Ashram heeft hier inderdaad ook niet de beste reputatiequote:Op maandag 2 februari 2015 08:31 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Yup. Ik mocht niet naar het H.ashram
Maar later ook van een vriendin die er gewerkt heeft. De schoolsfeer past niet zo bij mij. Ik ben zelf misschien wel te ouderwets maar ik wil niet bij mijn voornaam aangesproken worden bijvoorbeeld. Zelf heb ik ook nogal genoten van het ouderwets klassikale pre-tweedefase onderwijs dat ik zelf heb gehad. Maar goed, dat werkt ook niet voor elke leerling.
Dat ligt er dan heeeeel erg aan hoe ze dat verder vormgeven. Bij klassikaal onderwijs lijkt het me heel problematisch. Gaan ze meer uit van maatwerk dan kan het misschien wel werken, maar dat is wel heel moeilijk om goed in de praktijk te brengen. Je ontkomt er toch niet aan dat je groepjes maakt van 'gelijkgestemden' wat betreft leerstijl/intelligentie.quote:Op maandag 2 februari 2015 07:28 schreef Bleie het volgende:
Ik weet trouwens niet of dat nou echt prettig is voor die kinderen.
Die 'andere', was dat IJburg?quote:Op maandag 2 februari 2015 07:28 schreef Bleie het volgende:
[..]
Hyperion is hier vlak bij, wordt vast een optie als we op zoek gaan naar een vo-school voor onze oudste (over zes jaar). Maar die andere school had ook vmbo. Daar zaten nu juist alle kinderen door elkaar, en niet meer gescheiden naar niveau. Ik weet trouwens niet of dat nou echt prettig is voor die kinderen.
Holy fuck, dat is heavy.quote:Op woensdag 4 februari 2015 07:45 schreef Franny_G het volgende:
Hebben jullie ook deze drama's: gisteren een gesprek met ouders gevoerd die helemaal wanhopig zijn omdat oudste zoon sinds dit najaar in Syrie zit en ze sindsdien geen teken van leven meer hebben gehad. Zo zielig voor die mensen..
Heftig!quote:Op woensdag 4 februari 2015 07:45 schreef Franny_G het volgende:
Hebben jullie ook deze drama's: gisteren een gesprek met ouders gevoerd die helemaal wanhopig zijn omdat oudste zoon sinds dit najaar in Syrie zit en ze sindsdien geen teken van leven meer hebben gehad. Zo zielig voor die mensen..
Ik gebruik 'm heel veel, eigenlijkquote:Op maandag 2 maart 2015 21:26 schreef Franny_G het volgende:
Maar ja, met de hulpmiddelen die we nu hebben, gebruik je zo'n bord toch minimaal?
Ja daarom heb ik dus zo'n hekel aan digiborden. Ik ben echt fan van moderne media in de klas, maar ik heb schrijfruimte nodig...quote:Op dinsdag 3 maart 2015 13:08 schreef Franny_G het volgende:
Maar over wat voor bord hebben we het?
Ik denk nu namelijk aan een ouderwets bord (krijtbord, of whiteboard). Op mijn school zijn de krijtborden vervangen door lcd schermen (gekoppeld aan een computer) die wel geflankeerd worden door whiteboard maar de ruimte om daarop te schrijven is beperkt. Ik gebruikt het dus alleen om even een moeilijk woord op te schrijven, of een naam, of een kort overzichtje van iets. Voor alle andere zaken die ik wil laten zien gebruik ik het scherm. En dan laat ik bijvoorbeeld een prezi zien, en heel af en toe een eens powerpoint (ik ben daar geen fan van) en verder natuurlijk veel beeldmateriaal.
Kun je mij zeggen welke programma's dat zijn? Ik doe namelijk Klassieke Talen, en het gedeelte ICT van de opleiding is op z'n zachtst gezegd lacunair en verouderd...quote:Op dinsdag 3 maart 2015 16:46 schreef Franny_G het volgende:
Mijn collega's van Klassieke Talen gebruiken van die speciale programma waarmee ze via het scherm met de leerlingen grammatica kunnen oefenen e.d. Ik geloof dat juist voor talen heel handige programma's bestaan, waardoor je niet meer alles zelf hoeft uit te gaan schrijven op een bord. Het komt op mij over als een arbeidsintensieve en achterhaalde methode.
Het is er vast, maar als het geld kost is het sowieso geen optie hier, en de gratis dingen ben ik redelijk bekend mee.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 16:46 schreef Franny_G het volgende:
Mijn collega's van Klassieke Talen gebruiken van die speciale programma waarmee ze via het scherm met de leerlingen grammatica kunnen oefenen e.d. Ik geloof dat juist voor talen heel handige programma's bestaan, waardoor je niet meer alles zelf hoeft uit te gaan schrijven op een bord. Het komt op mij over als een arbeidsintensieve en achterhaalde methode.
Ik zal het even voor je navragen! Zag het een keertje bij een studiedag en het ziet er echt gaaf uit!quote:Op dinsdag 3 maart 2015 18:06 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Kun je mij zeggen welke programma's dat zijn? Ik doe namelijk Klassieke Talen, en het gedeelte ICT van de opleiding is op z'n zachtst gezegd lacunair en verouderd...
Ja, snap ik. Van die sectie begrijp ik dat ze het verdelen over de collega's, dus iedereen doet een leerjaar bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 18:11 schreef kwakz0r het volgende:
Heel eerlijk: op dit moment (baby, net weer aan het werk) begin ik niet aan nieuwe dingen. Onderbouwlessen doe ik volledig op routine en dat kost minder tijd dan dingen uitwerken op de computer
Ik zet een pp niet op de ELO. Maar sowieso gebruik ik bij prezi en bij pp heel weinig tekst. Prezi vind ik heel fijn bij mijn vak omdat je er zo goed oorzaak-gevolg schakels inzichtelijk in kunt maken. Maar dan nog moet een leerling het in eigen woorden in het schrift opschrijven. Ik vertel er altijd heel veel om heen, en de presentatie is dan alleen om het een en ander visueel te maken. Maar ja, onze vakken verschillen nogal natuurlijk.quote:Bij grammatica-aantekeningen wil ik dat leerlingen met me meeschrijven, mijn ervaring is dat ze bij een prezi of ppt juist stoppen met schrijven en denken en alleen gaan zitten consumeren 'want u zet het toch op de elo?'... Ook gaat het tempo van de uitleg omhoog, wat bij sommige dingen m.i. juist niet wenselijk is.
Ik maak veel gebruik van het werk van anderen! Ik zoek altijd eerst even goed of iemand anders niet toevallig al het wiel heeft uitgevonden voordat ik zelf aan de slag ga.quote:Maar misschien ga ik nog eens aan de prezi's (bespaart bij hergebruik wel tijd). Doe ik al voor bovenbouw leesvaardigheis.
Sowieso wil ik volgend jaar flipped classroom proberen!
Ik vind grammatica heel lastig uitleggen als ik niet zelf de manier van uitleggen bedacht heb.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 20:16 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Ja, snap ik. Van die sectie begrijp ik dat ze het verdelen over de collega's, dus iedereen doet een leerjaar bijvoorbeeld.
[..]
Ik zet een pp niet op de ELO. Maar sowieso gebruik ik bij prezi en bij pp heel weinig tekst. Prezi vind ik heel fijn bij mijn vak omdat je er zo goed oorzaak-gevolg schakels inzichtelijk in kunt maken. Maar dan nog moet een leerling het in eigen woorden in het schrift opschrijven. Ik vertel er altijd heel veel om heen, en de presentatie is dan alleen om het een en ander visueel te maken. Maar ja, onze vakken verschillen nogal natuurlijk.
[..]
Ik maak veel gebruik van het werk van anderen! Ik zoek altijd eerst even goed of iemand anders niet toevallig al het wiel heeft uitgevonden voordat ik zelf aan de slag ga.
Hmmz dat is heel vervelend. Ik herken het niet ook al heb ik twee jonge kinderen. Ik merk wel dat er verschil zit tussen bovenbouw en onderbouw. In de bovenbouw is de werkdruk veel groter bij ons.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 16:52 schreef Franny_G het volgende:
Sinds ik een kind heb, heb ik ineens af en toe momenten dat ik zo twijfel aan het onderwijs en of ik het nog wel wil. Ik vind de werkdruk op bepaalde momenten zo niet leuk en ik ervaar dan zoveel stress als ik voortdurend achter de feiten aanloop, deadlines net wel of net niet haal, steeds af moeten wegen in hoeverre ik tijd met vriend en kind moet opgeven om toch maar weer wat werk te doen in het weekend. Niet toekom aan hobby's of sport omdat de tijd die ik heb steeds opgaat aan mijn werk + nog iets van 'een sociaal leven'. Enerzijds denk ik: dit is vast voor alle 'verse' ouders een lastig punt, anderzijds is dit ook wel een onderwijsding, denk ik. Ik heb gewoon geen zin om altijd het gevoel te hebben dat ik tekortschiet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |