Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.quote:Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.quote:Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Geen ideeMaar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/quote:Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruiktquote:Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.
Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.
Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
Dat heb ik al begrepenquote:Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
ah okequote:Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.
Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.
Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.quote:Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassiDat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.quote:Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Leuke anecdote:quote:Op woensdag 3 december 2014 17:31 schreef Cici het volgende:
[..]
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.
Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi
quote:Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)
Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.
Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
Mooi, dan gaan wij vanavond heel lekker eten. Bedankt voor het advies!quote:Op vrijdag 5 december 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik braad het ook vaak aan in een koekenpan en stoof het dan in een soeppan. Zeker bij grote hoeveelheden. Telkens een deel goed aanbraden in de koekenpan en dan verhuizen naar de soeppan en dan de volgende batch aanbraden.
Tenslotte de koekenpan blussen met wijn/bier/water en het aanbraadsel daarmee oplossen en toevoegen aan het vlees in de soeppan
Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.quote:Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)
Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.
Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
Ik hield mijn hoofd naast de afzuigkap bij het walmen.quote:Op vrijdag 5 december 2014 16:46 schreef quirina het volgende:
Zeg Piet ging je zelf niet over je nek van bijna 1 ons trassi in je ei?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |