alvast te bestellen O-)
Moppertwoensdag 29 april 2015 @ 17:27
Jh9RTLu.jpg
Voor R. duidelijk nog te groot. :+

Leuk dot *O* *O*
_NIKKI_woensdag 29 april 2015 @ 19:24
Moppert is de wrap conversion wel fijn? Hij is echt mooi! O+

Dot tof een Prepster! *O*

Wij kregen vandaag ook weer een pakketje binnen. De kleuter heeft even proefgezeten, ze vond het wel wat. O+
SPOILER
IMG_20150429_192041_zpsfjshpmwd.jpg
En vandaag zijn ook bijpassende droola's voor beide Tula's verstuurd. Die moeten uit Amerika komen dus het zal nog wel even duren voor ze er zijn. :')
SQwoensdag 29 april 2015 @ 19:41
Vond papa het net zo leuk als kleuter? :D
faptistwoensdag 29 april 2015 @ 20:28
Gisteravond mijn eerste draagconsult gehad en nu helemaal om.
Ik wil dragen en wel nu!
Alleen heb ik last van keuzestress.

Welk merk raden jullie aan? Of misschien zin om te helpen zoeken?
Ik zoek iets dat in de wasmachine kan.. Mocht het in de droger kunnen; driewerf halleluja, maar ik reken erop van niet.
Maatje 6 of 7.
Kleuren: blauw, turquoise, groen en paars. Roze is ook best oke. Liefst een geometrische of herhalende print. Beetje zoals je weleens op dat blauw-witte Poolse aardewerk ziet.
Misschien de Osha starry night (blue ice) of de donkerblauw/wit..
Oh en ik heb zo'n 150 euro te besteden.

[ Bericht 9% gewijzigd door faptist op 29-04-2015 20:39:45 ]
Goitskewoensdag 29 april 2015 @ 20:51
quote:
1s.gif Op woensdag 29 april 2015 19:24 schreef _NIKKI_ het volgende:
Moppert is de wrap conversion wel fijn? Hij is echt mooi! O+

Dot tof een Prepster! *O*

Wij kregen vandaag ook weer een pakketje binnen. De kleuter heeft even proefgezeten, ze vond het wel wat. O+
SPOILER
En vandaag zijn ook bijpassende droola's voor beide Tula's verstuurd. Die moeten uit Amerika komen dus het zal nog wel even duren voor ze er zijn. :')
Droolas??? kwijl dingen voor op de schouders?
Je kunt ook het eea laten maken, ik heb een nieuw bijpassend mutsje bij mijn aperture besteld bij miss catie made it krijg hem als het goed is binnenkort binnen
Moppertwoensdag 29 april 2015 @ 21:04
Ja suckpads.
AwayTLwoensdag 29 april 2015 @ 21:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 17:13 schreef Moppert het volgende:
Ja dat is wat mij tegen blijft houden bij de prism
Hier moest ik echt even om gnorfen..

Houdt iets jou tegen bij het kopen van Tula's?! :o

En fap de osha is een heeeeele mooie O+

De meeste doeken kunnen wel in de droger, worden ze zachter van, maar ik heb niet de expertise om te zeggen welke allemaal niet :') . Dus aan mij heb je eigenlijk nog niks ;( .
SQwoensdag 29 april 2015 @ 21:15
Als het 100% katoen is kan het meestal wel in de droger. Zou daar gewoon mee beginnen.
GotCwoensdag 29 april 2015 @ 21:34
Oscha SN Blue Ice is wel aardig duur fap, dat red je niet met 150 euro vrees ik (en is erg moeilijk te vinden tweedehands) :) Misschien de SN Nebula? O+ Die is prachtig!

Meeste doeken kunnen overigens prima in de droger, alleen wol sowieso niet :+
Moppertwoensdag 29 april 2015 @ 21:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 21:11 schreef AwayTL het volgende:
Hier moest ik echt even om gnorfen..

Houdt iets jou tegen bij het kopen van Tula's?!

_O- :Y yes, het is heus waar.. maar dat is waarom ik de willow kocht en niet prism
_NIKKI_woensdag 29 april 2015 @ 22:01
quote:
1s.gif Op woensdag 29 april 2015 19:41 schreef Stormqueen het volgende:
Vond papa het net zo leuk als kleuter? :D
Ja papa is blij. Nooit gedacht dat die ooit overstag zou gaan, maar er was werkelijk waar niets voor nodig. :o Hij is heel blij dat hij L bij optochten, in pretparken etc. niet meer op zijn rug/nek hoeft te nemen. Hij heeft vanavond de afwas gedaan met L op zijn rug en L zat alleen maar te giechelen omdat ze het zo tof vond. :D

quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 20:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

Droolas??? kwijl dingen voor op de schouders?
Je kunt ook het eea laten maken, ik heb een nieuw bijpassend mutsje bij mijn aperture besteld bij miss catie made it krijg hem als het goed is binnenkort binnen
Ja kwijldingen dus, beide in dezelfde stof als de Tula's via Etsy.com, dus ook zelfgemaakt. :)
Franny_Gwoensdag 29 april 2015 @ 22:05
Echt leuk zeg, Nikki, dat jullie het ineens zo ontdekt hebben!
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 14:19
quote:
1s.gif Op woensdag 29 april 2015 21:34 schreef GotC het volgende:
Oscha SN Blue Ice is wel aardig duur fap, dat red je niet met 150 euro vrees ik (en is erg moeilijk te vinden tweedehands) :) Misschien de SN Nebula? O+ Die is prachtig!

Meeste doeken kunnen overigens prima in de droger, alleen wol sowieso niet :+
Ik kan de blue ice ook niet vinden :(
Even de nebula zoeken. :)
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 14:39
SN Nebula us 1 van de populairste doeken van Oscha, en niet voor niks O+.


20150430_143355_zpsgnqghckk.jpg
Buitenspelen met de doek die ik elke keer te koop zet....en weer terugtrek :')
Chantydonderdag 30 april 2015 @ 15:54
Staat jullie goed GotC, groot gelijk dat je hem niet verkoopt :P

Ik heb de doek van Klaproos geadopteerd O+

11164671_911979578847991_7873279460160568007_n.jpg?oh=ea95060c0d3ddd4a4ba76f6f5059efc9&oe=55974452&__gda__=1439415908_c16b9012ca5d833a15b6a6a7c783fead

11205091_911979715514644_3060680481530420746_n.jpg?oh=da4a6868efc4a159f816e5b370995d1d&oe=55CA6DCC
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 16:40
-O-

Oscha... wat doe je me aan.. Nergens te krijgen natuurlijk :(

http://babywrapdatabase.com/en/oscha/sekai/aozora
http://babywrapdatabase.com/nl/oscha/orion/montague

Weet iemand of de yaro la vita dark blue-violet hetzelfde is als de la vita blue - violet.
Google images vind van wel.
Ik vind de blue - violet wel erg leuk voor 1e doek. zeker omdat hij niet zo prijzig is.
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 16:52
Ja die Sekai was de FB groep preorder en Orion Montague O+ Heeft hier ook nog gewoond. Je kan evt de Oscha FB groep in de gaten houden maar beiden komen niet vaak langs vrees ik -O- :*

Ik heb een nieuwe doek gekocht *O* Een preorder van een Oscha FB. Krijg 'm over 4 maanden :'). Jeej.

Chanty staat jullie mooi zeg! Gaaf!
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 16:58
Oh, welke GotC?

En je hebt wel een goede smaak faptist! ^O^ Ik zag aan je geboortekaartje dat je in Dordrecht bent bevallen, dus als je wilt kunnen we wel eens afspreken zodat je mijn Oscha kunt zien/voelen/uitproberen? Ik ben er erg blij mee iig en ik zou erg graag een tweede willen, maar ik mis telkens diegene die ik mooi vind ;(
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 17:00
Oscha's zijn mijn favo O+ Heb nu maar 2 doeken, maar beide Oscha. Kijk ook naar niks anders eerlijk gezegd.

Een Starry Night Dot! Mag alleen nog niet zeggen wat de kleuren zijn, dus ik kom er in augustus op terug :P
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 17:02
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:00 schreef GotC het volgende:
Oscha's zijn mijn favo O+ Heb nu maar 2 doeken, maar beide Oscha. Kijk ook naar niks anders eerlijk gezegd.

Een Starry Night Dot! Mag alleen nog niet zeggen wat de kleuren zijn, dus ik kom er in augustus op terug :P
Oeh, maar meerdere kleuren dus? :9
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 17:04
Zal ik anders deze kopen en gewoon een beetje liegen tegen mijn man over de prijs?
dat worden 3 weken boterhammetje met pindakaas

http://www.mammies-en-pap(...)arry-night-auckland/

-O- niet op voorraad..
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 17:09
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:02 schreef Dot. het volgende:

[..]

Oeh, maar meerdere kleuren dus? :9
Nope :@ Ik ben niet zo van de grads :@
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 17:10
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:04 schreef faptist het volgende:
Zal ik anders deze kopen en gewoon een beetje liegen tegen mijn man over de prijs?
dat worden 3 weken boterhammetje met pindakaas

http://www.mammies-en-pap(...)arry-night-auckland/

-O- niet op voorraad..

Deze was binnen 1 minuut uitverkocht :+ Je weet ze wel uit te zoeken haha. Tweedehands kan je deze binnenkort wel voor het driedubbele krijgen ( -O- ).
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 17:11
Er staat een Sekai Aurora te koop op FB faptist. Wel 240 euro :{
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 17:12
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:09 schreef GotC het volgende:

[..]

Nope :@ Ik ben niet zo van de grads :@
Toch geen groen he }:|

Ik wil een doek helemaal in de groenblauwe kleur van Sanday O+
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 17:13
Grmbl..
ik heb dit echt onderschat. dacht 'eventjes' een doek te kopen.
inmiddels ben ik het internet net zo stelselmatig aan het afzoeken dan toen ik met mijn scriptie bezig was.

dan toen.. dat is geen correct nederlands, maar ik ben te lui en te upset om de zin goed te maken.
sorry taalkundigen .. deze docent faaaaaalt in sago typen
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 17:15
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:12 schreef Dot. het volgende:

[..]

Toch geen groen he }:|

Ik wil een doek helemaal in de groenblauwe kleur van Sanday O+
Nee geen groen dit keer :D

Ja die kleur is mooi! O+
Cassandra87donderdag 30 april 2015 @ 17:37
Hoe is little frog? Ben stiekem een beetje op zoek naar een echte jongetjes doek (heb er nu een die ook mooi is voor een meisje van Ellevill)
Nou kan ik vast wel verantwoorden waarom ik, ipv een 'dure' doek twee goedkopere van bijv lf wil. Of is dit echt prut kwaliteit?

(mijn man vindt een rekbare doek, een geweven en de drager van storchenwiege wel voldoende)
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 18:19
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:11 schreef Dot. het volgende:
Sekai Aurora
Ja in het groen/blauw he.
Met boogjes O+
Echt prachtig, maar mijn budget is al van 100 naar 150 gegaan in 1 middag tijd.. 8)7
SQdonderdag 30 april 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 17:37 schreef Cassandra87 het volgende:
Hoe is little frog? Ben stiekem een beetje op zoek naar een echte jongetjes doek (heb er nu een die ook mooi is voor een meisje van Ellevill)
Nou kan ik vast wel verantwoorden waarom ik, ipv een 'dure' doek twee goedkopere van bijv lf wil. Of is dit echt prut kwaliteit?

(mijn man vindt een rekbare doek, een geweven en de drager van storchenwiege wel voldoende)
de kwaliteit is prima, maar als jij al een ellevill hebt ga jij de little frog toch niet meer pakken denk ik ;) eerder zonde van het geld. Kun je beter een yaro of didymos kopen!
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 18:26
valt de ene draagdoek trouwens groter dan de ander?
Of is dat een gekke vraag? newbie !
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 18:30
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 18:26 schreef faptist het volgende:
valt de ene draagdoek trouwens groter dan de ander?
Of is dat een gekke vraag? newbie !
Over het algemeen houden ze dezelfde maat aan, maar sommige doeken zijn iets langer of korter door bv de blend.
De breedte wisselt wel per merk en per blend. Woven Wings vallen supersmal, waar Didymos zelfs extra brede edities maakt :)
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 18:34
danku!
Cassandra87donderdag 30 april 2015 @ 18:39
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 18:25 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

de kwaliteit is prima, maar als jij al een ellevill hebt ga jij de little frog toch niet meer pakken denk ik ;) eerder zonde van het geld. Kun je beter een yaro of didymos kopen!
In mijn zoektocht ben ik een natibaby code navy tegen gekomen die ik erg mooi vind, ik heb blijkbaar toch een dure smaak :')
Gelukkig heb ik nog even. Ik heb de Ellevill nog steeds netjes in t tasje zitten, want ik heb geen idee hoe ik m moet knopen, en vond t zonde om m uit t tasje te halen :')
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 18:42
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 18:25 schreef Stormqueen het volgende:
de kwaliteit is prima, maar als jij al een ellevill hebt ga jij de little frog toch niet meer pakken denk ik eerder zonde van het geld. Kun je beter een yaro of didymos kopen!
Dit.. echt helemaal mee eens.
LF doet waar het voor gemaakt is maar dat is het dan ook.
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 18:47
Ik moet stoppen met zoeken.
Je komt alleen maar meer prachtige doeken tegen voor prijzen die ik (nu nog :+ ) niet bereid ben om te betalen.

Ik bedoel... waarom artipoppe met zn kickass escher print.. oscha met zn sn .. whyyyyyyyy
Cassandra87donderdag 30 april 2015 @ 18:49
In augustus ga ik langs bij mevrouw mus denk ik. Zie in ieder geval al de Yaro butterflies red/black, ivy blue en twigs groen/zwart die ik wel in t echt wil zien O+

Wanneer kwam er weer een draagmeet? O-)
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 18:55
Organiseer er 1, zou ik zeggen ;)
ingeedonderdag 30 april 2015 @ 18:57
Zijn er nog fysieke winkels met draagdoeken in het midden / zuiden van het land?
elamanilodonderdag 30 april 2015 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 16:40 schreef faptist het volgende:
-O-

Oscha... wat doe je me aan.. Nergens te krijgen natuurlijk :(

http://babywrapdatabase.com/en/oscha/sekai/aozora
http://babywrapdatabase.com/nl/oscha/orion/montague

Weet iemand of de yaro la vita dark blue-violet hetzelfde is als de la vita blue - violet.
Google images vind van wel.
Ik vind de blue - violet wel erg leuk voor 1e doek. zeker omdat hij niet zo prijzig is.
Hee, die Sekai heb ik <3
MevrouwCactusdonderdag 30 april 2015 @ 19:05
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 18:57 schreef ingee het volgende:
Zijn er nog fysieke winkels met draagdoeken in het midden / zuiden van het land?
In Weert zit er eentje. Geen idee hoe die heet, sorry. Was pas gesloten voor verhuizing meen ik, gaat in mei weer open?

Dit is een erg behulpzame post zie ik wel :')
Cassandra87donderdag 30 april 2015 @ 19:10
In eindhoven zit hip en groen
ingeedonderdag 30 april 2015 @ 19:29
Eindhoven is wel te doen :) . Dan ga ik maar eens een tripje plannen.

En thanks MC ;)
SQdonderdag 30 april 2015 @ 19:31
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 19:29 schreef ingee het volgende:
Eindhoven is wel te doen :) . Dan ga ik maar eens een tripje plannen.

En thanks MC ;)
minimeet!!
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 19:34
XmVa0qz.jpg

Nieuwe tula's
ingeedonderdag 30 april 2015 @ 19:34
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 19:31 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

minimeet!!
Oe! Ff langs Tilburg, MC in de kofferbak :)
NotTheSamedonderdag 30 april 2015 @ 19:45
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 19:05 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

In Weert zit er eentje. Geen idee hoe die heet, sorry. Was pas gesloten voor verhuizing meen ik, gaat in mei weer open?

Dit is een erg behulpzame post zie ik wel :')
Dragenenzo denk ik dat je bedoelt.

Misschien binnenkort eens een tripje wagen voor een drager. Bij Draak hadden we een Beco maar Piranha is een stukje groter en breder dus ik verwacht dat een Beco niet zo lang mee gaat.
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 20:11
Helemaal blij! Hij is echt mooier dan op de foto :) En dat sturen gaat heel goed met die voetjes :P

0DD362A1-B6BE-4BA7-8CEB-D908A88BE843_zpss0cjensj.jpg
GotCdonderdag 30 april 2015 @ 20:15
Ohh gaaf Dot! Perfect voor jullie O+
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 20:15
O+ O+
IsabellaMariaAnnadonderdag 30 april 2015 @ 20:15
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 18:39 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

In mijn zoektocht ben ik een natibaby code navy tegen gekomen die ik erg mooi vind, ik heb blijkbaar toch een dure smaak :')
Gelukkig heb ik nog even. Ik heb de Ellevill nog steeds netjes in t tasje zitten, want ik heb geen idee hoe ik m moet knopen, en vond t zonde om m uit t tasje te halen :')
Ik heb een filmpje op youtube gezocht en de FBTO-knuffel erin geknoopt :+
_NIKKI_donderdag 30 april 2015 @ 20:15
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:11 schreef Dot. het volgende:
Helemaal blij! Hij is echt mooier dan op de foto :) En dat sturen gaat heel goed met die voetjes :P

[ link | afbeelding ]
Heel mooi Dot! Ik vind 'm echt mooi! O+
Malteserdonderdag 30 april 2015 @ 20:15
Ik heb vanmiddag de doek binnen gekregen die ik van Moppert overgenomen heb O+. Ik ben er echt blij mee want ik vind 'm mooi en het lijkt me zo fijn om te dragen O+.
Heb 'm gewassen en hij hangt nu te drogen (helaas geen droger). Nu is het nog wachten op het kind... Nog een week of 20...
Had ik al O+ gezegd.
Malteserdonderdag 30 april 2015 @ 20:16
Mooi Dot!!
Cassandra87donderdag 30 april 2015 @ 20:18
Mooi Dot O+

Ik heb net mijn Ellevill toch even uitgepakt (en krijg m nu niet meer netjes gevouwen :')) omdat ik her en der wat las over weeffouten etc.

Hij is zoooo mooi O+ Super diepe kleuren, heerlijk soepel en zacht, en, woooow O+ O+
Ik vind m alleen wel heeel erg lang, volgens mij was een maat 5 ook prima geweest.
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 20:18
Thanks O+

Alleen HOE doe je dat clipje in je nek dicht? :')
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 20:18
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:15 schreef Malteser het volgende:
Ik heb vanmiddag de doek binnen gekregen die ik van Moppert overgenomen heb O+. Ik ben er echt blij mee want ik vind 'm mooi en het lijkt me zo fijn om te dragen O+.
Heb 'm gewassen en hij hangt nu te drogen (helaas geen droger). Nu is het nog wachten op het kind... Nog een week of 20...
Had ik al O+ gezegd.
O+ O+ O+ Ik ben blij dat de kleur je ding is, hij is zo lastig om op foto's te vangen.
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 20:19
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:18 schreef Dot. het volgende:
Thanks O+

Alleen HOE doe je dat clipje in je nek dicht? :')

Schouderbanden zo lang mogelijk hebben.
Clipje zo laag mogelijk op de schouderbanden (kan je bewegen)
Drager omdoen, clipje dicht, schouderbanden aantrekken.

p.s. let niet op mijn hoofd
Lijnloosdonderdag 30 april 2015 @ 20:21
Wat een mooie Dot! Ik zat net vanavond naar die Tula te loeren. Hij staat jullie mooi!
Dot.donderdag 30 april 2015 @ 20:23
quote:
_O_

Het lukt me echt niet alleen, maar ik ga goed oefenen. Het is idd echt heel anders dan de Bondolino, die ik overigens echt heel fijn vond toen hij kleiner was. Stip moet wel even wennen waar hij z'n armen laat, want het rugpand is wel hoger dan de Bondo en hij heeft z'n armen graag los.
Malteserdonderdag 30 april 2015 @ 20:28
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:18 schreef Moppert het volgende:

[..]

O+ O+ O+ Ik ben blij dat de kleur je ding is, hij is zo lastig om op foto's te vangen.
Ja, ik vind de kleur echt heel mooi! O+ Heb vanmiddag ook al eens geoefend met de FWCC maar ja, ik mis een essentieel onderdeel ;)...
Chantydonderdag 30 april 2015 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:11 schreef Dot. het volgende:
Helemaal blij! Hij is echt mooier dan op de foto :) En dat sturen gaat heel goed met die voetjes :P

[ link | afbeelding ]
Sturen :D hij is tof!
MevrouwCactusdonderdag 30 april 2015 @ 20:39
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 19:34 schreef ingee het volgende:

[..]

Oe! Ff langs Tilburg, MC in de kofferbak :)
Mini-meet-mee :D
SQdonderdag 30 april 2015 @ 20:44
Tof, dot!
En wat een bos haar joh O+
_NIKKI_donderdag 30 april 2015 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:19 schreef Moppert het volgende:

[..]


Schouderbanden zo lang mogelijk hebben.
Clipje zo laag mogelijk op de schouderbanden (kan je bewegen)
Drager omdoen, clipje dicht, schouderbanden aantrekken.

p.s. let niet op mijn hoofd

_O_ Ik liet 'm tot nu toe door L vastmaken. :D
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 20:54
Het is echt heel makkelijk als je het trucje eenmaal kent :D
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 21:10
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 19:02 schreef elamanilo het volgende:

[..]

Hee, die Sekai heb ik <3
Als je hem weg doet wil je dan aan me denken?
Ik heb al besloten dat mocht ik hem vinden ik het gewoon ga doen.
Te mooi om gierig te zijn.. Grappig hoe dat in minder dan 6 uur zo tot stand komt..


Dot,
Je tula is zo tof!
Heliotropedonderdag 30 april 2015 @ 21:10
Mooi Dot!

Mijn (5 maanden) baby wil al een tijdje niet meer lang gedragen worden. We hebben een ergobaby drager en een hoppediz doek. Tot een maand of 3 viel ze er altijd in in slaap. Nu lijkt het minder comfortabel voor haar en lukt slapen niet. Wakker is ze het na max een half uur ook wel zat. Herkenbaar?
JufMariskadonderdag 30 april 2015 @ 21:27
Yup! Tissunfaaaase :) L vond het ook maar zo-zo een tijdje, en paar dagen geleden ineens weer :Z na een kwartiertje lopen O+
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 21:50
Herkenbaar en geen fase helaas, de tula wil hij wel :?
_NIKKI_donderdag 30 april 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 21:50 schreef Moppert het volgende:
Herkenbaar en geen fase helaas, de tula wil hij wel :?
Hij heeft nu al smaak. O+ Het is vast vloeken in de kerk, maar ik vind Tula's echt mooier dan doeken. :Y
Mabawa.donderdag 30 april 2015 @ 21:54
O+ Dot, staat goed!
Chantydonderdag 30 april 2015 @ 21:56
Lucas slaapt ook nog maar zelden in de doek maar hij vindt het verder wel prima. Maar ook een fase gehad dat hij alleen zat te wriemelen en mauwen. Met name binnen.
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 21:58
Babyzagogo heeft deze exclusive.. hij is wel duur maar mega mega mega mooi
eW4qDYj.jpg

ik wil deze zoooo graag in een standard, meeloten voor mij mag wel :D
Mabawa.donderdag 30 april 2015 @ 22:00
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 21:58 schreef Moppert het volgende:
Babyzagogo heeft deze exclusive.. hij is wel duur maar mega mega mega mooi
[ afbeelding ]

ik wil deze zoooo graag in een standard, meeloten voor mij mag wel :D
Nohhh Moppert wat doe je! Dat is toch gewoon gemaakt voor mij en mijn mini-Afrikaantje??? O+
Heb de centen er toch niet voor maar O+ O+ O+
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 22:01
Hij heet in the wild O+ O+ en ik moest ook aan jullie denken toen ik hem voor het eerst zag O+
SQdonderdag 30 april 2015 @ 22:03
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 21:56 schreef Chanty het volgende:
Lucas slaapt ook nog maar zelden in de doek maar hij vindt het verder wel prima. Maar ook een fase gehad dat hij alleen zat te wriemelen en mauwen. Met name binnen.
mauwtje wil binnen idd ook niet in de doek. Buiten is het dikke prima. Al wordt boodschappen doen steeds lastiger zo met die grijphandjes :')
Chantydonderdag 30 april 2015 @ 22:09
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 22:03 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

mauwtje wil binnen idd ook niet in de doek. Buiten is het dikke prima. Al wordt boodschappen doen steeds lastiger zo met die grijphandjes :')
Heb hier de handjes meestal nog binnenboord. Maar was idd eens in de action en toen had Lucas 1 arm eruit gewurmd. Niks was meer veilig nee :D
BlueEyesdonderdag 30 april 2015 @ 22:18
Jaaaj grijpgrage handjes ontwijken!
En vandeweek had ik hem op mijn rug en had ik steeds kriebelhandjes in mijn zij O+

Wat een tulaverering is hier ineens ontstaan trouwens :D
Grappig om te zien.
Vind mijn tula nogsteeds een heel handig ding en draagt super. Maar knopen vind ik ook nog zo knus
BlueEyesdonderdag 30 april 2015 @ 22:20
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 20:19 schreef Moppert het volgende:

[..]


Schouderbanden zo lang mogelijk hebben.
Clipje zo laag mogelijk op de schouderbanden (kan je bewegen)
Drager omdoen, clipje dicht, schouderbanden aantrekken.

p.s. let niet op mijn hoofd

_O_ scheelt me weer gewurm de volgende keer!
Moppertdonderdag 30 april 2015 @ 22:22
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 22:18 schreef BlueEyes het volgende:
En vandeweek had ik hem op mijn rug en had ik steeds kriebelhandjes in mijn zij
Dat vind ik zo fijn O+
Franny_Gdonderdag 30 april 2015 @ 22:23
Dot, wat staat dat goed!!
faptistdonderdag 30 april 2015 @ 22:25
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 21:58 schreef Moppert het volgende:
Babyzagogo heeft deze exclusive.. hij is wel duur maar mega mega mega mooi
[ afbeelding ]

ik wil deze zoooo graag in een standard, meeloten voor mij mag wel :D
Noooooh!
Die is zeker leuk!
pinquitdonderdag 30 april 2015 @ 22:40
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 21:58 schreef Moppert het volgende:
Babyzagogo heeft deze exclusive.. hij is wel duur maar mega mega mega mooi
[ afbeelding ]

ik wil deze zoooo graag in een standard, meeloten voor mij mag wel :D
oh my goood wat is deze mooi O+
GotCvrijdag 1 mei 2015 @ 06:35
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 21:10 schreef faptist het volgende:

[..]

Als je hem weg doet wil je dan aan me denken?
Ik heb al besloten dat mocht ik hem vinden ik het gewoon ga doen.
Te mooi om gierig te zijn.. Grappig hoe dat in minder dan 6 uur zo tot stand komt..


Dot,
Je tula is zo tof!
Ik heb nog even de internationale groep voor je bekeken maar geen Aozora te koop op het moment. -O- Wel is er 1 verkocht afgelopen maand voor $450 :X

Ohhh die Tula is echt heel tof! O+ O+
faptistvrijdag 1 mei 2015 @ 09:53
Gotc!
What the...
Ik dacht dat ze zo'n 260 zouden kosten.

Misschien voor nu even een goedkopere doek en dan 'gewoon' sparen voor een sn.
Ik weet wel dat ik nooit aan iemand ga vertellen wat ik voor een doek betaald heb. Dat gaan ze niet begrijpen...
Goitskevrijdag 1 mei 2015 @ 15:11
Vandaag de buikband en hoody binnen gekregen voor mijn tula!
Ik had het speenkoord al laten maken en een polskeycord van dezelfde stof O+
t3w88Lk.jpg
klaproossvrijdag 1 mei 2015 @ 18:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 09:53 schreef faptist het volgende:
Gotc!
What the...
Ik dacht dat ze zo'n 260 zouden kosten.

Misschien voor nu even een goedkopere doek en dan 'gewoon' sparen voor een sn.
Ik weet wel dat ik nooit aan iemand ga vertellen wat ik voor een doek betaald heb. Dat gaan ze niet begrijpen...
Haha klopt! Behalve wij O+.

Oh mn nicht is vorige week bevallen, ze had al een draagdoek en nu heeft ze de 2e al gekocht die ee tikkeltje duurder was dan d'r eerste (ik hoor het haar nog zeggen "1 draagdoek is genoeg hoor en ik ga heus niet over de 100,- uitgeven"). Dikke Faal dus :+ O+


Oooh jongens ik vind het leuk weer zoveel nieuwe dragers te zien O+
Malteservrijdag 1 mei 2015 @ 19:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 18:47 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Haha klopt! Behalve wij O+.
.....

Oooh jongens ik vind het leuk weer zoveel nieuwe dragers te zien O+
En ik vind het leuk dat jullie enthousiasme en kennis ervoor zorgt dat er meer mensen gaan dragen :). Zonder Fok had ik daar nooit aan gedacht. Nu ben ik 20 weken zwanger en ligt hier mijn eerste doek al te wachten O+.
GotCvrijdag 1 mei 2015 @ 19:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:42 schreef Malteser het volgende:

[..]

En ik vind het leuk dat jullie enthousiasme en kennis ervoor zorgt dat er meer mensen gaan dragen :). Zonder Fok had ik daar nooit aan gedacht. Nu ben ik 20 weken zwanger en ligt hier mijn eerste doek al te wachten O+.
Ohhh! Buikfoto maken met doek om je buik en dan over 20 weken een foto met baby in de doek O+ O+
GotCvrijdag 1 mei 2015 @ 19:53
Cassandra87vrijdag 1 mei 2015 @ 19:55
Ik heb een stomme smaak :'(
De Natibaby Swallows Marine op t oog, niet te verkrijgen. Hopelijk is dat over een half jaar anders, maar geloof dat het een le betreft .
Zijn er nog meer doeken met twee kleuren blauw? Heb wel de natibaby code navy gevonden die een kanshebber is
Malteservrijdag 1 mei 2015 @ 19:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:48 schreef GotC het volgende:

[..]

Ohhh! Buikfoto maken met doek om je buik en dan over 20 weken een foto met baby in de doek O+ O+
Dat is een leuk idee!! Ben morgen exact 20 weken en dan is man thuis, kan hij mooi de foto maken. Leuke tip!
GotCvrijdag 1 mei 2015 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:55 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik heb een stomme smaak :'(
De Natibaby Swallows Marine op t oog, niet te verkrijgen. Hopelijk is dat over een half jaar anders, maar geloof dat het een le betreft .
Zijn er nog meer doeken met twee kleuren blauw? Heb wel de natibaby code navy gevonden die een kanshebber is
Een maat 7 van de Swallows Marine is wel beschikbaar O+ Misschien idee?

Of een Yaro la vita dark blue of blue?
Cassandra87vrijdag 1 mei 2015 @ 20:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:05 schreef GotC het volgende:

[..]

Een maat 7 van de Swallows Marine is wel beschikbaar O+ Misschien idee?
permanent? Ik vind de nr zes nog al lang ogen, ben bang dat zeven veel te lang is, maar heb nog geen baby om te testen
pinquitvrijdag 1 mei 2015 @ 20:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:48 schreef GotC het volgende:

[..]

Ohhh! Buikfoto maken met doek om je buik en dan over 20 weken een foto met baby in de doek O+ O+
Oohh dat is leuk O+
GotCvrijdag 1 mei 2015 @ 20:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:08 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

permanent? Ik vind de nr zes nog al lang ogen, ben bang dat zeven veel te lang is, maar heb nog geen baby om te testen
Het blijft mij verbazen hoeveel stof je nodig hebt om je baby in een doek te wikkelen haha!

Het hangt van je eigen lichaam af en hoe netjes je kan knopen. Een maat 6 is voor de meesten idd wel de standaardmaat :)

Oh en je kan een doek (laten) inkorten evt. Middlemarker verplaatsen en klaar :Y)
faptistvrijdag 1 mei 2015 @ 20:19
O m g.
Op de bekende fb pagina doet iemand een oscha Orion Maya weg.
Ik wil hem zo graag, maar alleen te ruil.
- cry baby-
SQvrijdag 1 mei 2015 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:19 schreef faptist het volgende:
O m g.
Op de bekende fb pagina doet iemand een oscha Orion Maya weg.
Ik wil hem zo graag, maar alleen te ruil.
- cry baby-
als je die kleur zo mooi vindt, is een didymos indio emerald dan niks voor je? Zijn ontzettend fijne doeken en makkelijk (en betaalbaarder) te krijgen :)
GotCvrijdag 1 mei 2015 @ 20:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:19 schreef faptist het volgende:
O m g.
Op de bekende fb pagina doet iemand een oscha Orion Maya weg.
Ik wil hem zo graag, maar alleen te ruil.
- cry baby-
Op de ddm staat ook een Sekai Aurora maat 6 te koop, weet niet of dat wat voor je is? :) Niet goedkoop, maar dat lijkt erbij te horen tegenwoordig ;(
Moppertvrijdag 1 mei 2015 @ 20:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:19 schreef faptist het volgende:
O m g.
Op de bekende fb pagina doet iemand een oscha Orion Maya weg.
Ik wil hem zo graag, maar alleen te ruil.
- cry baby-
Ik heb ruildingen aangeboden, dan koop jij hem van mij :D
Als ze echt niet wil verkopen
BlueEyesvrijdag 1 mei 2015 @ 20:38
Goed bedacht moppert ;)

Zal morgen mijn Ladybirds ook weer eens onder de aandacht brengen op fb
NotTheSamevrijdag 1 mei 2015 @ 20:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:19 schreef faptist het volgende:
O m g.
Op de bekende fb pagina doet iemand een oscha Orion Maya weg.
Ik wil hem zo graag, maar alleen te ruil.
- cry baby-
Welke maat zoek je? Ik heb een 5 en ik twijfel of ik hem nog wil houden...
Of ik doe m'n Ellevill weg, ik weet het nog niet :@ ...
DJMomovrijdag 1 mei 2015 @ 21:08
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2015 19:31 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

minimeet!!
^^ aanrader. Deze week twee keer met Phaidra gedaan. :W en over twee weken hebben we een lokale HE sling meet. Een dame schijnt een epische stash te hebben. :o
Cassandra87vrijdag 1 mei 2015 @ 21:14
Nog een keer verliefd O+ Kokadi Wunderland Amadeus.
Nog zes maanden om mijn ultieme droom jongetjes doek te vinden O+ En even zoveel maanden om van gedachten te wisselen haha
klaproossvrijdag 1 mei 2015 @ 21:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:42 schreef Malteser het volgende:

[..]

En ik vind het leuk dat jullie enthousiasme en kennis ervoor zorgt dat er meer mensen gaan dragen :). Zonder Fok had ik daar nooit aan gedacht. Nu ben ik 20 weken zwanger en ligt hier mijn eerste doek al te wachten O+.
O+ O+
+ wat gotC zegt O+
L-Evrijdag 1 mei 2015 @ 21:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:55 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik heb een stomme smaak :'(
De Natibaby Swallows Marine op t oog, niet te verkrijgen. Hopelijk is dat over een half jaar anders, maar geloof dat het een le betreft .
Zijn er nog meer doeken met twee kleuren blauw? Heb wel de natibaby code navy gevonden die een kanshebber is
Ik heb een Natibaby Batavia te koop, is dat iets?
faptistvrijdag 1 mei 2015 @ 23:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:22 schreef Moppert het volgende:

[..]

Ik heb ruildingen aangeboden, dan koop jij hem van mij :D
Als ze echt niet wil verkopen
Waaaa je bent zo liiieiiieeef!!! O+ O+
Ik had haar gisteren al een pm gestuurd toen ze de doek te ruil aanbood bij iemand.
Normaal ben ik niet zo brutaal,maar vind hem zo mooi.

Oh echt .. dat je dit voor mij zou doen.. tranen staan in mn ogen.. ja echt.. vandaag een hormonaal wrak
faptistvrijdag 1 mei 2015 @ 23:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 20:57 schreef NotTheSame het volgende:

[..]

Welke maat zoek je? Ik heb een 5 en ik twijfel of ik hem nog wil houden...
Of ik doe m'n Ellevill weg, ik weet het nog niet :@ ...
Ik heb echt een 6 nodig. Helaas.
Zag ook een Starry night.. maar maat 5 :'(
ProjSkippyvrijdag 1 mei 2015 @ 23:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 21:14 schreef Cassandra87 het volgende:
Nog een keer verliefd O+ Kokadi Wunderland Amadeus.
Nog zes maanden om mijn ultieme droom jongetjes doek te vinden O+ En even zoveel maanden om van gedachten te wisselen haha
Jij bent niet degene die vandaag op de dip-groep op Fb alle dips opkocht van een Amadeus hè? ;)
Cassandra87zaterdag 2 mei 2015 @ 06:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 21:24 schreef L-E het volgende:

[..]

Ik heb een Natibaby Batavia te koop, is dat iets?
Welke kleur is dat? Zie meer op Google. Ik ben echt op zoek naar donkerblauw /lichtblauw combi.

quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 23:49 schreef ProjSkippy het volgende:

[..]

Jij bent niet degene die vandaag op de dip-groep op Fb alle dips opkocht van een Amadeus hè? ;)
Haha nee hoor ik snap die dips niet eens, waar ik dat vind, net zoals klikken. Sowieso, ik mag wel een (dure) doek kopen, maar mijn man wil eerst dat ik kijk hoe de Ellevill in de praktijk bevalt :)

[ Bericht 7% gewijzigd door Cassandra87 op 02-05-2015 06:13:27 ]
L-Ezaterdag 2 mei 2015 @ 06:47
Nee dat is deze niet, het is turquoise, blauw met groen dus: http://slingofest.com/wrapPage?modelId=1175 :)
Goitskezaterdag 2 mei 2015 @ 18:35
Weet je wat ik zo leuk vind?
Ik heb nu om me heen al 3 mensen die over zijn op ergonomisch dragen!
Collega had een babybjorn van haar schoonzus te leen heeft nu een bondolino, vrindin had een stokke mycarrier heeft nu een beco en vriendin droeg de kinderen weinig tot niet en dan met een babybjorn en ze gaat nu voor de oudste van net 3 een tula toddler kopen 😊 haar dochter is ongeveer netzo groot als mijn oudste misschien zelfs iets kleiner
AwayTLzaterdag 2 mei 2015 @ 19:21
In de tula van Moppert!! *G*

(Ja oke, nu is het mijn tula.. Maar toch..)

SPOILER
MDPXXwY.jpg
SQzaterdag 2 mei 2015 @ 19:24
Petje O+
faptistzaterdag 2 mei 2015 @ 19:28
Goitske,
Dat is zeker leuk!

Away,
Wat een mooie tula. Wat zullen jullie daar veel plezier van hebben!

Even wat anders:
Zijn er überhaupt sites die draagdoeken vanuit een magazijn opnieuw dergelijks verkopen?
Werkelijk elke doek die ik aanklik is niet op voorraad.
SQzaterdag 2 mei 2015 @ 19:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 19:28 schreef faptist het volgende:
Goitske,
Dat is zeker leuk!

Away,
Wat een mooie tula. Wat zullen jullie daar veel plezier van hebben!

Even wat anders:
Zijn er überhaupt sites die draagdoeken vanuit een magazijn opnieuw dergelijks verkopen?
Werkelijk elke doek die ik aanklik is niet op voorraad.
Welke doek zoek je?
En op welke sites kijk je?
GotCzaterdag 2 mei 2015 @ 19:38
Didymos heeft een aantal doeken die altijd beschikbaar zijn en een aantal limited editions :)
SQzaterdag 2 mei 2015 @ 19:44
ik kon trouwens een indio voor een heel gunstig prijsje aanschaffen :@

IMAG3822_zps2z2wqhfw.jpg
AwayTLzaterdag 2 mei 2015 @ 19:45
Doek met prachtige inhoud!! O+
GotCzaterdag 2 mei 2015 @ 19:56
Die op de ddm stond SQ? Zat er ook over te twijfelen, belachelijk lage prijs :D Staat tof!
faptistzaterdag 2 mei 2015 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 19:32 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Welke doek zoek je?
En op welke sites kijk je?
Ik zocht even naar een betaalbare doek dus kwam op de yaro uit.
Ik hou van blauw-paars, zwart-blauw/groen, maar natuurlijk weer niet op voorraad.

Ik keek op ooiebeest, slingomama en dragenenzo.
faptistzaterdag 2 mei 2015 @ 20:02
Oh die doek staat jullie goed,SQ!
GotCzaterdag 2 mei 2015 @ 20:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 20:02 schreef faptist het volgende:

[..]

Ik zocht even naar een betaalbare doek dus kwam op de yaro uit.
Ik hou van blauw-paars, zwart-blauw/groen, maar natuurlijk weer niet op voorraad.

Ik keek op ooiebeest, slingomama en dragenenzo.
https://dragenenzo.nl/winkel/yaro/yaro-la-vita-dark-blue-violet/
En deze? Blauw paars?
SQzaterdag 2 mei 2015 @ 20:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 20:02 schreef faptist het volgende:

[..]

Ik zocht even naar een betaalbare doek dus kwam op de yaro uit.
Ik hou van blauw-paars, zwart-blauw/groen, maar natuurlijk weer niet op voorraad.

Ik keek op ooiebeest, slingomama en dragenenzo.
https://dragenenzo.nl/winkel/yaro/yaro-la-vita-dark-blue/

https://dragenenzo.nl/winkel/yaro/yaro-la-vita-emerald/

https://dragenenzo.nl/winkel/yaro/yaro-la-vita-dark-blue-violet/

Allemaal op voorraad!
GotCzaterdag 2 mei 2015 @ 20:19
Oh en ik zag nog een Yaro La Vita bordeaux-black mt 6 op een andere FB groep voor ¤65.
Dot.zaterdag 2 mei 2015 @ 20:20
Naturebabies.nl heeft ook doeken. Geen Yaro volgens mij, maar wel Didymos iig.
SQzaterdag 2 mei 2015 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 19:56 schreef GotC het volgende:
Die op de ddm stond SQ? Zat er ook over te twijfelen, belachelijk lage prijs :D Staat tof!
Oh en ja, klopt!
Ik had die van Klap ook op het oog, maar ik vind het contrast in deze zo mooi!
GotCzaterdag 2 mei 2015 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 20:21 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Oh en ja, klopt!
Ik had die van Klap ook op het oog, maar ik vind het contrast in deze zo mooi!
Zeker! Mijn eerste (geleende) doek was een Indio black-white, ook zo mooi wua contrast O+ Maar nergens te krijgen :')
#ANONIEMzaterdag 2 mei 2015 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 19:44 schreef Stormqueen het volgende:
ik kon trouwens een indio voor een heel gunstig prijsje aanschaffen :@

[ afbeelding ]
Wat zijn jullie leuk, en wat een mooie doek O+ !
#ANONIEMzaterdag 2 mei 2015 @ 21:10
Ik heb vanmiddag weer eens met A. in de Manduca gelopen en het was niet zo'n succes -O- . Ze begon na een kwartier te worstelen, te huilen, zich af te zetten en ze was niet troostbaar dus we zijn maar gauw weer naar huis gegaan. Dat deed ze vorige week ook al. Ik hoop dat dit een fase is en dat we het dragen niet op hoeven te geven, want juist door de Manduca ging het weer goed.
_NIKKI_zaterdag 2 mei 2015 @ 22:19
Away toffe Tula! O+

Razz, hopelijk had ze gewoon haar dag niet/is het een fase!

Ik heb vandaag weer met S in de Tula gelopen. We gingen naar Keukenhof en hij vond de wagen na een tijdje stom, dus mocht hij in de Tula. Hij wees continue naar dingen die hij mooi vond zoals een molen O+ en bloemetjes en die waren er natuurlijk genoeg :+ . Hij had het weer prima naar zijn zin in ieder geval.

Wijzende S. Hij moet alleen nog even leren om met de juiste vinger te wijzen. :')
69f1b395-38d4-4fc0-b5d3-f334a4dd410a_zpsi4gngwtd.jpg
faptistzaterdag 2 mei 2015 @ 23:59
quote:
Als ik dan maat 6 aan klik staat er van niet. Doe ik iets fout?

quote:
Te donker. Op marktplaats staat de goede, maar de verkoopster reageert niet op m'n mail.
En ik heb eigenlijk geen geduld dus ga hier te ve voor betalen.
Fuck it. Heb me er al bij neergelegd ;)


Gotc,
Ik wacht momenteel nog op een dame die een keuze moet maken tussen ruil en verkoop en die mevrouw van Mp.
Wordt dit niks dan ga ik voor de zwart-rode.
Goitskezondag 3 mei 2015 @ 06:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2015 23:59 schreef faptist het volgende:

[..]

Als ik dan maat 6 aan klik staat er van niet. Doe ik iets fout?

[..]

Te donker. Op marktplaats staat de goede, maar de verkoopster reageert niet op m'n mail.
En ik heb eigenlijk geen geduld dus ga hier te ve voor betalen.
Fuck it. Heb me er al bij neergelegd ;)


Gotc,
Ik wacht momenteel nog op een dame die een keuze moet maken tussen ruil en verkoop en die mevrouw van Mp.
Wordt dit niks dan ga ik voor de zwart-rode.
Draagdoeken markt oo facebook misschien?
Cassandra87zondag 3 mei 2015 @ 12:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:38 schreef Stippelrientje het volgende:
Eindelijk zijn we er aan uit welke geweven doek wij beide super mooi vinden, kunnen we hem niet vinden }:|

Hevig opzoek naar mijn ISO :D

Yaro Turtle emerald black O+ maat 7

Tips en truukjes zijn altijd welkom :D
kwam m tegen op draag doeken markt, die wil mmisschien verkopen maar is een maatje zes :{
Dacht ik een goede tip te hebben..
SQzondag 3 mei 2015 @ 12:23
Stippel kan met een 6 ook wel uit denk ik.
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 14:08
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 12:17 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

kwam m tegen op draag doeken markt, die wil mmisschien verkopen maar is een maatje zes :{
Dacht ik een goede tip te hebben..
Nee een 6 is echt te kort... helaas..

Bedankt voor de tip trouwens O+ Dat vind ik echt heel tof O+
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 14:08
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 12:23 schreef Stormqueen het volgende:
Stippel kan met een 6 ook wel uit denk ik.
Te dik, te grote tieten.... ik kan dan niet fatsoenlijk afknopen....
Bovendien is mijn man nog groter en breder.. en die wil ook graag knopen ;)

maar wel fijn dat jij mij zo slankjes inschat :* O+
SQzondag 3 mei 2015 @ 14:09
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:08 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Nee een 6 is echt te kort... helaas..

Bedankt voor de tip trouwens O+ Dat vind ik echt heel tof O+
heb je het geprobeerd? Want ik dacht met mijn maat 46/48 ook een 7 nodig te hebben, maar ik kan met een 6 prima toe!
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 14:12
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:09 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

heb je het geprobeerd? Want ik dacht met mijn maat 46/48 ook een 7 nodig te hebben, maar ik kan met een 6 prima toe!
:Y Ik heb ook een draagdoek in een maat 6 en dat gaat net net net niet fatsoenlijk. Ik kom gewoon te kort. Laat staan als het kindje wat groter is dan heb ik toch nog iets extra;s nodig. En mijn man al helemaal :D
Ik gebruik die nu om mijn buik in te dragen ^^, en het is een leendoekje voor mijn wat slankere vriendinnen.
SQzondag 3 mei 2015 @ 14:15
Ah, ok! ja, dan nog even verder zoeken! Ik zal mee in de gaten houden :)
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 14:17
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:15 schreef Stormqueen het volgende:
Ah, ok! ja, dan nog even verder zoeken! Ik zal mee in de gaten houden :)
Lief O+

Ik vergat even te zeggen dat we ook een rekbare hebben. Op de kop getikt voor 10 euro.. daar konden we dan niet om sukkelen ^^, Dus dragen kunnen we in ieder geval vanaf het begin O+ Maar ik zou graag een geweven hebben.. dat zit gewoon steviger en fijner ^^, Bovendien kunnen we onze nichtjes en neefjes er ook dan inslingeren :D
Cassandra87zondag 3 mei 2015 @ 14:18
Jammer stippel! We speuren massaal t internet verder af voor je ^O^
Ik vind m zelf ook wel gaaf, mijn man zei net dat hij drie een mooi aantal vond. Maar ik heb besloten dat ik niet voor 'wel gaaf' ga maar voor mijn ultieme droomdoeken *)
SQzondag 3 mei 2015 @ 14:20
Cassandra, volgens mij bedoel jij de la vita, niet de turtle (gezien je reactie op de ddm :D)
Cassandra87zondag 3 mei 2015 @ 14:25
Oooh sorry, ik dacht black emerald, en niet verder gekeken :@
Ik weet al waar t mis gaat, bij Google staat onder afbeeldingen zoekterm Turtle black emerald ook de la vita een paar keer
Cassandra87zondag 3 mei 2015 @ 14:56
Ik kwam Natibaby Faelinh tegen via een filmpje van Ooiebeest maar dat is ook een site niet verkocht wordt. Paar dagen later op ddm, en ik mag gewoon reageren van mijn man O+ hopelijk wordt er niet te veel tegen op geboden maar oooh wat is ie mooi!

Nu alleen nog een donkerblauwe en dan ben ik klaar!
SPOILER
tot mijn verjaardag. En tot kerst. Etc.
faptistzondag 3 mei 2015 @ 17:27
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:12 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

:Y Ik heb ook een draagdoek in een maat 6 en dat gaat net net net niet fatsoenlijk. Ik kom gewoon te kort. Laat staan als het kindje wat groter is dan heb ik toch nog iets extra;s nodig. En mijn man al helemaal :D
Ik gebruik die nu om mijn buik in te dragen ^^, en het is een leendoekje voor mijn wat slankere vriendinnen.
Ik ga het erop wagen. Ik paste een 7 bij het draagconsult en toen zei ze dat ik een 6 ook wel zou passen. Zelf ben ik daar dus echt niet zeker van..
Ik zie het nu al helemaal voor me dat ik zometeen mijn doek vind in maat 6 en dat hij dan niet past. Zou echt wat voor mij zijn!
Cassandra87zondag 3 mei 2015 @ 18:19
Deze wordt deze week bij mij bezorgd O+
038.jpeg$_84.JPG
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 17:27 schreef faptist het volgende:

[..]

Ik ga het erop wagen. Ik paste een 7 bij het draagconsult en toen zei ze dat ik een 6 ook wel zou passen. Zelf ben ik daar dus echt niet zeker van..
Ik zie het nu al helemaal voor me dat ik zometeen mijn doek vind in maat 6 en dat hij dan niet past. Zou echt wat voor mij zijn!
Ja dat zou echt rete zonde zijn. Misschien kan je nog eens ergens een 6 testen...
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 19:10
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 18:19 schreef Cassandra87 het volgende:
Deze wordt deze week bij mij bezorgd O+
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Is dat je wauw doekje?
Cassandra87zondag 3 mei 2015 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 19:10 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Is dat je wauw doekje?
Nee :') wel een groot wauw gehalte, ik was vorige week al verliefd . Mijn man zei vanmiddag dat hij drie doeken goed vond, ik dacht dat ik m moest overtuigen van een tweede. Mijn wauw doekje wordt een donker blauw / licht blauwe zoals de Swallows Marine, maar ik hou de pre-orders in de gaten.
Ik wil een echte jongensdoek, tot nu toe heb ik alleen maar doeken die leuk zijn voor allebei,daar is deze er ook een van
Goitskezondag 3 mei 2015 @ 19:17
Vandaag met een groepje vriendinnen naar het bos geweest, 3 kinderen in een buggy, Jan en zijn vriendinnetje van 3 lopend en op het einde dragen. Maja iets verkeerde pad gekozen want het hek zat op slot.... Dus alternatiege route maja kind op de rug en buggy ergens omhoog trekken ging niet zo goed
tcXyMbZ.jpg _O-
DevilsAndDustzondag 3 mei 2015 @ 22:16
SPOILER
In een tentje iets gedronken, na afloop knoopt Baard I weer in de doek. Serveerster: 'Nu is het jouw beurt om de baby te dragen?' Baard: 'Ja, mijn vriendin heeft dat al negen maanden gedaan, nu mag ik. En het is gewoon heerlijk om je kleintje zo dicht bij je te hebben.'

Ik smolt. :').
faptistzondag 3 mei 2015 @ 23:00
D&D
Ik nu ook O+
JufMariskazondag 3 mei 2015 @ 23:11
Mnoh DaD O+
Stippelrientjezondag 3 mei 2015 @ 23:15
Ahw O+
Moppertzondag 3 mei 2015 @ 23:20
O+
faptistmaandag 4 mei 2015 @ 00:09
Er staat een praaaaaachtige tula te koop op Mp. De primrose.
Slechts 350 euro.

http://link.marktplaats.nl/m925522422
Moppertmaandag 4 mei 2015 @ 00:37
Een primrose in goede staat is best wat waard.. maar vaal geworden canvas en dan nog de hoofdprijs durven vragen snap ik echt niet.

84bNHvP.jpg

Wij hebben dit weekend de Julianatoren onveilig gemaakt met de Willow O+

[ Bericht 51% gewijzigd door Moppert op 04-05-2015 00:48:29 ]
Burdiemaandag 4 mei 2015 @ 10:09
Net een drentelend, onrustig kuiken binnenshuis maar even in de ssc gegooid, en die zit nu heel rustig tegen me aan geplakt O+.
O+ voor dragen!
Dot.maandag 4 mei 2015 @ 11:10
Wat een heerlijke foto zo Moppert O+ En fijn he burdie, dat ze zo ontspannen van dragen :)

De Tula is een groot succes vind ik, maar ik wilde wat kwijlpads bestellen en ik zag ook hele leuke hoodie-slaapkapjes. Is dat nu handiger dan die platte die erbij zitten?
Moppertmaandag 4 mei 2015 @ 11:14
Er is iets meer plek voor het hoofd maar dat is het dan ook :)
Moppertmaandag 4 mei 2015 @ 14:36
Ik had perongeluk de verkeerde prijs gepaste, namelijk de usa prijs inclusief verzenden en fees voor mijn tula.. Ging iemand my namen en shamen dat ik aan het flippen ben..
Ik heb juist al mijn doeken ver onder of voor retail te koop staan :') :')
elamanilomaandag 4 mei 2015 @ 14:40
DaD <3
Kyaramaandag 4 mei 2015 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 14:36 schreef Moppert het volgende:
Ik had perongeluk de verkeerde prijs gepaste, namelijk de usa prijs inclusief verzenden en fees voor mijn tula.. Ging iemand my namen en shamen dat ik aan het flippen ben..
Ik heb juist al mijn doeken ver onder of voor retail te koop staan :') :')
je hoeft maar een spelfout te maken in dat wereldje en je wordt al opgeknoopt heb ik het idee.

Mooie foto!

DaD O+ O+ O+

Ik ga binnenkort de Chloe bestellen!
Chantymaandag 4 mei 2015 @ 16:00
quote:
17s.gif Op zondag 3 mei 2015 22:16 schreef DevilsAndDust het volgende:
SPOILER
In een tentje iets gedronken, na afloop knoopt Baard I weer in de doek. Serveerster: 'Nu is het jouw beurt om de baby te dragen?' Baard: 'Ja, mijn vriendin heeft dat al negen maanden gedaan, nu mag ik. En het is gewoon heerlijk om je kleintje zo dicht bij je te hebben.'

Ik smolt. :').
:D O+ wat een antwoord _O_

En moppert die ogen O+
SQmaandag 4 mei 2015 @ 16:02
Ben je nou je tula's weer aan het verkopen? :D mooie ogen van je mini!


En baard O+
Moppertmaandag 4 mei 2015 @ 16:05
Nee hoor ik heb er nog genoeg :+
SQmaandag 4 mei 2015 @ 16:55
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 23:15 schreef Stippelrientje het volgende:
Ahw O+
Stippel, hier verkopen ze 'm:

http://koalaslings.co.uk/(...)s?variant=1151063608

Alleen betaal je wel hogere verzendkosten omdat Engeland. Maar als je 'm echt graag wil... Kom je op ongeveer 85 euro inclusief

Oh, via deze Tsjechische webshop voor 75 inclusief trouwens:

http://moje.bebelisto.eu/(...)rald-black-52-m.html
Stippelrientjemaandag 4 mei 2015 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 16:55 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Stippel, hier verkopen ze 'm:

http://koalaslings.co.uk/(...)s?variant=1151063608

Alleen betaal je wel hogere verzendkosten omdat Engeland. Maar als je 'm echt graag wil... Kom je op ongeveer 85 euro inclusief

Oh, via deze Tsjechische webshop voor 75 inclusief trouwens:

http://moje.bebelisto.eu/(...)rald-black-52-m.html
O+ O+ O+ * 1000 :9

even de creditcard regelen van mijn schoonzus en dan bestellen O+ O+

whoot whoot!

O+

* Stippelrientje does a happy dance! *O*
SQmaandag 4 mei 2015 @ 17:12
Queen Google to the rescue :')
Stippelrientjemaandag 4 mei 2015 @ 17:33
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 17:12 schreef Stormqueen het volgende:
Queen Google to the rescue :')
En zeer gewaardeerd :*
faptistdinsdag 5 mei 2015 @ 23:20
-O-
ik ben iemand die het heel moeilijk vind om nieuwe mensen te ontmoeten.. mezelf goed genoeg te vinden in gezelschap.. dus zo'n draagconsult als laatst is voor mij een vrij grote opgave.. moeilijk te geloven voor velen, omdat ik dagelijks voor de klas sta, maar toch is het zo. ik heb hier dagen stress van.
Waarom vertel ik dit?

Ik heb tijdens mijn consult een draagdoek in maat 7 aan gehad.
Omdat het vrij druk was niet echt de aandacht gekregen die ik verdiende, waardoor ik het advies niet zo serieus neem. Ze was met anderen bezig en keek vluchtig naar mij en zei dat een 6 mij wel zou passen.
Zelf weet ik dat niet zeker. Ik heb toch echt maat 48 voor mn broek bij miss etam en wel 52 bij h&m.
Bovenmode heb ik 44/46/48. En een goed gevuld decolleté (g cup).
Ik heb mijn achterkant niet gezien dus weet niet hoeveel staart ik over had.
7 zou dus een veilige doek zijn, want die paste.
6 riskant, want wat als het niet past?

En wanneer je dan een oscha sn / oscha sekai aurora te koop ziet staan in maat 6 wordt het wel moeilijk zeg..

(dit is geen verkapte ' bij wie mag ik passen'-post.. ik voel me daar veel te ongemakkelijk voor.. ik moest het gewoon even kwijt )
SQdinsdag 5 mei 2015 @ 23:22
Fapt... Als die 6 te kort is, dan verkoop je m toch gewoon weer? Weinig te verliezen!
Kyaradinsdag 5 mei 2015 @ 23:23
Faptist, wat vervelend dat het niet ging zoals je hebt gehoopt :*

Sowieso is de ene maat 6 de andere niet. Ze hoeven niet allemaal even lang te zijn. Misschien toch handig om even te passen? Inloopochtend (en dan iemand meenemen bijvoorbeeld).
klaproossdinsdag 5 mei 2015 @ 23:41
Wat jammer dat het zo tegenviel!

fap waar woon je? Ik ben ook niet zo goed met vreemde mensen maar wel consulente. Misschien kan ik als het in de buurt is eens langskomen. En anders mag je altijd PM-en
klaproossdinsdag 5 mei 2015 @ 23:43
Ooh en DaD O+
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 00:04
je mag bij mij ook passen, geen draagconsulente maar wel 7 jaar draagervaring.
Cholulawoensdag 6 mei 2015 @ 00:04
Ik hoop heel erg dat je voor dat draagconsult niet hebt betaald?

Als je bij mij in de buurt woont mag je mijn maat 6 een keer proberen. ik ben niet zo goed met mensen, kunnen we samen awkward naar elkaar staren! ;)
faptistwoensdag 6 mei 2015 @ 00:55
Bedankt voor jullie reacties en aanbiedingen om te komen passen.. Maar dat trek ik dus niet

Veel te lang verhaal in spoiler..
SPOILER
Het was een workshop. Super lieve vrouw. 5 andere dames aanwezig waarvan 2 vriendinnen waren van de consulente (opvullers dus) en 1 andere dame die ook echt voor het consult kwam plus vriendin die ook al eens eerder was geweest. Zij (de newbie) was nou niet bepaald op haar mondje gevallen/dominant type en dan trek ik me terug.
Sowieso kijk ik altijd de kat uit de boom,maar dat wordt dan erger. Ik geef haar gewoon een podium om haar wangedrag gestalte te geven, zoals mijn psych van jaren terug eens zei.
Haar vriendin past een boba en is dan zo negatief over hoe 'groot en lomp' hij aanvoelt ivm de draagdoek dat ik niet meer de tula durf te pakken.. Iets waar ik eigenlijk voor kwam.. Dus ik pak de draagdoek en krijg hulp van vriendin 1 Vd consulent (een lieverd!). Maar zij wist het ook niet meer zo goed dus het was een beetje geklungel. Wat niet zo heel erg is, maar wel wanneer je echt oprecht geïnteresseerd bent en je vragen niet kunt stellen / je daar maar een beetje staat te staan en ondertussen te luisteren naar verhalen van de newbie's interesse in luiertas x of draagdoek y..
Anyways.. Ik was hartstikke blij met het consult. Was enthousiast en wist meteen dat het iets voor mij was.. Het is alleen dat ik nu niet meer verder kan ofzo..
Ik zie het niet zitten om terug te gaan, want dan ga ik me verplicht voelen om iets te kopen/ veel te positief opstellen waardoor ik dingen ga toezeggen die ik niet waar wil maken (ja joh.. Ik ontwerp /maak dat wel gratis voor je.. Heb toch verlof.. Dat soort dingen ).

Blaat! Mensenkinderen wat een ego rant.
Keuzes maken. Dat is het.
Een 6 en kans dat hij te klein is of een 7 die past. Verkopen kan altijd weer. Dat klopt.. En anders weer te ruil..
Mompelt weer verder over hoe raar ik het vind dat er zo'n exclusiviteit hangt aan zo'n product als een draagdoek..
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 01:04
En als ik jou een maat 6 doek toe stuur om mee te passen?
Zou dat je helpen?
GotCwoensdag 6 mei 2015 @ 07:21
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 01:04 schreef Moppert het volgende:
En als ik jou een maat 6 doek toe stuur om mee te passen?
Zou dat je helpen?
Dit lieve aanbod gebruiken O+, of anders een 1 op 1 consult met een andere consulent misschien een idee?
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 07:24
Ik zou ook 1 op 1 doen. Dat werkt denk ik beter :) dan heb je rustig de tijd om je vragen te stellen.

Overigens zou ik iemand die wat makkelijker praat en zich kritischer opstelt niet meteen willen betichten van "lomp wangedrag" maar dat is misschien een persoonlijk pijnpuntje :P
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 07:43
Faptist, je bent van harte welkom om eens langs te komen hier! Ik heb een Tula, Bondolino, RS en een maat 6 :)

En ik hou van Doctor Who! ;)

[ Bericht 24% gewijzigd door Dot. op 06-05-2015 08:21:37 ]
ingeewoensdag 6 mei 2015 @ 12:44
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 00:55 schreef faptist het volgende:
Mompelt weer verder over hoe raar ik het vind dat er zo'n exclusiviteit hangt aan zo'n product als een draagdoek..
Ik zou graag naar een soort van lingeriewinkel voor dragers en draagdoeken willen. Dat alle soorten en maten en kleuren daar gewoon lekker hangen te hangen en dat je lekker op je gemakje kan passen wat fijn is en wat mooi staat.
En als het niet lukt dat er dan zo'n dame met een meetlint om haar nek komt en meehelpt.

Dus als iemand nog een idee zocht voor een eigen zaak? Ik kom shoppen!
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 13:06
Njah er zijn meerdere winkels waar je ze kan vinden.
En dan zijn er nog dingen zoals de ouders natuurlijk beurs.
Het dragen is echt heeeeeeel erg in opmars. als je het vergelijkt met 7 jaar geleden en je 6 merken had.. Maar echte winkels zie ik niet gebeuren

[ Bericht 8% gewijzigd door Moppert op 06-05-2015 13:11:48 ]
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 13:06
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 12:44 schreef ingee het volgende:

[..]

Ik zou graag naar een soort van lingeriewinkel voor dragers en draagdoeken willen. Dat alle soorten en maten en kleuren daar gewoon lekker hangen te hangen en dat je lekker op je gemakje kan passen wat fijn is en wat mooi staat.
En als het niet lukt dat er dan zo'n dame met een meetlint om haar nek komt en meehelpt.

Dus als iemand nog een idee zocht voor een eigen zaak? Ik kom shoppen!
het idee is leuk, maar niet uitvoerbaar omdat de echte liefhebbers (die er ook veel geld aan uitgeven) zich al op veel efficiëntere manieren verenigd hebben :D
Wat je altijd kan doen is een draagconsulent met een flinke stash benaderen :Y
Of:
Draagmeets! *O*
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 13:12
ha wat jij zegt dus.. ik was nog aan het editten.
Ik denk dat we al heeeel erg blij moeten zijn met winkels als Hip & groen.
Burdiewoensdag 6 mei 2015 @ 13:25
Ik stoor me ook regelmatig aan de manier waarop je doeken kunt 'bemachtigen' hoor... met z'n allen tegelijk klikken op Etsy, of meeloten met een boel anderen die hopen het voorrecht te winnen om een overpriced doek te mogen kopen :'). Niet mijn ding iig.
Maargoed, zolang niemand het anders doet, gaat het zo ;).
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 13:28
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 13:25 schreef Burdie het volgende:
Ik stoor me ook regelmatig aan de manier waarop je doeken kunt 'bemachtigen' hoor... met z'n allen tegelijk klikken op Etsy, of meeloten met een boel anderen die hopen het voorrecht te winnen om een overpriced doek te mogen kopen :').
Maargoed, zolang niemand het anders doet, gaat het zo ;).
ja nou, echt :') Dan hoeft het van mij al niet meer :D
Gelukkig zit er in de standaard collecties (vind ik!) ook een hoop moois en vinden de leidsters op het KDV mijn standaard doeken ook echt pràchtig. Alsof de gemiddelde andere voetganger weet of jij een Artipopje van 500 euro om je kind hebt hangen :D
Maar goed, er zijn ook mensen die gigantisch kicken op exclusieve handtassen die niemand heeft, ik vind zo eentje uit de DDD ook prima :')
Burdiewoensdag 6 mei 2015 @ 13:29
Handtassen is gewoon inschrijven toch?
Volgens mij zit er niemand op de Hermès site te klikken op een Birkin :+.
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 13:29 schreef Burdie het volgende:
Handtassen is gewoon inschrijven toch?
Volgens mij zit er niemand op de Hermès site te klikken op een Birkin :+.
Ja maar is het dan niet ook gewoon een "eerst komt, eerst maalt" principe?

Overigens, die artipoppes op eBay :')

Birkins kun je trouwens heel goede niet van echt te onderscheiden nepperts van kopen O-)
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 13:38
Je kunt ook dippen voor doeken. Al moet je jezelf dan afvragen hoeveel je wilt uitgeven voordat je er uberhaupt een hebt of je krijgt er gewoon nooit een.

Ik vind vooral het kopen om meteen te verkopen niet zo sjiek.
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 13:40
dippen?
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 13:43
Lootjes kopen voor een doek :) Mag niet in Nederland, maar gebeurt wel op buitenlandse FB groepen.
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 13:46
en dat loten, gebeurt dat dan door de verkoper? Of is daar een notaris bij betrokken?
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 13:46
Nee, dat doen de beheerders van de groep met random.org en daar zetten ze een filmpje van online en een linkje naar de trekking.
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 13:46 schreef Dot. het volgende:
Nee, dat doen de beheerders van de groep met random.org en daar zetten ze een filmpje van online en een linkje naar de trekking.
Ah!
En dan heb je dus een gegarandeerde verkoop + opbrengst van je Artipoppe ofzo?
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 13:50
Denk het wel ja :) Maar sommige groepen hebben dan wel regels dat je bijvoorbeeld een gewonnen doek niet mag dippen, of dat je niet meer mag vragen dan je er zelf voor hebt betaald. En volgens mij zijn er ook lange wachtlijsten om je doek te laten dippen, maar ik heb niks duurs dus dat zou ik niet weten :')
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 13:59
Ik vind het onwijs grappig dat de mensen die nu alleen maar AP's willen en geen andere doek meer wat waard vinden hadden vroeger eerst alleen indio's en daarna kwamen de natibaby's en daarna kwam oscha etc etc. .

Ik kreeg commentaar dat ik mijn WC tula verkocht en hem vervang voor een simpele canvas..
Maar ik vind een gewone Canvas tula dus gewoon veel fijner dragen.. Maakt het mij echt geen reet uit dat hij 140 euro was en er 30000 van zijn :D
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 14:04
Ja, toen ik hier nog lurkte was er een periode dat iedereen alleen een Pfau wilde toch?

Wat zou mijn Raja Sanday RS eigenlijk waard zijn? Ik vind hem heel mooi, maar Stip begint toch wel wat zwaar te worden voor 1 schouder, dus ik zou hem denk ik wel willen ruilen. Ik zie ze nooit langskomen op de groepen... Ik twijfel wel, want voor een tweede zou hij toch wel erg fijn zijn denk ik O-)
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 14:07
ik vraag me altijd af wanneer de draagdoekbubbel knapt 8-)
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 14:07
Ik had alle pfau's maar goed ik heb nogsteeds mijn pfau liefde O+ O+
Ik heb sommige doeken nu al meer dan 6 jaar :D
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 14:16
Ik wil alleen bepaalde doeken omdat ik ze mooi vind, maar ik ben te krenterig om ze te kopen :') De dingen die ik mooi vind zijn gewoon te duur, zoals een AP Artinouveau, een Lawilde Lewis of een Woven Wings Droplets of Fairies...
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 14:28
Lawilde vind ik mooi <3
Burdiewoensdag 6 mei 2015 @ 14:43
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 14:07 schreef Stormqueen het volgende:
ik vraag me altijd af wanneer de draagdoekbubbel knapt 8-)
Bij sommige merken gaat dat vast gebeuren... doeken met normale prijzen vast niet. Zoveel kost het nu eenmaal om een doek te maken, er zit 5 meter stof in. Twee tientjes per meter, kom je toch aardig richting de 'gewone' doekprijs.

Dippen vind ik ook... bijzonder ja :') (maar er is toch gewoon een Nederlandse dip groep op fb?)
Vlinderwoensdag 6 mei 2015 @ 14:48
Ik heb 3 doeken nu en straks een ringsling op komst. Ik wil er heus wel heel graag een Tula of Wompat bij, maar ik heb het geld er gewoon niet voor :N En aangezien die dingen tweedehands niet voor de helft van het geld gaan blijft het hier bij 3 doeken en een rs :)
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 14:58
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 14:43 schreef Burdie het volgende:

[..]

Bij sommige merken gaat dat vast gebeuren... doeken met normale prijzen vast niet. Zoveel kost het nu eenmaal om een doek te maken, er zit 5 meter stof in. Twee tientjes per meter, kom je toch aardig richting de 'gewone' doekprijs.

Dippen vind ik ook... bijzonder ja :') (maar er is toch gewoon een Nederlandse dip groep op fb?)
Nee okee, met normale doeken niet. Maar ik heb ooit verwoed nagellak verzameld (ja, daar mag je om huillachen :')), en dan waren er van die exclusieve HTF's die voor 50-100 euro verkocht werden op ebay. Tot de thuismengsters eigenlijk precies hetzelfde product gingen maken en dat voor 10% van de prijs gingen verkopen. Zat je dan met je "investering" :P
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 14:58
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 14:48 schreef Vlindur het volgende:
Ik heb 3 doeken nu en straks een ringsling op komst. Ik wil er heus wel heel graag een Tula of Wompat bij, maar ik heb het geld er gewoon niet voor :N En aangezien die dingen tweedehands niet voor de helft van het geld gaan blijft het hier bij 3 doeken en een rs :)
Wat is voor jou de prijs die je wil betalen voor een wompat en welke maat zoek je?
Vlinderwoensdag 6 mei 2015 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 14:58 schreef Moppert het volgende:

[..]

Wat is voor jou de prijs die je wil betalen voor een wompat en welke maat zoek je?
Ik ben helemaal niet op zoek hoor :D Micro is nog veeeeeel te klein voor de dragers. Ooit, tzt. Dan ga ik wel om me heen kijken. Maar nu kijk ik al niet eens :D
Franny_Gwoensdag 6 mei 2015 @ 17:39
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 13:25 schreef Burdie het volgende:
Ik stoor me ook regelmatig aan de manier waarop je doeken kunt 'bemachtigen' hoor... met z'n allen tegelijk klikken op Etsy, of meeloten met een boel anderen die hopen het voorrecht te winnen om een overpriced doek te mogen kopen :'). Niet mijn ding iig.
Maargoed, zolang niemand het anders doet, gaat het zo ;).
Ja, dat zijn van die 'werelden' waar ik alleen met open mond van kan vernemen. Ik vind dit topic overigens na veel maanden meelezen en posten vaak nog onbegrijpelijk in alle vakterminologie. :') .
kwakz0rwoensdag 6 mei 2015 @ 18:53
wat rot dat je je zo voelt faptist. ik herken sommige van je gedachten in gezelschap wel, maar ik ben extravert dus mijn reactie is dan juist dominant/aanwezig gedrag...

ik heb tot mijn eigen verbazing wel twee keer meegedipt, voor een gewone girasol maat 7 en voor een oscha maat 6 maar geen hele high-end dingen. gewoon 1 lootje voor 3,50. omdat leuk als t lukt en ik doe verder nooit mee met loterijen . maar als ik dan mensen bij elke dip drie vier lootjes zie kopen :N

mijn natibaby is een preorder en kleine oplage (16 van gemaakt in die kleur), maar die was niet extra duur (135 euro voor een maat 7) en ik kocht m ondat ik verliefd was op de print O+
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 18:59
Maar jouw doek is ook wel O+
klaproosswoensdag 6 mei 2015 @ 19:38
Tja.. Ik heb een aantal dure doeken en een aantal 'goedkope' maar dat maakt bij mij geen verschil in dragen. Ik bedoel die WW vind ik prachtig maar draagt net zo fijn als mn indio!

Ik vind t allemaal prima. Ik koop dan weer geen ladingen schoenen of tassen :P . ieder zijn ding
SQwoensdag 6 mei 2015 @ 19:47
Oh maar ik vind die doeken ook prachtig hoor klap! Ik vind het alleen zo jammer dat het zo moeilijk is om er aan te komen en dan ook nog voor bizar hoge prijzen (Zeg maar 3x verkoopprijs enzo).
Maar daar ben ik misschien niet fijnproever genoeg voor :P
WupWupwoensdag 6 mei 2015 @ 19:48
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 14:58 schreef Moppert het volgende:

[..]

Wat is voor jou de prijs die je wil betalen voor een wompat en welke maat zoek je?
Kan je een medium vinden rond de 100?
klaproosswoensdag 6 mei 2015 @ 20:42
Haha ik vind dat ergens wel leuk juist!
Maar ik zit er net tussen in denk im :+ . Mijn smaak gaat meer naar de duurdere doeken maar 350+ is voor nu een no go. Puur omdat ik het geld niet heb haha }:|
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 20:42
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 18:53 schreef kwakz0r het volgende:
wat rot dat je je zo voelt faptist. ik herken sommige van je gedachten in gezelschap wel, maar ik ben extravert dus mijn reactie is dan juist dominant/aanwezig gedrag...

ik heb tot mijn eigen verbazing wel twee keer meegedipt, voor een gewone girasol maat 7 en voor een oscha maat 6 maar geen hele high-end dingen. gewoon 1 lootje voor 3,50. omdat leuk als t lukt en ik doe verder nooit mee met loterijen . maar als ik dan mensen bij elke dip drie vier lootjes zie kopen :N

mijn natibaby is een preorder en kleine oplage (16 van gemaakt in die kleur), maar die was niet extra duur (135 euro voor een maat 7) en ik kocht m ondat ik verliefd was op de print O+
Ik zag hem laatst ergens te koop en volgens mij vroegen ze wel iets meer. Er komt ook een mooie preorder aan bij Naturebabies zag ik, maar ik ben afgeknapt op Natibaby :@

Als ik dip dan doe ik dat juist bij doeken die ik normaal niet zo kunnen kopen. En dan hopelijk win ik er een voordat ik evenveel heb uitgegeven als zo'n doek zou kosten :+
kwakz0rwoensdag 6 mei 2015 @ 20:46
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 20:42 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ik zag hem laatst ergens te koop en volgens mij vroegen ze wel iets meer. Er komt ook een mooie preorder aan bij Naturebabies zag ik, maar ik ben afgeknapt op Natibaby :@

Als ik dip dan doe ik dat juist bij doeken die ik normaal niet zo kunnen kopen. En dan hopelijk win ik er een voordat ik evenveel heb uitgegeven als zo'n doek zou kosten :+
Dat is dan een particulier die doorverkoopt denk ik, of de silkblend van de andere kleur misschien :?, maar mijn autunno was even duur als de inverno via it'sawrap, die hem ook hebben laten maken:

http://itsawrap.beebusy.n(...)is-inverno-storm-nl/
135 euro voor maat 7...

maar zie m inderdaad voor 230 dollar op ebay staan. belachelijk. de verzending naar de US doet hooguit 30 dollar op de prijs erbij.
http://www.ebay.com/itm/B(...)6-Wrap-/171772795655
Dot.woensdag 6 mei 2015 @ 20:51
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 20:46 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Dat is dan een particulier die doorverkoopt denk ik, of de silkblend van de andere kleur misschien :?, maar mijn autunno was even duur als de inverno via it'sawrap, die hem ook hebben laten maken:

http://itsawrap.beebusy.n(...)is-inverno-storm-nl/
135 euro voor maat 7...

maar zie m inderdaad voor 230 dollar op ebay staan. belachelijk. de verzending naar de US doet hooguit 30 dollar op de prijs erbij.
http://www.ebay.com/itm/B(...)6-Wrap-/171772795655
Ja, was particulier idd :)
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 21:28
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 19:48 schreef WupWup het volgende:

[..]

Kan je een medium vinden rond de 100?
Ik zal mijn best voor je doen :D heb ze al wel een paar keer voorbij zien komen. voor 90 a 100

Wil je polystraps?
Goitskewoensdag 6 mei 2015 @ 21:46
quote:
2s.gif Op woensdag 6 mei 2015 17:39 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ja, dat zijn van die 'werelden' waar ik alleen met open mond van kan vernemen. Ik vind dit topic overigens na veel maanden meelezen en posten vaak nog onbegrijpelijk in alle vakterminologie. :') .
Wat ik vaak nog het ergste vind als je een opmerking maakt wat niet past bij de standaard mening dan heb je de "draagdoekpolitie" in je nek hijgen...want hun mening is de waarheid! Bijna zelfde strijd als wel/geen borstvoeding geven als je bij moeders die bv geven iets over flesvoeding zegt pffff ~O>
Goitskewoensdag 6 mei 2015 @ 21:50
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 00:55 schreef faptist het volgende:
Bedankt voor jullie reacties en aanbiedingen om te komen passen.. Maar dat trek ik dus niet

Veel te lang verhaal in spoiler..
SPOILER
Het was een workshop. Super lieve vrouw. 5 andere dames aanwezig waarvan 2 vriendinnen waren van de consulente (opvullers dus) en 1 andere dame die ook echt voor het consult kwam plus vriendin die ook al eens eerder was geweest. Zij (de newbie) was nou niet bepaald op haar mondje gevallen/dominant type en dan trek ik me terug.
Sowieso kijk ik altijd de kat uit de boom,maar dat wordt dan erger. Ik geef haar gewoon een podium om haar wangedrag gestalte te geven, zoals mijn psych van jaren terug eens zei.
Haar vriendin past een boba en is dan zo negatief over hoe 'groot en lomp' hij aanvoelt ivm de draagdoek dat ik niet meer de tula durf te pakken.. Iets waar ik eigenlijk voor kwam.. Dus ik pak de draagdoek en krijg hulp van vriendin 1 Vd consulent (een lieverd!). Maar zij wist het ook niet meer zo goed dus het was een beetje geklungel. Wat niet zo heel erg is, maar wel wanneer je echt oprecht geïnteresseerd bent en je vragen niet kunt stellen / je daar maar een beetje staat te staan en ondertussen te luisteren naar verhalen van de newbie's interesse in luiertas x of draagdoek y..
Anyways.. Ik was hartstikke blij met het consult. Was enthousiast en wist meteen dat het iets voor mij was.. Het is alleen dat ik nu niet meer verder kan ofzo..
Ik zie het niet zitten om terug te gaan, want dan ga ik me verplicht voelen om iets te kopen/ veel te positief opstellen waardoor ik dingen ga toezeggen die ik niet waar wil maken (ja joh.. Ik ontwerp /maak dat wel gratis voor je.. Heb toch verlof.. Dat soort dingen ).

Blaat! Mensenkinderen wat een ego rant.
Keuzes maken. Dat is het.
Een 6 en kans dat hij te klein is of een 7 die past. Verkopen kan altijd weer. Dat klopt.. En anders weer te ruil..
Mompelt weer verder over hoe raar ik het vind dat er zo'n exclusiviteit hangt aan zo'n product als een draagdoek..
Jammer dat het zo gegaan is, ik herken jou verhaal wel ik zou zelf ook naar de achtergrond gasn in zulje situaties terwijl in andere situaties ik een grote waffel heb -O-
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 21:53
Njah de standaard mening die er is voor veiligheid etc etc lijkt mij logisch dat ze daar iets over zeggen..
Sinds het babybytes volk draagt gaat het erg mis. Ook propt iedereen zijn kind in veel te grote ssc's omdat het heus wel past etc etc. Ik vind dat zelf echt heeeeeeeeeeeeeel moeilijk om te zien..
Net als de goedkope chineesjes.. het is al een keer heeeeeel erg mis gegaan.

Maar je gaf geen voorbeeld dus ik weet niet waar je op doelt :D dit is weer waar ik mij aan erger
WupWupwoensdag 6 mei 2015 @ 21:53
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 21:28 schreef Moppert het volgende:

[..]

Ik zal mijn best voor je doen :D heb ze al wel een paar keer voorbij zien komen. voor 90 a 100

Wil je polystraps?
Het is een pré maar geen vereiste. Thanks! :)
Amselwoensdag 6 mei 2015 @ 23:16
Wat zijn goedkope Chineesjes?
kwakz0rwoensdag 6 mei 2015 @ 23:18
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 23:16 schreef Amsel het volgende:
Wat zijn goedkope Chineesjes?
nep ergobabies voor 15 euro via aliexpress... kunnen losscheuren enzo...
Moppertwoensdag 6 mei 2015 @ 23:20
Ja en gewoon huis tuin en keuken gespen.. niet geschikt om onder dat soort spanning te staan. :X
MevrouwCactuswoensdag 6 mei 2015 @ 23:22
Dicht :) Ik wilde net gaan posten, dus doe dat wel in een nieuw topic...