Oh, zeker, maar je moet leren goed te kneden, wanneer het optimaal is, als het gerezen is er voorzichtig mee omgaan want zonder al die broodverbeteraars ploft het sneller in elkaar (reden waarom het erin zit voor de machinale verwerking)quote:Op vrijdag 21 november 2014 14:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar juist heel basic brood van bloem, zout, water en gist is gewoon heel makkelijk heel lekker te krijgen mits je het urenlang de tijd geeft om zich te ontwikkelen. En het gewoon dezelfde dag opeten uiteraard.
Ik heb het idee dat broodverbeteraars tegenover 'mijn' brood vooral zorgen voor een langere houdbaarheid, niet voor een betere smaak.
http://www.thefreshloaf.com/lessons/yourfirstloafquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:25 schreef Questular het volgende:
Ik ga het dit weekend eens proberen met het bloem,zout, gist water principe en de resultaten zal ik hier delen
Het is niet langer houdbaar, het lijkt langer vers omdat het vetter isquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar juist heel basic brood van goedkope standaardbloem, zout, water en gist is gewoon heel makkelijk heel lekker te krijgen mits je het urenlang de tijd geeft om zich te ontwikkelen. En het gewoon dezelfde dag opeten uiteraard.
Ik heb het idee dat broodverbeteraars tegenover 'mijn' brood vooral zorgen voor een langere houdbaarheid, niet voor een betere smaak.
Je kan dat ook 'meten' he. Gooi je brood direct uit de oven op de weegschaal, en een uur later nog eens.quote:Op vrijdag 21 november 2014 14:33 schreef minilot het volgende:
Wat overigens lang niet altijd vermeld staat, maar wat wél goed is om te weten voor beginners: je brood na het bakken op een rooster goed laten afkoelen voordat je 't aansnijdt scheelt enorm voor de structuur van het broodkruim.
Ja, klopt, en dat weet ik wel. Ik bedoelde alleen dat al die zaken voor mij als thuisbakker met genoeg tijd omhanden geen extra voordelen opleveren, behalve dan dat je brood met broodverbeteraard de volgende dag nog kunt opeten en dat van mij niet.quote:Op vrijdag 21 november 2014 15:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het is niet langer houdbaar, het lijkt langer vers omdat het vetter is
Maar ook niet onbelangrijk van de verbeteraars is dat het er in gaat om:
- Niet vast te plakken aan industriële bakinstallaties (losmiddel)
- Extreem luchtig te worden
- Stevige structuur heeft zodat het op lage temperatuur gebakken kan worden
- Korte rijstijd
Het is er vooral op gericht om het proces zo goedkoop mogelijk te laten verlopen.
De baktijd kan ook nog eens korter, bij kleine broodjes.quote:Op vrijdag 21 november 2014 15:14 schreef minilot het volgende:
Is nóg een voordeel van kleine broodjes maken in plaats van zo'n joekel van een groot brood: kleine broodjes zijn veel sneller afgekoeld en dus veel sneller eetbaar
Hee, hoe is het broodbakken dit weekend afgelopen?quote:
Ook niet vervelendquote:Op dinsdag 25 november 2014 08:24 schreef Questular het volgende:
Het is een weekend opgeschoven, dit weekend vond mn vriendin het nodig om chocolade taart en appel speculaas taart te maken
O?quote:Op dinsdag 25 november 2014 11:35 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend ook maar eens die no-kneadbroodjes gebakken. Ze zagen er van buiten prima uit, maar waren net niet gaar.
Die ben ik nu ook maar eens aan het proberenquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:27 schreef minilot het volgende:
[..]
http://www.thefreshloaf.com/lessons/yourfirstloaf
Die dus! Goed lezen, hoppa, maken, supersimpel en een lekker broodje
Yep. Ik snapte het ook niet. Binnenkort nog maar eens proberen. Wel een heerlijk simpel recept.quote:Op dinsdag 25 november 2014 11:51 schreef minilot het volgende:
[..]
O?
Wel een kwartier loeiheet op 250 graden gebakken, dan nog vijf minuten op 210 en daarna goed laten afkoelen?
Ik heb er al heel veel gebakken, en altijd helemaal gaar..
In de OP staat een basis recept met deze tekst. Wat wordt er precies bedoeld met "on the back of a cookie sheet" ?quote:Shape it, either by putting it in a greased loaf pan or by rolling it out into a long loaf and putting it on the back of a cookie sheet.
ik ga er vanuit dat dat een vel bakpapier isquote:Op dinsdag 25 november 2014 12:24 schreef Questular het volgende:
[..]
In de OP staat een basis recept met deze tekst. Wat wordt er precies bedoeld met "on the back of a cookie sheet" ?
nou een cookie sheet is dit:quote:Op dinsdag 25 november 2014 14:29 schreef lucky_m3 het volgende:
[..]
ik ga er vanuit dat dat een vel bakpapier is
sorry, t leek me logisch daar het bakpapier op te doenquote:Op dinsdag 25 november 2014 14:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
nou een cookie sheet is dit:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |