abonnement Unibet Coolblue
pi_143344933
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:50 schreef computergirl het volgende:
Maken jullie ook wel eens bruin of volkoren brood?
Mijn eerder geplaatste foto was bruin, en heb een vaste wekelijkse besteller van volkoren :)
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:59:15 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143345052
LHO, je maakt mooi brood!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:59:25 #153
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143345063
Gek genoeg bestelt bijna niemand bruin. Het is óf wit óf volkoren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 17:00:52 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143345133
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:59 schreef Isegrim het volgende:
Gek genoeg bestelt bijna niemand bruin. Het is óf wit óf volkoren.
volgens mij denken veel mensen, hoe bruiner hoe volkorener, terwijl het gewoon kleurstof is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 17:06:58 #155
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143345383
Ik vind wit echt veel lekkerder. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143345566
Zo bruin als bij de bakker soms kan idd niet. Zo donker meel is gewoon niet te koop.
pi_143345768
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
LHO, je maakt mooi brood!
Dank!

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 17:12 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Zo bruin als bij de bakker soms kan idd niet. Zo donker meel is gewoon niet te koop.
Jawel hoor. Alleen niet op 170 graden in 25 minuten. En heter en langer bakken kost meer dan het toevoegen van wat gebrande mout.
pi_143353541
Ik heb toch vaak gehoord dat er idd kleurstof in zit oftewel gebrand mout wat jij zegt.
Moet ook maar weer eens een brood bakken :) .
pi_143354224
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 20:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ik heb toch vaak gehoord dat er idd kleurstof in zit oftewel gebrand mout wat jij zegt.
Moet ook maar weer eens een brood bakken :) .
Ja, maar daarom kan een brood nog wel zo donker uitpakken zonder. Alleen niet als het allemaal zo snel en goedkoop mogelijk moet, zoals in een supermarkt :)
pi_143363855
Ja daar doelde ik wat meer op. Dat brood is bijna zwart zeg.
  woensdag 13 augustus 2014 @ 07:20:01 #161
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143367839
Ons 100%-volkorenbrood is vrijwel even donker als dat, alleen de kleur is mooier.

Volkorenbrood in de winkel bestaat volgens mij nooit uit 100% volkorenmeel, alleen hebben mensen dat volgens mij niet door. Ik ben er zelf ook niet zo weg van omdat 100% volkoren echt wel behoorlijk zwaar is, maar sommige mensen zijn daar dol op.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143376767
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 07:20 schreef Isegrim het volgende:


Volkorenbrood in de winkel bestaat volgens mij nooit uit 100% volkorenmeel, alleen hebben mensen dat volgens mij niet door. Ik ben er zelf ook niet zo weg van omdat 100% volkoren echt wel behoorlijk zwaar is, maar sommige mensen zijn daar dol op.
Volgens mij is bij volkoren vastgelegd dat er alleen volkorenmeel in mag zitten. Bij de bakker en bij supermarkt is volkoren qua kleur van kruim bijna gelijk, beetje beige/licht bruin met zichtbare vezels.
pi_143377902
Hoe krijg je het dan zelf wel donkerder?
pi_143378646
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:08 schreef Bleie het volgende:
Hoe krijg je het dan zelf wel donkerder?
weet ik niet, ik ben geen bakker :)
Dit is de kleur van volkoren brood bij de gemiddelde bakker, mogelijk kan hij donkerder uitvallen als het brood minder gerezen is?
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:34:44 #165
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143378718
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 13:33 schreef computergirl het volgende:

[..]

Volgens mij is bij volkoren vastgelegd dat er alleen volkorenmeel in mag zitten. Bij de bakker en bij supermarkt is volkoren qua kleur van kruim bijna gelijk, beetje beige/licht bruin met zichtbare vezels.
Dat is wel wat wettelijk vastgelegd is. Ik vraag me alleen of het ook gebeurt, want er is toch wel een enorm kleurverschil tussen ons 100% volkorenbrood en het 'volkoren' uit de supermarkt... Ik ben echt benieuwd hoe dat kan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:36:07 #166
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143378758
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

weet ik niet, ik ben geen bakker :)
Dit is de kleur van volkoren brood bij de gemiddelde bakker, mogelijk kan hij donkerder uitvallen als het brood minder gerezen is?
[ afbeelding ]
Die kleur is meer zoals bij ons een bruin brood. Ik vind dat vreemd. Wordt volkoren meel misschien ook gebleekt? :?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:38:09 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143378812
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:08 schreef Bleie het volgende:
Hoe krijg je het dan zelf wel donkerder?
Kleurstof toevoegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143380122
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 14:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die kleur is meer zoals bij ons een bruin brood. Ik vind dat vreemd. Wordt volkoren meel misschien ook gebleekt? :?
voor de vergelijking eens een wit, bruin en volkoren van jullie posten?
  woensdag 13 augustus 2014 @ 17:09:30 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143383525

Als een brood deze kleur bruin is, zit er kleurstof in, gecarameliseerde mout.
Zelfde wat oud bruin zijn kleur geeft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143383849
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Als een brood deze kleur bruin is, zit er kleurstof in, gecarameliseerde mout.
Zelfde wat oud bruin zijn kleur geeft
[ afbeelding ]
ja, dat weet volgens mij iedereen wel
  woensdag 13 augustus 2014 @ 18:00:42 #171
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143384951
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 15:18 schreef loecje het volgende:

[..]

voor de vergelijking eens een wit, bruin en volkoren van jullie posten?
We zullen binnenkort even goede vergelijkingsfoto's maken met drie naast elkaar. :Y We snijden alleen niet zo vaak broden aan omdat we nu vooral voor andere mensen bakken. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143385761
zijn vast ook mooie foto's voor de verkoop.
ik vind tenminste de binnenkant veel meer spreken dan de buitenkant van een brood.
  woensdag 13 augustus 2014 @ 18:55:38 #173
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143386586
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 17:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

ja, dat weet volgens mij iedereen wel
Je moest eens weten, zo'n beetje iedereen denkt donkerder=meer volkoren.
pi_143386744
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 18:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je moest eens weten, zo'n beetje iedereen denkt donkerder=meer volkoren.
Zo'n beetje iedereen? In dit topic geldt dit zeker niet, maar er zijn vast mensen in Nederland die nooit naar Keuri gsdienst van waarde of dergelijk gekeken hebben.
pi_143391397
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Als een brood deze kleur bruin is, zit er kleurstof in, gecarameliseerde mout.
Zelfde wat oud bruin zijn kleur geeft
[ afbeelding ]
Voor alleen de buitenkant willen ze er ook nog wel eens 2% suiker doorheen doen. Dan wordt je korst diep donker van.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')