FOK!forum / Lifestyle / Elektronisch roken #7 - Waar de mechs de mods om de oren slaan.
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 08:58
Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:

images?q=tbn:ANd9GcQc7E8uj9VUELp22HrJgwdkYRDKUdW4ktylJCOcwb-2a4lIN6hR
NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...

Electronic-Cigarette-Ego-T-650mAh-900mAh-1000mAh.jpg
Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)

ego-c-electronic-cigarette-(page-picture-large).jpg
JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:

lavatube_01.jpg
Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube

epic%20storm%20mini%20detail.jpg
Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)

-A1-Verdampfer-.jpg-A2-T-.jpg
Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst

2h3pp9t.jpg

E-shops

- http://www.e-rookshop.nl
- http://www.e-sigaretspecialist.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk
- http://www.esmokedeal.nl
- http://www.vapemunki.co.uk
- http://www.smokesmarter.nl
- http://www.ea-sigaret.nl
- http://www.vaperlounge.nl

Forums:
- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.dampforum.nu

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 08:59
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:55 schreef Kreator het volgende:

[..]

Mja, ik kan in principe gewoon de hele dag dampen met mijn kutkloon. Electronica hoeft voor mij niet zo. Enige wat voor mij belangrijk is is dat ze degelijk zijn en niet gaan lekken. Die ik nu heb is van flinterdun 'metaal'. Als er gewoon 1 zou zijn die wat degelijker was, was ik al tevreden.
dan gewoon je accudrager houden, en alleen een aerotank/nautilus/protank/taifun/kayfun erbij kopen. Al die tanks (behalve de taifun / kayfun) "lekken" regelmatig een beetje - als in het kan gaan gorgelen, en je moet het lucht kanaal uitblazen als je hem bijvult etc. Maar als je dat niet erg vind bij het bijvullen dan heb je daarna een prima setup :)

dat lekken ligt toch aan je tank en niet aan je accu(drager)
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 09:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:59 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

dan gewoon je accudrager houden, en alleen een aerotank/nautilus/protank/taifun/kayfun erbij kopen. Al die tanks (behalve de taifun / kayfun) "lekken" regelmatig een beetje - als in het kan gaan gorgelen, en je moet het lucht kanaal uitblazen als je hem bijvult etc. Maar als je dat niet erg vind bij het bijvullen dan heb je daarna een prima setup :)

dat lekken ligt toch aan je tank en niet aan je accu(drager)
Klopt. Ik zat al te kijken naar een Ego twist ofzo, maar dan nét ff iets mooier. Ik wil er dan een zo klein mogelijke tank op (heb nu 1.6ml en die hoef ik maar 1x per dag bij te vullen: dwz ik rook zo'n 3 tot 4ml per dag).

Bedankt voor alle info zover!

-edit- dan kom je op zoiets:
http://i.imgur.com/tFsqz.jpg

Op zich niks mis mee, al wil ik een iets mooiere batterijhouder.
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 09:04
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:02 schreef Kreator het volgende:

[..]

Klopt. Ik zat al te kijken naar een Ego twist ofzo, maar dan nét ff iets mooier. Ik wil er dan een zo klein mogelijke tank op (heb nu 1.6ml en die hoef ik maar 1x per dag bij te vullen).

Bedankt voor alle info zover!
Geen probleem :) als ik in je schoenen zou staan zou ik wachten tot deze verkrijgbaar is:

http://www.szkanger.com/p(...)tID=42&id=42&ord=100

Die is kleiner, pas perfect op een ego twist bijf. De airotank en protanks zijn net een maatje groter waardoor je een beauty ring moet gebruiken.

Ook heeft de aerotank mini een nieuw coil systeem wat lekken (nog meer) zou moeten verminderen


http://www.zwoofs.nl/batt(...)-vv-batterij-900mah/

ook VV, maar ziet er bijna hetzelfde uit.

nadeel van die ego batterijtjes, op de kleur / coating na is er weinig "moois"
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 09:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:04 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Geen probleem :) als ik in je schoenen zou staan zou ik wachten tot deze verkrijgbaar is:

http://www.szkanger.com/p(...)tID=42&id=42&ord=100

Die is kleiner, pas perfect op een ego twist bijf. De airotank en protanks zijn net een maatje groter waardoor je een beauty ring moet gebruiken.

Ook heeft de aerotank mini een nieuw coil systeem wat lekken (nog meer) zou moeten verminderen
Zoiets idd. :). Gewoon een wat betere kop op een kleine batterij. We komen er wel! 8-).

-edit- dat is hetzelfde formaat als de protank mini denk ik. Daar is op zich ook niks mis mee als ik het zo bekijk. Ik wil op zich wel wachten, maar mijn apparaatje begint wel kuren te vertonen dus ik moet wel op korte termijn iets kopen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Kreator op 02-05-2014 09:16:32 ]
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 09:16
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:11 schreef Kreator het volgende:

[..]

Zoiets idd. :). Gewoon een wat betere kop op een kleine batterij. We komen er wel! 8-).
^O^
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 09:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:16 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

^O^
Zou je nog eens je licht willen laten schijnen over mijn -edit-? De protank mini (2) ? Zat net een review te kijken en dat ziet er eigenlijk ook wel prima uit.
Ik zie sowieso al het voordeel dat het een bottom-loader is. Bij die van mij moet elke keer het mondstuk eraf.
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 09:26
Ik heb een Protank 2 mini, prima ding :)
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 09:26
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:21 schreef Kreator het volgende:

[..]

Zou je nog eens je licht willen laten schijnen over mijn -edit-? De protank mini (2) ? Zat net een review te kijken en dat ziet er eigenlijk ook wel prima uit.
Ik zie sowieso al het voordeel dat het een bottom-loader is. Bij die van mij moet elke keer het mondstuk eraf.
Bottom loader en bottom coil - heerlijk vind ik. PT2 en PT3 mini zijn prima :) alleen mis je de airflow control van de aerotank, boeit niet zo heel veel want met je budget kun je de aero mini meteen kopen wanneer hij uit komt :)

PT2 + 3 zijn allebei erg fijn, PT2 is single coil, PT3 dual coil, ligt aan voorkeur maar PT3 slurpt meer, dus als je de hele dag uit huis bent zou ik de PT2 nemen (tot de aerotank te koop is)

en protanks zijn makkelijk te recoilen (single coil) mocht je ooit naar geavanceerd willen overstappen kun je daar mooi op oefenen :D
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 09:32
Top! *blij met dit topic*

*bestellen gaat*
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 09:46
Nog één vraagje. :@.

Is een Spinner 1300 een beetje een goede batterij? Hoeft niet top te zijn, maar gewoon iets beter dan wat ik nu heb.
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 09:46
Ja, dat is in principe gewoon een Ego C Twist :)
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 09:55
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:46 schreef Catch22- het volgende:
Ja, dat is in principe gewoon een Ego C Twist :)
Ah ok. :) thx.
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 10:05
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:55 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ah ok. :) thx.
iTaste VV v3 ook al bekeken?
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 10:12
Nee. Maar ik heb nu voor 53 euro een Protank mini 2 - Kangertech coils (10 stuks) - spinner 1300.
Dus dat is het einde vd wereld niet. Was meer kwijt aan shag per 2 weken. :7.

Als dit bevalt zal ik nog eens verder kijken naar andere batterijen.

Winkeltje esigaretonline zit hier op een paar km afstand vandaan, dus ik heb mijn bestelling met afhalen gedaan. Eens kijken of hij daar nog wat meer op voorraad heeft.
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 10:29
Prima setje. Het is ook t beste om t stap voor stap te ontdekken. Dan kom je er ook achter dat je op een gegeven moment meer power wil.
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 10:34
Het is eigenlijk wel de bedoeling om een keer te stoppen. Rook nu sinds een aantal maanden totaal geen sigaretten meer en wil over een aantal maanden ook wel stoppen met dampen. Ben er alleen nog niet aan toe. Tot die tijd wil ik gewoon geen gezeik met goedkope rommel.

Ik verwacht dus niet dat ik een permanente damper wordt met 500 euro aan apparaten.
rockstahvrijdag 2 mei 2014 @ 11:19
De bouwkwaliteit van de spinner is stukken slechter dan die van de twist IMO. Plastic behuizing ipv RVS en de knop blijft regelmatig hangen bij mij. Hij is wel duidelijker afleesbaar.
Deshainvrijdag 2 mei 2014 @ 11:24
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:26 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb een Protank 2 mini, prima ding :)
Ik heb er ook eentje, was er erg tevreden mee. Maar wilde nog een tweede batterij voor bij mijn twist en heb daar een pt 3 mini bij besteld, die is echt vele malen fijner. Gebruik mijn 2 helemaal niet meer en wissel alleen nog de batterijen.
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 11:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 11:24 schreef Deshain het volgende:

[..]

Ik heb er ook eentje, was er erg tevreden mee. Maar wilde nog een tweede batterij voor bij mijn twist en heb daar een pt 3 mini bij besteld, die is echt vele malen fijner. Gebruik mijn 2 helemaal niet meer en wissel alleen nog de batterijen.
Ja die is natuurlijk dualcoil. Ik heb zelf een microcoil in mijn PT2 mini gedraaid met katoen :) Maar die gebruik ik ook nauwelijks nog. Neem nu gewoon mijn nemesis met taifun mee naar werk
Sounddragonvrijdag 2 mei 2014 @ 11:37
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:46 schreef Kreator het volgende:
Nog één vraagje. :@.

Is een Spinner 1300 een beetje een goede batterij? Hoeft niet top te zijn, maar gewoon iets beter dan wat ik nu heb.
ik heb sinds eergisteren de spinner II, die is 1650Ma, gisteren na een hele dag nog niet half leeg, en verstelbaar van 3.3 tot 4.8volt. Nu nog een toffe clearo erop, en ik kan effe vooruit :Y
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 11:46
Ja en dan net als ik besteld heb komen er 2 tips dat de pt3 beter is en er een 2e versie van de Spinner. :r :r :r

8-). Maakt niet uit. Ik kijk het wel even aan. Als het niet bevalt is er geen man over boord met die 5 tientjes.
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 12:19
quote:
8s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 11:46 schreef Kreator het volgende:
Ja en dan net als ik besteld heb komen er 2 tips dat de pt3 beter is en er een 2e versie van de Spinner. :r :r :r

8-). Maakt niet uit. Ik kijk het wel even aan. Als het niet bevalt is er geen man over boord met die 5 tientjes.
PT3 is dual coil, dus meer damp en meer smaak (maar niet in ieder beleving) - wel slurpt hij een stuk meer zoals ik zei, dus die 1.6 ml die je normaal hebt, zal er 25-50% sneller doorheen gaan - weet niet of dat genoeg voor je is op een dag.

Coils zijn ook bijna 2x zo duur.

Beide zijn gewoon goed, ik vond de normale protank 2 met aerotank ring en eigen coil beter dampen dan de aerotank met standaard (of eigen) dual coil.
GeorgeMichaelvrijdag 2 mei 2014 @ 12:49
Pt mini 2 is heerlijk. Lekker betrouwbaar vergeleken met mijn vorige ce5+
Sounddragonvrijdag 2 mei 2014 @ 13:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 12:19 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

PT3 is dual coil, dus meer damp en meer smaak (maar niet in ieder beleving) - wel slurpt hij een stuk meer zoals ik zei, dus die 1.6 ml die je normaal hebt, zal er 25-50% sneller doorheen gaan - weet niet of dat genoeg voor je is op een dag.

Coils zijn ook bijna 2x zo duur.

Beide zijn gewoon goed, ik vond de normale protank 2 met aerotank ring en eigen coil beter dampen dan de aerotank met standaard (of eigen) dual coil.
kun je die coils voor die PT3 dan ook niet zelf fiksen? /n00b.

Had ook al gezien dat ze fiks duurder zijn, is op zich niet héél dramatisch, maar het verhoogt wel de drempel om zoiets te kopen.
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 13:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 13:11 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

kun je die coils voor die PT3 dan ook niet zelf fiksen? /n00b.

Had ook al gezien dat ze fiks duurder zijn, is op zich niet héél dramatisch, maar het verhoogt wel de drempel om zoiets te kopen.
Jawel, maar dat is veel gepiel. En daarbij; een zelfgebouwde goede coil in een PT2 doet er niet voor onder.
DrParanoidvrijdag 2 mei 2014 @ 13:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 13:11 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

kun je die coils voor die PT3 dan ook niet zelf fiksen? /n00b.

Had ook al gezien dat ze fiks duurder zijn, is op zich niet héél dramatisch, maar het verhoogt wel de drempel om zoiets te kopen.
Kan wel hoor, dual coilen is alleen iets irritanter :P en een single coil in de aerotank / protank 3 zorgde bij mij voor meer lekkage zodat ie meer regelmatig gorgelde en ik dus het luchtbuisje uit moest blazen

/edit: Wat Catch22- zegt :P

/edit2: Heb de TT even naar jou laten verwijzen :P
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 15:55
Bam! Om tien uur vanmorgen besteld, kan straks al ophalen. 8-).
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 15:58
Nice, lekker klooien dit weekend :)
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 16:08
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 15:58 schreef Catch22- het volgende:
Nice, lekker klooien dit weekend :)
Hopelijk een wat echtere smaak ook. Wordt knettergek van de vieze smaak, brandsmaak, lekkend mondstuk en algeheel gebrek aan kracht van mijn huidige. :').
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 16:09
Dat is ook de reden dat ik zelfs beginners een vv aanraadt.
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 16:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 16:09 schreef Catch22- het volgende:
Dat is ook de reden dat ik zelfs beginners een vv aanraadt.
Mja, ik kende maar 1 persoon die er 1 had (had ook een kloon) en die was er tevreden over. Dan koop je zo'n ding en dan ben je er wel blij mee. IN het begin werken ze ook wel redelijk. Maar als je dan een maand verder bent zie je dat het troep is.
Heb er nu 3 versleten (alle 3 gratis vervangen) en dat was ik wel zat. Dus ik zou het ook nooit aanraden aan een beginner. Dan kun je beter 5 tientjes uitgeven ipv 25. Zou je anders aan sigaretten hebben uitgegeven tenslotte.
Ordos20vrijdag 2 mei 2014 @ 16:50
Ik zit hier dus te dampen met een Ego-T met 950mAh batterij. Maar nog immer zie ik door de bomen het bos niet. En echt een sigaret vervangen, mweh nee je mist het gevoel wel echt (nicotine merk ik niet veel van, dus dat is bij mij niet de factor, wel het gevoel van de rook)
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 16:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 16:50 schreef Ordos20 het volgende:
Ik zit hier dus te dampen met een Ego-T met 950mAh batterij. Maar nog immer zie ik door de bomen het bos niet. En echt een sigaret vervangen, mweh nee je mist het gevoel wel echt (nicotine merk ik niet veel van, dus dat is bij mij niet de factor, wel het gevoel van de rook)
Itaste vv is de beste volgende stap. Met een protank 2 mini
GeorgeMichaelvrijdag 2 mei 2014 @ 18:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 16:55 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Itaste vv is de beste volgende stap. Met een protank 2 mini
beter dan de zwoofs vv neem ik aan? Ben ook toe aan een nieuwe batterij
Kreatorvrijdag 2 mei 2014 @ 18:31
Ben zeer tevreden!! Protank mini 2 is echt een grote stap vooruit. Veel meer damp, betere smaak, geen brandsmaak, makkelijk vullen.

Aanrader.
GeorgeMichaelvrijdag 2 mei 2014 @ 18:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 18:31 schreef Kreator het volgende:
Ben zeer tevreden!! Protank mini 2 is echt een grote stap vooruit. Veel meer damp, betere smaak, geen brandsmaak, makkelijk vullen.

Aanrader.
Mooi man! Ik ben er ook erg blij mee. Met dank aan catch22 B-)
Catch22-vrijdag 2 mei 2014 @ 18:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 18:07 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

beter dan de zwoofs vv neem ik aan? Ben ook toe aan een nieuwe batterij
jep. In china voor 18 euro te koop bij fasttech als je 2-4 weken geduld hebt
Onorgineelzaterdag 3 mei 2014 @ 18:40
Ik wil nieuwe coils kopen voor in mn PT mini 3, maar zal ik voor 1,5 of 2 ohm gaan, weet eerlijk gezegd ´t verschil niet zo :@

Meer ohm is meer damp en batterijgebruik ofzoiets?
Sounddragonzaterdag 3 mei 2014 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 18:40 schreef Onorgineel het volgende:
Ik wil nieuwe coils kopen voor in mn PT mini 3, maar zal ik voor 1,5 of 2 ohm gaan, weet eerlijk gezegd ´t verschil niet zo :@

Meer ohm is meer damp en batterijgebruik ofzoiets?
Lagere weerstand is meer damp uit je sig met dezelfde spanning.
Sounddragonzaterdag 3 mei 2014 @ 22:22
Vraag aan de ervaren damperts alhier; ik heb vandaag 2 testflesjes met Pink Spot liquid gekregen om te reviewen, lekker spul, veel lekkerder als de goedkopere liquids, geen twijfel over mogelijk. Is ook een klappie duurder als de gewone smaakjes, komt voor mijn gevoel ook op lagere voltages meer damp vanaf. :Y Nou pruttel ik normaliter dagelijks diverse smaken en wissel met regelmaat willekeurig clearo's (heb er meestal 4 bij me) met variërend smaakjes van Diamond flavours en Dekang, maar ook 2 duurdere 100% VG's van Virgin Vapor, en daarvan krijg ik bijna nooit mijn clearo leeg binnen een dag.

Nu heb ik ergens rond de middag mijn EVOD clearo vol gekiept met die Pink Spot (Jamaican me crazy), en die heb ik nu leeg, en ik heb er echt niet zo veel meer van gerookt als ik normaal zou doen voor mijn gevoel.. kan het zijn dat de ene liquid gewoon sneller opdampt als de andere?

Ben nu met de 2e bezig (Raspberry Lemonade), ook lekker, maar best zoet, en het smaakt ook echt serieus alsof je een slokje frambozensiroop neemt bij elke hijs _O_ _O-

[ Bericht 4% gewijzigd door Sounddragon op 03-05-2014 22:31:34 ]
Catch22-zaterdag 3 mei 2014 @ 23:01
Het kan sneller gaan afhankelijk van de pg/vg ratio.

Wel typisch dat iemand met een evod reviewsamples krijgt :p

Ik heb 1 diamondflavour gehad, maar die smaak is niet echt je van het. Het goedkope spat er van af. Maar voor 2.70 per 10ml goed genoeg als backup
Onorgineelzaterdag 3 mei 2014 @ 23:39
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 22:10 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Lagere weerstand is meer damp uit je sig met dezelfde spanning.
Gewoon voor de 1,5 gaan dus
Catch22-zaterdag 3 mei 2014 @ 23:48
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 23:39 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Gewoon voor de 1,5 gaan dus
Niet per se als je een vv device hebt
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 00:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 23:01 schreef Catch22- het volgende:
Het kan sneller gaan afhankelijk van de pg/vg ratio.

Wel typisch dat iemand met een evod reviewsamples krijgt :p

Ik heb 1 diamondflavour gehad, maar die smaak is niet echt je van het. Het goedkope spat er van af. Maar voor 2.70 per 10ml goed genoeg als backup
Ik damp net een maandje ofzo, sorry dat ik nog geen kast vol pro-hardware heb. 8)7
EVOD had ik als basis/startset, inmiddels geïnvesteerd in 2 T2 Clearo's, andere coils, en nu sinds een week een VV Spinner 1650, en dat allemaal binnen een maand. Ik heb de samples toevallig in de EVOD clearo's gekiept omdat ik die steadier vind dampen als de T2's en ik daar toevallig net nieuwe coils in heb zitten. Tevens had ik de T2's net volgegooid met Virgin 100% VG, en die is duur, dus die trek ik dan niet door de gootsteen.Tevens inmiddels ongeveer 15 smaakjes staan, en die zijn niet allemaal cheapass. Niet te snel oordelen, ik ben nog maar een starter, en ja ik kreeg 'toevallig' die samples, so what? :)

Ben jij meteen met de dure zooi begonnen om te kijken of je het wat vond? :?

Verhouding is 40PG/60VG, maar noch de 100% VG, noch de goedkoopjes gingen zo hard als dit spul, hoe kan de verhouding dan van invloed zijn?
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 00:39
Je kan ook gewoon meer dampen :)

Ik begon met een evic en protank 2s :P ben ook blij dat ik die goedkope dingen heb overgeslagen. Heb t wel eens in handen gehad maar daar word ik niet blij van.

Ik bedoelde te zeggen dat een review wat nuttiger is als iemand wat meer ervaring en gear heeft :) liquids smaken namelijk anders in verschillende tanks (dripper, rta, protank of evod scheelt nogal) ga je een review schrijven voor fok?
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 01:01
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 00:39 schreef Catch22- het volgende:
Je kan ook gewoon meer dampen :)

Ik begon met een evic en protank 2s :P ben ook blij dat ik die goedkope dingen heb overgeslagen. Heb t wel eens in handen gehad maar daar word ik niet blij van.

Ik bedoelde te zeggen dat een review wat nuttiger is als iemand wat meer ervaring en gear heeft :) liquids smaken namelijk anders in verschillende tanks (dripper, rta, protank of evod scheelt nogal) ga je een review schrijven voor fok?
Ik kreeg deze set, grattisjh en voor nop van mijn liefje, want die wilde graag dat ik stopte met analoog paffen, dus ik had weinig keus. Tevens wisten we ook niet of ik het langer als een week vol zou gaan houden :+ :')

Ik ben dus een soort van vrijwillig verplicht onderaan de ladder aan het beginnen (al denk ik dat ik al een paar treden omhoog ben begonnen, want een EVOD is al bovengemiddeld volgens mij als je kijkt naar waar de gemiddelde beginner mee instapt), en ik ben al omhoog aan het klimmen, maar ik probeer wel om een beetje de gulden middenweg te houden.
Eerst maar eens op zoek naar een clearo waar ik wat mee kan in combi met de Spinner, ik weet nog niet of het een T3 moet worden inclusief de dure coils, of meteen een ding waarvoor ik moet gaan zelf bouwen; dat lijkt me meteen wel een erg grote stap als n00b, en ik heb ook weinig zin om straks een hele etalage aan één week gebruikt spul te hebben liggen wat weliswaar stuk voor stuk niet de wereld kost, maar alles bij elkaar wel een flinke zakcent.
Ik weet wat ik wil, heb een dure smaak, en eindig meestal met de dure shit, dus de verleiding is groot om daar meteen naartoe te springen, maar het moet ook aan redelijk wat eisen voldoen en ik heb geen trek om een vermogen te spenderen aan zooi die het net niet is en in een lade verdwijnt :)

En nee, niet voor FOK! ;)
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 01:05
Dont get me wrong; ik vind t alleen maar mooi als mensen overstappen :) alleen kan je meer zeggen over materiaal als je wat meer hebt geprobeerd.

Ik heb t zelfde hoor. Enige wat ik nu wel heb, is dat een rebuildable niet eens zon slecht idee is als je handig bent. Scheelt je uiteindelijk veel geld omdat je veel coils bespaard omdat je ze zelf maakt. Ook als je van een evod komt. Een taifun of kayfun heb je voor 15-20 euro. Materiaal verder is nog geen tientje. En daar kan je erg lang mee doen.

Enige is dat je wel een vamo/sigelei/whatever device nodig hebt die 10-20 watt kan doen.
#ANONIEMzondag 4 mei 2014 @ 01:14
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 22:22 schreef Sounddragon het volgende:
Vraag aan de ervaren damperts alhier; ik heb vandaag 2 testflesjes met Pink Spot liquid gekregen om te reviewen, lekker spul, veel lekkerder als de goedkopere liquids, geen twijfel over mogelijk. Is ook een klappie duurder als de gewone smaakjes, komt voor mijn gevoel ook op lagere voltages meer damp vanaf. :Y Nou pruttel ik normaliter dagelijks diverse smaken en wissel met regelmaat willekeurig clearo's (heb er meestal 4 bij me) met variërend smaakjes van Diamond flavours en Dekang, maar ook 2 duurdere 100% VG's van Virgin Vapor, en daarvan krijg ik bijna nooit mijn clearo leeg binnen een dag.

Nu heb ik ergens rond de middag mijn EVOD clearo vol gekiept met die Pink Spot (Jamaican me crazy), en die heb ik nu leeg, en ik heb er echt niet zo veel meer van gerookt als ik normaal zou doen voor mijn gevoel.. kan het zijn dat de ene liquid gewoon sneller opdampt als de andere?

Ben nu met de 2e bezig (Raspberry Lemonade), ook lekker, maar best zoet, en het smaakt ook echt serieus alsof je een slokje frambozensiroop neemt bij elke hijs _O_ _O-
Tja, het kan allemaal he. Als ik zo even kijk is de soortelijke warmte van propyleenglycol anders dan van glycerol. Dus de verhoudingen daarin zullen vast de dynamieken van verdamping bepalen. Daarbij is het iets wat je volgens mij makkelijk kan meten. Jij weet hoeveel je dampt en welke energie je daarbij in de liquid stopt. Misschien iets voor in je review?
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 01:14
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:05 schreef Catch22- het volgende:
Dont get me wrong; ik vind t alleen maar mooi als mensen overstappen :) alleen kan je meer zeggen over materiaal als je wat meer hebt geprobeerd.

Ik heb t zelfde hoor. Enige wat ik nu wel heb, is dat een rebuildable niet eens zon slecht idee is als je handig bent. Scheelt je uiteindelijk veel geld omdat je veel coils bespaard omdat je ze zelf maakt.
Ik ben druk bezig, en ik wil op zich wel een rebuildable, maar ik hik er een beetje tegenaan dat die dingen in de regel vrij groot zijn, en ik het ook buiten moet/wil gebruiken zonder meteen met zo'n kruisraket in je hoofd te lopen. Tevens ben ik gemakzuchtig, en wil ik ook nog een paar smaakjes bij me hebben om af en toe te kunnen wisselen, dus 'even' overstappen op rebuildable gaat geld kosten. :+
Die T2's zijn 2.4ml, en daar deed ik nu vrij lang mee, maar ik ben er nu ook achter dat als je er 4 van 1 in je zak hebt, je de dag ook prima doorkomt en je ook elke dag wat anders bij je kunt hebben. De vraag is dan nu weer met dat hogere verbruik (en ik lees dat het met dualcoils en rebuilds icm mods nóg harder kan gaan) of ik daarmee uit ga komen op termijn :+

Watt's kan ik niks van zeggen, maar heeft die spinner die ik nu heb daar niet genoeg prik voor dan? :? Of mis ik iets anders?
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 01:18
Ik heb onderweg meestal gewoon een protank bij me. Thuis of op kantoor gebruik ik altijd mijn rebuildables omdat dat gewoon veel lekkerder dampt. Een standaard protank doet t nu niet meer voor me. Die heb ik dus inmiddels ook voorzien van zelfgebouwde microcoils, maar echt een onwijs verschil.

Een rebuildable op een spinner gaat niet lekker werken gok ik. Die batterij krijgt het daar moeilijk mee. En daarbij wordt hij onwijs topheavy.
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 01:18
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:14 schreef Stratotanker het volgende:

[..]

Tja, het kan allemaal he. Als ik zo even kijk is de soortelijke warmte van propyleenglycol anders dan van glycerol. Dus de verhoudingen daarin zullen vast de dynamieken van verdamping bepalen. Daarbij is het iets wat je volgens mij makkelijk kan meten. Jij weet hoeveel je dampt en welke energie je daarbij in de liquid stopt. Misschien iets voor in je review?
Whehe, dat is nou precies waar catch op doelt denk ik met dat 'weinig ervaren' ;) Ik meet nu helemaal niks; ik ben nog aan het uitvogelen wat je met welke coil op welk voltage kunt doen qua smaak enzeuw, en sowieso, wat de betere en slechtere smaakjes en merken zijn :P

Die review wordt gewoon een verhaaltje over of ik hem lekker vond en wat ik ervoer tijdens het dampen; niks heftigs of wetenschappelijks ofzo ;)
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 01:21
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:18 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb onderweg meestal gewoon een protank bij me. Thuis of op kantoor gebruik ik altijd mijn rebuildables omdat dat gewoon veel lekkerder dampt. Een standaard protank doet t nu niet meer voor me. Die heb ik dus inmiddels ook voorzien van zelfgebouwde microcoils, maar echt een onwijs verschil.

Een rebuildable op een spinner gaat niet lekker werken gok ik. Die batterij krijgt het daar moeilijk mee. En daarbij wordt hij onwijs topheavy.
Je kunt de weerstand dan toch gewoon laag houden? of is dat te kort door de bocht? Spinner is ook 1650Ma he ;) is nog wel geen 2400+, maar toch niet echt licht te noemen lijkt me.
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 01:29
quote:
14s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:21 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Je kunt de weerstand dan toch gewoon laag houden? of is dat te kort door de bocht? Spinner is ook 1650Ma he ;) is nog wel geen 2400+, maar toch niet echt licht te noemen lijkt me.
Ja maar hij moet nogal wat power leveren, weet niet hoe dat zal gaan. Ik zou t niet aanraden. Daarbij lijkt het nergens naar (zon clunky tank op zon spriet) en kan je het niet rechtop zetten.

Maar je moet ook niet te snel willen natuurlijk :) gewoon eerst hieraan wennen. Dan eens wat reviews kijken, wat coiling tutorials en als je het dan nog interessant vindt ga je naar de volgende stap :) misschien in de tussentijd een protank 2/3/aerotank mini scoren :)

Die t2 is lastig bij te vullen zeker? En die topcoil maakt het schoonmaken ook niet makkelijker.
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 01:43
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:29 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ja maar hij moet nogal wat power leveren, weet niet hoe dat zal gaan. Ik zou t niet aanraden. Daarbij lijkt het nergens naar (zon clunky tank op zon spriet) en kan je het niet rechtop zetten.

Maar je moet ook niet te snel willen natuurlijk :) gewoon eerst hieraan wennen. Dan eens wat reviews kijken, wat coiling tutorials en als je het dan nog interessant vindt ga je naar de volgende stap :) misschien in de tussentijd een protank 2/3/aerotank mini scoren :)

Die t2 is lastig bij te vullen zeker? En die topcoil maakt het schoonmaken ook niet makkelijker.
Je moet alles een keer proberen :+
De spinner is ook al dikker als een standaard batterij, maar nog lang geen 20+ idd, dus heel mooi zal het niet zijn, maar een Protank is toch net zo groot/dik? of zijn die recoilables nóg groter?

T2 vult prima, eigenlijk net zo simpel als de EVOD tanks. Heb er wel van die naaldflesjes bij, maar die gebruik ik niet :P
Schoonmaken gewoon onder de hete kraan en droogblazen met een luchtspuitje icm de compressor O-) Coil schroef je er binnen 2 seconden uit en weer in.
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 01:47
Een fullsize protank op een ego batterij is al niet echt handig. En rebuildables zijn zwaarder.

Doe je wel eens een dry burn?

Vullen via de bovenkant?
#ANONIEMzondag 4 mei 2014 @ 01:51
quote:
14s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:21 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Je kunt de weerstand dan toch gewoon laag houden? of is dat te kort door de bocht? Spinner is ook 1650Ma he ;) is nog wel geen 2400+, maar toch niet echt licht te noemen lijkt me.
Capaciteit zegt daarin niets. De vermogenscurve van zo'n accu is heel anders dan van een LMR (18650) of iets dergelijks. Als je op zo'n accu serieus stroom gaat trekken dan wordt de interne weerstand zo hoog dat de spanning inzakt als een kaartenhuis. Kortom je effectieve vermogen blijft niets van over. Lekker gewoon rond de 1.8 ofzo blijven zitten, hou je nog wat bedrijfstijd over ook.

Even ter vergelijking. Een Sony VTC5 doet een ontlaadstroom van 10C op zijn sloffen. De eGo zal dat als een short zien. Zo niet dan desintegreert de accu ws. ;) Nooi getest, maar ik vermoed dat 1 a 2C de absolute max is.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 04-05-2014 01:57:45 ]
#ANONIEMzondag 4 mei 2014 @ 01:55
dubbel

[ Bericht 99% gewijzigd door #ANONIEM op 04-05-2014 01:55:50 ]
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 11:56
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 01:47 schreef Catch22- het volgende:
Een fullsize protank op een ego batterij is al niet echt handig. En rebuildables zijn zwaarder.

Doe je wel eens een dry burn?

Vullen via de bovenkant?
Ehm, nee; de ene zegt dat het goed is, de ander zegt dat je dan je wick verklooit.. dus ik doe het maar niet :@

De EVOD clearo's vul ik via de onderkant, de T2 via de bovenkant.
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 12:01
quote:
7s.gif Op zondag 4 mei 2014 11:56 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Ehm, nee; de ene zegt dat het goed is, de ander zegt dat je dan je wick verklooit.. dus ik doe het maar niet :@

De EVOD clearo's vul ik via de onderkant, de T2 via de bovenkant.
Als je het goed doet dan is t alleen maar goed.

Dus uitspoelen, droog blazen, monteren, en dan elke keer vier seconden vuren, afkoelen, repeat.

Tot je coil mooi schoon is en snel opgloeit
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 12:08
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 12:01 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Als je het goed doet dan is t alleen maar goed.

Dus uitspoelen, droog blazen, monteren, en dan elke keer vier seconden vuren, afkoelen, repeat.

Tot je coil mooi schoon is en snel opgloeit
Ik zal het eens proberen. Ik moet ook nog eens zo'n coil uit elkaar peuteren om te zien hoe dat nou precies werkt; ik denk dat dat met de bottom coils van de EVOD het makkelijkste is

Doe je dat dry burnen op hoog- of beter op een laag voltage? Ik neem aan dat je de boel alleen wilt warmstoken?
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 12:14
Op je normale voltage, dan kan je het beter regelen. Je moet eea niet te lang laten gloeien. Als de coil helemaal gloeit moet je stoppen. En de bursts nooit te lang doen. er zitten nl rubbers in je coilhead die je anders kan verbranden.
Sounddragonzondag 4 mei 2014 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 12:14 schreef Catch22- het volgende:
Op je normale voltage, dan kan je het beter regelen. Je moet eea niet te lang laten gloeien. Als de coil helemaal gloeit moet je stoppen. En de bursts nooit te lang doen. er zitten nl rubbers in je coilhead die je anders kan verbranden.
Ok, will do. ;)

Als ik het goed begrijp merk ik het vanzelf als ik het heb overdreven, want dan lekt ie daarna als een mandje :+

Net al effe een tutorial gekeken. :P
Onorgineelzondag 4 mei 2014 @ 21:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 23:48 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Niet per se als je een vv device hebt
Waarom dan? Want ik zit er aan te denken binnenkort zo'n itaste vv aan te schaffen :o
PalmRoyalezondag 4 mei 2014 @ 22:28
Mijn eerste Raptor 60W-10A box mod *O*
Naos Raptor NQR010A0X4Z chip
3.45 tot 6.22 volt
10A/60W
Interne aan/uit schakelaar
Werkt op 2x Sony VTC4 2100mah batterijen (4200mah in totaal)
Deksel wordt met magneten op z'n plaats gehouden.
19373295a2a48e262e79a88463ec6eb7255cd2d1.jpg
193732947520cbc3af79d4438970c21f88089109.jpg
19373293a84e05b785fde91c7557ec2fde68e71f.jpg
193732924220b4c8692c43f05168b48ce675f88b.jpg
19373291d5f661f5ace33381a653d0e8f7b7881e.jpg
Catch22-zondag 4 mei 2014 @ 22:35
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 21:05 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Waarom dan? Want ik zit er aan te denken binnenkort zo'n itaste vv aan te schaffen :o
Omdat je je voltage kan regelen en je dus kan regelen hoeveel power er door gaat. In principe maakt t dan niets uit of je 1.5 of 2.2 ohm hebt.

Sick device hierboven! Nice
GeorgeMichaelmaandag 5 mei 2014 @ 00:11
Ik wil over een maandje ofzo ook wel eens zelf gaan bouwen. Iemand die een goede tutorial weet aan te raden? En is de Fogger v4+ een goeie om mee te beginnen?
Onorgineelmaandag 5 mei 2014 @ 00:19
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 22:35 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Omdat je je voltage kan regelen en je dus kan regelen hoeveel power er door gaat. In principe maakt t dan niets uit of je 1.5 of 2.2 ohm hebt.

Sick device hierboven! Nice
Okee, bedankt *O*
Catch22-maandag 5 mei 2014 @ 00:27
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 00:11 schreef GeorgeMichael het volgende:
Ik wil over een maandje ofzo ook wel eens zelf gaan bouwen. Iemand die een goede tutorial weet aan te raden? En is de Fogger v4+ een goeie om mee te beginnen?
Taifun zou ik aanrader. Erg simpel. Bouwen is schijtsimpel :P


Die fogger ken ik niet. Zal eens kijken :)

Fogger ziet er leuk uit. Ik zou alleen met een singlecoil als de taifun of kayfun beginnen.
Kreatormaandag 5 mei 2014 @ 08:38
Zo. De Protank Mini 2 bevalt echt als een tierelier. Geen gezeik meer met lekken en branderige smaak.

Had alleen zaterdag onmeunig koppijn omdat ik teveel had gedampt. :').
DrParanoidmaandag 5 mei 2014 @ 08:48
quote:
14s.gif Op maandag 5 mei 2014 08:38 schreef Kreator het volgende:
Zo. De Protank Mini 2 bevalt echt als een tierelier. Geen gezeik meer met lekken en branderige smaak.

Had alleen zaterdag onmeunig koppijn omdat ik teveel had gedampt. :').
:D ^O^
Catch22-maandag 5 mei 2014 @ 09:21
Top. Lekkere atomizer ^O^
GeorgeMichaelmaandag 5 mei 2014 @ 13:58
quote:
1s.gif Op maandag 5 mei 2014 00:27 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Taifun zou ik aanrader. Erg simpel. Bouwen is schijtsimpel :P


Die fogger ken ik niet. Zal eens kijken :)

Fogger ziet er leuk uit. Ik zou alleen met een singlecoil als de taifun of kayfun beginnen.
Ik moet straks naar de gamma. Is er nog spul wat ik daarvandaan mee kan nemen hiervoor? Of is het allemaal specifiek spul voor dampen?
Catch22-maandag 5 mei 2014 @ 15:03
quote:
1s.gif Op maandag 5 mei 2014 13:58 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Ik moet straks naar de gamma. Is er nog spul wat ik daarvandaan mee kan nemen hiervoor? Of is het allemaal specifiek spul voor dampen?
Wat ik gebruik

Kniptang met zo'n platte bek, of een nagelschaar
schroevendraaier met kleine kruiskop
Borensetje 1-10mm in stappen van 0.5mm (blauw doosje, 10 euro)

Kanthal kan je kopen bij dampertje, katoen (zigzag watten) haal je bij deonlinedrogist.
GeorgeMichaelmaandag 5 mei 2014 @ 18:21
quote:
11s.gif Op maandag 5 mei 2014 15:03 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Wat ik gebruik

Kniptang met zo'n platte bek, of een nagelschaar
schroevendraaier met kleine kruiskop
Borensetje 1-10mm in stappen van 0.5mm (blauw doosje, 10 euro)

Kanthal kan je kopen bij dampertje, katoen (zigzag watten) haal je bij deonlinedrogist.
top man. Bedankt ^O^

Nog aanrader wat betreft welk draad en hoeveel windingen, mmicrocoil of niet? En ik heb ook een weerstand checker nodig?
Catch22-maandag 5 mei 2014 @ 19:19
Voor protanks enzo .25, rebuildables .30mm. 6-9 windingen.

Breedte is persoonlijke voorkeur. Ik vind 1mm wel wat te klein. Ik doe 1.5 in de protank en kayfun. 2 in de taifun want die heeft een dikke wick nodig.

Weerstandchecker is wel handig ja. Als je geen device hebt die dat kan in elk geval. En voor subohm sowieso
Sounddragonmaandag 5 mei 2014 @ 21:06
Hihi, ik heb net met de dremel mijn EVOD clearo voorzien van een beetje meer flow, en dat werkt als een raket :P
PalmRoyalemaandag 5 mei 2014 @ 21:52
Voor de geinteresseerden, bij e-wolk.nl hebben ze binnenkort sapjes van Zeus en Space Jam. Bij esmokedeal.nl hebben ze nu ook Pink Spot.
Catch22-maandag 5 mei 2014 @ 22:49
Ah, even in de gaten houden :)
DrParanoiddinsdag 6 mei 2014 @ 08:17
https://www.strixelixirs.com/

(6 pack kiezen + 1 gratis bottle + strix25 code voor 25% korting) = 7x 10ml e-liquid voor 11.20 inclusief shipment naar NL.
Catch22-dinsdag 6 mei 2014 @ 08:25
Nice. Zo even een paar orders plaatsen

deze besteld
1
2
3
4
5
6
Bottle #1 Flavor: Lychee Delight
Bottle #2 Flavor: Blue Honey
Bottle #3 Flavor: Strawzilla
Bottle #4 Flavor: Smitten
Bottle #5 Flavor: Pixie Dust
Bottle #6 Flavor: Black Honey Cream

en nog maar 12+1 besteld, voor die 18 euro... :P

[ Bericht 49% gewijzigd door Catch22- op 06-05-2014 09:54:03 ]
DrParanoiddinsdag 6 mei 2014 @ 11:49
Idd, had zelf een six pack + 1 extra (met 25% korting), toen daarna toch nog maar een six pack + 1 :P niet kosten technisch optimaal, maar best prima alsnog :P
Catch22-dinsdag 6 mei 2014 @ 11:51
12+1 komt nog onder de 22 euro, ivm douane.
Onorgineeldinsdag 6 mei 2014 @ 14:07
Protank was wat aan het gorgelen, wil die luchtbuis leegblazen, blaas ik de complete tank leeg :')
Catch22-dinsdag 6 mei 2014 @ 14:13
Da's wel apart te noemen
DrParanoiddinsdag 6 mei 2014 @ 14:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 14:07 schreef Onorgineel het volgende:
Protank was wat aan het gorgelen, wil die luchtbuis leegblazen, blaas ik de complete tank leeg :')
Afdicht rubbertje er wel op te zitten? om de coil?
Negakinudinsdag 6 mei 2014 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 08:17 schreef DrParanoid het volgende:
https://www.strixelixirs.com/

(6 pack kiezen + 1 gratis bottle + strix25 code voor 25% korting) = 7x 10ml e-liquid voor 11.20 inclusief shipment naar NL.
Geen Paypal... :(

EDIT: Ik kan iedereen de Gaia dripper van Fasttech aanbevelen. Prima ding zonder mankementen. In ieder geval de beste dripper die ik van Fasttech heb gekocht tot nu toe.

Boven op mijn brass Nemesis met hybrid connector:
10336839_803443522999159_7520317042461304146_n.jpg

[ Bericht 23% gewijzigd door Negakinu op 06-05-2014 15:11:26 ]
Mylenedinsdag 6 mei 2014 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 14:36 schreef Negakinu het volgende:

[..]

Geen Paypal... :(
Prepaid creditcard misschien een optie.
Catch22-dinsdag 6 mei 2014 @ 16:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 14:36 schreef Negakinu het volgende:

[..]

Geen Paypal... :(

EDIT: Ik kan iedereen de Gaia dripper van Fasttech aanbevelen. Prima ding zonder mankementen. In ieder geval de beste dripper die ik van Fasttech heb gekocht tot nu toe.

Boven op mijn brass Nemesis met hybrid connector:
[ afbeelding ]
die heeft een vriend van mij ook besteld :) ben benieuwd. Heb zelf een trident onderweg van ft

[ Bericht 2% gewijzigd door Catch22- op 06-05-2014 16:46:39 ]
Onorgineelwoensdag 7 mei 2014 @ 05:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 14:22 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Afdicht rubbertje er wel op te zitten? om de coil?
Ja uiteraard, maar vandaag lagen 5 nieuwe coils op de deurmat, prima timing :D
DrParanoidwoensdag 7 mei 2014 @ 07:42
quote:
1s.gif Op woensdag 7 mei 2014 05:39 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Ja uiteraard, maar vandaag lagen 5 nieuwe coils op de deurmat, prima timing :D
je wilt niet weten hoeveel mensen dat rubbertje eraf halen als ze de coil vervangen :P
Deshainwoensdag 7 mei 2014 @ 08:35
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 07:42 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

je wilt niet weten hoeveel mensen dat rubbertje eraf halen als ze de coil vervangen :P
Doe ik ook bijna altijd, laat het rubbertje er alleen om bij hele dunne vloeistof.

Heb een paar smaakjes Suprem-e binnen nu, echt wel een stapje hoger dan wat ik gewend was met de King Leaves van Flavourtech die ik al heel goed te doen vond.
DrParanoidwoensdag 7 mei 2014 @ 08:46
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 08:35 schreef Deshain het volgende:

[..]

Doe ik ook bijna altijd, laat het rubbertje er alleen om bij hele dunne vloeistof.

Heb een paar smaakjes Suprem-e binnen nu, echt wel een stapje hoger dan wat ik gewend was met de King Leaves van Flavourtech die ik al heel goed te doen vond.
Als je probleem hebt met vloeistof toevoer kun je beter de flavourwicks eruit halen en het rubbertje erop laten
GeorgeMichaelwoensdag 7 mei 2014 @ 15:14
Huh stroomt het zonder rubbertje niet gewoon rechtstreeks de luchtweg in? Als ie te vol of op de kop zit?
DrParanoidwoensdag 7 mei 2014 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 15:14 schreef GeorgeMichael het volgende:
Huh stroomt het zonder rubbertje niet gewoon rechtstreeks de luchtweg in? Als ie te vol of op de kop zit?
Idd, als ie te vol of op de kop zit, of te dunne liquid, niet vol gaat wel met mate maar hij gaat erg snel gorgelen.
0315CASUALwoensdag 7 mei 2014 @ 16:56
quote:
6s.gif Op maandag 5 mei 2014 21:06 schreef Sounddragon het volgende:
Hihi, ik heb net met de dremel mijn EVOD clearo voorzien van een beetje meer flow, en dat werkt als een raket :P
hoe heb je dit gedaan?
#ANONIEMwoensdag 7 mei 2014 @ 17:03
Verlaagde KFL tanks + hybrid mod 18350. :7

Nemesis-KFL_zpsa945457b.jpg
BoxeurDesRueswoensdag 7 mei 2014 @ 17:09
Is het mogelijk om voor de Kanger PT2 mini zelf de coil te maken? Heb een oude coil uit elkaar gehaald en het katoen met wikkeldraad verwijderd, is dit ook zelf te maken? (en dus te vervangen?)
Catch22-woensdag 7 mei 2014 @ 17:49
Ja. Doe ik ook. 1.2ohm 1.5mm 7 windingen 0,25mm kanthal.
Sounddragonwoensdag 7 mei 2014 @ 19:27
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 16:56 schreef 0315CASUAL het volgende:

[..]

hoe heb je dit gedaan?
Met 2 dremel tooltjes, een accuboor en een vaste hand :)
DrParanoidwoensdag 7 mei 2014 @ 19:54
quote:
14s.gif Op woensdag 7 mei 2014 19:27 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Met 2 dremel tooltjes, een accuboor en een vaste hand :)
gaatje uitboren :P om het samengevat te zeggen
Sounddragonwoensdag 7 mei 2014 @ 20:12
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 19:54 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

gaatje uitboren :P om het samengevat te zeggen
jep, alle gaatjes ietsje opgeruimd, maakt een duidelijk merkbaar verschil :Y
Onorgineeldonderdag 8 mei 2014 @ 18:30
Nieuwe propaganda present

sn7Nekn.jpg

En het gaat erg goed zo te zien _O-
Oscar.donderdag 8 mei 2014 @ 18:31
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 18:30 schreef Onorgineel het volgende:
Nieuwe propaganda present

[ afbeelding ]

_O-
terecht :P
0315CASUALvrijdag 9 mei 2014 @ 12:25
quote:
14s.gif Op woensdag 7 mei 2014 19:27 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Met 2 dremel tooltjes, een accuboor en een vaste hand :)
nog steeds goede ervaringen? geen lekkingen oid?
Sounddragonvrijdag 9 mei 2014 @ 12:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 12:25 schreef 0315CASUAL het volgende:

[..]

nog steeds goede ervaringen? geen lekkingen oid?
Jep, werkt naar behoren :Y

Ik heb alleen de aanzuig gaatjes maar opgeruimd he, niet de passtrough naar de coil :)
0315CASUALvrijdag 9 mei 2014 @ 12:39
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 12:37 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Jep, werkt naar behoren :Y

Ik heb alleen de aanzuig gaatjes maar opgeruimd he, niet de passtrough naar de coil :)
oke nice! wil je misschien fototje posten?:D
Sounddragonvrijdag 9 mei 2014 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 12:39 schreef 0315CASUAL het volgende:

[..]

oke nice! wil je misschien fototje posten?:D
Hmmz, mjah, op zich wel, maar ik heb geen 'before' foto, en het is am sich maar minimaal.

Vanavond heb ik als het goed is nieuwe originele EVOD clearo's, dan zal ik eens pics maken.. misschien worden die in de nabije toekomst ook wel weer gemod, dan maak ik wel een filmpje. tis allemaal heel simpel hoor ;) Ik deed na de eerste trial mijn andere EVOD clearo tezamen met beide T2's, en daar ben ik denk ik alles bij elkaar nog geen 5 minuten mee bezig geweest. tolletje met dat opruim/puntfreesje en een bolfreesje om de randjes af te werken. Gewoon uit het handje, ding erin prikken tot je de punt binnen in de draad ziet verschijnen, dat 3 keer (bij de EVOD), daarna puntje eruit, bolletje erin, effe 3 keer gaatje oppoetsen een seconde ofzo en klaar is Clara.

De compressor laten vullen om het slijpsel weg te blazen was nog het langste werk; ik was klaar met de gaatjes voor hij vol was. :+

DSC_1046_zpsmw1d1wqt.jpg

DSC_1047_zpsr8qjkgvb.jpg

DSC_1048_zpsgglbtsep.jpg

DSC_1049_zpsvwpqawsw.jpg

De gaatjes in de T2's heb ik iets ruimer gemaakt nog, omdat de EVOD's 3 gaatjes hebben, en de T2's maar 2.
Sorellavrijdag 9 mei 2014 @ 13:29
O je hebt dus de gaatjes verbreed in de ring waar de batterij en de coil opgeschroefd zitten.
Ik vroeg het me eigen al af.
Eigenlijk wel logisch nu want als ik per ongeluk een vinger op zo,n gaatje hou moet ik harder zuigen :)
Sounddragonvrijdag 9 mei 2014 @ 17:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 13:29 schreef Sorella het volgende:
O je hebt dus de gaatjes verbreed in de ring waar de batterij en de coil opgeschroefd zitten.
Ik vroeg het me eigen al af.
Eigenlijk wel logisch nu want als ik per ongeluk een vinger op zo,n gaatje hou moet ik harder zuigen :)
Psies, en daar zit dus de restrictie in de airflow, dat was mij ook opgevallen. :)

Kan nog veel gekker, want als je de diameters van die gaatjes optelt en je gaat die van de coil meten en berekenen, kunnen er nog 3 gaatjes bij, en dan ben je er nóg niet :7
Sounddragonvrijdag 9 mei 2014 @ 17:39
Die Pink Spot liquid is trouwens naais; ik heb de Jamaican Me Crazy, Blu Spot en de Raspberry Lemonade gedampt, en ze zijn serieus lekker _O_ Zijn wel prijzig, maar de smaak/damp maakt dat echt wel goed :Y
Binnenkort wil ik Swagger proberen, lijkt me ook wel wat.. heb de smaak am sich al een beetje geprobeerd te mixen van de liquids die ik al in mijn assortiment heb, nu wil ik wel eens proeven wat zij ervan hebben gebrouwen >:)
PalmRoyalevrijdag 9 mei 2014 @ 19:26
Verjaardagscadeau voor mijn broer, een glasparel gestraalde Dani extreme L.
1939420341e00a662916815996e1550febd1bfb6.jpg
DarkMindedvrijdag 9 mei 2014 @ 23:45
Zit nu voor het eerst Gold Ducat te dampen op de e-vic, erg lekker! Eindelijk weer een liquid gevonden die ik de hele dag lekker vind, eerst was dat alleen DK Tab/blend, maar daar ben ik na een jaar en vier maanden wel op uitgekeken.
Onorgineelzaterdag 10 mei 2014 @ 16:10
Bij rookesigaret.nl een rocketfuel samplepack van 6 liquids a 10ml voor 20 euro met kortingscode 'rocketfuel20'
GeorgeMichaelzaterdag 10 mei 2014 @ 18:14
quote:
14s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 16:10 schreef Onorgineel het volgende:
Bij rookesigaret.nl een rocketfuel samplepack van 6 liquids a 10ml voor 20 euro met kortingscode 'rocketfuel20'
Thanks! Heb besteld
Catch22-zaterdag 10 mei 2014 @ 18:37
Nice :) ik heb nog veel te veel liquids en ook nog 200ml strix elixers onderweg dus ik laat hem aan me voorbij gaan. Damp nu wel veel rocket (lemon en razz my berries), zijn goede liquids
Onorgineelzondag 11 mei 2014 @ 16:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 18:37 schreef Catch22- het volgende:
Nice :) ik heb nog veel te veel liquids en ook nog 200ml strix elixers onderweg dus ik laat hem aan me voorbij gaan. Damp nu wel veel rocket (lemon en razz my berries), zijn goede liquids
Razz My Berries was niet echt mijn ding, peach cobbler en ol river daarintegen :9~
Sounddragonzondag 11 mei 2014 @ 19:18
Hmm, ik damp nu 2 daagjes met een dualcoil op de Spinner II, maar dat 'zuipt' inderdaad een stuk meer als een enkele :X
Gisteren een tankje volgegooid en binnen een paar uur was 'ie leeg; doe ik normaal makkelijk een dag mee, en vanmiddag mijn EVOD mod bottom voorzien van de dualcoil en in de dualcoil tank geschroefd, en ik heb volgens mij bijna een draaikolk in de clearomizer _O-
GJonlinezondag 11 mei 2014 @ 19:19
quote:
1s.gif Op zondag 11 mei 2014 16:59 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Razz My Berries was niet echt mijn ding, peach cobbler en ol river daarintegen :9~
Heb je deze al eens geprobeerd? http://www.dampwinkel.nu/Inawera-Gold-Ducat
ColtZ40zondag 11 mei 2014 @ 19:47
quote:
1s.gif Op zondag 11 mei 2014 19:19 schreef GJonline het volgende:

[..]

Heb je deze al eens geprobeerd? http://www.dampwinkel.nu/Inawera-Gold-Ducat
Top smaak, ik damp er 100ml per maand van. :P
Catch22-zondag 11 mei 2014 @ 20:00
Ik vind het toch wel grappig dat tabak echt zon hate it or love it smaak is
Sounddragonzondag 11 mei 2014 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 20:00 schreef Catch22- het volgende:
Ik vind het toch wel grappig dat tabak echt zon hate it or love it smaak is
Ik kreeg 3 flesjes true tobacco smaak bij mijn EVOD, vond het niet wat. Nu doe ik een paar druppies bij sommige smaken, dan vind ik het wel lekker, maar puur vind ik het niks. :N

Is ook erg overheersend; ik doe 8 druppels uit een naaldflesje in een volle 2.4ml carto met toffee/vanille, en dan heb ik al een redelijk stevige tabakssmaak.
Catch22-zondag 11 mei 2014 @ 20:59
Das wel fors ja.

Als je van muntliquid houdt dan is kringles curse van halo lekker. Smaakt echt naar pepermunt. Vind ik zelfs lekker.

Virgin vapor komt nu op smaak. Goede smaak, alleen is het ontbreken van thoathit wel apart. Niets voor mij
Sounddragonzondag 11 mei 2014 @ 22:43
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 20:59 schreef Catch22- het volgende:
Das wel fors ja.

Als je van muntliquid houdt dan is kringles curse van halo lekker. Smaakt echt naar pepermunt. Vind ik zelfs lekker.

Virgin vapor komt nu op smaak. Goede smaak, alleen is het ontbreken van thoathit wel apart. Niets voor mij
Ja, is idd effe wennen, zei het gisteren nog tegen Anne; bij een normale liquid inhaleer je tot je hem in je keel voelt, maar met VV's trek ik hem elke keer de beveiliging in _O- Ik mix ze meestal met een DK of smaakje van Diamond Flavours die wél een TH hebben, dat werkt ook :) Ik kwak bij de meeste sweets standaard Vanille ofzo :P

Ik heb één muntsmaakje, maar die heeft een smerig sterke hit, dat vind ik niks, net of je Vicks Vaporub zit te paffen :') Heb hem nog gemixt met een choco, maar dat vond ik ook net niks.. ligt ook aan de choco variant denk ik.. te bitter.. ga ik nog wel eens mee klooien met een kledder vanille erbij ofzo, maar ben nu effe aan de Pink Spot. Heb net toevallig een VV 100%VG aardbei met vanille gemaakt trouwens.

Smaakjes voor morgen; Perfect peach met vanille, Die aarbei met vanille en een Pink Spot Blu Spot met een beetje Jamaican. :s)

Voor degene die vroeg naar die 'modificatie' zou ik nog een vergelijkfotootje posten;

links EVOD modified, rechts een EVOD standaard.

DSC_1061_zpsgbfowpim.jpg

DSC_1058_zpsvq69kbs7.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door Sounddragon op 11-05-2014 22:48:37 ]
Sounddragonzondag 11 mei 2014 @ 22:50
Ik heb trouwens ook zo'n rocketfuel samplepack besteld; leuk voor de collectie :P
Catch22-zondag 11 mei 2014 @ 23:02
Op zichzelf zou virgin al lekker moeten zijn. Helemaal voor die prijs.

En die limiter.. Ik damp hem op mijn mech, de limiter zijn mijn longen :T
Sounddragonzondag 11 mei 2014 @ 23:25
Ik vind hem zonder toevoeging ook lekker, doe het meer voor de TH ;)
GeorgeMichaelmaandag 12 mei 2014 @ 16:45
WsMZZWSSfA06qO2tbH0_cn4mpfkp8n0lqif-oEEcRPY

Net opgehaald bij rookesigaret.nl. ben benieuwd. Ze hebben wel allemaal eenzelfde soort geur op de achtergrond :P
Sorelladinsdag 13 mei 2014 @ 12:55
quote:
14s.gif Op zondag 11 mei 2014 22:50 schreef Sounddragon het volgende:
Ik heb trouwens ook zo'n rocketfuel samplepack besteld; leuk voor de collectie :P
Ik heb ook zo,n packet besteld.
Kreatordinsdag 13 mei 2014 @ 16:06
Ik heb vrij veel last van mijn tandvlees sinds ik damp. Zou dat gerelateerd kunnen zijn met dampen of is dat toeval? Het is wel tegelijkertijd begonnen.
Catch22-dinsdag 13 mei 2014 @ 16:16
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 16:06 schreef Kreator het volgende:
Ik heb vrij veel last van mijn tandvlees sinds ik damp. Zou dat gerelateerd kunnen zijn met dampen of is dat toeval? Het is wel tegelijkertijd begonnen.
Je hoort wel eens dat mensen last krijgen van hun tandvlees als ze stoppen met roken
Sounddragondinsdag 13 mei 2014 @ 21:01
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:45 schreef GeorgeMichael het volgende:
[ afbeelding ]

Net opgehaald bij rookesigaret.nl. ben benieuwd. Ze hebben wel allemaal eenzelfde soort geur op de achtergrond :P
Ik heb ze ook binnen; erg apart spul _O-

Ik had de Cat's Meow, en die smaakt serieus naar koekies, echt grappig. Niks voor elke dag, maar kewl om te ervaren. :Y Ik heb een andere clearo gevuld met die Bee Sweet, zoete smaak, idd honingachtig, maar ook weer niet iets wat ik een blijvertje ga maken, vind hem een beetje ... mjah... raar..
Ik heb die Love Potion No.9 ook, en ook die Prospector Peach Tobacco, maar die laatste vond ik wel al heel erg naar tabaksmaak ruiken in het flesje.. ik mix zelf een tabakje normaliter, en ik doe dan een smaakje maken met 7 druppeltjes tabakssmaak op een volle clearo van 2ml ofzo, en dan istie precies goed. :P
BoxeurDesRuesdinsdag 13 mei 2014 @ 21:27
Ik heb met mijn Rocket Fuel dat mijn coils heel snel verbranden en onbruikbaar worden. Heb een Protank 2 mini en een vv batterij. Komt dit omdat de Rocket Fuel wat dikker qua structuur is?
michiel_merkdinsdag 13 mei 2014 @ 21:33
Hoelang doen jullie hier gemiddeld met een atomizer ? en hoe zijn die dingen het beste te reinigen ?
merk nu wel na 3 weken dat de atomizer aan zn eind is .maar dat is de normale levensduur toch ?
Catch22-dinsdag 13 mei 2014 @ 21:42
Michiel: ik wissel ze best vaak. Drie week is al lang :)

Boxeur; je kan die extra wick (touw) die los op je coil ligt weghalen. Dan zou t beter moeten gaan.
GeorgeMichaeldinsdag 13 mei 2014 @ 22:19
Ik vind ze maar apart die rocketfuel. Er zit geen 1 bij die ik lekker vind. Zou ze het liefst weggooien. Alleen de love potion is wel te doen
BoxeurDesRuesdinsdag 13 mei 2014 @ 22:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 22:19 schreef GeorgeMichael het volgende:
Ik vind ze maar apart die rocketfuel. Er zit geen 1 bij die ik lekker vind. Zou ze het liefst weggooien. Alleen de love potion is wel te doen
Dit heb ik dus ook, maar kan ook aan mijn coil liggen zoals Catch zegt.
Sounddragondinsdag 13 mei 2014 @ 22:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 21:33 schreef michiel_merk het volgende:
Hoelang doen jullie hier gemiddeld met een atomizer ? en hoe zijn die dingen het beste te reinigen ?
merk nu wel na 3 weken dat de atomizer aan zn eind is .maar dat is de normale levensduur toch ?
ik doe er ook zoiets mee volgens mij, heb er nu na 2 maanden in bijna al mijn clearo's al 2 verbruikt. De T2's waren eerder aan de beurt als de originele EVOD coils, ik vond de T2 ook een minder fijne clearo om te dampen to be honest. Ik heb nu vaak de EVOD clearomizers op de Spinner zitten; die zijn met de modificatie best erg goed te doen.

Zit te twijfelen om die nieuwe Kangertech Aerotank mini te gaan proberen, maar ik vind anderhalve milliliter een beetje weinig in de praktijk, dan kan ik met flesjes gaan lopen zeulen. En zo'n grote vind ik denk ik geen porem op de Spinner, daar is hij denk ik te slank voor.

Moet ik straks toch aan een dikkere batterij denk ik :+
GeorgeMichaeldinsdag 13 mei 2014 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 22:39 schreef BoxeurDesRues het volgende:

[..]

Dit heb ik dus ook, maar kan ook aan mijn coil liggen zoals Catch zegt.
Nja ik heb ook dat de rocketfuels snel verbrand smaken maar ook als ze goed zijn vind ik ze niet lekker
Amawoensdag 14 mei 2014 @ 01:42
Volgende week toch eens overwegen één te kopen. Welke is het beste aan te raden voor een beginner? Ik ben zo bang dat ik één koop die niet goed is :@ Ik heb momenteel de Kanger eVod starter set op het oog (in het roze _O_).
kanger-evod-starter-kit.jpg
Is dat wat om mee te beginnen?

[ Bericht 30% gewijzigd door Ama op 14-05-2014 01:58:42 ]
ColtZ40woensdag 14 mei 2014 @ 07:15
quote:
14s.gif Op woensdag 14 mei 2014 01:42 schreef Amarantha het volgende:
Volgende week toch eens overwegen één te kopen. Welke is het beste aan te raden voor een beginner? Ik ben zo bang dat ik één koop die niet goed is :@ Ik heb momenteel de Kanger eVod starter set op het oog (in het roze _O_).
[ afbeelding ]
Is dat wat om mee te beginnen?

De Evod is een perfecte beginner set. Ik damp al een tijdje en gebruik de evod nog steeds regelmatig.

Hier ook als single set in het roze te koop:
http://www.dampwinkel.nu/Kangertech-Evod-C-starterset
Kreatorwoensdag 14 mei 2014 @ 07:34
quote:
14s.gif Op woensdag 14 mei 2014 01:42 schreef Amarantha het volgende:
Volgende week toch eens overwegen één te kopen. Welke is het beste aan te raden voor een beginner? Ik ben zo bang dat ik één koop die niet goed is :@ Ik heb momenteel de Kanger eVod starter set op het oog (in het roze _O_).
[ afbeelding ]
Is dat wat om mee te beginnen?

Prima startersdingetje.

Als je bang bent om er 1 te kopen die niet goed is, doe hetzelfde als ik:

Koop voor 5 tientjes een Kanger ProTank Mini 2, een paar touwtjes (coils) en een batterij.
Is nét niet helemaal kant-en-klaar, maar je hebt wel iets dat gelijk lang mee kan.
Annewoensdag 14 mei 2014 @ 07:42
quote:
1s.gif Op woensdag 14 mei 2014 07:15 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]

De Evod is een perfecte beginner set. Ik damp al een tijdje en gebruik de evod nog steeds regelmatig.

Hier ook als single set in het roze te koop:
http://www.dampwinkel.nu/Kangertech-Evod-C-starterset
Ik zou juist geen single set kopen. Twee esigaretten is best ideaal juist.
ColtZ40woensdag 14 mei 2014 @ 08:03
quote:
14s.gif Op woensdag 14 mei 2014 07:42 schreef Anne het volgende:

[..]

Ik zou juist geen single set kopen. Twee esigaretten is best ideaal juist.
Is ook ideaal. Maar als je voordelig kennis wil maken met dampen. Een tweede is zo gekocht. ;)
Deshainwoensdag 14 mei 2014 @ 08:04
quote:
14s.gif Op woensdag 14 mei 2014 07:34 schreef Kreator het volgende:

[..]

Prima startersdingetje.

Als je bang bent om er 1 te kopen die niet goed is, doe hetzelfde als ik:

Koop voor 5 tientjes een Kanger ProTank Mini 2, een paar touwtjes (coils) en een batterij.
Is nét niet helemaal kant-en-klaar, maar je hebt wel iets dat gelijk lang mee kan.
Koop dan een PT mini 3, is echt een paar stappen plezieriger imo.
DrParanoidwoensdag 14 mei 2014 @ 08:07
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 08:04 schreef Deshain het volgende:

[..]

Koop dan een PT mini 3, is echt een paar stappen plezieriger imo.
Je moet maar net dual coil willen, single coil zelf bouwen in een PT2 gaat toch wat lekkerder in mijn ervaring + dual coil slurpt veel, terwijl de smaak niet zo heel veel beter word
GJonlinewoensdag 14 mei 2014 @ 08:08
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 08:04 schreef Deshain het volgende:

[..]

Koop dan een PT mini 3, is echt een paar stappen plezieriger imo.
En goedkoper in aanschaf :+
Kreatorwoensdag 14 mei 2014 @ 08:08
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 08:04 schreef Deshain het volgende:

[..]

Koop dan een PT mini 3, is echt een paar stappen plezieriger imo.
Ik wil geen dual coil. Kost je veel meer vloeistof en de coils zijn duurder en lastiger verkrijgbaar.
Sorellawoensdag 14 mei 2014 @ 08:31
quote:
14s.gif Op woensdag 14 mei 2014 01:42 schreef Amarantha het volgende:
Volgende week toch eens overwegen één te kopen. Welke is het beste aan te raden voor een beginner? Ik ben zo bang dat ik één koop die niet goed is :@ Ik heb momenteel de Kanger eVod starter set op het oog (in het roze _O_).

Ik heb deze set sinds een maand en bevalt prima, coils doen het nog steeds en geen lekkage.

Toch wil ik gaan kijken voor een ander met een zwaardere batterij, iets meer tank inhoud en batterij indicator, voor een ex zware roker als ik was is dit setje net even te weinig om de dag door te komen.
Catch22-woensdag 14 mei 2014 @ 08:35
Zoals de nieuwe spinner? Als eens vloeistof met meer nicotine geprobeerd?

Ik zit nu overigens op 6mg en dat gaat prima vooralsnog (in een taifun op een nemesis mod)
Sounddragonwoensdag 14 mei 2014 @ 09:46
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 08:31 schreef Sorella het volgende:

[..]

Ik heb deze set sinds een maand en bevalt prima, coils doen het nog steeds en geen lekkage.

Toch wil ik gaan kijken voor een ander met een zwaardere batterij, iets meer tank inhoud en batterij indicator, voor een ex zware roker als ik was is dit setje net even te weinig om de dag door te komen.
ik heb een spinner II vv batterij onder de EVOD tanks, en dat bevalt prima eigenlijk. Als je 2 clearo's bij je hebt red je het wel een dag toch? Die Spinner krijg je echt niet leeg op een dag, dat lijkt me heel sterk.
Annewoensdag 14 mei 2014 @ 10:31
quote:
1s.gif Op woensdag 14 mei 2014 08:03 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]

Is ook ideaal. Maar als je voordelig kennis wil maken met dampen. Een tweede is zo gekocht. ;)
Dat is ook waar ;).
Amawoensdag 14 mei 2014 @ 11:33
Wow bedankt voor alle reactie´s :D Volgende week maar even bestellen. Dan heb ik nog één vraagje.. Hoe doen jullie dat met smaakjes? Doen jullie smaakjes er 'puur' in of mengen jullie het met tabakssmaak?

Zag bij de reviews op de webshops dat mensen dat doen namelijk :+
DrParanoidwoensdag 14 mei 2014 @ 11:36
quote:
2s.gif Op woensdag 14 mei 2014 11:33 schreef Amarantha het volgende:
Wow bedankt voor alle reactie´s :D Volgende week maar even bestellen. Dan heb ik nog één vraagje.. Hoe doen jullie dat met smaakjes? Doen jullie smaakjes er 'puur' in of mengen jullie het met tabakssmaak?

Zag bij de reviews op de webshops dat mensen dat doen namelijk :+
Probeer en gij zult vinden - het is zo verschillend, ik mix geen smaakjes, en al helemaal niet van verschillende merken. Sommige doen het wel om idd wat fruit of vanille bij hun tabak te krijgen, of wat tabak bij hun fruit of vanille etc. Gewoon veel verschillende bestellen en denken wat lekker zou zijn (of los of met elkaar) en probeer het :) In het begin zul je veel kwijt zijn aan liquids omdat je je smaak aan het zoeken bent.

/edit: ik neem nu wel aan dat je het over kant en klare liquids hebt, en niet smaakloze of tabaks base + smaakstof zelf mengen.
Amawoensdag 14 mei 2014 @ 11:39
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 11:36 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Probeer en gij zult vinden - het is zo verschillend, ik mix geen smaakjes, en al helemaal niet van verschillende merken. Sommige doen het wel om idd wat fruit of vanille bij hun tabak te krijgen, of wat tabak bij hun fruit of vanille etc. Gewoon veel verschillende bestellen en denken wat lekker zou zijn (of los of met elkaar) en probeer het :) In het begin zul je veel kwijt zijn aan liquids omdat je je smaak aan het zoeken bent.

/edit: ik neem nu wel aan dat je het over kant en klare liquids hebt, en niet smaakloze of tabaks base + smaakstof zelf mengen.
Ik heb het over die flesjes liquid ja :D
DrParanoidwoensdag 14 mei 2014 @ 11:41
quote:
2s.gif Op woensdag 14 mei 2014 11:39 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Ik heb het over die flesjes liquid ja :D
Dan is alles boven "/edit:" etc waar het op neer komt :P
Amawoensdag 14 mei 2014 @ 11:42
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 11:41 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Dan is alles boven "/edit:" etc waar het op neer komt :P
Thanks!
Kreatorwoensdag 14 mei 2014 @ 12:04
quote:
2s.gif Op woensdag 14 mei 2014 11:33 schreef Amarantha het volgende:
Wow bedankt voor alle reactie´s :D Volgende week maar even bestellen. Dan heb ik nog één vraagje.. Hoe doen jullie dat met smaakjes? Doen jullie smaakjes er 'puur' in of mengen jullie het met tabakssmaak?

Zag bij de reviews op de webshops dat mensen dat doen namelijk :+
Koop 1 of 2 van die probeerpakketten. 6x10ml voor X euro. DAn krijg je wel een idee. Ik vind persoonlijk mango gemixt met sigarettensmaak heel erg lekker. Maar er zit nogal wat verschil tussen de merken en tussen jouw smaak en de mijne.
Amawoensdag 14 mei 2014 @ 12:09
quote:
14s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:04 schreef Kreator het volgende:

[..]

Koop 1 of 2 van die probeerpakketten. 6x10ml voor X euro. DAn krijg je wel een idee. Ik vind persoonlijk mango gemixt met sigarettensmaak heel erg lekker. Maar er zit nogal wat verschil tussen de merken en tussen jouw smaak en de mijne.
Ah dat is wel een goede tip ja. Dankjewel! Ik zal idd zo'n probeerpakketje erbij nemen
Sorellawoensdag 14 mei 2014 @ 14:23
ik heb alleen maar probeer liquids staan van het merk: zwoofs, hangsen en rocket fuel is onderweg.
Wat ik ergens gelezen heb in 1 van deze topics is dat het beter is om 2 dezelfde merken te mixen als twee verschillende.
Zelf doe ik het (nog) niet.

Nog 2 10 ml. flesjes 18 mg te gaan en dan stap ik over op de 15 (12 en 18mg gemixed )en dan de 12 mg.

Ik heb eens gekeken naar de spinner maar dan wordt mijn e-sig wel langer of breder, de kanger evod vind ik net zo,n mooi maatje.

Weet iemand toevallig een e-sig winkel in de buurt van emmen dan ga ik daar eens kijken.
Amawoensdag 14 mei 2014 @ 14:28
Goede vraag haha. Ik woon ook in Emmen
Sorellawoensdag 14 mei 2014 @ 14:32
Ik woon in den helder maar ben volgende week in de buurt van emmen dus vandaar :)
Catch22-woensdag 14 mei 2014 @ 15:07
Emmen me dorpje :P Geen idee of daar wat is. Heb van mijn moeder wel gehoord dat de lokale sigarenwinkel wat had liggen, maar dat was niet zo bijzonder.
Sorellawoensdag 14 mei 2014 @ 15:22
Hier ligt ook wel wat bij de sigarenboer. Ik weet dat e-sig 4u een winkel heeft in woudrichem maar vanuit den helder of emmen is dat nog een rot eind rijden. Ik ga ze gewoon bellen misschien hebben ze ergens anders nog iets :)
Catch22-woensdag 14 mei 2014 @ 18:10
Gewoon langs hilversum rijden :)

http://www.vapexperience.nl
Sorellawoensdag 14 mei 2014 @ 19:56
Dat is een heel andere kant op ;(
Catch22-woensdag 14 mei 2014 @ 22:14
If you will it, its no dream
Sorelladonderdag 15 mei 2014 @ 23:04
Heeft 1 van jullie de rocket fuel al binnen ?
Catch22-donderdag 15 mei 2014 @ 23:30
Mijn strix zijn gecleared :) hopelijk morgen of zaterdag binnen
Sounddragonvrijdag 16 mei 2014 @ 06:56
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 23:04 schreef Sorella het volgende:
Heeft 1 van jullie de rocket fuel al binnen ?
Allang, alle 6 al geprobeerd ook; 2 van de 6 zijn wel ok, de rest is niet mijn ding.

Iemand een adresje in de EU voor Pink Spot liquids die ze bij E-smokedeal (nog) niet hebben? Ik zie op de US site dat ze nog best veel smaakjes hebben die ik zou willen checken, maar verzenden hierheen lijkt me een kostbare zaak. Of valt dat wel mee?
Catch22-vrijdag 16 mei 2014 @ 08:44
Meestal niet meer dan 12 eu. Of onder de 22 eu blijven, of gelijk veel bestellen.
Sounddragonvrijdag 16 mei 2014 @ 09:57
12¤ is voor een pakket? En wat is 22¤ dan? Voor invoerrechten of btw of wat? Heb wel eens autoparts laten over komen voor de Lincoln en de Chevy toendertijd, maar da's lang geleden en ik keek toen altijd wel of ik moest bijbetalen of niet..
Catch22-vrijdag 16 mei 2014 @ 10:03
quote:
5s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 09:57 schreef Sounddragon het volgende:
12¤ is voor een pakket? En wat is 22¤ dan? Voor invoerrechten of btw of wat? Heb wel eens autoparts laten over komen voor de Lincoln en de Chevy toendertijd, maar da's lang geleden en ik keek toen altijd wel of ik moest bijbetalen of niet..
12 euro zijn meestal de verzendkosten. Onder de 22 euro hoef je nooit belasting te betalen, daarboven wel, als je er tussenuit wordt gepakt. Die kosten zijn 12,50 + 20% van je orderbedrag inc verzendkosten.
Catch22-vrijdag 16 mei 2014 @ 18:02
yEHEHmy.jpg
Nu smitten. Zoetzurige met een zoetige nasmaak. Lekker, vol en complex. I like
GeorgeMichaelvrijdag 16 mei 2014 @ 18:36
Aardig wat flesjes man. Wat betaal je daarvoor?
Catch22-vrijdag 16 mei 2014 @ 18:53
35 eu ofzo. 20 stuks.

Twee bestellingen. 12+1 gratis, 6+1 gratis en 25% korting :)
Sorellavrijdag 16 mei 2014 @ 22:04
Mijn liquids staan nu in chigago, dus duurt nog wel even.
De smitten is dus wel lekker ? ik heb er 2 van besteld inplaats van 1 en 1 strawberry
Amavrijdag 16 mei 2014 @ 22:12
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 06:56 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Allang, alle 6 al geprobeerd ook; 2 van de 6 zijn wel ok, de rest is niet mijn ding.

Iemand een adresje in de EU voor Pink Spot liquids die ze bij E-smokedeal (nog) niet hebben? Ik zie op de US site dat ze nog best veel smaakjes hebben die ik zou willen checken, maar verzenden hierheen lijkt me een kostbare zaak. Of valt dat wel mee?
Welke US site? *nieuwsgierig*
Annevrijdag 16 mei 2014 @ 23:11
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 22:12 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Welke US site? *nieuwsgierig*
http://www.pinkspotvapors.com
Amavrijdag 16 mei 2014 @ 23:12
quote:
Thanks !
PalmRoyalezondag 18 mei 2014 @ 17:48
IlglpaP.jpg
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, lekker. 100ml.
Catch22-zondag 18 mei 2014 @ 18:04
Dat wissel je af neem ik aan?
PalmRoyalezondag 18 mei 2014 @ 20:21
Ja, dat wissel ik af.
GeorgeMichaelzondag 18 mei 2014 @ 20:45
Hoezo dan?
Catch22-zondag 18 mei 2014 @ 20:46
Omdat 1 smaak gauw verveelt. Althans, bij mij wel. Damp nooit meer dan twee dagen hetzelfde en vaak s avonds wat anders dan overdag
GeorgeMichaelzondag 18 mei 2014 @ 20:51
Oh zo. Ja dat doe ik ook inderdaad.
Sorellamaandag 19 mei 2014 @ 09:56
Ik wissel pas als mijn 10 ml flesje leeg is.
Annemaandag 19 mei 2014 @ 12:30
Gewoon zorgen voor meer clearomizers :P.
Catch22-maandag 19 mei 2014 @ 12:52
Ik heb er eigenlijk altijd 3 liggen die ik gebruik met verschillende smaken.

Nemisis (Mech) met Taifun, eVic (VW Mod) met Protank 2 en iTaste VV met protank 2 mini.

En straks ga ik de hammer gebruiken om de trident dripper op te zetten.
G.Fawkesdinsdag 20 mei 2014 @ 10:24
Vandaag 15% korting op Good Life Vapors. Iemand zin om mee te bestellen?
GeorgeMichaeldinsdag 20 mei 2014 @ 10:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 10:24 schreef G.Fawkes het volgende:
Vandaag 15% korting op Good Life Vapors. Iemand zin om mee te bestellen?
Ah shit net gisteren een voorraadje glv besteld
G.Fawkesdinsdag 20 mei 2014 @ 10:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 10:29 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Ah shit net gisteren een voorraadje glv besteld
Ik zou ff mailen. Lijkt me heel zonde om dat te laten gaan, toch?
GeorgeMichaeldinsdag 20 mei 2014 @ 12:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 10:29 schreef G.Fawkes het volgende:

[..]

Ik zou ff mailen. Lijkt me heel zonde om dat te laten gaan, toch?
tja hij is ook al verzonden. Waar was die korting dan? Ik had gewoon in NL besteld bij vaperlounge
G.Fawkesdinsdag 20 mei 2014 @ 12:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 12:33 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

tja hij is ook al verzonden. Waar was die korting dan? Ik had gewoon in NL besteld bij vaperlounge
Op de website van goodlifevapor zelf. Vaperlounge is vrij duur, zeker als je aardig wat wil bestellen ben je al snel goedkoper in USA. Ze vragen bij Vaperlounge 7 euro verzendkosten. De verzendkosten uit amerika komen om rond de 13 a 15 dollar...
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 14:26
http://www.smokesmarter.nl/eliquids.html

10% korting met de code 10LIQUID . Ze hebben o.a. Halo en Virgin
GeorgeMichaeldinsdag 20 mei 2014 @ 14:47
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 14:26 schreef Catch22- het volgende:
http://www.smokesmarter.nl/eliquids.html

10% korting met de code 10LIQUID . Ze hebben o.a. Halo en Virgin
Thanks.

Toevallig iemand ervaring met deze?

http://www.smokesmarter.n(...)nner-v2-1650mah.html

Ik moet een nieuwe batterij hebben
Annedinsdag 20 mei 2014 @ 16:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 14:47 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Thanks.

Toevallig iemand ervaring met deze?

http://www.smokesmarter.n(...)nner-v2-1650mah.html

Ik moet een nieuwe batterij hebben
SD is er heel blij mee :Y. Wil je nog iets specifieks weten?

Edit: Ah, ik zie zelfs dat ze nu nieuwe kleurtjes hebben. Ferrari-rood :P.
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 16:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 14:47 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Thanks.

Toevallig iemand ervaring met deze?

http://www.smokesmarter.n(...)nner-v2-1650mah.html

Ik moet een nieuwe batterij hebben
Als je zo'n kleine wil is dat wel een leuke :) Als je geduld hebt, zou ik een itaste op fasttech bestellen. Of op dampertje http://www.dampertje.nl/vv3
Annedinsdag 20 mei 2014 @ 16:56
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:34 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Als je zo'n kleine wil is dat wel een leuke :) Als je geduld hebt, zou ik een itaste op fasttech bestellen. Of op dampertje http://www.dampertje.nl/vv3
Waar je naar linkt is kleiner (in afmeting) heur :6.
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 17:11
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:56 schreef Anne het volgende:

[..]

Waar je naar linkt is kleiner (in afmeting) heur :6.
Klopt, dat was een opmerking of het apparaat goed was. Dat is hij wel, voor een kleine (dus geen vamo-formaat). Ik zou zelf die itaste boven die spinner verkiezen.
rockstahdinsdag 20 mei 2014 @ 17:44
^ Waarom in hemelsnaam? Je offert de helft van je accucapaciteit op.
GeorgeMichaeldinsdag 20 mei 2014 @ 17:48
Is zo'n 1650 mah dan niet veel groter dan mijn huidige zwoofs vv 1100 mah? En die is al aardig groot :P
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 17:59
Hij is wel vrij lang ja.

Die itaste vind ik fijner aanvoelen, fijner qua formaat en makkelijker in te stellen
Annedinsdag 20 mei 2014 @ 18:04
Alsof de Spinner V2 rocket science is wat betreft voltage instellen, zelfs ik weet hoe dat ding werkt :P.
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 18:05
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 18:04 schreef Anne het volgende:
Alsof de Spinner V2 rocket science is wat betreft voltage instellen, zelfs ik weet hoe dat ding werkt :P.
Klopt. Maar je leest wat lastiger af waar hij op staat. En ik vind het fijner om op wattage in te stellen. Dan krijg je geen geeikel als je tussen ohms wisselt.
GeorgeMichaeldinsdag 20 mei 2014 @ 19:59
Waarom is deze eigenlijk zoveel duurder dan een protank mini 2/3 ?

http://www.smokesmarter.n(...)ini-clearomizer.html
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 22:29
Die is net nieuw
ColtZ40dinsdag 20 mei 2014 @ 22:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:29 schreef Catch22- het volgende:
Die is net nieuw
De protank mini 3 is ook net nieuw. De aerotank mini heeft airflow control. Maar is dat 20 euro meer waard.... :X
GeorgeMichaeldinsdag 20 mei 2014 @ 22:55
Lijkt me niet toch? En er zitten 2 tubes bij maarja...
Catch22-dinsdag 20 mei 2014 @ 23:27
Ik zou nog steeds de 2 nemen. Scheelt ook in de coils
Kreatorwoensdag 21 mei 2014 @ 10:45
Ik rook eigenlijk alleen nog maar 1 soort liquid. Statex Red van Feellife. Kent iemand dit merk? Ik vind het tot nu toe de beste die ik heb gevonden, maar merk soms wel wat kwaliteitsverschil (het ene flesje verbrandt veel sneller dan de andere).

Ik zag trouwens ook dat ze daar e-solid hebben. Soort pasta.
http://www.feellife.com/en_products03.htm
Kreatorwoensdag 21 mei 2014 @ 10:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 23:27 schreef Catch22- het volgende:
Ik zou nog steeds de 2 nemen. Scheelt ook in de coils
En werkt perfect. Nog niet 1 seconde spijt gehad van die aankoop. Wát een verschil met die goedkope rommel die ik eerst had. Niet normaal... Ik gebruik nu eigenlijk ook alleen maar een Spinner 1600mah bij dit ding op 3.6v en dat is sterk genoeg. Doe ongeveer een week met een coil.
Catch22-woensdag 21 mei 2014 @ 10:47
quote:
14s.gif Op woensdag 21 mei 2014 10:46 schreef Kreator het volgende:

[..]

En werkt perfect. Nog niet 1 seconde spijt gehad van die aankoop. Wát een verschil met die goedkope rommel die ik eerst had. Niet normaal... Ik gebruik nu eigenlijk ook alleen maar een Spinner 1600mah bij dit ding op 3.6v en dat is sterk genoeg. Doe ongeveer een week met een coil.
Als je wat katoen of silica haalt kan je ze zelf heel makkelijker rewicken. Dat is echt schijtsimpel en dan kan je er nog veel langer mee doen.
Kreatorwoensdag 21 mei 2014 @ 10:59
quote:
11s.gif Op woensdag 21 mei 2014 10:47 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Als je wat katoen of silica haalt kan je ze zelf heel makkelijker rewicken. Dat is echt schijtsimpel en dan kan je er nog veel langer mee doen.
Ze kosten 6 euro voor 5 stuks. Da's 1.20 euro per week. Geen zin om te knoeien met nicotine voor die paar rotcenten. :).
Kan meer besparen door liquids goedkoper te halen (haal ze in de winkel voor 5 terwijl ze op de site voor 4 euro staan.
En dan nog, het kost me nu 7,50 per week, inclusief coil. Dat is niks vergeleken met gewoon roken.
Catch22-woensdag 21 mei 2014 @ 11:01
Oke :) Zelf weten. Ik vind het wel handig. Daarbij dampt hij nog beter ook op katoen.

http://goedkooproken.net/hana-modz-dna-30-clone.html

heb net deze besteld... Ben benieuwd :) Veel meer power ga je niet snel krijgen of nodig hebben

[ Bericht 49% gewijzigd door Catch22- op 21-05-2014 11:55:13 ]
Catch22-donderdag 22 mei 2014 @ 12:40
Heb nog wat besteld, vond het best swag

http://focalecig.com/Prod(...)lat-end-18650--12012

sku_12012_1.jpg

:')
Annedonderdag 22 mei 2014 @ 12:56
Ik moest lachen.
Annedonderdag 22 mei 2014 @ 12:57
Krijg je er ook een strijkstokkie bij :P ?
GeorgeMichaeldonderdag 22 mei 2014 @ 13:33
Haha wat een geweldig ding
GeorgeMichaeldonderdag 22 mei 2014 @ 17:15
Zit nu op de Spinner 2 met een protank mini 3. Beste dampervaring tot nu toe O+
Catch22-donderdag 22 mei 2014 @ 17:17
Mooi :) Goede gear doet een hoop.
Catch22-donderdag 22 mei 2014 @ 19:06
Heb een erl onderweg. Wou t toch meemaken :)
GeorgeMichaeldonderdag 22 mei 2014 @ 19:47
Wat is dat?
Catch22-donderdag 22 mei 2014 @ 20:27
Een, helaas vrij prijzige, rebuildable atomizer

https://www.erlkoenigin.com/en/the_erlkoenigin

Maar het is wel de allerbeste. Alle zwaktes van anderen zijn verholpen en de goede dingen samengevoegd. Veel smaak, makkelijk vullen en coilen.


EK-KT-mit-DT.jpg
merinodonderdag 22 mei 2014 @ 21:30
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 17:15 schreef GeorgeMichael het volgende:
Zit nu op de Spinner 2 met een protank mini 3. Beste dampervaring tot nu toe O+
Na een terugval op analogen nu ook dezelfde combi. Vooral de protank mini 3 vind ik erg fijn en stuk beter dan de mini 2.

Benieuwd of de Aerotank Mini daar nog meer aan toevoegd. Al vind ik die ook wel wat prijzig nog.

Blijf het verder wel nog lastig vinden goede smaakjes te vinden. Al zoveel geprobeerd (Dekang, Liqua, Zwoofs, Koko black, Halo, Rocket Fuel) en nog steeds niet echt wat gevonden wat ik helemaal geweldig vind. Merk dat ik liever wat hoger % VG heb dan PG (wat te droog/heftig aan komt op de keel) maar VG is ook wel stuk zoeter in smaak wat ik juist liever niet heb.
Annedonderdag 22 mei 2014 @ 21:54
100 % VG smaakjes kopen en die mixen met een PG/VG smaak.

Of Pink Spot eens proberen, die zijn 40 % PG en 60 % VG.
merinodonderdag 22 mei 2014 @ 22:14
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:54 schreef Anne het volgende:
100 % VG smaakjes kopen en die mixen met een PG/VG smaak.

Of Pink Spot eens proberen, die zijn 40 % PG en 60 % VG.
Dat lost nog steeds niet mijn probleem op. Koko Black is 50/50 maar kwa smaak vind ik momenteel Rocket Fuels lekkerder (al wel allemaal vrij zoet kwa smaak) die 70/30 zijn.

Moet nog maar keer 100% VG proberen en kijken wat ik daarvan vind.

Vind sowieso dat meer nederlandse webshops amerikaanse smaken moeten importeren. Er is daar zoveel kwalitatieve keuze terwijl hier alle webshops hun eigen matige merkje aanbieden.
Annedonderdag 22 mei 2014 @ 22:24
Pink Spot is Amerikaans. Maar als die verhouding het niet voor je is, houdt het sowieso op :Y.
Catch22-donderdag 22 mei 2014 @ 22:35
100% vg zou ik niet aanraden. Dan heb je echt geen gevoel meer in je keel. Al lager nicotinegehalte geprobeerd?
GeorgeMichaeldonderdag 22 mei 2014 @ 22:37
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:27 schreef Catch22- het volgende:
Een, helaas vrij prijzige, rebuildable atomizer

https://www.erlkoenigin.com/en/the_erlkoenigin

Maar het is wel de allerbeste. Alle zwaktes van anderen zijn verholpen en de goede dingen samengevoegd. Veel smaak, makkelijk vullen en coilen.


[ afbeelding ]
haha best prijzig ding inderdaad. Ben benieuwd hoe ie bevalt
Zelusvrijdag 23 mei 2014 @ 00:26
Het begin van het einde is begonnen in Nederland:

(Bron www.dampforum.nu)

klik

Heb net net even 4 flesjes van 30ml gekocht, hopelijk zijn deze nog op voorraad.
GeorgeMichaelvrijdag 23 mei 2014 @ 09:48
Mijn spinner 2 heeft na een nacht opladen nog steeds een blauw lampje. Hij leek wel goed op te laden. Iemand ervaring mee?
Andyyvrijdag 23 mei 2014 @ 11:59
Niemand die aan wiet dampen doet?
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 12:21
Vraag me af of dat echt wil. Dat je hem warm genoeg krijgt
GeorgeMichaelvrijdag 23 mei 2014 @ 13:29
Ik heb wel eens wiet olie erbij in gedaan. Proefde wel duidelijk de wiet smaak maar vond het een stuk ranzige dan een joint. De vloeistof werd ook helemaal troebel en er kwamen vlokken in. Werd er niet stoned van trouwens :P
PalmRoyalevrijdag 23 mei 2014 @ 18:23
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:27 schreef Catch22- het volgende:
Een, helaas vrij prijzige, rebuildable atomizer

https://www.erlkoenigin.com/en/the_erlkoenigin

Maar het is wel de allerbeste. Alle zwaktes van anderen zijn verholpen en de goede dingen samengevoegd. Veel smaak, makkelijk vullen en coilen.


[ afbeelding ]
Mijn broer had de Erlkonigin een tijdje geleden voor me meegenomen uit Duitsland maar ik gebruik 'm niet meer. De Kayfun geeft een betere smaak (maar dat is subjectief natuurlijk), is makkelijker op te bouwen en ik heb echt nooit een dryhit. Het enige voordeel van de Erlkonigin is dat die makkelijker te vullen is.
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 19:01
Had je hem wel goed gebouwd? Zijn veel beter moeten smaken
PalmRoyalevrijdag 23 mei 2014 @ 19:59
Voor jou smaakt ie misschien beter maar voor mij niet. En ja, ik heb 'm goed opgebouwd. Ik vind de smaak gewoon veel te sterk wat komt door de kleine verdampingskamer. De Kayfun is wat "vriendelijker" van smaak. Dat ik toch steeds weer naar de Kayfun grijp zegt genoeg lijkt mij. De Erlkonigin is een zeer goed gebouwde RBA maar voor mij is het ook niet meer dan dat.
Negakinuvrijdag 23 mei 2014 @ 21:46
Quasar RDA is binnen! Door de kleine kamer heeft deze de beste smaak van al mijn drippers tot nu toe. Nadeel is dat de deck redelijk klein is, waardoor hij niet veel katoen, dus niet veel liquid, aankan. Minder praktisch dan mijn Gaia RDA maar de smaak en airflow control maken veel goed. Hij is tevens lekker compact! Qua layout en functionaliteit lijkt hij een beetje op mijn EHPRO Valkyrie, alleen lekt hij een stuk minder. :p

26awg dual coil @0.4ohm werd zo warm dat ik een extra lange drip tip moest gebruiken om mijn gehemelte er niet aan te verbranden. :D

ft3.jpg
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 22:01
Waarom doe je dan niet meer weerstand?
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 19:59 schreef PalmRoyale het volgende:
Voor jou smaakt ie misschien beter maar voor mij niet. En ja, ik heb 'm goed opgebouwd. Ik vind de smaak gewoon veel te sterk wat komt door de kleine verdampingskamer. De Kayfun is wat "vriendelijker" van smaak. Dat ik toch steeds weer naar de Kayfun grijp zegt genoeg lijkt mij. De Erlkonigin is een zeer goed gebouwde RBA maar voor mij is het ook niet meer dan dat.
hmm oke. Nou, ik ga t meemaken. Waar had je hem op?
Negakinuvrijdag 23 mei 2014 @ 22:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:01 schreef Catch22- het volgende:
Waarom doe je dan niet meer weerstand?
Meer weerstand?? Wat heb je nou aan een dripper als de Quasar als je er geen enorme wolken mee kan dampen? ;) Dit is juist een mooi compromis. Ik vind die drip tip trouwens ook gewoon geniaal.
PalmRoyalevrijdag 23 mei 2014 @ 22:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:01 schreef Catch22- het volgende:
Waarom doe je dan niet meer weerstand?

[..]

hmm oke. Nou, ik ga t meemaken. Waar had je hem op?
In de Kayfun en de Erlkonigin een 1.6 ohm microcoil en beide gedampt op 3.8 volt dan vind ik de Kayfun gewoon beter smaken. Klaar, punt uit. Dat is mijn mening, deal with it. Leuk hoor dat jij de Erlkonigin super vind maar ga nou niet de fanboy uithangen over een RBA.
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 22:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:13 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

In de Kayfun en de Erlkonigin een 1.6 ohm microcoil en beide gedampt op 3.8 volt dan vind ik de Kayfun gewoon beter smaken. Klaar, punt uit. Dat is mijn mening, deal with it. Leuk hoor dat jij de Erlkonigin super vind maar ga nou niet de fanboy uithangen over een RBA.
Doe rustig man, heb je zand in je kutje ofzo? Ik vraag alleen wat je er in had. Ik hang toch nergens de fanboy uit.
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:06 schreef Negakinu het volgende:

[..]

Meer weerstand?? Wat heb je nou aan een dripper als de Quasar als je er geen enorme wolken mee kan dampen? ;) Dit is juist een mooi compromis. Ik vind die drip tip trouwens ook gewoon geniaal.
ik zou t niet handig vinden, zo'n driptip. Maar wat heb je aan zon build als je hem niet lekker kan vapen?
GeorgeMichaelvrijdag 23 mei 2014 @ 22:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:13 schreef PalmRoyale het volgende:

[..]

In de Kayfun en de Erlkonigin een 1.6 ohm microcoil en beide gedampt op 3.8 volt dan vind ik de Kayfun gewoon beter smaken. Klaar, punt uit. Dat is mijn mening, deal with it. Leuk hoor dat jij de Erlkonigin super vind maar ga nou niet de fanboy uithangen over een RBA.
:{
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 22:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:20 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

:{
Het ligt niet aan mij dus
Negakinuvrijdag 23 mei 2014 @ 22:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:15 schreef Catch22- het volgende:

ik zou t niet handig vinden, zo'n driptip. Maar wat heb je aan zon build als je hem niet lekker kan vapen?
Met die drip tip kan ik hem juist wel lekker vapen. :) Het is trouwens heel normaal om op subohm builds een delrin drip tip of exta lange te gebruiken. Die builds worden gewoon veel heter. Ik heb ook korte delrin tips dus die zou ik er natuurlijk ook op kunnen zetten. Ik vind die lange gewoon heel comfortabel.
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 22:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:26 schreef Negakinu het volgende:

[..]

Met die drip tip kan ik hem juist wel lekker vapen. :) Het is trouwens heel normaal om op subohm builds een delrin drip tip of exta lange te gebruiken. Die builds worden gewoon veel heter. Ik heb ook korte delrin tips dus die zou ik er natuurlijk ook op kunnen zetten. Ik vind die lange gewoon heel comfortabel.
Oke, cool. Heb het nog nooit gezien. Zou zelf eerder dan een wat minder hete build maken denk ik. Binnenkort krijg ik een trident dripper binnen, kan ik eindelijk een dualcoildripper testen. Zal op de hana clone wel lekker gaan denk ik.
Negakinuvrijdag 23 mei 2014 @ 22:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:29 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Oke, cool. Heb het nog nooit gezien. Zou zelf eerder dan een wat minder hete build maken denk ik. Binnenkort krijg ik een trident dripper binnen, kan ik eindelijk een dualcoildripper testen. Zal op de hana clone wel lekker gaan denk ik.
Die Hana Clone van Cloupor? Of die van Fasttech? Ik lees behoorlijk gemengde reacties. Meest voorkomende klacht is de enorme volt drop. Als je op 20watt dampt gaat ie in de praktijk niet harder dan 16 bijvoorbeeld en 16watt is maar 1watt meer dan een Vamo... Welke heb jij besteld?
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 22:42
Die cloupor. Heb die dna30 ook nog niet gezien op ft.

Negakinuvrijdag 23 mei 2014 @ 22:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:42 schreef Catch22- het volgende:
Die cloupor. Heb die dna30 ook nog niet gezien op ft.

Cool! Ben benieuwd naar je ervaringen. Als dat ding echt zo goed presteert importeer ik er ook een. :)
Catch22-vrijdag 23 mei 2014 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:46 schreef Negakinu het volgende:

[..]

Cool! Ben benieuwd naar je ervaringen. Als dat ding echt zo goed presteert importeer ik er ook een. :)
Nu 80 euro op goedkoperroken. Moet je ff iets op social media delen, krijg je 5% korting

http://goedkooproken.net/hana-modz-dna-30-clone.html

Nl review van het preproductie model dat goedkooproken verkoopt

HexHunterzaterdag 24 mei 2014 @ 07:46
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 11:59 schreef Andyy het volgende:
Niemand die aan wiet dampen doet?
Dat gaat niet werken met een e-cig. Heb je een aparte soort vaporizer voor nodig.

Wat je wel kan doen is wat BHO (butaanhasjolie) smeren op het katoen/silica van je coil en dat zou wel aardig goed moeten werken voor de rest van de dag heb ik vernomen van reddit.
De olie zelf mixed niet goed met e liquid.
Sorellazaterdag 24 mei 2014 @ 18:09
Ik heb de rocketfuel binnen gekregen maar de smitten smaak gaat me nu al tegenstaan (na een halve clearo), het is vettig, en boterachtig van smaak.

Iemand nog interesse in 1 vol flesje smitten en 1 waar nog geen 1.6 ml uit is ?

[ Bericht 23% gewijzigd door Sorella op 24-05-2014 19:17:27 ]
Onorgineelzaterdag 24 mei 2014 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:09 schreef Sorella het volgende:
Ik heb de rocketfuel binnen gekregen maar de smitten smaak gaat me nu al tegenstaan (na een halve clearo), het is vettig, en boterachtig van smaak.

Iemand nog interesse in 1 vol flesje smitten en 1 waar nog geen 1.6 ml uit is ?
Ik wel, vind rocketfueltjes doorgaans best lekker

ps, wat is smitten eigenlijk? :o
Sorellazaterdag 24 mei 2014 @ 22:15
dubbel
Sorellazaterdag 24 mei 2014 @ 22:15
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:04 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Ik wel, vind rocketfueltjes doorgaans best lekker

ps, wat is smitten eigenlijk? :o
Fall for this creamy concoction of white chocolate, strawberry, and a touch of lemon. de lemon en aardbei proef ik eigenlijk niet, ik vind de creme te overheersend.
pm of dm me maar even voor je adres als je ze wilt (zonde om weg te gooien)
Onorgineelzaterdag 24 mei 2014 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:15 schreef Sorella het volgende:

[..]

Fall for this creamy concoction of white chocolate, strawberry, and a touch of lemon. de lemon en aardbei proef ik eigenlijk niet, ik vind de creme te overheersend.
pm of dm me maar even voor je adres als je ze wilt (zonde om weg te gooien)
Dm binnen :)
Sorellazaterdag 24 mei 2014 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:26 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Dm binnen :)
En gelezen, zouden kerstzegels nog kunnen :)
Onorgineelzaterdag 24 mei 2014 @ 22:31
Ben nu trouwens een Flavourtec American Stars Peach liquid aan het dampen, en wat een vieze weeïge smaak zeg :')
ShevaJBzaterdag 24 mei 2014 @ 22:44
Ik heb naar aanleiding van de review op de frontpage de Kangertech Evod 2 gekocht en hij bevalt uitstekend, ik heb geen sigaret meer aangeraakt sindsdien. Hier in Enschede zit ook zo'n e-liquid store. Heb er nog niet gekeken. Halen jullie in zulk soort winkels de liquids of gewoon via internet?
Onorgineelzaterdag 24 mei 2014 @ 22:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:44 schreef ShevaJB het volgende:
Ik heb naar aanleiding van de review op de frontpage de Kangertech Evod 2 gekocht en hij bevalt uitstekend, ik heb geen sigaret meer aangeraakt sindsdien. Hier in Enschede zit ook zo'n e-liquid store. Heb er nog niet gekeken. Halen jullie in zulk soort winkels de liquids of gewoon via internet?
Eigenlijk altijd via internet, voordeel van in een winkel kopen is wel dat je het in de meeste gevallen allemaal vantevoren kunt proberen
ShevaJBzaterdag 24 mei 2014 @ 22:49
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:48 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Eigenlijk altijd via internet, voordeel van in een winkel kopen is wel dat je het in de meeste gevallen allemaal vantevoren kunt proberen
Zie je dat ook terug in de prijzen?
Sorellazaterdag 24 mei 2014 @ 22:49
Via internet, goedkoper en meer variatie.
Onorgineelzaterdag 24 mei 2014 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:49 schreef ShevaJB het volgende:

[..]

Zie je dat ook terug in de prijzen?
Daar heb ik geen idee van, heb het zelf nooit in een winkel gehaald, maar weet wel dat dat in de meeste winkels kan, via internet is er dan wel weer veel meer keus natuurlijk, maar heb al vaker smaken gehad die helemaal niet bevallen en da's natuurlijk zonde van 't geld
ShevaJBzaterdag 24 mei 2014 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:52 schreef Onorgineel het volgende:

[..]

Daar heb ik geen idee van, heb het zelf nooit in een winkel gehaald, maar weet wel dat dat in de meeste winkels kan, via internet is er dan wel weer veel meer keus natuurlijk, maar heb al vaker smaken gehad die helemaal niet bevallen en da's natuurlijk zonde van 't geld
Duidelijk, ik ga binnenkort wel even kijken.
Andyyzondag 25 mei 2014 @ 13:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 07:46 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat gaat niet werken met een e-cig. Heb je een aparte soort vaporizer voor nodig.

Wat je wel kan doen is wat BHO (butaanhasjolie) smeren op het katoen/silica van je coil en dat zou wel aardig goed moeten werken voor de rest van de dag heb ik vernomen van reddit.
De olie zelf mixed niet goed met e liquid.
Jawel hoor, ik doe het zelf al. Heb wel een aparte pen gekocht die daarvoor geschikt zou zijn, maar het is gewoon een screen van glas of zo'n pipescreen dat ervoor zit en voorkomt dat het direct op het element zou komen te zitten en verbrand daardoor. Werkt prima en geen rook te bekennen :Y
GeorgeMichaelzondag 25 mei 2014 @ 18:28
Mijn zwoofz vv is sinds ik op de dual Coil damp al leeg binnen een half uur. Vanaf een volle lading. Staat dit met elkaar in verband?
Catch22-zondag 25 mei 2014 @ 18:31
Das wel heel snel. Op hoeveel vermogen stuur je hem aan?
GeorgeMichaelzondag 25 mei 2014 @ 18:34
4 tot 4.8. Op 2 ohm dual coil
Catch22-zondag 25 mei 2014 @ 18:40
Dat is op zich wel meer dan met single, maar een half uur is wel erg snel lijkt me.

Deze week komen de erlkoniging, nanokit voor de kfl/nemi, trident en caravela mod binnen. Verwacht de hana clone volgende week. Lekker prutsen dus

[ Bericht 48% gewijzigd door Catch22- op 25-05-2014 19:31:58 ]
Sorellazondag 25 mei 2014 @ 20:06
Ligt het aan mij of zijn de rocketfeul liduids vetter als andere merken ?
Ik heb zwoofs en hangsen maar die smaken niet zo vettig als rocket.
Komt het door de 40% vg ?
Catch22-zondag 25 mei 2014 @ 20:40
Herken het wel. Geen idee hoe t komt
Sorellazondag 25 mei 2014 @ 21:48
De smitten gaan in ieder geval naar onorigineel, de rest bewaar ik wel als ik helemaal wil stoppen :)
Annemaandag 26 mei 2014 @ 09:14
De meeste hadden het al gezien, maar voor wie de review van FOK! nog niet had gezien:

E-sigaret: Kangertech EVOD 2
Catch22-maandag 26 mei 2014 @ 09:37
quote:
14s.gif Op maandag 26 mei 2014 09:14 schreef Anne het volgende:
De meeste hadden het al gezien, maar voor wie de review van FOK! nog niet had gezien:

E-sigaret: Kangertech EVOD 2
Waarom wordt dit topic niet in de review genoemd? Lijkt me wel handig voor beginners :)
GeorgeMichaelmaandag 26 mei 2014 @ 14:18
Welke zouden jullie aanraden voor mijn collega. Een evod 1 starterset of een evod 2 starterset?
Catch22-maandag 26 mei 2014 @ 14:29
2, Waarom zou je nog de 1 nemen?
GeorgeMichaelmaandag 26 mei 2014 @ 15:03
Ik dacht misschien door de dual Coil icm. een standaard batterij
Catch22-maandag 26 mei 2014 @ 19:44
Evod 1 is single bottom?
Onorgineelmaandag 26 mei 2014 @ 19:58
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 21:48 schreef Sorella het volgende:
De smitten gaan in ieder geval naar onorigineel, de rest bewaar ik wel als ik helemaal wil stoppen :)
Waarvoor nog dank ^O^
GeorgeMichaelmaandag 26 mei 2014 @ 20:42
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 19:44 schreef Catch22- het volgende:
Evod 1 is single bottom?
Jep
Catch22-maandag 26 mei 2014 @ 20:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 20:42 schreef GeorgeMichael het volgende:

[..]

Jep
Dan maakt t elkaar niet zoveel. De 1 is dan misschien wel handiger.

Ik heb de erl binnen. Wat een heerlijk ding. Supermooi gebouwd en echt een hele goede smaak!
GeorgeMichaelmaandag 26 mei 2014 @ 21:13
Ah mooi dat ie bevalt. Zijn daar ook gewoon Coil S voor? Jij zal ze wel zelf maken zeker?
Catch22-maandag 26 mei 2014 @ 21:17
Voor de erl? Die moet je zelf maken.

Is echt niet zo moeilijk hoor. Een avondje oefenen en je maakt zo iets acceptabels. En ik ben echt niet heel handig ofzo.
Sounddragondinsdag 27 mei 2014 @ 09:19
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 15:03 schreef GeorgeMichael het volgende:
Ik dacht misschien door de dual Coil icm. een standaard batterij
lees de review, ik heb hem niet voor niks gemaakt :P
Sounddragondinsdag 27 mei 2014 @ 09:20
quote:
11s.gif Op maandag 26 mei 2014 09:37 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Waarom wordt dit topic niet in de review genoemd? Lijkt me wel handig voor beginners :)
had idd gekund, niet aan gedacht, sowwy :@
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 09:38
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 09:20 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

had idd gekund, niet aan gedacht, sowwy :@
Ja maakt mij niet uit hoor, maar het lijkt mij wel handig als je wat meer volk hier wil :)
Annedinsdag 27 mei 2014 @ 09:47
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 09:38 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ja maakt mij niet uit hoor, maar het lijkt mij wel handig als je wat meer volk hier wil :)
Je kunt er nog even naar linken in een reactie :P.
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 09:56
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 09:47 schreef Anne het volgende:

[..]

Je kunt er nog even naar linken in een reactie :P.
Ik ben geen Chief PR Officer.. :P
Fettdinsdag 27 mei 2014 @ 11:45
25-05-2014 Arrived at overseas (Country code: NL)

Ik wacht op mn nemesis mod met kayfun lite van Fasttech :D. Begon m'n ego twist met protank een beetje zat te worden.
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 12:07
Heb je ook al kanthal en katoen?
Fettdinsdag 27 mei 2014 @ 12:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 12:07 schreef Catch22- het volgende:
Heb je ook al kanthal en katoen?
Nee, moet ik nog even bestellen. 18650 batterij is wel al onderweg.
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 12:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 12:18 schreef Fett het volgende:

[..]

Nee, moet ik nog even bestellen. 18650 batterij is wel al onderweg.
Dampertje.nl

Welke batterij heb je waar besteld?
Fettdinsdag 27 mei 2014 @ 12:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 12:22 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Dampertje.nl

Welke batterij heb je waar besteld?
2100mah orange torchy, van een verkoper op het uk vapers forum :).
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 12:38
Ah mooi :) Ik ga even wat VCT5 scoren voor mijn Hana en Mech's, net even wat meer mAh's.
Fettdinsdag 27 mei 2014 @ 12:44
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 12:38 schreef Catch22- het volgende:
Ah mooi :) Ik ga even wat VCT5 scoren voor mijn Hana en Mech's, net even wat meer mAh's.
Torchy verkoopt op het uk vapers forum veel verschillende en goede baterijen :) test resultaten staat er ook bij!
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 12:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 12:44 schreef Fett het volgende:

[..]

Torchy verkoopt op het uk vapers forum veel verschillende en goede baterijen :) test resultaten staat er ook bij!
zijn dat niet gerebrande Sony VCT4 batterijen? Hebben dezelfde specs. Ergo; ze zijn goed.
Fettdinsdag 27 mei 2014 @ 13:31
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 12:52 schreef Catch22- het volgende:

[..]

zijn dat niet gerebrande Sony VCT4 batterijen? Hebben dezelfde specs. Ergo; ze zijn goed.
http://www.torchythebatte(...)teries-chargers.html

:) hij heeft een apart verkooptopic op het ukvapers forum. (kan nu even geen link sturen site doet het niet :') )
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 15:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 13:31 schreef Fett het volgende:

[..]

http://www.torchythebatte(...)teries-chargers.html

:) hij heeft een apart verkooptopic op het ukvapers forum. (kan nu even geen link sturen site doet het niet :') )
Nice.

http://www.vaperlounge.nl/collections/pre-order

Vaperlounge doet ook preorder van goodlife voor grotere hoeveelheden :) 21.75 voor 50ml bijvoorbeeld.

full.jpg

Hij is er :) Bazig apparaat. Weer een nieuwe dimensie in het vapen. Vanavond even de erl er op met een goede 1.5ohm build (kan wat hoger in de weerstand dan bij een mech)
Fettdinsdag 27 mei 2014 @ 15:16
Btw, waar meten jullie je coils mee door? Met een multimeter of zo'n speciaal kastje?
Catch22-dinsdag 27 mei 2014 @ 15:21
Ik heb zo'n kastje gekocht op focalecig