abonnement Unibet Coolblue
pi_141580980
Heb nu een brood met een poolish van 300 gr type 505 welke 2 uur heeft gestaan en over de kom was gerezen.
Vervolgens 100 gram spelt 1050 en 180gr meel type 505.
Heeft nog eens 4 uur gerezen. Zowat 3 x volume. Even wachten tot het ingezakt is en dan in vorm kneden en vnv (na eten) bakken.
Kijken of 100/480 (580 totaal meel) spelt/tarwe beter bevalt als 50/50.
(Zoals maximus zijn recept uit de op!)

Maarja heb weer met types zitten rommelen haha. Dit keer stond er type 505 thuis
  maandag 30 juni 2014 @ 10:39:42 #127
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141716266
Hierbij foto's van het baksel, was een wat langer weekend :p .




Lekker ondermatige camera, recept staat een post hierboven, ongeveer.
  zondag 6 juli 2014 @ 12:06:36 #128
296595 foodlover
live and learn
pi_141963489
Hi, niet echt brood bakken IN de oven, maar wil straks deze maken:



In het recept staat zowel zelfrijzend bakmeel als bakpoeder, dat begrijp ik niet helemaal, wat zouden jullie doen?

INGREDIENTEN

Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• ½ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeñopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden

Bron: http://www.jamiemagazine.(...)t-jalapenobrood.html
pi_141963546
Mijn vriendin wil ook zelf brood beginnen bakken. Ze wil 1x per week bakken voor een hele week en dan invriezen.
Zijn de bakvormen van Ikea aan te raden? Die kosten maar 2¤/stuk.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zondag 6 juli 2014 @ 12:34:43 #130
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141964197
Heb je daar een plaatje van?
Afhankelijk van je oven kun je ook natuurlijk grotere broden bakken. Invriezen verlies je wat kwaliteit vind ik. Maar het kan goed. Is ook afhankeljjk van je vriezer. Aan 2 broden heb je als een vrouw/meisje toch echt wel genoeg per week?

Mijn brood hier boven was ruim een kilo en daar doe ik alleen al een paar dagen mee (als man/jongen). Nouja je komt er snel genoeg achter.
Ik eet er niet teveel van want moet er enorm van schijten :) .
Veel succes
pi_141964724


Gister op R'damse Oogst een workshop Deeg gegeven. Acht plekken, negen aanmeldingen, dus het was wat proppen. Erg leuke reacties, en de eerste foto's van geslaagd brood (mensen kregen deeg & desem mee naar huis) komen binnen :)
  zondag 6 juli 2014 @ 13:23:28 #132
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141965616
Grotere tafel de volgende keer :p ?
  zondag 6 juli 2014 @ 14:05:51 #133
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_141966803
quote:
2s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]

Gister op R'damse Oogst een workshop Deeg gegeven. Acht plekken, negen aanmeldingen, dus het was wat proppen. Erg leuke reacties, en de eerste foto's van geslaagd brood (mensen kregen deeg & desem mee naar huis) komen binnen :)
Ik wilde op de like knop drukken!! ^O^
pi_141968007
quote:
1s.gif Op zondag 6 juli 2014 14:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik wilde op de like knop drukken!! ^O^
Dat kan hier :P
  zondag 6 juli 2014 @ 18:28:26 #135
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_141975321
Er wordt al gevraagd wanneer we weer een workshop geven. :D We zijn nu aan het zoeken naar een ruimte die geschikt is om een profi steenoven neer te zetten. Zo tof!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 6 juli 2014 @ 21:27:24 #136
296595 foodlover
live and learn
pi_141983034
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 18:28 schreef Isegrim het volgende:
Er wordt al gevraagd wanneer we weer een workshop geven. :D We zijn nu aan het zoeken naar een ruimte die geschikt is om een profi steenoven neer te zetten. Zo tof!
Leuk! Zou best eens een workshopje willen volgen. :Y
  zondag 6 juli 2014 @ 21:29:18 #137
296595 foodlover
live and learn
pi_141983163
quote:
1s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:06 schreef foodlover het volgende:
Hi, niet echt brood bakken IN de oven, maar wil straks deze maken:

[ afbeelding ]

In het recept staat zowel zelfrijzend bakmeel als bakpoeder, dat begrijp ik niet helemaal, wat zouden jullie doen?

INGREDIENTEN

Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• ½ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeñopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden

Bron: http://www.jamiemagazine.(...)t-jalapenobrood.html
Zo, heb gewoon bloem met half zakje bakpoeder gebruikt.
Prima gelukt, nu gegeten met Köfte en Gyros, past ook prima bij een BBQ.

De platbroodjes blijven heerlijk zacht door de yoghurt.
  zondag 6 juli 2014 @ 21:29:35 #138
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_141983177
quote:
Haha, Done!!
  maandag 7 juli 2014 @ 11:21:52 #139
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_141998986
Ik heb een poolish gemaakt van 100 gram meel type 550 met 100ml water en 2-3 gram verse gist.
Dit bubbelde goed en rees goed
Toen heb ik ed 300 gr meel en 160 water bij gedaan en zout.
Resultaat 400/260 oftewel 65%?
Dit heeft de hele nacht gestaan en is zeker 2 x in volume gerezen.

Maar het deeg is totaal onhandelbaar en heb het nu een paar % droger gemaakt maar ik krijg het maar niet gekneed... Dus laat t nu lekker zo rijzen. Maar het lijkt meer op pizza deeg

edit:Ik heb het nu gevormd. Maar ik denk nog maals 30gram meel toe moeten voegen en lang kneden aar t blijft een beetje flubber. Heb het op gevoel steviger gemaakt.

tripple edit: agebakken en toch een heerlijk broodje geworden. Maareh veel groter dan verwacht (is dan ook nog wel veel meel bij gekomen.
Nu komt mijn zus langs is het halve brood op 8)7 . Potjandorrie, moet ik alsnog de deur uit :+ .
Type 550 bio+ van duitsland is dus het ideale meel B-) .
72gram koolhydratenn. 1,1 gram vet en 11 gram eiwitten.

(ja een beetje een wit gebakken brood...)


[ Bericht 14% gewijzigd door Opblaaspop077 op 07-07-2014 20:46:18 ]
pi_143308240
:o Is het topic dood?

Anyway, ik had dit weekend zachte broodjes met zuurdesem gebakken. Waren erg lekker!

  maandag 11 augustus 2014 @ 18:10:59 #141
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143308881
En ze zien er nog erg leuk uit ook! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143329658






Experimentje met rogge :) Half roggemeel en half tarwebloem. Erg lekker, volle smaak, mooie structuur van binnen ook. Lijkt wat minder snel droog te worden dan tarwebrood :)

Vorige week ook een Borodinsky-brood gebakken; Wit-Russisch brood (80 roggemeel 20 tarwebloem) met extra gefermenteerd deeg en korianderzaad er in. Erg lekker ook, wel heel zwaar.
pi_143329736
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 17:47 schreef Bleie het volgende:
:o Is het topic dood?

Anyway, ik had dit weekend zachte broodjes met zuurdesem gebakken. Waren erg lekker!

[ afbeelding ]
Wat een leuke broodjes! Ik ken ze eigenlijk alleen zo op z'n mierzoets met suiker en kaneel mee opgerold, maar als zachte zuurdesembroodjes klinkt wel goed zeg!

quote:
2s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 07:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Vorige week ook een Borodinsky-brood gebakken; Wit-Russisch brood (80 roggemeel 20 tarwebloem) met extra gefermenteerd deeg en korianderzaad er in. Erg lekker ook, wel heel zwaar.
Dat klinkt intrigerend zeg! :) Recept?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 12-08-2014 07:33:27 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_143330394
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 07:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een leuke broodjes! Ik ken ze eigenlijk alleen zo op z'n mierzoets met suiker en kaneel mee opgerold, maar als zachte zuurdesembroodjes klinkt wel goed zeg!

[..]

Dat klinkt intrigerend zeg! :) Recept?
Ik had dit recept als basis gebruikt, maar na wat verder lezen de volgende stappen gedaan:

150 gram rogge en 150 gram water in een op 70 graden voorverwarmde oven gezet. Na een uurtje de oven uit, en dit een nacht laten staan. Ochtend er op Nog eens opverwarmd naar 70 graden.

In de avond zuurdesem er door (100 gram 100% hydratatie), waardoor het mengsel op 200/200 zat, en aangevuld met nog eens 250 rogge, 100 tarwebloem, en 280 water. Totaal dus 400 rogge, 150 tarwebloem, 330 water. Op dit punt ook korianderzaad (gemalen) door het deeg gekneed. Dat was voor het malen twee flinke theelepels denk ik. Kort kneden.

24 uur de wijnkoelkast in, daarna vormen, bovenkant bedekken met korianderzaad (heel) en de (gewone) koelkast in voor een uurtje.

Gebakken op 250 graden met 15 minuten stoom, 25 minuten zonder stoom.
pi_143341670
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 08:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik had dit recept als basis gebruikt, maar na wat verder lezen de volgende stappen gedaan:

150 gram rogge en 150 gram water in een op 70 graden voorverwarmde oven gezet. Na een uurtje de oven uit, en dit een nacht laten staan. Ochtend er op Nog eens opverwarmd naar 70 graden.

In de avond zuurdesem er door (100 gram 100% hydratatie), waardoor het mengsel op 200/200 zat, en aangevuld met nog eens 250 rogge, 100 tarwebloem, en 280 water. Totaal dus 400 rogge, 150 tarwebloem, 330 water. Op dit punt ook korianderzaad (gemalen) door het deeg gekneed. Dat was voor het malen twee flinke theelepels denk ik. Kort kneden.

24 uur de wijnkoelkast in, daarna vormen, bovenkant bedekken met korianderzaad (heel) en de (gewone) koelkast in voor een uurtje.

Gebakken op 250 graden met 15 minuten stoom, 25 minuten zonder stoom.
Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja :) Wat at je erbij/op?

Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar! ;)
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien. :@ :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_143342510
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, thanks! Ik heb er inmiddels ook wel meer over gelezen en het klinkt als een puik brood, zij het wel loodzwaar ja :) Wat at je erbij/op?

Enneh, verzoekje.. Je foto's zijn schitterend maar eerlijk is eerlijk: met een hete oven en een scherp mesje krijgt haast iedereen wel een mooie korst voor elkaar! ;)
Ik geloof absoluut dat jullie broden fantastisch zijn, maar ik zou af en toe toch ook graag een foto van het kruim willen zien. :@ :)
Geen recente foto's, maar op Google Plus wel een aantal van de binnenkant van het brood die al wat ouder zijn.

En zal vanavond kijken of ik danwel een foto van mn mobiel kan halen van een binnenkant of van een van de later vandaag te bakken broden kan maken :)
pi_143342654
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Geen recente foto's, maar op Google Plus wel een aantal van de binnenkant van het brood die al wat ouder zijn.

En zal vanavond kijken of ik danwel een foto van mn mobiel kan halen van een binnenkant of van een van de later vandaag te bakken broden kan maken :)
Aaaah, ik zie het. Mooi! O+ Dank je wel!
Let me see you stripped down to the bone
pi_143342794
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Aaaah, ik zie het. Mooi! O+ Dank je wel!
Brood van 5 augustus, telefoonfoto uit whatsapp geplukt en geupload naar G+, dus geen al te beste kwaliteit :D





  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:48:17 #149
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143344608
Op een Facebook-groep die wij volgen, spreekt men van een 'crumb shot'. :D _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143344672
Maken jullie ook wel eens bruin of volkoren brood?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')