abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 16 september 2014 @ 21:13:44 #76
257132 crew  Awsom
pi_144601089
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:11 schreef Pumatje het volgende:
Staat er nu in de plannen dat het streven is binnen 10 jaar op de 2% te gaan zitten?
Waar dan
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:15:21 #77
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_144601185
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:13 schreef Awsom het volgende:

[..]

Waar dan
Ah, nee ik verwarde het lijstje van de KVMO met de begroting.
ik dacht al :')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:16:05 #78
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_144601209
Tijd voor herstel

KVMO over de Beleidsagenda

Op het eerste oog is de KVMO gematigd positief over de Beleidsagenda van Defensie. Gematigd omdat er sprake lijkt te zijn van een toekomstige trendbreuk als het gaat om bezuinigen op het defensiebudget. De komende jaren zal moeten blijken of er daadwerkelijk structureel meer budget voor Defensie ter beschikking komt.

Het Kabinet geeft in de beleidsagenda 2015 aan dat een betrouwbare en slagvaardige krijgsmacht van belang is. De Koninklijke Marine (KM) blijft hierin een belangrijke rol spelen. Zo zal het komende jaar de KM (hoogstwaarschijnlijk) een actieve bijdrage blijven leveren aan piraterijbestrijding met zowel schepen als Vessel Protection Detachments (VPD’s) ter bescherming van de Nederlandse Koopvaardij. Daarnaast zal de KM met mijnenjagers bijdragen aan de Immediate Response Force (IRF) en Rapid Response Force (NRF) van de NAVO.

In het kader van de verbetering van de slagkracht wordt een aantal investeringen in het vooruitzicht gesteld. Specifiek voor de Koninklijke Marine zijn de volgende maatregelen van toepassing:

1. Vanwege het achterblijven van de NH-90 capaciteit worden extra Cougar-helikopters in gebruik genomen en de Chinook-capaciteit uitgebreid. Deze typen helikopters zijn zeer geschikt voor transporttaken, maar zijn niet geschikt om maritieme gevechtstaken en ‘Search and Rescue’ uit te voeren. Door niet te investeren in tijdelijke ‘maritieme’ capaciteit blijft de Koninklijke Marine tot 2022 een operationele uitdaging behouden vanwege het gebrek aan maritieme helikopters;
2. Defensie gaat investeren in raketverdediging, met het moderniseren van de SMART-L radars aan boord van de Luchtverdedigings- en Commandofregatten (LCF). Vanaf 2018 heeft Defensie de capaciteit om ballistische raketten op zeer grote afstand, buiten de atmosfeer, te kunnen volgen. Gezien deze nieuwe ontwikkeling lijkt het de KVMO dan logisch dat de LCF’en ook worden bewapend met en anti-air-wapensysteem die deze ballistische raketten kunnen neerhalen voordat zij hun doel bereiken;
3. Defensie gaat investeren in de nieuwste generatie tactische onbemande luchtsystemen. Deze systemen zijn naast de commandant te velde ook van grote waarde gebleken voor inzet vanaf de LPD’s in de wateren rondom Somalië. De KVMO gaat er vanuit dat bij de aanschaf van deze systemen de maritieme inzet wordt meegenomen;
4. Defensie zal twintig extra Bushmasters aanschaffen voor de verbetering van het voorzettingsvermogen in het veld. Ook het Korps Mariniers kan hiervan gebruik maken, voor zowel trainingsdoeleinde als daadwerkelijke inzet. De Karel Doorman (JSS) die nu bezig is met haar proefvaart zal in 2015 in dienst worden gesteld. Eind 2015 zal er meer duidelijkheid worden geboden over het gezamenlijk gebruik met internationale partners.

In de Beleidsagenda wordt eveneens aandacht gevraagd voor de toekomst van de Onderzeedienst. Wederom wordt bevestigd dat onze onderzeeboten een waardevolle nichecapaciteit zijn binnen de NAVO. Zoals de minister in de Tweede Kamer heeft aangegeven werkt Defensie op dit moment aan een visie op de toekomst van de Onderzeedienst. De KVMO wacht met belangstelling deze visie af.

Nota ‘In het belang van Nederland’ in de kast
Gezien de afspraken die onlangs op de NAVO-top in Wales zijn gemaakt om er naar te streven om binnen 10 jaar het defensiebudget op de NAVO norm van 2% te brengen lijkt het de KVMO zeer verstandig om de maatregelen naar aanleiding van de Nota ‘In het belang van Nederland’ stop te zetten. Dit om te voorkomen dat personeel dan wel materieel onnodig respectievelijk wordt ontslagen of afgestoten. Voor de KM zou dit onder meer inhouden dat de Karel Doorman met haar geplande bemanning van 158 man/vrouw gaat varen en het voornemen om te gaan varen met flex pool bemanningen wordt teruggedraaid.

Daarnaast moet worden bezien of de 4 mijnenjagers die thans te koop staan nog wel verkocht moeten worden. De plannen van de minister in het kader van IRF en NRF zijn ambitieus. Het zal met de huidige, verouderde, mijnenjagers een hele uitdaging zijn om invulling te geven aan deze wens. Met het weer in de vaart brengen van de vier extra mijnenjagers die nu te koop staan kan de operationele capaciteit snel en goedkoop worden uitgebreid.

Voor de nabije toekomst kijkt de KVMO uit naar de vervanging van de M-fregatten en de mijnenjagers. Deze worden in tegenstelling tot de onderzeeboten niet in de beleidsagenda benoemd. De KVMO ziet naast de onderzeeboten voor bovengenoemde platformen een belangrijke rol weggelegd in de nieuwe betrouwbare en slagvaardige Defensie ‘na de tijd van bezuinigen’ gematigd positief dus, maar Defensie moet nu wel doorpakken: hoog tijd voor herstel!

KVMO, 16-09-2014
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 18 september 2014 @ 14:29:48 #79
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_144658536
Hennis: niets besloten over inzet tegen ISIS

DEN HAAG -
Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is er nog niets besloten over een mogelijke militaire inzet tegen Islamitische Staat (ISIS) in Irak. „Van besluitvorming is geen sprake”, zei de bewindsvrouw donderdag.

Dagblad Trouw meldde op bronnen dichtbij het kabinet en rond de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie dat Nederland F-16's gaat leveren in de strijd tegen ISIS. Ook zouden wapens gekocht worden om te leveren aan de Koerden in Noord-Irak. Hierover zou vrijdag in de ministerraad worden besloten.

Hennis herhaalde „niets uit te sluiten”, maar benadrukte dat er nog niets besloten is. Ook valt vrijdag in de ministerraad geen besluit over de kwestie, voegde ze eraan toe.

Nederlandse militaire planners zijn momenteel in Florida om te overleggen over actie van een internationale coalitie tegen ISIS.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)t_tegen_ISIS___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 18 september 2014 @ 14:34:38 #80
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_144658677
Meerderheid Defensiepersoneel tevreden over eigen werk
Nieuwsbericht | 16-09-2014 | 15:55

72% van de Defensiemedewerkers is tevreden over het werken bij zijn afdeling of eenheid. Daarnaast geeft 63% aan tevreden te zijn over het werken bij zijn krijgsmachtdeel. Dat blijkt uit de Monitor Werkbeleving Defensie voor het tweede kwartaal van 2014.

De Monitor is gebaseerd op in april, mei en juni verzamelde gegevens. 1.603 personen verdeeld over de verschillende krijgsmachtdelen vulden de vragenlijst in.

Positiever
In vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 en het eerste kwartaal van 2014 zijn de Defensiemedewerkers in het tweede kwartaal van 2014 positiever en meer uitgesproken over de tevredenheid over het werken bij de afdeling/eenheid.

Ten opzichte van de vorige 3 kwartalen zijn de militairen en burgers meer gemotiveerd om het werk te doen. De meest motiverende aspecten van de baan waren werkinhoud en werksfeer. Baan- en inkomstenzekerheid volgt daarna.

Loyaliteit
71% van het personeel geeft aan Defensie te verdedigen als mensen van buiten deze organisatie kritiek uiten en slechts 7 % geeft aan dit niet te doen. Van de medewerkers van de Koninklijke Marechaussee is een kleiner gedeelte (57%) bereid Defensie bij kritiek te verdedigen. 74% van het personeel spreekt positief over Defensie tegenover mensen van buiten deze organisatie. Opvallend is dat alle Defensiemedewerkers ongeacht hun contractvorm even eensgezind zijn hierover.

Het percentage militairen dat geen vertrouwen heeft in het huidige functie toewijzingsproces is met 54 procent nog steeds groot.

De Inspecteur-generaal der krijgsmacht, die zich als adviseur van de minister inzet voor voor de werk- en leefomstandigheden van het defensiepersoneel bevestigt het beeld dat uit de rapportage naar voren komt. “Het is duidelijk dat het personeel als gevolg van de reorganisatie veel te verduren heeft gehad. Tegelijkertijd zie ik bij alle werkbezoeken die ik tot nu toe heb afgelegd dat de rust in de organisatie lijkt te zijn teruggekeerd. Mensen hebben weer plezier in het werk en het vertrouwen in de toekomst groeit.”

Defensie houdt doorlopend enquêtes onder het personeel. De deelnemers worden steekproefsgewijs gekozen. Elk kwartaal verschijnt een rapportage over de werkbeleving. Door regelmatig opinies van Defensiemedewerkers te vragen, krijgt de organisatie informatie die wordt gebruikt bij ontwikkelen of bij te stellen beleid.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)l-tevreden-over-werk

Monitor Werkbeleving tweede kwartaal 2014
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_144662904
Geloof dr geen reet van, dit is de enquete met door defensie gewenste uitkomst

De enquêtes van de vakbonden zijn doorgaans minder positief.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:18:33 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144663393
Zoals die van: DEF / Defensie Nieuws Topic #25 Staat gewoon haaks op elkaar :')
pi_144663432
Ik heb die enquête ook thuis gehad, alleen nooit ingevuld. Als meer militairen dat gedaan hebben zou het kunnen dat alleen de positievelingen gereageerd hebben.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 20 september 2014 @ 20:17:48 #85
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_144731853
Nog geen besluit over inzet F-16's
vrijdag 19 sep 2014, 11:22 (Update: 19-09-14, 15:57)

Het kabinet neemt geen besluit om F-16's te leveren aan de strijd tegen IS, zolang niet duidelijk is of de brede internationale coalitie ook na die strijd nog iets wil doen voor de landen waar de terreurorganisatie actief is.

"Het plaatje moet volledig zijn, we gaan geen halve beslissingen nemen", zei minister Hennis van Defensie vanmorgen voor aanvang van de ministerraad. Zij wil onder meer weten of de internationale missie doorgaat als IS is verslagen.

"Ook de lange termijn doet ertoe, dat wil zeggen dat er aan een vergaande stabilisatie van de regio wordt gedacht. Niet alles hoeft tot drie cijfers achter de komma te zijn uitgewerkt, maar je moet wel weten waar je aan begint en ook waar het eindigt." Hennis liet eerder weten dat ze de inzet van F-16's overweegt.

VN-bijeenkomst
Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is vandaag niet bij de ministerraad. Hij zal bij de Verenigde Naties twee bijeenkomsten bijwonen. De ene gaat over de brede coalitie tegen IS. Nederland wil daar graag aan meedoen.

Er is ook een bijeenkomst over het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over rampvlucht MH17. Rusland heeft kritiek op dat rapport.

Bron: http://nos.nl/artikel/700(...)over-inzet-f16s.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 23 september 2014 @ 11:05:05 #86
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_144816481
'Niet per se deze week besluit ingrijpen ISIS'
NEW YORK -

Premier Mark Rutte gaat niet per se deze week besluiten of Nederland moet bijdragen aan een internationale actie tegen terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS). Dat zei hij in de nacht van maandag op dinsdag in New York. Rutte woont daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij.

In New York zijn veel hoogwaardigheidsbekleders bijeen. „Ik gebruik deze week om te kijken op welke manier Nederland humanitaire, politieke en mogelijk militaire hulp kan bieden in het Arabisch gebied”, zei Rutte. Hoe snel een besluit wordt genomen, hangt volgens de premier af van de vorming van een internationale coalitie van mogelijk bijna veertig landen.

Volgens Rutte is een besluit deze week dus niet noodzakelijk. „Er zijn van de dertig, veertig landen waarmee we willen overleggen maar een beperkt aantal landen die op dit moment al hebben gezegd wat ze van plan zijn te gaan doen.”

Het regeerakkoord zegt dat voor internationale missies een volksrechtelijk mandaat noodzakelijk is. Maar in het geval van Syrië is het volgens premier Rutte 'niet helemaal uitgesloten dat een dergelijk mandaat er komt.' „Het ligt zeer ingewikkeld. Ik wil wegnemen dat er deze week besluiten worden genomen.”

Of een mandaat per se een resolutie van de VN Veiligheidsraad moet zijn, wilde Rutte in New York niet zeggen. „Er is een kans dat je je moet beperken tot Irak, als Nederland.”

Rutte gaat in New York ook met diverse hoogwaardigheidsbekleders spreken over de vliegramp MH17 en de situatie in Oekraïne. „We zullen overal, waar we kunnen, druk uitoefenen. We willen veilig naar binnen kunnen. Onderling hebben we gezegd: 'Er zijn 298 doden, probeer te voorkomen dat het er 299 of 300 worden.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)besluit_ISIS___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 september 2014 @ 07:48:38 #87
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_144844707
Generaal krijgt parkeerboete op kazerne
door Roy Klopper
UTRECHT -

IJverige marechaussees hebben bij een parkeercontrole op de Utrechtse Kromhoutkazerne zelfs de Commandant Landstrijdkrachten op de bon geslingerd.

Luitenant-generaal Mart de Kruif keek vreemd op toen hij vorige week op zijn eigen hoofdkwartier een prent aantrof onder de ruitenwisser van zijn dienstwagen. Zijn chauffeur parkeert deze BMW steevast op een groot, leeg plein dat grenst aan het gebouw waarin de landmachtstaf zetelt.

Volgens de generaal sloeg zijn aanvankelijke verontwaardiging om in begrip toen de gendarmes hun handelwijze uitlegden: „Ze hadden van hogerhand opdracht om alle buiten de vakken geparkeerde wagens te bekeuren. Formeel viel die van mij daar ook onder. Die mannen doen gewoon hun werk.”

De Kruif meldt dat de marechaussees er op hun beurt begrip voor toonden dat een dienstwagen van de hoogste commandant bij de ingang van zijn kantoor staat. „Ze beloofden de kwestie te bespreken met hun meerdere, die kan besluiten de bon verscheuren. Ik ga er maar van uit dat dit ook gebeurt”, aldus De Kruif.

Verscheidene andere militairen en burgers op de kazerne troffen ook een prent op hun autoruit aan. De boeteschrijverij leidde tot geïrriteerde reacties. Vooral het feit dat sommige marechaussees kogelwerende vesten droegen bij het uitschrijven van de bekeuringen aan hun collega’s, werd op de hak genomen. Volgens de marechaussee gaat het hierbij om de nieuwe standaarduitrusting.

Op het terrein van de door Defensie sinds 2012 van een privaat bedrijvenconsortium geleasede Kromhoutkazerne is een structureel gebrek aan parkeerplaatsen. Voor de 3000 werkplekken zijn slechts 1000 vakken beschikbaar. De hoop dat veel werknemers met het openbaar vervoer naar de kazerne komen, bleek ijdel.

Bij gebrek aan officiële plekken zetten veel Defensiemedewerkers hun auto’s buiten de vakken, onder meer op groenstroken. Anderen gebruiken onrechtmatig de invalidenplekken, die vaak onbezet zijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)et_op_kazerne__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  PR/Manusje van alles woensdag 24 september 2014 @ 08:19:50 #88
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_144844921
Beetje raar dat ze daar boetes uit kunnen schrijven. Is toch geen openbare weg?
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_144845250
je snapt niet wat de taak van de KMAR is? zeg maar militaire politie?

Maar goed, belachelijk dat die bon nu verscheurd word. Of gaat dat ook voor alle andere uitgeschreven boetes gebeuren?
pi_144845360
quote:
11s.gif Op woensdag 24 september 2014 08:19 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Beetje raar dat ze daar boetes uit kunnen schrijven. Is toch geen openbare weg?
:')

quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 08:50 schreef Bouke-p het volgende:

Maar goed, belachelijk dat die bon nu verscheurd word. Of gaat dat ook voor alle andere uitgeschreven boetes gebeuren?
nah er staat dat de leidinggevende dat nog moet beslissen. Lijkt mij dat iedereen, dus ook de generaal, z'n auto in een vak moet zetten iig.

Triest ook dat er gezeurd wordt over het vest :') dat zit al zeker twee jaar in de standaarduitrusting van de Kmar. Net als bij de politie trouwens, maar die hebben hem onder het overhemd.
pi_144845400
De generaal gaat dr vanuit dat de bon verscheurd word, alleen dat is al belachelijk. Iedere pax weet dat ie in de vakken moet parkeren. Ook de auto van een generaal dus!(al rijd een generaal die niet zelf)
  PR/Manusje van alles woensdag 24 september 2014 @ 09:08:00 #92
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_144845481
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 08:50 schreef Bouke-p het volgende:
je snapt niet wat de taak van de KMAR is? zeg maar militaire politie?

Maar goed, belachelijk dat die bon nu verscheurd word. Of gaat dat ook voor alle andere uitgeschreven boetes gebeuren?
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 08:58 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

:')

[..]

nah er staat dat de leidinggevende dat nog moet beslissen. Lijkt mij dat iedereen, dus ook de generaal, z'n auto in een vak moet zetten iig.

Triest ook dat er gezeurd wordt over het vest :') dat zit al zeker twee jaar in de standaarduitrusting van de Kmar. Net als bij de politie trouwens, maar die hebben hem onder het overhemd.
Kan je wel lachen maar op basis van welke wet of verordening staan ze daar te schrijven? Wie er schrijft boeit niet. Dat kunnen die uitkeringsgerechtigden van de gemeente ook doen.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_144845541
Nee dat kunnen die uitkeringsgerechtigden van de gemeente niet op kazernes.

Verder:

quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 08:50 schreef Bouke-p het volgende:
je snapt niet wat de taak van de KMAR is? zeg maar militaire politie?

Maar goed, belachelijk dat die bon nu verscheurd word. Of gaat dat ook voor alle andere uitgeschreven boetes gebeuren?
  PR/Manusje van alles woensdag 24 september 2014 @ 09:34:57 #94
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_144845857
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 09:12 schreef Bouke-p het volgende:
Nee dat kunnen die uitkeringsgerechtigden van de gemeente niet op kazernes.

Verder:

[..]

Op basis van welke verordening of wet schrijven zij die boetes uit dan?
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 september 2014 @ 10:30:32 #95
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_144847018
Extra kabinetsberaad over ISIS
DEN HAAG -

De ministerraad komt woensdagmiddag in een extra zitting bijeen om te praten over Nederlandse deelname aan de internationale strijd tegen ISIS. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat laten weten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)net_over_ISIS__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator woensdag 24 september 2014 @ 10:49:09 #96
257132 crew  Awsom
pi_144847482
quote:
10s.gif Op woensdag 24 september 2014 09:34 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

Op basis van welke verordening of wet schrijven zij die boetes uit dan?
Verkeersregeling Defensie
pi_144847620
Dat en ongetwijfeld een vaste (kazerne)order.
  PR/Manusje van alles woensdag 24 september 2014 @ 10:54:18 #99
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_144847626
quote:
99s.gif Op woensdag 24 september 2014 10:49 schreef Awsom het volgende:

[..]

Verkeersregeling Defensie
Dan motten ze allemaal betaaln joah.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_144847705
quote:
7s.gif Op woensdag 24 september 2014 07:48 schreef Cobra4 het volgende:

Op het terrein van de door Defensie sinds 2012 van een privaat bedrijvenconsortium geleasede Kromhoutkazerne is een structureel gebrek aan parkeerplaatsen. Voor de 3000 werkplekken zijn slechts 1000 vakken beschikbaar. De hoop dat veel werknemers met het openbaar vervoer naar de kazerne komen, bleek ijdel.
Duh... :') Met het OV komen, jaja...

En het parkeercircus was bij de bouw al bekend, maar ja...

quote:
Bij gebrek aan officiële plekken zetten veel Defensiemedewerkers hun auto’s buiten de vakken, onder meer op groenstroken. Anderen gebruiken onrechtmatig de invalidenplekken, die vaak onbezet zijn.
Ook zoiets, invalidenplekken op een kazerne... :') Hoe komt dat volk door de keuring?

Is hetzelfde met de huidige nieuwbouw legering, er moeten verplicht invalidenkamers gemaakt worden... :') :')
Ik heb ook tijden op zo'n kamer gelegen, is opzich ideaal, stoeltje in de douche, hangbeugels in de WC, alles lekker ruim etc.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')