Zijn dat mensen die daarom geen kaas eten?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:53 schreef Pandaplint het volgende:
Ik heb trouwens het idee dat lactose intolerantie gigantisch toeneemt de laatste jaren. Of dat komt omdat ik steeds meer buitenlandse vrienden heb
Mja, tot op zekere hoogte. Als je écht geen paprika lust dan kan het wel lastig zijn. je weet nooit of het in een gerecht verwerkt is. Mijn vriendin vraagt daarom altijd of het er in zit. Lijkt me niks mis mee.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:50 schreef HeatWave het volgende:
Een restaurant biedt aan wat ze willen aanbieden, en je bent niet verplicht er te eten.
Inderdaad. Je wordt er niet goed ziek van. Beetje vergelijkbaar met het pittig vinden van sambal. Dan zeg je ook niet dat je allergisch bent voor sambal.quote:
Ah, zij heeft ook hooikoortsquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:50 schreef Pandaplint het volgende:
[..]
Dat heb ik ook met verse appels
Een jeukende tong.
Nooit iets achter gezocht totdat een vriendin zei dat ze 'allergisch was voor rauwe appels' en beschreef dat ze een jeukende tong er van kreeg. Schijnt een allergische reactie te zijn die vaak voor komt bij mensen met hooikoorts![]()
Gelukkig heb ik het niet erg en vind ik appels te lekker om te laten liggen
ghehehehequote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:55 schreef eleusis het volgende:
Ik heb een zeldzame verbale açai-spelt-quinoa-intolerantie. Zogauw iemand hier een verhaal over begint op te hangen, jeuken mijn vuisten om de persoon een ongekend aantal muilpeertjes te verkopen.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah, zij heeft ook hooikoortsnooit het verband gelegd tussen die 2 dingen eigenlijk,
maar die heeft van alles, pollen en weetikveelwat, wel lastig 's zomers loopt ze altijd
met an die dikke rode ogen rond en een snotneus.
Ja, bij appels en spijs is het bij haar wel erg heftig geloof ik, tot bloedend gehemelte aan toe![]()
maar ja, neem een peer dan denk ik en zij denkt zij ook gelukkig, is nou ook weer niet'van levensbelang zo;n appel
Ohja, hazelnoten eten levert bij mij ook een gigantisch jeukende tong opquote:Appelallergie komt door een afweerreactie tegen bepaalde stoffen in een appel. Vaak gaat het gepaard met hooikoorts. Meer dan de helft van de voedselallergieën gaan gepaard met een pollenallergie. Wanneer je allergisch bent voor de els en berk, kan er een kruisreactie optreden met een appel. Dat houdt in dat je daar dan ook allergisch op kunt reageren. Vaak kun je ook slecht tegen noten, in het bijzonder hazelnoten. Een allergische kruisreactie treedt op wanneer de allergeendeeltjes sterk op elkaar lijken. Zoals bij appels en bepaalde pollen het geval is. Het afweersysteem kan hierdoor de allergeendeeltjes niet goed van elkaar onderscheiden en reageert dus niet alleen op de pollen, zoals bij hooikoorts, maar ook op appel.
Meestal zijn de symptomen van een appelallergie vrij mild. De symptomen treden vijf tot vijftien minuten na het eten van een appel op.
Bij een appelallergie kun je last krijgen van de volgende symptomen:
Jeuken van de mond en keel.
Roodheid en lichte zwelling van de lippen.
Irritatie en blaartjes in de mond.
In Nederland en Noord West Europa komt alleen de milde vorm van appelallergie voor. Dit komt door de relatie met de bij ons zo populaire berk.
Mensen die wonen in de landen rond de Middellandse Zee reageren op een andere allergeen in de appel. Deze reactie is heftiger en kan zelfs directe medische hulp noodzakelijk maken. De Santana en Elise appel kan door deze allergische mensen niet gegeten worden.
http://www.gezondheidsple(...)elallergie/item41928
ah... hazelnoten weet ik eigenlijk niet, zou me niks verbazenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:59 schreef Pandaplint het volgende:
[..]
[..]
Ohja, hazelnoten eten levert bij mij ook een gigantisch jeukende tong op
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:55 schreef eleusis het volgende:
Ik heb een zeldzame verbale açai-spelt-quinoa-intolerantie. Zogauw iemand hier een verhaal over begint op te hangen, jeuken mijn vuisten om de persoon een ongekend aantal muilpeertjes te verkopen.
Helemaal mee eens, bevalt het je niet, dan ga je maar ergens anders heen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:50 schreef HeatWave het volgende:
Een restaurant biedt aan wat ze willen aanbieden, en je bent niet verplicht er te eten.
Je hoeft natuurlijk niet getest te worden om te weten of het een allergie oid is. Hoe het heet maakt niet zoveel uit. Als jij telkens weer beroerd wordt door een bepaald voedingsmiddel dan is het logisch om dat te gaan vermijden.;)quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:36 schreef Klaploper het volgende:
En kom inderdaad steeds vaker tegen dat mensen beweren allergisch te zijn terwijl het nooit getest is.
Als het allemaal echt zo erg was, was er wel een markt voor allergeen-vrije restaurants natuurlijk.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:09 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, bevalt het je niet, dan ga je maar ergens anders heen.
Zou me niet verbazen dat dat nog gaat gebeuren in de toekomst.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:09 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Als het allemaal echt zo erg was, was er wel een markt voor allergeen-vrije restaurants natuurlijk.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:47 schreef CherryOnTop het volgende:
[..]
Ja inderdaad. Ik had de Irish Coffee 'per ongeluk' over 'm heen laten vallen denk ik.
Juist als je bij een restaurant luxer uiteten gaat, dus meerdere gangen etc. Zou je,in mijn ogen, gewoon alles moeten eten tenzij je ergens echt allergisch bent voor iets. Dat hoort bij de gerechten die de kok heeft bedacht en bereidt, het slaat dan nergens op om dan als buitenstaander daar (eventuele) fundamenten uit weg te slaan. Dingen eruit laten halen "omdat je het niet lust" is typisch Nederlands, en bevestigt weer het gezegde: Wat de boer niet kent eet die niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:55 schreef Kreator het volgende:
[..]
Mja, tot op zekere hoogte. Als je écht geen paprika lust dan kan het wel lastig zijn. je weet nooit of het in een gerecht verwerkt is. Mijn vriendin vraagt daarom altijd of het er in zit. Lijkt me niks mis mee.
Vooral als je wat duurder uit eten gaat en een 5 gangen menu bestelt, vind ik het heel normaal om aan te geven wat je wel en niet lust.
Wat een totale nonsens.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:41 schreef Accursius het volgende:
[..]
Juist als je bij een restaurant luxer uiteten gaat, dus meerdere gangen etc. Zou je,in mijn ogen, gewoon alles moeten eten tenzij je ergens echt allergisch bent voor iets. Dat hoort bij de gerechten die de kok heeft bedacht en bereidt, het slaat dan nergens op om dan als buitenstaander daar (eventuele) fundamenten uit weg te slaan. Dingen eruit laten halen "omdat je het niet lust" is typisch Nederlands, en bevestigt weer het gezegde: Wat de boer niet kent eet die niet.
Wij serveren Wasem met een glas water...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:09 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Als het allemaal echt zo erg was, was er wel een markt voor allergeen-vrije restaurants natuurlijk.
Ja waar denk je dat dat voor is? Exact, als je op een specifiek dieet bent of wegens allergieën. Niet zodat je een complete lijst kan invullen met wat je allemaal niet lust.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 15:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Wat een totale nonsens..
Ik *moet* helemaal niets. Ik eet geen orgaanvlees (omdat ik het niet lekker vind) en dús zeg ik dat als ik een 5 gangen menu bestel. Waar je de illusie vandaan haalt dat je alles maar moet lusten als je luxe uit eten gaat, is me een raadsel. Laatste 2 sterren-restaurants waar ik heb gegeten, werd het me op de site en aan de telefoon gevraagd. Dus dat is heel normaal.
Verder is het niet typisch Nederlands.
[ afbeelding ]
? Waar zeg ik dat dan? Faalhaas.quote:
ik krijg jeuk in mijn oren van het bruine vliesje van hazelnootquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:59 schreef Pandaplint het volgende:
[..]
[..]
Ohja, hazelnoten eten levert bij mij ook een gigantisch jeukende tong op
Je moet ze ook niet in je oren stoppen!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 15:16 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik krijg jeuk in mijn oren van het bruine vliesje van hazelnoot
Klopt helemaal hoor, maar er lopen zoveel mensen rond die alleen last krijgen als ze weten dat het ingrediënt er in zit. Als je het ze niet vertelt merken ze opeens niets.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:09 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, bevalt het je niet, dan ga je maar ergens anders heen.
[..]
Je hoeft natuurlijk niet getest te worden om te weten of het een allergie oid is. Hoe het heet maakt niet zoveel uit. Als jij telkens weer beroerd wordt door een bepaald voedingsmiddel dan is het logisch om dat te gaan vermijden.;)
Er komt natuurlijk wel een moment dat je bijna alles wel hebt gegeten en dat je denkt van "nee, kwal vond ik niet lekker, dat eet ik niet nog een keer." of "schapenhersenen zijn niet zo mijn ding, want ik heb ze geprobeerd"quote:Op woensdag 29 oktober 2014 15:17 schreef probeer het volgende:
Ik merk dat ik juist in restaurants vaker gerechten probeer met ingrediënten waarvan ik thuis zoiets heb van .. 'mwoah, laat maar, niet lekker ..'
Word vrijwel altijd aangenaam verrast.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |