abonnement Unibet Coolblue
pi_146868975
Natuurlijk produceren vakbekwame Zwitserse, Duitse en Franse bakkers geniale broden, maar zelf thuis iets produceren dat wat beter smaakt dan wat er in de supermarkt ligt is een eitje. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:24:16 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146869142
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:15 schreef minilot het volgende:

[..]

Maar juist heel basic brood van bloem, zout, water en gist is gewoon heel makkelijk heel lekker te krijgen mits je het urenlang de tijd geeft om zich te ontwikkelen. En het gewoon dezelfde dag opeten uiteraard. :)
Ik heb het idee dat broodverbeteraars tegenover 'mijn' brood vooral zorgen voor een langere houdbaarheid, niet voor een betere smaak.
Oh, zeker, maar je moet leren goed te kneden, wanneer het optimaal is, als het gerezen is er voorzichtig mee omgaan want zonder al die broodverbeteraars ploft het sneller in elkaar (reden waarom het erin zit voor de machinale verwerking)
Smaak verbeteren ze zeker niet, ze zorgen voor een eenvoudiger proces
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146869175
Ik ga het dit weekend eens proberen met het bloem,zout, gist water principe en de resultaten zal ik hier delen :)
pi_146869212
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:25 schreef Questular het volgende:
Ik ga het dit weekend eens proberen met het bloem,zout, gist water principe en de resultaten zal ik hier delen :)
http://www.thefreshloaf.com/lessons/yourfirstloaf

Die dus! ;) ^O^ Goed lezen, hoppa, maken, supersimpel en een lekker broodje :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146869371
Wat overigens lang niet altijd vermeld staat, maar wat wél goed is om te weten voor beginners: je brood na het bakken op een rooster goed laten afkoelen voordat je 't aansnijdt scheelt enorm voor de structuur van het broodkruim. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146870195
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:15 schreef minilot het volgende:

[..]

Maar juist heel basic brood van goedkope standaardbloem, zout, water en gist is gewoon heel makkelijk heel lekker te krijgen mits je het urenlang de tijd geeft om zich te ontwikkelen. En het gewoon dezelfde dag opeten uiteraard. :)
Ik heb het idee dat broodverbeteraars tegenover 'mijn' brood vooral zorgen voor een langere houdbaarheid, niet voor een betere smaak.
Het is niet langer houdbaar, het lijkt langer vers omdat het vetter is :P

Maar ook niet onbelangrijk van de verbeteraars is dat het er in gaat om:
- Niet vast te plakken aan industriële bakinstallaties (losmiddel)
- Extreem luchtig te worden
- Stevige structuur heeft zodat het op lage temperatuur gebakken kan worden
- Korte rijstijd

Het is er vooral op gericht om het proces zo goedkoop mogelijk te laten verlopen.
pi_146870257
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:33 schreef minilot het volgende:
Wat overigens lang niet altijd vermeld staat, maar wat wél goed is om te weten voor beginners: je brood na het bakken op een rooster goed laten afkoelen voordat je 't aansnijdt scheelt enorm voor de structuur van het broodkruim. :)
Je kan dat ook 'meten' he. Gooi je brood direct uit de oven op de weegschaal, en een uur later nog eens.
pi_146870267
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Het is niet langer houdbaar, het lijkt langer vers omdat het vetter is :P

Maar ook niet onbelangrijk van de verbeteraars is dat het er in gaat om:
- Niet vast te plakken aan industriële bakinstallaties (losmiddel)
- Extreem luchtig te worden
- Stevige structuur heeft zodat het op lage temperatuur gebakken kan worden
- Korte rijstijd

Het is er vooral op gericht om het proces zo goedkoop mogelijk te laten verlopen.
Ja, klopt, en dat weet ik wel. Ik bedoelde alleen dat al die zaken voor mij als thuisbakker met genoeg tijd omhanden geen extra voordelen opleveren, behalve dan dat je brood met broodverbeteraard de volgende dag nog kunt opeten en dat van mij niet. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146870294
Is nóg een voordeel van kleine broodjes maken in plaats van zo'n joekel van een groot brood: kleine broodjes zijn veel sneller afgekoeld en dus veel sneller eetbaar :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146870342
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:14 schreef minilot het volgende:
Is nóg een voordeel van kleine broodjes maken in plaats van zo'n joekel van een groot brood: kleine broodjes zijn veel sneller afgekoeld en dus veel sneller eetbaar :)
De baktijd kan ook nog eens korter, bij kleine broodjes.
pi_146870396
Yup, ik bakte de afgelopen weken zo'n honderd no-kneadbroodjes in krap twintig minuten af. Minuut of dertien in een loeihete oven op 250 graden en dan nog een minuut of vijf op 210 graden en klaar is kees.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 22 november 2014 @ 15:44:20 #37
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146899971
No-knead brood van licht volkorenmeel van Molen de Walvisch, te Schiedam. Ik ben er best tevreden over, knapperige en smaakvolle korst en een redelijke kruim. :)



pi_146963141
Mooie korst :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 13:58 schreef Questular het volgende:

Hee, hoe is het broodbakken dit weekend afgelopen? *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_146978783
Het is een weekend opgeschoven, dit weekend vond mn vriendin het nodig om chocolade taart en appel speculaas taart te maken :)
pi_146978809
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 08:24 schreef Questular het volgende:
Het is een weekend opgeschoven, dit weekend vond mn vriendin het nodig om chocolade taart en appel speculaas taart te maken :)
Ook niet vervelend :)
Succes alvast!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146981143
Aiii, mijn lief heeft nu geloof ik ook echt het broodjesbakvirus opgelopen! Ik krijg net via Whatsapp deze broodjes met kaaskorst door:


:+

#trots
Let me see you stripped down to the bone
pi_146982983
Dit weekend ook maar eens die no-kneadbroodjes gebakken. Ze zagen er van buiten prima uit, maar waren net niet gaar.



En een Frans landbrood, met 50% volkoren en 50% tarwemeel. Heb ik al vaker gemaakt, is gewoon een lekker brood.




(laatste foto is niet helemaal scherp zie ik nu, nou ja, voor het idee)
pi_146983656
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 11:35 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend ook maar eens die no-kneadbroodjes gebakken. Ze zagen er van buiten prima uit, maar waren net niet gaar.
O?
Wel een kwartier loeiheet op 250 graden gebakken, dan nog vijf minuten op 210 en daarna goed laten afkoelen?

Ik heb er al heel veel gebakken, en altijd helemaal gaar..
Let me see you stripped down to the bone
pi_146984199
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:27 schreef minilot het volgende:

[..]

http://www.thefreshloaf.com/lessons/yourfirstloaf

Die dus! ;) ^O^ Goed lezen, hoppa, maken, supersimpel en een lekker broodje :)
Die ben ik nu ook maar eens aan het proberen :)
Liefde en infectie
pi_146984334
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 11:51 schreef minilot het volgende:

[..]

O?
Wel een kwartier loeiheet op 250 graden gebakken, dan nog vijf minuten op 210 en daarna goed laten afkoelen?

Ik heb er al heel veel gebakken, en altijd helemaal gaar..
Yep. Ik snapte het ook niet. Binnenkort nog maar eens proberen. Wel een heerlijk simpel recept.
pi_146984418
Oventemperatuur misschien even controleren :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146984803
quote:
Shape it, either by putting it in a greased loaf pan or by rolling it out into a long loaf and putting it on the back of a cookie sheet.
In de OP staat een basis recept met deze tekst. Wat wordt er precies bedoeld met "on the back of a cookie sheet" ?
pi_146988953
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 12:24 schreef Questular het volgende:

[..]

In de OP staat een basis recept met deze tekst. Wat wordt er precies bedoeld met "on the back of a cookie sheet" ?
ik ga er vanuit dat dat een vel bakpapier is :P
Liefde en infectie
pi_146989235
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:29 schreef lucky_m3 het volgende:

[..]

ik ga er vanuit dat dat een vel bakpapier is :P
nou een cookie sheet is dit:
pi_146989446
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 14:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

nou een cookie sheet is dit:
[ afbeelding ]
sorry, t leek me logisch daar het bakpapier op te doen :P
Maar wel weer geleerd dat dat dus een cookiesheet is :)
Liefde en infectie
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')