abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 15 januari 2015 @ 11:23:25 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148704351
Wat ik een lekker alternatief voor boter vind in smout, uitgesmolten vet, vooral van ganzen, maar ook van spek.
Traditioneel in de Joodse keuken is ook kippenvet.
Als ik een gans braad heb ik vaak 1-1,4 liter vet die er uit komt, en die gebruik ik voor bv aardappels te bakken. In veel landen wordt het, vooral in de buitengebieden, op brood gesmeerd (de varkensvet variant) vaak zit er dan nog spekstukjes in, kruiden worden toegevoegd, net als uitgebakken ui en appel. Is een erg lekker alternatief voor kruidenboter op het brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148704355
Huh, waarom zou je melk of water bij de lasagna voegen?
Spoilers!
  donderdag 15 januari 2015 @ 11:25:45 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148704436
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Huh, waarom zou je melk of water bij de lasagna voegen?
De vraag was, toevoegen aan de saus waar je de lasagne mee maakt. Als je een dikke saus hebt bevat die wellicht niet genoeg vocht om de lasagne vellen smeuïg te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148704485
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vraag was, toevoegen aan de saus waar je de lasagne mee maakt. Als je een dikke saus hebt bevat die wellicht niet genoeg vocht om de lasagne vellen smeuïg te maken
Hmm, ok.
Spoilers!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 13:47:40 #105
414785 sirdanilot
pi_148708809
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 09:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het hoeft ook niet per se rationeel te zijn natuurlijk. Wat ik mij herinner uit de vroege jaren tachtig is dat boter, ook uitdrukkelijk echte boter genoemd, bekend stond als luxeproduct, te duur voor veel mensen. Dat zal er allicht mee te maken hebben gehad dat margarine als alternatief werd gezien. Was er geen margarine geweest, dan had de aanschaf van boter niet tot een maatschappijbrede schuldenproblematiek geleid.
Ja klopt, en margarine staat bekend als gezonder ook al is dat niet daadwerkelijk zo. Mijn vader denkt dt nog steeds en mag dus bijna niks met boter van zijn vrouw. En ik denk dat het voor heel veel mensen geldt. Als ik met andere mensen kook moet ik ook vaak echt specifiek zeggen 'roomboter' anders denken ze dat ik margarine bedoel.

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 13:50:09 #106
414785 sirdanilot
pi_148708895
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik een lekker alternatief voor boter vind in smout, uitgesmolten vet, vooral van ganzen, maar ook van spek.
Traditioneel in de Joodse keuken is ook kippenvet.
Als ik een gans braad heb ik vaak 1-1,4 liter vet die er uit komt, en die gebruik ik voor bv aardappels te bakken. In veel landen wordt het, vooral in de buitengebieden, op brood gesmeerd (de varkensvet variant) vaak zit er dan nog spekstukjes in, kruiden worden toegevoegd, net als uitgebakken ui en appel. Is een erg lekker alternatief voor kruidenboter op het brood
Mijn opa smeerde op brood 'stropievet'. Recept: men neme blokjes vetspek, men bakke dit uit, men zeve de kaantjes eruit (dat is een heerlijke snack), dan laat men het vet een beetje stollen en mengt men het vervolgens met wat zout en een flinke lading stroop. Dit is heerlijk broodbeleg.
Ik had het eens gemaakt en aan wat leeftijdsgenoten proberen te voeren maar die moesten het absoluut niet hebben vanwege de geur. Ik vind het echter erg lekker.

Sowieso bewaar ik overgebleven spekvet meestal, heel lekker om aardappels mee in de oven te doen.
Wij hadden voor kerst eens een eend en toen heb ik ook het eendenvet bewaard, maakt alles lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148712858
Piet, mijn crème brûlée is de vorige keer niet stijf of dik geworden wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb het recept gebruikt van AH:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:30:49 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148712880
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Boter al luxe zien en margarine smeren, maar wel frisdrank drinken..
En dan foodies aanwrijven dat ze de touch met de echte wereld verloren zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:31:38 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148712929
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:30 schreef Vjenne12345 het volgende:
Piet, mijn crème brûlée is de vorige keer niet stijf of dik geworden wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb het recept gebruikt van AH:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee
Niet lang genoeg in de oven. Pas er uit halen als ze stijf zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148712975
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet lang genoeg in de oven. Pas er uit halen als ze stijf zijn
Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:35:36 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148713100
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Mijn opa smeerde op brood 'stropievet'. Recept: men neme blokjes vetspek, men bakke dit uit, men zeve de kaantjes eruit (dat is een heerlijke snack), dan laat men het vet een beetje stollen en mengt men het vervolgens met wat zout en een flinke lading stroop. Dit is heerlijk broodbeleg.
Ik had het eens gemaakt en aan wat leeftijdsgenoten proberen te voeren maar die moesten het absoluut niet hebben vanwege de geur. Ik vind het echter erg lekker.
Met wat zout, peper, Thijm en majoraan, is het ook erg lekker, net als wat gebakken ui
quote:
Sowieso bewaar ik overgebleven spekvet meestal, heel lekker om aardappels mee in de oven te doen.
Wij hadden voor kerst eens een eend en toen heb ik ook het eendenvet bewaard, maakt alles lekker.
Dierlijk vet heeft ten onrechte een slechte naam, het is erg lekker en niet ongezond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:36:46 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148713149
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:32 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten. 8)7
125 graden wellicht te koud?
Heb je de temperatuur van je oven wel eens gemeten, of heb je veel bakplaten enzo in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 15 januari 2015 @ 15:49:28 #113
414785 sirdanilot
pi_148713689
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

Boter al luxe zien en margarine smeren, maar wel frisdrank drinken..
Tsja, persoonlijk drink ik bijna nooit frisdrank maar heel veel mensen inderdaad wel...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 15 januari 2015 @ 15:52:09 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_148713807
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja klopt, en margarine staat bekend als gezonder ook al is dat niet daadwerkelijk zo. Mijn vader denkt dt nog steeds en mag dus bijna niks met boter van zijn vrouw. En ik denk dat het voor heel veel mensen geldt. Als ik met andere mensen kook moet ik ook vaak echt specifiek zeggen 'roomboter' anders denken ze dat ik margarine bedoel.

Dus niet alleen in de jaren 80 maar bij henk en ingrid nu nog steeds geldt echte boter als luxeproduct en margarine als de standaard. Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
Dat zal het zijn...
Siesta & Fiesta!
  donderdag 15 januari 2015 @ 18:44:00 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148720481
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 13:47 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Maar veel foodies, ook op dit forum, zijn die touch met de echte wereld een beetje verloren heb k het idee.
En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of anderen margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
pi_148720529
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of andere margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
:D :D prachtige rant.
  donderdag 15 januari 2015 @ 19:20:18 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148722059
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 18:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan doel je weer op mij?

Dan zal ik je voor eens en altijd uit de droom helpen. Ik ben opgegroeid met margarine, mijn ouders gebruiken nog steeds margarine, ik ben foodie en gebruik boter maar het interesseert me werkelijk geen biet of mijn ouders of anderen margarine ipv boter gebruiken als ze cake bakken, een klont over de groenten gooien of op hun brood smeren. Ook niet als ik het moet eten.

Jij bent hier de snob die dat verschil zo moet benadrukken, in de ECHTE WERELD is boter of margarine gewoon hetzelfde. Geen hond die daarover zoveel woorden vuil maakt als jij en Piet.
Oh dear, zegt iemand die een hele site heeft over Aziatische Ingredienten en welke goed zijn, maar als er iemand een lans breekt voor boter ben jij aan het schuimbekken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 19:46:32 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148723208
Met een lans breken voor boter heb ik werkelijk geen enkele moeite.
(sterker nog, ik ben helemaal voor boter. Alleen echt bakken in boter vind ik vies, dat doe ik liever in olie, met eventueel een klont boter op het laatst erbij)

Het is het eeuwige gezanik over margarine waar ik echt helemaal niet goed van word!
Laat die mensen!

[ Bericht 26% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2015 19:57:39 ]
pi_148728024
RobinOok +1
pi_148746611
Weet er iemand nog een leuke combinatie met beenham kluifjes? :)
hardcoholic
pi_148766833
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
We komen hard, zo hard.
  zaterdag 17 januari 2015 @ 09:40:29 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148769973
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 00:40 schreef focal het volgende:
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
Denk dat je meer bereikt door de steaks in (veel) rozemarijn en olie te marineren. Je zal weinig smaak van de rozemarijn in de steak krijgen in de paar minuten hete geklaarde boter.
Alternatief, maar een rozemarijnboter en smelt daar een klont van over de gebakken steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 17 januari 2015 @ 10:52:30 #123
414785 sirdanilot
pi_148770923
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 00:40 schreef focal het volgende:
Beste Piet, ik wil boter klaren om steaks in te bakken. Nu bedacht ik me dat het ook wel lekker is om wat takjes rozemarijn mee te laten koken voordat ik de boter afschep en filter. Heb jij enig idee of dit handig is als je kijkt naar de hoge temp waarmee je steak bakt. Kunnen deze smaakstoffen verbranden?
Wat piet zegt, gewoon pure geklaarde boter maken. En maak véél (pakje of 2), dan loont het tenminste de moeite Je kunt het veel langer bewaren dan gewone boter ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 18 januari 2015 @ 12:32:26 #124
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_148801611
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Even tussendoor: Robin, ik ben een keer bij toeval jouw recept voor rendang tegengekomen, heb het gisteren weer eens gemaakt, en mijn hemel wat smaakte het weer goed! En het is veel simpeler en sneller (het actieve kookgedeelte dan ;) ) dan mijn vroegere Maleise recept.
  zondag 18 januari 2015 @ 12:42:17 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148801806
Leuk te horen! Dank je. *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')