SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van uit het vorige topic
Binnenkort!
Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 17 alweer!
Groetjes,
Unites
[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2014 09:18:36 ]Unites ze waren absoluut niet rauw. Ze waren prima gaar, hadden alleen geen mooie bruine korst.Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander nietminilot
Nancy boyEdit: foutje
[ Bericht 37% gewijzigd door minilot op 18-11-2014 09:16:46 ]Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyUit de batch van vanmorgen: sesamtriangels met aaibaar zacht kruim:
Ik heb maar een snufje gist gebruikt (⅛ tl op 400 gr. bloem ongeveer) maar het deeg heeft wel twintig uur staan borrelen in de bijkeuken en na het vormen vanmorgen nog eens een uurtje.
[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 18-11-2014 09:33:00 ]Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyOok vanmorgen broodjes, maar dan nog veel kleiner. Kabouterformaat - een forse plak leverworst paste er goed tussen.
Half volkoren en met wat semolina in het deeg:
Kruimshot voor de liefhebbers:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyLonaa, altijd even wachten op mijn ninja-edits hè?Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyMaar goed, na de afgelopen paar weken drieduizend kleine broodjes gebakken te hebben is het misschien weer eens tijd voor iets anders.
(Ik kwam op Instructables dit tegen, leek me wel een leuk volgend broodproject:
http://www.instructables.com/id/Serbian-Bread/ )Let me see you stripped down to the boneDit weekend gaan mn vriendin en ik ook een poging wagen om ons 1e brood te maken. Dus als iemand nog een beginners recept heeft (op degene in de 1e post na) dan lezen we dat graagminilot
Nancy boyWat voor soort brood zou je willen maken?quote:Op donderdag 20 november 2014 18:50 schreef Questular het volgende:
Dit weekend gaan mn vriendin en ik ook een poging wagen om ons 1e brood te maken. Dus als iemand nog een beginners recept heeft (op degene in de 1e post na) dan lezen we dat graagLet me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyEn hem je een kneedmachine/standmixer? Zo niet, lijkt het je leuk om te kneden of juist niet? En wil je een 'vrije vorm' als in een vloerbrood, of heb je een broodblik als vorm voor in de oven?quote:Op vrijdag 21 november 2014 10:28 schreef Questular het volgende:
Aangezien we echt beginners zijn, zou een eenvoudig bruin of witbrood op water basis al fijn zijnLet me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boy(Ik vraag het vooral zodat de rest advies kan geven hoor - ik maak zelf eigenlijk nooit grote gewone broden, alleen broodjes en baguettes en brioches en dat soort dingenLet me see you stripped down to the boneWe hebben een kneedmachine dus die kunnen we gebruiken maar met de hand kneden lijkt me wel leuker. , broodblik hebben we niet dus het zal vrije vorm moeten wordenquote:Op vrijdag 21 november 2014 10:31 schreef minilot het volgende:
[..]
En hem je een kneedmachine/standmixer? Zo niet, lijkt het je leuk om te kneden of juist niet? En wil je een 'vrije vorm' als in een vloerbrood, of heb je een broodblik als vorm voor in de oven?minilot
Nancy boyO ja, heb vanmorgen vroeg toch nog een keertje ge-no knead, dit keer min of meer in bolletjesvorm.
Met maïsmeel en met pompoenpitten (slordige foto, want sliep nog half):
Geen kruimfoto, want na het bakken ging ik terug naar bed en toen ik weer wakker werd waren ze al opgegeten/meegenomen.
[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 21-11-2014 10:48:22 ]Let me see you stripped down to the boneIk zou denk ik inderdaad gewoon met een simpel wit of bruin brood beginnen. Zelf ben ik fan van de recepten van Levine: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/. Vrije vorm is wel lastiger dan in een broodblik, imho. Hebben jullie geen cakevorm in huis? Die kan je ook best gebruiken om brood in bakken. En zoek anders in elk geval een filmpje op over het opbollen en vormen van deeg (volgens mij heeft Levine daar ook wel wat over), anders heb je een heel plat brood.quote:Op donderdag 20 november 2014 18:50 schreef Questular het volgende:
Dit weekend gaan mn vriendin en ik ook een poging wagen om ons 1e brood te maken. Dus als iemand nog een beginners recept heeft (op degene in de 1e post na) dan lezen we dat graagPietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Als het je gaat om resultaat, neem een bakmix
Als je brood wilt leren bakken, neem bloem, water, zout en gist.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Ik dank dat ik inderdaad voor het recept in de openingspost ga, maar is het dan aan te raden het in een vorm te maken of zoals daar staat zonder vorm?quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het je gaat om resultaat, neem een bakmix
Als je brood wilt leren bakken, neem bloem, water, zout en gist.Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Zou het eerst in vorm doen, brooddeeg zonder broodverbetermiddelen is een gevoelig kindje, in de vorm gaat dat wat gemakkelijker.quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:58 schreef Questular het volgende:
[..]
Ik dank dat ik inderdaad voor het recept in de openingspost ga, maar is het dan aan te raden het in een vorm te maken of zoals daar staat zonder vorm?In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Thxquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het eerst in vorm doen, brooddeeg zonder broodverbetermiddelen is een gevoelig kindje, in de vorm gaat dat wat gemakkelijker.minilot
Nancy boyIk heb zelf eigenlijk nooit problemen ondervonden zonder bakblik, maar misshcien gewoon geluk gehad.quote:
Dit is in elk geval een goede basisinstructie voor een wit brood, vind ik http://www.thefreshloaf.com/lessons/yourfirstloaf
Het gaat er vanuit dat je nog nooit zoiets gemaakt hebt, en het is helemaal stap voor stap.Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyIk weet dat Piet vindt dat brood bakken een soort hogere wiskunde is, maar laat je daardoor niet afschrikken! Mensen maken al dertigduizend jaar brood en ik vind het zelf juist een makkie. En leuk! En lekker! Het hoeft ook niet meteen perfect, je krijgt er vanzelf gevoel voor.quote:Let me see you stripped down to the boneDe vader van mn vriendin is jaren brood- en banketbakker geweest dus ik kan altijd om een praktijk lesje vragen mocht het niet lukkenPietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Welnee, ik vind het een vak. Een eetbaar acceptabel brood zet je met een een mix zo neer, met een brood of 20 oefenen bak je beter brood dan van de doorsnee NL bakker, maar een echt goed brood, zoals goede Zwitserse Duitse of Franse bakkers dat kunnen, das wat andersquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik weet dat Piet vindt dat brood bakken een soort hogere wiskunde is, maar laat je daardoor niet afschrikken! Mensen maken al dertigduizend jaar brood en ik vind het zelf juist een makkie. En leuk! En lekker! Het hoeft ook niet meteen perfect, je krijgt er vanzelf gevoel voor.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.minilot
Nancy boyMaar juist heel basic brood van goedkope standaardbloem, zout, water en gist is gewoon heel makkelijk heel lekker te krijgen mits je het urenlang de tijd geeft om zich te ontwikkelen. En het gewoon dezelfde dag opeten uiteraard.quote:Op vrijdag 21 november 2014 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welnee, ik vind het een vak. Een eetbaar acceptabel brood zet je met een een mix zo neer, met een brood of 20 oefenen bak je beter brood dan van de doorsnee NL bakker, maar een echt goed brood, zoals goede Zwitserse Duitse of Franse bakkers dat kunnen, das wat anders
Ik heb het idee dat broodverbeteraars tegenover 'mijn' brood vooral zorgen voor een langere houdbaarheid, niet voor een betere smaak.Let me see you stripped down to the bone
Forum Opties Forumhop: Hop naar: