#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 14:04 |
wie kent nou een echt top recept voor een ovenschotel? ik heb al in het fokkookboek en op internet gekeken maar ik zie alleen maar schotels met dingen als broccoli, bloemkool, of simpele ham-kaas en simpele gehakt schotels. niet echt dingen waarbij ik denk woooow. Gehakt vind ik overigens wel lekker erin maar de recepten die ik vind zijn saai. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2014 14:04:35 ] | |
kanovinnie | donderdag 31 juli 2014 @ 14:05 |
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/snacks/kapsalon-18527.html Lekker! | |
#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 14:06 |
haha dat is best lekker ja, ik heb alleen geen frituurpan of ik moet frietjes in de pan frituren hehe | |
Myraela | donderdag 31 juli 2014 @ 14:08 |
Wat vind je wel lekker dan? Ovenschotel is nog al breed. ![]() Ik vind shepherd's pie wel lekker, ook niet onwijs spannend, maar gewoon wel lekker. | |
#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 14:09 |
wat me ook wel lekker lijkt is de nacho cheese schotel | |
#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 14:11 |
ja ik eet nooit ovenschotels eigenlijk maar op zich vind ik iets met gehakt wel lekker, alleen zijn de recepten daarvan zo simpel. ik ga de nacho cheese schotel iig proberen. | |
IBAZ | donderdag 31 juli 2014 @ 14:18 |
Of je probeert dit een keertje. Met uitleg en al, net zo makkelijk. http://www.24kitchen.nl/s(...)cepten/baskische-kip | |
golfer | donderdag 31 juli 2014 @ 14:27 |
CUL / [FOK!-kookboek] Ovengerechten | |
#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 14:38 |
zoals ik al zei heb ik daar al gekeken ![]() | |
Trusten | donderdag 31 juli 2014 @ 15:22 |
Ik vind stiekem de Maggi Preischotel erg lekker ![]() En zonder pakje vind ik dit wel een aanrader: http://www.kayotic.nl/blog/lazy-sunday-casserole | |
Bramito | donderdag 31 juli 2014 @ 15:29 |
Moussaka/Musaca/Musaka lekkerder ben ik nog niet tegengekomen. | |
minilot | donderdag 31 juli 2014 @ 16:18 |
![]() Maak deze moussaka, met lamsgehakt: http://www.feastingathome.com/2013/03/rustic-eggplant-moussaka.html ![]() Heel lekker recept! | |
ChilllayD | donderdag 31 juli 2014 @ 16:32 |
Ovenschotel met courgette, gekookte aardappel schijfjes en tomaat! Om en om. Aardapp op de bodem, bedekken met tomaat, dan afdekken met courgette. Trapsgewijs. Afdekken met een prutje van vloeibare boter, kerrie poeder en Parmezaanse kaas. Mjammie! ![]() | |
Helsinki | donderdag 31 juli 2014 @ 16:39 |
Ik ook, maar zou graag willen weten hoe ik dat sausje zelf kan maken ![]() Verder: http://www.een.be/program(...)roni-met-ham-en-kaas Dit is ook wel lekker. Helaas minder voor de lijn maar ach. | |
ChilllayD | donderdag 31 juli 2014 @ 17:18 |
Doe eens een poging? ![]() gemodificeerd zetmeel , gedroogde aardappelen , maïszetmeel , geharde plantaardige olie , zout , aardappelzetmeel , kerrie 5 , 9% (kurkuma, mosterd, koriander, fenegreek, komijn, chilipeper, venkel, ui) , maltodextrine , uipoeder , eigeelpoeder , paprika , gistextract , aroma , smaakversterker (E621) , lactose , peterselie , melkeiwitten , tarwemeel , stabilisatoren (E452, E339) , antioxidant (E223 (sulfiet)) , kurkuma. Mogelijke sporen van selderij. Graai de mikmak bij elkaar, produceer een sappie en donder het er doorheen? ![]() | |
Sorella | donderdag 31 juli 2014 @ 17:41 |
Lasagna ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 18:52 |
mousaka is idd erg lekker, net als lasagne | |
#ANONIEM | donderdag 31 juli 2014 @ 18:52 |
ik heb vandaag iig de nacho cheese schotel gemaakt, dat was erg lekker, wel erg zout doordat deze chips erg zout was ( maar ik ben dan ook iemand die weinig zout gebruikt en dus iets snel zout vind :p) [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2014 18:53:19 ] | |
Helsinki | donderdag 31 juli 2014 @ 21:11 |
Mwah, beter van niet ![]() | |
regnavetto | donderdag 31 juli 2014 @ 21:23 |
Noem eens iets wat je echt Woooow vind? Dus even los van ovenschotels. Op basis daarvan kunnen anderen dan beter inschatten wat jij nou top vind. Dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. | |
ChilllayD | vrijdag 1 augustus 2014 @ 01:39 |
Why not? Ik maak zo vaak iets na van bepaalde ingrediënten 'uit een zakje'. | |
Questular | vrijdag 1 augustus 2014 @ 09:59 |
Aardappels in partjes koken, wok pan met knoflook, gehakt (eventueel ook nog spekjes), prei, champignons, paprika en kruiden die je lekker lijkt. Laagjes maken van de aardappels, en groete/gehakt in de ovenschotel. Room er overheen zodat dat overal komt te zitten en dan lekker wat kaas op de bovenkant. Vervolgens nog een minuutje of 30/40 in de oven ![]() | |
spiedermann | woensdag 6 augustus 2014 @ 18:57 |
italiaanse gehaktschotel uit de allerhande, zelf chorizoworst toevoegen | |
Redcoon | donderdag 7 augustus 2014 @ 16:45 |
Een ovenschotel is meestal simpel, is gewoon niet echt een type gerecht met een hoog wow-gehalte. Ja lasagne, dat knalt er nog enigzins uit. | |
Sorella | donderdag 7 augustus 2014 @ 17:33 |
http://pastarecepten.net/lasagne-bolognese/ Deze gebruik ik altijd voor mijn lasagna | |
Molo | donderdag 7 augustus 2014 @ 20:02 |
Ja dit dus. Aangezien TS een nacho cheese ovenschotel als lekker bestempelt wil ik dat graag weten voor ik een recept hier neer pen | |
#ANONIEM | donderdag 7 augustus 2014 @ 22:10 |
ik denk dit idd | |
#ANONIEM | donderdag 7 augustus 2014 @ 22:20 |
uhm ja dat is toch allemaal heel anders dan een ovenschotel, maar ik ben gewoon op zoek naar iets aparts en geen standaard schotel met aardappel nederlandse groente en gehakt zeg maar. Maar die zijn er mss niet , mss is een ovenschotel gewoon niet mijn ding, [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2014 22:21:14 ] | |
regnavetto | vrijdag 8 augustus 2014 @ 12:26 |
En wat zijn dat dan? Vaak kan je andere gerechten bedenken met inspiratie uit een ander gerecht | |
Lienekien | vrijdag 8 augustus 2014 @ 12:30 |
Tuurlijk zijn die er wel. Je kunt alles wel verwerken in een ovenschotel. | |
Lonaa | vrijdag 8 augustus 2014 @ 17:43 |
Met lamsgehakt en aubergine: http://www.feastingathome(...)gplant-moussaka.html | |
Bart2002 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:52 |
Boboti! of Bobotie Maar liever niet van Knorr&co Liefst de recepten met mangochutney. https://www.kiosokyuwenda.nl/pages/90/bobotie-recept/ [ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 08-08-2014 20:58:55 ] | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:05 |
| |
Catch22- | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:07 |
Boboti? | |
Sorella | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:37 |
Afrikaanse gehakt schotel | |
Bart2002 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:07 |
Is de ultieme ovenschotel. Ook jonge kinderen smullen hiervan, moet je het niet te pittig maken, de helft minder kerrie etc. dan het gerecht voorschrijft. Is ontzettend leuk om te maken en door die ervaringen wordt ie ook steeds beter. En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het. [ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 08-08-2014 22:12:59 ] | |
Spanky78 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:28 |
Moussaka Lasagna Boboti Shepherds pie Jachtschotel Canneloni Preischotel met ham en kaas Als je een recept wilt hoor ik het wel. Mijn moussaka is kick-as (en niet zo moeilijk, enige potje is bliktomaat) | |
Bart2002 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:37 |
Daar gaat ook nogal wat aubergine in, toch? ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:43 |
boboti en de jachtschotel klinken wle lekker. Heb je een recept van die jachtschotel? ![]() p.s. eet je nog iets bij boboti ( \oja wat dan?) of is die schotel voedzaam genoeg? [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 22:47:05 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:43 |
klinkt wel lekker | |
Bart2002 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:45 |
Probeer het gewoon een keer en dan hoor ik graag. | |
Bart2002 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:47 |
Is voedzaam genoeg maar kan ook als kleinere portie als bijgerecht met rijst, salade en wat al niet. Je kan ook nog sperziebonen of snijbonen koken en die ernaast doen of gewoon mixen in de ovenschotel. Die Zuidafrikanen doen ook maar wat. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:48 |
oke | |
Spanky78 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:07 |
Jachtschotel: Snijd iets van een kilo sucadelappen in blokjes, bestuif ze met een beetje bloem. Neem dan een flinke klont boter en bruin 4 flinke uien lichtjes in de boter. Voeg dan het vlees toe onder hoog vuur en bruin dat ook lichtjes. Afblussen met wat bruin bier als je dat hebt. Voeg er bouillon bij tot alles net onder staat en laat zachtjes koken met de deksel half erop. Voeg wat blaadjes laurier, paar gekneusde jeneverbessen, flinke eetlepel mosterd, wat kruidnagel, een beetje foelie, wat peper, toe en dan het geheim, een stukje chocolade ik doe er iets van een halve reep bij (maar doe er gerust wat mee rof minder van in, wat je lekker vindt. Laat alles pruttelen, ca 1,5 - 2 uur, het vlees moet gaar zijn, maar nog niet helemaal uit elkaar vallen ( de oven wel). Breng indien nodig op smaak. Je kunt trouwens ook ander rundvlees gebruiken, of wild. Maak intussen aardappelpuree van kruimige aardappelen met wat melk en boter. Snijd 3 zure appels in stukjes (geschikd) en meng ze door het vlees. Schep het vleesmengsel in een flinke ovenschaal, Aardappelpuree eroverheen. Sommige mensen gooien er dan paneermeel op, maar dat vind ik minder lekker dan met een vork wat motiefjes maken in de schaal, die worden dan mooi bruin. Je kunt als je wilt de puree ook opspuiten met een geribbeld stukje, krijg je ook mooi bruine randjes. Dit past goed bij de donkere smaak van het vlees. Nouja, doe alles nog een half uurtje in de over en voila. En Boboti eet ik het liefst met rijst. | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:26 |
bedankt. chocola ja? nou ik ben benieuwd ![]() | |
Bart2002 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:30 |
![]() | |
Spanky78 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:34 |
Voor dit recept niet echt lekkerder. Het beste is om steeds een minimum aan vocht in de pan te hebben zonder aanbranden. Op die manier ontstaat de meeste smaak. Dus ja het kan, lekker? Minder. | |
Molo | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:35 |
Nee, gewoon nee. Je wilt niet op hoge temperatuur de boel garen, maar zacht sudderen. Volg nou gewoon zo'n recept, daarna pas zelf gaan rotzooien/tweaken. Ik zou overigens het sudderen wel uurtje langer doen, vind ik lekkerder. | |
Catch22- | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:48 |
dat weet ik. Was ook een voorstel, maar zie net dat hij er boven net was gepost ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:00 |
Zij moet morgen of zondag gewoon even die Bobotie gaan maken (of die briljante stoofschotel van Spanky, en dan zonder snelkookpan) en dan horen we het maandag wel. | |
Spanky78 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:36 |
Ja, als je wilt dat het vlees compleet uit elkaar valt kun je het langer doen. Vergeet niet dat het ook nog de oven in gaat. | |
Spanky78 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:37 |
Mijn koussaka is briljant, deze is gewoon lekker ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:42 |
Jij deelt mijn bezwaren ten opzichte van de Aubergine dus niet? ![]() | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:46 |
ja hou ik wel van ![]() | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:46 |
aubergine, lekker man ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:55 |
Nou... En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het. Dat schreef ik eerder. Maar misschien verdient de Aubergine een tweede kans, mijn oordeel over deze overschatte groente is gebaseerd op de in het verleden bijzonder teleurstellende resultaten met het koken met Aubergine. Het is bijvoorbeeld ook zo dat als je schijfjes aubergine een tijdje bakt dat je wat snot met een paar draadjes daarin overhoudt. Nou ja, ik vind het dus niks maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen, dat het dus wel een nuttig dingetje is. | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:01 |
dit is een erg lekker gerecht (en toevallig ook een ovenschotel) http://www.jamieoliver.co(...)zane-alla-parmigiana Kleine aubergines nemen, de hele grote zijn draderig en bitter. Goed grillen en dan gerecht opbouwen. Lekker hoor ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:09 |
3 large aubergines... Ja, daar ga je al, dat moeten dan 10 kleintjes zijn? Molo, ik vind jouw pogingen ter verdediging van de Aubergine prijzenswaardig, al weet ik niet wat je beweegt, heb je soms aandelen in aubergineplantages? Je weet het soms niet. Ik ga morgen of zondag toch bovenstaande maken, als de mini-aubergines te krijgen en te betalen zijn voor een modale jongen en dan laat ik het hier weten, maar ik heb er weinig vertrouwen in. | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:14 |
gewoon normale grootte nemen, geen mini's. Dit is te groot, die zijn taai, draderig en bitter. Laat je niet verleiden omdat ze goedkoper lijken te zijn (groter voor zelfde prijs als dunnere/kleinere exemplaren) ![]()
![]() Nee geen aandelen of wat dan ook. En aubergines zijn nu in het seizoen dus hartstikke goedkoop, ook voor "een modale jongen". En vind je het niet lekker, kun je altijd nog een potje peentjes met doperwtjes open trekken. | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:23 |
Zo'n sneer had ik niet van jou verwacht en heb ik m.i. ook niet verdiend. Ik bedoel dan dat van die peentjes uit een pot en doperwtjes ook nog godbetert. Ik kan behoorlijk goed koken, dit ook omdat het een hobby is en een potje peentjes komt hier gerust wel eens voorbij, je hebt zo je zwakke momenten. Maar je beweert dit volgens mij alleen maar omdat ik een hekel heb aan aubergines en hier gewoon openlijk voor uit durf te komen. ![]() | |
Rookworst. | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:25 |
Piemel in de bami Hak, Hak, Hak, (2X) | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:28 |
Ook niet slecht. En een goed tip. | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:42 |
nee kwam door je jank post | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 01:50 |
Ik vind dat men geen ruzie moet krijgen op kookgebied, iedereen doet wat in zijn of haar vermogen ligt. Overigens probeerde ik wat humor te bedrijven ten koste van de Aubergine maar dat kwam niet helemaal (helemaal niet) over begrijp ik nu. [ Bericht 2% gewijzigd door Bart2002 op 09-08-2014 01:57:20 ] | |
Spanky78 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 08:31 |
Nee. Wat ik wel doe is ze eerst zouten (belangrijke stap, dan worden ze niet zo zompig) en daarna even grillen met wat olijfolie. Dat scheelt. | |
Sorella | zaterdag 9 augustus 2014 @ 11:36 |
en achter die van jou stond een vraagteken dus ik d8 dat het een vraag was ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 22:12 |
Dit lijkt me ook wel een toppertje. Gebookmarked. | |
Catch22- | zaterdag 9 augustus 2014 @ 23:37 |
ik was erg onduidelijk, dat is waar . Mijn excuses | |
Sorella | zondag 10 augustus 2014 @ 00:03 |
Vergissen is menselijk ![]() | |
Bart2002 | zondag 10 augustus 2014 @ 19:51 |
En? | |
#ANONIEM | zondag 10 augustus 2014 @ 20:14 |
ik heb al boodschappen voor deze week in huis hahah, ik ga hem snel maken en dan laat ik het weten | |
Bart2002 | vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:55 |
Ik blijf je stalken hoor ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:14 |
Hoe was de jachtschotel? | |
Bart2002 | vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:38 |
![]() Nee garpje. Hij blijft op de agenda staan, maar afgelopen zondag had de vrouw andere plannen voor me en ik wil (en vind ik leuk) voor een stoofpotje de hele middag in de keuken staan. (of althans daar in de buurt rondhangen...) Maar die tijd had ik niet en ik heb de Baskische kip gemaakt http://www.24kitchen.nl/s(...)cepten/baskische-kip Die komt ook ergens in het topic voor en die was heel lekker! Als ik de jachtschotel gemaakt heb laat ik het hier weten. Voor het weekend staat op het programma: - Italiaanse pastasaus met kalfsvlees volgens Sylvia Witteman ![]() Nog even onbeschaamd reclame maken: http://www.bol.com/nl/p/k(...)an/9200000011552191/ Koop allen dit boek! Het is grappig, elk recept komt met een verhaaltje, 528 pagina's en de recepten zijn "down to earth", meestal eenvoudig en bijzonder lekker! (geen dank S.) - Bouillon met een soepkip, staat nu op en moet nog tot 22:30, daar ga ik ragout van maken en/of kippensoep. Dus ik vermaak me wel komend weekend. [ Bericht 6% gewijzigd door Bart2002 op 15-08-2014 21:27:18 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:46 |
haha, wel leuk dat jullie het graag willen weten. Ik was van plan dit weekend er een te maken maar ik krijg iemand te eten die graag lasagne wilt eten. Ik ga een van de twee snel maken, beloofd! ![]() | |
Bart2002 | vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:50 |
@Spanky Ik hoop dat je me gelooft want het is de waarheid en niets als de waarheid. Mijn erewoord als hobbykok. | |
Bart2002 | vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:52 |
Maak de Baskische kip! Daar houden de lasagne liefhebbers zeker van, en weer eens iets anders... En er is geen reet aan (om te bereiden). | |
Bart2002 | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:56 |
Druk bezig zeker? ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:46 |
oke ik heb besloten om eerst de bobotie te maken omdat ik daar nu meer trek in heb. ik heb nog wat vraagjes: er staat masalakerrie, kan ik daarvoor de surinaamse masala van chan's gebruiken? en kurkuma is toch t zelfde als koenjit? want die heb ik namelijk allemaal al in huis :p | |
Spanky78 | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:50 |
Koenjit == kurkuma. Alle kerrie zijn mengsels, geen enkele exact gelijk. Als je het een lekkere vindt, gewoon gebruiken. Java kerrie van conimex doet het ook prima. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:55 |
oke | |
Spanky78 | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:58 |
En in vrijwel alle kerrie zit ook al kurkuma. Het is tenslotte gewoon een kruidenmengsel. Eet smakelijk alvast. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 augustus 2014 @ 20:42 |
nou ik heb het net op en het was lekker. [ Bericht 40% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2014 08:53:34 ] | |
niels0 | donderdag 21 augustus 2014 @ 13:15 |
Veel kerriepoeder, wat peper, zout, knoflook, melk of yoghurt en eventueel wat bier. Peterselie kan er ook nog door. | |
Bart2002 | donderdag 21 augustus 2014 @ 19:36 |
Je hebt het verwijderd... Maar het is inderdaad wel gebruikelijk dat je het mengsel bakt. Ik weet niet of je die uit mijn link hebt gemaakt maar dat is (zie ik nu ook...) een ongebruikelijke manier. Als je je er misschien iets meer van had voorgesteld mijn excuses. Maar al doende... | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2014 @ 20:08 |
Een klassieker uit de Elzas Heb vanavond flammkuchen/Tarte flambée gemaakt, met Federweisser erbij. Vetspek had ik gisteren al uitgebakken Oven voorverwarmen op 225-250 graden ( afhankelijk van of je een turbo hebt) Deeg 100 gram spekvet 200 ml heet water 450 gram meel Met de kitchenaid tot een deeg gekneed. Deeg heel heel dun uitgerold. Op 2 a 3 ovenblikken met bakpapier leggen (afhankelijk van hoe groot je blikken zijn) Beleg 450 cc creme fraiche 4 dikke tenen knoflook Peper uit de molen De creme met de gepureerde tenen en de peper omroeren 450 gram gerookt spek aan stukjes snijden 3 grote uien aan ringen snijden De creme op het deeg dun uitstrijken, spek en uien erop. In de oven in ca 15 minuten bakken Serveren met een groot glas Federweisser/Vin bourru http://en.wikipedia.org/wiki/Federweisser http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tarte_flambée (Staat een fout in, is géén brooddeeg) Dit is in de Elzas en in de Duitse wijnstreken een klassieker in de nazomer/herfst om de wijnoogst te vieren. | |
Spanky78 | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:01 |
Flammkuchen zijjn heerlijk. Het lekkerst uit een superhete oven. Ik at de lekkerste in de elzas ergens in de buurt van gerardmer... Maarehm, is dit in een 'gewone' oven ook aardig te doen? want pizza is al moeilijk, maar deze moeten eigenlijk nog sneller toch? | |
niels0 | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:05 |
Koenjit = kurkuma = geelwortel = turmeric. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:15 |
ohja toch wel? zit er dan verschil in t eindresultaat als je t rauw in de oven doet? Het smaakte iig alsnog goed . [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2014 22:15:53 ] | |
Bart2002 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 08:02 |
Er zal best verschil zijn, dat moet je testen. Zoals ik hem altijd maak staat in een boek, niet online te vinden. Zal hem vanavond wel even voor je overschrijven. | |
Sts | vrijdag 22 augustus 2014 @ 12:33 |
Perzische lamsvleespastei | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2014 @ 12:48 |
Dit recept werkt, heb het gisteren gemaakt. Ja, een hete oven is beter, en de bodem kan nog beter dan wat ik gister had. Bij een hetere oven bak je ook niet op blik maar op een stenen vloer in de oven. | |
Spanky78 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:28 |
Tof, ik dacht eigenlijk dat het niet zou kunnen in mijn oven. Daarin gaat een gewone pizza maar net (eigenlijk net niet ). Ga het binnenkort eens proberen. Pizzasteen... Die wil ik ook nog. | |
Bart2002 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:23 |
Bobotie voor 2 personen 1 sneetje witbrood 300 gr. hoh gehakt 1 grote zoete ui 1 teentje knoflook 1 cm gember 2 appels (elstar) 1 el kerriepoeder 1 el massalapoeder 1 el rozijnen ½ el citroensap 1 el abrikozenjam (en/of mangochutney) klontje roomboter 150 ml melk 1 ei 2 laurierblaadjes zout en peper - brood in blokjes en weken in beetje melk - Rozijnen wellen in warm water - Ui pellen en hakken - Gember schillen en raspen - Knoflook hakken - Appels in blokjes - Antiaanbakpan met klontje boter verhitten en gehakt rul bakken - Ui, knoflook, gember, appel, kerrie, massala toevoegen - Bak 5 minuten - Brood, rozijnen, jam en/of chutney en citroensap toevoegen - 15 minuten stoven - Proef, eventueel zout en peper toevoegen - Verwarm oven op 175 graden - Ovenschaal invetten met boter - Schep mengsel in ovenschaal en strijk glad - Klop melk met ei los - Schenk over mengsel in ovenschaal - Garneer met laurierblaadjes - Bak in oven ongeveer 45 minuten (c) WeightWatchers ![]() Deze is verrukkelijk (ik vind zelf ongeveer een half potje patak mangochutney erdoor erg lekker, in de variant voor 4 personen). Maak dit bij voorkeur zonder gebruik te maken van de snelkookpan. Ook geen paneermeel ter vervanging van brood ![]() Voor de massala gebruik ik een blikje van AH: http://www.ah.nl/appie/pr(...)ndiase-garam-massala Ik heb nog een half blikje en ik zie aan de onderkant dat ie eigenlijk tot 19-03-2009 ten minste houdbaar is... Maar hij ruikt nog ontzettend goed. Die gaat nog wel een tijdje mee. [ Bericht 2% gewijzigd door Bart2002 op 23-08-2014 16:37:33 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:28 |
Heel eenvoudige en erg lekkere ovenschotel Schil bloemige aardappels en snij aan stukken, leg op bakblik. Neem kipvleugels en kruid ze, leg ze op de aardappels. 5 kwartier in de oven bij 200-225 graden Serveer er een salade bij | |
Bart2002 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:30 |
Ik heb een deja vu, een dubbele... ![]() Er kwam ook nog zoiets als ganzenvet aan te pas... | |
Spanky78 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:31 |
Ook lekker : prei in een roomsaus garen, eventueel ham erbij. Dit in een schaal doen, aardappelpuree met kaas erop. Lekker en simpel. En natuurlijk is witlof met ham en kaas ook heerlijk uit de oven ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:32 |
Kan, bakblik mee invetten, maar hoeft niet, is wel lekkerder | |
Spanky78 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:35 |
Sowieso kan zoiets eigenlijk met elk flink stuk vlees. Leg het na aanbraden op een laag aardappelen, wortelen, pastinaak knolselderij, ui. Eventueel een beetje bouillon erbij... Als het vlees niet zo lang hoeft, gaar je de groenten alvast een beetje voor in de oven met een klein beetje bouillon. Ik doe dit in de winter wel met rosbief ofzo. Lekker roidwijnsausje erbij met champignons.. ![]() | |
mrspoeZ | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:35 |
Nachos con todos. Altijd een succes, maak het regelmatig voor 20+ personen en er blijft vrijwel nooit iets over. Beste recept xtaat op YT, even googlen. | |
Bart2002 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:37 |
Wel geniaal in al haar eenvoud, met de Spaanse slag. Ik maak deze geregeld, met de gekruide kipvleugels van AH, en dan meestal zo'n 1,5 uur op 125 graden en nog een half uurtje grillen (wel af en toe kijken). De man is dan lekker aan het koken maar heeft genoeg tijd voor andere zaken. [ Bericht 14% gewijzigd door Bart2002 op 22-08-2014 19:47:25 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 23 augustus 2014 @ 19:14 |
huh hele andere ingredienten ineens | |
Bart2002 | zaterdag 23 augustus 2014 @ 20:01 |
Ja, dit is een ander recept... Zijn er honderden. Heb hem vanmiddag nog gemaakt. Is een toppertje. |