abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 15 januari 2015 @ 11:23:25 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148704351
Wat ik een lekker alternatief voor boter vind in smout, uitgesmolten vet, vooral van ganzen, maar ook van spek.
Traditioneel in de Joodse keuken is ook kippenvet.
Als ik een gans braad heb ik vaak 1-1,4 liter vet die er uit komt, en die gebruik ik voor bv aardappels te bakken. In veel landen wordt het, vooral in de buitengebieden, op brood gesmeerd (de varkensvet variant) vaak zit er dan nog spekstukjes in, kruiden worden toegevoegd, net als uitgebakken ui en appel. Is een erg lekker alternatief voor kruidenboter op het brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148704355
Huh, waarom zou je melk of water bij de lasagna voegen?
Spoilers!
  donderdag 15 januari 2015 @ 11:25:45 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148704436
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Huh, waarom zou je melk of water bij de lasagna voegen?
De vraag was, toevoegen aan de saus waar je de lasagne mee maakt. Als je een dikke saus hebt bevat die wellicht niet genoeg vocht om de lasagne vellen smeuïg te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148704485
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vraag was, toevoegen aan de saus waar je de lasagne mee maakt. Als je een dikke saus hebt bevat die wellicht niet genoeg vocht om de lasagne vellen smeuïg te maken
Hmm, ok.
Spoilers!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 13:47:40 #105
414785 sirdanilot
pi_148708809
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 09:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het hoeft ook niet per se rationeel te zijn natuurlijk. Wat ik mij herinner uit de vroege jaren tachtig is dat boter, ook uitdrukkelijk echte boter genoemd, bekend stond als luxeproduct, te duur voor veel mensen. Dat zal er allicht mee te maken hebben gehad dat margarine als alternatief werd gezien. Was er geen margarine geweest, dan had de aanschaf van boter niet tot een maatschappijbrede schuldenproblematiek geleid.
Ja klopt, en margarine staat bekend als gezonder ook al is dat niet daadwerkelijk zo. Mijn vader denkt dt nog steeds en mag dus bijna niks met boter van zijn vrouw. En ik denk dat het voor heel veel mensen geldt. Als ik met andere mensen kook moet ik ook vaak echt specifiek zeggen 'roomboter' anders denken ze dat ik margarine bedoel.

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 13:50:09 #106
414785 sirdanilot
pi_148708895
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik een lekker alternatief voor boter vind in smout, uitgesmolten vet, vooral van ganzen, maar ook van spek.
Traditioneel in de Joodse keuken is ook kippenvet.
Als ik een gans braad heb ik vaak 1-1,4 liter vet die er uit komt, en die gebruik ik voor bv aardappels te bakken. In veel landen wordt het, vooral in de buitengebieden, op brood gesmeerd (de varkensvet variant) vaak zit er dan nog spekstukjes in, kruiden worden toegevoegd, net als uitgebakken ui en appel. Is een erg lekker alternatief voor kruidenboter op het brood
Mijn opa smeerde op brood 'stropievet'. Recept: men neme blokjes vetspek, men bakke dit uit, men zeve de kaantjes eruit (dat is een heerlijke snack), dan laat men het vet een beetje stollen en mengt men het vervolgens met wat zout en een flinke lading stroop. Dit is heerlijk broodbeleg.
Ik had het eens gemaakt en aan wat leeftijdsgenoten proberen te voeren maar die moesten het absoluut niet hebben vanwege de geur. Ik vind het echter erg lekker.

Sowieso bewaar ik overgebleven spekvet meestal, heel lekker om aardappels mee in de oven te doen.
Wij hadden voor kerst eens een eend en toen heb ik ook het eendenvet bewaard, maakt alles lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148712858
Piet, mijn crème brûlée is de vorige keer niet stijf of dik geworden wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb het recept gebruikt van AH:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:30:49 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148712880
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Boter al luxe zien en margarine smeren, maar wel frisdrank drinken..
En dan foodies aanwrijven dat ze de touch met de echte wereld verloren zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:31:38 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148712929
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:30 schreef Vjenne12345 het volgende:
Piet, mijn crème brûlée is de vorige keer niet stijf of dik geworden wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb het recept gebruikt van AH:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee
Niet lang genoeg in de oven. Pas er uit halen als ze stijf zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148712975
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet lang genoeg in de oven. Pas er uit halen als ze stijf zijn
Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:35:36 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148713100
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Mijn opa smeerde op brood 'stropievet'. Recept: men neme blokjes vetspek, men bakke dit uit, men zeve de kaantjes eruit (dat is een heerlijke snack), dan laat men het vet een beetje stollen en mengt men het vervolgens met wat zout en een flinke lading stroop. Dit is heerlijk broodbeleg.
Ik had het eens gemaakt en aan wat leeftijdsgenoten proberen te voeren maar die moesten het absoluut niet hebben vanwege de geur. Ik vind het echter erg lekker.
Met wat zout, peper, Thijm en majoraan, is het ook erg lekker, net als wat gebakken ui
quote:
Sowieso bewaar ik overgebleven spekvet meestal, heel lekker om aardappels mee in de oven te doen.
Wij hadden voor kerst eens een eend en toen heb ik ook het eendenvet bewaard, maakt alles lekker.
Dierlijk vet heeft ten onrechte een slechte naam, het is erg lekker en niet ongezond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:36:46 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148713149
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:32 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
Heb je de temperatuur van je oven wel eens gemeten, of heb je veel bakplaten enzo in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 15:49:28 #113
414785 sirdanilot
pi_148713689
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

Boter al luxe zien en margarine smeren, maar wel frisdrank drinken..
Tsja, persoonlijk drink ik bijna nooit frisdrank maar heel veel mensen inderdaad wel...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:52:09 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_148713807
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja klopt, en margarine staat bekend als gezonder ook al is dat niet daadwerkelijk zo. Mijn vader denkt dt nog steeds en mag dus bijna niks met boter van zijn vrouw. En ik denk dat het voor heel veel mensen geldt. Als ik met andere mensen kook moet ik ook vaak echt specifiek zeggen 'roomboter' anders denken ze dat ik margarine bedoel.

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Dat zal het zijn...
Siesta & Fiesta!
  donderdag 15 januari 2015 @ 18:44:00 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148720481
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of anderen margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
pi_148720529
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of andere margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
:D :D prachtige rant.
  donderdag 15 januari 2015 @ 19:20:18 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148722059
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of anderen margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
Oh dear, zegt iemand die een hele site heeft over Aziatische Ingredienten en welke goed zijn, maar als er iemand een lans breekt voor boter ben jij aan het schuimbekken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 19:46:32 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148723208
Met een lans breken voor boter heb ik werkelijk geen enkele moeite.
(sterker nog, ik ben helemaal voor boter. Alleen echt bakken in boter vind ik vies, dat doe ik liever in olie, met eventueel een klont boter op het laatst erbij)

Het is het eeuwige gezanik over margarine waar ik echt helemaal niet goed van word!
Laat die mensen!

[ Bericht 26% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2015 19:57:39 ]
pi_148728024
RobinOok +1
pi_148746611
Weet er iemand nog een leuke combinatie met beenham kluifjes? :)
hardcoholic
pi_148766833
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
We komen hard, zo hard.
  zaterdag 17 januari 2015 @ 09:40:29 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148769973
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 00:40 schreef focal het volgende:
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
Denk dat je meer bereikt door de steaks in (veel) rozemarijn en olie te marineren. Je zal weinig smaak van de rozemarijn in de steak krijgen in de paar minuten hete geklaarde boter.
Alternatief, maar een rozemarijnboter en smelt daar een klont van over de gebakken steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 17 januari 2015 @ 10:52:30 #123
414785 sirdanilot
pi_148770923
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 00:40 schreef focal het volgende:
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
Wat piet zegt, gewoon pure geklaarde boter maken. En maak véél (pakje of 2), dan loont het tenminste de moeite Je kunt het veel langer bewaren dan gewone boter ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 18 januari 2015 @ 12:32:26 #124
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_148801611
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Even tussendoor: Robin, ik ben een keer bij toeval jouw recept voor rendang tegengekomen, heb het gisteren weer eens gemaakt, en mijn hemel wat smaakte het weer goed! En het is veel simpeler en sneller (het actieve kookgedeelte dan ;) ) dan mijn vroegere Maleise recept.
  zondag 18 januari 2015 @ 12:42:17 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148801806
Leuk te horen! Dank je. *O*
pi_148802014
Komend weekend wil ik http://www.24kitchen.nl/recepten/taste-cooking-peterseliewortel maken.

Weet iemand wat ik kan gebruiken als alternatief voor peterseliewortel en knolkervel, voor het geval ik ze niet kan vinden?
  zondag 18 januari 2015 @ 12:56:00 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148802150
Peterseliewortel is vrij normaal, maar als liefhebber van vergeten groenten en exoten moet ik bekennen dat ik knolkervel nog niet ben tegengekomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148806694
Voor een bepaalde koek had ik een combi verwarmde slagroom, honing en chocolade over. Je raadt het al.. ik heb over (net als van de amandel-banketbakkersroom).
Heb je nog een idee wat ik kan die doen met die choco-slagroom combi?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 18 januari 2015 @ 16:00:56 #129
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148808633
Extra pure chocolade langzaam door smelten en ganache van maken :)
Kun je tot balletjes maken en door de chocolade halen om bonbonnetjes van te maken, of als het nog warm je koekjes mee vullen zoals tarteletjes
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 januari 2015 @ 16:37:22 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148809856
Gewoon zo bij een beker warme melk in je mond sprietsen!
  zondag 18 januari 2015 @ 17:33:33 #131
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_148811761
Ik weet niet hoeveel je ervan hebt en hoe dik het is? Maar mits genoeg en ganache-achtig: zandtaartbodem blind bakken en erover verspreiden voor een tarte au chocolat.
pi_148852690
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.

Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
  maandag 19 januari 2015 @ 20:35:21 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148853990
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148854540
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.

kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
  maandag 19 januari 2015 @ 20:46:20 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148854594
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:07 schreef trekker25 het volgende:
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.

Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 januari 2015 @ 20:46:41 #136
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854611
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:45 schreef trekker25 het volgende:

[..]

ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.

kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
Minuut of 10 is misschien ook wel al genoeg, oven lekker hoog zetten, dan karameliseert het lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 19 januari 2015 @ 20:47:32 #137
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854659
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148854674
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
klinkt erg lekker!

friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
pi_148854731
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef Molo het volgende:
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker :9
ik heb nog 5 hele wortelen en halve ongeschilde knolselderij.. Moet zeggen dat ik de smaak van knolselderij wel sneller moe ben dan andere groente.
  maandag 19 januari 2015 @ 20:51:29 #140
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854866
Wortel kun je ook nog carrot cake van maken, knolselderij lekker frituren, dat is lekker joh. Beetje zout erover en dan dippen in beetje zure mayonaise :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148855167
thanks, overmorgen wel iets van gaan maken!
  maandag 19 januari 2015 @ 21:05:51 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148855594
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef trekker25 het volgende:

[..]

klinkt erg lekker!

friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148855798
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
  maandag 19 januari 2015 @ 21:16:35 #144
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148856050
Een kleine pan, laagje zonnebloemolie erin, dat is net zo veilig/eng als gewoon een kipkrokantschnitel bakken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148919784
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
we've got a winner...

de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.

Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken >:)
  woensdag 21 januari 2015 @ 20:11:27 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148919916
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 21:10 schreef trekker25 het volgende:

[..]

frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
150-160 is meer dan genoeg. Grote pan, 1/3 gevuld met olie, niet meer dan een handje vol tegelijk doen. Heeeeeel erg dun snijden, dunner dan mcDonalds friet, echt lucifers of dunner en dan frituren tot ze krokant zijn. Niet te heet, dan wordt het bruin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 21 januari 2015 @ 20:22:55 #147
414785 sirdanilot
pi_148920476
Knolselderij deden wij volgens mij in een soort beslag of zo en dan frituren. Ik weet niet meer wat er in het beslag gaat, maar mijn vader deed alles in een grote zak en schudden maar zodat alles bedekt was met een laagje.

Kan ook zijn dat hij het met meel ei en paneermeel deed maar staat vast op het internet.
En zo dik snijden als gewone friet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148920939
Van het weekend maar eens proberen!
  woensdag 21 januari 2015 @ 20:32:55 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148920950
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 20:08 schreef trekker25 het volgende:

[..]

we've got a winner...

de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.

Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken >:)
^O^

Kun je eigenlijk met allerlei (winter)groentes doen. Zoete aardappels, pompoen, bieten, ui, pastinaak etc.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149022291
piet

kan ik citroen gebruiken ipv azijn voor suddervlees :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')