ja dat dacht ik al dat simpele filtermaling niet goed wil en espressomaling is helemaal super fijn gemalen...quote:Op dinsdag 1 maart 2016 11:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Je gebruikt normaal een grovere maling in een cafetiere, anders kan er veel drap overblijven en de smaakt komt het ook ten goede (de koffie komt langer in aanraking met de koffie namelijk).
De meeste supermarkten verkopen gewoon grovere maling hoor (in ieder geval van DE).quote:Op dinsdag 1 maart 2016 12:46 schreef marielle33 het volgende:
[..]
ja dat dacht ik al dat simpele filtermaling niet goed wil en espressomaling is helemaal super fijn gemalen...
zal er eens bij kijken als ik bij de winkel ben... en anders toch gewoon de percolator mee en na het koffie drinken alle rubbers en dingen eruit omspoelen en laten drogen...
Hee leuk, ik heb dezelfde. Grappig om de binnenkant eens te zien.quote:Op zondag 3 januari 2016 15:57 schreef Garbageman het volgende:
Leuk!
Mijn collega vroeg me of ik eens wou kijken naar haar Bezzera espresso machine. (pomp was stuk)
Na reparatie toch wel een erg mooi ding. (te duur voor mij)
[ afbeelding ]
Ik vind zelf de Philips senseo ook erg goed.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:27 schreef lucasrem het volgende:
Ik kan eigenlijk alles met een Gaggia Classic, het enige nadeel aan dit apparaat vind ik zelf dat het een Single Boiler machine is, hij is heel krachtig ik merk weinig verschil met z'n grote broes voor in de Horeca. Ik wil alles echt met de hand doen, het enige wat automatisch mag van mij is de hoeveelheid water per kopje. Ik brand en maal mijn bonen zelf.
Dit is de enige machine waar ik thuis een centimeter Crema krijg, ik snap eigenlijk niet dat er halfautomaten zijn die beter of duurder zouden moeten zijn voor thuis, de Classic is bets goedkoop als je hem vergelijkt met andere van deze kwaliteit.
Als iemand een beter apparaat aan kan raden dan de Gaggia Classic hoor ik dat graag hier. En ook waarom dat andere apparaat dan wel beter.
Groet, Lucas uit Amsterdam.
Ik heb wat gelezen rondom de Rancilio Silvia, maar toen ik eenmaal las over temperature surfing en PID dacht ik laat maar. Als je niet zonder gekke timers en routines een kop koffie kan zetten, dan is mijn nespresso superieur. Sommge mensen beweren dat 40% van je bakkies zuur of verbrand zijn bij dit apparaat. 600 euro voor een matig resultaat leek me teveel. Nu is het apparaat wat jij roept de helft van de prijs, maar hij is het hiermee gesteld? Kan je gewoon een kop koffie er mee zetten? Ik vond ook artikelen over temperature surfing omtrent de gaggia. 30 minuten aan laten staan voor opwarmen en dan wachten tot het lampje aan is, kop water zetten, na lampje uit zoveel secondes wachten etc.quote:Op zondag 29 mei 2016 16:27 schreef lucasrem het volgende:
Ik kan eigenlijk alles met een Gaggia Classic, het enige nadeel aan dit apparaat vind ik zelf dat het een Single Boiler machine is, hij is heel krachtig ik merk weinig verschil met z'n grote broers voor in de Horeca. Ik wil alles echt met de hand doen, het enige wat automatisch mag van mij is de hoeveelheid water per kopje. Ik brand en maal mijn bonen zelf.
Dit is de enige machine waar ik thuis een centimeter Crema krijg, ik snap eigenlijk niet dat er halfautomaten zijn die beter of duurder zouden moeten zijn voor thuis, de Classic is bets goedkoop als je hem vergelijkt met andere van deze kwaliteit.
Als iemand een beter apparaat aan kan raden dan de Gaggia Classic hoor ik dat graag hier. En ook waarom dat andere apparaat dan wel beter is.
Groet, Lucas uit Amsterdam.
Ik heb inmiddels een tweede zeefje en daarmee doet hij het wel goed. Ik heb echt het idee dat het zeefje verstopt raakt. Koffie iets minder fijn malen kan ik proberenquote:Op zondag 13 november 2016 19:19 schreef depsycholoog het volgende:
Is je koffie niet gewoon te fijn gemalen? Dat zorgt er nog wel eens voor dat hijniet goed doorloopt.
Boiler wel goed op druk?
Anders een keer een nieuw universeel zeefje op de kop tikken.
Inderdaad grappigquote:Op donderdag 3 maart 2016 08:38 schreef depsycholoog het volgende:
[..]
Hee leuk, ik heb dezelfde. Grappig om de binnenkant eens te zien.
Hier al eens mee schoongemaakt? Of met een soortgelijk product?quote:Op maandag 8 mei 2017 19:13 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb weer hetzelfde probleem met mijn "zeefjes". Apparaat is ontkalkt, filter schoongemaakt en doorgeprikt, maar de koffie loopt niet door. Hij bouwt wel druk op (als ik het filter eruit haal "ontploft" de koffieprut ). Ik maal de koffie minder lang, zoals me hier is aangeraden. Het ging een tijdje goed maar nu dus niet meer
Hoe kan ik die zeefjes schoon krijgen? Met een (te klein naar mijn zin) nieuw zeefje loopt hij wel door.
Nee, dat ken ik niet. Is dat voor de zeefjes? Tip voor een Duitse variant?quote:Op dinsdag 9 mei 2017 07:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier al eens mee schoongemaakt? Of met een soortgelijk product?
[ afbeelding ]
Ja, de filter en de filterdrager (die zet je in een oplossing met heet water),quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:27 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee, dat ken ik niet. Is dat voor de zeefjes? Tip voor een Duitse variant?
Dank je wel Ik ga ernaar op zoek vanavond.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, de filter en de filterdrager (die zet je in een oplossing met heet water),
maar ook voor de espressomachine, je stopt dan wat in een blindfilter en laat het lopen.
Ik koop puly caff gewoon op www.amazon.de
Niet.quote:Op woensdag 10 mei 2017 14:28 schreef NutKees het volgende:
Ik ben het gepruts met Brita waterfilterkannen helemaal beu. Is het niet mogelijk om ergens ontkalkt water te kopen, geschikt voor Espresso / koffie apparaten? En dan bedoel ik niet gedemineraliseerd water, want dat schijnt ook weer niet goed te zijn. Dus algemeen gevraagd: hoe ontkalken jullie je water?
Pfff, dus zo'n waterkan is mijn enige (betaalbare) optie. Heeft dat uberhaupt wel zin? Ik twijfel een beetje aan het effect van die apparaten, het water lijkt er niet echt schoner uit te komen als ik naar het filter van mijn espresso waterbak kijk.quote:Op woensdag 10 mei 2017 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet.
Ik heb al een paar watermerken aangeschreven dat koffie en theewater een geweldig nieuw product voor ze zou zijn, maar ze hebben nul intresse.
Heb ook nog geen website gevonden waar water met een zo laag mogelijk mineraal aandeel wordt vergeleken.
Britta filters zijn gewoon onzin met een verlengsnoer. Ik neem plat mineraalwater van de Aldi, want waar ik woon is het water kei en keihard.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:06 schreef NutKees het volgende:
[..]
Pfff, dus zo'n waterkan is mijn enige (betaalbare) optie. Heeft dat uberhaupt wel zin? Ik twijfel een beetje aan het effect van die apparaten, het water lijkt er niet echt schoner uit te komen als ik naar het filter van mijn espresso waterbak kijk.
10 tegen 1 dat het aan je koffie en of maling ligt. Ik zet al jarenlang koffie met espressomachines en heb nog nooit gehad dat de zeefjes echt verstopt waren. Sommige (verse) koffie heeft een grovere maling nodig dan andere.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:43 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dank je wel Ik ga ernaar op zoek vanavond.
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstoptquote:Op woensdag 10 mei 2017 22:13 schreef Underdoggy het volgende:
10 tegen 1 dat het aan je koffie en of maling ligt. Ik zet al jarenlang koffie met espressomachines en heb nog nooit gehad dat de zeefjes echt verstopt waren. Sommige (verse) koffie heeft een grovere maling nodig dan andere.
Zoek anders eens op cafiza, dat maakt koffieaanslag echt heel goed schoon. Wordt in de horeca ook veel gebruikt en is makkelijk te verkrijgen online.quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:32 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstopt
Korter is natuurlijk niet hetzelfde als grover, kan je de maalschijven niet ietsje verder van elkaar instellen? Hierdoor zal het grover worden, ook afwegen en daarmee spelen is nodig voor een goede bak. Meten is wetenquote:Op woensdag 10 mei 2017 22:32 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik zou het fijn vinden als ik achter de oorzaak kom. Maar eerst wil ik mijn zeefjes schoon hebben Ik maal met de hand (nou ja, met een koffiemolen dus), 20 seconden. Ben al korter gaan malen omdat ik hier al een keer de tip kreeg om grover te malen. Dat heeft wel geholpen maar uiteindelijk zijn ze nu toch weer verstopt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |