abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148038400
Prachtige kerststollen en broden zeg.

Hier mijn eerste roggebroodje gemaakt:


Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 28 december 2014 @ 10:19:53 #252
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148038781
Ziet er prima uit ^O^

Het verbaast me steeds weer hoeveel lekkerder eigengebakken brood is :9 En hoe het veel meer vult dan supermarktbrood.

Ik ben dan ook erg blij met qltels nieuwe hobby :D En ik kan het zelf inmiddels ook, het is echt zo simpel dat no knead brood :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148038849
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 10:00 schreef Tinuviel het volgende:
Prachtige kerststollen en broden zeg.

Hier mijn eerste roggebroodje gemaakt:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Recept?
  zondag 28 december 2014 @ 10:24:13 #254
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148038870
Dat ziet er lekker uit zeg!

Ik heb mijn broodje in de oven staan nu, in de braadpan. Ik hoop dat hij lukt, ik heb honger :D
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148084628
Vandaag mijn eerste brood gebakken. Het is een Maisbrood gemaakt met een kant en klare mix (ja...) ziet er goed uit, nu nog even laten afkoelen en kijken of hij gelukt is!

Maar meteen écht zelf een deeg gemaakt (het standaard recept) om het eens zelf te proberen.

Ik lees op internet veel over zo een stenen plaat om op te bakken. Is dit echt beter/een must?
pi_148084886
quote:
9s.gif Op maandag 29 december 2014 09:26 schreef benkruk het volgende:
Vandaag mijn eerste brood gebakken. Het is een Maisbrood gemaakt met een kant en klare mix (ja...) ziet er goed uit, nu nog even laten afkoelen en kijken of hij gelukt is!

Maar meteen écht zelf een deeg gemaakt (het standaard recept) om het eens zelf te proberen.

Ik lees op internet veel over zo een stenen plaat om op te bakken. Is dit echt beter/een must?
Nee das geen must. Heb jaren zonder steen gebakken.

Ik heb gister stokbrood gebakken volgens een recept uit het boek van Levine.

Echt zoveel lekkerder dan een afbakstokbroodje van de lidl!
pi_148085326
Ik bak alleen pizza op een steen, om precies te zijn een steen die in een Bestron-pizzaoventje zit dat 350 graden wordt. :)

Brood en broodjes gewoon in de oven op een normale bakplaat, met een bakpapiertje eronder.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148088817
Ik heb gisteren eindelijk een feestbrood gebakken. Het is een brood geworden uit de Foodies van dec-2014







Ik heb de amarenekersen weggelaten die nog op het spijs moesten liggen.
  maandag 29 december 2014 @ 12:16:51 #259
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_148089329
Ziet er mooi uit. Hoe was de smaak?
pi_148089747
De smaak is heel erg goed. Het spijs erg smeuiig doordat ik dat moest aanmaken met banketbakkersroom.
pi_148092084
Hier het resultaat van de kant-en-klaar mix voor Maisbrood en het basis recept witbrood 100% zelf gemaakt:

Links is het witbrood, rechts het maisbrood:





Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!

Smaak is overigens erg goed.
  maandag 29 december 2014 @ 13:36:57 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148092205
Smaak is het belangrijkste
Compacte structuur is een kwestie van voorkeur, ik heb liever een compacter brood dan dat schuim wat veel bakkers verkopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 29 december 2014 @ 13:52:11 #263
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148092878
quote:
7s.gif Op maandag 29 december 2014 13:33 schreef benkruk het volgende:
Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!

Smaak is overigens erg goed.
Het brood moet zo compact zijn als jij het wilt. Als je het zo lekker vind is het goed en als je het niet luchtig genoeg vind moet je het nog wat verder laten rijzen de volgende keer.

[ Bericht 0% gewijzigd door qltel op 29-12-2014 13:59:52 ]
pi_148095235
quote:
7s.gif Op maandag 29 december 2014 13:33 schreef benkruk het volgende:
Hier het resultaat van de kant-en-klaar mix voor Maisbrood en het basis recept witbrood 100% zelf gemaakt:

Links is het witbrood, rechts het maisbrood:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!

Smaak is overigens erg goed.
Petje af voor je eerste broden. Ik vind ze er prima uitzien.
pi_148108896
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 29 december 2014 @ 20:20:53 #266
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148109309
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 20:12 schreef benkruk het volgende:
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
Ik heb al een paar broden gemaakt met meel van de Aldi. Smaakte prima en dat meel kost maar 35 cent per kilo.
pi_148130327
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Ik heb nog speltbloem, kan dit recept gemaakt worden met een combinatie van speltbloem en gewone bloem? Zo ja is er een verhouding die het best gehanteerd kan worden?
  dinsdag 30 december 2014 @ 10:42:06 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148130504
Spelt is een harde tarwesoort, bloem is tarwebloem, dus je kan het gewoon verwisselen met elkaar. Spelt heeft wel wat meer gluten dan het doorsnee koekjesbloem van zachte tarwe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148131322

broodjes gemaakt van 5-granenmeel van de Windhond (Soest). Het is weer een compact broodje geworden. Ga van de week toch maar naar mijn vertrouwde molen (Winterotter, IJsselstein). Krijg met dat meel uit Soest geen fatsoenlijk brood gebakken.
pi_148131629
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 20:12 schreef benkruk het volgende:
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
Koopmans Bio (Jumbo), is ongebleekt, bij een biowinkel kijken of ze De Nieuwe Band hebben (steengemalen ongebleekt), of www.biovoordeel.nl.
  dinsdag 30 december 2014 @ 14:27:17 #271
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148138893
Meel van de Windotter is dus wel aan te raden? Is hier vlakbij, maar ik kom er eigenlijk alleen voor kadootjes.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148139538
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 14:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Meel van de Windotter is dus wel aan te raden? Is hier vlakbij, maar ik kom er eigenlijk alleen voor kadootjes.
Ik kan daar altijd mooi en lekker brood van maken. En ze hebben een ruim assortiment.
  dinsdag 30 december 2014 @ 14:48:04 #273
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148140019
Ja dat zeker. Ik ga er eens kijken, bedankt!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148190476


Ham-kaasbroodjes, naar recept van Levine.
pi_148217786

kaneelbroodjes naar recept van Levine. Ze lijken wat donker op de foto maar dat valt in het echt reuze mee.
pi_148217838
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 15:45 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
kaneelbroodjes naar recept van Levine. Ze lijken wat donker op de foto maar dat valt in het echt reuze mee.
Lekker! Die moet ik ook nog eens maken.
pi_148230210
Zo, vandaag mijn 3e brood gebakken. Ditmaal van Bio tarwemeel met een handje tarwezemelen en een handje gemixte zaden.

Ditmaal ook een rijsmandje gebruikt waardoor de vorm veel beter is!

Echter is het brood wel gescheurd tijdens het bakken. Had ik het deeg een langere 2e rijs moeten geven??

Het brood:


Binnenin, veel minder compact dan mijn eerste twee broden!:
  donderdag 1 januari 2015 @ 22:21:43 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148230284
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148230701
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
Ik had het deeg dus al ingesneden (groot kruis) maar nog scheurde het brood helemaal tot aan beneden.

Is het deeg dan te strak gespannen of is het teveel gerezen in de oven door een te korte 2e rijs?
pi_148231721
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
pi_148233031
En in dit geval ook verder doorsnijden naar de zijkanten.
pi_148236750
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 23:10 schreef Isegrim het volgende:
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 08:53:13 #283
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148236752
Wat is het voordeel van een rijsmandje?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148237188
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:53 schreef Rewimo het volgende:
Wat is het voordeel van een rijsmandje?
Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 09:49:16 #285
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237289
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:39 schreef Bleie het volgende:

Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
Thanks :) Wij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 2 januari 2015 @ 09:50:31 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148237302
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Thanks :) Wij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat ;)
Deeg plakt niet aan een rijsmandje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148237323
Neuh een rijsmandje is inderdaad voor de vorm. Neemt wel ook lichtjes vocht op waardoor de buitenkant vh deeg minder plakt en dus beter hanteerbaar (zegt men..).

Volgend brood ga ik dieper en verder insnijden!

Nu staat er een no knead deeg te rijzen, ben benieuwd!
pi_148237353
Dit weekend no knead broodjes maken, weet alleen niet of ik dat allemaal met gewone bloem ga doen of een combi volkeren spelt / gewone bloem ga maken.
pi_148237829
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 08:52 schreef computergirl het volgende:

[..]

Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
Yep! :Y
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:33:30 #290
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237840
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Deeg plakt niet aan een rijsmandje
Aha, dat is dan wel weer handig ^O^

Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148237912
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:33 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Aha, dat is dan wel weer handig ^O^

Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Reisekorbchen?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:40:05 #292
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148237939
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:38 schreef computergirl het volgende:

Reisekorbchen?
Dan kom je denk ik met een reismand thuis :D Ik weet niet of reizen en rijzen hetzelfde zijn in het Duits.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator vrijdag 2 januari 2015 @ 10:40:14 #293
5428 crew  miss_sly
pi_148237941
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_148237989
Brotform. :)
pi_148238004
Dit zijn de beste:

http://www.brotformen24.de
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:33 #296
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148238013
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Ken je deze website: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1

Hele fijne goed uitgewerkte recepten met duidelijke tijdsindicatie (het is uiteindelijk altijd afhankelijk van temperatuur, activiteit gist, soort deeg etc hoe lang het precies duurt) ze heeft duidelijke beschrijvingen over alles rondom bakken.

Ze heeft ook een boek sinds kort trwns, gekregen met kerst :D wil er morgen voor t eerst uit bakken
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:43:38 #297
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148238015
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Je kunt een no knead bread proberen, dat kan vrijwel niet mislukken maar dat kost wel veel rijstijd. Zijn diverse filmpjes van maar ik heb er zo snel geen bij de hand. Zal even zoeken voor je.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 2 januari 2015 @ 10:44:13 #298
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148238027
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:43 schreef Isegrim het volgende:
Dit zijn de beste:

http://www.brotformen24.de
Dank je wel, eens even kijken :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148238053
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Dat hangt helemaal af van wat voor brood je wilt. Je kunt eens beginnen met de no knead-broodjes die minilot vaak maakt. Die zijn aardig foolproof en makkelijk om mee te beginnen. :Y

Stelregel: hoe langer een deeg rijst, hoe smakelijker het brood.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 10:46:27 #300
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148238068
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:44 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dank je wel, eens even kijken :)
Ik heb mijn rijsmandjes van weekend bakery http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/ ook top! Vind rijsmandjes en het brood eruit ook zo mooi :@
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')