Pietverdriet | zaterdag 4 april 2015 @ 22:31 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
Pietverdriet | zaterdag 4 april 2015 @ 22:32 |
Mijn Hond heeft een gluten-fobie Zijn boterham eet ie nie' Ook als ik 't hem zeg Hij vreet alleen 't beleg Mijn hond heeft een gluten-fobie | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2015 @ 22:38 |
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 22:39 |
Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 april 2015 @ 22:42 |
Ik vind het ook lekker, beter dan Tofu. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 april 2015 @ 22:43 |
Seitan is wat anders, maar ook gemaakt van tarwegluten. | |
Isabeau | zaterdag 4 april 2015 @ 23:08 |
Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje) | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2015 @ 07:36 |
De Elise ken ik inmiddels, die ligt hier bij de dure biowinkel Marqt in de schappen. Omdat ze geen stickertjes hebben en los naast andere losse appels liggen gaat het af en toe mis (want toch jeuk, dus had ik per ongeluk nou een ander?). Anyways, het was alleen een voorbeeld dat je soms sommige dingen liever niet eet terwijl je dokter je geen officiële diagnose heeft gegeven. | |
Pietverdriet | zondag 5 april 2015 @ 08:57 |
Schrijf de KvW eens, appeljeuk is wellicht een leuk idee voor een item in het programma. | |
Isabeau | zondag 5 april 2015 @ 09:04 |
Och, zo bijzonder is het eigenlijk niet. Bij mij was het gewoon kruisallergie, eerst allergisch voor berk, toen appel, toen hazelnoten en daarna kers. Kers gaf de fraaiste reactie met zulke opgezwollen ogen dat ik bijna niets meer zag Voor wat info: http://www.allergiedietis(...)/para-berk-syndroom/ Ik hoop dat 'de rest' weg blijft. | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2015 @ 09:11 |
hazelnoot krijg ik ook jeuk in mond en oren van, maar alleen van de ongeblancheerde versie (dus met bruine vliesje er nog om) | |
Isabeau | zondag 5 april 2015 @ 09:12 |
Ja, hoe rauwer hoe erger. Ooit zonder nadenken een rauwe hazelnoot van mijn neefje in mijn mond gedaan. Hij was hazelnoten wezen zoeken en kwam er trots mee aanzetten | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2015 @ 10:43 |
Ik vraag me af waarom het ene stofje dikgedrukt op ingredientenlijst staat en andere niet. Wat maakt soja of mosterd tot officieel allergeen en appel en kers niet? Omdat die laatsre twee gevolg zijn van andere allergie soms? | |
Pietverdriet | zondag 5 april 2015 @ 10:48 |
Vermoed dat het soja of mosterd een echte allergische reactie kunnen veroorzaken en andere ingredienten een intolerantie kennen. Mensen met een echte pinda of gluten allergie reageren veel extremer dan iemand met een histamine intolerantie. | |
Gnittoo | donderdag 16 april 2015 @ 09:01 |
| |
HaverMoutKoekje | donderdag 16 april 2015 @ 09:04 |
lamsvlees en kalkoen is toch ook rauw duidelijk van elkaar te onderscheiden? | |
derLudolf | donderdag 16 april 2015 @ 09:26 |
Ze hadden ook even een steakproef moeten doen bij die biefstukjes van die 2e slager, misschien was dat wel paard Ik snap sowieso niet waarin mensen in blokjes gesneden vlees halen bij de slager: het is vaak iets minder mooi en ook nog duurder. Als je een groot stuk vlees hebt is het makkelijker te controleren welk dier het is denk ik | |
PirE | donderdag 16 april 2015 @ 09:42 |
Lamsvlees smaakt toch compleet anders? | |
Kreator | donderdag 16 april 2015 @ 09:49 |
Het zal je verbazen hoe moeilijk het is om smaken te onderscheiden; zeker als je al in je hoofd hebt zitten wat het moet zijn. Zie je ook altijd bij de blinde smaakproef bij Hell's Kitchen. | |
Kreator | donderdag 16 april 2015 @ 09:51 |
Optisch is het verschil wel groot, dus dat snap ik ook niet. kalkoen-borst: Blokjes rauwe lam: | |
ß | donderdag 16 april 2015 @ 10:05 |
Zo jammer dat de uitslag nu al bekend is. Waarom houden ze dit niet geheim en onthullen ze het tijdens de uitzending? | |
Gnittoo | donderdag 16 april 2015 @ 10:15 |
buzz creëren voor hogere kijkcijfers. | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 10:30 |
Dit. En sws gewoon alles vers laten snijden door de slager. | |
ddx | donderdag 16 april 2015 @ 11:04 |
Lamsshoarma gewoon goed kruiden en sterkte met herkennen van vlees. | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 11:16 |
Vooral lamsgehakt herken ik meteen | |
jcdragon | donderdag 16 april 2015 @ 12:29 |
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/16-04-2015 Zo op het eerste gezicht lijkt het wel op elkaar. | |
PirE | donderdag 16 april 2015 @ 18:03 |
Het gaat dus om shoarma dat eet ik toch niet. Je kan alles wel als shoarma kopen door al die kruiden die ze erin mikken. | |
Erasmo | donderdag 16 april 2015 @ 21:15 |
Ja niet dus. Weet iemand hier eigenlijk wat zo'n soorten DNA-test eigenlijk kost? | |
golfer | donderdag 16 april 2015 @ 21:26 |
Het ging over schaap en kalkoen dat ons als lam wordt verkocht. Ben benieuwd naar het vervolg. Namen en rugnummers graag van die oplichters. En de Deen supermarkt heeft nu dus ook een probleem. | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 21:32 |
Fuck heb t gemist WAT HEB K GEMIST | |
ddx | donderdag 16 april 2015 @ 21:38 |
Komt er een deel 2 dan ? Echt weer zo'n plotseling einde. Wist trouwens niet eens dat appie lamsvlees verkocht, heb het hier nog nooit zien liggen iig. Haal het regelmatig bij de turk hier om de hoek. | |
oompaloompa | donderdag 16 april 2015 @ 21:40 |
Haha dat telefoongesprek in het begin | |
Pietverdriet | donderdag 16 april 2015 @ 21:40 |
Www.uitzendinggemist.nl | |
Skeletor. | donderdag 16 april 2015 @ 21:51 |
Wou je thuis gaan testen ? Je zou het bijna doen, 40 procent van de geteste producten vallen door de mand. Ik ben benieuwd of dit bij andere levensmiddelen ook speelt. Nou ja, of is misschien niet goed gezegd, eerder hoe vaak het voorkomt . | |
Pietverdriet | donderdag 16 april 2015 @ 21:54 |
tussen de 200 en 1000 euro, afhankelijk van waar je naar laat testen. Als je dan gelijk op isothopen laat testen kom je er ook achter wat de herkomst is. | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2015 @ 21:56 |
Dat is dus kalkoen. | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2015 @ 21:56 |
Welkom in de wereld van kijkcijfers | |
Pietverdriet | donderdag 16 april 2015 @ 21:57 |
Lamsvlees is enorm in prijs gestegen de laatste jaren | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2015 @ 21:57 |
Mensen die vlees halen bij een prijsstunter geven niet om de smaak. | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 22:00 |
Wij halen het bij Anatolia te Amsterdam. Wat duurder, schoon en ik ben 100% overtuigd van hun kwaliteit. Ook Turk dus. | |
Erasmo | donderdag 16 april 2015 @ 22:01 |
Ik vertrouw de lokale Chinees die zichzelf heeft omgedoopt tot Sushitent niet helemaal. | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2015 @ 22:01 |
het was een grapje | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 22:11 |
Ik ben vrouw. Wat is een grapje. | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2015 @ 22:19 |
Zegt een man wel eens dat je kont er goed uit ziet in die nieuwe broek? Dat dus. | |
Stimorol- | donderdag 16 april 2015 @ 22:27 |
Jezus wat slecht. | |
#ANONIEM | donderdag 16 april 2015 @ 22:28 |
Ik ben dan ook een vrouw. | |
Reflectionne | donderdag 16 april 2015 @ 22:36 |
Zijn de meest voorkomende hier, in China heb je een andere verplichte lijst van allergenen die genoemd moeten worden op het etiket | |
Reflectionne | donderdag 16 april 2015 @ 22:37 |
Zonde van de industrie al die fraude | |
Erasmo | donderdag 16 april 2015 @ 22:37 |
Da's aardig aan de prijs om te kijken of je lokale Sushi tent niet stiekem goedkope vis gebruikt. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 april 2015 @ 07:23 |
Ik garandeer je dat je lokale sushitent kweekzalm gebruikt, geen test nodig. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 april 2015 @ 07:25 |
Schat? Ja? Heb ik een dikke kont in deze broek? Zucht. Dat ligt toch niet aan die broek, boemeltje | |
golfer | woensdag 22 april 2015 @ 14:08 |
Morgen: Ze vreten onze tuinen leeg maar wij pakken ze terug. In boter vol knoflook koken we ze uit en prikken we ze uit hun huisje. Maar welke slak zit er eigenlijk in dat bourgondische huisje? | |
HenkieVdV | woensdag 22 april 2015 @ 14:44 |
Hmm niet echt heel interessant mijns inziens. | |
Pietverdriet | woensdag 22 april 2015 @ 15:14 |
Vond de aflevering over lamsvlees wel weer goed. | |
Sorella | woensdag 22 april 2015 @ 20:46 |
Ik zat en zit me wel af te vragen waar die turkse slager zit die het prijs verschil van lamsvlees + de rest uitlegde. hier verkopen ze alleen wat lams karbo,s en stoofvlees, kip en een beetje runderlappen. Die vitrine bij hem zag er toch verdomd mooi uit. | |
quirina | woensdag 22 april 2015 @ 20:52 |
Ze verkopen toch kalkoen als lamsvlees? | |
#ANONIEM | woensdag 22 april 2015 @ 20:53 |
Voorstukje was dat wel. | |
Stimorol- | woensdag 22 april 2015 @ 21:00 |
Oke als ik het goed zie.. Is dat Anatolia In Amsterdam. Prachtig die zaak. Zoveel soorten vlees en schoon. Ik rij er 1x per 1.5 maand naar toe en haal alles in een keer. Wil ik best een end voor rijden. | |
Sorella | woensdag 22 april 2015 @ 22:13 |
Als ik tegen mijn man zeg dat ik naar amsterdam wil voor vlees word ik voor gek verklaard maar als ik een keer in de buurt van Amsterdam ben ga ik er vast en zeker naar toe. | |
derLudolf | woensdag 22 april 2015 @ 22:37 |
Je kunt mij niet vertellen dat er tussen Amsterdam en Den Helder geen fatsoenlijke slager zit
| |
Sorella | woensdag 22 april 2015 @ 22:49 |
Geen slager die lamsvlees verkoopt, op de turkse slagers na die maar 2 of 3 soorten lam verkopen. Mijn slager is goed met zijn varkens en rundvlees en als ik iets bijzonders wil dan bestelt hij het (alhoewel zwarte pens lukte niet) maar je betaalt er wel voor en dat heb ik er wel voor over maar niet 4 dagen in de week. Zelf slachtende slagers zou ik niet eens weten waar die uithangen. Het lijkt me gewoon leuk om eens een keer binnen te lopen bij een goed gesorteerde islamitische slager | |
Teslynd | donderdag 23 april 2015 @ 17:09 |
Trefwoord: optisch | |
StephanL | donderdag 23 april 2015 @ 20:55 |
Slakken eten beschouw ik typisch Frans, niet Nederlands. Benieuwd of wij Nederlanders echt zo'n slak eters zijn. Ik ga er nooit aan beginnen. | |
ddx | donderdag 23 april 2015 @ 20:58 |
Wel jammer dat er weer zoveel verwijzingen zijn naar website voor bonus materiaal. Op de een of andere manier voel ik me nooit zo geroepen om dat te gaan kijken. | |
Jester65 | donderdag 23 april 2015 @ 20:59 |
Toch wel interessant. Mijn behoefte om slakken te gaan eten is er overigens niet groter door geworden. | |
golfer | donderdag 23 april 2015 @ 21:17 |
Ik ben gek op slakken, maar wist niet dat er zoveel verschillende soorten gebruikt worden. Ik dacht echt dat het allemaal wijngaardslakken waren. En die gortdroge professor van Naturalis en die blikken van Ersin bij zijn uitleg en proeverij. | |
Pietverdriet | donderdag 23 april 2015 @ 21:26 |
Tja, slakken, ik vind het een van de meest overgewaarderde dingen die ik ken, je proeft er nooit wat van, enige wat je proeft is de knoflookboter waar ze in verzopen worden. | |
ddx | donderdag 23 april 2015 @ 21:28 |
Die blik van Ersin bij die eerste slak | |
Teslynd | donderdag 23 april 2015 @ 21:28 |
Net als kikkerbilletjes. | |
MrSalazar | donderdag 23 april 2015 @ 21:30 |
Nee. Is een winkel in Den Haag. Schilderswijk. | |
Pietverdriet | donderdag 23 april 2015 @ 21:41 |
Net kleine kippeboutjes | |
Pietverdriet | donderdag 23 april 2015 @ 21:46 |
HenkieVdV | vrijdag 24 april 2015 @ 10:31 |
Ja ik vond het ook wel cool om te zien. Ik wil nu een Afrikaanse slak als huisdier. | |
#ANONIEM | zaterdag 25 april 2015 @ 20:32 |
Een liefdespijl | |
golfer | dinsdag 28 april 2015 @ 17:27 |
Donderdag: Zaad knagen, dat verveelt kennelijk niet. Het gaat nog super met superfoods. Vorig seizoen ontdekte de Keuringsdienst dat het vaak vogelvoer is, opgediend in een andere verpakking. In een speciaalzaak troffen we naast chia zaad een nieuwe goudmijn in superfoods. Tijd voor een vingeroefening in marketing. Wen er maar aan. Lukt het ons om de markt te overspoelen met een gloednieuw superfood.. negerzaad? | |
Teslynd | donderdag 30 april 2015 @ 00:49 |
Er is toch ook gierst als vogelvoer? En honden & katten die runder- en kippenvlees eten? | |
svann | donderdag 30 april 2015 @ 00:58 |
Maanzaad heet dat toch? Vers hennepzaad (uit de vezelindustrie) lijkt me ook wel hypebaar. | |
djkoelkast | donderdag 30 april 2015 @ 07:19 |
Gierst is geen maanzaad. Gierst voor vogels is meestal trosgierst, wij eten meestal andere gierst en die wordt volgens mij ook niet als superfood aangeduid. Ik eet het al zo lang als ik me kan herinneren, quinoa ook trouwens (toen heette het nog incarijst). Maanzaad zijn de zaden van de papaver (klaproos). Als de klaproos is uitgebloeid blijft er een ovale bol over met een dakje er op. Die droogt op een gegeven moment uit en dan is al het zaad er in zwart: maanzaad. Kun je zo eten, maar ze maken er ook heroïne van (en andere opium als morfine, codeïne). Hennepzaad zit vaak in kippenvoer. Wij hebben eens op een stukje grond wat kippenvoer gemikt, zand er over, kwam er gewoon een (mannelijke) hennepplant uit | |
svann | donderdag 30 april 2015 @ 15:02 |
Dat hennepzaad uit vogelvoer is wel van een THC-arme tak van de hennepfamilie. Net als maanzaad toch echt wat anders is als papaverzaad. Ik doelde trouwens op Golfers programma-aankondiging over negerzaad. Beetje onduidelijke post van mij. Was even de afkomst van maanzaad kwijt en het maatverschil. | |
Isabeau | donderdag 30 april 2015 @ 15:14 |
Maanzaad is een ander zaadje. http://nl.wikipedia.org/wiki/Nigerzaad | |
svann | donderdag 30 april 2015 @ 15:30 |
Negerzaad (wiki) Ik dacht altijd dat die ronde zwarte zaden uit kanarievoer negerzaad heetten. Tot net. | |
Stimorol- | donderdag 30 april 2015 @ 15:33 |
Volgens mij doen wij dat in brood.. Haşhaş | |
DJKoster | donderdag 30 april 2015 @ 20:38 |
Die woordgrappen.. | |
Tomatenboer | donderdag 30 april 2015 @ 20:41 |
Ik dacht dat het aan mijn gefuckte brein lag. Maar het ligt dus niet aan mij. | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:42 |
Negerzaad, hier gaan kamervragen over komen. | |
Van_Poppel | donderdag 30 april 2015 @ 20:43 |
Extreem biologisch | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 30 april 2015 @ 20:44 |
gewoon al je superfood in de dierenwinkel halen dus | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:45 |
Of gewoon niet. Eet gewoon fruit. | |
alors | donderdag 30 april 2015 @ 20:46 |
Penetreren grap bij zaad | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:46 |
Penetreren, zaadrijke ochtend e.c.t. | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:49 |
Ik ga food blogger worden denk ik | |
alors | donderdag 30 april 2015 @ 20:49 |
Dat gezicht van Sofie bij die voorstellen | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:50 |
Nigerzaad mag dan wel | |
MrSalazar | donderdag 30 april 2015 @ 20:50 |
nigger-zaad | |
Van_Poppel | donderdag 30 april 2015 @ 20:50 |
Hetzelfde als met negerzoenen | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:51 |
Zaak aan je broek... | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:51 |
Maak er niggerzoenen van | |
STING | donderdag 30 april 2015 @ 20:51 |
Black seed, vol met proteinen | |
Houtenbeen | donderdag 30 april 2015 @ 20:51 |
| |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:52 |
Zaad aan de man vrouw geven. | |
alors | donderdag 30 april 2015 @ 20:52 |
Als ze dan nog Niger (als in nieger) zou zeggen, maar ook echt nigger | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 30 april 2015 @ 20:54 |
superfood workshop | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:54 |
Wat een show dit | |
STING | donderdag 30 april 2015 @ 20:55 |
Oh gosh ! | |
Van_Poppel | donderdag 30 april 2015 @ 20:55 |
een zak zaad | |
MrSalazar | donderdag 30 april 2015 @ 20:55 |
Ja. Compleet debiel. | |
Zelfscanner | donderdag 30 april 2015 @ 20:55 |
Een hele zak | |
Tomatenboer | donderdag 30 april 2015 @ 20:55 |
Wat een heerlijk programma is dit toch ook. | |
DJKoster | donderdag 30 april 2015 @ 20:55 |
Geweldig dit! | |
Van_Poppel | donderdag 30 april 2015 @ 20:56 |
Al die dubbelzinnigheden zitten in onze smerige mind | |
#ANONIEM | donderdag 30 april 2015 @ 21:17 |
Negerzaad herhaling dus... | |
Tomatenboer | donderdag 30 april 2015 @ 21:37 |
Nee was geen herhaling maar een vervolg op vorig seizoen. | |
golfer | donderdag 30 april 2015 @ 22:57 |
Geweldig om weer eens die marketingtrukjes doorgeprikt te zien en dan vogelzaad voor 10x de normale prijs als superfood aan de manvrouw zien te slijten. En helaas trappen daar nog steeds hele volksstammen van die wijven in. | |
Sorella | donderdag 30 april 2015 @ 23:38 |
Ik heb bij ah negerzaad in een schap zien liggen | |
#ANONIEM | donderdag 30 april 2015 @ 23:43 |
Ik ging kapot om alle woordgrappen | |
#ANONIEM | donderdag 30 april 2015 @ 23:47 |
En kekke hipsters natuurlijk! | |
Isegrim | vrijdag 1 mei 2015 @ 00:11 |
Ik denk dan "Er valt toch verdomme niks door te prikken? Iedere mongool snapt toch dat dat complete bullshit is?". Maar niet dus. | |
Teslynd | vrijdag 1 mei 2015 @ 14:13 |
Er was laatst een nieuwsberichtje over ondervoede kinderen die bijna alleen superfoods kregen en dus ondervoed waren. Hun ouders zitten goed in de slappe was en zijn meestal hoog opgeleid. Zo zien we weer dat hoogopgeleid zijn, weinig zegt over werkelijke intelligentie. | |
Isegrim | vrijdag 1 mei 2015 @ 14:15 |
Net als met antivaxxers. | |
Leandra | vrijdag 1 mei 2015 @ 14:29 |
Oh.. Ik had pas toevallig sap gekocht waar "superfoods" op stond, dat heet bij ons nu "toestand-sap" en dat klinkt best grappig als ik m'n 4-jarige hoor kiezen... "Wil je druivensap of toestandsap?" "Toestandsap!" | |
Isegrim | vrijdag 1 mei 2015 @ 14:44 |
kree | vrijdag 1 mei 2015 @ 16:45 |
Zo naïef als de pest al die superfood eters, dat laatste stukje bewijst dat mooi | |
Ajacied422 | vrijdag 1 mei 2015 @ 16:46 |
Heerlijke aflevering. | |
djkoelkast | zaterdag 2 mei 2015 @ 13:36 |
Die Wim die ze belden van Blokker diervoeding die ken ik Dat is de lokale hobby-Hans Klok hier en bij die winkel kopen wij meestal de meelwormen enzo voor de kippen. Wim is ook wel bekend als Mister Ravini Ik heb zelf ook eens een vraag ingestuurd, wat is precies strijkvrij en waarom? En wat voor chemische rommel gooien ze in je beddengoed. Niemand weet het, als ik fabrikanten en beddenwinkels bel. [ Bericht 10% gewijzigd door djkoelkast op 02-05-2015 13:44:54 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 2 mei 2015 @ 14:06 |
Chemische rommel? Strijkvrij is volgens mij dat er alle garens bij het weven zeer strak gedraaid zijn en uit meer dan één draad bestaan, ipv losjes en slechts 1 draad, dat is duurder maar leveren een betere, zwaardere kwaliteit stof op die niet of veel minder kreukt. Het heet plying http://en.m.wikipedia.org/wiki/Plying De draad waarmee gewoven wordt ziet er dan uit zoals een scheepskabel. [ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 02-05-2015 14:12:04 ] | |
megamandy | zaterdag 2 mei 2015 @ 14:27 |
Mja dat een draad getwijnd (Nederlands woord voor plying) is betekent niet direct dat het ook strijkvrij is. In de meeste gevallen bereik je dat door een finish aan de stof te geven die daar voor zorgt. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 mei 2015 @ 15:26 |
Wat voor een finish? Ik dacht dat het aan de twijning en de manier van weven lag. | |
djkoelkast | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:08 |
Er is een zogenaamde "easy care" finish, een soort kunsthars bij de een, weer een ander goedje bij de ander. Er is weinig over bekend, dus ik ben wel benieuwd wat ze er allemaal mee uitspoken in plaats van alleen op een bepaalde manier weven. | |
megamandy | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:10 |
Een soort van hars wordt er gebruikt, hierdoor krijgen natuurlijke grondstoffen eigenschappen van synthetische grondstoffen. | |
Isegrim | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:11 |
Chemische rommel in je beddengoed? Stijfsel misschien? Is gewoon zetmeel. | |
Isegrim | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:13 |
Of bestaat er soms ook 'strijkvrij' beddengoed? (Wie strijkt er nou beddengoed, al dan niet strijkvrij? ) | |
djkoelkast | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:18 |
Daar heb ik het over, het is vaak beddengoed (hoeslakens, dekbedovertrek). Ik heb fabrikanten gebeld en die zeggen dat er een finish of coating op zit (die je "er wel weer uitwast"). Het is iets chemisch, ik heb van 1 fabrikant gehoord dat het kunsthars is, anderen "weten het niet". Het gaat trouwens veelal om de goedkopere varianten. Een verkoper die ik sprak had het over landen als India waar ze zich geen ene reet van welke norm dan ook aantrekken, het spul megagoedkoop produceren en dat komt hier dan vol bende op de markt. Maargoed, dat is een verkoper die zijn eigen, Europees geproduceerde producten aan de man wil brengen, of niet? Daarom leek het mij wel een Keuringsdienstonderzoekje waard. Ook die vraag heb ik gesteld, ik zei al: buiten mij en mijn vriendin komt er doorgaans niemand anders op de slaapkamer, dus waarom zou je het willen strijken. "gemak voor de huisvrouw" heb ik ook gehoord. | |
megamandy | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:23 |
Ja het is een resin (hars) finish. Heb dit alleen nog nooit bij beddengoed gezien | |
djkoelkast | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:24 |
https://cottoncounts.nl/hoeslaken-gstaad Voorbeeld. Anti-wrinkle laagje? Wat? Ponds voor je beddengoed? | |
megamandy | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:26 |
Nee dit klopt wel. In India en China en de meeste landen eromheen zijn genoeg rivieren bijvoorbeeld blauw van de indigo of wat voor een kleur op dat moment in de mode is. In de EU zijn er tegenwoordig wel genoeg richtlijnen maar veel productie gebeurd nog steeds in Azië en zoals je ook bij de docu van De slag om de klerenwereld ziet is er niet veel controle in die landen. Er is een hele lijst met verboden stoffen maar soms worden die alsnog gebruikt onder de noemer "zo goedkoop mogelijk". | |
#ANONIEM | zaterdag 2 mei 2015 @ 16:33 |
Leuk onderwerp, maar als je het niet zelf op internet kan vinden zullen ze er vast niets mee doen... Is een beetje de kant die de KvW op gaat: uitzoeken op internet hoe iets zit en er dan een paar leuke reisjes bij verzinnen. Ze komen niet meer echt met iets nieuws of schokkends heb ik het idee. | |
Teslynd | zaterdag 2 mei 2015 @ 19:21 |
Ik ben allergisch voor synthetische stoffen en bij 100% katoenen materialen is het altijd afwachten of het niet synthetisch nabewerkt is. Bijvoorbeeld strijkvrije sokken (wie strijkt er sokken?!). Maar strijkvrije katoenen blouses kan ik niet dragen, die blijken telkens een ongewenste nabehandeling gekregen te hebben. Omgekeerd heb ik wat katoenen dekbedovertrekken die niet gestreken hoeven te worden, gewoon even spannen en ze zijn netjes. In dit geval zal het gaan om wat jij zegt, kwestie van goed materiaal. Nee, zetmeel is er bij de eerste wasbeurt uit verdwenen. Daarom moet je nieuwe stoffen altijd voordat je gaat naaien eerst heet wassen, deed ik op 60º. . Je hebt dan het eventuele stijfsel eruit, de eerste krimp heb je achter de rug en je ziet of het tegen de wasmachine kan. Mijn 100% katoenen laken krijgen aan de zijkanten altijd harmonicavouwen. Als je daar niets aan doet, krijg je steeds meer vouwen en worden de lakens steeds smaller (ik doe een bovenlaken onder het dekbed). Bovendien veranderen die vouwlijnen in perforatielijnen. Dit betekent, dat voor mij de die vier randen gestreken moeten worden. | |
Isegrim | zaterdag 2 mei 2015 @ 19:24 |
Ik gebruik alleen hoeslakens. Geen last van. Gewone lakens lijken me maar onhandig. | |
Teslynd | zaterdag 2 mei 2015 @ 19:32 |
Gewone lakens zijn goedkoper en zoveel handiger in de was. | |
Isegrim | zaterdag 2 mei 2015 @ 19:36 |
Goedkoper? Dan ga jij zeker naar andere winkels dan ik... Maar die dingen raken onder je matras los en dan kun je zes keer per week je bed gaan opmaken en als ik érgens een hekel aan heb is het dat. | |
Teslynd | zaterdag 2 mei 2015 @ 19:42 |
Was wel lang geleden, dat ik ze kocht. Nu zou het deze worden: http://www.wehkamp.nl/Zoe(...)6&Blocks=0&View=Grid voor ¤ 23. Bij Ikea kan je waarschijnlijk wel een groot dekbed voor net onder de ¤ 20 kopen. Of je moet die akelige halfsynthetische nemen, die zijn echt goedkoop, maar van het type goedkoop is duurkoop. | |
Joosie200 | zaterdag 2 mei 2015 @ 20:28 |
Net de laatste uitzending gekeken. Hiervoor kijk ik KvW Topshow | |
golfer | woensdag 6 mei 2015 @ 21:38 |
Morgen: Nooit gedacht dat een grafsteen nog een schaduwzijde hebben kan. De Keuringsdienst ontvangt een verontrustende brief. Bij de productie van grafstenen zou kinderarbeid betrokken zijn, of wij dit nader zouden willen onderzoeken. Tot uw dienst mevrouw. In twee afleveringen doet de Keuringsdienst diepgravend onderzoek naar wereldhandel in de dood. Materie om stil van te worden. | |
golfer | vrijdag 8 mei 2015 @ 13:52 |
Interessant eerste deel wel. En de kinderarbeid is bekend, maar wordt ontkent. | |
Ajacied422 | vrijdag 8 mei 2015 @ 18:24 |
Ben benieuwd naar volgende week. | |
Stansfield | vrijdag 8 mei 2015 @ 19:53 |
Volgens mij is dat in vrij veel productiewerk wat in China/India/Bangladesh enz vaak heel veel schimmig in werkomstandigheden en kinderarbeid. Dat zie je ook in veel programma's over de kledingindustrie in die landen. Nu ook weer met de graniet. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 mei 2015 @ 20:42 |
Kinderarbeid top tien | |
golfer | donderdag 14 mei 2015 @ 17:41 |
Vanavond dus deel 2 over de grafstenen. | |
svann | donderdag 14 mei 2015 @ 20:56 |
Er zijn Indiase inspecteurs geëxecuteerd, zei de Duitse klokkenluider... Hoe hebben dit gefilmd dan? | |
golfer | dinsdag 19 mei 2015 @ 12:34 |
a.s Donderdag: Massaal overgewaaid uit het Midden Oosten, en toch populair! Granaatappels. Helaas doe je er gerust een kwartier over om de pitjes los te peuteren. Super dat de super daar een oplossing voor heeft. Kant en klare granaatappelpitjes. Gemak dient de mens, en de Keuringsdienst zoekt uit hoe gemak dat doet. | |
AnneX | dinsdag 19 mei 2015 @ 12:51 |
Misschien net als de mandarijntjes in blik? | |
djkoelkast | dinsdag 19 mei 2015 @ 12:59 |
Zo lang ben je daar niet mee bezig hoor, gewoon onder water heb je het zo voor elkaar. | |
Lienekien | dinsdag 19 mei 2015 @ 13:04 |
Halveren en dan flink tikken met de zijkant van een pollepel. Vijf minuten werk. | |
fotostarter | dinsdag 19 mei 2015 @ 15:16 |
leuke uitzending was dat. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 21 mei 2015 @ 20:57 |
Leuke aflevering over granaatappelpitjes met een aardige Indiër. | |
golfer | donderdag 21 mei 2015 @ 21:13 |
Voor 5 euro per dag 500 granaatappels met de hand ontpitten tegenover een machine in Israël. Jumbo weet wel waar het z'n kwaliteit vandaan haalt. | |
#ANONIEM | donderdag 21 mei 2015 @ 21:17 |
Ik kreeg wel een beetje klok klepel gevoel bij die Indiër. Haarnetjes op het land... 4 keer handen wassen.. | |
Oscar. | donderdag 21 mei 2015 @ 21:39 |
machinaal is niet altijd beter | |
HenkieVdV | vrijdag 22 mei 2015 @ 13:19 |
Goed bezig toch. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 mei 2015 @ 14:19 |
Niet echt. 5x je handen wassen is slechter dan 1x je handen goed wassen. Verder stonden die werkers daar ook gewoon te werken op blote voeten in hun sandalen. Dus ik geloof niks van die overdreven hygiene. Ook toen ze op dat veld waren dat ze een krantje onder de krat lagen tijdens het vullen ervan. Yeah right... Gewoon een (slecht) showtje voor de camera. Zelfde imo als die "konijnen-speeltuin" of het (erg klungelig) scheren ipv plukken bij de angora konijnen-aflevering van vorig jaar.. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2015 14:20:13 ] | |
pfefferkatze | vrijdag 22 mei 2015 @ 19:25 |
Dat handen wassen deden ze zo veel omdat Ersin het verneukte, na het handen wassen raakte ie van alles aan, dus dan was je ze opnieuw, zo gek is dat niet. Hij maakte die instructies min of meer belachelijk maar kon ze niet volgen. En het handen sterillizeren na het wassen rekenen jullie ook tot "wassen". Gaat in Nederlandse horeca niet anders maar het was wel duidelijk dat ze die dag extra veel hygiene deden (haarnetjes buiten ) wat ze normaal nooit zouden doen. Uiteindelijk ging Ersin nog met z'n mondkapje op z'n nek in plaats van voor zijn mond die fabriek in | |
fotostarter | vrijdag 22 mei 2015 @ 19:32 |
En dat stukje krant onder de mand dan? Die was nog zo strak als een biljartlaken. Dat gebruiken ze dus echt niet. Of ze pakken bij elke keer plukken een nieuw stuk krant? Nee lijkt me niet. Toevallig is een leverancier ooit eens in het programma geweest. Hij vertelde me dat ze een hele dag komen opnemen, wat uiteindelijk maar 4 minuten TV opleverde. Er komt nog heel wat knip en plakwerk achteraf. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 mei 2015 @ 19:59 |
Trouwe kijker Martijn lijkt me wel homofiel. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 mei 2015 @ 20:26 |
welnee gewoon omdat de camera erbij was. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 mei 2015 @ 20:48 |
Boeie | |
Isegrim | vrijdag 22 mei 2015 @ 21:46 |
Hoe is dat relevant? | |
golfer | maandag 5 oktober 2015 @ 17:49 |
Vanaf donderdag weer! Culinaire veldslag Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak-risotto! Ontdek in de eerste aflevering hoe een stelletje rijstkorrels in een identiteitscrisis kan raken. De Keuringsdienst van Waarde vertelt donderdag voor het eerst op tv over een culinaire veldslag rond de Middellandse Zee. | |
Makamba_ | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:40 |
joe wolk vast! | |
#ANONIEM | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:41 |
Doen hipsters ook al aan risotto? | |
AnneX | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:42 |
Haha roerbakrisotto | |
larry_flynt | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:44 |
Mooi programma | |
AnneX | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:46 |
Dan zijn we klaar in Sevilla ... | |
Nieuwschierig | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:52 |
Kijk uit meis.. inkijk | |
AnneX | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:54 |
Rijst voor hondenvoer ? | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:54 |
Risotto goed voor de hond als nieuwe TT aub | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:55 |
Mijn hond vreet roerbakrisotto kan ook als vervolg | |
Van_Poppel | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:56 |
Die Spaanse directeur geeft nu meer prijs dan hij had gewild. | |
AnneX | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:57 |
Ah...tis al voorbij... | |
Joosie200 | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:58 |
Lang leve de microfoon die nog aan stond Een grote popcornmachine | |
Nieuwschierig | donderdag 8 oktober 2015 @ 20:59 |
Vroeger had je de Caddy candybar. Die was ook van gepoftte rijst gemaakt. | |
AnneX | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:01 |
Dus blijkbaar heb je Carnaroli risotto rijst nodig?! Wáar te koop? http://keuringsdienstvanw(...)otto-alla-parmigiano | |
DeTolk | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:05 |
Manna toch ook? | |
DeTolk | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:07 |
Bij Italianen is dat echt, bij Hollanders niet | |
DeTolk | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:14 |
Jazeker | |
golfer | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:51 |
Die hele serieuze mensen op die rijsthandel-beurs in Vercelli. Hondenvoer. En de Excellent Arboriorijst van de AH is dus geen echte Arboriorijst. Geposte rijst uit Spanje verkopen als risottorijst. Leuk die opmerking op het laatst: als ede Italianen wraak willen nemen maken ze dus paellaroerbakrijst die maar 4 minuten nodig heeft voor de Spanjaarden. | |
Pietverdriet | donderdag 8 oktober 2015 @ 21:56 |
Al mijn honden zijn/waren gek op rijst. | |
Teslynd | donderdag 8 oktober 2015 @ 23:13 |
Ah, hier kwam die kortstondige mode in Zwitserland vandaan om de witte rijst met een gehakt uitje te koken. De rijst wordt er lekker van. Er was ook een tijdje een manie om er kluitje roomboter door te doen. Was net of je rijstebrij at, smaakte dus bijna nergens bij. | |
Ajacied422 | vrijdag 9 oktober 2015 @ 17:47 |
15 oktober Hij doet het geweldig op feesten en partijen, die bizarre anekdote over het allerduurste rund. Wagyu koeien? 22 oktober Kippenslacht: We zijn zot van kip. Maar we willen saté, niemand knuffelt een kip. Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt. Een half miljard. Dagelijks ruim een miljoen. | |
MrSalazar | vrijdag 9 oktober 2015 @ 18:11 |
Maar gepofte rijst kun je toch helemaal niet meer als rijst in gerechten gebruiken? Als het tenminste van die dingen zijn zoals de snoepjes hierboven (minus kleur en suiker). | |
#ANONIEM | vrijdag 9 oktober 2015 @ 19:10 |
Over 2 weken alweer kip? Kipfilet [10 Oktober 2013] Kip [19 April 2013] Kip [31 mei 2012] Maiskip [5 Maart 2009] Kip [11 April 2003] Eieren [10 Mei 2012] Ei [6 December 2005] Laat ze eens wat orgineels zoeken .. [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 09-10-2015 19:12:25 ] | |
pfefferkatze | vrijdag 9 oktober 2015 @ 19:12 |
Aldus het oordeel van twee Italianen zonder referenties of argumentatie. | |
golfer | vrijdag 9 oktober 2015 @ 20:19 |
2 Italiaanse experts die hun leven lang niets anders doen dan rijst keuren. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 oktober 2015 @ 20:36 |
AH belazerd je ook met aardappelen, dus waarom niet met rijst? | |
Oscar. | vrijdag 9 oktober 2015 @ 20:50 |
die mag je uitleggen | |
Pietverdriet | vrijdag 9 oktober 2015 @ 20:54 |
Verkopen import als NL aardappels, verkopen vage rassen als opperdoes ronde. | |
Teslynd | vrijdag 9 oktober 2015 @ 23:39 |
Doet AH dat zelf of hun importeurs? | |
golfer | woensdag 14 oktober 2015 @ 20:24 |
Morgen over Wagyu runderen. | |
golfer | donderdag 15 oktober 2015 @ 15:56 |
Marijn Frank heeft een film gemaakt die vanaf 3 december te zien is. De trailer: | |
vaduz | donderdag 15 oktober 2015 @ 15:58 |
Oke dan. | |
djkoelkast | donderdag 15 oktober 2015 @ 16:00 |
Kill it, cook it, eat it - alle series gezien. Daar lijkt ook wel wat inspiratie vandaan te komen. | |
Ajacied422 | donderdag 15 oktober 2015 @ 16:01 |
Aanvulling voor de komende weken 29 oktober Visolie Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes met visolie zijn niet aan te slepen. Je kunt er een steenrijke oliehandelaar mee worden zonder dat je naar een woestijn hoeft. De Keuringsdienst van Waarde vraagt zich af precies welk visje wordt platgeslagen voor hen die geen vis lusten. 5 november Cheddar Het is de meest eigenaardige kaas die je kopen kan. Cheddar. Verscholen achter plastic. Ieder plakje een eigen plasticje. De Keuringsdienst wil de cheese van de cheeseburger doorgronden. Hij is knalgeel en zakt in elkaar als je ernaar kijkt. Kledder cheddar. 12 november Bouillon Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie. De Keuringsdienst gaat in gesprek met illusionisten. 19 november Water bij de vis Water bij de vis. De industrie doet het en de Keuringsdienst komt erachter. Een verhaal over sjoemelaars die je met droge ogen een plens water verkopen. Mag het een onsje meer zijn? Techniek staat voor niets. Een vis op het droge kun je bijna twee keer zo zwaar maken. Ingespoten pangasius. Voer voor de Keuringsdienst. 26 november Krokant We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt. Wij van de Keuringsdienst zouden graag weten wat krokant eigenlijk is, en raken in gesprek met kraakwetenschappers. Proeven, dat doe je met je oren. 3 december Wijn Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op de ingrediëntenlijst zijn vergeten. 10 december Botox Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet. Ze hebben de meest giftige stof op aarde nodig, om de grachtengordel rimpelvrij te krijgen. Je weet niet wat je ziet. De Keuringsdienst over botox. Een hilarische aflevering, als je nog kunt lachen tenminste. | |
pfefferkatze | donderdag 15 oktober 2015 @ 16:17 |
Hee is dit nieuw dat ze van een heel seizoen al aankondigen welke onderwerpen en volgorde ze aandoen? Dacht dat we voorheen alleen van de eerstvolgende aflevering af wisten. Kijk uit naar de meeste afleveringen, ze klinken goed! Vooral die plastic cheddar ben ik benieuwd naar. | |
Ajacied422 | donderdag 15 oktober 2015 @ 16:17 |
Staat op de perssite van KRO/NCRV | |
Pietverdriet | donderdag 15 oktober 2015 @ 18:01 |
Kleddercheddar zijn die hamburgersmeltkaasplakjes die niets met cheddar te doen hebben. Heel wat mensen denken dat dit cheddar is, terwijl een boerencheddar erg lekker is. Je kan ze hier in D trouwens ook in andere kaasvariaties kopen. | |
#ANONIEM | donderdag 15 oktober 2015 @ 18:04 |
Goed gerijpte cheddar kan inderdaad heerlijk zijn. Die plastic smelttroep heeft weinig met kaas te maken. Al verwacht ik dat we in deze aflevering 10 seconden echte cheddar krijgen en voor de rest die gele plakken plastic | |
svann | donderdag 15 oktober 2015 @ 20:55 |
Lachen, die speciale koeien. Nederlandse boer had een parodie op YouTube gezien? | |
PowerLoungen | donderdag 15 oktober 2015 @ 20:57 |
Je koe bier laten drinken Achterlijke boer | |
Cheiron | donderdag 15 oktober 2015 @ 20:59 |
Ah gossie, die arme Nederlandse boer Moet zeggen dat ik ook altijd heb geloofd dat die beesten gemasseerd werden.. | |
Joosie200 | donderdag 15 oktober 2015 @ 21:02 |
Leuke aflevering. | |
svann | donderdag 15 oktober 2015 @ 21:03 |
Ah, de kleine boertjes moesten hun koeien binnen houden, daardoor werden ze stram en verloren hun eetlust. Tot ze bier kregen en zich extra vet vraten. | |
nietteserieus | donderdag 15 oktober 2015 @ 21:37 |
Was interessant, stukje van de domme boer vond ik wat jammer; goedkoop scoren ten koste van een domme, naïeve boer. Dat heeft een programma als de KVW toch niet nodig? | |
golfer | donderdag 15 oktober 2015 @ 22:07 |
Die domme boer die denkt dat het zo hoort met klassieke muziek, massage en bier. En dat allemaal vanwege een Youtube-filmpje dat uit een gefentaseerde Italiaanse film uit 1962 komt. Het Okura die 90 euro durft te vragen voor 5 kleine lapjes vlees. | |
DeeBee | zaterdag 17 oktober 2015 @ 09:11 |
Die boer deed geen vlieg kwaad verder. En of het nou naïef is of niet, hij zorgde wel met alle liefde voor z'n dieren. Leuke aflevering verder. | |
DeTolk | zaterdag 17 oktober 2015 @ 10:54 |
Dat is nog goedkoop in die kringen denk ik. | |
djkoelkast | zaterdag 17 oktober 2015 @ 11:01 |
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site. "is jullie kaas van plastic?" en dan een antwoord van "nee hoor" en dan ingrediënten van analoogkaas | |
Isabeau | zaterdag 17 oktober 2015 @ 11:10 |
Nou ja, het is niet letterlijk plastic Of het wel kaas is, is een ander verhaal. En ik erger me er al jaren aan dat die plakjes 'cheddar' genoemd mogen worden | |
djkoelkast | zaterdag 17 oktober 2015 @ 11:22 |
Het was geen letterlijk citaat, kan ook iets van 'nep' geweest zijn ofzo, hoe dan ook, van dat vieze gele spul wat mijn moeder vroeger wel eens tussen de tosti durfde te doen "het is toch smeltkaas". Ja mam, ik maak mijn tosti's zelf wel. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 oktober 2015 @ 13:00 |
Volgens mij zijn de plakjes smeltkaas wel van kaas gemaakt, met smeltzouten en andere ingredienten. Analoogkaas bevat helemaal geen kaas. | |
djkoelkast | zaterdag 17 oktober 2015 @ 13:04 |
Smeltkaas is 40-50% kaas en voor de rest vet, magere melkpoeder, zout, kleur/smaakstof, smeltzout. Dus een gedeelte kaas, een gedeelte kleur en smelt, de rest analoogkaas. | |
golfer | donderdag 22 oktober 2015 @ 12:13 |
Vanavond over de kippenslacht. We zijn zot van kip. Maar we willen saté, niemand knuffelt een kip. Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt. Een half miljard. Dagelijks ruim een miljoen. | |
djkoelkast | donderdag 22 oktober 2015 @ 12:31 |
Ik knuffel wel kippen En wij eten hier in huis ook helemaal geen kip. | |
Nieuwschierig | donderdag 22 oktober 2015 @ 18:51 |
Hier ook alleen van het varken, al schijnt rookworst ook veel kip te bevatten. | |
djkoelkast | donderdag 22 oktober 2015 @ 19:08 |
Als je goede verse rookworst koopt is het alleen varkensvlees. Als je een rookworst uit het onderste schap van de supermarkt vist voor 80 cent dan heb je een grote kans op kippenseperatorvlees. | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:38 |
Ik word maar vegetariër | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:39 |
mag dit wel zo op de vroege avond | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:40 |
Bleke turk is bleker | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:42 |
Plukon, de grootste kippenslachter | |
alors | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:42 |
Idd Maar kan het me wel voorstellen. | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:43 |
Het is geen fijn gezicht nee | |
svann | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:43 |
Net kip op. | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:43 |
ketok! | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:44 |
Jeeej!! Spannunddd | |
MrSalazar | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:44 |
Cha zitte hollander! | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:45 |
Krijgt ie zo een trap in zijn gezicht | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:46 |
Waar Nederlanders goed in zijn, kippen slachten | |
vuvuzela | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:46 |
Mooi gezicht die slachtlijnen | |
svann | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:46 |
Vroeger, toen men nog thuis slachtte, ging er toch wel eens een kip zonder kop vandoor? Vandaar de uitdrukking. | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:47 |
Je zou maar de hele dag naar die kippenposter moeten kijken | |
derLudolf | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:48 |
Nooit geweten dat er twee fabrikanten waren van kippen slacht lijnen in NL. Meyn was mij onbekend, kende alleen Marel-Stork. Ben er ook trots op, maar ook omdat er veel mensen van mijn studie bij Marel Stork werken | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:49 |
En wie zijn idee was het om die poster zovaak achter elkaar op te hangen | |
derLudolf | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:49 |
Is dat een serieuze vraag? Ik heb het vaak genoeg zien gebeuren | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:50 |
je zal maar een kip in de pot vinden | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:50 |
Ik hoop dat narcose niet werkt met CO2 | |
derLudolf | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:50 |
Tot 35.000 kippen per uur kunnen ze aan dacht ik | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:51 |
Kippenauswitch en dan zo'n muziekje eronder | |
svann | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:52 |
Diervriendelijk laten stikken? | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:52 |
Het licht aan het einde van de tunnel | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:53 |
Hij wordt steeds witter, bijna net zo wit als zijn pak. RAL9001tje heur | |
Pietverdriet | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:54 |
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder. Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" ) Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt. Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens, | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:54 |
je iPad is net als een spiegel, het laat je waren aard zien | |
Oscar. | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:55 |
En daar ging haar vinger | |
alors | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:56 |
Die muziek | |
derLudolf | donderdag 22 oktober 2015 @ 20:57 |
Idd ze willen het erger maken dan het is. Herkende die machine van net: http://marel.com/poultry-(...)ler-k-15/373?prdct=1 13.500/uur dus. | |
#ANONIEM | donderdag 22 oktober 2015 @ 21:05 |
Ben blij dat ik vegetariër ben zeg. | |
luxerobots | donderdag 22 oktober 2015 @ 21:16 |
Breivik is ook aanwezig. | |
Joosie200 | donderdag 22 oktober 2015 @ 22:05 |
Ze weten het wel te combineren hé | |
derLudolf | donderdag 22 oktober 2015 @ 22:20 |
Hoezo, mooi stukje technologie toch? Dit fileetjes eruit snijden lijkt makkelijk, maar elke kip is anders. Je wilt van elke kip zoveel mogelijk filet eruit snijden. 10.000 kippen uur waarbij je bijvoorbeeld 20 gram laat zitten, dan loop je ¤1500 mis per uur als je ¤3/kg rekent | |
Dragonberry | donderdag 22 oktober 2015 @ 22:22 |
Minst dier onvriendelijke manier van slachten in de massa productie.. Blijft interessant om te zien, goed om te weten hoe die kipfilet in het plastic bakje terecht komt. | |
eddehaas | donderdag 22 oktober 2015 @ 22:58 |
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik. | |
#ANONIEM | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:03 |
Dat denk ik ook. | |
icecreamfarmer_NL | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:08 |
Dat is gvd net een folder voor een auto of een ander product . Die naam kan ook zo uit terminator komen. | |
ClapClapYourHands | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:20 |
Ik heb zin in een KFC bucket | |
djkoelkast | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:36 |
Ik eet sowieso gewoon helemaal geen kip, ook geen producten waar kip in zit (voor zover ik weet en kan controleren natuurlijk). Wel eieren, van onze eigen kippen. Separatorvlees is natuurlijk ook gewoon vlees, maar het wordt wel een soort 'restjesgehakt' dus het is wel van het goedkoopste. | |
Teslynd | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:47 |
Zo op het eerste gezicht is het verschil tussen de runder- en kippenslachterij dat de runderen groot en zwaar zijn. Je hebt niet de hele dag die hysterische laaghangend draaiende hangband voor ogen. Ik begrijp niet dat de slachterijen zo moeilijk deden over filmen van het proces. In de gaskamer schuiven is een nette manier van verdoven. De getoonde handmatige manier is dat ook, maar die heeft wel een toelichting nodig. Net als bij de video van de rundrslachterij zit de pijn tegenwoordig vooral bij het verzamelen en transporteren. Runderen moet zelf lopen. Daar kan je verbetering bereiken door er meer tijd in te steken ze in de transportwagen en door de gang van het abattoir te krijgen. Bij de Franse slachterij die onlangs gesloten werd, was te zien hoe de slachtdieren levend aan één achterpoot opgehangen werden. Dat is iets wat je liever niet op tv laat zien en het is ook bij de Wet verboden om dat zo te doen. Bij de video van de runderslachterij was nog te zien hoe er ontleed werd en dat er vrijwel geen afval over bleef. Het rund wordt (of werd) vrijwel geheel gebruikt. | |
derLudolf | vrijdag 23 oktober 2015 @ 06:51 |
Ken het proces al langer (twee keer bij Marcel Stork geweest) en eet nog steeds kip. Ik vond het wel meevallen wat te zien was | |
derLudolf | vrijdag 23 oktober 2015 @ 06:54 |
Precies, heel smakelijk ziet het er niet uit, karkassen die bovenin de machine gaan en een vleesdrap die er aan de zijkant uitkomt maar met het vlees zelf is niets mis. | |
Stansfield | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:02 |
Ik vond het ook wel een beetje zoeken naar sensatie. Het woord vergassen blijven gebruiken bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat feitelijk ook zo maar dat heeft toch een iets andere lading. De minst dieronvriendelijke manier vond ik wel een goede bewoording van die man. Slachten is natuurlijk nooit diervriendelijk. | |
DeeBee | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:16 |
Ik vond het niet een erg goede aflevering. Voornamelijk omdat er geen duidelijk 'doel' of boodschap was... Als het inderdaad het shockeren was, dan vind ik het alleen maar triest en snap ik de terughoudende reacties van de slachters ook. Die lieten het prima zien uiteindelijk en spraken er ook normaal over. Mensen inzicht verschaffen hoe de massaproductie werkt is ook goed, maar dat kwam ook niet per se lekker uit de verf. En een hoop was al eens duidelijk, weinig vernieuwends deze aflevering. Het moreel verheven 'ow, maar wie eet dan ook dit soort vlees!' wat hier gelijk weer neergezet wordt vind ik ook een beetje vermoeiend trouwens na afleveringen die massaproductie laten zien. Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken en 'dat ze dan maar geen vlees moeten eten' vind ik ook geen goed antwoord, want dat is een gedwongen keuze op die manier... Moreel kunnen kiezen en handelen omdat je het kan betalen vind ik namelijk niet echt 'beter' of 'bewuster' gedrag. Meer bewustzijn creeren bij mensen over de voedselindustrie kan echter geen kwaad, maar de aflevering van gisteren voegde weinig toe (al is dat misschien vooral zo omdat ik alles van de KVW en Wilde Keuken gezien heb). | |
eddehaas | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:16 |
Vind het nou eenmaal niet zo fris allemaal, al die dieren opgepropt leven eerst, dan dat slacht proces. Ook bij koeien, varkens, gebruikt van antibiotica noem het allemaal maar. Daarom eet ik geen vlees. | |
eddehaas | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:17 |
Dat is echt totale onzin. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:17 |
KvW is niet meer wat het was. Ik vind t echt een stuk minder 'leuk' geworden. | |
DeeBee | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:27 |
Ik wil het niet veranderen in een wel of niet vega discussie etc. En de argumenten die jij noemt om geen vlees te eten zijn prima en hebben niks met budget te maken inderdaad. En het is waar dat je natuurlijk een bewuste consument kunt zijn ongeacht je budget, maar stel dat vlees zo duur wordt gemaakt vanwege regels omtrent het fokken en slachten etc., dan creeër je natuurlijk weldegelijk een situatie waarin de keuze voor je gemaakt wordt als je niet zoveel kunt besteden. Misschien is dit alsnog een betere keuze, om het onbereikbaarder te maken voor meer mensen, omdat de vleesindustrie nou eenmaal heel veel grondstoffen kost ook, maar in mijn ogen beperkt het weldegelijk de keuze vrijheid van consumenten. En het gedweep met 'bio' en wat dan nog waar sommige mensen een handje van hebben is vaak alleen mogelijk vanwege hun budget. En tuurlijk kan je ook matigen qua frequentie met vlees en creatiever koken dan overal een pond kipfilet doorheen gooien, daar ben ik ook wel voor. Maar ik vind in de basis weinig mis met de efficientie die gisteren getoond werd, er wordt altijd gedaan alsof dat iets is wat verschrikkelijk is... | |
McNulty | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:30 |
Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees. Nee, maar serieus de risico's bij het eten van vlees zijn verwaarloosbaar mits je het goed bakt. | |
McNulty | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:35 |
Ik vond de aflevering niet echt schokkend verder. Het industrieel slachten kende ik al. En het vergassen van de kippen vond ik een fijnere methode dan eerst electrocuteren als verdovingsmiddel. Ook werd er met de muziekkeuze wel een bepaald sfeertje geforceerd die ik verder overbodig vond. | |
eddehaas | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:42 |
Daar heb ik het niet over ik snap dat het veilig is. Het idee vind ik niet "fris" de manier van productie, de impact die het heeft of mens/milieu. Het gesjoemel ermee, beenham maken van stukken vlees aan elkaar lijmen met een nep bot erbij dat soort onzin.. | |
eddehaas | vrijdag 23 oktober 2015 @ 10:44 |
Volgens mij wordt de prijs nu vooral kunstmatig laag gehouden met subsidies etc, het is nu niet echt duur ofzo. Als je stopt met vlees eten ben je goedkoper uit. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 oktober 2015 @ 12:38 |
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker. Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan. | |
Stansfield | vrijdag 23 oktober 2015 @ 13:48 |
Ik vond het van die opveegmachine ook niet echt heel zacht gaan. Die man vertelde dat een machine dan voorzichtiger met de kippen omging dan een persoon die de hele dag 5 kippen per keer vangt en dat wat wilder kan doen na verloop van de avond. Dus dat is denk ik meer een kostenplaatje dan dat het veel voorzichtiger is voor de kip denk ik. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 oktober 2015 @ 13:48 |
Wat zou er volgens jou dan moeten gebeuren, iedere poelier moet zijn kippen met de hand slachten? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 oktober 2015 @ 14:08 |
Nee, maar ik vroeg me wel af of al dat gehannes met levende dieren nou nodig is. Je zou je ook kunnen voorstellen dat de verwerking in de fabriek gebeurt, maar dat het doden al op de boerderij gebeurt. Dat scheelt dan tenminste het transport van levende wezens, opgepropt in kratten. | |
golfer | vrijdag 23 oktober 2015 @ 14:11 |
Dan zou elke boerderij/fokkerij een eigen slachtinrichting moeten hebben en zijn die fabrieken dus overbodig. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 oktober 2015 @ 14:22 |
Ja, dat zou dan moeten. Ik heb er totaal geen verstand van, maar ik denk niet dat een ruimte om kippen te vergassen enorm kostbaar hoeft te zijn. Zeker niet als je het vergelijkt met het zelf ontwikkelen van zo'n opveegmachine. Als een fokker dat kan betalen, dan kan-ie ook wel een ruimte voor het vergassen betalen. En nee, die fabrieken zijn dan niet overbodig. Het doden is immers slechts één van de vele dingen die daar gebeuren. Ten opzichte van de situatie nu zou het verschil alleen zijn dat de kippen daar al dood aankomen. | |
golfer | vrijdag 23 oktober 2015 @ 14:30 |
Minder vers dus. In de slachtfabriek worden de dieren meteen verwerkt. In jouw geval ga je dode dieren vervoeren. | |
DeeBee | vrijdag 23 oktober 2015 @ 14:32 |
Ik neem aan dat ze de beesten niet op locatie doden omdat het verwerken dan (erg) snel moet gebeuren en ze bijv. veel koeling zullen nodig hebben ook. | |
golfer | vrijdag 23 oktober 2015 @ 15:34 |
Als de kip zou kunnen kiezen... http://keuringsdienstvanw(...)an-de-keuringsdienst | |
Pietverdriet | vrijdag 23 oktober 2015 @ 16:00 |
Kom net thuis, denk ik kijk de aflevering terug
| |
golfer | vrijdag 23 oktober 2015 @ 16:02 |
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 oktober 2015 @ 17:22 |
Terwijl hij gewoon tijdens prime-time om 20:30 uitgezonden is. En dan op internet pas na 22:00 mogen kijken... Snapt iemand de NPO nog? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 oktober 2015 @ 19:02 |
Ja, dat zal vast meespelen. Er is natuurlijk over nagedacht en dit is als optimale oplossing bedacht. Ik vind alleen al dat gehannes met levende dieren niet zo'n fijn aspect ervan. | |
Isabeau | vrijdag 23 oktober 2015 @ 19:07 |
Komt er seks met dieren in voor dat je het pas na 10 uur kan bekijken? | |
Pietverdriet | vrijdag 23 oktober 2015 @ 19:09 |
Tja, series en films met veel geweld, het journaal met echte oorlog en rampen, dat mag voor tienen, maar kippenslachtmachines is teveel voor de kinderziel | |
Isabeau | vrijdag 23 oktober 2015 @ 19:10 |
Is niet goed voor de vleesindustrie; worden die kinderen prompt vegetariër | |
Pietverdriet | vrijdag 23 oktober 2015 @ 19:21 |
Verder denk ik dat de vleesindustrie haar stinkende best doet mensen tot vegetariers te maken met het baggervlees wat ze produceren. | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 23 oktober 2015 @ 23:07 |
Ik vond die kippen er bij het vergassen nou niet echt uit zien alsof ze rustig in slaap vielen Die snakkende bekjes achter de ruit. Wel erg stemmingmakende aflevering met die dramatische muziek en dat eindshot. | |
Teslynd | zaterdag 24 oktober 2015 @ 01:51 |
Die opveegmachine is niet echt een goede manier, maar de handmatige evenmin. Dan krijg je een nare jacht, waarbij dus de kippen aan de poten ondersteboven als een bos takken vasthouden worden en bang als ze zijn in kratten gestampt terwijl ze spartelen en fladderen. Als de stal vol is, heb je ze zo opgepakt, maar bij een halfvolle stal is het al rennen en fladderen. Dan breken er per ongeluk wat botjes. Op die opveegband raken ze versuft (vast met hartkloppingen en zo) en ze komen relatief kalm (door trauma) in de kratten. Het is een soort voorverdoving die vermoedelijk minder tot kwetsuren leidt. Op sommige vissersboten heb je wel een complete visverwerking, maar dat zijn dan zeekastelen die bovendien een zeer grote vangst moeten behalen om rendabel te werken. De slachterij valt weinig op aan te merken. Logisch, ze hebben baat bij snelle en hygiënische effectieve procedures. Het gaat om het verzamelen en transporteren. Dat lukt alleen diervriendelijk als je je eigen paar dieren naar de lokale zelfslachtende slager brengt. Op grote schaal breng je verbetering in door in eigen land te slachten. Heel even hebben de lokaties op de vleesverpakkingen gestaan: hier de veeteelt, in Oostenrijk het slachten en dan weer in een ander land de verwerking. En dat was dan nog biologisch vlees. 't Is vast niet voor niets weer uit de verpakkingsinfo verdwenen. Bij slachten in eigen land is er de rit van de boer naar het abattoir. Bij transport naar een ander land is er vermoedelijk ook verzameltransport van verschillende boeren met extra volgestampte veewagens waarbij ook nog bespaard wordt op drinken en rust, al worden deze wettelijk voorgeschreven. | |
Teslynd | zaterdag 24 oktober 2015 @ 02:07 |
Vergassen is verstikken. Dat gaat alleen pijnloos met koolmonoxide en als dat kon, hadden ze dat vast wel gedaan of gaan ze dat alsnog doen. Elke kip afzonderlijk snel doden moet dan met apparaten waarin ze onbewegelijk vastgezet worden, beetje zoals die elektroshock-klem. Dat krijg je niet kipvriendelijk voor elkaar. De elektroshock via een waterbad betekent aan de poten levend ondersteboven gehangen worden. Een alternatief is misschien niet de gaskamer maar de watersnoodkamer. Is dat beter? Vergt waarschijnlijk meer schoonmaak en onderhoud. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 09:34 |
Kooldioxide | |
Bravebart | zaterdag 24 oktober 2015 @ 10:57 |
Met CO ook, maar ze gebruiken idd meestal CO2 | |
Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 13:06 |
CO is heel erg gevaarlijk om mee te werken, denk niet dat dit in kippenslacht wordt ingezet. | |
Tamabralski | zaterdag 24 oktober 2015 @ 18:38 |
Boerenkazen zijn een openbaring. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 21:17 |
. Wel goed op temperatuur laten komen en niet koelkastkoud eten, maar dat geld voor alle kazen. |