Ik denk dat dat een beetje een kip of ei discussie is. Hoewel ik ook denk dat het bij de financiële wereld is begonnen. Maar burgers vragen ook gewoon om hoge/lage rentes en veel leningen tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Vele mensen losten hun hypotheek helemaal niet meer af.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 16:44 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Kom op, joh het financiële wereldje is zo corrupt als de neten. Heb onlangs nog de docu over Madoff gezien. Dat-ie de boel bezwendelde was al vanaf 2001 duidelijk. De stock exchange commission (SEC) heeft gewoon op zijn handen gezeten... Ze hebben de hebzucht/greed bij de gewone burger bewust aangewakkerd.
Een verkiezingsprogramma is geen belofteprogramma, anders had het die naam wel. Ik ben trouwens benieuwd welke wethouder je op doelt en het rijtje fouten waar hij schuldig aan is. Ben niet zo bekend met de lokale politiek in Amsterdam. Als je op Hilhorst doelt en de fout met de uitkeringen, tja, die had die ambtenaar onder een andere wethouder ook gewoon gemaakt.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 16:44 schreef Megumi het volgende:
[..]
Wat ik eigenlijk bedoel is dat mensen eindelijk in de gaten krijgen dat ze door partijen als de PVDA gewoon met valse beloftes belazerd worden. En in een stad als Amsterdam is de PVDA behoorlijk arrogant geworden. En mag een wethouder een miljoenen fout maken en gewoon blijven tijd dat de PVDA eens flink verliest daar. Een echt principieel sociale partij is voorzichtig met de centjes van anderen.
De banken hebben een zorgplicht. Duidelijk is denk ik dat ze daar geen aandacht aan hebben geschonden. Voorbeeld als ik een tumor in me bijnier heb mag ik van de dokter een goed advies en binnen de grenzen van wat medisch kan een hopelijk goede afloop verwachten. Dat zou de standaard manier van denken moeten zijn.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 16:52 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Ik denk dat dat een beetje een kip of ei discussie is. Hoewel ik ook denk dat het bij de financiële wereld is begonnen. Maar burgers vragen ook gewoon om hoge/lage rentes en veel leningen tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Vele mensen losten hun hypotheek helemaal niet meer af.
Je kan als persoon toch ook gewoon nadenken en tot de conclusie komen dat dat niet verstandig is? De hele schuld bij de sector en de politiek leggen vind ik te makkelijk.
Denk je nou echt dat jan en alleman zoiets doorziet of doorzien kan, of zelfs de middelen ervoor heeft.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 16:52 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Ik denk dat dat een beetje een kip of ei discussie is. Hoewel ik ook denk dat het bij de financiële wereld is begonnen. Maar burgers vragen ook gewoon om hoge/lage rentes en veel leningen tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Vele mensen losten hun hypotheek helemaal niet meer af.
Je kan als persoon toch ook gewoon nadenken en tot de conclusie komen dat dat niet verstandig is? De hele schuld bij de sector en de politiek leggen vind ik te makkelijk.
Zoiets in de aard maar beter zou zijn als ik ga voor die bijnier en ze zien als ze bezig zijn je darmen moeten ook een behandeling hebben dat ze dat ook gelijk doen.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 16:56 schreef Megumi het volgende:
[..]
De banken hebben een zorgplicht. Duidelijk is denk ik dat ze daar geen aandacht aan hebben geschonden. Voorbeeld als ik een tumor in me bijnier heb mag ik van de dokter een goed advies en binnen de grenzen van wat medisch kan een hopelijk goede afloop verwachten. Dat zou de standaard manier van denken moeten zijn.
Realiteitszin is wat anders dan je idealen opzij zetten. Een partij als de PvdA, maar misschien nog wel meer de VVD, heeft zich daar tot in extremis aan schuldig gemaakt uit angst voor het electoraat. Standpunten worden aangepast aan de waan van de dag en een inschatting van de wens van de kiezer, in plaats van de kiezer te overtuigen van de eigen idealen. Intellectuele armoede, dat is het.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 16:41 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Er worden compromissen gesloten om meerderheden te halen. De SGP doet daar heel soms ook aan mee. Verder blijven zij inderdaad in oude denkwijze hangen. Ik ben blij dat partijen zo nu en dan goed naar hun basis kijken om te zien of die nog wel bij deze tijd past.
Als iedere partij in zijn eigen zuil blijft zitten is het land onbestuurbaar.
Waren ze ooit niet achterlijk dan?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 22:34 schreef bianconeri het volgende:
Mensen zijn gewoon achterlijk geworden en veel te goed gelovig
Daar doe ik geen uitspraak over haha.quote:
Je kan ook stellen dat partijen dit ook moeten weten en dus geen beloftes meer moeten doen.quote:Op woensdag 19 maart 2014 16:39 schreef bianconeri het volgende:
[..]
Daar doe ik geen uitspraak over haha.
Maar op het gebied van politiek momenteel wel, alsof niemand snapt dat de partij die regeert concessies moet maken. En dan verwachten ze dat een partij die veel beloftes nu doet alles gaat waar maken
Politiek bakt er toch niets van. Hopeloos gevalletje en zal ook altijd zo blijven.
Nou ja, als je verkiesbaar bent van die partij dan kan je lekker frauderen als de pvda zetels krijgt (waar jij dan zit).quote:Op woensdag 19 maart 2014 17:35 schreef sitting_elfling het volgende:
Waarom stemt niemand PVDA? Waarom zou je het wel stemmen?
Nee want dan stemt niemand meer op ze.quote:Op woensdag 19 maart 2014 17:10 schreef sjorsie1982 het volgende:
Je kan ook stellen dat partijen dit ook moeten weten en dus geen beloftes meer moeten doen.
quote:'Domheid en arrogantie hebben de Partij van de Arbeid genekt'
OPINIE De PvdA is door intellectueel en karakterologisch falen aan de verkeerde kant van de geschiedenis beland, schrijft Arnold Heertje. 'De bureaucratische aanpak van de werkloosheid door PvdA-bestuurders op nationaal en lokaal niveau is hiervan een zwaarwegend negatief gevolg.'
Onopgemerkt maakt de geschiedenis een enkele keer een einde aan een roemruchte ontwikkeling. De burgers geloven het pas als zij het achteraf zien. In Nederland heeft de sociaal-democratie in samenspel met de vakbeweging een historische ontwikkeling achter de rug, waardoor de proletarische werknemers van hun ketenen zijn bevrijd.
Sinds de oprichting in 1946 heeft de Partij van de Arbeid zich nog een halve eeuw gekoesterd in de schaduw van een maatschappelijke dynamiek die wortelt in het laatste kwart van de 19de en de eerste helft van de vorige eeuw. In zijn beruchte Den Uyl-lezing van 12 december 1995 rekende Wim Kok af met de ideologische veren van de sociaal-democratie en, naar achteraf blijkt, ook met de intellectuele veren van de eens zo kleurrijke beweging. Beide afrekeningen waren Kok op het lijf geschreven.
Tegen deze historische achtergrond herleidt de leiding van de PvdA de vernietigende verkiezingsuitslag tot de lange duur van de crisis en het onvermogen van de potentiële aanhang reeds nu de vruchten te zien van een beleid dat inzet op een sterk en sociaal Nederland. De grootscheepse nederlaag ontspruit aan oorzaken van voorbijgaande aard, waaraan niemand iets kan doen. Daarop is het antwoord de sokken erin zetten. Deze houding wordt versterkt door een scherpzinnige waarnemer als Felix Rottenberg die verkondigt dat in Nederland nauwelijks sprake is van corruptie en ons onderwijs tot de top van de wereld behoort.
Toenemende scheefgroei
Intussen schrijven in de Verenigde Staten economen als Robert Reich en Joseph Stiglitz indrukwekkende boeken over de toenemende scheefgroei in de inkomens- en vermogensverdeling, waardoor de samenhang in de maatschappij verkorrelt, de traditionele arbeiders verpauperen en in hun voetspoor de middenklasse wordt bedreigd. Die schrikbarende verschijnselen doen zich ook in Nederland voor, maar daarover geen woord van de zijde van de Partij van de Arbeid.
In de optocht van gezagdragers in de managementlagen van zorginstellingen, corporaties en het grootschalige onderwijs lopen veel partijleden met excessieve beloningen mee onder de vlag van de sociaal-democratie, losgezongen van de werkvloer en op onoverbrugbare afstand van de afnemers, patiënten, huurders, leerlingen en studenten. Met behulp van de Partij van de Arbeid is in de kinderopvang, de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg, het mbo en op de woningmarkt een inhumane architectuur ontwikkeld met onvoldoende aandacht voor de verdelingseffecten op mensen in benarde posities en de middengroepen.
Sterker nog, perverse financiële prikkels maken van hulpbehoevende kinderen in de jeugdzorg winstgevende en werkgelegenheidscheppende producten ten behoeve van tientallen elkaar de financiële bal toespelende instellingen met de formele karakteristieken van een criminele organisatie, omdat de kinderen om wier bescherming het gaat uit beeld zijn verdwenen. In Amsterdam onder het toeziend oog van de voormalige wethouder Pieter Hilhorst.
Geen oog voor niet-meetbare leefbaarheid
Voorts is de Partij van de Arbeid ten prooi gevallen aan het niet onderkennen van de maatschappelijke noodzaak van een passende verhouding van kwantitatieve economische groei en de kwaliteit van de economische ontwikkeling. Overal in het land hobbelen lokale bestuurders kritiekloos aan achter in geld meetbare expansie van de productie zonder oog voor het belang van niet-meetbare leefbaarheid, de natuurlijke omgeving, de cultuur en in het onderwijs van de vreugde van het leren zelf zonder meten en toetsen.
Gedeputeerden van provincies, wethouders van gemeenten en bestuurders van stadsdelen hebben op grote schaal het bouwen van leegstaande kantoren, het ontwikkelen van braakliggende bedrijfsterreinen en het ontwikkelen van winkelcomplexen zonder aanwending, gefaciliteerd. Voor dit wanbeleid betalen de kiezers het gelag in de vorm van extra belastingen, het onttrekken van middelen aan culturele voorzieningen, maatschappelijke zorg, het wegwerken van achterstanden in wijken en van jongeren en bovenal het onnodig opofferen van open ruimte, natuur en de kwaliteit van het bestaan.
De Partij van de Arbeid loopt voorop bij de inmiddels afgeblazen aanleg van de Westerschelde Container Terminal bij Vlissingen, bij de ontwikkeling van lokale luchthavens, bijvoorbeeld in Twente, de zeesluis bij IJmuiden en een parkeergarage bij de Singelgracht in Amsterdam, telkens zonder oog voor de dynamiek van wereldwijde economische veranderingen en het offer aan leefbaarheid voor de mensen.
Verwaarlozen van het onderhoud
In het verlengde hiervan ligt het verwaarlozen van het onderhoud van wegen, spoorwegen, waterwegen, gebouwen en woningen. Voor de verdwenen kiezers van de Partij van de Arbeid is het duurzaam renoveren van alle woningen in Nederland een belangrijker project dan het bouwen van nieuwe woningen met de kans op leegstand.
Kortom, de Partij van de Arbeid is ongewild aan de verkeerde kant van de geschiedenis terechtgekomen door het samengaan van een intellectueel tekort - veroorzaakt door de grootschaligheid in het onderwijs en het beleidsmatig verdwijnen van academisch opgeleide docenten, waardoor het analyseren van de economische en maatschappelijke dynamiek achterwege is gebleven - met de intimiderende en arrogante houding van met de Partij van de Arbeid verbonden bestuurders en ambtenaren, jegens de werkvloer van de samenleving.
De bureaucratische aanpak van de werkloosheid door PvdA-bestuurders op nationaal en lokaal niveau is hiervan een zwaarwegend negatief gevolg. De geschapen onvrede vertaalt zich destructief in de aanhang van de PVV en constructief in de aanhang van de SP en D66, samen bijna de helft van het electoraat. Voor de Partij van de Arbeid niet langer een wenkend perspectief.
Arnold Heertje is emeritus-hoogleraar economie.
Neen. Bijna alle wensen van de VVD zijn verwezenlijkt, over de lange termijn bezien.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 17:03 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Realiteitszin is wat anders dan je idealen opzij zetten. Een partij als de PvdA, maar misschien nog wel meer de VVD, heeft zich daar tot in extremis aan schuldig gemaakt uit angst voor het electoraat. Standpunten worden aangepast aan de waan van de dag en een inschatting van de wens van de kiezer, in plaats van de kiezer te overtuigen van de eigen idealen. Intellectuele armoede, dat is het.
Ik heb het over de 'oude' idealen, de fundamenten van de partijen. Bij de PvdA moet je dan aan Den Uyl denken, die in ieder geval in de perceptie van velen de belichaming is van de PvdA-idealen is: volksverheffing, gelijke kansen en tegelijk oplossingsgericht. Bij de VVD denk ik aan de liberale stroming die ernstig in de verdrukking is gekomen door het uit angst voor de LPF en PVV steeds sterker geworden conservatisme binnen de partij. Kijkend naar de liberale idealen van de VVD is daar helemaal niets van over.quote:Op woensdag 26 maart 2014 10:55 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Neen. Bijna alle wensen van de VVD zijn verwezenlijkt, over de lange termijn bezien.
Ze stellen zelf in publicaties tevreden vast dat de maatschappij tegenwoordig is ingericht volgens de dominante conservatief-liberale visie.
Vind ik niet. De heartland is tegenwoordig vrijwel hetzelfde. Ze doen het voor dezelfde mensen en dezelfde doelgroep.quote:Op woensdag 26 maart 2014 11:00 schreef Sloggi het volgende:
En conservatief-liberaal is mijns inziens een contradictio in terminis.
Wat versta jij onder de 'heartland'?quote:Op woensdag 26 maart 2014 11:06 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Vind ik niet. De heartland is tegenwoordig vrijwel hetzelfde. Ze doen het voor dezelfde mensen en dezelfde doelgroep.
D66 is ook een conservatieve partij, sociaal-economisch gezien.
Omdat jullie deel zijn van dit afbraakkabinet, waarin de vvd de toon zet en de pvda af en toe een marginaal overwinninkje gegund wordt, in ruil voor steun aan de liberalistische plannen van de vvd. Er wordt geen tegengas gegeven aan plannen die de burger geld kosten, de afbraak van onderwijs en zorg, de uitknijping van de automobilist, het drama dat ns heet, enzovoort.quote:Op zondag 20 september 2015 11:35 schreef Paul het volgende:
Waarom hebben we nu zo weinig zetels in de peiling?
Zetelwinst PVV na migrantendebat
quote:Stop met klagen over de PvdA
De PvdA moet haar naam weer eer aandoen … de partij is helemaal niet zo rechts
Zoals bekend rommelt het al een tijdje binnen de PvdA. Tijdens de kerst was het kabinet bijna gevallen omdat een aantal PvdA-senatoren, tegen de lijn van de partij in, de zorgplannen van minister Schippers afwees. Sindsdien lijkt het niet meer rustig binnen de PvdA, met als dieptepunt het afwijzen van partijleider Samsom door prominent Felix Rottenberg. Dit uiteraard allemaal in de context van de aanhoudende lage populariteit van de PvdA. Aangezien zo'n beetje iedereen het tegenwoordig gemunt heeft op de PvdA, dient de vraag zich aan of de PvdA überhaupt nog wel de weg omhoog kan vinden.
Binnen de PvdA is men hier zich natuurlijk ook van bewust. Er wordt al rekening mee gehouden dat de PvdA na de volgende Tweede Kamer-verkiezingen als kleine partij terugkeert in het parlement. Niet alleen de aanhoudende lage peilingen, maar zeker ook de slechte resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen en Eerste Kamer-verkiezingen geven alle aanleiding voor dit realisme binnen de PvdA.
Tegelijkertijd is er binnen de PvdA en de achterban een forse discussie losgebarsten over de gewenste koers van de partij. Van oudsher behoort de gewenste koers van de PvdA tot één van de tradities in Nederland die regelmatig de kop opsteekt, maar nu is het aantal nieuwe manifesten, koersdiscussies en nieuwe strategieën wel heel extreem. Zo'n beetje elke PvdA-afdeling uit de gemeente en provincie doet zijn duit in het zakje.
Het moet linkser! De PvdA verloochent zijn afkomst! Weg met het neoliberalisme! We moeten terug naar onze sociaaldemocratische waarden!
Volkskrant-columnist Martin Sommer, nooit te beroerd voor een prikkelende opvatting, wijdde hier onlangs een column aan. De strekking was dat de PvdA gewoon moet toegeven dat het een rechtse bestuurderspartij is. Maar dat is natuurlijk onzin. Wie rationeel beziet wat de PvdA allemaal heeft binnengesleept in de onderhandelingen met de VVD, die kan moeilijk beweren dat de huidige PvdA rechts is. Natuurlijk was er het gedeelde streven naar begrotingsevenwicht en herstel van de economie, maar alleen notoire PvdA-haters zullen dat als rechts bestempelen. Dit is gewoon standaard beleid voor elk kabinet dat wordt geconfronteerd met een begrotingstekort van 5%. Zeker gezien het feit dat Nederland tevens een forse staatsschuld heeft en er dus weinig ruimte is voor Keynesiaans beleid.
Het gaat er natuurlijk vooral om hoe je die financiën weer in het gareel krijgt. En daar is toch duidelijk de hand van Samsom te zien. Begrotingsevenwicht prima, maar niet ten koste van minima met een uitkering of een klein salaris.
Hypotheekrenteaftrek
Tel daar bij op dat de PvdA gewoon veel van zijn verkiezingsprogramma in het regeerakkoord heeft binnengesmokkeld. Eindelijk is het taboe doorbroken op de hypotheekrenteaftrek. Eindelijk wordt er fors werk gemaakt van verduurzaming (hoewel men vraagtekens kan zetten bij windmolens omdat ze gewoon erg duur zijn en milieuonvriendelijk bovendien). Ook de decentralisatie van de zorg komt uit de koker van de PvdA omdat men de menselijke zorg op maat terug wil. Verder zijn er nog het kinderpardon en een duidelijke pro Europese opstelling die aan de PvdA zijn toe te schrijven.
Noem dat allemaal maar rechts
Bovendien verkeert Europa al sinds 2008 in een economische recessie en onzekere tijden. Dan is het logisch dat zelfs een linkse bestuurderspartij op safe speelt. Van begrotingsevenwicht tot het overeind houden van de euro: het stond allemaal in het PvdA-verkiezingsprogramma. Maar gezien de leegloop van de PvdA, hebben veel kiezers zich kennelijk gewoon niet verdiept in de standpunten van de PvdA. Dat kun je Samsom moeilijk verwijten.
Het succes van Kok
En dan is er natuurlijk het eeuwige gekanker dat de PvdA sinds Kok neoliberaal zou zijn geworden. Maar ook hier schiet de ratio van de verwende Nederlandse vox populi tekort. De kabinetten Kok zijn de succesvolste die Nederland ooit gekend heeft: de werkloosheid daalde drastisch, voor het eerst sinds decennia kende Nederland een begrotingsoverschot, Nederland was het eerste land in de wereld dat het homohuwelijk invoerde, euthanasie werd niet langer strafbaar en Kok werd internationaal geroemd voor het combineren van verstandig begrotingsbeleid in combinatie met behoud van de verzorgingsstaat.
De opkomst van Fortuyn
Maar het ging mis met de PvdA sinds de opkomst van Fortuyn. In plaats van dat Nederland de zegeningen koesterde van de kabinetten Kok, klonk daar plotseling het verwoestende geluid van Fortuyn dat de politiek de gewone man in de steek had gelaten met de komst van islamitische immigranten naar Nederland. De ironie wil dat juist onder Kok de immigratiewetgeving werd aangescherpt, maar het zaadje was geplant: sinds Fortuyn lijkt Nederland geobsedeerd door het mislukte integratie en migratievraagstuk dat uiteraard allemaal de schuld is van de PvdA.
Soms zou je willen dat we de tijd terug konden draaien. Het motto van de kabinetten Kok was heel pragmatisch ‘werk, werk en nog eens werk’. Dat is ook precies waar een partij als de PvdA zich in de kern op moet richten. Er zit niet toevallig de naam ‘arbeid’ in de PvdA. Een beetje intellectueel weet dat het dan gaat om het creëren van private banen aangezien die bijdragen aan de welvaart terwijl publieke banen in de regel belastinggeld kosten.
Kortom, uiteindelijk kun je de bevolking en het land in zijn geheel geen grotere dienst bewijzen dan door private werkgelegenheid te scheppen. Dat is niet alleen goed voor de economie maar dan is er ook voldoende welvaart om een verzorgingsstaat te financieren. Dat is heel wat rationeler en vruchtbaarder dan het eeuwige geklaag over nietszeggende dooddoeners zoals de terugkeer naar de sociaaldemocratische waarden.
Gelukkig zijn er daar steeds minder van.quote:Op zondag 20 september 2015 18:13 schreef Paper_Tiger het volgende:
Ik denk dat het grootste probleem van de PvdA is dat ze hoofdzakelijk zichzelf vertegenwoordigen en niet zozeer de kiezers.
Als ik mag vragen. Is dit vanuit jouw perspectief anders bij andere partijen? (die het wel goed doen in de polls)quote:Op zondag 20 september 2015 18:13 schreef Paper_Tiger het volgende:
Ik denk dat het grootste probleem van de PvdA is dat ze hoofdzakelijk zichzelf vertegenwoordigen en niet zozeer de kiezers.
Ja, maar in het Kabinet zijn de brokkenmakers - voor de verandering dat wel - de VVD'ers. Ik kan niet anders zeggen dat de PvdA'ers in het Kabinet redelijk tot goed presteren. Nou ja, presteren, ze maken geen hele pijnlijke blunders.quote:Op donderdag 20 maart 2014 13:35 schreef Leandra het volgende:
Ik heb wel het idee dat het ook tegen de PvdA werkt dat ze op het oog wat slordig zijn in het kiezen van hun bestuurders, in diverse gemeentes is er vrij ernstig met geld gesjoemeld, en kon dat door de slechte controle ook erg lang doorgaan, en als je dan in Amsterdam een Hilhorst ziet die 1½ jaar geleden vanuit het niets ineens wethouder blijkt te worden, en dan ook nog eens lijstrekker wordt, terwijl hij in 2010 nog niet eens een politiek gezicht was, dan is het niet vreemd dat mensen zich er van afkeren.
Juist een partij als de PvdA moet het hebben van de mensen die al jaren hun best doen voor de partij, dat is waar de achterban op vertrouwt, en niet op van die hippe snelle jongens die ogenschijnlijk vanuit het niets ineens wethoudertje en lijsttrekker mogen spelen.
Ik denk van niet. Wellicht verwachten die kiezers minder van de partij van voorkeur.quote:Op zondag 20 september 2015 19:16 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Als ik mag vragen. Is dit vanuit jouw perspectief anders bij andere partijen? (die het wel goed doen in de polls)
Goed debatteren is niet gelijk aan een goed standpunt, de debatprijs gaat naar degene die het beste debatteert, niet naar de beste politicus.quote:Op zondag 20 september 2015 22:56 schreef Perrin het volgende:
Die idiote brabbelaar won wel de debatprijs bij de algemene beschouwingen, of zegt dat volgens jou meer over het niveau van de overige idiote brabbelaars?
Precies de reden dat PvdA en VVD precies hetzelfde zijn. Beide geven miljarden aan falende bankiers ipv ze op te sluiten. Maar goed, geloof rustig verder in je links/rechts verhaal, dat is precies wat deze regentenpartijen willen.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 09:13 schreef Tja..1986 het volgende:
[..]
Bullshit. Er zijn genoeg dingen uit het programma van de PvdA die nu gewoon uitgevoerd worden. Dit is gewoon resultaat boeken ipv aan de kant blijven staan. En ja, het is crisis, en ja, je werkt samen met de VVD, dus ja, er gebeuren ook dingen die je als PvdA niet leuk vindt. Dat hoort bij de economische situatie en de verkiezingsuitslag.
Martin Domme? Is dat echt een persoon of een uitdrukking die ik nog niet kenquote:Op zondag 20 september 2015 16:43 schreef Klopkoek het volgende:
Joop die het woord van aartsconservatief Martin Dommer over neemt? Dat is als (de ontslagen) Elsbeth Etty bij De Telegraaf.
Goed punt; het hoge technocratische gehalte doet in deze de PvdA de das om. Maar dat ligt ook aan de vanzelfsprekendheid bij de PvdA dat ze denken er nog steeds toe te doen. Ze zijn zo arrogant dat ze denken overal mee weg denken te komen, maar meer dan hun oude uitgekauwde verhaal kunnen ze niet brengen en dat is volledig ongeloofwaardig.quote:Op maandag 21 september 2015 00:35 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Martin Domme? Is dat echt een persoon of een uitdrukking die ik nog niet ken
Het gequote stukje is afkomstig van ene Erwin Lamme in ieder geval. Iemand die zichzelf journalist noemt, maar in werkelijkheid werkloos met een uitkering thuis zit en pas net PvdA lid is geworden.
Op Joop verdedigt hij de PvdA met hand en tand en heeft niet door dat termen als de participatiemaatschappij en de decentralisatie van de zorg eufemismen, newspeak, zijn voor ordinaire bezuinigingen en geen mooie ideologische vergezichten, en dat mensen daar eenvoudig doorheen prikken (alleen hij zelf nog niet schijnbaar).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |