Kokos in kip tandoori??? Apart.quote:Op maandag 7 april 2014 12:11 schreef Karina het volgende:
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hapGelukkig was het niet zo heel veel.
Juistquote:Op maandag 7 april 2014 12:20 schreef Saind het volgende:
[..]
Ze kunnen nog wat van mijn recept leren
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd).quote:
Je ziet maar één deel van de keuken. De andere kant is een chaos van potjes en apparaten.quote:Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken
Geen kokos in ieder geval. Sowieso geen romige rode saus. Dat zijn eerder de curry's als korma, madras en butter chicken. Ook lekker.quote:Op maandag 7 april 2014 12:50 schreef Karina het volgende:
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd).
Pfff, je hebt toch mijn keuken gezien? Dat valt niet schoon en leeg te noemen.quote:Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken
Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaanquote:Met wat folie en al zet ik hem vervolgens in the fridge.
Top 10 momentje?quote:Op maandag 7 april 2014 19:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.
Klasse ouwe reus
Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomenquote:
quote:Op maandag 7 april 2014 19:25 schreef Grifte het volgende:
Ten slotte wil ik eenieder bedanken voor het lezen van mijn verslag. Aangezien VI zometeen begint gaat het broekie al uit. Een fijne avond.
[ afbeelding ]
Ik zag het: slippers, trainingsbroek, bier, je keukenquote:Op maandag 7 april 2014 19:49 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomen
Stokjesquote:Op maandag 7 april 2014 20:17 schreef beeer het volgende:
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
Ik denk dat het bij hem ook goed gesmaakt heeft. Alleen wel een beginnersfout om de kroepoek niet te checken voor het verorberen, maargoed, wij wielrenners leven constant op het randje dus ik snap deze gewaagde toevoeging van het recept wel. Toch wil ik aanraden om altijd de houdsbaarheid te checken. Een dagje over de datum kan wel, maar na 2 jaar zou ik het zelf niet meer eten. Zo hardcore ben ik niet.quote:Op maandag 7 april 2014 20:14 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb hier net een zak uit 2012 opgegeten bij een eigen versie van nasi a la Johannes. Ik dacht, wat een slappe kroepoek, zou er een klein gaatje in de zak hebben gezeten? Maar als ie 2 jaar over datum is, is het niet zo vreemd.
Gitzwarte lucht hiero, ik ga maar niet fietsen anders moet ik straks ook m'n cassette met zo'n paardenmiddel schoonmaken.
linkje?quote:Op maandag 7 april 2014 20:20 schreef kanovinnie het volgende:
Overigens wil ik jullie er op wijzen dat de beroemde nasi nu ook in een reclame van de mediamarkt te zien is! Daar heeft de reclameman de dag ervoor nasi gemaakt, maar wil een onverlaat zijn nasi stelen. Gelukkig komt de boef er niet mee weg en kan de reclameman toch lekker zijn nasi nassen.
quote:Op maandag 7 april 2014 20:24 schreef Gripper het volgende:
[..]
Al op. Maar ok, een beknopte beschrijving kan natuurlijk wel: ik heb eerst water opgezet dus, en een snuifje zout erin. Intussen m'n bruine stappers uit en slippers aan
(dat met die klompen: ik heb als test eerst een rijstkorrel op m'n tenen gegooid en dat deed niet echt pijn, dus toen durfde ik het wel aan zonder protectie)
Toen dus de kip gesneden. Mooie gelijke grootte voor alle blokjes. De wok op de grote pit (ook wel de wokpit genoemd hier in ons grote fornuis met een klein huisje eromheen) en lekker stoken. Scheutje olie, kipstukjes erin, oppassen voor de spetters!
Vervolgens een beetje lui zo'n zak met voorgesneden groente. Peultjes, ui, paksoi, witte kool, lekker allemaal.
Beetje husselen, en als finishing touch!!! Een paar flinke lepels 5 spices poeder en scheutje ketjap.
Opeten met zilvervliesrijst voor de vezels, sambal en dus die 2012-kroepoek
Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun.quote:Op maandag 7 april 2014 22:14 schreef kanovinnie het volgende:
1 van mijn wielrenvrienden, een gerenomeerd BBQ kok wiens gehaktballen tot ver buiten zijn stadsgrenzen geroemd en beroemd zijn, heeft ook een poging gedaan.
Gezien hij aan de toch wel vrij hoge standaard van de nasi wilde voldoen is het niet helemaal goed gelukt. Ook is het er compleet bij in geschoten om foto's te maken.
Ik wil hier duidelijk bij vermelden dat we het hier met een echte beginner te maken hebben. Dus wees niet al te kritisch en leg de tips goed en duidelijk uit zodat hij de volgende keer een beter maal heeft.
[..]
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denktquote:Op maandag 7 april 2014 22:36 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun.
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?quote:Op maandag 7 april 2014 22:37 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denkt
Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef'squote:Op maandag 7 april 2014 22:42 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?
Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
Hartstikke bedankt en ik kijk er naar uit! Ik ben blij dat de sfeer tussen de chefs zo amicaal isquote:Op maandag 7 april 2014 22:43 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef's
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak niet eens marineer uit luiheid, of even een halfuurtje van te voren. Maar mijn ma (en die weten het altijd het best) vertelde me dat uren vaak een geweldig effect hebben op de malsheid. Als je dan ook nog kipdijfilet neemt krijg je echt heerlijk sappige, malse kip.quote:Op maandag 7 april 2014 19:35 schreef Karina het volgende:
[..]
Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaan
Ja als ik jullie inzendingen zo zag moet je toch iets bedenken om de aandacht te trekken.quote:Op maandag 7 april 2014 19:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.
Klasse ouwe reus
Ik was wat huiverig voor de reacties. Ik ben opgegroeid met cashews bij elk rijstgerecht. Vervolgens zie ik in deze reeks dat niemand ze erbij smeet, dus ik ben zeer tevreden dat het in goede aarde valt.quote:Op maandag 7 april 2014 20:12 schreef Paxcon het volgende:
Die cashewnootjes lijken me een heerlijke variatie
Ik ben een gehersenspoelde Westerling, ik weet niet meer beter.quote:Op maandag 7 april 2014 20:17 schreef beeer het volgende:
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.quote:Op maandag 7 april 2014 23:53 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik meende al te zien dat je pogingen deed mijn aandacht te trekken.
Ik werd ook alweer teruggetrokken naar dit topic, dus het werkte wel.quote:Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
[..]
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
En dat wilde jij bereiken met Boskamp t-shirtje en Alba?quote:Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
[..]
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?quote:Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.quote:Op maandag 7 april 2014 22:42 schreef johannes_vermeer het volgende:
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?
Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgtquote:Op dinsdag 8 april 2014 07:58 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?
En ik ben benieuwd naar de Turkse kruidenmix. Van cashewnoten in nasi-gerechten heb ik wel eens gehoord, maar dat is nieuw voor me. Hoe kom je daar op? En misschien wel belangrijker: Wat voegt het qua smaaksensatie toe?
Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal?quote:Op dinsdag 8 april 2014 08:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.
Ik doelde op de Turkse kruidenmix.quote:Op dinsdag 8 april 2014 09:03 schreef kanovinnie het volgende:
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgt
Deal.quote:Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal?
quote:Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef johannes_vermeer het volgende:
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.quote:
Iwanius is al z'n opgebouwde streetcredit in 1 klap verloren.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:33 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf ver van jullie gehypte nasi weg net zo als CUL collega RobinOok.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:33 schreef kanovinnie het volgende:
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |