Gebruik verse eieren zoals hierboven al staatquote:Op maandag 12 mei 2014 16:26 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb vantweekend in mijn zeeuwse knop bakblik een chocoladecake met kersen gemaakt volgens het onderstaande recept:
125 gr boter
125 gr chocolade
50 gr gemalen amandelen
175 gr bloem
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
merg van 1 vanillestokje
En dan op het laatst kersen uit een pot erdoorheen.
bakken 40 min op 180 graden
Cake wordt zeer gewaardeerd, en schoonmoeder heeft gevraagd of ik er een wil bakken voor haar verjaardag donderdag.
Alleen, na 40 min. bakken is de cake in het midden mooi mals (net niet gaar zeggen sommigen, maar ik vind het lekker) maar aan de buitenkant naar mijn smaak te droog/kruimelig.
Wat kan ik aan het recept tweaken om de cake ook aan de buitenkant malser te krijgen? Nog korter bakken durf ik niet, dan gaan mensen het niet meer durven eten vrees ik (zeker een huiskamer vol senioren durf ik dat niet voor te zetten)
Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gebruik verse eieren zoals hierboven al staat
Weeg je bakpoeder af, als je oetkerspul gebruikt is het geloof ik 9g per kg meel, reken het uit
Zeef je meel
Zorg dat alles op kamertemperatuur is
Gebruik alleen boter (roomboter dus, geen margarine, dat is geen boter) en klop die als eerste helemaal zacht en romig
Bak een cake op 160 graden voor 60-65 minuten, als je op 180 bakt is hij inderdaad van buiten hard, van binnen niet helemaal gaar, helemaal omdat er amandelen in zitten en dat is al vrij zwaar.
Dan zou ik vooral inderdaad langer en lager bakken, dan wordt hij minder bruin van buiten, meer een beetje gouden kleur.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:39 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in.
Ik zal toch eens proberen om hem op een lagere temp te bakken.
En dat bakpoeder heb ik zo'n maatschepje voor, maar ik zal voor de gein eens een gewoon theelepeltje nemen morgen.
o, en qua boter, die smelt ik samen met de chocolade. Brownie achtige methode dus. Dus loskloppen is er niet bij.
Ik zie trouwens dat ik de suiker vergeten ben: 175 gr witte basterd gaat er nog in.
Bedankt voor de tips!
Dat gaat nu niet passen helaas, maar staat heel hoog op m'n verlanglijstje! Ooit komt ie d'rquote:Op maandag 12 mei 2014 16:16 schreef Molo het volgende:
[..]
combi-magnetrons zijn gewoon bitches als het op temperatuur aan komt
Heb je geen mogelijkheid een (tweedehands) bakkie neer te zetten, als in, een oven?
Hoezo ?quote:Op maandag 12 mei 2014 17:29 schreef Joosie200 het volgende:
Voor het eerst fijne brownies met kokos en frambozen weten te maken Naar aanleiding van een recept welke ik bij de BBC notabene vond
Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ja, ik snap dat 'welke' ook niet helemaal, denk dat daar 'wat' of 'dat' had moeten staan, want 'welke' is daar nogal fout. Maar da's meer voor een andere topic
Ik ga nog eens mijn chocolade roggekoekjes maken, want ik heb nu in de supermarkt gewoon de perfecte chocolade er voor gevonden, wel 4 supermarkten voor moeten afstruinen, maar dat mag de pret niet drukken (72% cacao biologische chocolade voor wie het zich afvraagt, Dekamarkt had het )
Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo.
"Welke" in die context is trouwens niet fout, het is alleen in het ABN wat minder gebruikelijk.
3 collega's van me gebruiken het ook regelmatig, waarbij ik wel moet opmerken dat het 2 zijn die in België opgeleid zijn en 1 uit Brabant komt
Welke mag van mij in brieven blijvenquote:Ja. In de formele schrijftaal kan welke als betrekkelijk voornaamwoord worden gebruikt; het verwijst alleen naar de-woorden en meervoud. Bij voorkeur gebruikt men die of vormen als waaraan, waarin, waardoor enzovoort. In sommige gevallen is het gebruik van welke echter moeilijk te vermijden (die, welke ..., de bepalingen, krachtens welke het verboden is).
omdat ik BBC (good food idd) primair associeer met televisie (Topgear ) en niet met bakreceptenquote:Op maandag 12 mei 2014 18:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoezo ?
De BBC (BBC Good Food) heeft briljante recepten, zowel voor bakken als voor koken.
Ik kijk er heel regelmatig als ik even geen inspiratie heb ofzo
BBC en tal-lo-ze kookprogramma's.quote:Op maandag 12 mei 2014 19:27 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
omdat ik BBC (good food idd) primair associeer met televisie (Topgear ) en niet met bakrecepten
Ik volg geen enkel kookprogramma dus ik weet ook niet dat de BBC daar veel van op de buis toont.quote:
Dat is de jurist in mij want vast stramien in menig (bezwaar/beroep)schriftquote:Op maandag 12 mei 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Welke mag van mij in brieven blijven
ja ik heb hier wel een recept van...quote:Op maandag 12 mei 2014 11:26 schreef sieske het volgende:
[..]
Kun je een receptje hiervan geven? Lijkt me lekker.
De taartjes zien er heel lekker en leuk uit hoor! Ook die met frambozen
Misschien vanavondquote:Op maandag 12 mei 2014 19:48 schreef Puckzzz het volgende:
Tevens: Molo je hebt de foto's in de OP niet gewijzigd
En, is hij lekker?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:12 schreef Bakkerd het volgende:
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker:
[ afbeelding ]
Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.quote:Op maandag 12 mei 2014 20:16 schreef Molo het volgende:
[..]
En, is hij lekker?
Is kokosbloem of amandelmeel geen leuk alternatief om mee te bakken? Is ook veel mee mogelijk toch?
Heb het vandaag nog zien staan in de biowinkelquote:Op maandag 12 mei 2014 20:19 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken.
Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur
Zo is het voor mij ook begonnen (voor mijn zuslief) vooral tijdens de feestdagen om niet van die dure prefab kruidnoten, stol en banketletter te moeten kopen. Nu komt daar verjaardagsgebak bij en een stol is mij nog niet goed gelukt.quote:Op maandag 12 mei 2014 20:24 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Verder ben ik erg geïnteresseerd in de glutenvrije baksels aangezien mijn zus gluten intolerant is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |