abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147224680
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2014 18:40:14 ]
pi_147224846
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:08:54 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225724
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147225903
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
pi_147225954
De hutspot en boerenkool met gehaktballen, rookworst, zelfgemaakte piccalilly en appelmoes van afgelopen vielen in de smaak ^O^ Soms kan het zo simpel zijn... En deze week nog lekker restjes eten ook :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:15:58 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225988
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:55:33 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147227455
Ach welnee. Ook mager vlees kun je sudderen. Het is alleen iets moeilijker, maar het kan best.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:28:27 #38
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147251197
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
pi_147251364
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Geen idee :) Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist ;)
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 3 december 2014 @ 16:34:51 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147251417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/

De andere zijn inderdaad meer Aziatisch. Indiase curries. Deze bijvoorbeeld:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-kip-tikka-masala/
of zoiets: http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-indiase-bloemkool/
pi_147251492
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.
pi_147251696
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_147252066
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
pi_147252222
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 december 2014 @ 17:08:02 #45
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147252421
quote:
2s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Dat heb ik al begrepen :) qltel had verse gist gekregen van een vriend van ons, die bakker is. En nu het recept werkt (maar we nog een beetje met de baktijd en temperatuur willen experimenteren) wil hij het liefst verse gist blijven gebruiken voorlopig.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147252879
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
pi_147252963
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
ah oke
pi_147253123
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.

Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi :)
pi_147254404
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
  woensdag 3 december 2014 @ 20:54:39 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147260328
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.
En nee, geen recept voor bruine bonen soep bij de hand, maak ik echt nooit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 december 2014 @ 20:57:01 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147260441
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:31 schreef Cici het volgende:

[..]

Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.

Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi :)
Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)

Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.

Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147261161
leuk verhaal _O_
pi_147269932
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)

Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.

Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
_O-
Een ons, jeetje hahaha!
Mijn Indo oma gebruikt echt een heel heel heel klein beetje. Haha
  vrijdag 5 december 2014 @ 12:27:22 #54
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_147304571
Even een vraagje en het kan denk ik het beste hier. Ik ga vanavond samen met iemand koken en we twijfelen tussen een stoofpot met Belgisch bier en friet of biefstuk met aardappels en spinazie. Nou weet ik toevallig dat die gozer geen grote braadpan of iets heeft zoals bijvoorbeeld dit:



Maar wel een:



en:



Nou heb ik alleen nog maar stoofpotten bereid in een gietijzeren stoof/braadpannen. Maar kan het ook in zo'n soeppan of zelfs een koekenpan?
UI Made bij VanilleKwark.
  vrijdag 5 december 2014 @ 13:30:26 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147306094
Ik braad het ook vaak aan in een koekenpan en stoof het dan in een soeppan. Zeker bij grote hoeveelheden. Telkens een deel goed aanbraden in de koekenpan en dan verhuizen naar de soeppan en dan de volgende batch aanbraden.
Tenslotte de koekenpan blussen met wijn/bier/water en het aanbraadsel daarmee oplossen en toevoegen aan het vlees in de soeppan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 december 2014 @ 13:36:21 #56
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_147306255
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik braad het ook vaak aan in een koekenpan en stoof het dan in een soeppan. Zeker bij grote hoeveelheden. Telkens een deel goed aanbraden in de koekenpan en dan verhuizen naar de soeppan en dan de volgende batch aanbraden.
Tenslotte de koekenpan blussen met wijn/bier/water en het aanbraadsel daarmee oplossen en toevoegen aan het vlees in de soeppan
Mooi, dan gaan wij vanavond heel lekker eten. Bedankt voor het advies! ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_147310776
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

Leuke anecdote:
Ik voer op een zeiljacht mee als kok, en in een franse haven stonden ineens een 10 man douane of zoiets aan boord. Geen idee waar ze vandaan kwamen, ik stond in de kombuis.
stormde allemaal de cabine in, honden, machine pistolen, brede en grote franse mannen in Uniform, die duidelijk niet met zich lieten spotten.
De hutten werden doorzocht en een kwam met een hond de kombuis binnen. Hond sloeg aan op de koelkast. Koelkast open, hij greep gelijk een blok trassie dat daar in alu folie en een plastic zip bag lag, dit was een blok van een pond ongeveer.
Hij brulde tegen me,
quest quil ja! - Wat is dit?
(Mijn frans is net genoeg om te kunnen inkopen en een beetje met leveranciers een praat je te maken)
Cést ca, cest des crevettes fermente. (Dat daar, dat zijn gefermenteerde garnalen)
Hij keek mij aan en zei iets van "dat zeggen ze allemaal" met zijn ogen, en begon te lachen.
N´est pas possible. (dat is onmogelijk)
- Mais biensure, cest un delicatesse indonesien (wel waar, dat is een indonesische delicatesse)
Spottende blik,
WAF WAF WAF (Hond, grote valse duitse herder met hele grote tanden)
- Alles, un demonstration (ik laat je het ff zien)
Ik deed wat olie in een koekepan en zette deze op hoog vuur, pakte een koksmes ( en hoorde rits rats klik achter me)
Sneed een stuk trassie af, ongeveer een ons (JA! ) en sloeg 2 eitjes los.
Olie was nu warm, verkruimelde de trassie in de hete olie.
Walm Walm Walm
De Douane man stak zijn kop in de walm en haalde eens diep de geur op terwijl ik de eitjes de pan in deed.
Dit was de enige keer in mijn leven dat ik iemand groen heb zien worden.
Letterlijk.
De hond rende de kombuis uit en zijn baas er achter aan.
Zijn Collegas stonden een paar meter verder en trokken vieze gezichten (het rits rats klik was overginds het spannen van de machine pistolen geweest toen ik het koksmes pakte.)

Ik liep met het gebakken eitje naar buiten waar de man stond te kokhalzen en vroeg hem of ie wou proeven.
Terwijl ik met een vork in het eitje stond te prikken en een paar happen nam.

Chef kwam erbij en de discussie was of ik mee moest naar het bureau, de baas had in zo azie gezeten bleek en kon met mijn verhaal wel lachen, nog geluk, anders was ik waarschijnlijk gearresteerd...
Ik vind het een prachtige ervaring die je hebt willen delen. Schitterend dit.

Maar nu heb je ook stiekum verraden hoe je aan al die culinaire wijsheden komt (alsof ik dat al niet eerder vermoede) Ook op grote cruise schepen gewerkt?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2014 16:25:01 ]
  vrijdag 5 december 2014 @ 16:37:07 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147311084
Heb daar al vaker over gepost iwanus, je had het ook gewoon kunnen vragen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147311304
Zeg Piet ging je zelf niet over je nek van bijna 1 ons trassi in je ei? _O-
  vrijdag 5 december 2014 @ 16:48:57 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147311386
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 december 2014 16:46 schreef quirina het volgende:
Zeg Piet ging je zelf niet over je nek van bijna 1 ons trassi in je ei? _O-
Ik hield mijn hoofd naast de afzuigkap bij het walmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')