abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 april 2015 @ 21:24:15 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152024471
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 17:36 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verschilllen de smaken en voorkeuren nogal wat betreft friet. Het is maar net waar je van houdt. Lijkt mij vrij moeilijk om daar een rangorde in aan te brengen.
tja, er zijn mensen die de friet van mcDonalds helemaal te gek vinden, anderen willen dikke friet, zelfs met schil en een ongezoete mayonaise ipv zoete frietsaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 april 2015 @ 21:27:42 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152024566
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2015 16:21 schreef BaardaapAd het volgende:
Gezien de populariteit van DE TEST van het AD is het verbazingwekkend dat ze er niet veel vaker eentje doen - oliebollen, haring en friet, meer niet?

Voorlopig houdt ik het toch bij BRAM LADAGE (of die andere Ladage) als het om patat gaat; die is de beste van Rotjeknor en wijde omgeving.
Koffie? Terras?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152024751
Ben er gister en zojuist geweest .. mijn review:

Allereerst over de winkel zelf .. Ziet er leuk uit, 'hippe' uitstraling en grappig (maar ook niets meer dan dat) om te zien hoe ze de frieten snijden. Al blijft het natuurlijk een friet-tent en boeit het dus helemaal niet hoe het er uit ziet (op de hygiëne na, maar die leek zo op het oog helemaal prima in orde). Binnen ruimte voor 6 mensen om te zitten, met buiten nog twee bankjes voor de ramen. Al zitten ze dus wel maar 50 meter van de oude-gracht, waar op zich genoeg ruimte is om leuk aan de werf te zitten.

De frieten zelf vond ik erg lekker. Inderdaad mooi krokant, zacht van binnen en een goudgeel kleurtje. En die ongeschilde aardappels doen het prima. Heerlijk frietje, maar om het nou als perfect te bestempelen .. (al zou ik wellicht het verschil tussen een erg goed frietje en een perfect frietje toch niet echt proeven, en hangt mijn voldoening waarschijnlijk meer af van het stillen van mijn honger / trek).

De mayonaise vond ik wel nogal 'mwoah', al lukt het me niet echt om te omschrijven waar dat aan ligt. Ik miste denk ik het volle en romige een beetje ... de mayo deed me daarom meer denken aan frietsaus.

De pindasaus bij het frietje van zojuist was erg lekker. Zag er uit als een pindasaus op voornamelijk melkbasis (je weet wel, zo'n lichtbruin kleurtje) maar smaakte verrassend genoeg toch erg uhm .. 'oosters' .. Smaakvol, tikkeltje pikant. Ow, hij was wel vrij dun, maar omdat hij zo goed smaakte nam ik dat graag voor lief.

Dan mijn commentaar:

Die zelf gesneden frieten zijn erg leuk en zo. Maar ze gebruiken daarna wel de gehele gesneden aardappel. Dus ook alle veel te dunne / kleine stukjes, die in de frituur helemaal hard worden. Als je dus de pech hebt om een van de laatste portie frietjes uit de omschepbak te krijgen, zitten daar behoorlijk veel van die krokante stukjes in. Dit gebeurde mij de tweede keer, waarbij die stukjes toch zeker 1/3e, zo niet de helft, van de puntzak in beslag namen. Persoonlijk vind ik die kleine stukjes wel lekker, maar ik kan me goed voorstellen dat anderen zich dan best afgescheept voelen.

De prijs. ¤2,50 voor een klein frietje plus ¤0,75 voor de saus. En klein is in deze toch wel echt vrij klein. Vergelijkbaar met een kinder-frietje, en naar mijn idee kleiner dan zo'n klein bakje van de smullers. ¤3,25 is simpelweg te duur voor de hoeveelheid.

Te weinig saus. Moest er een extra portie saus bij nemen a ¤0,25. Nu heb ik daar wel vaker last van, dus wellicht zou dat aan mij kunnen liggen. Maar ik vind het dus wel stom dat de eerste portie ¤0,75 kost, en een tweede portie (die in een extra plastic bakje met grotere inhoud komt) dan maar ¤0,25. Geeft mij het gevoel alsof ik op die eerste portie saus een beetje bestolen word.

En nog eentje die erg persoonlijk is .. Ik houd er van als er een paar van die lange zachte frieten helemaal klef worden doordat ze in de saus verzopen zijn. Dat zal je hier niet gebeuren, want de saus komt in zo'n extra driehoekjes-bakje bovenin de puntzak.

Hoewel het wellicht niet zo lijkt, ben ik zeer positief over deze friet. Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan alleen als ik er toevallig toch in de buurt ben, want de extra 10 minuten lopen ten opzichte van de friettent hier om de hoek is het niet waard.

[ Bericht 1% gewijzigd door probeer op 25-04-2015 21:55:32 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_152024923
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 12:11 schreef silverhill het volgende:
Ik krijg een beetje een allergische reactie van hoe vaak "ambachtelijk", "duurzaam" en vooral "biologisch" in het artikel (op) voorkomen. Alsof je de marqt onder de snackbars binnenstapt. En de prijs is daar ook naar. Meer dan twee keer zo duur als de nummer 2 in de test.

Doet niets af aan de prestatie om met 0 ervaring binnen een jaar dit te bereiken uiteraard.
En dit gevoel bekroop mij dus ook ja. Noem het biologisch, ambachtelijk en duurzaam, en je kan opeens bijna twee keer zo veel vragen.

En er zijn genoeg producten waarbij ik denk, ja dat 'eerlijke' zal het productieproces wel een stuk duurder maken, wat een hogere prijs rechtvaardigt. Maar bij friet denk ik ... Kom op zeg .. koop biologische aardappelen en je bent klaar. En aardappelen door zo'n aardappel-snij-pers rammen kan ik nou ook niet echt ambachtelijk noemen.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 25 april 2015 @ 21:50:21 #55
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_152025141
Oh, zo'n apart zakje voor de saus is wel ideaal, want verzopen friet is :{
Plus dat ik er niet mee om kan gaan dat m'n halve hand onder de mayo zit als ik de friet onderuit de zak wil pakken :@
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 25 april 2015 @ 21:54:52 #56
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_152025283
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 21:42 schreef probeer het volgende:

[..]

En dit gevoel bekroop mij dus ook ja. Noem het biologisch, ambachtelijk en duurzaam, en je kan opeens bijna twee keer zo veel vragen.

En er zijn genoeg producten waarbij ik denk, ja dat 'eerlijke' zal het productieproces wel een stuk duurder maken, wat een hogere prijs rechtvaardigt. Maar bij friet denk ik ... Kom op zeg .. koop biologische aardappelen en je bent klaar. En aardappelen door zo'n aardappel-snij-pers rammen kan ik nou ook niet echt ambachtelijk noemen.
Nog even en er staat weer "Backery" op de gevel van de bakker om de ouderwetsche kwaliteit aan te duiden :')
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 25 april 2015 @ 21:57:05 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152025356
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 21:42 schreef probeer het volgende:

[..]

En dit gevoel bekroop mij dus ook ja. Noem het biologisch, ambachtelijk en duurzaam, en je kan opeens bijna twee keer zo veel vragen.

En er zijn genoeg producten waarbij ik denk, ja dat 'eerlijke' zal het productieproces wel een stuk duurder maken, wat een hogere prijs rechtvaardigt. Maar bij friet denk ik ... Kom op zeg .. koop biologische aardappelen en je bent klaar. En aardappelen door zo'n aardappel-snij-pers rammen kan ik nou ook niet echt ambachtelijk noemen.
Ze zouden met de hand moeten snijden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152025724
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 april 2015 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze zouden met de hand moeten snijden?
Ow nee, dat niet hoor.

Maar bij ambachtelijk denk ik toch aan een ietsjes arbeidsintensiever productieproces dan het naar beneden rammen van een hendel. Ambacht impliceert voor mij toch een bepaalde specialistische vaardigheid die niet iedereen heeft. En dat zag ik bij deze frietwinkel toch niet echt terugkomen in de meerwaarde tov de 'niet-ambachtelijke' frituurzaken. Een goed frietje bakken kan nog best lastig zijn en kan je dus imo ook prima als ambacht zien. Maar om nou te zeggen dat je frieten ambachtelijk zijn omdat je zelf de frieten door een snij-machine/pers gooit, gaat me een beetje te ver. Dan durf ik de frietboer die zelf op de fiets zijn inkopen doet, ook wel ambachtelijk te noemen.

Daarom vind ik het dus niets meer dan simpele (maar blijkbaar zéér effectieve) marketing.

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 26-04-2015 00:35:46 ]
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 25 april 2015 @ 22:11:07 #59
442351 FritzWepper
Account inactief
pi_152025826
Randstadlijst. En dan zakken ze 'n keer af naar Maastricht en gaan ze niet eens naar het befaamde Reitz, de oudste friture van Nederland.
pi_152032252
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 22:11 schreef FritzWepper het volgende:
Randstadlijst. En dan zakken ze 'n keer af naar Maastricht en gaan ze niet eens naar het befaamde Reitz, de oudste friture van Nederland.
En de meest overrated frituur van Nederland :')
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_152035079
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 22:11 schreef FritzWepper het volgende:
Randstadlijst. En dan zakken ze 'n keer af naar Maastricht en gaan ze niet eens naar het befaamde Reitz, de oudste friture van Nederland.
Op drie anders Apeldoorn, Gelderland
And the druids turn to stone...
pi_152035677
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 17:36 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verschilllen de smaken en voorkeuren nogal wat betreft friet. Het is maar net waar je van houdt. Lijkt mij vrij moeilijk om daar een rangorde in aan te brengen.
Op zich wel, alleen denk ik dat friet wel snel lekker gevonden wordt, en dan vergeet je hoe het ook kan smaken. Dus als je nog aardappel proeft, lijkt me dat iets wat iedereen wel waardeert ook al wordt het vaak niet gemist, en geldt dat wel als kwaliteit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Trouwste user 2022 zondag 26 april 2015 @ 13:32:56 #63
7889 tong80
Spleenheup
pi_152037731
Verse friet is hip, trendy en gaat het de komende jaren helemaal maken. Het is de enige en overduidelijke conclusie die uit de vierde AD Friettest valt te trekken. Op één uitzondering na worden de plaatsen 1 tot en met 54 op de ranglijst ingenomen door bedrijven die verse friet verkopen. En maar liefst 46 daarvan scoren het eindcijfer 8 of hoger. In frietland voltrekt zich een omwenteling, zoals die eerder al bij bijvoorbeeld koffiebars en hamburgerzaken te zien was.



De (jonge) consument keert zich af van de door de i ndustrie voorgeschotelde eenheidsworst en kiest voor specialisatie. Begrippen als puur, duurzaam en biologisch doen het goed. Steeds meer (jeugdige) ondernemers volgen hun hart, maken van hun passie hun beroep en beginnen een frietzaak. Geen snackbar met een breed assortiment, maar een verkooppunt waar alleen maar verse friet te verkrijgen is. Waar het begrip 'kwaliteit' niet uitsluitend een marketingterm is, maar een opdracht waar dagelijks voor moet worden geknokt.

En natuurlijk is dat meer werk. Een doos van 10 kilo 'koelverse' friet uit de koeling halen, duurt pak 'm beet 30 seconden. Zelf schillen, ontpitten, wassen, snijden, voor- en afbakken kost veel meer tijd. Om nog maar te zwijgen over het feit dat waar de grote producenten gedurende het hele jaar een min of meer standaard product leveren, verse friet elke dag scherpte en aandacht vraagt.

Fabrieksfriet
Maar dat het loont bewijzen de statistieken. Van de 144 bezochte bedrijven behalen er 84 een voldoende. In 61 gevallen gaat het om een adres waar verse friet wordt verkocht. Van de 60 verkooppunten die door het panel van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) als onvoldoende worden beoordeeld, verkopen er 56 fabrieksfriet.

Tijdens de 12 dagen durende zoektocht door geheel Nederland valt weer op hoe groot de verscheidenheid aan bedrijven en ondernemers is. Er is het bijzondere verhaal van de winnaars. Roderick Heijning en Siem van Bruggen begonnen hun Frietwinkel in het centrum van Utrecht Duurzaam, ambachtelijk, biologisch en kwaliteit waren de begrippen waar alles om draaide. Door consequent vast te houden aan deze waarden onderscheiden zij zich duidelijk.



'Dat gaat u niets aan'
Bijzonder is ook de gang van zaken bij La Cocotte (Hoogvliet). Zoals gebruikelijk bij verse friet vraagt een van de panelleden bij aankoop welk aardappelras wordt gebruikt. In een aantal gevallen weet het personeel het gewoonweg niet. Dát is al onbegrijpelijk en onverteerbaar.

Bij La Cocotte doen ze er nog een schepje bovenop. Hoewel de onlangs van kracht geworden allergenenwetgeving de ondernemer verplicht de consument alle relevante informatie te verschaffen, luidt het antwoord hier ,,Dat gaat u niets aan.'' In de daarop volgende discussie vallen woorden als ,,bedrijfsgeheim'', ,,wij zeggen niets'' en als blijkt dat het om de AD-test gaat ,,als dit het enige negatieve is dat u over ons schrijft, ben ik al heel tevreden.''

Overstappen op verse friet
Nu is de friet inderdaad buitengewoon goed, maar bij een bedrijf met een dergelijke mentaliteit wil je geen klant zijn. Nee, dan Snackbar Berkel (Berkel en Rodenrijs). Naar aanleiding van de test van vorig jaar stapte eigenaar Robert van de Barselaar over van Aviko op verse friet. Voor zowel hem als zijn klanten was het wennen. ,,Maar de resultaten zijn goed en mij is inmiddels duidelijk dat het echt om een vak gaat.''

Waarbij het dus ook wel eens mis kan gaan. Bij Zus&Zo (Schelluinen) meldt het personeel frank en vrij dat zij één keer per week de aardappelen vers geschild aangeleverd krijgen. De klant die dan op dag 6 friet bestelt, krijgt een heel anders smakend frietje dan degene die op de eerste dag komt smullen.

Denigrerend
Vooral vorig jaar kreeg het AD veel kritiek vanuit de branche dat in de test onterecht hard over fabrieksfriet wordt geoordeeld. Ook de term 'fabrieksfriet' ervaart de branche als denigrerend. Producenten snappen het ook niet. Of zoals een vertegenwoordiger van Lamb Weston het onlangs tijdens een bedrijfsbezoek zei: ,,Er wordt hier - en ook bij onze collega's - op een ongekend hoog (kennis)niveau gewerkt.

De kwaliteit van elke aardappel wordt gecontroleerd; er wordt 24 uur bemonsterd. De friet wordt onder optimale omstandigheden be- en verwerkt en ingevroren. Als de verpakking bij de eindgebruiker opengaat, is de friet in feite maar een paar uur oud en eigenlijk gewoon vers. De gemiddelde aardappelhandelaar en verkopers van verse friet kunnen objectief gezien niet bij ons in de buurt komen. Zij beschikken eenvoudig niet over onze mogelijkheden.''

Contact met water
Het antwoord op de vraag waarom deze producenten dan toch zo laag scoren, moet liggen in de toegepaste procestechnologie van deze levensmiddelen. Want mede door het veelvuldige contact met water verdwijnen er kenmerkende smaakeigenschappen. Directeur Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek:

,,Vergelijk het met het thuis koken van een bos verse wortels en wortels uit een potje. Ook die laatste groente zal goed behandeld zijn en toch krijg je twee totaal verschillende smaken. Het conserveren van een product zal altijd verlies aan smaak met zich meebrengen. Fabrikanten ontkennen altijd dat zij in hun productieproces gebruik maken van toevoegingen. Des te opvallender dat het panel in staat bleek de smaakpatronen, de eigen signatuur, van de verschillende fabrikanten te herkennen.''



Waarmee Cramwinckel in feite een van de belangrijkste kenmerken van de AD-testen aanstipt. ,,Iemand die heel zijn leven alleen maar Aviko of Farm Frites heeft gegeten, heeft op die manier zijn eigen referentiepunt en kan dat best lekker vinden. Maar om over de kwaliteit van de smaak te kunnen oordelen, moet je vergelijkenderwijs proeven.''

,,Als je zoals in dit onderzoek 144 porties friet in je smaakgeheugen opslaat, ga je de kwaliteitsverschillen onderscheiden. En kom je er achter dat de friet van de grote merken meestal gewoon weinig smaak heeft. Een goede friet is lekker knapperig van buiten, heeft een zachte binnenkant en je moet de aardappel ook nog proeven. Heb je dat in handen, dan blijf je als vanzelf dooreten.''

Eén van de panelleden drukt haar ervaring heel treffend uit: ,,Ik wist voordat ik aan deze test begon niet dat friet zo lekker kon zijn. Wat heb ik in hemelsnaam mijn hele leven gegeten? Na deze ervaring ben ik voorgoed verpest voor fabrieksfrites.''

Daarbij speelt er nog iets anders. In veel zaken waar verse friet wordt verkocht, wordt met passie gewerkt. Die gedrevenheid onderscheidt hen van de bedrijven waar de automatische piloot de dienst uitmaakt. Als vanzelf is dat terug te vinden in het opleidingsniveau van het personeel. Als de baas vindt dat iedereen kan frituren, heb je daar ook geen specifieke kennis of opleiding voor nodig. En de gemiddelde klant accepteert alles toch wel, dus waarom zou je je druk maken?

Onjuist gefrituurd
Een ondernemer die minder zorgvuldig met zijn grondstoffen omgaat (te lang bewaard, verkeerd afgestelde koelingen, onjuist gefrituurd etc.) zal zeker niet bijdragen aan de kwaliteit. Het kan geen toeval zijn dat er in dit soort bedrijven ook vaak slecht wordt gerekend.

Daarnaar gevraagd hebben de meeste ondernemers geen flauw idee hoeveel gram een portie van hun friet weegt. Dat betekent dus ook dat er niet te calculeren valt en dat zij eigenlijk geen idee hebben wat zich in hun bedrijf afspeelt. Het maakt nogal een verschil of je uit een kilo aardappels drie, vier of vijf porties haalt.

'Op het gevoel'
Dezelfde nonchalance zie je terugkomen bij de frituurtijd. In veel gevallen gebeurt dat nog 'op het gevoel', zonder gebruik te maken van een timer. En dan kan het gebeuren dat de kortste frituurtijd 61 seconden bedraagt, terwijl in het andere uiterste de friet meer dan 8 minuten in de olie ligt. Op de prijs van een portie friet is geen peil te trekken. Met een gemiddelde prijs van 1,91 euro ligt deze wel 8 cent hoger dan in 2014. Ook bestaat er geen enkele relatie tussen prijs en kwaliteit. Zo is de nummer 140 duurder dan de nummer 2.

Blijft tot slot over de consument. Zolang deze bereid is om veel geld te betalen voor smaakloze of anderszins slechte waar, kan de exploitant van een snackbar daar nog mee wegkomen ook. Vergelijk, proef en koop daar waar het wel goed is. Ook als dat iets meer moeite mocht kosten. Het is het echt waard.

http://www.ad.nl/ad/nl/30(...)g-in-frietland.dhtml

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_152038061
utrecht patatstad. reerst manneke pis die de test wint, nu deze..
pi_152043230
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 07:09 schreef renwan het volgende:

[..]

En de meest overrated frituur van Nederland :')
Dat Tuutsje van Teunsje in Maastricht een 9,5 krijgt, is ook erg overdreven. Gewoon prima friet, maar ZEKER niets bijzonders.

Reitz vind ik beter dan tvt. Alleen jammer van die slappen aangelengde mayo.

Maar goed, ik ga veel liever naar België. Betere friet én mayo. En ook nog heerlijke "Amerikaanse hamburgers" met van die grote harde broodjes, oh men, ik krijg al honger.
pi_152045106
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 april 2015 18:18 schreef Windigo het volgende:

[..]

Op de pagina van van Gogh is te lezen hoe die test in zijn werk gaat, het blijkt dus dat ondernemers op de hoogte gesteld worden van wanneer het AD komt, en dat het AD verschillende testmethoden hanteert. Zo blijken ze de ene keer in de zaak de friet te nuttigen, en de andere keer een zak mee te nemen. Daar komt een verschil in punten vandaan.

https://www.facebook.com/vangoghfrites?fref=ts

Zo stond van Gogh dus vorig jaar 'lager'' aangeschreven omdat de friet meegenomen werd; en dan wordt het vanzelf slapper. Maar het is dus sowieso enigzins doorgestoken kaart omdat ondernemers dus weten wie de testers zijn.

Niettemin is de friet van de zaken die er als beste uitkomen altijd lekker; en die van van Gogh is wat mij betreft nog steeds de beste van Nederland waar ik wekelijks wel kom :9
Eerst fantastisch roepen als je wint, verliezen ze als nummertje 62 dan deugt de hele test niet. :O
Tuurlijk is het een hard gelach, want de slogan in het logo van beste in Amersfoort zal er ook af moeten als je nog geloofwaardig wilt blijven. De frieten zijn een harde handel geworden.
  zondag 26 april 2015 @ 19:39:40 #67
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_152049605
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 17:08 schreef Jaden het volgende:

[..]

Eerst fantastisch roepen als je wint, verliezen ze als nummertje 62 dan deugt de hele test niet. :O
Tuurlijk is het een hard gelach, want de slogan in het logo van beste in Amersfoort zal er ook af moeten als je nog geloofwaardig wilt blijven. De frieten zijn een harde handel geworden.

Er valt in Amersfoort idd nog genoeg te lachen....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_152051801
Friettent hier ook een 9,5 en dat zijn idd bijzonder lekkere frietjes _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 26 april 2015 @ 20:55:09 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152052045
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 april 2015 18:18 schreef Windigo het volgende:

[..]

Op de pagina van van Gogh is te lezen hoe die test in zijn werk gaat, het blijkt dus dat ondernemers op de hoogte gesteld worden van wanneer het AD komt, en dat het AD verschillende testmethoden hanteert. Zo blijken ze de ene keer in de zaak de friet te nuttigen, en de andere keer een zak mee te nemen. Daar komt een verschil in punten vandaan.

https://www.facebook.com/vangoghfrites?fref=ts

Zo stond van Gogh dus vorig jaar 'lager'' aangeschreven omdat de friet meegenomen werd; en dan wordt het vanzelf slapper. Maar het is dus sowieso enigzins doorgestoken kaart omdat ondernemers dus weten wie de testers zijn.

Niettemin is de friet van de zaken die er als beste uitkomen altijd lekker; en die van van Gogh is wat mij betreft nog steeds de beste van Nederland waar ik wekelijks wel kom :9
Van gogh heeft gelijk dat ingepakte friet lang niet zo goed is als vers genuttigde, maar van gogh zelf heeft ook wisselvallige kwaliteit, van heel erg fantastis tot best goed. De friet is lang niet altijd krokant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152052277
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 19:39 schreef Leandra het volgende:

[..]

Er valt in Amersfoort idd nog genoeg te lachen....
woehahahahahaha _O-
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 26 april 2015 @ 21:23:04 #71
442351 FritzWepper
Account inactief
pi_152053043
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 16:18 schreef Zigger het volgende:

[..]

Dat Tuutsje van Teunsje in Maastricht een 9,5 krijgt, is ook erg overdreven. Gewoon prima friet, maar ZEKER niets bijzonders.

Reitz vind ik beter dan tvt. Alleen jammer van die slappen aangelengde mayo.

Maar goed, ik ga veel liever naar België. Betere friet én mayo. En ook nog heerlijke "Amerikaanse hamburgers" met van die grote harde broodjes, oh men, ik krijg al honger.
De kwaliteit van Belgische frietkotten kan enorm variëren. Als het AD België mee zou nemen in deze lijst denk ik dat ze zowel de top 10 als onderste 10 bezetten.
  zondag 26 april 2015 @ 21:24:51 #72
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_152053117
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van gogh heeft gelijk dat ingepakte friet lang niet zo goed is als vers genuttigde, maar van gogh zelf heeft ook wisselvallige kwaliteit, van heel erg fantastis tot best goed. De friet is lang niet altijd krokant.
:o Piet! Hoe weet jij dat? :o
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 26 april 2015 @ 22:53:33 #73
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_152056734
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 21:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

:o Piet! Hoe weet jij dat? :o
Piet weet alles in CUL :+
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zondag 26 april 2015 @ 22:55:08 #74
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_152056792
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Piet weet alles in CUL :+
Voor je het weet blijkt Piet af en toe op de Hof een terrasje te pakken :D
God verhoede dat hij weet wat een broodje Hadi is :o
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 27 april 2015 @ 06:13:02 #75
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_152062600
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van gogh heeft gelijk dat ingepakte friet lang niet zo goed is als vers genuttigde, maar van gogh zelf heeft ook wisselvallige kwaliteit, van heel erg fantastis tot best goed. De friet is lang niet altijd krokant.
Ik kom er wekelijks, ik heb nog nooit een slap frietje gehad. Ik vind het testresultaat niet representatief voor die zaak. Een 6,5 ? Kom nou toch; er zijn zat zaken die echt veel slechter presteren..

Verder is het inderdaad wel een beetje hypocriet dat ze nu roepen dat de test niet klopt terwijl ze er eerst mee adverteerden, maar die test vertrouwde ik sowieso al niet.
  Licht Ontvlambaar maandag 27 april 2015 @ 09:09:09 #76
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_152063467
Dat je met frituren in olie kunt winnen, grappig...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 27 april 2015 @ 10:02:27 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152064117
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 21:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

:o Piet! Hoe weet jij dat? :o
Ervaring
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 april 2015 @ 10:05:14 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152064145
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 22:55 schreef Leandra het volgende:

[..]

Voor je het weet blijkt Piet af en toe op de Hof een terrasje te pakken :D
God verhoede dat hij weet wat een broodje Hadi is :o
Ik heb een tijd terug een jaar Amersfoort gewerkt en later nog een keer een half jaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 april 2015 @ 10:06:50 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152064174
quote:
7s.gif Op maandag 27 april 2015 06:13 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik kom er wekelijks, ik heb nog nooit een slap frietje gehad. Ik vind het testresultaat niet representatief voor die zaak. Een 6,5 ? Kom nou toch; er zijn zat zaken die echt veel slechter presteren..

Verder is het inderdaad wel een beetje hypocriet dat ze nu roepen dat de test niet klopt terwijl ze er eerst mee adverteerden, maar die test vertrouwde ik sowieso al niet.
Heb bij hun filiaal twee keer wat slappe friet gekregen, maar meestal is het meesterlijk. De smaak is zelfs dan veel beter dan eem 6.5, en ze hebben échte mayo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 april 2015 @ 10:21:31 #80
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_152064385
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2015 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb bij hun filiaal twee keer wat slappe friet gekregen, maar meestal is het meesterlijk. De smaak is zelfs dan veel beter dan eem 6.5, en ze hebben échte mayo
Ja precies,en daarom sta ik achter de kritiek die ze uiten op de onderzoeksmethode. Een 6,5 is echt niet representatief voor het niveau waarop zij werken, maar dat krijg je als een testpanel maar 1x langs gaat en dan ook nog de frites laat verpakken. Dat is echt geen zuiver oordeel.

Michelin komt ook minimaal drie keer bij een zaak langs voor ze een oordeel geven en hanteert dan steeds dezelfde methode. Het AD komt een keer langs en eet afhankelijk van de tester de frites in de zaak op of neemt ze mee. Neem ze dan allemaal mee, of eet ze allemaal in de zaak op. Op deze manier is het eindoordeel nogal willekeurig.
pi_152068981
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Piet weet alles in CUL :+
Piet weet alles, zelfs als hij het niet weet.
"Pools are perfect for holding water"
pi_152069117
quote:
12s.gif Op maandag 27 april 2015 10:21 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja precies,en daarom sta ik achter de kritiek die ze uiten op de onderzoeksmethode. Een 6,5 is echt niet representatief voor het niveau waarop zij werken, maar dat krijg je als een testpanel maar 1x langs gaat en dan ook nog de frites laat verpakken. Dat is echt geen zuiver oordeel.

Michelin komt ook minimaal drie keer bij een zaak langs voor ze een oordeel geven en hanteert dan steeds dezelfde methode. Het AD komt een keer langs en eet afhankelijk van de tester de frites in de zaak op of neemt ze mee. Neem ze dan allemaal mee, of eet ze allemaal in de zaak op. Op deze manier is het eindoordeel nogal willekeurig.
Mee eens. Je zou als frietboer toch bijna zeggen dat ze de friet meteen op moeten eten, en je anders weigert mee te doen aan die test.

Daarbij ben ik ook nogal benieuwd naar de opmaak van dat testpanel.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 27 april 2015 @ 13:25:26 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152069164
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2015 13:20 schreef probeer het volgende:

[..]

Piet weet alles, zelfs als hij het niet weet.
Heb ik je een keer niet teruggebeld nadat ik je geneukt heb?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152069261
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2015 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb ik je een keer niet teruggebeld nadat ik je geneukt heb?
Jup. Heb mn teddybeer laten liggen, wil m graag terug.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 27 april 2015 @ 13:31:23 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152069388
quote:
12s.gif Op maandag 27 april 2015 10:21 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja precies,en daarom sta ik achter de kritiek die ze uiten op de onderzoeksmethode. Een 6,5 is echt niet representatief voor het niveau waarop zij werken, maar dat krijg je als een testpanel maar 1x langs gaat en dan ook nog de frites laat verpakken. Dat is echt geen zuiver oordeel.

Michelin komt ook minimaal drie keer bij een zaak langs voor ze een oordeel geven en hanteert dan steeds dezelfde methode. Het AD komt een keer langs en eet afhankelijk van de tester de frites in de zaak op of neemt ze mee. Neem ze dan allemaal mee, of eet ze allemaal in de zaak op. Op deze manier is het eindoordeel nogal willekeurig.
Vind het sowieso vreemd dat ze ontkennen dat friet slap wordt van verpakken, terwijl ze klagen dat hun verpakte friet slap was. Als je vergelijkt moet je het altijd vers eten, of altijd verpakt, niet de ene keer dit, de andere keer dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Trouwste user 2022 maandag 27 april 2015 @ 16:23:45 #86
7889 tong80
Spleenheup
pi_152073675
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2015 13:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind het sowieso vreemd dat ze ontkennen dat friet slap wordt van verpakken, terwijl ze klagen dat hun verpakte friet slap was. Als je vergelijkt moet je het altijd vers eten, of altijd verpakt, niet de ene keer dit, de andere keer dat.
Dit dus. Slaat nergens op. Verder is het vreemd dat ze verschillende panelleden op verschillende plaatsen maar één keer laten testen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 27 april 2015 @ 16:57:19 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152074311
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2015 16:23 schreef tong80 het volgende:

[..]

Dit dus. Slaat nergens op. Verder is het vreemd dat ze verschillende panelleden op verschillende plaatsen maar één keer laten testen.

:P
Het dient vooral één ding, hun patattest krijgt veel aandacht, lekker drama er in, alles voor de oplage en poep aan de rest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152121884
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2015 17:36 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verschilllen de smaken en voorkeuren nogal wat betreft friet. Het is maar net waar je van houdt. Lijkt mij vrij moeilijk om daar een rangorde in aan te brengen.
Ja, zoals zeggen dat de patat lekker is, maar dat er op een andere aardappel overgestapt moet worden vanwege de kleur:


quote:
Fritèz Cafetaria Extraordinaire
Witte de Withstraat 68 A - Rotterdam

Oordeel jury: Goed
Cijfer friet: 8
Merk friet: Vers / Onbekend
Gewicht per portie: 233 gram
Prijs per portie: ¤ 3.00
Prijs per 100gr: ¤ 1.29
Vetpercentage friet: 11.6
Prijs mayonaise: ¤ 0.50
Frituurtijd: 2:27
Smaakoordeel en conclusie: Door het hoge zetmeelgehalte bakt de aardappel veel te donker. Dat moet je niet willen verkopen. Schakel over op andere aardappel. Wel goed wat betreft smaak, mag iets krokanter.
Terwijl het er imho beter uit ziet dan veel andere (bleke) voorbeelden die voorbij komen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 29 april 2015 @ 13:48:16 #89
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_152122635
Tests e.d. zijn sowieso kut. Ik maak zelf wel uit of het lekker is.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 1 mei 2015 @ 00:16:45 #90
348984 wiijntje
in vino veritas
pi_152169468
Was vandaag, nieuwsgierig gemaakt, bij de No 5 van de friettest: de Gastronoom in Arnhem - want zin in goeie friet met dito Mayo en lekker dichtbij.

Deze friettent heeft een 9.5 gescoord - in mijn ogen bijna perfecte friet dus.

Bij binnenkomst gevraagd om 1 friet met.

Heb je ECHTE mayo?
Ja.
Doe maar.
Hier opeten of meenemen?
Hier

Friet wordt geserveerd in een wit soort van salade bakje: van aardewerk, geen plastic bak. = pluspunt!

De fiet was al gebakken toen ik er naar vroeg dus niet vers gebakken, maar wel erg warm, maar niet meer krokant.

het bakje werd voor de helft gevuld met friet, toen een flinke klodder mayo erop, toen nog een laag friet en nog een flinke klodder mayo.

Dit was m.i geen echte mayo zoals die hoort te zijn.!! behoorlijk dun en vrij zoet, niet zuur. Niet waarom ik gevraagd had dus.

Friet niet krokant, redelijk van smaak maar te veel mayo. - aan het einde van de rit meer mayo in de bak dan friet...

Prijs valt alleszins mee: 2.30 euro

In de zaak zelf stonk het behoorlijk naar iets - weet niet wat het was maar erg onprettig.

Prijs / kwaliteit = 7
Smaak = 6

Hoe ze aan een 9.5 gekomen zijn: bakshis???
pi_152169564
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2015 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb ik je een keer niet teruggebeld nadat ik je geneukt heb?
:') :r
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_152169793
Doe mij maar raspatat :9~

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_152292783
Las laatst dat AD nogal met 2 maten meet.
pi_152293369
Goed bezig!

:Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 13:50:17 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152295764
quote:
2s.gif Op woensdag 29 april 2015 13:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja, zoals zeggen dat de patat lekker is, maar dat er op een andere aardappel overgestapt moet worden vanwege de kleur:
[ afbeelding ]

[..]

Terwijl het er imho beter uit ziet dan veel andere (bleke) voorbeelden die voorbij komen.
Bovendien is het niet het zetmeelgehalte wat te donker bakt, maar de suikers ( oude aardappels)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:04:43 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152300193
Nou, dat hoeft niet perse een oude aardappel te zijn toch? Ligt ook gewoon aan het ras.
Ik vind die donkergekleurde juist altijd extra lekker. :-)
pi_152301581
Het is gewoon een onbetrouwbare krant, die gaan dan testjes doen om zogenaamd vernietigend te kunnen schrijven. Daar komt dan ook geen waardevolle consumenteninformatie uit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:50:01 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152301721
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Nou, dat hoeft niet perse een oude aardappel te zijn toch? Ligt ook gewoon aan het ras.
Ik vind die donkergekleurde juist altijd extra lekker. :-)
Frietbakkers klagen vaak over nieuwe aardappels, dat ze zo bleek blijven. Als aardappels oud worden zet het zetmeel zich om in suikers die bruin kleuren bij het bakken. Of er een verschil zit in suiker gehalte tussen de verschillende rassen, kan, geen idee. Weet wel dat je goede friet bakt met aardappels met een hoog zetmeel gehalte omdat deze krokant worden en beter smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Trouwste user 2022 dinsdag 5 mei 2015 @ 17:19:18 #99
7889 tong80
Spleenheup
pi_152302699
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Nou, dat hoeft niet perse een oude aardappel te zijn toch? Ligt ook gewoon aan het ras.
Ik vind die donkergekleurde juist altijd extra lekker. :-)
Dat heb ik ook. Lekkere korstjes.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')