abonnement Unibet Coolblue
pi_149649603
Leuk om te lezen!

O. ontbijt meestal met een stuk fruit, boterham, cracotte en als ze dan nog niet vol zit bv een plakje peperkoek oid.... Met een beker melk of water.
Ze heeft heel graag crusli & yoghurt maar dit mag ze niet al te veel want dan vlug buikpijn.
In t weekend af en toe afbakbroodjes, wentelteefjes enz

Ze is sowieso een goede eter. Ze weet dat je soms dingen 10x moet proeven voordat je het lekker vind :D En gaat ook echt voor dit principe. Zo heeft ze elke keer een stukje augurk gegeten en bij de 10de keer... "Jaaaa ik lust t!" :D
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_149649631
Haha, cool!
pi_149649684
Ik heb helaas wel moeilijke eters. Yaro wil ook niet proeven. Daar heb ik heel erg op gezeten maar dat werkte averechts. Toen los gelaten en nu proeft hij regelmatiger, maar vaak ook nog niet.

En hij vraagt bv is dat dat vlees/gerecht/enz wat ik lekker vind? Als ik zeg ja eet hij het :P
Als ik zeg dat lust je niet, dan gaat hij niet eens proeven.

Kyan die zegt bij alles ik ook proeve. Maar die vind gewoon niet zo heel veel lekker, mits snoep
pi_149649714
Mijn dochter is ook degene die nieuwe dingen niet wil proeven. R is daar veel relaxter in. En dat terwijl zij de eerste twee jaar echt alles at en hij juist als baby/dreumes alles in eerste instantie vies vond (althans, hij trok er vieze gezichten bij).
pi_149649811
Tess is ook niet van het proeven. Amber wel steeds meer..
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  vrijdag 13 februari 2015 @ 22:33:53 #181
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_149650056
Jongste - met allergie issues- een gezonde cereal met chocolade-rijstmelk. Op dagen dat hij melk mag meestal mijn gluten-vrije muesli met yoghurt. Oudste heeft het moeilijk met ontbijten. Op het moment zijn het een soort brioche-achtige broodjes met kaas, een yoghurtje en een glas sap. Eigenlijk als ik het zo opschrijf is het best redelijk gebalanceerd, maar ik zou er liever nog wat meer vezels in krijgen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:28 schreef livelink het volgende:
Nijna, ik begrijp je gevoeligheid wel op dit punt. Onze opvoedkwaliteiten liggen al zo vaak onder het vergrootglas (zo voelt het in ieder geval).
Dat is helder uitgelegd. Thnx.
pi_149651245
Even in zn algemeenheid: nee ik voel me niet direct door iemand in het bijzonder aangesproken. Het is meer dat ik door zulke artikelen meer onzeker word zeg maar (ik heb niet zo'n overvloed aan zelfvertrouwen ;) ). en ik probeer het ook maar goed te doen op mijn manier.
En dat moest me even van het hart :)

Mignonne, wat leuk... al giebelend met zn tweetjes ik zie het al voor me O+
Vicky, die Amber, goed verwend voor valentijn. O+
Livelink, :*

Ontbijt op het moment is een volkorencracker, de een zonder beleg en de ander met schuddebuikjes of tijgervlokken en allebei een plakje ontbijtkoek. De een met een beker yomild, de ander een beker vruchtensap.
Van de week een paar keer een bakje yoghurt. Het wisselt nogal, de jongste lust ook graag een boterham zonder beleg.
In het weekend is het eigenlijk vaak ook iets in die richting.
Tussen de middag maak ik vaak een tosti voor ze omdat er dan vrij makkelijk 2 boterhammen in gaan, jongste eet nog wel redelijk anders, maar de oudste wil dan ook 1 cracker, waar ze eigenlijk de middag amper op red zeg maar (van de week had ze om 2 uur ballet, onderweg erheen had ze alweer trek... ja gek he... ;), vandaar dus de tosti vaak).
Ook hier stoppen ze als ze genoeg hebben. De jongste is een fruitmonster (wisselt ook nog wel af), maar die krijgt naar school ook een koekje (biscuitje of iets dergelijks of een cracker) mee, want die red het niet de ochtend op alleen fruit. Dan komt ze gammel uit school.
De oudste eet soms maar 1/4 van haar appel, heeft vaak ook een koekje mee, maar die had ze zelfs van de week nog over. Ze kijken volgens mij nog wel eens tv tijdens het fruit eten en dan vergeet ze denk ik te eten... Nog eens even navragen bij juf, volgende week toch 10 minuten gesprekjes.

Sjeen, geniet van de ontbijtjes in Londen :D.

Miss_sly, veel plezier morgen! Leuk idee om met zn drietjes valentijnsdag te vieren O+

Lamb, gaaf van die augurk en dan bij de 10e keer roepen dat je het lust.

Vanmiddag met de oudste haar zelfgeknutselde kaartje voor haar vriendje in de bus gedaan, inclusief lippenstiftkus *; . Schattig hoor O+ .
De jongste is er minder mee bezig nog, ze is ook nog maar 5 O+
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_149652087
Hier een boterham met hartig, dan een (soms halve) boterham met zoet. Met een beker melk, die hij meestal laat staan.
In het weekend vers sinaasappelsap erbij en een gekookt/gebakken/geroerd ei (naar keuze, meestal geroerd). En er staat altijd koek, beschuit, roggebrood of rijstewafels op tafel, maar dat wordt vaker bij de lunch gegeten.
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 13 februari 2015 @ 23:52:39 #184
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_149653002
Hai, ik heb sinds kort ook een kleuter en die eet elke ochtend twee bruine boterhammen.
Beleg varieert aan de hand van wat we in huis hebben.
Momenteel is hij dol op zalmpaté.
In het weekend maken we tosti's of afbakbroodjes uit de oven of Ollie's favoriet eieren met spek.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_149656544
Leyla proeft alles, Jen niet en die eet ook weinig. Maar we zijn gestopt om daar rekening mee te houden, eten is soms al uitdaging genoeg.
Het komt wel vaker voor dat de kinderen apart van ons eten.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_149656678
Mijn kleuter eet een geroosterde boterham met (n)iets erop, crackers, rijstwafels of pap als ontbijt.
Het maakt me niet heel veel uit wat erop gaat.
Ene keer periode met alleen zoet, dan weer een periode met hartig.

Proeven doet hij tegenwoordig meestal wel. Ligt ook wel aan zijn bui. Hij roept soms dat hij iets niet lekker vindt, maar dan heeft hij het nooit gegeten en uiteindelijk blijkt hij het toch wel lekker te vinden. Dus proeven moet tegenwoordig tot op zekere hoogte.

Komkommer vond hij nooit lekker, van kleins af aan niet. Maar hij wilde het steeds proeven en tegenwoordig eet hij het wel.

Naar school krijgt hij voor 10 uur fruit mee, met op de niet fruitdagen een cracker erbij. Voor de lunch krijgt hij 1 boterham mee met worst en 1 of 2 crackers erbij. Hij drinkt er limonade en chocolademelk bij.
pi_149657767
L heeft ook zo dr periodes. Nu eet zij bij het ontbijt een flinke kom havermout met volle melk. En een beker verse sinaasappelsap erbij.

Op school eet ze eerst een stuk fruit en een liga en tussen de middag twee boterhammen, meestal een met brie of krabsalade en een met hagelslag.

En verder drinkt ze tegenwoordig het liefs warm water. :D
pi_149659148
Die van mij zitten op een 'gezonde school' :-p. Zo mogen voor 10 uur alleen maar fruit of rauwkost mee en ook voor het overblijven geen koek/snoep erbij. Dat vind ik eerlijk gezegd wel heel fijn.

Moeilijker vind ik dat ik hier de enige in de straat lijk te zijn waar alleen rond 3 uur wat gesnoept mag worden. Daar raakte ik wel gefrutsreerd in het begin. Maar nu probeer ik het toch maar los te laten. Op een gegeven moment (niet zo lang terug) namen ze niks meer aan omdat ze bang waren dat ik er niet zo blij mee zou zijn.

Net zoals de schermtijd. Ik ben niet tegen maar leg wel behoorlijke beperking op. Bij anderen (vooral hier in de straat) kijken ze som uren tv/ wii, Ipad. Maar ook dat laat ik maar los.

Vervelend vind ik het wel.
  zaterdag 14 februari 2015 @ 12:00:37 #189
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_149659497
Ik geef ook geen koekjes of iets dergelijks mee. En sinds de school van Job over is gegaan op schoolfruit hoef ik hem ook geen fruit meer mee te geven. En dat merk ik behoorlijk in mijn portemonnee. Geweldige uitvinding, dat schoolfruit. Is dat nou volledig gesubsidieerd? Hebben jullie kinderen dat ook?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_149659545
Ik vind ook dat kinderen erg veel snoepen. Maar goed, wij hebben sowieso bijna nooit snoep in huis. Alleen op vrijdagavond eten N en ik samen een zak m&m's leeg. Als L s middags honger heeft maak ik een bak fruit voor r.

Ze krijgt trouwens alsnog genoeg van andere mensen, hoor. Bij opa en oma snoept ze veel, van de buurvrouw krijgt ze heel regelmatig heel veel chocola en bij vriendjes gaat er ook aardig wat in. Vooral bij de Engelse achterburen. :X
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zaterdag 14 februari 2015 @ 12:36:07 #191
147316 crew  DJMO
#trut
pi_149660378
Jan eet 's ochtends vaak twee dubbele crackers met smeerkaas, roomkaas of pindakaas of een combinatie. Geert twee plakken ontbijtkoek met smeerworst. Jan krijgt vier boterhammen met hetzelfde beleg mee naar school + een beker halfvolle melk, en een fruitreep + pakje appelsap voor het tien-uurtje. Geert eet op de psz fruit en krijgt een beker ranja en een biscuitje. 's middags varieert het nogal wat ze eten, biscuitjes, chipjes, een stukje chocola.. net wat ik in huis heb.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_149661062
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 12:00 schreef livelink het volgende:
Ik geef ook geen koekjes of iets dergelijks mee. En sinds de school van Job over is gegaan op schoolfruit hoef ik hem ook geen fruit meer mee te geven. En dat merk ik behoorlijk in mijn portemonnee. Geweldige uitvinding, dat schoolfruit. Is dat nou volledig gesubsidieerd? Hebben jullie kinderen dat ook?
helaas :N
ik zou er wel groot voorstander van zijn. Vooral idd omdat fruit/rauwkost idd naar verhouding behoorlijk aan de prijs is. Ik vind dat het op onze school echt de spuigaten uit loopt. Regelmatig is mn oudste de enige die fruit of groente bij zich heeft en dat geldt ook voor woensdag (=fruitdag).
Bovendien vind ik de verhoudingen hier behoorlijk zoek. Ze hebben een anti-snoep/koek beleid. Maar omdat 'reep'of 'liga' blijkbaar nogal een rekbaar begrip is, komt het neer op dat er alleen wat gezegd wordt van echt snoepsnoep. Er zijn behoorlijk wat kinderen die met van die knopfer achtige pennywafel dingen hun 10 uurtje hebben, van die dubbele Lu koeken, rolletjes chocoprins sterrenkoekjes, cakejes en zelfs van die yoghurtjes met zo'n los bakje m&m's. En van die bakjes met soepstengels en chocopasta ofzo?

Ieder zn ding verder en ik oordeel niet over wat een andere ouder zn kind mee geeft, maar ik vind het van school uit zo bizar dat die tussendoortjes dan wel getolereerd worden.

Hier gaat er behoorlijk wat fruit/rauwkost doorheen, 2 x per dag, keer 2 kinderen, 7 dagen per week. En dan eten ze er ook nog es niet weinig van ofzo :')
:)
  Licht Ontvlambaar zaterdag 14 februari 2015 @ 13:06:19 #193
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_149661124
Hier ook fruit mee naar school voor het tienuurtje. En op zich snoept ze niet veel, 's middags na school een koekje of een snoepje. De chocoladeletter die ze in november in haar schoen kreeg, ligt nog grotendeels op haar kastje.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_149661173
L eet zich ook het schompes aan bakjes groente. Ik heb gisteravond zo'n emmertje tomaatjes voor r opengemaakt bijvoorbeeld, en da's nu op.

Op school moet ze van mij eerst dr fruit opeten voordat ze dr liga mag. Anders krijgt ze de volgende geen liga mee naar school. Ze mogen niets weggooien, dus wat niet op is, gaat weer terug mee naar huis.
  zaterdag 14 februari 2015 @ 13:12:35 #195
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_149661297
Ik geef mijn jongste nu in plaats van fruit (dat hij dus op school krijgt) augurk of paprika of een wortel mee. En dan nog twee droge boterhammen met twee losse plakjes ham. Op school hebben ze een tosti-apparaat en dan maken ze er een tosti van.
Er is een periode geweest dat hij graag boterhammen met hagelslag at tussen de middag en toen heb ik hem een pak hagelslag meegegeven voor op school. En dan gaf ik hem dagelijks alleen maar boterhammen mee en dan smeerde hij zelf zijn boterhammen op school. Wel lekker hoor, een school die een beetje flexibel omgaat met lunch.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_149661560
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 13:12 schreef livelink het volgende:
Ik geef mijn jongste nu in plaats van fruit (dat hij dus op school krijgt) augurk of paprika of een wortel mee. En dan nog twee droge boterhammen met twee losse plakjes ham. Op school hebben ze een tosti-apparaat en dan maken ze er een tosti van.
Er is een periode geweest dat hij graag boterhammen met hagelslag at tussen de middag en toen heb ik hem een pak hagelslag meegegeven voor op school. En dan gaf ik hem dagelijks alleen maar boterhammen mee en dan smeerde hij zelf zijn boterhammen op school. Wel lekker hoor, een school die een beetje flexibel omgaat met lunch.
Oh das wel fijn! O+

Hier begon de juf van de jongste er idd ook over dat ze anders wel een tosti-ijzer of broodrooster in de klas kon zetten voor haar. O+
:)
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zaterdag 14 februari 2015 @ 13:24:39 #197
147316 crew  DJMO
#trut
pi_149661640
Jan krijgt deze mee, of een zakje knijpfruit. Gewoon fruit krijg ik er met geen mogelijkheid in bij hem, maar wil hem ook niet zonder versnapering naar school laten gaan.

Geert eet wel fruit gelukkig; zo'n emmer snoeptomaatjes waar Spring het over heeft, is hier binnen no-time op als het aan hem ligt. Een bak druiven doe ik hooguit 24u mee, dan is het op.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_149661901
Hier heet het 10uurtje gewoon fruitkring. Fruit oid is gewoonde bedoeling. Koekje oid mag wel, maar pas na t fruit.
Max is wel een zeikerd natuurlijk, lust alleen appel, en wil m perse geschild en in stukjes :P dat doen de juffen alleen bij de kleuters hier, en dan meestal óf schillen, óf in stukjes :+ maar dat doe ik met alle liefde thuis voor m :)
Koekje hoeft ie nooit, duurt allemaal veel te lang :D
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zaterdag 14 februari 2015 @ 18:36:50 #199
11682 Moonah
Jolie femme
pi_149669960
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 19:57 schreef Nijna het volgende:

En ik krijg af en toe jeuk van al die artikelen over hoe je een goede ouder zou zijn (maar dat is mijn eigen onzekerheid ook). Ik vind het helemaal prima dat iedereen doet wat hem of haar het beste past, laten we dat lekker respecteren beide kanten op.

Het was totaal niet respectloos bedoeld, en ook helemaal niet specifiek aan jou gericht.. :) Ik vind het zelf juist altijd verhelderend om de meningen van anderen te lezen en een beetje zelfreflectie toe te passen. Een mens is nooit te oud om te leren. Vond het een mooi interview en wilde dat delen met geinteresseerden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 18:58 schreef Gaoxing het volgende:
Oh leuk Moonah, die ga ik lezen als ik de zes fraai geïntegreerde geschiedenislessen af heb die straks ingeleverd moeten worden :P Ik heb ook nog wat linkjes, als je het leuk vindt, ik heb er een paar jaar geleden wat over moeten schrijven.
Stuur maar door! Lessen af? ;)
quote:
Voor ik eraan begon vroeg ik jongste -toen een jaar of 6- wat hij vond van stickers als beloningssysteem. "Verspilde ruimte" was het antwoord. Hij wilde liever van de juf horen wat er goed of niet goed was :)
Mooi! Precies waar het om draait!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_149673838
Bij Chris' oude school waren ze net begonnen met PBS. Mochten Chris en een ander kindje een derde kindje helemaal complimenteren over zijn goede gedrag als dat er was. Het leek wel iets te helpen, maar nou ook weer niet zoveel, kan net zo goed komen door de Sint stress die weg was aan het eind ;)

Chris eet als ochtend een boterham, meestal met zoet. En een glas melk. Soms hebben we een Brinta-fase, met stroop dan.
Op school heeft hij 3 boterhammen voor 2 pauzes. 1met worst, 1 met zoet en 1 met kaas of zoet. Hij eet meestal 1,5 per pauze. Hij schuift ook weleens als er weinig tijd is, of vroeg honger.
Soms ook wat druiven of blokjes kaas als ik iets heb liggen.
Op woensdag krijgt hij 2 boterhammen mee (korte dag) en op vrijdag (ook nog kort) een boterham en een koekje. Die mag hij pas na de boterham.

Daan (3)weigert kaas of worst, dus hij eet alleen zoet op brood. Hij heeft het ook nog nooit gegeten. Vlees eet hij ook weinig. Dus dan beetje afwisselen tussen zoet of vet (pindakaas).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')