Vandaag een beetje restjesdag maar werd toch érrug lekker, heb wel eens minder lekker op 'niet-restjesdag' gekookt

Restje 'verse' tofu van de toko (over hoogtepunt heen maar nog wel goed natuurlijk), diepvrieszak oosterse groenten digros, restje aziatische noedels van de toko (van die lange dunne gele), een restje 'tiger lily flower' van de toko (een gedroogde Chinese groente, niet heel erg smaakvol maar het is vast een chinees kruidenmedicijn en vies is het ook niet en het moest op), ui en knoflook.
Tofu in soyasaus, sambal en tahini (!) gemarineerd. In water de 'tiger lily flower' gekookt zodat deze opzwelt. Daarna in dat water de noedels gekookt en goed afgespoeld.
Tofu hard bakken in olie, uit de pan. Dan in die pan de ui, dan de 'tiger lily flower', dan de pauperdigrosgroenten. Daarna de noedels even kort aangebakken in olie, beetje van de marinade erbij, dan alle tofu/groenten mengen, dan de rest van de saus, klaar.
Ik had het idee van een recept voor tofu met sesamzaad en sesamolie. Beide had ik niet, maar wel een pot tahini (sesampasta). Vandaar

De 'tiger lily flower' heeft een héél licht fruitige smaak, maar is vooral het eten waard vanwege de grappige 'crunchy' maar toch zachte structuur. En omdat het eetbaar is (die Chinezen eten echt alles

).
Het zal vast lekkerder zijn met verse groenten, maar dit is wel zo makkelijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)