Tsja, als jij geen risico's inschat moet je dat zelf weten. Laat dan ook meteen jouw kinderen thuis spelen bij een veroordeelde pedofiel.quote:Op dinsdag 23 september 2014 08:41 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Wat een kutargument altijd. Kwaadwillenden kunnen ook bananen misbruikenklaar.
Politie/justitie/veiligheidsdiensten kunnen zelfs nu al zeer veel informatie opvragen onder het mom van terrorisme. Ook het opvragen zal komende jaren als we niet oppassen alleen maar makkelijker worden.quote:[..]
Hoezo geeft dat meer macht? 'De overheid' is al niet één macht. Dus ik snap je niet.
En over klokkenluiders: http://www.binnenlandsbes(...)nluiders.83342.lynkxquote:Te denken valt bijvoorbeeld aan de officier van justitie die zijn computer aan de straat zet zonder de gegevens te wissen of de gegevens van 160.000 OV-chipkaart reizigers die ineens op straat kwamen te liggen.
En meer, o.a. over telefoontaps: http://rechtennieuws.nl/3(...)en-politiestaat.html
Hoezo is het overal ophangen van camera's vooruitgang?quote:Op dinsdag 23 september 2014 08:51 schreef SicSicSics het volgende:
Kwalijk, jazeker, maar geen reden om vooruitgang te stoppen.
Wat een pareltjes poep je uit!quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:15 schreef KreKkeR het volgende:
Tsja, als jij geen risico's inschat moet je dat zelf weten. Laat dan ook meteen jouw kinderen thuis spelen bij een veroordeelde pedofiel.
Mooi toch, als ze dan met minder manuren hetzelfde resultaat kunnen boekenquote:Politie/justitie/veiligheidsdiensten kunnen zelfs nu al zeer veel informatie opvragen onder het mom van terrorisme. Ook het opvragen zal komende jaren als we niet oppassen alleen maar makkelijker worden.
Klokkenluiders zijn weer een heel ander verhaal.quote:En over klokkenluiders: http://www.binnenlandsbes(...)nluiders.83342.lynkx
Dan hoef je geen 2 politieagenten op dezelfde plek neer te zetten; waarbij de één een kenteken opschrijft en de ander deze met een uitdraai van de RDW database, de APK database, de belastingdienstdatabase en de verzekeringsdatabase vergelijkt om te bekijken of er aan alle verplichtingen is voldaan.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:16 schreef KreKkeR het volgende:
Hoezo is het overal ophangen van camera's vooruitgang?
En dat komt uit de mond van iemand die een valide opmerking over het risico dat macht misbruikt wordt wegwuift onder het mom van 'banenen kunnen ook misbruikt worden'quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:17 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Wat een pareltjes poep je uit!Godverdomme zeg.
Je verlopen APK, niet betaalde MRB etc. boetes komen al lang automagisch binnen op je huisadres, wat voegt die camera dan nog toe?quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:20 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Dan hoef je geen 2 politieagenten op dezelfde plek neer te zetten; waarbij de één een kenteken opschrijft en de ander deze met een uitdraai van de RDW database, de APK database, de belastingdienstdatabase en de verzekeringsdatabase vergelijkt om te bekijken of er aan alle verplichtingen is voldaan.![]()
Informatietechnologie maakt dat overbodig. Dat is vooruitgang
Ik wuif alleen het kulargument 'het kan misbruikt worden' weg. Dat gaat namelijk nergens over, alles kan misbruikt worden. Dan moet je het misbruik tegengaan. Niet de hele teringzooi maar verbieden.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:24 schreef KreKkeR het volgende:
En dat komt uit de mond van iemand die een valide opmerking over het risico dat macht misbruikt wordt wegwuift onder het mom van 'banenen kunnen ook misbruikt worden'![]()
Nog steeds geen goed argumentquote:Maar goed, wat ik al zei, laten we dan die camera's ook maar in jouw huis ophangen. We weten immers niet wat voor illegaals je daar mogelijk uitspookt. En als je niks illegaals doet heb je natuurlijk niks te vrezen aangezien de informatie nooit en te nimmer zal worden misbruikt.
Locatie.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:25 schreef AchJa het volgende:
Je verlopen APK, niet betaalde MRB etc. boetes komen al lang automagisch binnen op je huisadres, wat voegt die camera dan nog toe?
quote:Dit betreft onder meer openstaande boetes of belastingschulden of verdachten die worden gezocht in het kader van opsporingsonderzoeken, tolwegen en het opsporen van onverzekerde, gesignaleerde of gestolen voertuigen.
Andere toepassingen zijn het meten van verkeersactiviteit en -overtredingen zoals door rood licht rijden, trajectcontrole en in de toekomst mogelijk het rekeningrijden.
Het laat wel zien dat het niet om de bestrijding van misdaad gaat maar om belastingen en administratieve boetes.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:25 schreef AchJa het volgende:
[..]
Je verlopen APK, niet betaalde MRB etc. boetes komen al lang automagisch binnen op je huisadres, wat voegt die camera dan nog toe?
Dat koppelen van databases is inderdaad een administratieve handeling. De camera's moet er (theoretisch) voor zorgen dat je ook voor andere dingen het haasje bent, door aanhouding.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Het laat wel zien dat het niet om de bestrijding van misdaad gaat maar om belastingen en administratieve boetes.
Het probleem van al dat gekoppel is alleen dat het vervuiling veroorzaakt, en dat de overheid notoir slecht is in het herstellen van fouten of het toegeven daarvan.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:32 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Dat koppelen van databases is inderdaad een administratieve handeling. De camera's moet er (theoretisch) voor zorgen dat je ook voor andere dingen het haasje bent, door aanhouding.
Het niet betalen van die boetes bijvoorbeeld.
Grappig, in de IT wordt ook snel aan de studenten geleerd om nooit gegevens te verwijderen. Je geschiedenis blijft altijd bestaan.quote:
Eén keer is te vaak natuurlijk, laten we dat voorop stellen. Aan de andere kant als jij de hele tijd binnen krijgt omdat iemand op jouw kenteken rijdt, is de kans dat hij/ zij gepakt wordt door middel van dit nieuwe systeem aanzienlijk groter.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:37 schreef Pietverdriet het volgende:
En dit is dan nog maar een criminele verdenking, je zal maar het slachtoffer zijn van een identiteitsfraude waar je je onschuld niet kan bewijzen en je in handen van de homeland security komt.
Dit is gebeurd, een Duitser werd op die manier ontvoerd door de inlichtingendiensten.
Ja, dat zou ik niet weten hoor. Wat het voordeel ervan is als je weet waar een, bijvoorbeeld, gestolen auto rijdt. Ik kan niks bedenken in ieder geval.quote:
jaja, in theorie wellicht, maar dan moet je aangifte van diefstal wel landen.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:49 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Eén keer is te vaak natuurlijk, laten we dat voorop stellen. Aan de andere kant als jij de hele tijd binnen krijgt omdat iemand op jouw kenteken rijdt, is de kans dat hij/ zij gepakt wordt door middel van dit nieuwe systeem aanzienlijk groter.
Je bent zelf misschien ook nog een paar keer de lul, maar diegene die met jouw platen rijdt kan ook makkelijker opgespoord worden.
http://www.geenstijl.nl/m(...)0_van_student_g.htmlquote:Student van 21 in de mailbox. Z'n KTM is gejat in 010. Hier zijn verhaal, meer foto's na de breek. Zoekt u even mee? "Na toch zeker 6 maanden bloed zweet en tranen, had ik dan eindelijk genoeg knaken bij elkaar gespaard om een racemonster te kopen. Ik kocht deze KTM 690 (kenteken MX-ZV-41) eind april voor 6000 pieken. Aangezien ik nogal druk was had ik niet veel tijd om te rijden en stond hij vrijwel altijd veilig in de garage bij mij ouders. Afgelopen dinsdag had ik het beest van stal gehaald om een rondje te gaan rijden naar mijn kamer in Kralingen (Rotterdam). Hier had ik hem voor het eerst een nachtje voor de deur te laten staan. Uit voorzorg had ik de motor aan 2 sloten gelegd: op de schijfrem voor, en een ketting achter. Maar helaas: toen ik de volgende ochtend buiten kwam was mijn motor weg. Toen ik dit vervolgens bij de politie online wilde melden, moest ik een afspraak maken om aangifte te doen, en dit kon pas 2 dagen later. Na toch zeker 3 telefoontjes kreeg ik te horen dat er een fout was gemaakt. De afspraak werd afgezegd en ik mocht direct telefonisch aangiften doen. Na 35 minuten gebeld te hebben voor 8 cent per minuut (sja, overheidsinstantie...), werd mij verteld dat ik moest afwachten of ze hem zouden vinden en verder hoor ik niks meer. Ik ben dus maar met eigen initiatief begonnen om zoveel mogelijk mensen uit te laten kijken naar mijn motor. Ook al vrees ik dat hij allang uit elkaar geschroefd is of rond rijdt in een Oostblokland, hoop ik dat jullie hier in een klein artikeltje op jullie site aandacht aan willen besteden om mij te helpen mijn spaargeld terug te vinden."
Dat zou ook moeten ja.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
jaja, in theorie wellicht, maar dan moet je aangifte van diefstal wel landen.
Het grote probleem is de registratie. Kijk, dat je een kenteken scant om te kijken of deze te hard rijdt tussen a en b is geen probleem. Een scanner langs de weg en iemand die openstaande schulden heeft eruit plukken is geen probleem. Dat gebeurt al heel erg lang en openlijk (helaas word je ook wel eens preventief aan de kant gezet omdat je een dure auto onder je reet hebt en dan duurt het kennelijk een half uur voordat men van de Belastingdienst hoort dat je daar ook een passend inkomen bij hebt, maar dat is eigenlijk alleen maar op dat moment vervelend).quote:Op maandag 22 september 2014 15:14 schreef zarGon het volgende:
Wat is het probleem van de koppeling met snelheid, CJIB, Belastingdienst, APK, verzekeringsbedrijven, deurwaarders, schuldeisers en woedende ex-partners met alimentatierecht?
Serieuze vraag.
Dit is wel erg naïef.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:29 schreef SicSicSics het volgende:
Ik wuif alleen het kulargument 'het kan misbruikt worden' weg. Dat gaat namelijk nergens over, alles kan misbruikt worden. Dan moet je het misbruik tegengaan. Niet de hele teringzooi maar verbieden.
Wanneer het een partij betreft die de regels bepaalt is het verstandig ervoor te zorgen dat sowieso niet teveel macht in hun handen komt te liggen. Vandaar ook dat men kartelvorming tegen probeert te gaan i.p.v. dat men alleen het feitelijke vaak veel moeilijker te ontdekken en te bestrijden misbruik tegengaat.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:29 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Ik wuif alleen het kulargument 'het kan misbruikt worden' weg. Dat gaat namelijk nergens over, alles kan misbruikt worden. Dan moet je het misbruik tegengaan. Niet de hele teringzooi maar verbieden.
Het is een vraag, eentje die jij maar niet beantwoordt. Ik vraag me namelijk af of je daar wel problemen mee hebt en waarom daar dan wel mee...quote:[..]
Nog steeds geen goed argumentmaakt niet uit hoe vaak je hem herhaalt.
Dat is wel erg naïef.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:59 schreef DS4 het volgende:
Dit is wel erg naïef.
Als je het misbruik onmogelijk kan maken is dat beter dan het misbruik tegen gaan.
Daarom is de uitvoerende, wetgevende en controlerende macht ook gescheiden.quote:Op dinsdag 23 september 2014 09:59 schreef KreKkeR het volgende:
Wanneer het een partij betreft die de regels bepaalt is het verstandig ervoor te zorgen dat sowieso niet teveel macht in hun handen komt te liggen. Vandaar ook dat men kartelvorming tegen probeert te gaan i.p.v. dat men alleen het feitelijke vaak veel moeilijker te ontdekken en te bestrijden misbruik tegengaat.
Je bedoelt mijn antwoord van 'openbare ruimte' vs. 'privé'; dat had ik inderdaad nog niet gezegd nee.quote:Het is een vraag, eentje die jij maar niet beantwoordt. Ik vraag me namelijk af of je daar wel problemen mee hebt en waarom daar dan wel mee...
Eehm.. ja...quote:Op maandag 22 september 2014 15:09 schreef 1Liner het volgende:
maar er kan ook een partiele foto van de inzittenden gemaakt worden ten behoeve van opsporing..
Ik denk dat jij het begrip "onmogelijk" dan niet helemaal juist kan bevatten, want iets wat onmogelijk is, gebeurt niet.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:00 schreef SicSicSics het volgende:
Dat is wel erg naïef.
De drooglegging was ook geen succesverhaal.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |