het probleem is denk ik ook de bandbreedte: je gps signaal is volgens mij niet echt belastend, terwijl een audio of data transmissie een stuk zwaardere druk op de beschikbare bandbreedte legt van een satelliet..quote:Op maandag 10 maart 2014 12:03 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Vast wel, maar je kan er wel een punt van maken dat de gegevens gewist worden zodra het vliegtuig zonder problemen geland is. Enige data die wel nodig is achteraf is dan uit de BB te halen.
Maar iig zou je dan wel realtime kunnen weten waar een vliegtuig precies in de problemen kwam.
Ik heb daar ook wel eens over na gedacht.Natuurlijk zijn er wel veel vliegtuigen in de lucht, maar hallo, hoeveel mobiele telefoons zijn er wel niet continue in contact met gps satellieten, dan zou je hier toch ook iets mee moeten kunnen?
Enige verschil tussen gezagvoerder en copilootis de ervaring van de captain (hoeft niet persé meer te zijn dan die van de copiloot overigens, zeker niet als je naar uren op type gaat kijken), en het feit dat de captain beslissingen maakt.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:11 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Als de copiloot in paniek raakt, zou de gewone piloot er naast meteen kunnen ingrijpen.
Verder: als er een mechtnich defect is boeit het niet of het de co of gewone piloot is; daar kan niemand wat aan doen en is ook niet altijd op te lossen.
Goed, maar dan is het domweg menselijk falen (althans een deel), en dan kun je alleen die betrokkenen iets verwijten.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:08 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Enige verschil tussen gezagvoerder en copilootis de ervaring van de captain (hoeft niet persé meer te zijn dan die van de copiloot overigens, zeker niet als je naar uren op type gaat kijken), en het feit dat de captain beslissingen maakt.
Qua vliegen doen ze beiden exact hetzelfde.
Bij Air France greep er ook niemand in, omdat beiden geen idee hadden wat er fout ging. Eerlijk is eerlijk, de captain was toen niet in de cockpit, maar dat kan hier ook het geval zijn natuurlijk.
Natuurlijk, maar ik geef alleen aan dat menselijk falen ook een reden kan zijn van een ongeluk als deze, ook al zitten er 2 man in de cockpitquote:Op maandag 10 maart 2014 12:10 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Goed, maar dan is het domweg menselijk falen (althans een deel), en dan kun je alleen die betrokkenen iets verwijten.
Zo zuur altijd he.. Als je iéts beter zou opletten of net dat ene metertje zou controleren zou je dit alles uknnen voorkomen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:12 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Natuurlijk, maar ik geef alleen aan dat menselijk falen ook een reden kan zijn van een ongeluk als deze, ook al zitten er 2 man in de cockpit
Bij AF447 greep de captain uiteindelijk wel in, maar te laat. Sowieso wisten ze daar niet hoe laag ze vlogen en wist niemand dat ze op dat moment zouden crashen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:08 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Enige verschil tussen gezagvoerder en copilootis de ervaring van de captain (hoeft niet persé meer te zijn dan die van de copiloot overigens, zeker niet als je naar uren op type gaat kijken), en het feit dat de captain beslissingen maakt.
Qua vliegen doen ze beiden exact hetzelfde.
Bij Air France greep er ook niemand in, omdat beiden geen idee hadden wat er fout ging. Eerlijk is eerlijk, de captain was toen niet in de cockpit, maar dat kan hier ook het geval zijn natuurlijk.
Een mobiele telefoon is niet "in contact" met een GPS satelliet. Een GPS satelliet zendt steeds een tijd en lokatiesignaal uit dat wordt opgevangen door je telefoon. Er is dus geen verbinding, net zo min jij met je autoradio verbinding maakt met een zendmast.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:03 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ik heb daar ook wel eens over na gedacht.Natuurlijk zijn er wel veel vliegtuigen in de lucht, maar hoeveel mobiele telefoons zijn er wel niet continue in contact met gps satellieten, dan zou je hier toch ook iets mee moeten kunnen?
Jawel. Dat besef kwam op het moment dat het alarmsignaal afging dat ze heel dicht bij de oppervlakte van de oceaan zaten. Enkele seconden voor de crash zei een van de copiloten dat ze gingen crashen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:15 schreef Merkie het volgende:
[..]
Bij AF447 greep de captain uiteindelijk wel in, maar te laat. Sowieso wisten ze daar niet hoe laag ze vlogen en wist niemand dat ze op dat moment zouden crashen.
Daar heb je gelijk in, maar de meeste passagiers zullen niets hebben doorgehad.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:19 schreef eight het volgende:
[..]
Jawel. Dat besef kwam op het moment dat het alarmsignaal afging dat ze heel dicht bij de oppervlakte van de oceaan zaten. Enkele seconden voor de crash zei een van de copiloten dat ze gingen crashen.
Is daar eigenlijk al een Air Crash Investigation aflevering van? Vind dat altijd een enorm interessant programma, dus dan zou mijn geheugen over die AF447 vlucht weer een beetje opgefrist kunnen wordenquote:Op maandag 10 maart 2014 12:22 schreef Merkie het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in, maar de meeste passagiers zullen niets hebben doorgehad.
AF447 is echt één van de domste crashes ooit, zo zonde.
Zo'n hele operatie als nu kost natuurlijk ook bakken met geld.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:51 schreef MartijnA3 het volgende:
Denk dat dat ontzettend duur is. Kijk eens hoeveel vliegtuigen er dagelijks in de lucht zijn.
quote:Op maandag 10 maart 2014 12:25 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Is daar eigenlijk al een Air Crash Investigation aflevering van? Vind dat altijd een enorm interessant programma, dus dan zou mijn geheugen over die AF447 vlucht weer een beetje opgefrist kunnen worden
Zodra er een storing optreed zend het vliegtuig automatisch foutmeldingen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:06 schreef mschol het volgende:
[..]
het probleem is denk ik ook de bandbreedte: je gps signaal is volgens mij niet echt belastend, terwijl een audio of data transmissie een stuk zwaardere druk op de beschikbare bandbreedte legt van een satelliet..
blijft wel vreemd dat er geen simpel systeem is dat continue verbinding houdt met een centrale plek waardoor je altijd kan zien waar een vliegtuig zich bevind, ook als hij "onder" de rader doorvliegt..
Deze zijn nog voordat de zwarte dozen gevonden zijn. De conclusies die men hierin trekt bleek achteraf vrij accuraat te zijn.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:25 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Is daar eigenlijk al een Air Crash Investigation aflevering van? Vind dat altijd een enorm interessant programma, dus dan zou mijn geheugen over die AF447 vlucht weer een beetje opgefrist kunnen worden
quote:
Dank dank dank!quote:Op maandag 10 maart 2014 12:28 schreef eight het volgende:
[..]
Zodra er een storing optreed zend het vliegtuig automatisch foutmeldingen
[..]
yt
Neem aan dat je op ACARS doelt, zoals bij AF447?quote:Op maandag 10 maart 2014 12:28 schreef eight het volgende:
[..]
Zodra er een storing optreed zend het vliegtuig automatisch foutmeldingen
Als je kijkt in acarsdatabases online, dan zie je dat dit toestel wel degelijk uitgerust was met ACARS. Of dat op deze vlucht ook actief was weet ik niet. Overigens, wie weet is er wel ACARS-data beschikbaar, maar wordt dat niet vrijgegeven. We zullen het pas zeker weten als de rapporten uitkomen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:35 schreef MartijnA3 het volgende:
[..]
Neem aan dat je op ACARS doelt, zoals bij AF447?
Het schijnt dat je je als vliegtuigmaatschappij op die service moet abonneren en niet elke maatschappij doet dat.
Bovendien las ik op het forum van airliners.com een post waarin ze zich afvragen of deze B777 wel ACARS had, hij schijnt de antenne niet te hebben die hiervoor wordt gebruikt.
Dan zouden er toch meldingen gedaan moeten zijn?quote:Op zondag 9 maart 2014 20:50 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Daarom lijkt het me eerder een mislukte kaping dan een bom. Een ongeluk zou me meer bevrezen, een gezonde Boeing die zomaar uit de lucht valt...
Passagiers hebben idd niets gemerkt. Niemand had een reddingsvest aan en velen hadden niet eens een gordel om.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:22 schreef Merkie het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in, maar de meeste passagiers zullen niets hebben doorgehad.
quote:The sheer force of the impact is described in the forensic report, which lists in graphic detail how lungs were torn apart and bones were shredded end to end. Some of the passengers were sliced in half by their seatbelt
Het had zeker voorkomen moeten worden maar bepaalde foute acties waren wel begrijpelijk.quote:AF447 is echt één van de domste crashes ooit, zo zonde.
nee.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:20 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
Dat is nieuws van zaterdag, en gaat volgens mij om deze foto:
[ afbeelding ]
Oh ja, natuurlijk.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:18 schreef MartijnA3 het volgende:
[..]
Een mobiele telefoon is niet "in contact" met een GPS satelliet. Een GPS satelliet zendt steeds een tijd en lokatiesignaal uit dat wordt opgevangen door je telefoon. Er is dus geen verbinding, net zo min jij met je autoradio verbinding maakt met een zendmast.
Op het moment dat je data wilt streamen, dan betaal je daar geloof ik 3 of 4 dollar per minuut voor via een satelliet.
Pro Boeing gekletsquote:Op maandag 10 maart 2014 12:44 schreef eva1521 het volgende:
In 2009 verongelukte een Airbus van Air France na vertrek uit Rio de Janeiro boven de Atlantische Oceaan met 228 doden. Dat kwam door onweer, een bevroren snelheidsmeter en gepruts van de piloten. „Maar de besturing van een Boeing 777 is anders. Daar zijn dat soort vliegersfouten minder aannemelijk.”
Niet deze discussie aubquote:Op maandag 10 maart 2014 12:59 schreef eight het volgende:
[..]
Pro Boeing gekletsAirbus kan veiligere cijfers overleggen dan Boeing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |