Kom ik bijna nooit, te ver weg (als in niet zo dichtbij als de appie). Of ik moet er toevallig langskomen.quote:Op woensdag 9 juli 2014 10:24 schreef 16meter het volgende:
henk beter die van de aldi of lidl dan
ah groentenmix is echt heel belabberd
2 zakken Japanse wokmix, kip of biefstuk er door en vratenquote:Op woensdag 9 juli 2014 10:22 schreef fathank het volgende:
[..]
Daar kan ik me flink aan bezondigen, voorgesneden groenten (thaise mix van de appie vooral). Want groenten op de markt scoren voor de hele week is echt niet aan mij besteed, dan kan ik eind van de week de helft wegpleuren omdat ik weer amper thuis ben geweest bijv. En zin om te koken heb ik nooit als ik alleen ben. Dan moet 't in 5 minuten klaar zijn
.
Lang, want op het juiste moment de winkel binnenstappen en de hele "vers" koeling is afgeprijsdquote:Op woensdag 9 juli 2014 11:38 schreef Snakey het volgende:
Voorgesneden groenten is nog altijd beter dan geen groenten. Maar ze verliezen nou eenmaal veel nutrienten zodra ze gesneden zijn, én weet ik hoe lang in dat zakje zitten.
Ja precies, en dan moet je het niet nog een dag in je koelkast leggen, want dan is het al eng bruinig hier en daar.quote:Op woensdag 9 juli 2014 11:40 schreef stinkie het volgende:
[..]
Lang, want op het juiste moment de winkel binnenstappen en de hele "vers" koeling is afgeprijsd
'Verse' groenten verliezen ook voedingsstoffen als ze eventjes in de koelkast of elders liggen. Om maar te zwijgen over het verlies bij koken (binnenkort ga ik eens zo'n stoomnet kopen). Zelf snijd ik bijna elke dag groenten: prei, paprika, champignons, peulbonen, kolen, courgette, wortels, radijsjes, ...quote:Op woensdag 9 juli 2014 11:38 schreef Snakey het volgende:
Voorgesneden groenten is nog altijd beter dan geen groenten. Maar ze verliezen nou eenmaal veel nutrienten zodra ze gesneden zijn, én weet ik hoe lang in dat zakje zitten.
Gewoon 2 keer per week verse groenten kopen: die paar groenten die kort houdbaar zijn (champignons) dezelfde dag en de dag daarna opeten, de derde/vierde dag groenten die wat langer houdbaar zijn. Sommige groenten kan je trouwens ook prima op je brood doen (komkommer of tomaat op kaas), of tussendoor los eten zonder ze te koken of te bakken (wortels, radijsjes, paprika). Zeker doen.quote:Op woensdag 9 juli 2014 10:22 schreef fathank het volgende:
[..]
Daar kan ik me flink aan bezondigen, voorgesneden groenten (thaise mix van de appie vooral). Want groenten op de markt scoren voor de hele week is echt niet aan mij besteed, dan kan ik eind van de week de helft wegpleuren omdat ik weer amper thuis ben geweest bijv. En zin om te koken heb ik nooit als ik alleen ben. Dan moet 't in 5 minuten klaar zijn
.
Idem voor mij. Ik haal mijn eiwitten uit kwark (mager), noten, pinda's, soja, geitenkaas, eieren en peulvruchten. Ik krijg meer essentiële en niet-essentiële aminozuren binnen dan dat mijn lichaam kan opnemen. Enkel in geval van nood neem ik op een 'kunstmatige' manier wat extra eiwitten in, als ik even minder controle heb over wat ik eet (in een groep).quote:Op dinsdag 8 juli 2014 11:52 schreef Nadine26 het volgende:
[..]
Die eiwitdiscussie is hier onlangs ook al gevoerd, met als conclusie dat een gezond/normaal/gevarieerd eetpatroon volstaat - alle extra eiwitten die je inneemt, zijn in feite overbodig.
Ik denk dat iedereen zijn eigen keuzes maakt op dit gebied, en dus ook de theorieën kiest die het beste bij hem/zijn levensstijl passen, en die het meest logisch lijken. Voor mij is dit dus zo'n theorie. Extra eiwit? Bullshit. En dan bedoel ik vooral de shakes, al is dat zeker een persoonlijke keuze, ik houd namelijk niet van dingen die vies zijnIk eet liever een haring voor de broodnodige eiwitten, of noten, of gewoon eieren, en dan kom ik echt wel aan genoeg eiwit.
Evengoed kan ik best begrijpen dat sommige mensen het fijn vinden om extra eiwitten in te nemen, omdat het een gevoel van controle geeft, of van zekerheid, want met een normaal dieet verschilt de eiwitinname natuurlijk per dag (al blijft het dan gewoon genoeg, als je gezond eet). Dat bedoel ik dus met persoonlijke keuzes. Iedereen is anders
1,5 uur voor koken?quote:Op woensdag 9 juli 2014 00:51 schreef Nadine26 het volgende:
[..]
Klopt, 'gezond eten' is een relatief begrip. Ik las afgelopen week nog in de Volkskrant dat 'gezond eten' (of wat daar volgens de experts onder wordt verstaan) onder meer inhoudt dat je er gemiddeld anderhalf uur per dag mee bezig bent (lees: koken). Lang niet iedereen heeft zoveel tijd. En zoveel geld om al die verse spullen te kopen. Dat is dus allemaal luxe. Mensen die minder tijd/geld hebben, nemen dan lekker een shake, en terecht.
Nou ja... als je kip uit de oven maakt, is die niet in tien minuten gaar, zeg maarquote:Op woensdag 9 juli 2014 14:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
1,5 uur voor koken?
No way. Eerder 30-60 minuten. Ik zou graag dat artikel lezen, ik heb de indruk dat ik wat context mis.
Haha minder dan 800 calorieën eten lukt me echt niet. Ik ben niet goed in mezelf uithongeren.quote:Op woensdag 9 juli 2014 23:41 schreef stinkie het volgende:
Ik zou voor maximaal 1kg per week gaan, dan heb je kans dat het er ook af blijft.
Daarnaast is 1300 kCal in 3 uur zonde van je tijd. Met rustige cardio kun je 600 per uur halen, dus je bent een uur voor niks bezig geweest. Met dit soort cardio verbrand je ook niet noemenswaardig meer dan met krachttraining. Hersteltijden van cardio zijn wel wat korter, dus je zou makkelijker elke dag kunnen gaan.
Maar minder eten gaat het snelst.
http://www.t-nation.com/workouts/10000-swing-kettlebell-workoutquote:Op donderdag 10 juli 2014 06:15 schreef NieuweNier het volgende:
[..]
Haha minder dan 800 calorieën eten lukt me echt niet. Ik ben niet goed in mezelf uithongeren.
Inderdaad geven die machines iets van 1500 calorieën aan. Ik wilde alleen voorzichtig tellen. Liever meer dan verwacht afvallen dan minder.
Maar je verbrand natuurlijk wel veel meer dan met krachttraining. Krachttraining kan je niet zo lang volhouden. Een uurtje krachttraining verbrand natuurlijk minder dan 3 uur cardio...
Echt een heel goed idee. Downregulatie van de schildklier enzulks is superchillquote:Op woensdag 9 juli 2014 23:17 schreef NieuweNier het volgende:
Ik probeer nog steeds af te vallen. Inmiddels is er 7kg af, nog 20 te gaan.
Het meest trieste is dat eigenlijk de enige weken waar ik fatsoenlijk ben afgevallen ik geen krachttraining heb gedaan. Dan is het echt 2kg per week tegenover 0.5kg met krachttraining.
Nu zit ik te denken, als ik gewoon heel veel cardio doe en geen krachttraining kan ik super veel afvallen. Het is zomervakantie fis ik heb veel tijd. Met 3 uur cardio per dag verbrand ik al 1300 calorieën. Ik eet nu 800 calorieën. En mijn mbr is ongeveer 1600.
Kan ik dan echt in deze 2 maanden zomervakantie ongeveer 20kg afvallen? Met een tekort van 2100 calorieën oer dag lijkt het daar wel op
Kun je misschioen aangeven wat je graag wilt horen? Dan houd ik mijn antwoorden wat korter. Hoef jij ook niet precies het tegenovergestelde te schrijvenquote:Op donderdag 10 juli 2014 06:15 schreef NieuweNier het volgende:
[..]
Haha minder dan 800 calorieën eten lukt me echt niet. Ik ben niet goed in mezelf uithongeren.
Inderdaad geven die machines iets van 1500 calorieën aan. Ik wilde alleen voorzichtig tellen. Liever meer dan verwacht afvallen dan minder.
Maar je verbrand natuurlijk wel veel meer dan met krachttraining. Krachttraining kan je niet zo lang volhouden. Een uurtje krachttraining verbrand natuurlijk minder dan 3 uur cardio...
Hoeveel reps doe je per setje? Verder is 3 keer 10 setjes uitvoeren wel erg veel.quote:Op maandag 14 juli 2014 13:37 schreef Beursaap het volgende:
Weliswaar een doodgegooide discussie die ik aanzwengel, maar toch.
Wanneer maak ik meer spierweefsel aan:
3x 10 setjes met 38 kg bankdrukken met tussen elke set 15 min. pauze/andere oefeningen.
3x 10 setjes met 38 kg met tussen elke set 1 min. rust.
sorry ik leg het verkeerd uit. elke set = 10 keer bankdrukken en dan 3xquote:Op maandag 14 juli 2014 14:30 schreef Klokov het volgende:
[..]
Hoeveel reps doe je per setje? Verder is 3 keer 10 setjes uitvoeren wel erg veel.
Hoe kom je bij 38kg? Hebben ze op jouw gym soms platen met 1 of 1,5 kilo? Waarom ga je niet gewoon met 2,5 of 5kg per keer omhoog?quote:Op maandag 14 juli 2014 13:37 schreef Beursaap het volgende:
Weliswaar een doodgegooide discussie die ik aanzwengel, maar toch.
Wanneer maak ik meer spierweefsel aan:
3x 10 setjes met 38 kg bankdrukken met tussen elke set 15 min. pauze/andere oefeningen.
3x 10 setjes met 38 kg met tussen elke set 1 min. rust.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |