abonnement Unibet Coolblue
  zondag 21 december 2014 @ 15:12:08 #126
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147802952
Ik wil graag mini quiches maken met oa. spekjes. Moet ik die voorbakken of niet?
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 december 2014 @ 15:16:01 #127
414785 sirdanilot
pi_147803107
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 15:12 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil graag mini quiches maken met oa. spekjes. Moet ik die voorbakken of niet?
Hoeft niet maar kan wel lijkt me. Indien niet wel spek gebruiken dat niet te vet is omdat het anders een beetje kauwgomachtig wordt. Maar piet zal het doorslaggevende antwoord geven denk ik :)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 december 2014 @ 15:26:06 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147803560
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 15:12 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil graag mini quiches maken met oa. spekjes. Moet ik die voorbakken of niet?
Dat is wel zo lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 december 2014 @ 15:27:40 #129
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147803622
Ok bedankt beiden. Normaal in een hartige taart oid doe ik het niet maar omdat het allemaal zo klein is hoeft het veel minder lang in de oven, vandaar dat ik het vroeg.
  zondag 21 december 2014 @ 15:28:59 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147803681
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 15:27 schreef Erasmo het volgende:
Ok bedankt beiden. Normaal in een hartige taart oid doe ik het niet maar omdat het allemaal zo klein is hoeft het veel minder lang in de oven, vandaar dat ik het vroeg.
In de toekomst toch eens doen en kijken wat je lekkerder vind, krokante spekkies in een quiche vind ik erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 22 december 2014 @ 00:08:15 #131
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_147827569
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 december 2014 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou de kruidnagel weglaten, en de tomatensoep van tomaten maken.
Je zou voor een diepere umamismaak een ansjovisfiletje kunnen toevoegen.
Danku. Uiteraard ook tomaten voor de tomaten soep, vergeten op te schrijven :+ Anjovis ben ik niet zo'n fan van.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 22 december 2014 @ 00:09:34 #132
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827615
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:08 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Danku. Uiteraard ook tomaten voor de tomaten soep, vergeten op te schrijven :+ Anjovis ben ik niet zo'n fan van.
Proef je niks meer van als je ze in het begin mee bakt. Gewoon drie fileetjes ofzo gebruiken.
Is ook heerlijk door gebakken ui voor uiensoep of door pastasaus :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 22 december 2014 @ 00:10:29 #133
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_147827650
Een lekkere, nietzoete of op zijn minst maar een beetje zoete saus voor mijn eendenborstfilet?
Laffe huichelaar
  maandag 22 december 2014 @ 00:15:09 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827839
Rodewijnsaus, demi glace, jus met zoethout?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 22 december 2014 @ 00:54:33 #135
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147829298
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:10 schreef timmmmm het volgende:
Een lekkere, nietzoete of op zijn minst maar een beetje zoete saus voor mijn eendenborstfilet?
Sinaasappel.
  maandag 22 december 2014 @ 00:57:07 #136
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_147829393
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:15 schreef Molo het volgende:
Rodewijnsaus
Goed receptje wat lekker is bij eend?
Laffe huichelaar
pi_147833938
Canard au cassis is denk ik te zoet voor je. Anders heb ik nog wel een receptje
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_147834140
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:10 schreef timmmmm het volgende:
Een lekkere, nietzoete of op zijn minst maar een beetje zoete saus voor mijn eendenborstfilet?
Portsaus, eventueel met wat sinaasappel. Klassiek
Whatever...
  maandag 22 december 2014 @ 09:50:52 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147834150
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:08 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Danku. Uiteraard ook tomaten voor de tomaten soep, vergeten op te schrijven :+ Anjovis ben ik niet zo'n fan van.
Ansjovis an sich proef je niet meer, maar het heeft het effect van een smaakversterker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147834162
Sauce espagnole maken, dan een fles port erin knikkeren en inkoken tot klaar. Lekker veel tijm erin (ik doe dat in een thee ei).
Whatever...
  maandag 22 december 2014 @ 09:56:55 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147834234
quote:
Rodewijnsaus,
Kook halve fles een droge rode wijn met een teen of wat knoflook, wat laurierblad, blaadje foelie, peperkorrels, sjalotjes, bleekselder stengel, een peen, eenden of kippenbouillon, afsnijdsels van de eend (denk aan hart, nek) etc op laag vuur met een deksel op de pan.
Zeef daarna de wijn en kook het in tot ca een kwart van het volume.
Smaak af met wat peper/zout
bind het eventueel zet het vuur uit en voeg een half pakje boter toe (geen margarine) en laat dit smelten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147834411
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kook halve fles een droge rode wijn met een teen of wat knoflook, wat laurierblad, blaadje foelie, peperkorrels, sjalotjes, bleekselder stengel, een peen, eenden of kippenbouillon, afsnijdsels van de eend (denk aan hart, nek) etc op laag vuur met een deksel op de pan.
Zeef daarna de wijn en kook het in tot ca een kwart van het volume.
Smaak af met wat peper/zout
bind het eventueel zet het vuur uit en voeg een half pakje boter toe (geen margarine) en laat dit smelten
K maak hem zelf het liefst met demi Glace, maar dat is best veel werk om te maken.

Dit vind ik wel een mooi alternatief, bij gevogelte vind ik een beetje rode bessengelei lekker om te binden.
Whatever...
  maandag 22 december 2014 @ 10:37:10 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147835129
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 10:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

K maak hem zelf het liefst met demi Glace, maar dat is best veel werk om te maken.

Dit vind ik wel een mooi alternatief, bij gevogelte vind ik een beetje rode bessengelei lekker om te binden.
Jep, een fond of een demi glace kan je toevoegen als je de wijn hebt ingekookt. Dat is in principe gereduceerde bouillon.
Daarom doe ik ook nooit zout in bouillon, bij reductie wordt het dan snel te zout.
Wat ook mooi is een klein stukje bittere chocolade toe te voegen (85% of meer), geeft de saus ook wat aarde tonen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 22 december 2014 @ 10:54:04 #144
414785 sirdanilot
pi_147835652
Ik had laatst per ongeluk een soort demi-glacé gemaakt, had wat botten die over waren opgezet als bouillon en was het vergeten :P toen was het vrij dik, en bij afkoelen was het een harde gelei.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 22 december 2014 @ 14:01:56 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147840915
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 10:54 schreef sirdanilot het volgende:
Ik had laatst per ongeluk een soort demi-glacé gemaakt, had wat botten die over waren opgezet als bouillon en was het vergeten :P toen was het vrij dik, en bij afkoelen was het een harde gelei.
Ik spaar vleesafsnijdsels en karkassen altijd op in de vriezer en als ik genoeg hem trek ik er met groente en kruiden een fond van die ik reduceer en invries in ijsblokjeszakjes, dan heb ik altijd een klontje voor een saus bij de hand.
Eens in de zoveel tijd wat werk en als je het goed reduceert neemt het weinig plek in de vriezer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147842142
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik spaar vleesafsnijdsels en karkassen altijd op in de vriezer en als ik genoeg hem trek ik er met groente en kruiden een fond van die ik reduceer en invries in ijsblokjeszakjes, dan heb ik altijd een klontje voor een saus bij de hand.
Eens in de zoveel tijd wat werk en als je het goed reduceert neemt het weinig plek in de vriezer
Gewoon kipfliebertjes enzo? Niet eens een slecht idee eigenlijk. Ik heb binnenkort weer wat karkassen ook van de label rouge kipjes.
Spoilers!
  maandag 22 december 2014 @ 14:45:22 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147842374
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 14:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Gewoon kipfliebertjes enzo? Niet eens een slecht idee eigenlijk. Ik heb binnenkort weer wat karkassen ook van de label rouge kipjes.
Jep, zenen, karkassen, vliezen, pezen, botten, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147846215
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, een fond of een demi glace kan je toevoegen als je de wijn hebt ingekookt. Dat is in principe gereduceerde bouillon.
Daarom doe ik ook nooit zout in bouillon, bij reductie wordt het dan snel te zout.
Wat ook mooi is een klein stukje bittere chocolade toe te voegen (85% of meer), geeft de saus ook wat aarde tonen

Ah, nouja, je kunt demi glace op twee manieren maken, ofwel fond/bouillon ver inkoken, ofwel fond toevoegen aan een bruine roux op basis van spek met selderij, sjalot en wat peen + bouquet garni en eventueel wat tomaat en andere kruiden die je erin wilt hebben (foelie piet?). Dit laat je dan 10 uur trekken/inkoken. Zeer stevige smaak. Geeft ook wat meer consistentie, dat is waar ik bij rode wijnsaus soms wel naar op zoek ben. Met name de spek geeft echt nog meer diepte aan het geheel.

Jouw optie is ook lekker maar wel net anders maar wordt gewoon ook demi-glace genoemd. Ik denk me zo in dat je die eerste optie ook wel kunt waarderen. Hij lijkt heel erg op sauce espagnole.
Whatever...
  maandag 22 december 2014 @ 16:31:49 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147846451
Niets mis met een sauce espagnole of een sauce brune
Lekker!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147875836
Hee piet, ik vroeg me af hoe je hamburgers maakt met meer bite. Die van mij smaken me goed, maar zijn altijd vrij sappig en zacht qua structuur, meer zoals een goede gehaktbal. Alvast bedankt.
We komen hard, zo hard.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')