abonnement Unibet Coolblue
pi_141363226
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 23:27 schreef Isegrim het volgende:
Het stoeremannenschort zat in de was. :P
:D
  zaterdag 21 juni 2014 @ 10:47:23 #102
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_141364675
Ik had voor afgelopen kerstmis voor zo'n cadeaudobbelspel met m'n schoonfamilie het volgende schort gekocht:

.

Uiteindelijk had m'n vriend hem gewonnen *O* Ik moet elke keer weer lachen als ik thuiskom en hij in dat schort staat te koken :D
  zaterdag 21 juni 2014 @ 16:37:09 #103
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141373099






(Brood op de foto is voor het diner; witbrood van 4,5kg :D )

Wat een geweldige dag. *O* Twee uur voor tijd al het brood weg. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 21 juni 2014 @ 16:41:53 #104
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141373268
Wow wat tof!
En gezellig met Wild Vleesch op de foto zie ik :D

Ik was vandaag op de Midden Delfland dag, was ook super leuk. Anders was ik daarheen gekomen. Ziet er leuk uit!
En goed weer ook *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141373302
*O*

Geweldig. Wat fijn dat het leuk was, en ook nog eens alles verkocht!
pi_141373483
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 16:37 schreef Isegrim het volgende:

Wat een geweldige dag. *O* Twee uur voor tijd al het brood weg. :D
^O^
  zaterdag 21 juni 2014 @ 16:50:46 #107
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141373534
Wild Vleesch had ribs gemaakt voor ons als lunch; goddelijk. :9

Die bakkerij, die komt er wel! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 21 juni 2014 @ 20:09:28 #108
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_141380850
Tof Isegrim! :D

Sinds een tijdje bak ik brood met verschillende broodmixen in m'n broodbakmachine, maar ik loop tegen een paar dingen aan:
- Hoe kan ik voorkomen dat de sneetjes brood aan elkaar vriezen in de vriezer? Misschien nog verder af laten koelen voordat ik het brood invries?
- Hoe kom ik aan goede broodzakken?
- Ik ben het soms een beetje zat dat er zulke grote gaten in het brood zitten door de kneedarmen van de broodbakmachine. Ik zou dus ook graag eens brood willen bakken in de oven. Ik heb een broodvorm. Het lijkt me wel fijn om de deegfunctie van de broodbakmachine te gebruiken. Hoe pak ik dit aan?
-Ik zou ook graag eens (het liefst volkoren)brood helemaal zelf willen bakken. Hopelijk kan ik de ingrediënten goedkoop kopen bij de molen hier in de buurt. Iemand een goed recept voor deze broodbaknoob?
pi_141387046
Ik kan je alleen maar helpen met de deegfunctie. Ik laat de machine gewoon deeg maken (doe alles in de juiste volgorde in de machine en dan de deegfunctie) vervolgens in een broodvorm en ik kijk op internet even na hoe lang het in de oven moet op welke temperatuur als je het deeg handmatig gemaakt zou hebbe.

Wat ik ook regelmatig maak met de deegfunctie is een "borrelbrood". Hiervoor gebruik ik witbroodmix, en doe daar geperste knoflook, stukjes zongedroogde tomaat en diverse kruiden in. En ipv boter, olie van de tomaatjes. Hiervan deeg maken en als het klaar is op een ovenplaat uitspreiden en nog wat rozemarijn, grof zeezout en olijfolie erover en dat bakken als foccacia (temp en tijd). Heerlijk om te dippen in lekkere olijfolie.

Oh ja, en de plakjes brood vries ik per stuk in.
We have far more in common than that which devides us..
pi_141394310
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 20:09 schreef morgane het volgende:
Tof Isegrim! :D

Sinds een tijdje bak ik brood met verschillende broodmixen in m'n broodbakmachine, maar ik loop tegen een paar dingen aan:
- Hoe kan ik voorkomen dat de sneetjes brood aan elkaar vriezen in de vriezer? Misschien nog verder af laten koelen voordat ik het brood invries?
- Hoe kom ik aan goede broodzakken?
- Ik ben het soms een beetje zat dat er zulke grote gaten in het brood zitten door de kneedarmen van de broodbakmachine. Ik zou dus ook graag eens brood willen bakken in de oven. Ik heb een broodvorm. Het lijkt me wel fijn om de deegfunctie van de broodbakmachine te gebruiken. Hoe pak ik dit aan?
-Ik zou ook graag eens (het liefst volkoren)brood helemaal zelf willen bakken. Hopelijk kan ik de ingrediënten goedkoop kopen bij de molen hier in de buurt. Iemand een goed recept voor deze broodbaknoob?
Aan het uiteinde van je schouders zitten ook twee deegfuncties :Y
pi_141394348
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 16:42 schreef Bleie het volgende:
*O*

Geweldig. Wat fijn dat het leuk was, en ook nog eens alles verkocht!
Was erg gaaf ja, aan de ene kant jammer dat je veel mensen nee moet verkopen, aan de andere kant mooi dat het zo rap gaat.
pi_141400749
Ik had gisteren voor een barbecue met vrienden ook een zuurdesem gebakken, en zowaar weer eens een foto gemaakt van de binnenkant. Viel enorm in de smaak!

  maandag 23 juni 2014 @ 08:21:27 #113
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_141440071
quote:
2s.gif Op zondag 22 juni 2014 00:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Aan het uiteinde van je schouders zitten ook twee deegfuncties :Y
:D
pi_141440350
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 08:21 schreef morgane het volgende:

[..]

:D
Ik begin altijd kort met de mixer, een minuut of drie tot alles gemengd is. Hand bloem er over, en dan met de hand verder kneden.
  maandag 23 juni 2014 @ 12:21:55 #115
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141445375
Scheelt aardige plak vingers idd. Nouja als je het goed doet zijn je handen vrij schoon. Ik kan soms helaas niet kneden vanwege allergie aan mijn handen (soms). En dan doet alles pijn dus moet ik wel de mixer gebruiken. Of een no-knead brood :p .
  maandag 23 juni 2014 @ 12:58:28 #116
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141446369
Latex handschoenen een optie eventueel?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_141447207
Ik haat met de hand kneden, doe alles met de mixer.
  maandag 23 juni 2014 @ 23:50:09 #118
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141474973
Aan de handen kan ik er iig niet goed tegen...
Begint heel erg te zweten en soort van branden.

Maar geen probleem hoor 9/10 keer met de hand. Het komt een paar dagen per maand hooguit voor. Vooral afhankelijk van weer.

Welk brood zouden jullie maken met een 25% volkoren 1050 spelt?
Ander meel type 450. Vorige keer 1:1 geprobeerd maar een iets te zwaar brood. Werd sowieso houtskool want de oven ging richting de 300°C. :( . was van boven en binnen heel mooi. Maar van onder ge bbqeud
pi_141475508
Ik kneed nooit, ben lui en fan van no-knead bread. :) Heb nu een half mais/half wit no kneadbrood staan rijzen.
mag het weten
pi_141573683
Moet ook maar weer eens aan de slag. Tijd geleden dat ik heb gebakken. Ik mis Maximus :( :'(
Ja doei.
pi_141574244
Ik mis Maximus ook :(

Gebruiken jullie een KA voor het kneden van brooddeeg? Ik ben sinds kort in het bezit van een Kitchenaid maar ik ben een beetje teleurgesteld in de manier waarop het brood gekneed wordt. Vaak moet ik het met de hand nog nadoen want het deeg rolt zich alleen maar rondom de haak en de gluten lijken niet goed te worden opgebouwd. Zelfs na een kwartier kan ik er nauwelijks een vliesje van trekken.
pi_141574308
Gebruik geen KA, maar kwam wel her en der tegen dat je voor een KA of een Kenwood beter een losse deeghaak kan bestellen dan het ding dat er bij zit.
pi_141575441
Ik mis Maximus ook...

Gisteren weer brood gebakken, een foccaccia met verse oregano (uit eigen tuin)



Weet nog niet hoe het er van binnne uit ziet / hoe het smaakt, want wordt straks pas aangesneden.

@bloempje-moi: ik kneed met een Bosch. Onder andere voor deze machine gekozen omdat hij goed brooddeeg kon kneden, en dat gaat inderdaad prima. In het begin rolt het deeg inderdaad wel wat om de haak, maar als ik hem rustig door laat gaan, komt het vanzelf weer goed. Hoef eigenlijk nooit na te kneden, en kan er ook een vliesje van trekken, na 5-10 minuten (beetje afhankelijk van het recept).
pi_141576063
Hoe wordt dat precies bedoeld met een vliesje?
Ik lees het wel eens en heb het ook op een filmpje gezien maar het is mij niet helemaal duidelijk wat ze nou precies willen?
Een stukje deeg pakken en dit zeg maar trekken zodat je een vliesje krijgt toch? Dan zijn de gluten ontwikkeld heb ik begrepen?
  donderdag 26 juni 2014 @ 16:39:42 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141579704
Ja, daar komt het op neer. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_141580980
Heb nu een brood met een poolish van 300 gr type 505 welke 2 uur heeft gestaan en over de kom was gerezen.
Vervolgens 100 gram spelt 1050 en 180gr meel type 505.
Heeft nog eens 4 uur gerezen. Zowat 3 x volume. Even wachten tot het ingezakt is en dan in vorm kneden en vnv (na eten) bakken.
Kijken of 100/480 (580 totaal meel) spelt/tarwe beter bevalt als 50/50.
(Zoals maximus zijn recept uit de op!)

Maarja heb weer met types zitten rommelen haha. Dit keer stond er type 505 thuis
  maandag 30 juni 2014 @ 10:39:42 #127
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141716266
Hierbij foto's van het baksel, was een wat langer weekend :p .




Lekker ondermatige camera, recept staat een post hierboven, ongeveer.
  zondag 6 juli 2014 @ 12:06:36 #128
296595 foodlover
live and learn
pi_141963489
Hi, niet echt brood bakken IN de oven, maar wil straks deze maken:



In het recept staat zowel zelfrijzend bakmeel als bakpoeder, dat begrijp ik niet helemaal, wat zouden jullie doen?

INGREDIENTEN

Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• ½ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeņopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden

Bron: http://www.jamiemagazine.(...)t-jalapenobrood.html
pi_141963546
Mijn vriendin wil ook zelf brood beginnen bakken. Ze wil 1x per week bakken voor een hele week en dan invriezen.
Zijn de bakvormen van Ikea aan te raden? Die kosten maar 2¤/stuk.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zondag 6 juli 2014 @ 12:34:43 #130
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141964197
Heb je daar een plaatje van?
Afhankelijk van je oven kun je ook natuurlijk grotere broden bakken. Invriezen verlies je wat kwaliteit vind ik. Maar het kan goed. Is ook afhankeljjk van je vriezer. Aan 2 broden heb je als een vrouw/meisje toch echt wel genoeg per week?

Mijn brood hier boven was ruim een kilo en daar doe ik alleen al een paar dagen mee (als man/jongen). Nouja je komt er snel genoeg achter.
Ik eet er niet teveel van want moet er enorm van schijten :) .
Veel succes
pi_141964724


Gister op R'damse Oogst een workshop Deeg gegeven. Acht plekken, negen aanmeldingen, dus het was wat proppen. Erg leuke reacties, en de eerste foto's van geslaagd brood (mensen kregen deeg & desem mee naar huis) komen binnen :)
  zondag 6 juli 2014 @ 13:23:28 #132
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141965616
Grotere tafel de volgende keer :p ?
  zondag 6 juli 2014 @ 14:05:51 #133
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_141966803
quote:
2s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]

Gister op R'damse Oogst een workshop Deeg gegeven. Acht plekken, negen aanmeldingen, dus het was wat proppen. Erg leuke reacties, en de eerste foto's van geslaagd brood (mensen kregen deeg & desem mee naar huis) komen binnen :)
Ik wilde op de like knop drukken!! ^O^
pi_141968007
quote:
1s.gif Op zondag 6 juli 2014 14:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik wilde op de like knop drukken!! ^O^
Dat kan hier :P
  zondag 6 juli 2014 @ 18:28:26 #135
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141975321
Er wordt al gevraagd wanneer we weer een workshop geven. :D We zijn nu aan het zoeken naar een ruimte die geschikt is om een profi steenoven neer te zetten. Zo tof!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 6 juli 2014 @ 21:27:24 #136
296595 foodlover
live and learn
pi_141983034
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 18:28 schreef Isegrim het volgende:
Er wordt al gevraagd wanneer we weer een workshop geven. :D We zijn nu aan het zoeken naar een ruimte die geschikt is om een profi steenoven neer te zetten. Zo tof!
Leuk! Zou best eens een workshopje willen volgen. :Y
  zondag 6 juli 2014 @ 21:29:18 #137
296595 foodlover
live and learn
pi_141983163
quote:
1s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:06 schreef foodlover het volgende:
Hi, niet echt brood bakken IN de oven, maar wil straks deze maken:

[ afbeelding ]

In het recept staat zowel zelfrijzend bakmeel als bakpoeder, dat begrijp ik niet helemaal, wat zouden jullie doen?

INGREDIENTEN

Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• Ŋ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeņopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden

Bron: http://www.jamiemagazine.(...)t-jalapenobrood.html
Zo, heb gewoon bloem met half zakje bakpoeder gebruikt.
Prima gelukt, nu gegeten met Köfte en Gyros, past ook prima bij een BBQ.

De platbroodjes blijven heerlijk zacht door de yoghurt.
  zondag 6 juli 2014 @ 21:29:35 #138
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_141983177
quote:
Haha, Done!!
  maandag 7 juli 2014 @ 11:21:52 #139
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141998986
Ik heb een poolish gemaakt van 100 gram meel type 550 met 100ml water en 2-3 gram verse gist.
Dit bubbelde goed en rees goed
Toen heb ik ed 300 gr meel en 160 water bij gedaan en zout.
Resultaat 400/260 oftewel 65%?
Dit heeft de hele nacht gestaan en is zeker 2 x in volume gerezen.

Maar het deeg is totaal onhandelbaar en heb het nu een paar % droger gemaakt maar ik krijg het maar niet gekneed... Dus laat t nu lekker zo rijzen. Maar het lijkt meer op pizza deeg

edit:Ik heb het nu gevormd. Maar ik denk nog maals 30gram meel toe moeten voegen en lang kneden aar t blijft een beetje flubber. Heb het op gevoel steviger gemaakt.

tripple edit: agebakken en toch een heerlijk broodje geworden. Maareh veel groter dan verwacht (is dan ook nog wel veel meel bij gekomen.
Nu komt mijn zus langs is het halve brood op 8)7 . Potjandorrie, moet ik alsnog de deur uit :+ .
Type 550 bio+ van duitsland is dus het ideale meel B-) .
72gram koolhydratenn. 1,1 gram vet en 11 gram eiwitten.

(ja een beetje een wit gebakken brood...)


[ Bericht 14% gewijzigd door Opblaaspop077 op 07-07-2014 20:46:18 ]
pi_143308240
:o Is het topic dood?

Anyway, ik had dit weekend zachte broodjes met zuurdesem gebakken. Waren erg lekker!

  maandag 11 augustus 2014 @ 18:10:59 #141
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143308881
En ze zien er nog erg leuk uit ook! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143329658






Experimentje met rogge :) Half roggemeel en half tarwebloem. Erg lekker, volle smaak, mooie structuur van binnen ook. Lijkt wat minder snel droog te worden dan tarwebrood :)

Vorige week ook een Borodinsky-brood gebakken; Wit-Russisch brood (80 roggemeel 20 tarwebloem) met extra gefermenteerd deeg en korianderzaad er in. Erg lekker ook, wel heel zwaar.
pi_143329736
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 17:47 schreef Bleie het volgende:
:o Is het topic dood?

Anyway, ik had dit weekend zachte broodjes met zuurdesem gebakken. Waren erg lekker!

[ afbeelding ]
Wat een leuke broodjes! Ik ken ze eigenlijk alleen zo op z'n mierzoets met suiker en kaneel mee opgerold, maar als zachte zuurdesembroodjes klinkt wel goed zeg!

quote:
2s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 07:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Vorige week ook een Borodinsky-brood gebakken; Wit-Russisch brood (80 roggemeel 20 tarwebloem) met extra gefermenteerd deeg en korianderzaad er in. Erg lekker ook, wel heel zwaar.
Dat klinkt intrigerend zeg! :) Recept?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 12-08-2014 07:33:27 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_143330394
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 07:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een leuke broodjes! Ik ken ze eigenlijk alleen zo op z'n mierzoets met suiker en kaneel mee opgerold, maar als zachte zuurdesembroodjes klinkt wel goed zeg!

[..]

Dat klinkt intrigerend zeg! :) Recept?
Ik had dit recept als basis gebruikt, maar na wat verder lezen de volgende stappen gedaan:

150 gram rogge en 150 gram water in een op 70 graden voorverwarmde oven gezet. Na een uurtje de oven uit, en dit een nacht laten staan. Ochtend er op Nog eens opverwarmd naar 70 graden.

In de avond zuurdesem er door (100 gram 100% hydratatie), waardoor het mengsel op 200/200 zat, en aangevuld met nog eens 250 rogge, 100 tarwebloem, en 280 water. Totaal dus 400 rogge, 150 tarwebloem, 330 water. Op dit punt ook korianderzaad (gemalen) door het deeg gekneed. Dat was voor het malen twee flinke theelepels denk ik. Kort kneden.

24 uur de wijnkoelkast in, daarna vormen, bovenkant bedekken met korianderzaad (heel) en de (gewone) koelkast in voor een uurtje.

Gebakken op 250 graden met 15 minuten stoom, 25 minuten zonder stoom.
pi_143341670
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 08:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik had dit recept als basis gebruikt, maar na wat verder lezen de volgende stappen gedaan:

150 gram rogge en 150 gram water in een op 70 graden voorverwarmde oven gezet. Na een uurtje de oven uit, en dit een nacht laten staan. Ochtend er op Nog eens opverwarmd naar 70 graden.

In de avond zuurdesem er door (100 gram 100% hydratatie), waardoor het mengsel op 200/200 zat, en aangevuld met nog eens 250 rogge, 100 tarwebloem, en 280 water. Totaal dus 400 rogge, 150 tarwebloem, 330 water. Op dit punt ook korianderzaad (gemalen) door het deeg gekneed. Dat was voor het malen twee flinke theelepels denk ik. Kort kneden.

24 uur de wijnkoelkast in, daarna vormen, bovenkant bedekken met korianderzaad (heel) en de (gewone) koelkast in voor een uurtje.

Gebakken op 250 graden met 15 minuten stoom, 25 minuten zonder stoom.
Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja :) Wat at je erbij/op?

Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar! ;)
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien. :@ :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_143342510
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja :) Wat at je erbij/op?

Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar! ;)
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien. :@ :)
Geen recente foto's, maar op Google Plus wel een aantal van de binnenkant van het brood die al wat ouder zijn.

En zal vanavond kijken of ik danwel een foto van mn mobiel kan halen van een binnenkant of van een van de later vandaag te bakken broden kan maken :)
pi_143342654
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Geen recente foto's, maar op Google Plus wel een aantal van de binnenkant van het brood die al wat ouder zijn.

En zal vanavond kijken of ik danwel een foto van mn mobiel kan halen van een binnenkant of van een van de later vandaag te bakken broden kan maken :)
Aaaah, ik zie het. Mooi! O+ Dank je wel!
Let me see you stripped down to the bone
pi_143342794
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Aaaah, ik zie het. Mooi! O+ Dank je wel!
Brood van 5 augustus, telefoonfoto uit whatsapp geplukt en geupload naar G+, dus geen al te beste kwaliteit :D





  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:48:17 #149
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143344608
Op een Facebook-groep die wij volgen, spreekt men van een 'crumb shot'. :D _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143344672
Maken jullie ook wel eens bruin of volkoren brood?
pi_143344933
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:50 schreef computergirl het volgende:
Maken jullie ook wel eens bruin of volkoren brood?
Mijn eerder geplaatste foto was bruin, en heb een vaste wekelijkse besteller van volkoren :)
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:59:15 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143345052
LHO, je maakt mooi brood!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:59:25 #153
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143345063
Gek genoeg bestelt bijna niemand bruin. Het is ķf wit ķf volkoren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 17:00:52 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143345133
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:59 schreef Isegrim het volgende:
Gek genoeg bestelt bijna niemand bruin. Het is ķf wit ķf volkoren.
volgens mij denken veel mensen, hoe bruiner hoe volkorener, terwijl het gewoon kleurstof is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 17:06:58 #155
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143345383
Ik vind wit echt veel lekkerder. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143345566
Zo bruin als bij de bakker soms kan idd niet. Zo donker meel is gewoon niet te koop.
pi_143345768
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
LHO, je maakt mooi brood!
Dank!

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 17:12 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Zo bruin als bij de bakker soms kan idd niet. Zo donker meel is gewoon niet te koop.
Jawel hoor. Alleen niet op 170 graden in 25 minuten. En heter en langer bakken kost meer dan het toevoegen van wat gebrande mout.
pi_143353541
Ik heb toch vaak gehoord dat er idd kleurstof in zit oftewel gebrand mout wat jij zegt.
Moet ook maar weer eens een brood bakken :) .
pi_143354224
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 20:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ik heb toch vaak gehoord dat er idd kleurstof in zit oftewel gebrand mout wat jij zegt.
Moet ook maar weer eens een brood bakken :) .
Ja, maar daarom kan een brood nog wel zo donker uitpakken zonder. Alleen niet als het allemaal zo snel en goedkoop mogelijk moet, zoals in een supermarkt :)
pi_143363855
Ja daar doelde ik wat meer op. Dat brood is bijna zwart zeg.
  woensdag 13 augustus 2014 @ 07:20:01 #161
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143367839
Ons 100%-volkorenbrood is vrijwel even donker als dat, alleen de kleur is mooier.

Volkorenbrood in de winkel bestaat volgens mij nooit uit 100% volkorenmeel, alleen hebben mensen dat volgens mij niet door. Ik ben er zelf ook niet zo weg van omdat 100% volkoren echt wel behoorlijk zwaar is, maar sommige mensen zijn daar dol op.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143376767
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 07:20 schreef Isegrim het volgende:


Volkorenbrood in de winkel bestaat volgens mij nooit uit 100% volkorenmeel, alleen hebben mensen dat volgens mij niet door. Ik ben er zelf ook niet zo weg van omdat 100% volkoren echt wel behoorlijk zwaar is, maar sommige mensen zijn daar dol op.
Volgens mij is bij volkoren vastgelegd dat er alleen volkorenmeel in mag zitten. Bij de bakker en bij supermarkt is volkoren qua kleur van kruim bijna gelijk, beetje beige/licht bruin met zichtbare vezels.
pi_143377902
Hoe krijg je het dan zelf wel donkerder?
pi_143378646
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:08 schreef Bleie het volgende:
Hoe krijg je het dan zelf wel donkerder?
weet ik niet, ik ben geen bakker :)
Dit is de kleur van volkoren brood bij de gemiddelde bakker, mogelijk kan hij donkerder uitvallen als het brood minder gerezen is?
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:34:44 #165
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143378718
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 13:33 schreef computergirl het volgende:

[..]

Volgens mij is bij volkoren vastgelegd dat er alleen volkorenmeel in mag zitten. Bij de bakker en bij supermarkt is volkoren qua kleur van kruim bijna gelijk, beetje beige/licht bruin met zichtbare vezels.
Dat is wel wat wettelijk vastgelegd is. Ik vraag me alleen of het ook gebeurt, want er is toch wel een enorm kleurverschil tussen ons 100% volkorenbrood en het 'volkoren' uit de supermarkt... Ik ben echt benieuwd hoe dat kan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:36:07 #166
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143378758
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

weet ik niet, ik ben geen bakker :)
Dit is de kleur van volkoren brood bij de gemiddelde bakker, mogelijk kan hij donkerder uitvallen als het brood minder gerezen is?
[ afbeelding ]
Die kleur is meer zoals bij ons een bruin brood. Ik vind dat vreemd. Wordt volkoren meel misschien ook gebleekt? :?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:38:09 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143378812
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:08 schreef Bleie het volgende:
Hoe krijg je het dan zelf wel donkerder?
Kleurstof toevoegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143380122
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die kleur is meer zoals bij ons een bruin brood. Ik vind dat vreemd. Wordt volkoren meel misschien ook gebleekt? :?
voor de vergelijking eens een wit, bruin en volkoren van jullie posten?
  woensdag 13 augustus 2014 @ 17:09:30 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143383525

Als een brood deze kleur bruin is, zit er kleurstof in, gecarameliseerde mout.
Zelfde wat oud bruin zijn kleur geeft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143383849
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Als een brood deze kleur bruin is, zit er kleurstof in, gecarameliseerde mout.
Zelfde wat oud bruin zijn kleur geeft
[ afbeelding ]
ja, dat weet volgens mij iedereen wel
  woensdag 13 augustus 2014 @ 18:00:42 #171
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143384951
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 15:18 schreef loecje het volgende:

[..]

voor de vergelijking eens een wit, bruin en volkoren van jullie posten?
We zullen binnenkort even goede vergelijkingsfoto's maken met drie naast elkaar. :Y We snijden alleen niet zo vaak broden aan omdat we nu vooral voor andere mensen bakken. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143385761
zijn vast ook mooie foto's voor de verkoop.
ik vind tenminste de binnenkant veel meer spreken dan de buitenkant van een brood.
  woensdag 13 augustus 2014 @ 18:55:38 #173
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143386586
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 17:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

ja, dat weet volgens mij iedereen wel
Je moest eens weten, zo'n beetje iedereen denkt donkerder=meer volkoren.
pi_143386744
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 18:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je moest eens weten, zo'n beetje iedereen denkt donkerder=meer volkoren.
Zo'n beetje iedereen? In dit topic geldt dit zeker niet, maar er zijn vast mensen in Nederland die nooit naar Keuri gsdienst van waarde of dergelijk gekeken hebben.
pi_143391397
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Als een brood deze kleur bruin is, zit er kleurstof in, gecarameliseerde mout.
Zelfde wat oud bruin zijn kleur geeft
[ afbeelding ]
Voor alleen de buitenkant willen ze er ook nog wel eens 2% suiker doorheen doen. Dan wordt je korst diep donker van.
  woensdag 13 augustus 2014 @ 21:46:59 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143393433
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is wel wat wettelijk vastgelegd is. Ik vraag me alleen of het ook gebeurt, want er is toch wel een enorm kleurverschil tussen ons 100% volkorenbrood en het 'volkoren' uit de supermarkt... Ik ben echt benieuwd hoe dat kan.
Wellicht meer rijsmiddelen en brood verbeteraar spul waardoor het lichter lijkt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 13 augustus 2014 @ 22:32:59 #177
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143395535
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 21:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Wellicht meer rijsmiddelen en brood verbeteraar spul waardoor het lichter lijkt?
Dat zou best kunnen, want het is natuurlijk voor het grootste deel gebakken lucht. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 augustus 2014 @ 22:57:42 #178
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143396656
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 22:32 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zou best kunnen, want het is natuurlijk voor het grootste deel gebakken lucht. :D
Ik bedoelde kleur eigenlijk, maar luchtigheid ook natuurlijk ja :D

Vooral van die enige gaten erin waardoor je niks er normaal op kunt smeren :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 07:46:35 #179
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_143437708
-Nevermind-

[ Bericht 92% gewijzigd door morgane op 15-08-2014 08:09:30 ]
pi_143566737
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja :) Wat at je erbij/op?

Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar! ;)
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien. :@ :)
Volkoren spelt:





Morgen voor lunch een brood dat 75% volkoren tarwe is en 25% roggemeel. Die lijkt wat mooier opgebold dan deze, zal daar ook en foto van maken.
pi_143568013
Kennen jullie misschien goede broodbakworkshops/cursussen? Ik zoek iets wat in het weekend plaatsvindt en waar je verschillende (2-3) soorten deeg behandelt :s)
pi_143568169
Ik hoop stiekem dat LHO straks in zn nieuwe werkplek eens wat workshops kan geven :P
pi_143568302
http://uitdekeukenvanarde(...)us-brood-bakken.html

Geen persoonlijke ervaring, maar de recepten op haar site zijn erg goed.
pi_143568463
quote:
17s.gif Op maandag 18 augustus 2014 20:49 schreef douche-eendje het volgende:
Ik hoop stiekem dat LHO straks in zn nieuwe werkplek eens wat workshops kan geven :P
:D Dat is wel de bedoeling. Heb al eens een workshop gegeven op Rotterdamse Oogst (Farmers Market), aangegeven dat ik plek had voor 6 a 8 mensen. Ik was de enige workshop die vol zat, met 9 personen :D

Was erg leuk, enthousiaste mensen, mooie reacties. Workshop was vooral op het deeg gericht (want: Buiten, geen oven, en geen 27 uur de tijd), dus mensen thuis hun deeg laten rijzen en bakken. Foto's op laten sturen van resultaat; erg leuk om terug te zien :)
pi_143568822
quote:
2s.gif Op maandag 18 augustus 2014 20:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

:D Dat is wel de bedoeling. Heb al eens een workshop gegeven op Rotterdamse Oogst (Farmers Market), aangegeven dat ik plek had voor 6 a 8 mensen. Ik was de enige workshop die vol zat, met 9 personen :D

Was erg leuk, enthousiaste mensen, mooie reacties. Workshop was vooral op het deeg gericht (want: Buiten, geen oven, en geen 27 uur de tijd), dus mensen thuis hun deeg laten rijzen en bakken. Foto's op laten sturen van resultaat; erg leuk om terug te zien :)
Tof. Ik heb nog altijd een pot desem in de koelkast in ruststand staan en op zich heb ik alle ingrediënten in huis/of zo in huis te halen (molen in de buurt heeft echt prachtig meel&bloem), maar ik vind mijn brood niet altijd even mooi. Wellicht dat er wat truukjes zijn die ik nog niet ken of mijn kneedtechniek niet voldoende is, daarom wil ik stiekem wel eens de kunst afkijken :+

Ik woon niet bepaald om de hoek (Alkmaar), maar volg jullie andere topic met interesse en het zou leuk zijn om tzt eens zoiets te kunnen doen ^O^
pi_143581821
Ik woon in Nijmegen dus ook voor mij is dat wat ver weg maar het lijkt me wel erg leuk!
Bedankt voor de link ook. Helaas zit zij altijd meteen vol.
pi_144907149
Ik heb vandaag voor de eerste keer in m'n leven brood gebakken. Ik heb dit recept aangehouden en er zijn twee mooie broodjes uitgekomen (niet gebakken in een broodblik). Het brood is erg lekker maar je proeft duidelijk een zurige smaak en die van de gist. Ik weet niet of dit normaal is? Kan ik de volgende keer wat minder gist gebruiken in het uiteindelijke deeg en de boel wat langer laten rijzen, of smaakt het brood van dit recept gewoon zo?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 13:13:52 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145184191
Vlechtbrood rozemarijn-honing van vandaag voor en na het bakken. Erg goed gelukt.



Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145185998
Mooi hoor
pi_145186020
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:13 schreef Isegrim het volgende:
Vlechtbrood rozemarijn-honing van vandaag voor en na het bakken. Erg goed gelukt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heel mooi! :Y
Ook nog een crumbshot beschikbaar toevallig? *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 15:27:19 #191
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145187630
Zijn voor een klant. Maar er is uit dezelfde batch wel een gewoon witbrood dat we vanavond zelf opeten. Als ik het niet vergeet maak ik daar een crumbshot van. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145190722
Prachtig!
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 23:26:51 #193
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145201180
Disclaimer: telefoonfoto met veel te weinig licht. Maar hier is een crumbshot van een brood uit dezelfde batch:

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 23:33:42 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145201420
En ja, dit is echt 100% witbrood. :Y Wij gebruiken ongebleekte tarwebloem van Demeter en die is zo donker dat sommige mensen denken dat het bruinbrood is. :D

Wat ik echt wonderlijk vind, is dat die bloem (we bestellen dat nu per 25kg) bijna boterachtig ruikt als je je snufferd in de ton steekt. Een heerlijke, zoetige geur.

We gebruiken deze bloem omdat hij echt mooi bakt. Het biodynamische aspect zal ons eerlijk gezegd jeuken. Biologisch heeft wel onze voorkeur, maar biodynamisch is onzinnige hokuspokus. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145302501
Vandaag voor het eerst brood gebakken. Het was erg lekker van smaak, de structuur leek op een stokbrood, harde korst en een zachte/beetje vochtige binnenkant.
Wel zaten er weinig grote luchtgaatjes in het brood. Ik denk dat het komt doordat ik niet lang genoeg gekneed heb en te veel heb doorgeslagen.

Binnenkort nog een keertje oefenen, het smaakte wel echt heel lekker, dus dat was alvast gelukt. :)
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 19:02:46 #196
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145303554
Het is al heel wat dat je eerste brood gewoon gelukt is. De eerste keer dat ik brood bakte, kon je er iemand de hersens mee inslaan. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145309754
Ik had zondag witte bolletjes gebakken voor bij de lunch. Waren heerlijk!

pi_145381690
Ik heb een gistdeeg van Maandag in de koelkast staan, zou dit nog steeds bruikbaar zijn?
Ruikt wat sterk, maar op zich niet zuur/verkeerd. Is natuurlijk al aardig doorgegist, weet niet of er uberhaupt nog leven in zit...
pi_145387323
Ik heb sinds kort weer een heule fijne oven dus ik wil ook weer eens een poging wagen. :D
Gebruiken jullie eigenlijk een ovensteen of niet? Ik heb er een maar is het aan te raden?
pi_145387434
Zeker aan te raden! Ik heb sinds kort juist geen fijne oven meer en mis m'n steen dus flink ;(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')