abonnement Unibet Coolblue
pi_147921983
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 15:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wel joh, rode kool is misschien zelfs wel lekkerder de dag erna.
Hangt er vanaf wat je lekker vindt, ik houd wel van een beetje stevigheid. Wat betreft smaak is vooraf maken geen probleem.
Whatever...
  woensdag 24 december 2014 @ 16:20:51 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147922609
Zo is het mij altijd een raadsel waarom rode kool uit een pot zo smerig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 24 december 2014 @ 22:32:33 #178
414785 sirdanilot
pi_147936349
kool niet tot pap doorkoken als je deze enkele dagen wil bewaren.

peren gewoon stoven met suiker, kaneelstokje, en wat schillen va nde peer zelf. deze geven een rode kleur af. Je kunt ook de peren in z´n geheel stoven zonder te schillen maar dat vind ik zelf niet lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 december 2014 @ 06:51:59 #179
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_147943942
Dank jullie wel voor de tips!!! Ik maak de rode kool vanavond gewoon al (kan ik er meteen vast wat van eten, naast mijn vier uur in de oven gegaarde lamsschouder). De sweet glaced carrots probeer ik ook vast, maar zijn volgens mij zo simpel, dat ze er morgen ook nog wel bij kunnen.
  donderdag 25 december 2014 @ 07:00:45 #180
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_147943960
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 15:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd wat je maakt :)
Ik heb een reis rond de wereld bedacht. Mèt bijpassende beelden op beamer en muziek. Van borrelhappen (minihambugers en mini fish taco's met Mexicaanse biertjes) uit de VS en Mexico naar een amuse (vooruit, gekocht bij de Spanjaard in de stad) uit Spanje, dan via een voorgerechtje (tartaartje van rauwe tonijn met soy sauce, bieslook, sesam en avocado) uit Japan naar een voorgerechtje (een mini stoofschoteltje) uit Marokko, vanuit daar naar het hoofdgerecht uit Australië en Nieuw Zeeland (lam en kangaroe, met een hot mint sauce, een rode portsaus, mash met wilde paddestoelen, roast potatoes en drie soorten groenten plus een salade met Macademia's), dan linea recta richting nagerecht (uit handen gegeven aan zusterlief) en cocktails uit Brazilië om uiteindelijk huiswaarts te gaan, vooruit, naar België. Voor chocola bij de koffie. :)
  donderdag 25 december 2014 @ 10:32:23 #181
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147945143
Pfoe, ik vind het zelf een heel leuk idee, maar voor mijzelf teveel wisselende smaken bij elkaar.
Weet niet of ik datvzou 'trekken'.

Maar goed, ik ben ook meestal niet zo avontuurlijk hoor met etentjes regelen, hou het vaak gewoon klassiek bij elkaar
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147950328
Piet, vraagje: ik heb een roodpootpatrijsje. Ik ben vergeten te vragen of het een jong of oud beestje is, en hij is vacuumverpakt dus lastig te zien. Ik weet dat de oudere beestjes zich meer lenen voor lange garing (stoven ed) - stiekem hoop ik dat t een jonge is, dus laten we voor t gemak daar even vanuit gaan.

1. Wat kan ik een beetje verwachten qua smaak? Als ik google dan lees ik op sommige sites vrij krachtige wildsmaak, anderen zetten hem weer in de wat mildere categorie.
2. Heb je tips voor bereiding/smaakcombinaties?

Merci d'avance!
  donderdag 25 december 2014 @ 14:31:08 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147950614
Als het een wilde, geschoten patrijs is, reken met een echte wildsmaak.
Zou er een jus bij maken, spruitjes, puree, en een zware rode wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147950801
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het een wilde, geschoten patrijs is, reken met een echte wildsmaak.
Nom, daar hoopte ik op ;)

Ik heb ook niet gevraagd of het een wilde, geschoten was (last minute actie) maar hij komt bij een goede traiteur vandaan die over het algemeen alleen echt wild wild levert, dus ik ga er wel vanuit (patrijs mag in nl overigens niet op gejaagd worden toch?)

Je suggestie klinkt lekker, maar ik ben denk ik op zoek naar net iets minder klassiek. Maar met in het achterhoofd de smaak van goed wild moet ik wel uit de voeten kunnen qua smaakideen.

Nog tips qua bereiding?
  donderdag 25 december 2014 @ 17:23:22 #185
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_147953916
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:32 schreef Molo het volgende:
Pfoe, ik vind het zelf een heel leuk idee, maar voor mijzelf teveel wisselende smaken bij elkaar.
Weet niet of ik datvzou 'trekken'.

Maar goed, ik ben ook meestal niet zo avontuurlijk hoor met etentjes regelen, hou het vaak gewoon klassiek bij elkaar
Haha, ja, snap ik hoor!! Maar ik vond het gewoon heel leuk om dit eens te proberen. We hebben een beamer en projecteren bij ieder nieuw land beelden op de muur, hebben bijpassende muziek en de tafel is al gedekt met wereldkaartplacemats etc. Wordt gewoon een feest!! :)
pi_148010178
Hey Piet!

Gisteren lamsbout gemaakt op basis van deze twee posts van je (4e kerst op rij met een hoofdgerecht van jou!)
CUL / Recepten met lamsvlees
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #25
+dag vantevoren gemarineerd in knoflook/tijm/rozemarijn/honing/mosterd met paar laurierblaadjes.

Bedankt! Erg geslaagd!

een dingetje waar ik nog een vraagje over heb: met vleesthermometer bij 67 graden er uitgehaald en in aluminiumfolie laten rusten. toch was het vlees rond het bot nog iets te rood, hoe valt dit te voorkomen? las namelijk dat je de vleesthermometer juist niet bij het bot moet steken.. (en had dat dus ook niet gedaan)

Robin bedankt voor de chocoladewhiskeybrownies!
  zaterdag 27 december 2014 @ 15:25:39 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148010238
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 15:23 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet!

Gisteren lamsbout gemaakt op basis van deze twee posts van je (4e kerst op rij met een hoofdgerecht van jou!)
CUL / Recepten met lamsvlees
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #25
+dag vantevoren gemarineerd in knoflook/tijm/rozemarijn/honing/mosterd met paar laurierblaadjes.

Bedankt! Erg geslaagd!

een dingetje waar ik nog een vraagje over heb: met vleesthermometer bij 67 graden er uitgehaald en in aluminiumfolie laten rusten. toch was het vlees rond het bot nog iets te rood, hoe valt dit te voorkomen? las namelijk dat je de vleesthermometer juist niet bij het bot moet steken.. (en had dat dus ook niet gedaan)

Robin bedankt voor de chocoladewhiskeybrownies!
Vlees een aatal uren voor het bereiden uit de koelkast halen
Langer laten garen bij lagere temperatuur, dan is de garing egaler
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148012965
Ik heb net tiramisu gegeten die al 3 dagen in de ijskast staat, had er niet aan gedacht dat er rauwe ei in zit. Heb jij enig idee of dit een probleem is?
We komen hard, zo hard.
pi_148013292
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vlees een aatal uren voor het bereiden uit de koelkast halen
Langer laten garen bij lagere temperatuur, dan is de garing egaler
Had al een vrij lage temperatuur (140 graden) - en vlees ook 's ochtends al uit de koelkast gehaald!
  zaterdag 27 december 2014 @ 17:20:13 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148014217
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 16:56 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Had al een vrij lage temperatuur (140 graden) - en vlees ook 's ochtends al uit de koelkast gehaald!
Dan langer garen, als het vlees je te rood was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 december 2014 @ 17:21:40 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148014278
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 16:49 schreef focal het volgende:
Ik heb net tiramisu gegeten die al 3 dagen in de ijskast staat, had er niet aan gedacht dat er rauwe ei in zit. Heb jij enig idee of dit een probleem is?
Vuistregel, als je twijfelt, niet eten.
Hoe vers waren je eieren, hoe koud staat je koelkast, is nogal een verschil of deze 8 graden is of 2 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148014567
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vuistregel, als je twijfelt, niet eten.
Hoe vers waren je eieren, hoe koud staat je koelkast, is nogal een verschil of deze 8 graden is of 2 graden.
En alsnog : als er geen ziekmakers in zaten en je hebt schoon gewerkt zul je niet zomaar ziek worden.
Whatever...
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:07:34 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148015883
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 15:23 schreef Fokpop het volgende:

Robin bedankt voor de chocoladewhiskeybrownies!
Geen dank, graag gedaan. :D
pi_148016005
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 18:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Geen dank, graag gedaan. :D
Denk dat ik met jouw recept de whiskey die ik over heb van kerst koken ga opmaken :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:32:53 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148016670
Elk excuus is een goed excuus om Chocolate Whiskey taart/brownies te maken. ;-)
Ik ben niet zo'n bakker, had voor mijn verjaardag een mooie, lemon custard tart gemaakt, maar die maakte lang niet zoveel indruk als die chocolate whiskey brownies. Ik weet niet wat het is, maar succes lijkt verzekerd. :P
pi_148073697
Bedankt voor je advies over de Tiramisu, ik heb nergens last van gehad.

Heb je toevallig nog een goed recept voor Creme Brulee? Het liefst niet al te zoet, stort ze graag in een wat platter bakje zodat de suikerlaag relatief groot is voor de hoeveelheid crème. Vind het dan zelf lekkerder als de crème mild smaakt en niet scherp zoet net zoals de suikerlaag. Ook hoop ik dat je tips hebt voor een brander, ik wil er een met een flinke vlam eruit, niet zo'n laf aanstekertje. Heb zelf ooit als ober crème brulee's moeten branden as de keuken het te druk had (en ik vond het leuk). Geen idee wat voor brander we daar hadden maar het was een soort van gasflesje met een houder erop waar echt een flinke vlam uitkwam, apparaatje zag er basic uit. Alvast bedankt.
We komen hard, zo hard.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 29 december 2014 @ 16:33:37 #197
414785 sirdanilot
pi_148100198
Lasapparaat
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 29 december 2014 @ 16:46:25 #198
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_148100643
Brander van de bouwmarkt gaat Piet je waarschijnlijk aanraden. ;)
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_148101382
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 07:00 schreef renzell het volgende:

[..]

Ik heb een reis rond de wereld bedacht. Mèt bijpassende beelden op beamer en muziek. Van borrelhappen (minihambugers en mini fish taco's met Mexicaanse biertjes) uit de VS en Mexico naar een amuse (vooruit, gekocht bij de Spanjaard in de stad) uit Spanje, dan via een voorgerechtje (tartaartje van rauwe tonijn met soy sauce, bieslook, sesam en avocado) uit Japan naar een voorgerechtje (een mini stoofschoteltje) uit Marokko, vanuit daar naar het hoofdgerecht uit Australië en Nieuw Zeeland (lam en kangaroe, met een hot mint sauce, een rode portsaus, mash met wilde paddestoelen, roast potatoes en drie soorten groenten plus een salade met Macademia's), dan linea recta richting nagerecht (uit handen gegeven aan zusterlief) en cocktails uit Brazilië om uiteindelijk huiswaarts te gaan, vooruit, naar België. Voor chocola bij de koffie. :)
Klinkt lekker, was het een succes?

Ik vind kan met mintsaus echt lekker trouwens.
Whatever...
pi_148101415
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 22:54 schreef focal het volgende:
Bedankt voor je advies over de Tiramisu, ik heb nergens last van gehad.

Heb je toevallig nog een goed recept voor Creme Brulee? Het liefst niet al te zoet, stort ze graag in een wat platter bakje zodat de suikerlaag relatief groot is voor de hoeveelheid crème. Vind het dan zelf lekkerder als de crème mild smaakt en niet scherp zoet net zoals de suikerlaag. Ook hoop ik dat je tips hebt voor een brander, ik wil er een met een flinke vlam eruit, niet zo'n laf aanstekertje. Heb zelf ooit als ober crème brulee's moeten branden as de keuken het te druk had (en ik vond het leuk). Geen idee wat voor brander we daar hadden maar het was een soort van gasflesje met een houder erop waar echt een flinke vlam uitkwam, apparaatje zag er basic uit. Alvast bedankt.
Ik heb een campingas soldeerbrander, werkt prima.

P. S. 400 ml room, 400 ml volle melk, stokje vanille, 150 Gr. Suiker, 8 eidooiers. Suiker voor bruleren (zorg dat je wat extra hebt)

Verwarm de melk met room en de helft suiker en het merg uit de vanille. Als het bijna kookt doe je een klein beetje bij de losgeklopte eidooiers met de andere helft suiker in een voldoende ruime kom. Dan voeg je langzaam over goed roeren de test van de melk bij de ei.

Snel in bakjes gieten (eventueel eerst zeven) en nog even au bain Marie in de oven tot volledig opgestuurd. Ongeveer 20 Minturn, maar hangt ook van jouw bakjes af.

Je kunt ook je melk room mengsel laten afkoelen, mengen met het ei en dan au bain Marie garen. El oven niet te hoog zetten en bakjes goed afdekken.

Zodra het is opgesteven bestrooi je de crème met suiker en branden maar.

Sommige mensen gebruiken alleen slagroom, ik vind een mengsel wat lichter en daarom lekkerder.

[ Bericht 28% gewijzigd door Spanky78 op 29-12-2014 17:17:19 ]
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')