Nee, ik haal ze niet door elkaar, ik wil zeggen dat de politiek een rookgordijn neerlegt.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:40 schreef xzaz het volgende:
[..]
Je haalt wat dingen door elkaar, een overtreding (zeg 20km/u) te hard rijden is geen misdaad maar een overtreding. Je krijgt dan ook geen straf maar een boete.
Ik ben het verder met je eens, overal camera's ophangen is gewoon een nieuwe manier van snel boetes innen en niet het aanpakken van (georganiseerde)misdaad.
Omdat data goud waard is, data is de nieuwe olie. Data verzamelen van alle burgers kost per persoon omgerekend bijna niets dus waarom zou je het als overheid niet doen, als je al deze data kan koppelen en profielen op kan maken van iedere burger dan krijg je als overheid voorspellend vermogen op basis van algoritmes.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:40 schreef DS4 het volgende:
[..]
Maar waarom gaan we voor opsporing nu ineens gegevens verzamelen van alle inwoners? De normale gang van zaken is: eerst verdenking, dan pas ga je aan de slag.
Het is gewoon een paardenmiddel. Natuurlijk kan het soms nuttig zijn, maar dat geldt m.m. voor at random huiszoekingen doen ook.
Dan heb je dus een overheid die de burgers ziet als onderdanen, in plaats van een overheid die zichzelf in dienst vindt staan van de burgers.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:51 schreef Revolution-NL het volgende:
Omdat data goud waard is, data is de nieuwe olie. Data verzamelen van alle burgers kost per persoon omgerekend bijna niets dus waarom zou je het als overheid niet doen, als je al deze data kan koppelen en profielen op kan maken van iedere burger dan krijg je als overheid voorspellend vermogen op basis van algoritmes.
Klopt, dit is een trend die sinds 9/11 niet meer te stoppen is en steeds grotere vormen aanneemt.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:53 schreef DS4 het volgende:
[..]
Dan heb je dus een overheid die de burgers ziet als onderdanen, in plaats van een overheid die zichzelf in dienst vindt staan van de burgers.
Nou, dat lijkt mij een groot probleem.
Het is kortzichtig. De overheid vertrouwt de burger niet meer en v.v. En dan denken we dat we ons veiliger gaan voelen...quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:58 schreef Revolution-NL het volgende:
Klopt, dit is een trend die sinds 9/11 niet meer te stoppen is en steeds grotere vormen aanneemt.
En waarom zouden ze hiermee stoppen? Burgers komen niet in opstand, sterker nog met alle "terreur" dreiging, pedofielie etc etc. vraagt men er zelfs om!
Vergeet niet dat er ook geen enkele technische beperking meer is om iedere burger 24x7 te volgen en te profilen.
Het is kortzichtig en verschrikkelijk dom. Zie ook de laatste actualiteit omtrent ISIS waar alle simpele burger zieltjes weer vooraan staan om de beperking van onze grondrechten met luid applaus te ontvangen zonder even twee seconden na te denken wat de gevolgen zijn voor onze rechtstaat.quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:01 schreef DS4 het volgende:
[..]
Het is kortzichtig. De overheid vertrouwt de burger niet meer en v.v. En dan denken we dat we ons veiliger gaan voelen...
Dat is bij de koppeling(en) van bestaande datasets/ databases toch ook al het geval? Die brief van de RDW dat ik mijn motor niet had verzekerd en/ of niet geschorst had kwam ook niet voort uit een verdenking.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:40 schreef DS4 het volgende:
Maar waarom gaan we voor opsporing nu ineens gegevens verzamelen van alle inwoners? De normale gang van zaken is: eerst verdenking, dan pas ga je aan de slag.
Dat is natuurlijk waar, maar waarom opeens hier de grens trekken?quote:Het is gewoon een paardenmiddel. Natuurlijk kan het soms nuttig zijn, maar dat geldt m.m. voor at random huiszoekingen doen ook.
De registratie van een auto is natuurlijk wel van andere orde, dan een compleet reisgedrag in kaart brengen en bewaren.quote:Op dinsdag 23 september 2014 14:22 schreef SicSicSics het volgende:
Dat is bij de koppeling(en) van bestaande datasets/ databases toch ook al het geval? Die brief van de RDW dat ik mijn motor niet had verzekerd en/ of niet geschorst had kwam ook niet voort uit een verdenking.
Ik heb de grens al veel eerder getrokken, maar het wordt van kwaad tot erger...quote:Dat is natuurlijk waar, maar waarom opeens hier de grens trekken?
Ik zeg ook niet dat het niet beter of netter kan. Ik was in de veronderstelling (dat doen ze in Duitsland in ieder geval) dat op foto's alleen de bestuurder zichtbaar is.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:43 schreef KreKkeR het volgende:
Er worden foto's gemaakt vd inzittenden.
Fair enough en daarom ook de kamer vragen en rapporten. Ik ben er wel benieuwd naar, maar ga er nu nog (misschien naief) vanuit dat alles binnen de wet gebeurd. Opslaan van reispatronen e.d. vind ik dan inderdaad wel kwalijk, dat heeft niets te maken met directe 'opsporing'. Daar ben ik het mee eens.quote:Op dinsdag 23 september 2014 14:24 schreef DS4 het volgende:
De registratie van een auto is natuurlijk wel van andere orde, dan een compleet reisgedrag in kaart brengen en bewaren.
Ik heb de grens al veel eerder getrokken, maar het wordt van kwaad tot erger...
Waarmee je maatschappijen eindelijk kan leren begrijpen, steden efficiënt kan inrichten, allerlei sociale kwesties kan gaan analyseren op oplossen.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:51 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Omdat data goud waard is, data is de nieuwe olie. Data verzamelen van alle burgers kost per persoon omgerekend bijna niets dus waarom zou je het als overheid niet doen, als je al deze data kan koppelen en profielen op kan maken van iedere burger dan krijg je als overheid voorspellend vermogen op basis van algoritmes.
Alleen laat de politiek zich zelden leiden door wat een verstandige maatschappelijk aanpak is, maar vooral wat politiek correct is, overeenkomt met de massawaan van dat momentquote:Op dinsdag 23 september 2014 15:57 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Waarmee je maatschappijen eindelijk kan leren begrijpen, steden efficiënt kan inrichten, allerlei sociale kwesties kan gaan analyseren op oplossen.
Big data is geweldig.
Als het niet met de verkeerde intenties ingezet wordt ja.quote:
Liever niet gezien je het politieke klimaat over 50 jaar niet kan voorspellen.quote:Op dinsdag 23 september 2014 17:15 schreef ThePlaneteer het volgende:
Je kunt die gegevens maar beter alvast hebben toch. Wellicht kunnen we er over 50 jaar wat mee.
Dat is het grote probleem idd.quote:Op maandag 22 september 2014 22:11 schreef AchJa het volgende:
[..]
Niets. Echter is dat vandaag, wie weet wie er in de toekomst aan de touwtjes trekt en plotseling hele andere plannen met die gegevens heeft. Daarbij is het nu nog een bescheiden rijtje gegevens, je kunt er op wachten tot eea uitgebreid gaat worden en je bv eoa naheffing van de verzekering krijgt omdat je toevallig op een traject reed waar veel ongelukken gebeuren oid.
Ik val van mn stoel van verbazing! [/sarcasme]quote:Fiscus gaat 100% meekijken met ANPR-cams
trajectcotnrolesdifuhskjfhs.GIFEind september schreef Opa Ivo aan de Kamer dat het 'technisch en administratief haalbaar is' om gegevens van ANPR kentekencamera's van de Nationale Politie 'breder in te zetten'. De brief was zo geschreven dat het leek alsof die uitbreiding nog moest gebeuren. Dat was weer eens een eeh creatieve eeh kijk op eehh de Haagse eeh werkelijkheid van de seniele ouwe schoft: een maand eerder was er al een convenant getekend (pdf) tussen de politie en de Belastingdienst. Daarin staat dat de Belastingdienst 'medegebruik' mag maken van 'bij de Politie in gebruik zijnde ANPR-camera's op de hoofdverkeersassen', maar ook dat de Belastingdienst dat medegebruik uit mag breiden tot 'overige ANPR-camera's die tot het ANPR-netwerk van de Politie behoren'. ALLEMAAL, dus. Heel fideel van de Politie, dat de Belastingdienst zomaar in de kentekengegevens van alle Nederlandse burgers mag grasduinen. Zeker omdat de politie die gegevens eigenlijk niet eens mag opslaan & bewaren, volgens een wet die ze zelf al jarenlang overtreden. En in tegenstelling tot automobilisten die drie kilometer te hard hebben gereden, hoeft de Belastingdienst niet eens administratiekosten aan de politie te betalen voor het gebruik van hun stasi-cams. Nog meer fidele collegialiteit, waardoor de overheid straks nog makkelijker achter de portier van de argeloze automobilist kan komen. We vroegen bij de Nationale Politie en de Belastingdienst naar de implicaties voor de privacy. Hun reactie, in koor: "Privacy? Hahaha LOL!" Waarvan akte. (h/t)
roze boys
Zou jij die dan terug willen, nou als die van mij gestolen word mogen ze hem fijn houden hoor, wil geen auto waar iemand anders zijn lolletje mee heeft liggen uitspoken.quote:Op maandag 22 september 2014 15:11 schreef admiraal_anaal het volgende:
Geen probleem mee, wel fijn als mijn auto gestolen wordt, is ie zo weer op te sporen
Wat voor kwade bedoelingen zouden er kunnen zijn?quote:Op woensdag 22 oktober 2014 09:28 schreef Red_85 het volgende:
Misdadig gewoon. Je hoeft helemaal geen aluhoedje of complotdenker te zijn, om te weten dat dit gewoon eng is.
Kentekengegevens mogen niet worden bewaard, maar wel gedeeld voor 'belastingtechnische' redenen.
Maar of het nu hirsh balin, donner of die seniele ouwe gek is, continu wordt je privacy door de overheid ingeperkt voor naaierij. Honeckers natte droom dit.
En misschien is het nu alleen om gegevens te verzamelen, maar wie zegt dat het allemaal uit goede bedoelingen is...![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |