Ik wilde op de like knop drukken!!quote:Op zondag 6 juli 2014 12:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]
Gister op R'damse Oogst een workshop Deeg gegeven. Acht plekken, negen aanmeldingen, dus het was wat proppen. Erg leuke reacties, en de eerste foto's van geslaagd brood (mensen kregen deeg & desem mee naar huis) komen binnen
Dat kan hierquote:
Leuk! Zou best eens een workshopje willen volgen.quote:Op zondag 6 juli 2014 18:28 schreef Isegrim het volgende:
Er wordt al gevraagd wanneer we weer een workshop geven. We zijn nu aan het zoeken naar een ruimte die geschikt is om een profi steenoven neer te zetten. Zo tof!
Zo, heb gewoon bloem met half zakje bakpoeder gebruikt.quote:Op zondag 6 juli 2014 12:06 schreef foodlover het volgende:
Hi, niet echt brood bakken IN de oven, maar wil straks deze maken:
[ afbeelding ]
In het recept staat zowel zelfrijzend bakmeel als bakpoeder, dat begrijp ik niet helemaal, wat zouden jullie doen?
INGREDIENTEN
Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• ½ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeñopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
Bron: http://www.jamiemagazine.(...)t-jalapenobrood.html
Wat een leuke broodjes! Ik ken ze eigenlijk alleen zo op z'n mierzoets met suiker en kaneel mee opgerold, maar als zachte zuurdesembroodjes klinkt wel goed zeg!quote:Op maandag 11 augustus 2014 17:47 schreef Bleie het volgende:
Is het topic dood?
Anyway, ik had dit weekend zachte broodjes met zuurdesem gebakken. Waren erg lekker!
[ afbeelding ]
Dat klinkt intrigerend zeg! Recept?quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 07:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Vorige week ook een Borodinsky-brood gebakken; Wit-Russisch brood (80 roggemeel 20 tarwebloem) met extra gefermenteerd deeg en korianderzaad er in. Erg lekker ook, wel heel zwaar.
Ik had dit recept als basis gebruikt, maar na wat verder lezen de volgende stappen gedaan:quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 07:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een leuke broodjes! Ik ken ze eigenlijk alleen zo op z'n mierzoets met suiker en kaneel mee opgerold, maar als zachte zuurdesembroodjes klinkt wel goed zeg!
[..]
Dat klinkt intrigerend zeg! Recept?
Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja Wat at je erbij/op?quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 08:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik had dit recept als basis gebruikt, maar na wat verder lezen de volgende stappen gedaan:
150 gram rogge en 150 gram water in een op 70 graden voorverwarmde oven gezet. Na een uurtje de oven uit, en dit een nacht laten staan. Ochtend er op Nog eens opverwarmd naar 70 graden.
In de avond zuurdesem er door (100 gram 100% hydratatie), waardoor het mengsel op 200/200 zat, en aangevuld met nog eens 250 rogge, 100 tarwebloem, en 280 water. Totaal dus 400 rogge, 150 tarwebloem, 330 water. Op dit punt ook korianderzaad (gemalen) door het deeg gekneed. Dat was voor het malen twee flinke theelepels denk ik. Kort kneden.
24 uur de wijnkoelkast in, daarna vormen, bovenkant bedekken met korianderzaad (heel) en de (gewone) koelkast in voor een uurtje.
Gebakken op 250 graden met 15 minuten stoom, 25 minuten zonder stoom.
Geen recente foto's, maar op Google Plus wel een aantal van de binnenkant van het brood die al wat ouder zijn.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja Wat at je erbij/op?
Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar!
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien.
Aaaah, ik zie het. Mooi! Dank je wel!quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen recente foto's, maar op Google Plus wel een aantal van de binnenkant van het brood die al wat ouder zijn.
En zal vanavond kijken of ik danwel een foto van mn mobiel kan halen van een binnenkant of van een van de later vandaag te bakken broden kan maken
Brood van 5 augustus, telefoonfoto uit whatsapp geplukt en geupload naar G+, dus geen al te beste kwaliteitquote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Aaaah, ik zie het. Mooi! Dank je wel!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |