abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 15 januari 2015 @ 11:23:25 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148704351
Wat ik een lekker alternatief voor boter vind in smout, uitgesmolten vet, vooral van ganzen, maar ook van spek.
Traditioneel in de Joodse keuken is ook kippenvet.
Als ik een gans braad heb ik vaak 1-1,4 liter vet die er uit komt, en die gebruik ik voor bv aardappels te bakken. In veel landen wordt het, vooral in de buitengebieden, op brood gesmeerd (de varkensvet variant) vaak zit er dan nog spekstukjes in, kruiden worden toegevoegd, net als uitgebakken ui en appel. Is een erg lekker alternatief voor kruidenboter op het brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148704355
Huh, waarom zou je melk of water bij de lasagna voegen?
Spoilers!
  donderdag 15 januari 2015 @ 11:25:45 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148704436
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Huh, waarom zou je melk of water bij de lasagna voegen?
De vraag was, toevoegen aan de saus waar je de lasagne mee maakt. Als je een dikke saus hebt bevat die wellicht niet genoeg vocht om de lasagne vellen smeuïg te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148704485
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vraag was, toevoegen aan de saus waar je de lasagne mee maakt. Als je een dikke saus hebt bevat die wellicht niet genoeg vocht om de lasagne vellen smeuïg te maken
Hmm, ok.
Spoilers!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 13:47:40 #105
414785 sirdanilot
pi_148708809
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 09:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het hoeft ook niet per se rationeel te zijn natuurlijk. Wat ik mij herinner uit de vroege jaren tachtig is dat boter, ook uitdrukkelijk echte boter genoemd, bekend stond als luxeproduct, te duur voor veel mensen. Dat zal er allicht mee te maken hebben gehad dat margarine als alternatief werd gezien. Was er geen margarine geweest, dan had de aanschaf van boter niet tot een maatschappijbrede schuldenproblematiek geleid.
Ja klopt, en margarine staat bekend als gezonder ook al is dat niet daadwerkelijk zo. Mijn vader denkt dt nog steeds en mag dus bijna niks met boter van zijn vrouw. En ik denk dat het voor heel veel mensen geldt. Als ik met andere mensen kook moet ik ook vaak echt specifiek zeggen 'roomboter' anders denken ze dat ik margarine bedoel.

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 13:50:09 #106
414785 sirdanilot
pi_148708895
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik een lekker alternatief voor boter vind in smout, uitgesmolten vet, vooral van ganzen, maar ook van spek.
Traditioneel in de Joodse keuken is ook kippenvet.
Als ik een gans braad heb ik vaak 1-1,4 liter vet die er uit komt, en die gebruik ik voor bv aardappels te bakken. In veel landen wordt het, vooral in de buitengebieden, op brood gesmeerd (de varkensvet variant) vaak zit er dan nog spekstukjes in, kruiden worden toegevoegd, net als uitgebakken ui en appel. Is een erg lekker alternatief voor kruidenboter op het brood
Mijn opa smeerde op brood 'stropievet'. Recept: men neme blokjes vetspek, men bakke dit uit, men zeve de kaantjes eruit (dat is een heerlijke snack), dan laat men het vet een beetje stollen en mengt men het vervolgens met wat zout en een flinke lading stroop. Dit is heerlijk broodbeleg.
Ik had het eens gemaakt en aan wat leeftijdsgenoten proberen te voeren maar die moesten het absoluut niet hebben vanwege de geur. Ik vind het echter erg lekker.

Sowieso bewaar ik overgebleven spekvet meestal, heel lekker om aardappels mee in de oven te doen.
Wij hadden voor kerst eens een eend en toen heb ik ook het eendenvet bewaard, maakt alles lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148712858
Piet, mijn crème brûlée is de vorige keer niet stijf of dik geworden wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb het recept gebruikt van AH:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:30:49 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148712880
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Boter al luxe zien en margarine smeren, maar wel frisdrank drinken..
En dan foodies aanwrijven dat ze de touch met de echte wereld verloren zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:31:38 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148712929
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:30 schreef Vjenne12345 het volgende:
Piet, mijn crème brûlée is de vorige keer niet stijf of dik geworden wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb het recept gebruikt van AH:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee
Niet lang genoeg in de oven. Pas er uit halen als ze stijf zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148712975
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet lang genoeg in de oven. Pas er uit halen als ze stijf zijn
Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:35:36 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148713100
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Mijn opa smeerde op brood 'stropievet'. Recept: men neme blokjes vetspek, men bakke dit uit, men zeve de kaantjes eruit (dat is een heerlijke snack), dan laat men het vet een beetje stollen en mengt men het vervolgens met wat zout en een flinke lading stroop. Dit is heerlijk broodbeleg.
Ik had het eens gemaakt en aan wat leeftijdsgenoten proberen te voeren maar die moesten het absoluut niet hebben vanwege de geur. Ik vind het echter erg lekker.
Met wat zout, peper, Thijm en majoraan, is het ook erg lekker, net als wat gebakken ui
quote:
Sowieso bewaar ik overgebleven spekvet meestal, heel lekker om aardappels mee in de oven te doen.
Wij hadden voor kerst eens een eend en toen heb ik ook het eendenvet bewaard, maakt alles lekker.
Dierlijk vet heeft ten onrechte een slechte naam, het is erg lekker en niet ongezond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:36:46 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148713149
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:32 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
Heb je de temperatuur van je oven wel eens gemeten, of heb je veel bakplaten enzo in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 15:49:28 #113
414785 sirdanilot
pi_148713689
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

Boter al luxe zien en margarine smeren, maar wel frisdrank drinken..
Tsja, persoonlijk drink ik bijna nooit frisdrank maar heel veel mensen inderdaad wel...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:52:09 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_148713807
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja klopt, en margarine staat bekend als gezonder ook al is dat niet daadwerkelijk zo. Mijn vader denkt dt nog steeds en mag dus bijna niks met boter van zijn vrouw. En ik denk dat het voor heel veel mensen geldt. Als ik met andere mensen kook moet ik ook vaak echt specifiek zeggen 'roomboter' anders denken ze dat ik margarine bedoel.

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Dat zal het zijn...
Siesta & Fiesta!
  donderdag 15 januari 2015 @ 18:44:00 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148720481
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of anderen margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
pi_148720529
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of andere margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
:D :D prachtige rant.
  donderdag 15 januari 2015 @ 19:20:18 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148722059
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of anderen margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
Oh dear, zegt iemand die een hele site heeft over Aziatische Ingredienten en welke goed zijn, maar als er iemand een lans breekt voor boter ben jij aan het schuimbekken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 19:46:32 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148723208
Met een lans breken voor boter heb ik werkelijk geen enkele moeite.
(sterker nog, ik ben helemaal voor boter. Alleen echt bakken in boter vind ik vies, dat doe ik liever in olie, met eventueel een klont boter op het laatst erbij)

Het is het eeuwige gezanik over margarine waar ik echt helemaal niet goed van word!
Laat die mensen!

[ Bericht 26% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2015 19:57:39 ]
pi_148728024
RobinOok +1
pi_148746611
Weet er iemand nog een leuke combinatie met beenham kluifjes? :)
hardcoholic
pi_148766833
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
We komen hard, zo hard.
  zaterdag 17 januari 2015 @ 09:40:29 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148769973
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 00:40 schreef focal het volgende:
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
Denk dat je meer bereikt door de steaks in (veel) rozemarijn en olie te marineren. Je zal weinig smaak van de rozemarijn in de steak krijgen in de paar minuten hete geklaarde boter.
Alternatief, maar een rozemarijnboter en smelt daar een klont van over de gebakken steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 17 januari 2015 @ 10:52:30 #123
414785 sirdanilot
pi_148770923
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 00:40 schreef focal het volgende:
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
Wat piet zegt, gewoon pure geklaarde boter maken. En maak véél (pakje of 2), dan loont het tenminste de moeite Je kunt het veel langer bewaren dan gewone boter ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 18 januari 2015 @ 12:32:26 #124
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_148801611
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Even tussendoor: Robin, ik ben een keer bij toeval jouw recept voor rendang tegengekomen, heb het gisteren weer eens gemaakt, en mijn hemel wat smaakte het weer goed! En het is veel simpeler en sneller (het actieve kookgedeelte dan ;) ) dan mijn vroegere Maleise recept.
  zondag 18 januari 2015 @ 12:42:17 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148801806
Leuk te horen! Dank je. *O*
pi_148802014
Komend weekend wil ik http://www.24kitchen.nl/recepten/taste-cooking-peterseliewortel maken.

Weet iemand wat ik kan gebruiken als alternatief voor peterseliewortel en knolkervel, voor het geval ik ze niet kan vinden?
  zondag 18 januari 2015 @ 12:56:00 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148802150
Peterseliewortel is vrij normaal, maar als liefhebber van vergeten groenten en exoten moet ik bekennen dat ik knolkervel nog niet ben tegengekomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148806694
Voor een bepaalde koek had ik een combi verwarmde slagroom, honing en chocolade over. Je raadt het al.. ik heb over (net als van de amandel-banketbakkersroom).
Heb je nog een idee wat ik kan die doen met die choco-slagroom combi?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 18 januari 2015 @ 16:00:56 #129
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148808633
Extra pure chocolade langzaam door smelten en ganache van maken :)
Kun je tot balletjes maken en door de chocolade halen om bonbonnetjes van te maken, of als het nog warm je koekjes mee vullen zoals tarteletjes
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 januari 2015 @ 16:37:22 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148809856
Gewoon zo bij een beker warme melk in je mond sprietsen!
  zondag 18 januari 2015 @ 17:33:33 #131
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_148811761
Ik weet niet hoeveel je ervan hebt en hoe dik het is? Maar mits genoeg en ganache-achtig: zandtaartbodem blind bakken en erover verspreiden voor een tarte au chocolat.
pi_148852690
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.

Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
  maandag 19 januari 2015 @ 20:35:21 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148853990
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148854540
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.

kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
  maandag 19 januari 2015 @ 20:46:20 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148854594
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:07 schreef trekker25 het volgende:
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.

Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 januari 2015 @ 20:46:41 #136
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854611
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:45 schreef trekker25 het volgende:

[..]

ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.

kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
Minuut of 10 is misschien ook wel al genoeg, oven lekker hoog zetten, dan karameliseert het lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 19 januari 2015 @ 20:47:32 #137
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854659
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148854674
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
klinkt erg lekker!

friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
pi_148854731
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef Molo het volgende:
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker :9
ik heb nog 5 hele wortelen en halve ongeschilde knolselderij.. Moet zeggen dat ik de smaak van knolselderij wel sneller moe ben dan andere groente.
  maandag 19 januari 2015 @ 20:51:29 #140
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854866
Wortel kun je ook nog carrot cake van maken, knolselderij lekker frituren, dat is lekker joh. Beetje zout erover en dan dippen in beetje zure mayonaise :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148855167
thanks, overmorgen wel iets van gaan maken!
  maandag 19 januari 2015 @ 21:05:51 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148855594
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef trekker25 het volgende:

[..]

klinkt erg lekker!

friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148855798
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
  maandag 19 januari 2015 @ 21:16:35 #144
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148856050
Een kleine pan, laagje zonnebloemolie erin, dat is net zo veilig/eng als gewoon een kipkrokantschnitel bakken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148919784
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
we've got a winner...

de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.

Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken >:)
  woensdag 21 januari 2015 @ 20:11:27 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148919916
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 21:10 schreef trekker25 het volgende:

[..]

frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
150-160 is meer dan genoeg. Grote pan, 1/3 gevuld met olie, niet meer dan een handje vol tegelijk doen. Heeeeeel erg dun snijden, dunner dan mcDonalds friet, echt lucifers of dunner en dan frituren tot ze krokant zijn. Niet te heet, dan wordt het bruin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 21 januari 2015 @ 20:22:55 #147
414785 sirdanilot
pi_148920476
Knolselderij deden wij volgens mij in een soort beslag of zo en dan frituren. Ik weet niet meer wat er in het beslag gaat, maar mijn vader deed alles in een grote zak en schudden maar zodat alles bedekt was met een laagje.

Kan ook zijn dat hij het met meel ei en paneermeel deed maar staat vast op het internet.
En zo dik snijden als gewone friet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148920939
Van het weekend maar eens proberen!
  woensdag 21 januari 2015 @ 20:32:55 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148920950
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 20:08 schreef trekker25 het volgende:

[..]

we've got a winner...

de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.

Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken >:)
^O^

Kun je eigenlijk met allerlei (winter)groentes doen. Zoete aardappels, pompoen, bieten, ui, pastinaak etc.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149022291
piet

kan ik citroen gebruiken ipv azijn voor suddervlees :P
pi_149023041
Ik maak morgen een hartige pastei met filodeeg. Kan ik die 's middags al bakken en 's avonds opwarmen, of wordt dat zompig?
  zaterdag 24 januari 2015 @ 22:33:12 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149025032
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:21 schreef SuperFood het volgende:
piet

kan ik citroen gebruiken ipv azijn voor suddervlees :P
Ja, dat kan, maar je kan het ook gewoon weglaten.
Het is trouwens erg lekker te sudderen in wijn of bv een kriekenbier ipv water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 januari 2015 @ 22:34:39 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149025082
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:36 schreef Bleie het volgende:
Ik maak morgen een hartige pastei met filodeeg. Kan ik die 's middags al bakken en 's avonds opwarmen, of wordt dat zompig?
In de mamatron zal hij zompig worden, in de oven niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 januari 2015 @ 22:45:52 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149058769
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de mamatron zal hij zompig worden, in de oven niet.
En, is het gelukt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 januari 2015 @ 22:46:14 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149058792
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan, maar je kan het ook gewoon weglaten.
Het is trouwens erg lekker te sudderen in wijn of bv een kriekenbier ipv water
En, hoe is je stoofvlees geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149064306
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En, is het gelukt?
Ik heb uiteindelijk toch alleen de vulling van tevoren gemaakt, en hem vlak voor het serveren in elkaar gezet en gebakken. Hij was heerlijk (in het baktopic staat ergens een foto).
  maandag 26 januari 2015 @ 09:02:50 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149065284
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 06:44 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik heb uiteindelijk toch alleen de vulling van tevoren gemaakt, en hem vlak voor het serveren in elkaar gezet en gebakken. Hij was heerlijk (in het baktopic staat ergens een foto).
Vers bakken is altijd beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149068616
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vers bakken is altijd beter
Dat dacht ik ook. En mijn dag liep anders dan ik dacht, dus toen kon het wel zo.
pi_149072015
Hoe creeer je een volwaardig alternatief voor draadjesvlees als de personen in kwestie geen rundvlees eten ? ( alle andere soorten vlees wel btw ) ?
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  maandag 26 januari 2015 @ 13:51:54 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149072067
quote:
5s.gif Op maandag 26 januari 2015 13:50 schreef Steve-O het volgende:
Hoe creeer je een volwaardig alternatief voor draadjesvlees als de personen in kwestie geen rundvlees eten ? ( alle andere soorten vlees wel btw ) ?
Paard is erg lekker als stoofvlees, lam of hert ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 26 januari 2015 @ 14:19:17 #161
414785 sirdanilot
pi_149072794
Wie eet er nou weer geen rundvlees en wel lam of ander vlees? :? Krijg je hindoes op bezoek of zo? Dan kan ik het me nog voorstellen, al zijn de meeste hindoes volgens mij gewoon vegetariër.

Want als het een of andere rare dieetgril is zou ik daar niet aan meewerken, je eet maar wat de pot schaft en anders niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 26 januari 2015 @ 14:20:59 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149072833
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 14:19 schreef sirdanilot het volgende:
Wie eet er nou weer geen rundvlees en wel lam of ander vlees? :? Krijg je hindoes op bezoek of zo? Dan kan ik het me nog voorstellen, al zijn de meeste hindoes volgens mij gewoon vegetariër.

Want als het een of andere rare dieetgril is zou ik daar niet aan meewerken, je eet maar wat de pot schaft en anders niet.
Vriend van mij eet geen rund, voor de rest alles wel, is idd hindu
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 januari 2015 @ 15:04:15 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149074167
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 14:19 schreef sirdanilot het volgende:
al zijn de meeste hindoes volgens mij gewoon vegetariër.

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 26 januari 2015 @ 15:20:15 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149074666
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 15:04 schreef Molo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149074720
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paard is erg lekker als stoofvlees, lam of hert ook.
Ga ik dat proberen . Lams/Hert lijkt me wel een goede kandidaat .

quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 14:19 schreef sirdanilot het volgende:
Wie eet er nou weer geen rundvlees en wel lam of ander vlees? :? Krijg je hindoes op bezoek of zo? Dan kan ik het me nog voorstellen, al zijn de meeste hindoes volgens mij gewoon vegetariër.

Want als het een of andere rare dieetgril is zou ik daar niet aan meewerken, je eet maar wat de pot schaft en anders niet.
Ongeveer 900 miljoen mensen http://nl.wikipedia.org/wiki/Hindoe%C3%AFsme
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_149075516
Lam maakt heerlijk draadjesvlees! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 januari 2015 @ 16:51:35 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149077556
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 15:48 schreef minilot het volgende:
Lam maakt heerlijk draadjesvlees! :Y :9
Hert en Paard ook :Y :9
En geit als je er aan kan komen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149077684
Geit, dat zou ik toch graag makkelijker willen kunnen krijgen.. Ik drink er de melk van, eet er de kaas van, waarom verkoopt mijn dorpsTurk niet gewoon stukkies vlees zodat ik er fijn sate en stoofschotels van kan maken?
Moet ik verdeurie helemaal naar de grote stad.
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 26 januari 2015 @ 16:56:30 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149077737
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 16:55 schreef minilot het volgende:
Geit, dat zou ik toch graag makkelijker willen kunnen krijgen.. Ik drink er de melk van, eet er de kaas van, waarom verkoopt mijn dorpsTurk niet gewoon stukkies vlees zodat ik er fijn sate en stoofschotels van kan maken?
Moet ik verdeurie helemaal naar de grote stad.
Het is zoooo lekker. Helaas, moet altijd besteld worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149078095
Hoihoi

Heeft iemand misschien goede ideeën voor recepten met de tajine? Ik ben een vega en heb zo'n ding staan (ooit gekregen) en vangt voornamelijk stof, omdat ik er geen goede recepten voor kan vinden

Alvast bedankt :)!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  User die het meest klaagt 2022 maandag 26 januari 2015 @ 19:25:51 #171
414785 sirdanilot
pi_149082333
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 15:04 schreef Molo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Nou ja kijk, ik kende een Hindoe en die en zijn hele familie was vegetariër. Er zullen er vast ook zijn die wel alles eten behalve rundvlees maar ja... Sowieso zijn veel mensen in India te arm om vlees te eten.
Naast geen vlees at hij ook nog eens geen ei (behalve dan als het al ergens in verwerkt zat hij was er niet zo streng in). Melkproducten wel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 maandag 26 januari 2015 @ 19:27:12 #172
414785 sirdanilot
pi_149082396
Je hebt zelfs mensen in india, de Jains, die naast geen vlees en ei ook nog eens de meeste groenten niet mogen eten. Bijvoorbeeld geen knoflook en ui, geen aubergine, etc. Die mogen dus bijna niks eten (maar maken alsnog heerlijke gerechten).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 26 januari 2015 @ 19:33:36 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149082619
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je hebt zelfs mensen in india, de Jains, die naast geen vlees en ei ook nog eens de meeste groenten niet mogen eten. Bijvoorbeeld geen knoflook en ui, geen aubergine, etc. Die mogen dus bijna niks eten (maar maken alsnog heerlijke gerechten).
Itt europeese vegetariers en gezondheidsnazis
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149083045
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paard is erg lekker als stoofvlees, lam of hert ook.
Konijnenstoof doet het hier altijd goed :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_149083400
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Itt europeese vegetariers en gezondheidsnazis
Europese vega's zijn dan ook vaker van die lussikniej mensen die alle stukjes vlees (of al het andere eten) grondig verkloten door gebrek aan kookvaardigheid, dan echte vega.
  maandag 26 januari 2015 @ 19:59:13 #176
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_149083552
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je hebt zelfs mensen in india, de Jains, die naast geen vlees en ei ook nog eens de meeste groenten niet mogen eten. Bijvoorbeeld geen knoflook en ui, geen aubergine, etc. Die mogen dus bijna niks eten (maar maken alsnog heerlijke gerechten).
Kun je daar enkele voorbeelden van geven?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 maandag 26 januari 2015 @ 20:06:32 #177
414785 sirdanilot
pi_149083818
http://www.jainrasoi.com/
Opvallend genoeg mogen ze wel melkproducten, want dat wordt niet als vleesgezien. Ei wordt wel als vlees gezien.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 26 januari 2015 @ 21:21:09 #178
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149086854
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:59 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Kun je daar enkele voorbeelden van geven?
Bijv. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Jain_vegetarianism
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 26 januari 2015 @ 21:21:54 #179
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149086891
Oh ik las even over de laatste post heen :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 26 januari 2015 @ 21:23:29 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149086969
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:25 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Nou ja kijk, ik kende een Hindoe en die en zijn hele familie was vegetariër. Er zullen er vast ook zijn die wel alles eten behalve rundvlees maar ja... Sowieso zijn veel mensen in India te arm om vlees te eten.
Naast geen vlees at hij ook nog eens geen ei (behalve dan als het al ergens in verwerkt zat hij was er niet zo streng in). Melkproducten wel.
Veel mensen zijn wel vegetariër, maar zeker niet zo maar allemaal. Zeer veel verschillende stromingen qua cultuur, gebruiken en voeding.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149242731
Kan je een zakje instant gist wat open is gewoon weer opbergen en later opnieuw gebruiken? :@
pi_149242784
/

[ Bericht 99% gewijzigd door fespo op 31-01-2015 19:24:21 ]
  zaterdag 31 januari 2015 @ 19:23:28 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149242786
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 19:21 schreef d4v1d het volgende:
Kan je een zakje instant gist wat open is gewoon weer opbergen en later opnieuw gebruiken? :@
Week of twee, kan wel, maar niet langer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 februari 2015 @ 10:00:25 #184
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_149256220
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 16:55 schreef minilot het volgende:
Geit, dat zou ik toch graag makkelijker willen kunnen krijgen.. Ik drink er de melk van, eet er de kaas van, waarom verkoopt mijn dorpsTurk niet gewoon stukkies vlees zodat ik er fijn sate en stoofschotels van kan maken?
Moet ik verdeurie helemaal naar de grote stad.
De Turk hier heeft 't wel, maar ik heb het nog nooit gekocht want ik weet niet wat je er mee kunt doen. Stoofschotel maken? Heb je misschien een recept voor me? :)
  zondag 1 februari 2015 @ 10:55:54 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149257019

Sate Kambing (van malse geit)

Gule Kambing (van taaie geit)
  zondag 1 februari 2015 @ 10:57:50 #186
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_149271962
Bouillon aan het trekken. Per ongeluk teveel kruidnagels er in gekiept.

Hoe op te lossen? Aanlengen en wat bouillon blokken erbij?
pi_149272464
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:32 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
Ovens zijn niet altijd erg nauwkeurig. Je kunt dede bakjes ook au bain marie in de oven zetten. Scgenk zodra de boel de oven in gaat kokend water in de schaal.
Whatever...
  zondag 1 februari 2015 @ 20:03:32 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149274158
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:11 schreef trekker25 het volgende:
Bouillon aan het trekken. Per ongeluk teveel kruidnagels er in gekiept.

Hoe op te lossen? Aanlengen en wat bouillon blokken erbij?
Oh dear, vreselijk, als ik het ruik heb ik al geen trek meer. Tja, je kan het proberen, maar iig de kruidnagels er zsm uit halen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 1 februari 2015 @ 23:38:32 #190
414785 sirdanilot
pi_149283726
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:11 schreef trekker25 het volgende:
Bouillon aan het trekken. Per ongeluk teveel kruidnagels er in gekiept.

Hoe op te lossen? Aanlengen en wat bouillon blokken erbij?
Waarom heb je ze er niet meteen uitgevist toen je uitschoot?

En waarom zou je kruidnagel in bouillon doen? Hooguit een laurierblaadje zou ik erin doen en/of wat tuinkruiden of zo, geen kruidnagel.

Overigens, bedenk dat Piet toevallig geen kruidnagel lust. Ik wel maar ook ik zou die dingen niet in de bouillon doen....
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149290531
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 23:38 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Waarom heb je ze er niet meteen uitgevist toen je uitschoot?

En waarom zou je kruidnagel in bouillon doen? Hooguit een laurierblaadje zou ik erin doen en/of wat tuinkruiden of zo, geen kruidnagel.

Overigens, bedenk dat Piet toevallig geen kruidnagel lust. Ik wel maar ook ik zou die dingen niet in de bouillon doen....
geen idee dat ik er zoveel in had gedaan.. en dat het kennelijk niet zo goed bij bouillon past :)
  maandag 2 februari 2015 @ 10:52:53 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149290934
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 23:38 schreef sirdanilot het volgende:

[..]


Overigens, bedenk dat Piet toevallig geen kruidnagel lust. Ik wel maar ook ik zou die dingen niet in de bouillon doen....
Het is niet dat ik ze niet "lust"
Ik kan ze niet eten. Keer ziek geweest na het eten van kruidnagels en sindsdien blokkeren mijn synapsen als ik kruidnagel ruik of proef, het is niet dat ik het vies vind, ik kan het niet eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 februari 2015 @ 11:32:55 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149291833
Aansteller.
pi_149292858
zag in een bouillon recept toch echt staan er 1 a 2 in te doen.

Ik had er zeker 4 te veel :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 februari 2015 @ 11:06:03 #195
414785 sirdanilot
pi_149320726
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 12:06 schreef trekker25 het volgende:
zag in een bouillon recept toch echt staan er 1 a 2 in te doen.

Ik had er zeker 4 te veel :)
Een bouillon houd ik zelf zo neutraal mogelijk. Dus groenten als uien, selderij (veel selderij watn dat heeft een 'umami' smaak wat belangrijk is voor bouillon), wortel. Botten. Of bij een visbouillon graten, vissekop (wel de vissekop niet te lang trekken en zorgen dat deze niet uit elkaar valt). Qua kruiden zou ik er alleen wat neutralere kruiden in doen. Bijvoorbeeld peper, laurier, tuinkruiden als peterselie.
Iets als kruidnagel voegt m.i. weinig aan de bouillon toe. Maar misschien heb ik het wel mis hoor
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 februari 2015 @ 11:08:07 #196
414785 sirdanilot
pi_149320787
Gisteren maakte ik 'caramel appeltjes'. Een karamel van ongeveer 150 gram suiker, en dan partjes appel erbij met schil, verder niets (hooguit snufje zout voor de smaak). De bedoeling hiervan is dat je zachte maar niet uit elkaar gevallen partjes appel krijgt. Maar ik bedacht later om er nog wat meer appels bij te doen, en de eerste partjes vielen daarom op een gegeven moment uit elkaar tot moes. Nu heb ik een lekkere moes met zachte partjes appel erin, vind ik ook erg lekker :D
Ik heb er wel nog kaneel bij gedaan want zonder dat vod ik het wel erg 'neutraal' van smaak.

Ik denk dat dit ook heel lekker kan zijn met allerlei andere soorten fruit, eigenlijk alles behalve hele zure dingen of citrus. Volgende keer met peer doen.

Stoofperen zou ik ook willen proberen maar dan is misschien de kooktijd niet lang genoeg? Eerst de stoofperen voorkoken of gewoon alles langer laten opstaan?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 februari 2015 @ 11:21:28 #197
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_149321151
Hey ouwe scheepskok, ik moet een vegan meal gaan maken voor mensen die komen eten. Dacht zelf dit x een roti te maken met de kip seperate, er komen ook mensen die normaal eten, is dat een idee en hoe maak ik die potato-curry?
  dinsdag 3 februari 2015 @ 11:35:53 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149321524
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:08 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren maakte ik 'caramel appeltjes'. Een karamel van ongeveer 150 gram suiker, en dan partjes appel erbij met schil, verder niets (hooguit snufje zout voor de smaak). De bedoeling hiervan is dat je zachte maar niet uit elkaar gevallen partjes appel krijgt. Maar ik bedacht later om er nog wat meer appels bij te doen, en de eerste partjes vielen daarom op een gegeven moment uit elkaar tot moes. Nu heb ik een lekkere moes met zachte partjes appel erin, vind ik ook erg lekker :D
Ik heb er wel nog kaneel bij gedaan want zonder dat vod ik het wel erg 'neutraal' van smaak.

Ik denk dat dit ook heel lekker kan zijn met allerlei andere soorten fruit, eigenlijk alles behalve hele zure dingen of citrus. Volgende keer met peer doen.

Stoofperen zou ik ook willen proberen maar dan is misschien de kooktijd niet lang genoeg? Eerst de stoofperen voorkoken of gewoon alles langer laten opstaan?
Stoofperen voorgaren en kort in de caramel, zou ik zeggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 11:37:58 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149321565
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:21 schreef kaasplankje het volgende:
Hey ouwe scheepskok, ik moet een vegan meal gaan maken voor mensen die komen eten. Dacht zelf dit x een roti te maken met de kip seperate, er komen ook mensen die normaal eten, is dat een idee en hoe maak ik die potato-curry?
Mijn lieve vriendin Robin heeft daar vast een goed recept voor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 12:39:04 #200
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_149323163
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn lieve vriendin Robin heeft daar vast een goed recept voor?
Die heeft toch een currytopic? Ik kon dat ff niet vinden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')