SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die blik! Dat koppie!Let me see you stripped down to the bone
quote:Op woensdag 22 oktober 2014 11:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zou hier nog even op terugkomen vandaag. Heb een beetje haast, dus ik hou het algemeen. Als je specifieke dingen wilt weten, laat maar weten
Hier in elk geval alles dat in mijn eigen linkdump opgeslagen staat onder de tag 'vegan', maar wees gewaarschuwd: dat is nogal een zooitjeWow Mini bedankt!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verder zijn er natuurlijk de blogs! Dit vind ik zelf de leukste (verder geen rekening houdend met glutenvrij, want daar weet ik erg weinig van):
http://www.olivesfordinner.com/
http://minimalistbaker.com/
http://herbivoracious.com/ (deels vegan, deels vegetarisch)
http://www.mynewroots.org/site/
http://www.seriouseats.com/tags/vegan
http://www.thefirstmess.com/
http://www.beardandbonnet.com/
Verder zijn er nog twee zeer bekende vegan blogs, maar daar ben ik zelf een beetje op uitgekeken. ik weet niet precies hoe dat komt, maar het zal iets persoonlijks zijn, dus ik plaats ze gewoon:
http://kblog.lunchboxbunch.com/
http://ohsheglows.com/
(Zijn niet voor niets enorm populair natuurlijk)
Tevens, onmisbare shizzle in de vegan keuken:
Edelgist! Voor wanneer je een hartig, kazig smaakje wilt en het zit ook nog bomvol interessante voedingsstoffen. Hier meer uitleg: http://lauriekoek.nl/?p=5757
Kikkererwten! Je kunt ze koken, roosteren als borrelsnack, pureren, in stoofpotten stoppen, je kunt er falafel van maken, en hummus, en vegaburgers
Kokosmelk! Geweldige zuivelvervanging. En als je een blik volvette kokosmelk een nachtje ind e koelkast zet scheiden de vaste en vloeibare delen zich en kun je het vaste spul met suiker stijfkloppen voor alles waarvoor je normaal gesproken een toef slagroom op zou willen hebben.
Kokosolie! Heerlijk spul om in te bakken, kan tot zeer hoog verhit worden. Ook in bakrecepten is het een prima vervanging voor boter. Kokosolie en boter smelten en stollen op ongeveer dezelfde temperatuur, dus brosse koekjes en dergelijke lukt echt prima met kokosolie. En je kutn het op je ellebogen smeren als ze schraal zijn in de winter. Of het in droge puntjes van je haar wrijven. En je kunt het op je boterham smeren voordat je er chocoladehagel overheen strooit. En nog ongeveer zestigduizend toepassingen.
Cashewnoten! Als je cashewnoten een nacht laat weken kun je ze vervolgens met een blender of keukenmachine tot prachtige romige sausjes draaien .
Tot slot: verdiep je lekker in wat exotische keukens. Van indiaas tot japans tot chinees tot koreaans: in deze cuisines zijn fenomenale veganistische recepten te vinden. Bij twijfel: http://www.aziatische-ingredienten.nl/ is je vriend(in). Tot een jaar of twee geleden waagde ik me echt niet aan Aziatisch koken, maar inmiddels ben ik eraan verslingerd geraakt. Laat RobinOok je bij de hand nemen en gaan met die banaan!
Boekentips heb ik overigens niet. Ik heb zelf vrijwel geen kookboeken (behalve Ottolenghi en Momofuku, want #fangirl) omdat ik dat meestal zonde van mijn geld vind. Ik krijg binnen dit leven alle toffe recepten die gratis online te vinden zijn bij lange na niet eens allemaal gemaakt, dus tsja.
Hier hou ik het even bij, want druk etc. Als je concrete dingen wilt weten hoor ik het wel.
Zoveel had ik niet verwacht.. Ik heb hier zeker wel genoeg aan ja!
Kokosmelk en kokosolie zijn sowieso hier al staples want ze zijn zo fijn en veelzijdig Maar ik ga je andere tips zeker ook even onder de loep nemen
quote:Op woensdag 22 oktober 2014 11:51 schreef minilot het volgende:
En, voordat het hier al te serieus wordt, qua etensgebabbel, een schoolfoto die maar voorbij blijft komen (paar maanden geleden geplaatst op Reddit) en ik blijf het hilarisch vinden, dus ook maar even hier:
"Friend's mom mixed up pajama day and picture day. He was not pleased."SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die blik! Dat koppie!
Dat klinkt heeeeeeeeeeerlijk!quote:Op woensdag 22 oktober 2014 12:21 schreef minilot het volgende:
Oeee. Ik heb net een 'deegje' gemaakt voor gefrituurde aardappelkoekjes, van aardappelpuree, boter, eidooier, bloem, sinaasappelschil, vanille en chorizo. Dat smaakt gaaf en bijzonder, en dan is het nog maar het deeg! #voorproefpret
quote:Op woensdag 22 oktober 2014 10:45 schreef liedetector het volgende:
Indonesisch rund hier op de agenda, alleen nog niet helemaal bedacht wat, verder aardig brak na weer een muurtje in de badkamer bijna afgemaakt te hebbenOh wow, maar dat resultaat!! Prachtig om dat in je badkamer te hebben.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En tering ik maak nooit meer zoiets..... nu nog de cementsluier eraf, koken en verder niet zoveel, moe!"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
quote:Op woensdag 22 oktober 2014 10:45 schreef liedetector het volgende:
Indonesisch rund hier op de agenda, alleen nog niet helemaal bedacht wat, verder aardig brak na weer een muurtje in de badkamer bijna afgemaakt te hebbenWoaaaah! Dit heb ik net even over het hoofd gezien denk ik. Wat ontzettend gaaf!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En tering ik maak nooit meer zoiets..... nu nog de cementsluier eraf, koken en verder niet zoveel, moe!Let me see you stripped down to the bone
Dat gaan we eens serveren op een feestjequote:Op woensdag 22 oktober 2014 12:41 schreef minilot het volgende:
Ha! Wat een awesome recept is dit!
Gummibeertjes-sangria!
[ afbeelding ]
iiiii!quote:
Ja, dat zou ik stiekem ook wel weer missen als ik weer een baan heb. Dan ga ik denk ik in het weekend gewoon een kook/bak dag maken. Zoete baksels voor de maandag naar het werk, en in het weekend zelf gewoon uitgebreid ontbijten, lunchen en dineren.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:19 schreef Jagärtrut het volgende:
gut, ik ben jaloers op jullie, al die tijd om te koken.
ja, natuurlijk. Maar, als ik om half 7 vanavond thuis kom ga ik niet meer uitgebreid koken, want dan heb ik honger als een paard, en moet er toch wel binnen een half uur een maaltijd op tafel staan.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:22 schreef minilot het volgende:
Hoho, ik héb een baan hč? Om de week 32 / 40 uur.
Ook met een baan kun je nog koken en bakken!
Snap ik.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:25 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
ja, natuurlijk. Maar, als ik om half 7 vanavond thuis kom ga ik niet meer uitgebreid koken, want dan heb ik honger als een paard, en moet er toch wel binnen een half uur een maaltijd op tafel staan.
Zoooo! Wat gaaf en bijzonder! Zijn er ergens meer foto's van je huis? Intrigerend!quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:29 schreef liedetector het volgende:
dank dank! net als mozaiek is tadelakt rete bewerkelijk maar je kan wel mooie dingen maken,
hier nog zonder kraan en was bak (maar ook dat nooit meer...)
https://fbcdn-sphotos-f-a(...)347979a6f11fa1b4dd98
Ai, dat wordt vallen!quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:31 schreef Bluezz het volgende:
En Xena heeft sinds een paar dagen een heel (on-) handig nieuw slaapplekkie
Dat doen mijn katten ook en wij hebben een hele enge stijl trap bijna ladder. Zeker als je in het donker naar je bed wilt lopen wel eens gevaarlijk.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:31 schreef Bluezz het volgende:
Ik kijk ook met verbazing naar de 'zin' in het koken/bakken hoor.
Tis ook niet mijn hobby (helaasch).
Soms een keekie bakken vind ik leuk maar ben er meestal te lui voor
En Xena heeft sinds een paar dagen een heel (on-) handig nieuw slaapplekkie
Ziet er goed uit.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:34 schreef minilot het volgende:
Tadaaaaa: de gefrituurde aardappelkoekies met in het deeg: sinaasappelschil, vanille & chorizo
[ afbeelding ]
Zoet + hartig ftw!
ik zou willen dat er hier zo'n hello fresh iets is. Dat lijkt me echt ideaal. Misschien nog eens goed googlelen...quote:
t is een soort ongoing process en als je er woont soms wat lastiger ook in de uitvoering...kuchquote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:33 schreef minilot het volgende:
Zoooo! Wat gaaf en bijzonder! Zijn er ergens meer foto's van je huis? Intrigerend!
Ze ziet er wel heel Wholesome uitquote:Op woensdag 22 oktober 2014 12:55 schreef minilot het volgende:
[..]
iiiii!
Ik ben een van mijn grootste vegan blogcrushes vergeten te noemen!
http://www.earthsprout.com/
Beetje verliefd op haar
[ afbeelding ]
Die heb ik ook gekocht. Zonder de extra 35%quote:Op woensdag 22 oktober 2014 14:13 schreef Lonaa het volgende:
Oh, en ik kocht de laatste HHB Parelsuiker voor originiele prijs 2,49, maar met 50% korting. En daaroverheen nog eens 35% korting.
Er stond hier verder niet zoveel interessants meer bij, vond ik.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 14:15 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die heb ik ook gekocht. Zonder de extra 35%
En de zeeuwse bloem en rogge bloem.
Oe.....looks greatquote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:34 schreef minilot het volgende:
Tadaaaaa: de gefrituurde aardappelkoekies met in het deeg: sinaasappelschil, vanille & chorizo
[ afbeelding ]
Zoet + hartig ftw!
Krijg er trek van!quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:34 schreef minilot het volgende:
Tadaaaaa: de gefrituurde aardappelkoekies met in het deeg: sinaasappelschil, vanille & chorizo
amandelmeel is ook heel makkelijk zelf te maken met een keukenmachine. In bakwerk vind ik het vaak ook lekkerder als het nog wat groffer is.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 14:20 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de rest ook niet boeiend, wilde eigenlijk graag de amandelmeel hebben.
Rest waren vooral mixjes volgens mij.
Wauw Klinkt heerlijk!quote:Op woensdag 22 oktober 2014 14:10 schreef Lonaa het volgende:
Alle boodschappen binnen voor alle bak en kookavonturen.
In de komende 24 uur ga ik maken:
Citroentaart
Suikerbrood
Cheddar & Chives biscuits
Spiced Apple Cider/Juice
Chicken Paprikash.
Nomnomnom.
Ben eigenlijk wel blij dat ik voorstelde om morgen voor lief z'n verjaardag met wat vrienden in de kroeg te gaan zitten ipv ze hier uit te nodigen. Anders had ik nog veeeeeeeeeeeeeel meer gemaakt.
Wel de bedoeling dat er verslagen van komen ja!quote:Op woensdag 22 oktober 2014 14:36 schreef Selestha het volgende:
[..]
Wauw Klinkt heerlijk!
Ga je ook foto's maken? Ik ben benieuwd naar het recept voor de spiced apple cider! Klinkt echt super lekker
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |