abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 23 december 2014 @ 12:35:08 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147876595
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 12:11 schreef focal het volgende:
Hee piet, ik vroeg me af hoe je hamburgers maakt met meer bite. Die van mij smaken me goed, maar zijn altijd vrij sappig en zacht qua structuur, meer zoals een goede gehaktbal. Alvast bedankt.
Wat bedoel je met meer bite, en wat doe je door je hamburgervlees?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 december 2014 @ 13:05:00 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147877473
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 12:11 schreef focal het volgende:
Hee piet, ik vroeg me af hoe je hamburgers maakt met meer bite. Die van mij smaken me goed, maar zijn altijd vrij sappig en zacht qua structuur, meer zoals een goede gehaktbal. Alvast bedankt.
Leestipje: http://kokenmetkanker.blogspot.nl/2009/09/hamburgers.html

(Even niet op de blognaam letten)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 23 december 2014 @ 13:58:07 #153
414785 sirdanilot
pi_147879166
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 december 2014 13:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Leestipje: http://kokenmetkanker.blogspot.nl/2009/09/hamburgers.html

(Even niet op de blognaam letten)
:D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 23 december 2014 @ 16:20:24 #154
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147883720
Ik wil een mooie stoof maken met ossenstaart voor de kerstdagen. Nog tips? En hoeveel ossenstaart moet ik rekenen per persoon? Recepten die ik vind verschillen nogal, van enkele onsjes per persoon tot een gehele staart (!) voor twee personen.
  dinsdag 23 december 2014 @ 16:40:38 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147884439
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 december 2014 @ 16:56:39 #156
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147884847
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
Hmm niet helemaal wat ik zoek. Liefst een mooie stoof met bruin bier of rode wijn er in verwerkt. Lekker klassiek geserveerd met aardappelpuree of knolsolderijpuree
  dinsdag 23 december 2014 @ 17:05:58 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147885088
Ja, hoe lief ook van Piet, spagbol is inderdaad wat anders dan gestoofde ossenstaart.
(ook al gaat er wel ossenstaart in die spagbol van Heston)

Misschien zoiets:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/slowcookedherefordox_81728

Of simpeler, die van de Hairy Bikers:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/oxtail_stew_91956
pi_147893487
Ik wil voor morgen een beetje een simpel (en goedkoop, student, ga ervan uit dat ikniks in huis heb) maar niet té alledaags recept voor kerstavond voor 2 personen. Ideeën, piet?
pi_147894441
Nvm, het wordt boeuf bourguignon!
pi_147894768
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 21:17 schreef emmyemmy het volgende:
Nvm, het wordt boeuf bourguignon!
Yum
Whatever...
pi_147912288
Piet, ik heb een vraag over het bewaren van rode portsaus, kan ik deze vandaag al maken als ik hem morgen nodg heb?
  woensdag 24 december 2014 @ 11:10:22 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147912498
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 21:17 schreef emmyemmy het volgende:
Nvm, het wordt boeuf bourguignon!
Goed idee, zat er gisteravond nog even over na te denken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 december 2014 @ 11:11:22 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147912521
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:01 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Piet, ik heb een vraag over het bewaren van rode portsaus, kan ik deze vandaag al maken als ik hem morgen nodg heb?
Ja, af laten koelen en in de koelkast, blijft een paar dagen goed.
Als je af monteert met boter dit pas morgen doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 december 2014 @ 14:21:00 #164
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_147918362
Vraagje: ik krijg op tweede kerstdag 16 man te eten en ga, jawel, een zesgangendiner aan elkaar kokkerellen. Tralala. Maar het liefst bereid ik de dag ervoor al één en ander voor natuurlijk. Anders word ik gek! Ik wil dientengevolge graag weten of de klassiekers 'rode kool met appeltjes en bacon in een sticky balsamico saus' en 'sweet glaced carrots' (beide receptjes van Jamie Oliver) eventueel ook een dag van tevoren klaar te maken zijn. Of blijft er dan echt niets meer van over? Iemand een idee? Bedankt alvast!
pi_147918415
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, af laten koelen en in de koelkast, blijft een paar dagen goed.
Als je af monteert met boter dit pas morgen doen.
Sterker nog, hij is waarschijnlijk na een dag of twee lekkerder geworden!
Whatever...
pi_147918516
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 14:21 schreef renzell het volgende:
Vraagje: ik krijg op tweede kerstdag 16 man te eten en ga, jawel, een zesgangendiner aan elkaar kokkerellen. Tralala. Maar het liefst bereid ik de dag ervoor al één en ander voor natuurlijk. Anders word ik gek! Ik wil dientengevolge graag weten of de klassiekers 'rode kool met appeltjes en bacon in een sticky balsamico saus' en 'sweet glaced carrots' (beide receptjes van Jamie Oliver) eventueel ook een dag van tevoren klaar te maken zijn. Of blijft er dan echt niets meer van over? Iemand een idee? Bedankt alvast!
Die wortelen moeten volgend mij wel kunnen. De kool en appel zal wel vocht verliezen en wat slappig kunnen worden. Maargoed, in sticky saus zal het wel meevallen gok ik.

Zou zelf de kool niet vooraf maken. Maar ik weet niet wat je nog meer maakt en of je de optie hebt om nog wat meer half af te maken en het met kerst definitief in elkaar te zetten.
Whatever...
  woensdag 24 december 2014 @ 14:31:31 #167
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_147918711
Hmmm, ja, misschien wel een en ander. De aardappel-knolselderijpuree kan ik al wel maken denk ik. Mik ik daar op tweede kerstdag nog een klont boter en de gebakken, wilde paddestoelen doorheen om het af te maken. Verder is het allemaal laatste momentwerk. Goed plannen gewoon maar. Thanks.
pi_147919733
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, af laten koelen en in de koelkast, blijft een paar dagen goed.
Als je af monteert met boter dit pas morgen doen.
super, dankjewel :) en Spanky78 ook
pi_147919921
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 14:31 schreef renzell het volgende:
Hmmm, ja, misschien wel een en ander. De aardappel-knolselderijpuree kan ik al wel maken denk ik. Mik ik daar op tweede kerstdag nog een klont boter en de gebakken, wilde paddestoelen doorheen om het af te maken. Verder is het allemaal laatste momentwerk. Goed plannen gewoon maar. Thanks.
Ben wel benieuwd wat je maakt :)
Whatever...
  woensdag 24 december 2014 @ 15:08:01 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147920035
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2014 14:25 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Zou zelf de kool niet vooraf maken. Maar ik weet niet wat je nog meer maakt en of je de optie hebt om nog wat meer half af te maken en het met kerst definitief in elkaar te zetten.
Wel joh, rode kool is misschien zelfs wel lekkerder de dag erna.
  woensdag 24 december 2014 @ 15:09:28 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147920086
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 14:21 schreef renzell het volgende:
Vraagje: ik krijg op tweede kerstdag 16 man te eten en ga, jawel, een zesgangendiner aan elkaar kokkerellen. Tralala. Maar het liefst bereid ik de dag ervoor al één en ander voor natuurlijk. Anders word ik gek! Ik wil dientengevolge graag weten of de klassiekers 'rode kool met appeltjes en bacon in een sticky balsamico saus' en 'sweet glaced carrots' (beide receptjes van Jamie Oliver) eventueel ook een dag van tevoren klaar te maken zijn. Of blijft er dan echt niets meer van over? Iemand een idee? Bedankt alvast!
Ja, prima van te voren klaar te maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147921497
Uiteraard bedenk ik op het laatste moment dat ik stoofperen wil maken.
Al het bessensap was op, en alcohol gebruik ik niet. Ik heb dus perenrood gehaald. Heb ook kaneelstokjes en steranijs, kan ik die ook gebruiken om de peren lekker(der) te maken?
En in welke hoeveelheden dan?
Heb 1,5 kilo stoofpeertjes
Mokkel met stuntstok
  woensdag 24 december 2014 @ 15:53:28 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147921702
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 15:48 schreef Mord_Sith het volgende:
Uiteraard bedenk ik op het laatste moment dat ik stoofperen wil maken.
Al het bessensap was op, en alcohol gebruik ik niet. Ik heb dus perenrood gehaald. Heb ook kaneelstokjes en steranijs, kan ik die ook gebruiken om de peren lekker(der) te maken?
En in welke hoeveelheden dan?
Heb 1,5 kilo stoofpeertjes
Perenrood gewoon weglaten, goede stoofpeertjes worden vanzelf rose van het stoven. Kaneel vind ik lekker bij peren, steranijs niet, maar das een kwestie van smaak, je zou citroenschil kunnen toevoegen, suiker en citroensap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147921812
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Perenrood gewoon weglaten, goede stoofpeertjes worden vanzelf rose van het stoven. Kaneel vind ik lekker bij peren, steranijs niet, maar das een kwestie van smaak, je zou citroenschil kunnen toevoegen, suiker en citroensap.
Thanks!
Mokkel met stuntstok
  woensdag 24 december 2014 @ 15:57:24 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147921866
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 15:56 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Thanks!
Bessensap, wijn of port gebruik je ook vooral voor de smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')