abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147748550
Hier ook een fan van niet kneden brood, ik hou er van om er steeds weer wat anders mee te doen.
Van de week had ik er eens yoghurt door gegooid en er nigellazaadjes op gestrooid, net zoals bij naanbrood zeg maar.
Het resultaat was een erg lekker brood, de yoghurt doet het echt goed in brood en de nigellazaadjes smaken een beetje naar komijnzaad maar dan iets anders, met iets lichts pittigs er in.
De korst wordt ook prachtig van kleur, al zeg ik het zelf, daar is dus geen extra ei of wat dan ook op gegaan.
Ik bak het tegenwoordig altijd in een gietijzeren pan volgens de orginele methode en laat het 12-48 uur rijzen.


Net voorbereidingen getroffen voor een niet kneden "kerststol", wat meer een kruizing tussen een brioche en een krentenbrood wordt zeg maar.
Ik heb spijs gemaakt met sinaasappelextract van echte sinaasappelschilletjes die al een half jaar in de wodka staan, superlekker door je gebak en zo heen.
Ik wilde het niet door het deeg heen gooien omdat ik bang was dat de gist dan dood zou gaan door de alcohol, heeft iemand wel eens zoiets geprobeerd?
Twee kleuren rozijnen staat ook lekker te soppen in de vanille-extract, ook zelfgemaakt met vanillestokjes in wodka.

Morgen maak ik het deeg, gewoon drie cups bloem, 1 tsp zout, 1 tsp gist, ongeveer 100 gram gesmolten roomboter, een ei en suiker plus de spijs en de rozijnen natuurlijk.
En in plaats van water zal ik er eens melk door gooien, lekker romig=lekker.
Het zal wel goedkomen hoor, dat is juist het mooie van de niet kneden methode, het kan bijna niet mislukken.
Brioche bak ik trouwens wel af op 200 graden en niet op 250, dan gaat het te hard.
pi_147787718
Vandaag een kerststol gebakken :9 foto komt met kerst hij zit tot dan in de diepvries -O-
  zaterdag 20 december 2014 @ 22:12:26 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147787792
Die broden hier O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147794830


De overnight rolls!
pi_147801206
Leuk die kleine broodjes, ga ik ook eens proberen.
Bak je ze gewoon op een bakplaat?
Ik heb hier een pizzasteen en daar krijg ik atlijd heel lekkere pizza's van dus ga ik het daar wel eens op proberen.

Als ik bruinbrood bak, met zeg maar meer dan de helft volkorenmeel, blijft het altijd zo droog smaken, hoe doen jullie dat?
Ik vind witbrood veel meer chewy zeg maar en ook langer vers, ook al doe ik meestal maar twee dagen met een brood.

Vanochtend/vannacht eigenlijk, heb ik mijn kerststol/bol in de oven gedaan op 180 graden in een voorverwarmde gietijzeren pan.
3 cups bloem, 100g gesmolten boter, een ei, tlp zout, tlp gist, twee zakjes vanillesuiker, rozijnen geweekt in vanillewodka, stukjes gedroogde papaya en spijs met sinaasappelwodka (zoals al eerder vermeld alleen die vanillesuiker had ik vergeten te melden).

Na het bakken meteen ingesmeerd met boter, gewoon een stuk boter er op houden en met een kwastje uitsmeren, daarna poedersuiker er op.
Hij is lekker geworden.
Ik verbaas me toch steeds weer hoe enorm simpel een brood bakken eigenlijk is en hoe verassend het toch weer altijd is dat het zo lekker is, vers uit de oven.

Helemaal blij met mijn kindje, sorry voor de spam.







pi_147807086
Mooi geworden Knutsenaar!

Ik heb ook een kerststol gebakken vandaag. Recept van Levine, vulling aangepast naar onze smaak (alleen krenten en rozijnen, geen spijs). Is echt heerlijk geworden!



  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 21 december 2014 @ 17:14:38 #207
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147807969
Wauw! Mooie broden/stollen. Misschien toch ook maar eens proberen..
pi_147809083
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 17:14 schreef qltel het volgende:
Wauw! Mooie broden/stollen. Misschien toch ook maar eens proberen..
Zeker doen!

Ik heb zojuist kerstcadeautjes besteld voor het hele gezin (volgens traditie krijgt iedereen een boek), en doe mezelf dan 'Brood uit eigen oven' van Levine cadeau. Ik hou erg van haar blog, dus denk dat haar boek me ook wel goed zal bevallen.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 december 2014 @ 15:48:00 #209
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147844977
Aangezien het goede meel van mijn vriend de bakker op is (en hij woont 2 uur rijden hier vandaan) toch eens een poging gedaan om het allergoedkoopste bloem te gebruiken wat ik tegenkwam: dat van de Aldi. Ondanks dat het 35 cent per kilo kost heb ik er dit weekend een prima witbrood mee gemaakt. En voor de verandering vandaag een bruinbrood met zemelen. Die zemelen komen wel van die vriend die bakker is.. :) Ik vond er de vorige keer wat veel in zitten (33%) vandaar dat ik nu 25% heb gebruikt.





De baktijd ook wat aangepast. Ik merkte dat de narijs beter ging op 250 graden dan op lagere temperatuur, bij 250 kreeg ik echter een knalharde korst. vandaag eerst een kwartier op 250, toen een kwartier op 210, toen deksel van de pan en nog een kwartier op 210. Resultaat: een prima te snijden brood wat er lekker uitziet en vast ook lekker smaakt.

(overigens, mijn brood van Aldi-meel is wel snel oud, de broden met het goede meel blijven veel langer vers)
pi_147849356
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 15:48 schreef qltel het volgende:
Aangezien het goede meel van mijn vriend de bakker op is (en hij woont 2 uur rijden hier vandaan) toch eens een poging gedaan om het allergoedkoopste bloem te gebruiken wat ik tegenkwam: dat van de Aldi. Ondanks dat het 35 cent per kilo kost heb ik er dit weekend een prima witbrood mee gemaakt. En voor de verandering vandaag een bruinbrood met zemelen. Die zemelen komen wel van die vriend die bakker is.. :) Ik vond er de vorige keer wat veel in zitten (33%) vandaar dat ik nu 25% heb gebruikt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De baktijd ook wat aangepast. Ik merkte dat de narijs beter ging op 250 graden dan op lagere temperatuur, bij 250 kreeg ik echter een knalharde korst. vandaag eerst een kwartier op 250, toen een kwartier op 210, toen deksel van de pan en nog een kwartier op 210. Resultaat: een prima te snijden brood wat er lekker uitziet en vast ook lekker smaakt.

(overigens, mijn brood van Aldi-meel is wel snel oud, de broden met het goede meel blijven veel langer vers)
Ziet er goed uit! Fijn ook dat je met zulk goedkoop meel ook goed brood krijgt. Ik gebruik altijd het meel van puur en eerlijk van AH.Vind ik ook prima.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 december 2014 @ 18:25:55 #211
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147849572
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 18:17 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Fijn ook dat je met zulk goedkoop meel ook goed brood krijgt. Ik gebruik altijd het meel van puur en eerlijk van AH.Vind ik ook prima.
Ik heb die vriend die bakker is. Over 3 weken zie ik hem weer en dan krijg ik een hele zak van hem. Hij laat het elk jaar malen bij een molen en heeft teveel. Komend jaar wil ik daar ook aan meedoen, dan bestel gelijk een jaarvoorraad. Het is niet eens dat het goedkoper is, maar het is uitstekende kwaliteit en lokaal geproduceerd (en dat vind ik belangrijk).

Tot die tijd maar eens experimenteren met dit goedkope meel. We hadden vorige week een niet helemaal gelukt brood en dat kun je dan ook gerust weggooien.
  woensdag 24 december 2014 @ 12:30:43 #212
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147914566


Vijgen-walnotenbroodjes :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147944711
Desem witbrood gevuld met een royale hoeveelheid maanzaad:

pi_147944750
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:43 schreef Isegrim het volgende:
Desem witbrood gevuld met een royale hoeveelheid maanzaad:

[ afbeelding ]
mooi hoor
pi_147945209
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:43 schreef Isegrim het volgende:
Desem witbrood gevuld met een royale hoeveelheid maanzaad:

[ afbeelding ]
Prachtig! Hier staan de no-kneadbroodjes in de oven, voor de lunch straks. Ze zien er in elk geval niet uit, het deeg was zo plakkerig dat ik ze absoluut niet kon vormen. Hopelijk is de smaak wel goed.
  donderdag 25 december 2014 @ 22:33:38 #216
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147960509
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:38 schreef Bleie het volgende:

[..]

Prachtig! Hier staan de no-kneadbroodjes in de oven, voor de lunch straks. Ze zien er in elk geval niet uit, het deeg was zo plakkerig dat ik ze absoluut niet kon vormen. Hopelijk is de smaak wel goed.
heb je je werkblad goed bebloemd? en daarna de bovenkant van het deeg ook? dan kun je m daarna heel makkelijk in de gewenste stukken snijden en ze zo op de bakplaat leggen. Je moet er denk ik niet te veel meer mee vormen na het storten en de laatste rijs.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 25 december 2014 @ 22:34:49 #217
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147960554
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:43 schreef Isegrim het volgende:
Desem witbrood gevuld met een royale hoeveelheid maanzaad:

[ afbeelding ]
Heel mooi. Lekker ook lijkt me, ik hou van maanzaad. En desem O+
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147961219
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 22:34 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Heel mooi. Lekker ook lijkt me, ik hou van maanzaad. En desem O+
Smaakte prima! :Y
pi_147967535
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 22:33 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

heb je je werkblad goed bebloemd? en daarna de bovenkant van het deeg ook? dan kun je m daarna heel makkelijk in de gewenste stukken snijden en ze zo op de bakplaat leggen. Je moet er denk ik niet te veel meer mee vormen na het storten en de laatste rijs.
Ik dacht van wel, maar niet goed genoeg dus. Ze smaakten prima, al ben ik geloof ik toch wat meer van zachtere broodjes. En de kinderen zeker.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 26 december 2014 @ 19:42:39 #220
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147981909
Vandaag matzes gemaakt. Ze zien er niet uit, maar smaken prima.



De volgende serie zal ik proberen rond te maken.. :)
  zaterdag 27 december 2014 @ 09:57:20 #221
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_147999644
Ik ben nieuw met brood bakken in de oven. Heb wel een bakmachine, daar lukt het goed in, maar ik wil ook graag kleine broodjes kunnen maken.
Gisteravond dus, na het lezen van het topic, optimistisch het no knead recept gemaakt. Ik heb alleen de hoeveelheden gehalveerd (qua gist dan wel iets meer gok ik, ik heb geen weegschaal die halve grammen aangeeft). In de woonkamer weggezet vannacht, maar nu is het helemaal niet gerezen!
Het voelt wel heel 'fluffy' aan, maar het ziet er niet uit zoals moet.
Ik heb gist uit een zakje gebruikt, kan dat ook doodgaan, nee toch? Komt het doordat ik de ingrediënten heb gehalveerd?
Heeft het nu nog zin om het alsnog af te bakken? Ik kan niet even snel een nieuwe maken voor vandaag ;(
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 10:02:51 #222
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147999717
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 09:57 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik heb gist uit een zakje gebruikt, kan dat ook doodgaan, nee toch? Komt het doordat ik de ingrediënten heb gehalveerd?
Heeft het nu nog zin om het alsnog af te bakken? Ik kan niet even snel een nieuwe maken voor vandaag ;(
Ik zou het gewoon bakken. Er zijn 2 mogelijkheden, of het lukt, of het lukt niet.

Gist uit een zakje blijft een paar jaar goed. Op dat van mij staat een datum in 2016. Ruikt het deeg naar gist? Gist ruikt namelijk best sterk.
  zaterdag 27 december 2014 @ 10:06:49 #223
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_147999783
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik zou het gewoon bakken. Er zijn 2 mogelijkheden, of het lukt, of het lukt niet.

Gist uit een zakje blijft een paar jaar goed. Op dat van mij staat een datum in 2016. Ruikt het deeg naar gist? Gist ruikt namelijk best sterk.
Het heeft die typische verse brooddeeg-geur, dus ik neem aan dat dat gist is.
Verder ziet het er goed uit en voelt het luchtig, alleen het volume is vrijwel hetzelfde en het is niet gaan 'bubbelen' zoals op de foto's.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_147999988
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:06 schreef Maria2.0 het volgende:

[..]

Het heeft die typische verse brooddeeg-geur, dus ik neem aan dat dat gist is.
Verder ziet het er goed uit en voelt het luchtig, alleen het volume is vrijwel hetzelfde en het is niet gaan 'bubbelen' zoals op de foto's.
Was het misschien best koud waar het stond? Bij ons in huis is het dat nu wel dus ik pak m'n deegjes lekker in met een fleecedeken O+
  zaterdag 27 december 2014 @ 10:19:48 #225
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148000052
Ik heb hem in de woonkamer gezet, daar wordt het ivm de honden niet kouder dan 17 graden 's nachts.
Ik heb er een theedoek overheen gelegd, wel een vochtige. Zou dat het probleem misschien zijn?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148000320
Misschien dat het toch iets te koud was door het vochtige, het zou kunnen :)

Hier een snelle telefoon foto van mijn Kerstbrood, de hele familie vond hm lekker! *O*

pi_148000402
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
Misschien dat het toch iets te koud was door het vochtige, het zou kunnen :)

Hier een snelle telefoon foto van mijn Kerstbrood, de hele familie vond hm lekker! *O*

[ afbeelding ]
Met stukjes kerstboom erin :D
pi_148000748
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:34 schreef computergirl het volgende:

[..]

Met stukjes kerstboom erin :D
8-) geeft een extra kerstig aroma

Ook nog een noten spelt brood geserveerd deze dagen



  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 10:53:35 #229
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148000806
Ziet er goed uit :9
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 10:54:53 #230
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148000850
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:19 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik heb hem in de woonkamer gezet, daar wordt het ivm de honden niet kouder dan 17 graden 's nachts.
Ik heb er een theedoek overheen gelegd, wel een vochtige. Zou dat het probleem misschien zijn?
Hm, het koelt hier 's nachts af tot ongeveer 13 graden en het deeg rijst wel. Maar met een droge theedoek. In principe zou het met 17 graden dus wel moeten lukken.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:04:53 #231
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148001091
Vannacht probeer ik het gewoon met normale hoeveelheden en een droge theedoek.
Voor nu ligt mijn deeg op de werkplank met een kom er overheen voor de tweede rijs. Het is wel flink koud in de keuken nu, maar mijn plank is te groot om in de woonkamer te zetten. Bovendien...4 honden en deeg. Disaster waiting to happen.
Dus op hoop van zegen maar. Om half 12 gaat hij de oven in en dan hoop ik toch vers brood te eten.

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
L'Enfer, c'est les autres.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 11:06:23 #232
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148001138
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:04 schreef Maria2.0 het volgende:
Vannacht probeer ik het gewoon met normale hoeveelheden en een droge theedoek.
Voor nu ligt mijn deeg op de werkplank met een kom er overheen voor de tweede rijs. Het is wel flink koud in de keuken nu, maar mijn plank is te groot om in de woonkamer te zetten. Bovendien...4 honden en deeg. Disaster waiting to happen.
Dus op hoop van zegen maar. Om half 12 gaat hij de oven in en dan hoop ik toch vers brood te eten.

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
Is 20 minuten totaal niet wat kort?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:13:23 #233
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148001320
Volgens het recept dat ik volgde niet, en dat is zelfs nog voor de dubbele hoeveelheid.
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 11:44:28 #234
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148002295
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:04 schreef Maria2.0 het volgende:

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
230 gaat hier prima. Ik krijg dan een niet al te stevige korst. Op 250 krijg ik een erg dikke en harde korst. Meestal bak ik dus eerst een kwartier op 250 en dan afbakken op 220
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:46:09 #235
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148002352
Nou, ik vrees dat het echt niks wordt. Hij staat in de oven nu, maar het is een slappe lel. Wordt hem echt niet. Mooi balen dus, het lijkt me gewoon nooit te lukken :{
Ik ga straks maar even nieuw gist halen en vanavond een nieuwe poging doen. Ik voel me echt een beetje dom :')
L'Enfer, c'est les autres.
  zaterdag 27 december 2014 @ 11:51:49 #236
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148002559
Hee, dat is verrassend! Ging naar de keuken om de oven terug te draaien, zijn het ineens 2 bolletjes geworden ipv de plasjes die ik in de oven deed :D
Ik denk niet dat ze erg lekker zijn maar ik heb ineens weer wat hoop.
L'Enfer, c'est les autres.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 11:58:18 #237
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148002784
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:51 schreef Maria2.0 het volgende:
Hee, dat is verrassend! Ging naar de keuken om de oven terug te draaien, zijn het ineens 2 bolletjes geworden ipv de plasjes die ik in de oven deed :D
Ik denk niet dat ze erg lekker zijn maar ik heb ineens weer wat hoop.
Deeg wordt altijd eerst vloeibaarder tijdens het bakken ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:03:37 #238
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148002956
Het was al vloeibaar voor het bakken :P
Maar ze zien er best aardig uit. Korst is flink stevig, ik ben benieuwd hoe ze er aan de binnenkant uitzien en hoe ze smaken :D
L'Enfer, c'est les autres.
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:07:25 #239
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148003068
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:04 schreef Maria2.0 het volgende:
Vannacht probeer ik het gewoon met normale hoeveelheden en een droge theedoek.
Voor nu ligt mijn deeg op de werkplank met een kom er overheen voor de tweede rijs. Het is wel flink koud in de keuken nu, maar mijn plank is te groot om in de woonkamer te zetten. Bovendien...4 honden en deeg. Disaster waiting to happen.
Dus op hoop van zegen maar. Om half 12 gaat hij de oven in en dan hoop ik toch vers brood te eten.

Mijn oven gaat trouwens tot 230. Is het dan slim om hem 15 mins op 230 te doen en nog 5 mins op 210?
Hier gaat de oven ook maar tot 230. Dus ik doe altijd 15 min op 230 en nog 10 min op 210. Ik bak nu elke paar dagen die no knead broodjes en ze zijn altijd perfect :Y
Ik denk echt dat het niet zo erg is als het deeg een beetje in de kou staat aangezien het de hele nacht aan het rijzen is. Ik heb ook wel eens deeg een nachtje in de koelkast laten staan en dan 's ochtends nog de tweede rijs. Het deeg voor de no knead broodjes verschilt bij mij elke keer van uiterlijk, soms lijkt het helemaal niet te zijn gegroeid, maar dan schieten ze in de oven ineens alsnog omhoog. En de eerste keer dat ik ze probeerde was mijn gist per ongeluk ook dood. Het resultaat waren platte broodjes, maar zelfs toen waren ze van smaak erg lekker.

Hoe zijn ze nou uiteindelijk geworden?
Niet opgeven hoor. Die broodjes zijn echt de makkelijkste ooit. Iedereen kan het :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 12:10:24 #240
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148003146
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:51 schreef Maria2.0 het volgende:
Hee, dat is verrassend! Ging naar de keuken om de oven terug te draaien, zijn het ineens 2 bolletjes geworden ipv de plasjes die ik in de oven deed :D
Ik denk niet dat ze erg lekker zijn maar ik heb ineens weer wat hoop.
Kijk, dat gaat al de goede kant op. Lekker laten staan en als je ze eruit wil halen even op de onderkant kloppen om te luisteren of ze hol klinken.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 12:10:57 #241
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148003163
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier een snelle telefoon foto van mijn Kerstbrood, de hele familie vond hm lekker! *O*

[ afbeelding ]
Wat een prachtig brood, mooie kleur ook.
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:11:27 #242
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148003178
Uiteindelijk zijn ze zo uit de oven gekomen


Valt dus nog alles mee. Ik ga er eens even eentje opensnijden.

Edit. Mijn telefoon en ik maken slechte foto's. Maar voor het idee.
L'Enfer, c'est les autres.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 27 december 2014 @ 12:15:10 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148003315
Het lijkt in elk geval op broodjes ;) Ben benieuwd naar de binnenkant!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:29:07 #244
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148003850
Foto van de binnenkant maken lukt niet, hij stelt niet scherp. Maar het ziet er gewoon goed uit. Flink wat gaten, redelijk luchtig. De korst is redelijk taai, maar de smaak is prima eigenlijk.
Doet een beetje denken aan zo'n rustiek pistoletje.
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 12:33:46 #245
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148004011
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 12:29 schreef Maria2.0 het volgende:
Foto van de binnenkant maken lukt niet, hij stelt niet scherp. Maar het ziet er gewoon goed uit. Flink wat gaten, redelijk luchtig. De korst is redelijk taai, maar de smaak is prima eigenlijk.
Doet een beetje denken aan zo'n rustiek pistoletje.
Foto zal waarschijnlijk wel lukken op wat grotere afstand en dan wat inzoomen.

Maar mooi dat ze smaken, op naar de volgende!! Ik gooi er over ruim een half uur 1 in.
  zaterdag 27 december 2014 @ 16:25:19 #246
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148012188
Hier staat het volgende no-knead deeg alweer klaar :P
Dit keer met spelt en tarwebloem. Heb nu het recept gevolgd wat hier in een linkje stond, de overnight rolls. Was al wat smeuïger dan het recept dat ik gister had (van Levine). Ditmaal ook eerst het zout in water opgelost, in plaats van het aan de rand te strooien. Wie weet.
Ik hoop dat het wat luchtiger wordt, het broodje van vandaag was een hele maaltijd :D
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 27 december 2014 @ 16:34:51 #247
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148012462
De mijne is intussen ook klaar. En ik heb ook nog matzes gemaakt (de oven stond toch aan). Ik zal straks even foto's maken (alhoewel hij er vast hetzelfde uitziet als de vorigen.. :) )
  zondag 28 december 2014 @ 09:29:51 #248
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148037928
*O* Er zitten gaatjes in mijn deeg en het is gerezen! Ik ga hem nu even vormen en dan nog 45 minuutjes laten staan.
Ik wilde hem ditmaal gewoon groot houden, dus geen kleine broodjes van maken. Wat raden jullie dan aan qua baktijd? Ik heb het recept gevolgd van de overnight rolls, met een klein deel bloem en de rest speltmeel.
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 28 december 2014 @ 09:37:05 #249
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148038044
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 09:29 schreef Maria2.0 het volgende:
gewoon
Is het een "normaal" brood? Die bak ik altijd een half uur in een braadpan, dan een kwartier zonder deksel op de pan. Dan haal ik 'm eruit en klop even op de onderkant (als het hol klinkt is het goed). Meestal moet hij dan nog een kwartiertje.

Het eerste kwartier bak ik op 250 graden en dan zet ik de oven terug naar 220 graden.
  zondag 28 december 2014 @ 09:40:50 #250
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148038096
Het is een no knead speltbrood. Braadpan is dan het beste? Of kan het ook zo op de plaat?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148038400
Prachtige kerststollen en broden zeg.

Hier mijn eerste roggebroodje gemaakt:


Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 28 december 2014 @ 10:19:53 #252
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148038781
Ziet er prima uit ^O^

Het verbaast me steeds weer hoeveel lekkerder eigengebakken brood is :9 En hoe het veel meer vult dan supermarktbrood.

Ik ben dan ook erg blij met qltels nieuwe hobby :D En ik kan het zelf inmiddels ook, het is echt zo simpel dat no knead brood :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148038849
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 10:00 schreef Tinuviel het volgende:
Prachtige kerststollen en broden zeg.

Hier mijn eerste roggebroodje gemaakt:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Recept?
  zondag 28 december 2014 @ 10:24:13 #254
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148038870
Dat ziet er lekker uit zeg!

Ik heb mijn broodje in de oven staan nu, in de braadpan. Ik hoop dat hij lukt, ik heb honger :D
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148084628
Vandaag mijn eerste brood gebakken. Het is een Maisbrood gemaakt met een kant en klare mix (ja...) ziet er goed uit, nu nog even laten afkoelen en kijken of hij gelukt is!

Maar meteen écht zelf een deeg gemaakt (het standaard recept) om het eens zelf te proberen.

Ik lees op internet veel over zo een stenen plaat om op te bakken. Is dit echt beter/een must?
pi_148084886
quote:
9s.gif Op maandag 29 december 2014 09:26 schreef benkruk het volgende:
Vandaag mijn eerste brood gebakken. Het is een Maisbrood gemaakt met een kant en klare mix (ja...) ziet er goed uit, nu nog even laten afkoelen en kijken of hij gelukt is!

Maar meteen écht zelf een deeg gemaakt (het standaard recept) om het eens zelf te proberen.

Ik lees op internet veel over zo een stenen plaat om op te bakken. Is dit echt beter/een must?
Nee das geen must. Heb jaren zonder steen gebakken.

Ik heb gister stokbrood gebakken volgens een recept uit het boek van Levine.

Echt zoveel lekkerder dan een afbakstokbroodje van de lidl!
pi_148085326
Ik bak alleen pizza op een steen, om precies te zijn een steen die in een Bestron-pizzaoventje zit dat 350 graden wordt. :)

Brood en broodjes gewoon in de oven op een normale bakplaat, met een bakpapiertje eronder.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148088817
Ik heb gisteren eindelijk een feestbrood gebakken. Het is een brood geworden uit de Foodies van dec-2014







Ik heb de amarenekersen weggelaten die nog op het spijs moesten liggen.
  maandag 29 december 2014 @ 12:16:51 #259
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_148089329
Ziet er mooi uit. Hoe was de smaak?
pi_148089747
De smaak is heel erg goed. Het spijs erg smeuiig doordat ik dat moest aanmaken met banketbakkersroom.
pi_148092084
Hier het resultaat van de kant-en-klaar mix voor Maisbrood en het basis recept witbrood 100% zelf gemaakt:

Links is het witbrood, rechts het maisbrood:





Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!

Smaak is overigens erg goed.
  maandag 29 december 2014 @ 13:36:57 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148092205
Smaak is het belangrijkste
Compacte structuur is een kwestie van voorkeur, ik heb liever een compacter brood dan dat schuim wat veel bakkers verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 29 december 2014 @ 13:52:11 #263
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148092878
quote:
7s.gif Op maandag 29 december 2014 13:33 schreef benkruk het volgende:
Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!

Smaak is overigens erg goed.
Het brood moet zo compact zijn als jij het wilt. Als je het zo lekker vind is het goed en als je het niet luchtig genoeg vind moet je het nog wat verder laten rijzen de volgende keer.

[ Bericht 0% gewijzigd door qltel op 29-12-2014 13:59:52 ]
pi_148095235
quote:
7s.gif Op maandag 29 december 2014 13:33 schreef benkruk het volgende:
Hier het resultaat van de kant-en-klaar mix voor Maisbrood en het basis recept witbrood 100% zelf gemaakt:

Links is het witbrood, rechts het maisbrood:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!

Smaak is overigens erg goed.
Petje af voor je eerste broden. Ik vind ze er prima uitzien.
pi_148108896
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 29 december 2014 @ 20:20:53 #266
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148109309
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 20:12 schreef benkruk het volgende:
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
Ik heb al een paar broden gemaakt met meel van de Aldi. Smaakte prima en dat meel kost maar 35 cent per kilo.
pi_148130327
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Ik heb nog speltbloem, kan dit recept gemaakt worden met een combinatie van speltbloem en gewone bloem? Zo ja is er een verhouding die het best gehanteerd kan worden?
  dinsdag 30 december 2014 @ 10:42:06 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148130504
Spelt is een harde tarwesoort, bloem is tarwebloem, dus je kan het gewoon verwisselen met elkaar. Spelt heeft wel wat meer gluten dan het doorsnee koekjesbloem van zachte tarwe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148131322

broodjes gemaakt van 5-granenmeel van de Windhond (Soest). Het is weer een compact broodje geworden. Ga van de week toch maar naar mijn vertrouwde molen (Winterotter, IJsselstein). Krijg met dat meel uit Soest geen fatsoenlijk brood gebakken.
pi_148131629
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 20:12 schreef benkruk het volgende:
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
Koopmans Bio (Jumbo), is ongebleekt, bij een biowinkel kijken of ze De Nieuwe Band hebben (steengemalen ongebleekt), of www.biovoordeel.nl.
  dinsdag 30 december 2014 @ 14:27:17 #271
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148138893
Meel van de Windotter is dus wel aan te raden? Is hier vlakbij, maar ik kom er eigenlijk alleen voor kadootjes.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148139538
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 14:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Meel van de Windotter is dus wel aan te raden? Is hier vlakbij, maar ik kom er eigenlijk alleen voor kadootjes.
Ik kan daar altijd mooi en lekker brood van maken. En ze hebben een ruim assortiment.
  dinsdag 30 december 2014 @ 14:48:04 #273
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148140019
Ja dat zeker. Ik ga er eens kijken, bedankt!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148190476


Ham-kaasbroodjes, naar recept van Levine.
pi_148217786

kaneelbroodjes naar recept van Levine. Ze lijken wat donker op de foto maar dat valt in het echt reuze mee.
pi_148217838
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 15:45 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
kaneelbroodjes naar recept van Levine. Ze lijken wat donker op de foto maar dat valt in het echt reuze mee.
Lekker! Die moet ik ook nog eens maken.
pi_148230210
Zo, vandaag mijn 3e brood gebakken. Ditmaal van Bio tarwemeel met een handje tarwezemelen en een handje gemixte zaden.

Ditmaal ook een rijsmandje gebruikt waardoor de vorm veel beter is!

Echter is het brood wel gescheurd tijdens het bakken. Had ik het deeg een langere 2e rijs moeten geven??

Het brood:


Binnenin, veel minder compact dan mijn eerste twee broden!:
  donderdag 1 januari 2015 @ 22:21:43 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148230284
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148230701
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
Ik had het deeg dus al ingesneden (groot kruis) maar nog scheurde het brood helemaal tot aan beneden.

Is het deeg dan te strak gespannen of is het teveel gerezen in de oven door een te korte 2e rijs?
pi_148231721
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
pi_148233031
En in dit geval ook verder doorsnijden naar de zijkanten.
pi_148236750
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 23:10 schreef Isegrim het volgende:
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 08:53:13 #283
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148236752
Wat is het voordeel van een rijsmandje?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148237188
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:53 schreef Rewimo het volgende:
Wat is het voordeel van een rijsmandje?
Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 09:49:16 #285
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237289
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:39 schreef Bleie het volgende:

Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
Thanks :) Wij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 2 januari 2015 @ 09:50:31 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148237302
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Thanks :) Wij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat ;)
Deeg plakt niet aan een rijsmandje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148237323
Neuh een rijsmandje is inderdaad voor de vorm. Neemt wel ook lichtjes vocht op waardoor de buitenkant vh deeg minder plakt en dus beter hanteerbaar (zegt men..).

Volgend brood ga ik dieper en verder insnijden!

Nu staat er een no knead deeg te rijzen, ben benieuwd!
pi_148237353
Dit weekend no knead broodjes maken, weet alleen niet of ik dat allemaal met gewone bloem ga doen of een combi volkeren spelt / gewone bloem ga maken.
pi_148237829
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:52 schreef computergirl het volgende:

[..]

Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
Yep! :Y
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:33:30 #290
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237840
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Deeg plakt niet aan een rijsmandje
Aha, dat is dan wel weer handig ^O^

Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148237912
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:33 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Aha, dat is dan wel weer handig ^O^

Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Reisekorbchen?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:40:05 #292
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237939
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:38 schreef computergirl het volgende:

Reisekorbchen?
Dan kom je denk ik met een reismand thuis :D Ik weet niet of reizen en rijzen hetzelfde zijn in het Duits.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator vrijdag 2 januari 2015 @ 10:40:14 #293
5428 crew  miss_sly
pi_148237941
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_148237989
Brotform. :)
pi_148238004
Dit zijn de beste:

http://www.brotformen24.de
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:33 #296
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148238013
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Ken je deze website: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1

Hele fijne goed uitgewerkte recepten met duidelijke tijdsindicatie (het is uiteindelijk altijd afhankelijk van temperatuur, activiteit gist, soort deeg etc hoe lang het precies duurt) ze heeft duidelijke beschrijvingen over alles rondom bakken.

Ze heeft ook een boek sinds kort trwns, gekregen met kerst :D wil er morgen voor t eerst uit bakken
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:38 #297
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148238015
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Je kunt een no knead bread proberen, dat kan vrijwel niet mislukken maar dat kost wel veel rijstijd. Zijn diverse filmpjes van maar ik heb er zo snel geen bij de hand. Zal even zoeken voor je.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:44:13 #298
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148238027
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:43 schreef Isegrim het volgende:
Dit zijn de beste:

http://www.brotformen24.de
Dank je wel, eens even kijken :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148238053
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Dat hangt helemaal af van wat voor brood je wilt. Je kunt eens beginnen met de no knead-broodjes die minilot vaak maakt. Die zijn aardig foolproof en makkelijk om mee te beginnen. :Y

Stelregel: hoe langer een deeg rijst, hoe smakelijker het brood.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:46:27 #300
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148238068
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:44 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dank je wel, eens even kijken :)
Ik heb mijn rijsmandjes van weekend bakery http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/ ook top! Vind rijsmandjes en het brood eruit ook zo mooi :@
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')