Ziet er goed uit! Recept?quote:Op zondag 28 december 2014 10:00 schreef Tinuviel het volgende:
Prachtige kerststollen en broden zeg.
Hier mijn eerste roggebroodje gemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nee das geen must. Heb jaren zonder steen gebakken.quote:Op maandag 29 december 2014 09:26 schreef benkruk het volgende:
Vandaag mijn eerste brood gebakken. Het is een Maisbrood gemaakt met een kant en klare mix (ja...) ziet er goed uit, nu nog even laten afkoelen en kijken of hij gelukt is!
Maar meteen écht zelf een deeg gemaakt (het standaard recept) om het eens zelf te proberen.
Ik lees op internet veel over zo een stenen plaat om op te bakken. Is dit echt beter/een must?
Het brood moet zo compact zijn als jij het wilt. Als je het zo lekker vind is het goed en als je het niet luchtig genoeg vind moet je het nog wat verder laten rijzen de volgende keer.quote:Op maandag 29 december 2014 13:33 schreef benkruk het volgende:
Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!
Smaak is overigens erg goed.
Petje af voor je eerste broden. Ik vind ze er prima uitzien.quote:Op maandag 29 december 2014 13:33 schreef benkruk het volgende:
Hier het resultaat van de kant-en-klaar mix voor Maisbrood en het basis recept witbrood 100% zelf gemaakt:
Links is het witbrood, rechts het maisbrood:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is het brood nog te compact of goed zo? Alle commentaar is welkom!
Smaak is overigens erg goed.
Ik heb al een paar broden gemaakt met meel van de Aldi. Smaakte prima en dat meel kost maar 35 cent per kilo.quote:Op maandag 29 december 2014 20:12 schreef benkruk het volgende:
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
Koopmans Bio (Jumbo), is ongebleekt, bij een biowinkel kijken of ze De Nieuwe Band hebben (steengemalen ongebleekt), of www.biovoordeel.nl.quote:Op maandag 29 december 2014 20:12 schreef benkruk het volgende:
Iemand tips waar je het beste/goedkoopste ingrediënten (meel etc) kan kopen? Online of een bekende winkel/supermarkt.
Ik kan daar altijd mooi en lekker brood van maken. En ze hebben een ruim assortiment.quote:Op dinsdag 30 december 2014 14:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Meel van de Windotter is dus wel aan te raden? Is hier vlakbij, maar ik kom er eigenlijk alleen voor kadootjes.
Lekker! Die moet ik ook nog eens maken.quote:Op donderdag 1 januari 2015 15:45 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
kaneelbroodjes naar recept van Levine. Ze lijken wat donker op de foto maar dat valt in het echt reuze mee.
Ik had het deeg dus al ingesneden (groot kruis) maar nog scheurde het brood helemaal tot aan beneden.quote:Op donderdag 1 januari 2015 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi brood hoor, en tegen dat scheuren kan je het brood insnijden met een scheermesje
Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?quote:Op donderdag 1 januari 2015 23:10 schreef Isegrim het volgende:
Niet diep genoeg ingesneden. Mag echt behoorlijk diep.
Thanksquote:Op vrijdag 2 januari 2015 09:39 schreef Bleie het volgende:
Brood blijft beter in vorm, makkelijker als je tweede rijs in de koelkast wilt doen.
Deeg plakt niet aan een rijsmandjequote:Op vrijdag 2 januari 2015 09:49 schreef Rewimo het volgende:
[..]
ThanksWij gebruiken een beslagkom, dat werkt tot nu toe prima. Ik dacht dat zo'n rijsmandje misschien magische deegverbetereigenschappen bezat
Yep!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 08:52 schreef computergirl het volgende:
[..]
Geeft insnijden uiteindelijk het zelfde resultaat als openscheuren, alleen iets mooier?
Aha, dat is dan wel weer handigquote:Op vrijdag 2 januari 2015 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Deeg plakt niet aan een rijsmandje
Reisekorbchen?quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:33 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Aha, dat is dan wel weer handig
Weet jij de Duitse naam voor zo'n ding?
Dan kom je denk ik met een reismand thuisquote:
Ken je deze website: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/?m=1quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Je kunt een no knead bread proberen, dat kan vrijwel niet mislukken maar dat kost wel veel rijstijd. Zijn diverse filmpjes van maar ik heb er zo snel geen bij de hand. Zal even zoeken voor je.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Dank je wel, eens even kijkenquote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:43 schreef Isegrim het volgende:
Dit zijn de beste:
http://www.brotformen24.de
Dat hangt helemaal af van wat voor brood je wilt. Je kunt eens beginnen met de no knead-broodjes die minilot vaak maakt. Die zijn aardig foolproof en makkelijk om mee te beginnen.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:40 schreef miss_sly het volgende:
Ik wil ook eens zelf brood maken.
Ik heb er hier en daar al wat over gelezen, maar ik vind het nogal moeilijk te bepalen wanneer ik nou het beste kan beginnen, hoe lang een brood nou bezig is met rijzen en gekneed worden voor het in de oven gaat, dus.
Als ik nu aan een brood begin, wanneer kan ik het dan eten?
Of als ik morgenvroeg bij het ontbijt brood wil, wanneer moet ik dan beginnen?
Ik heb mijn rijsmandjes van weekend bakery http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/ ook top! Vind rijsmandjes en het brood eruit ook zo mooiquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |