Ik heb laatst anders weer wat meegemaakt in een Duits restaurant.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:52 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Duitse horeca, Duitse gastvrijheid.![]()
![]()
![]()
![]()
Neem bijvoorbeeld alleen al een Duits tapbiertje. Perfect getapt, in een altijd schoon glas en zo'n papiertje aan het glas voetje.![]()
Ow jah. En slechts 1,60 euro per tap biertje.
Dat is een zuur bier en geen pils, eentje met een melkzuurgisting, zo zuur als joghurt, lekker, vanavond nog eentje gedronken bij de kip. Zonder die kunstmatige lievevrouwebedstrosiroop zoals bij jouw fotoquote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Oh ik dacht juist wel
[ afbeelding ]
Vind het ook lekker bier, alleen het logo wekt wel ideen van kinderbier opquote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is een zuur bier en geen pils, eentje met een melkzuurgisting, zo zuur als joghurt, lekker, vanavond nog eentje gedronken bij de kip. Zonder die kunstmatige lievevrouwebedstrosiroop zoals bij jouw foto
Zelfgemaakte frambozensiroop is erg lekker, waldmeister ga ik binnenkort maken, heb niet zozeer wat tegen siropen maar tegen de sythetische smaakjes.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:38 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Vind het ook lekker bier, alleen het logo wekt wel ideen van kinderbier opmet die siroop vind ik het ook niet vies eigenlijk, maar ik ben zo'n wijf dat die citroenbiertjes op zich best te doen vindt.
Oh? Vertel eens.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik heb laatst anders weer wat meegemaakt in een Duits restaurant.
Ja die van Hollandia bijvoorbeeld is dan al minder erg.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:50 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Yuck. Die van debic/hollandia is dan nog enigszins te nassen..
Mij boeit dat dus vrij weinig, zo'n haar.quote:Op zondag 13 juli 2014 09:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
De meest tenenkrommemde ervaring die ik me herinner is een geval waarbij een blunder wordt "rechtgezet" met nog een keer dezelfde blunder. Tijdens het eten ontdekte ik een dikke zwarte glimmende haar op mijn kabeljauw. De ober nam het bord mee terug en met veel verontschuldigingen kreeg ik een nieuw bord ... met weer een dikke zwarte haar op mijn kabeljauw. Op dat moment was de eetlust me wel vergaan en heb ik mijn bord naar voren geschoven. Daarna vond een tafelgenoot tot overmaat van ramp ook een haar in haar kabeljauw. Ik was niet degene die de rekening betaalde, maar als ik dat wel had was geweest was ik waarschijnlijk heel duidelijk "not amused" geweest en had ik geen genoegen genomen met de "compensatie", het schrappen van een fles wijn.
Ik vind het smerig. En ik begrijp de vergelijking met een graat ook niet.quote:Op zondag 13 juli 2014 10:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mij boeit dat dus vrij weinig, zo'n haar.
Wat is daar nou zo vreeeeeeselijk aan?
Sommige mensen maken ook zo'n drama van een graat in hun vis.
Wil je je recept delen?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfgemaakte frambozensiroop is erg lekker, waldmeister ga ik binnenkort maken, heb niet zozeer wat tegen siropen maar tegen de sythetische smaakjes.
wijntje is niet erg, is heel normaal woord. Meneertje zou wel ergerlijk zijn, maar dat deed ze nietquote:Op zondag 13 juli 2014 11:09 schreef kenosis het volgende:
Ik vind het een afknapper als het serveerstertjebij het opnemen van de drankbehoefte alles in verkleinvorm gaat aanprijzen "misschien een wijntje voor voor meneer".
Ik heb daarom al een restaurant links laten liggen.
Dat is er alquote:Op zondag 13 juli 2014 10:39 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Wil je je recept delen?
Is wel erg off topic hier, misschien beter om een siropen & limonades topic te maken..
Toch wekt het bij mij, klant, ergernis op. Maar het kan inderdaad nog ergerquote:Op zondag 13 juli 2014 11:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
wijntje is niet erg, is heel normaal woord. Meneertje zou wel ergerlijk zijn, maar dat deed ze niet
Dat lijkt de snackbar aan de overkant van de straat hier wel.....quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Doen ze bij de Burgerkingquote:Op zondag 13 juli 2014 13:06 schreef Muck het volgende:
[..]
Dat lijkt de snackbar aan de overkant van de straat hier wel.....
Die bakt per persoon de bestelling,pakt het in, rekent af en gaat dan pas verder met de volgende klant.
Als klant 2 ook patat en een kroket wil, kun je dat toch in één keer bakken
En als je zaak vol staat, kun je best meer dan één bakje patat tegelijk bakken
burgerking utrecht centraal toevallig?quote:Op zondag 13 juli 2014 17:10 schreef CrashO het volgende:
[..]
Doen ze bij de Burgerkinghier op het station ook.
Staat regelmatig een rij door de zaak tot halverwege de stationshal. Ze beginnen pas aan de volgende order als er 1 is afgehandeld. (met max 2 kassa's)
Enschede. Maar op Utrecht ook meegemaakt jaquote:Op zondag 13 juli 2014 17:16 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
burgerking utrecht centraal toevallig?
moet daar ook altijd tering lang wachten
Dat voorkomt verwarring. 1 taak tegelijk, lekker makkelijk.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:18 schreef CrashO het volgende:
Zit het broodje voor een klant in de oven te toasten, staat de medewerker ondertussen wat voor zich uit te staren ipv 1 van de andere 10 klanten te helpen
En voorkomt ook dat je de bestelling aan de verkeerde klant meegeeft.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:23 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat voorkomt verwarring. 1 taak tegelijk, lekker makkelijk.
En meer dan 10-12 bestellingen per uur doetquote:Op zondag 13 juli 2014 17:26 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
En voorkomt ook dat je de bestelling aan de verkeerde klant meegeeft.
Je voorkomt ook dat mensen te vaak terugkomen.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En meer dan 10-12 bestellingen per uur doet
Gebeurt dat serieus?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 18:26 schreef Fapsalon het volgende:
Meneer neemt een eigen fles wijn mee, tovert een eigen saus tevoorschijn, en gaat vervolgens lopen kankeren omdat zijn steak niet rood genoeg is
Dát zijn nou fijne klanten. Typisch Nederlands ook, altijd voor een dubbeltje op de eerste rang
Wellicht moet je even teruglezen, het ging over kurkgeldquote:Op zondag 13 juli 2014 20:28 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Gebeurt dat serieus?![]()
Ik ga toch ook niet met een kist bier in t café zitten...
Nou die mening deel ik niet helemaal. Er zijn zat supermarkten die hun vlaai bij een lokale bakker vandaan halen en dat is over het algemeen best goed. Maar een AH die gewoon alleen de standaard fabrieksvlaai hebben net als in de rest van NL daar kan ik niet warm van lopen.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:01 schreef emmyemmy het volgende:
De vlaai hier in noord/midden-limburg zijn zelfs lekker van de supermarkt.
Zelfde bedrijf, andere productie locaties.quote:Op zondag 13 juli 2014 09:59 schreef Pap89 het volgende:
[..]
Ja die van Hollandia bijvoorbeeld is dan al minder erg.
Maar als er zo'n half verlept toefje campina/ander soortgelijke slappe zooi erop gespoten wordt, is dat altijd maar wat triest.
Icm een fles wijn jaquote:Op vrijdag 11 juli 2014 17:59 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Oh, de hoofdprijs vragen voor kraanwater met bubbels. Geldt voor alle horeca, niet alleen eetgelegenheden (waar je imho gewoon een karaf kraanwater gratis hoort te kunnen krijgen maar dat is zeldzaam in de gelegenheden waar ik kom).
Icm alles wat mij betreft...quote:
Ik heb zo'n vermoeden wat voor soort tenten daar wel moeilijk over doet en dat soort tenten kom ik toch al niet.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:32 schreef RobinOok het volgende:
In de meeste tenten waar ik kom krijg je een karaf kraanwater zonder dat je erom hoeft te vragen.
In sommige krijg je het als je erom vraagt. In 1-tje krijg ik glazen water omdat ze "eigenlijk" geen kraanwater mogen serveren. (mafkezen)
En als ik geen kraanwater kan krijgen, dan was dat de laatste keer dat ik er kwam. Maar dat maak ik dus zeeeelden mee.
En zo hoort het dus eigenlijk ook.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:32 schreef RobinOok het volgende:
In de meeste tenten waar ik kom krijg je een karaf kraanwater zonder dat je erom hoeft te vragen.
In sommige krijg je het als je erom vraagt. In 1-tje krijg ik glazen water omdat ze "eigenlijk" geen kraanwater mogen serveren. (mafkezen)
En als ik geen kraanwater kan krijgen, dan was dat de laatste keer dat ik er kwam. Maar dat maak ik dus zeeeelden mee.
die hele discussie gaat er dan ook over kijk mij is belangrijk zijn dat ik in duurdere restaurants eet, waar ik standaard gratis een karaf water krijg en niet in goedkope eetcafe's kom.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:58 schreef MutedFaith het volgende:
Als ik al god-weet-hoeveel voor 't eten moet betalen, dan kan die 5 euro voor een flesje water er ook nog wel vanaf.
Geweldige trilogie! Waarschijnlijk zelfs mijn favoriete boeken. Binnenkort nog maar eens opnieuw lezen. Deel 6 nog niet gelezen trouwens, maar weet niet of die ook zo goed is.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jammer dat het restaurant aan het eind van de melkweg nog niet open is
Vandaar dat de meeste restaurants in Nederland slechts enkele van de (zeg) 80 stoelen bezet hebben. En dat levert simpelweg genoeg op...quote:Op dinsdag 15 juli 2014 15:04 schreef Freak188 het volgende:
En het hoofdgerecht dat ze voor 30 euro op de kaart zetten, maar de prijs niet rechtvaardigt.
Welnee, 't is een principekwestie. In ons land hebben we prima water in de kraan. Dat in flessen door het land heen vervoeren is de reinste verspilling van grondstoffen, vervoersmiddelen en geld. Ik weiger het te drinken, ook al is het gratis, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje. Ik wil het gewoon niet.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:42 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
die hele discussie gaat er dan ook over kijk mij is belangrijk zijn dat ik in duurdere restaurants eet, waar ik standaard gratis een karaf water krijg en niet in goedkope eetcafe's kom.
Heeft er echt geen ene fuck mee te maken. Gaat niet om duur/goedkoop, gaat om wel/niet gastvrij.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:42 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
die hele discussie gaat er dan ook over kijk mij is belangrijk zijn dat ik in duurdere restaurants eet, waar ik standaard gratis een karaf water krijg en niet in goedkope eetcafe's kom.
Juist ja. Maar ondertussen vervoer je wel jezelf naar het restaurant, wat vele malen meer grondstoffen, vervoersmiddelen en geld verspilt...quote:Op dinsdag 15 juli 2014 18:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welnee, 't is een principekwestie. In ons land hebben we prima water in de kraan. Dat in flessen door het land heen vervoeren is de reinste verspilling van grondstoffen, vervoersmiddelen en geld.
Je bent mijn held van de dag.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 18:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welnee, 't is een principekwestie. In ons land hebben we prima water in de kraan. Dat in flessen door het land heen vervoeren is de reinste verspilling van grondstoffen, vervoersmiddelen en geld. Ik weiger het te drinken, ook al is het gratis, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje. Ik wil het gewoon niet.
lopen of fietsen gaat ook prima.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 18:46 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Juist ja. Maar ondertussen vervoer je wel jezelf naar het restaurant, wat vele malen meer grondstoffen, vervoersmiddelen en geld verspilt...
Ben geen wijnkenner, maar heb wel een klant die zijn eigen wijnen meeneemt als hij uit eten gaat en tegen de kok zegt: "maak er maar iets moois bij".quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Kurkgeld is niet zo bekend in Nederland, maar heb het regelmatig gedaan, betaal de restaurant uitbater een bedrag en drink mijn eigen wijn.
Wat neem je aan kurkgeld?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 20:39 schreef nostra het volgende:
[..]
Ben geen wijnkenner, maar heb wel een klant die zijn eigen wijnen meeneemt als hij uit eten gaat en tegen de kok zegt: "maak er maar iets moois bij".
Eens. Ik drink geen flessenwater, uit principe.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 18:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welnee, 't is een principekwestie. In ons land hebben we prima water in de kraan. Dat in flessen door het land heen vervoeren is de reinste verspilling van grondstoffen, vervoersmiddelen en geld. Ik weiger het te drinken, ook al is het gratis, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje. Ik wil het gewoon niet.
Alleen maar frisdrank?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 21:55 schreef Probability het volgende:
[..]
Eens. Ik drink geen flessenwater, uit principe.
Hij neemt niks denk ik. Want een hoer heeft klanten, in de horeca spreekt men over gasten :pquote:
Ben je nu serieus of maak je een grapje.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 22:26 schreef NoCigar het volgende:
Ik vraag altijd of ze kraanwater in een mooie fles willen doen van een of ander duur water- merk.
als je helemaal niks anders drinkt dan water in een goedkoop restaurant, dan zou ik ook denken bestel maar lekker spa ofzo.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 18:44 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Heeft er echt geen ene fuck mee te maken. Gaat niet om duur/goedkoop, gaat om wel/niet gastvrij.
Tenten die daar moeilijk over doen zijn vermoedelijk van het type toeristentent, alles-van-de-groothandel-tent etc.
Ik betaal dan die duurdere fles die ze eerst leeg moeten gooien wel. Principes hé.quote:Op woensdag 16 juli 2014 14:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ben je nu serieus of maak je een grapje.![]()
quote:Op woensdag 16 juli 2014 15:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik betaal dan die duurdere fles die ze eerst leeg moeten gooien wel. Principes hé.
quote:Op woensdag 16 juli 2014 15:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik betaal dan die duurdere fles die ze eerst leeg moeten gooien wel. Principes hé.
precies, slaat nergens op man met je eigen wijntje of sausje..stelletje paupers!quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:25 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.
quote:Op maandag 14 juli 2014 08:16 schreef refro het volgende:
[..]
Nou die mening deel ik niet helemaal. Er zijn zat supermarkten die hun vlaai bij een lokale bakker vandaan halen en dat is over het algemeen best goed. Maar een AH die gewoon alleen de standaard fabrieksvlaai hebben net als in de rest van NL daar kan ik niet warm van lopen.
Ook wat van gezegd? Of alleen hier, achterafquote:Op woensdag 16 juli 2014 21:39 schreef MaLo het volgende:
Vanavond een afknapper meegemaakt. We waren bij een all you can eat sushi-restaurant. Prijs-kwaliteitverhouding van het eten was goed; daarover geen klachten.
Wat ik echter niet zo netjes vond, was dat het drankje van mijn vriend werd geserveerd vanaf een dienblad waarop ook allemaal vieze lege bordjes van andere eters stonden.
De serveerster had het drankje op haar dienblad, nam ondertussen op weg naar ons tafeltje vast lege schaaltjes van andere tafels mee op datzelfde dienblad en serveerde vervolgens het drankje uit.
Neem die lege schaaltjes gewoon op de terugweg van het serveren van de drankjes mee, zo leek het echt vreemd en "viezig" .
Hallo...hij/zij heeft wel een punt. Het is gewoon onsmakelijk/onhygienisch of hoe je het wil noemen.quote:Op woensdag 16 juli 2014 23:00 schreef RobinOok het volgende:
Jezus, wat een gezeik. "Mijn drankje stond naast een gebruikt bordje. Boehoehoehoe."
Hoe fucking verzin je het!
Ligt er echt heel erg aan hoe ze hun zaak willen presenteren. Het is gewoon zo dat dat soort restaurants zich aktijd exlusief willen laten lijken, maar ondertussen schijt hebben aan alles, als ze maar geld krijgen.quote:Op woensdag 16 juli 2014 23:45 schreef flipsen het volgende:
Sowieso bij een all-you-can-eat tent gaan zeuren over zoiets onbenulligs
Wat denk je dat ze in de keuken van die sushi-eetschuur doen?quote:Op woensdag 16 juli 2014 21:39 schreef MaLo het volgende:
Wat ik echter niet zo netjes vond, was dat het drankje van mijn vriend werd geserveerd vanaf een dienblad waarop ook allemaal vieze lege bordjes van andere eters stonden.
Een all-you-can-eat-tent die pretendeert exclusief/sjiek te zijn? Nog nooit gezien zoiets.quote:Op donderdag 17 juli 2014 01:26 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ligt er echt heel erg aan hoe ze hun zaak willen presenteren. Het is gewoon zo dat dat soort restaurants zich aktijd exlusief willen laten lijken, maar ondertussen schijt hebben aan alles, als ze maar geld krijgen.
Begin dan een cafetaria. Weet iedereen waar hij aan toe is.
Dat is een "Tout ce que vous pouvez manger" tentquote:Op donderdag 17 juli 2014 08:49 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Een all-you-can-eat-tent die pretendeert exclusief/sjiek te zijn? Nog nooit gezien zoiets.
Je hebt er natuurlijk meteen iets van gezegd en een nieuw drankje geëist?quote:Op donderdag 17 juli 2014 09:49 schreef MaLo het volgende:
Misschien had je erbij moeten zijn. Het zag er gewoon erg viezig uit, een dienblad vol met vieze bordjes en schaaltjes en daarnaast alleen jouw drankje. Ze zit dus eerst met haar handen aan de gebruikte bordjes van anderen. Vies, gebruikt, voorzien van kleverige sausjes. Daarna dus zonder haar handen af te vegen of wat, geeft ze jou je glaasje drinken.
Ik hou daar niet van. Blijkbaar ben ik vrijwel de enige, dat kan.
quote:Op donderdag 17 juli 2014 12:08 schreef Klonk het volgende:
Op een warme dag ging de airco uit omdat we de enige klanten waren en we zaten bij een raam wat open kon
Nope, ze zijn nog steeds openquote:Op donderdag 17 juli 2014 12:11 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Op sterven na dooie tent zeker? Lieten ze nog wel het licht branden of konden jullie het uitsluitend met kaarslicht doen?
Nee, het was het drankje van mijn vriend, als hij er mee zat had hij zelf om een nieuw drankje moeten vragenquote:Op donderdag 17 juli 2014 12:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt er natuurlijk meteen iets van gezegd en een nieuw drankje geëist?
Soms wil een mens gewoon veel vreten.quote:Op donderdag 17 juli 2014 07:52 schreef Isegrim het volgende:
All-you-can-eat moet je gewoon mijden als de pest. Wil je veel eten of wil je lekker eten?
Mensen die nooit een vreetbui hebben zijn niet menselijk.quote:Op donderdag 17 juli 2014 13:41 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Herstel: sommige mensen willen gewoon veel vreten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |