abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 27 maart 2015 @ 11:18:19 #1
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151086319
Wat willekeurige plaatjes









En op verzoek:


meer op: http://i166.photobucket.com/albums/u101/gbfc/Shodai/Gundam

Informatieve websites:
Uchiyama Nederlandse website met heleboel info over Japan.
Japan-Guide Uitgebreide website met veel informatie.
Japan De echte Wikipedia-site over Japan.
Tozai Reisbureau voor oa. JRpassen en vliegtickets.
Huis ten Bosch

Internationale vliegvelden:
vliegveld Tokyo (Narita)
vliegveld Osaka

Ambassades:

Japanse ambassade in Nederland:
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3469544
http://www.nl.emb-japan.go.jp/

Nederlandse ambassade in Japan (Tokyo):
Shibakoen 3-6-3
Minato-ku, Tokyo, 105-0011
Tel: 03-5776-5400
http://www.oranda.or.jp/index/english/index.html

Nederlands consulaat in Japan (Osaka-Kobe):
Twin 21 MID Tower
33rd Floor
Shiromi 2-1-61
Chuo-ku
Osaka City, 540-6133
Tel: 06-6944-7272
http://www.oranda-cg.or.jp


FAQ

Studeren/stage in Japan by xienix84

Studeren in Japan kan via bijvoorbeeld een stage(je kan ook gewoon vakken volgen). Voor een stage heb je meestal een contactpersoon bij je eigen universiteit nodig die weer mensen in Japan kent. Via die weg kan je vaak een stage regelen, en bijvoorbeeld proberen buitenlandbeurzen aan te vragen als je zelf de financien niet hebt. Op deze manier kan je een lab vinden waar je een stage kan doen. Met bedrijven gaat het naar mijn weten wat moeilijker om een stage en/of werkplek te vinden. Je zal dan toch een internationaal bedrijf moeten zoeken denk ik. Japanse bedrijven nemen niet snel buitenlanders aan, zeker niet als die buitenlanders weinig Japans kunnen. Ga er bij een binnenlands bedrijf vanuit dat vrijwel niemand daar fatsoenlijk Engels kan.

Bedenk ook dat een stage in Japan lange uren betekent. Je kan niet op je gemak Japan verkennen, maar wordt geacht veel en lang te werken. Soms is dat echt stress en niet voor iedereen weggelegd denk ik.

Je kan natuurlijk ook naar het bureau buitenland van je universiteit gaan. Daar kan je kijken met welke Japanse universiteit jouw universiteit een exchange agreement heeft. Dan kan je bijvoorbeeld een of twee semester daar studeren terwijl je collegegeld in Nederland betaald. Je kan dan contact opnemen met de Japanse universiteit die dan bijvoorbeeld woonruimte oid voor je kunnen regelen. Voor zover bij mij bekend hebben veel Japanse universiteiten ook speciale Japans lessen voor buitenlandse studenten. Iedere universiteit in Japan heeft wel een programma voor buitenlandse studenten.

Wat ik zelf heb gedaan is het Junior Year Program in English(JYPE) aan Tohoku University in Sendai. Voor zover ik weet kan je daar alleen aan meedoen als je bachelor biologie aan de Universiteit Utrecht bent aangezien die een special exchange agreement hebben( maar goed, helaas doet vanuit Utrecht amper iemand mee en vanaf de JYPE website kan je ook aanmeldingsformulieren downloaden). Het is een programma waar ongeveer 54 studenten per jaar aan mee kunnen doen, studenten van over de hele wereld. Ongeveer de helft daarvan komt in aanmerking voor een beurs. Biologie in Utrecht krijgt elk jaar sowieso één beurs(die had ik dus, maakt t erg makkelijk). Het programma bestaat uit 3 delen. Japanse lessen, lessen in het Engels(betreffende engineering, science(bio) educatie en Japanse cultuur; het programma is dan ook alleen voor mensen in engineering, science of education bachelors). En het derde deel is een research project wat je doet in een lab. Daarnaast heb je genoeg tijd om rond te reizen, mensen te leren kennen, vrije tijd te hebben en zijn er veel uitstapjes(geregeld door het internatioal office en vrijwilligersgroepen). Echt een chance of a lifetime. Geweldige kans!!!

Daarnaast kan je natuurlijk Japans studeren en via die studie naar Japan gaan. Bij een homestay verblijf je in een Japans gezin. Dit kan in een vakantie van 2 weken, tot een verblijf tot een jaar. Je betaald dan natuurlijk wel. Ik weet hier zo geen speciale website voor, maar je kan gewoon googlen op \\\'homestay Japan\\\', dan vind je vast wel wat.

En natuurlijk het belangrijkste deel van de o/p

ETEN :Y) :Y) :Y)


http://www.justhungry.com/images/tonkatsu.jpg
http://www.yumeshigoto.gr.jp/kameraman/gyoza.jpg
http://www.daninjapan.com/1.19/yakitori.jpg
http://www.onmyplate.org/hotei_katsucurry.jpg
http://www.thekua.com/ran(...)6/03/okonomiyaki.jpg

Ow ja en als tip, de Yakitori die ze bij de Makro verkopen smaken bijna hetzelfde als in Japan *O* Toevoeging: daarover zijn de meningen verdeeld. :D
De Okonomiyaki van de Japanese Pancake World in Amsterdam zijn daarentegen niet te vreten. -O- Volgens poepoog dan. Ik vond het daar wel lekker. *O*



Oishinbo (美味しんぼ?, lit. "The Gourmet") is a long-running cooking manga written by Tetsu Kariya and drawn by Akira Hanasaki. The manga's title is a portmanteau of the Japanese word for delicious, oishii, and the word for someone who loves to eat, kuishinbo.

Japan docu's

Japanorama

Serie van de BBC met Jonathan Ross. Niet meer op TV maar te downloaden bij de betere sites.


Bekijk deze YouTube-video

No Sex Please, We're Japanese - BBC Documentaire over het dalende geboortecijfer in Japan.

Citibank pinautomaten in Japan
www.citibank.co.jp/en/banking/branch_atm/pdf/atm.pdf

Wie is wanneer in Japan?

Aurelius 25 september - 27 oktober 2014
Kabuto_Raiger 29 Juli - 29 Augustus 2014
happynjitram Woonachtig in
IntensiveGary 28 december tot pakweg 10 januari. Jaarlijks.
Lyrebird Woonachtig in
Kill-em-all Woonachtig in

[ Bericht 3% gewijzigd door UIO_AMS op 27-03-2015 15:32:02 ]
Haters everywhere but I don't really care.
  Moderator vrijdag 27 maart 2015 @ 15:33:04 #2
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_151094575
OP aangepast. Ik snap niet waarom die youtubevideo door de tekst staat. Dat krijg ik niet goed. Dat was ook al zo bij de vorige delen. De rest is wel beter nu.

En ipv hier commentaar leveren, hadden jullie ook gewoon de plaatselijke mod even kunnen vragen. Het is niet dat jullie niet weten hoe dat moet. :{w.

Topic weer opgeschoond.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_151227342
Nou mijn eerste week japan zit erop. Wat een fantastisch land, zelden zulke vriendelijke en behulpzame mensen meegemaakt.

Helaas heeft japan wel 2 dingen voor mij verpest. sushi en de Kobe steak. Man man man wat is dat goddelijk!

Ik heb verder de vele tips van de vorige topics gebruikt om de reis wat meer vorm te geven.

Ondanks het feit dat ik de eerste dagen gigantisch veel last van mijn jetlag had en misschien toch wel een klein beetje oververmoeid was was, heb ik toch vele dingen kunnen zien.

Ik ben op dit moment in kobe en slaap in een capsule hostel, ondanks dat het erg netjes en goedkoop is moest ik toch wel even wennen aan het gezamenlijk en zittend (!) douchen. Ach je ziet de beste mensen toch nooit meer.

De komende dagen staan in het teken van kyoto en hiroshima. Voor de rest ga ik het nog even uitzoeken. Tips zijn (wederom) van harte welkom.
pi_151227539
In Hiroshima- hiroshima style okonomiyaki eten. En naar Miyajima gaan!

Kyoto- vermijd de bus zoveel mogelijk

Leuk om te horen dat je het leuk hebt iig!
pi_151227848
Pak de fiets in Kyoto. Zo'n fun gehad daarmee, zoveel gedaan. Af en toe zwaar, fietsen naar Kiyomizudera en vanuit daar langs het water naar Kinkakuji en de rest. Dagje op de fiets ook naar Fushimi gegaan. Alles is daar te doen op de fiets. O+
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
pi_151227898
Fietsen is ook leuk in de omgeving van Arashiyama, zeker met dit weer. En als je daar toch bent kun je 't monkey park meenemen. Mooi uitzicht over cherry blossom bomen :)
pi_151230460
quote:
17s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:41 schreef ROFLOL het volgende:
Pak de fiets in Kyoto. Zo'n fun gehad daarmee, zoveel gedaan. Af en toe zwaar, fietsen naar Kiyomizudera en vanuit daar langs het water naar Kinkakuji en de rest. Dagje op de fiets ook naar Fushimi gegaan. Alles is daar te doen op de fiets. O+
Zo dat fietsen had ik nog aardig onderschat inderdaad, vooral de afstand van Kyoto Station richting Ginkakuiji. Helemaal kapot aan het eind van de dag, maar zou het zo weer doen. O+
Op donderdag 9 mei 2013 16:42 schreef tong80 het volgende:
Je bent de grootste kut-user van FOK! realiseer je je dat ?
pi_151231721
inderdaad, fietsen! als je gewoon wat dichterbij blijft in kyoto, is het goed te doen (de stad is ongeveer maatje amsterdam) en het leukste is wat je onderweg allemaal tegenkomt aan onverwachte tempels en plekjes.

vergeet niet je licht aan te doen gelijk als het begint te schemeren... ik werd gelijk staande gehouden door een agent, gelijk background check via portofoon...
wel een hele mooie vrouwelijke agent, die streng maar toch vriendelijk was, dat dan weer wel...
pi_151235769
Als we het toch over fietsen hebben, iemand ook wel eens gefietst in Tokyo? Hier in Amsterdam rij ik fixed gear dus eigenlijk is het een natte droom om in Tokyo te fietsen, helemaal fixed als het kan. Vorig jaar zag ik genoeg mensen fietsen op de stoep en fixies door de straten. Zit er in mei, dus misschien maar eens kijken.
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
  woensdag 1 april 2015 @ 00:31:02 #10
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151248897
Gisteren 30km gefietst in Kyoto :)
Elektrische fiets gehuurd, das wel ff wat lekkerder rondom Golden Pavilion :D
Fushimi Inari is leuk, en van Maruyama Park naar Kiyumizudera lopen...

Foto's....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 74% gewijzigd door matthijst op 01-04-2015 00:40:53 ]
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 1 april 2015 @ 01:26:49 #11
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_151249712
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 00:31 schreef matthijst het volgende:
Gisteren 30km gefietst in Kyoto :)
Elektrische fiets gehuurd, das wel ff wat lekkerder rondom Golden Pavilion :D
Fushimi Inari is leuk, en van Maruyama Park naar Kiyumizudera lopen...

Foto's....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kinkaku-ji _O_

Fietsen in Japan is erg leuk. Heb het zelf ook gedaan in Kyoto, Hiraizumi (de 'golden hall' Konjiki-do in het Chuson-ji complex moet je echt zien!) en Hirosaki (samurai huizen en een heel mooi kasteeltje).

Waarschijnlijk in 2016 weer naar Japan. Kyushu en Okinawa denk ik :)
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_151254516
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 00:31 schreef matthijst het volgende:
Gisteren 30km gefietst in Kyoto :)
Elektrische fiets gehuurd, das wel ff wat lekkerder rondom Golden Pavilion :D
Fushimi Inari is leuk, en van Maruyama Park naar Kiyumizudera lopen...

Foto's....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mag ik vragen waar je die elektrische fietsen hebt gehuurd? Want ik had een winkel gevonden op internet maar die blijkt dus niet meer te bestaan.


Dank allen wederom voor de tips!
  woensdag 1 april 2015 @ 10:40:11 #13
160961 Evi_90
Met de groeten van Johannes V.
pi_151254793
quote:
7s.gif Op woensdag 1 april 2015 01:26 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Kinkaku-ji _O_

Fietsen in Japan is erg leuk. Heb het zelf ook gedaan in Kyoto, Hiraizumi (de 'golden hall' Konjiki-do in het Chuson-ji complex moet je echt zien!) en Hirosaki (samurai huizen en een heel mooi kasteeltje).

Waarschijnlijk in 2016 weer naar Japan. Kyushu en Okinawa denk ik :)
Ik heb (helaas) geen plannen om naar Japan te gaan, maar wat een gave foto's! _O_
Nog meer reden om dat land te bezoeken.
Het is patat.
  woensdag 1 april 2015 @ 13:16:31 #14
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151259857
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2015 10:28 schreef Kruitdampje het volgende:

[..]

Mag ik vragen waar je die elektrische fietsen hebt gehuurd? Want ik had een winkel gevonden op internet maar die blijkt dus niet meer te bestaan.


Dank allen wederom voor de tips!
Hier, bij Kyoto Station: http://www.kyoto-option.com/en/reservation/index.html
Model AE

Dat zijn redelijk normale fietsen. Eerder bij een andere gehuurd maar dat waren van die kleine rotfietsjes. Deze waren perfect :)
Haters everywhere but I don't really care.
  donderdag 2 april 2015 @ 13:55:54 #15
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151293158
Shinkansen:


Ueno:
Haters everywhere but I don't really care.
pi_151293221
Leuk, de foto's! O+
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_151293474
O+

Zo zonde dat ik weer sakura net mis dit jaar! Volgend jaar maar dan. :9
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
pi_151293682
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:16 schreef matthijst het volgende:

[..]

Hier, bij Kyoto Station: http://www.kyoto-option.com/en/reservation/index.html
Model AE

Dat zijn redelijk normale fietsen. Eerder bij een andere gehuurd maar dat waren van die kleine rotfietsjes. Deze waren perfect :)
Helaas waren de grote fietsen op maar alsnog een geweldige dag gehad in Kyoto, het was echt heerlijk weer en heb erg veel gezien.

Aan de hand van maps.me, gisteren toevallig gevonden, lekker de hele dag door kyoto kunnen navigeren zonder telkens WiFi nodig te hebben.

Heb niet alle tips kunnen bezoeken, maar hopelijk kan ik volgende week nog een dag in Kyoto spenderen.
  donderdag 2 april 2015 @ 15:00:53 #19
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151295578
Heb zon simkaart gehaald, 30 euro voor 15 dagen, 100MB per dag. Wel handig met Google Maps en Hyperdia.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_151296575
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2015 15:00 schreef matthijst het volgende:
Heb zon simkaart gehaald, 30 euro voor 15 dagen, 100MB per dag. Wel handig met Google Maps en Hyperdia.
Ja ik lees de beste ideeën helaas pas als ik al in het land van bestemming ben..
pi_151419052
Ik ben mijn fotoboek van Japan aan het maken, en heb hierin altijd een overzichtje met afstanden, ik kan alleen nergens vinden hoelang het standaard rondje van Hakone is in kilometers (of miles). Het staat overal alleen in tijd. Iemand enig idee hoeveel km dit is of waar ik dat terug kan vinden? Japanguide is ook enkel in tijd.
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_151419838
Ik wil een sumo dag meepakken in mei dit jaar, vorig jaar gemist. Kan ze nu wel bestellen via de website, maar kan ik ook gewoon een paar dagen van te voren (of dag zelf, al denk ik dat niet) daar heen gaan en een kaartje kopen? Niet echt duidelijk op website namelijk.
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
  dinsdag 7 april 2015 @ 01:36:53 #23
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151439435
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 15:38 schreef koei het volgende:
Ik ben mijn fotoboek van Japan aan het maken, en heb hierin altijd een overzichtje met afstanden, ik kan alleen nergens vinden hoelang het standaard rondje van Hakone is in kilometers (of miles). Het staat overal alleen in tijd. Iemand enig idee hoeveel km dit is of waar ik dat terug kan vinden? Japanguide is ook enkel in tijd.
Google maps zit zo'n meetlintje, kan je het zo naklikken misschien?
Haters everywhere but I don't really care.
pi_151601291
Ook weer terug uit Japan. Het was weer tof. Helaas niet veel geluk gehad met het weer en ik moet zeggen dat de mensen in Osaka toch wat onvriendelijker zijn dan in Tokyo. Maar goed, kon ik weer aan Amsterdam wennen haha. Hoogtepunten waren toch Hiroshima met Miyajima en Kamakura. En uitgaan in Tokyo was ook echt vet.

[ Bericht 18% gewijzigd door Terpentin07 op 12-04-2015 19:27:32 ]
pi_151671402
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 08:36 schreef Terpentin07 het volgende:
Ook weer terug uit Japan. Het was weer tof. Helaas niet veel geluk gehad met het weer en ik moet zeggen dat de mensen in Osaka toch wat onvriendelijker zijn dan in Tokyo. Maar goed, kon ik weer aan Amsterdam wennen haha. Hoogtepunten waren toch Hiroshima met Miyajima en Kamakura. En uitgaan in Tokyo was ook echt vet.
Ik heb gisteren ook japan achter me gelaten.. Ben zelfs het land tijdelijk ontvlucht om een paar dagen naar zuid Korea te gaan, ik was de regen echt spuugzat.

Heb in 2,5 week wel een redelijke indruk gekregen van het land. Vooral het eten was echt geweldig.

Japan is zeker een land waar ik terug ga komen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')