FOK!forum / Culinesse à gogo / Paksoi
cherrycokevrijdag 7 maart 2014 @ 19:36
de lekkerste groente die er is

rauw
gekookt
gewokt

het kan allemaal met Paksoi

paksoi-large.jpg

paksoi _O_ :9
Rezaniavrijdag 7 maart 2014 @ 19:38
Nog nooit op.
Nat-Watervrijdag 7 maart 2014 @ 19:39
Met spek ^O^
gebrokenglasvrijdag 7 maart 2014 @ 19:40
Ken het niet...
So_Surrealvrijdag 7 maart 2014 @ 19:55
Lekker in de wok :)
BasEnAadvrijdag 7 maart 2014 @ 19:55
Lekker?
Er zit nog minder smaak aan dan aan een komkommer. :')
Wijnand_Bierensteinvrijdag 7 maart 2014 @ 20:07
Rettich _O_

images?q=tbn:ANd9GcRop_mdEouAvPrJLjAEnIR8gqg9g_KlUpVBW-O-EeNrQOTPov68
LXIVvrijdag 7 maart 2014 @ 20:13
Wel eens een keer gebakken op, met een stuk zalm erop. Heel lekker inderdaad.
Saawanzaterdag 8 maart 2014 @ 14:57
Smaakmakers wel toevoegen. Of door de nasi, wel iets fijner gesneden dan.
Jiang153zaterdag 8 maart 2014 @ 17:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 19:36 schreef cherrycoke het volgende:
de lekkerste groente die er is

rauw
gekookt
gewokt

het kan allemaal met Paksoi

[ afbeelding ]

paksoi _O_ :9
De mini versie _O_

Rauw, wat is deze? :')
adnapekkidzaterdag 8 maart 2014 @ 17:39
Paksoi adoratie topic *O* *O*

SPOILER
nooit van gehoord :?
kanovinniezaterdag 8 maart 2014 @ 17:53
Schopje naar CUL
RobinOokzaterdag 8 maart 2014 @ 18:26
Een van mijn favorietste recepten:

7361592816_14f2187aa5_z.jpg
warme pakchoi salade

[ Bericht 30% gewijzigd door RobinOok op 08-03-2014 23:43:16 ]
Hagelkaaszaterdag 8 maart 2014 @ 20:50
Paksoi met hoi-sin saus :9
derLudolfzaterdag 8 maart 2014 @ 23:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 19:39 schreef Nat-Water het volgende:
Met spek ^O^
dan is bijna alles lekker
MsMessyzondag 9 maart 2014 @ 00:10
Paksoi-mango smoothie :9~
Jiang153zondag 9 maart 2014 @ 00:12
quote:
14s.gif Op zondag 9 maart 2014 00:10 schreef MsMessy het volgende:
Paksoi-mango smoothie :9~
Groenten in een smoothie? :r
#ANONIEMzondag 9 maart 2014 @ 05:30
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 00:12 schreef Jiang153 het volgende:

[..]

Groenten in een smoothie? :r
Dat is toch het hele idee van smoothies? Het is een prakje voor volwassenen
Pietverdrietzondag 9 maart 2014 @ 10:39
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 05:30 schreef beeer het volgende:

[..]

Dat is toch het hele idee van smoothies? Het is een prakje voor volwassenen
Een potje Hipp-ster
Curiosityzondag 9 maart 2014 @ 19:24
Vandaag nog gegeten in de hindoestaanse kip.
#ANONIEMmaandag 10 maart 2014 @ 01:13
CUL / Paksoi

Oud topic van mij. Wel met receptjes :9
Al jaren niet meer gemaakt, wordt weereens tijd dan maar :)
Deshainmaandag 10 maart 2014 @ 14:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:50 schreef Hagelkaas het volgende:
Paksoi met hoi-sin saus :9
Met hoi sin maak je een drol nog lekker, ligt niet aan de paksoi dus.
Hagelkaasmaandag 10 maart 2014 @ 20:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 14:33 schreef Deshain het volgende:

[..]

Met hoi sin maak je een drol nog lekker, ligt niet aan de paksoi dus.
Ik weet niet hoeveel hoi-sin jij gebruikt maar ik proef gewoon paksoi hoor. Met hoisin.
Tanindinsdag 11 maart 2014 @ 20:00
Paksoi _O_
Chinese kool _O_
Onnozelaardinsdag 11 maart 2014 @ 23:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 18:26 schreef RobinOok het volgende:
Een van mijn favorietste recepten:

[ link | afbeelding ]
warme pakchoi salade
Dit moet ik maken!
gianni61donderdag 13 maart 2014 @ 08:31
Paksoi ^O^

alleen jammer dat de kwaliteit nogal wisselend is bij mijn supermarkt.
Ucciedonderdag 13 maart 2014 @ 12:27
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 08:31 schreef gianni61 het volgende:
Paksoi ^O^

alleen jammer dat de kwaliteit nogal wisselend is bij mijn supermarkt.
Daarom haal ik het bij de toko of op de markt.
Maar die heb jij misschien wat minder tot je beschikking.
gianni61donderdag 13 maart 2014 @ 12:28
quote:
7s.gif Op donderdag 13 maart 2014 12:27 schreef Uccie het volgende:

[..]

Daarom haal ik het bij de toko of op de markt.
Maar die heb jij misschien wat minder tot je beschikking.
markt: op donderdag tijdens werktijd
toko: in de grote enge stad.

maar als ik in de stad ben ga ik ook wel altijd naar de toko/aziatische super :Y
Ucciedonderdag 13 maart 2014 @ 12:30
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 12:28 schreef gianni61 het volgende:

[..]

markt: op donderdag tijdens werktijd
toko: in de grote enge stad.

maar als ik in de stad ben ga ik ook wel altijd naar de toko/aziatische super :Y
Ja, ik realiseerde me het tijdens het typen.

Maar paksoi, roerbakken met ui en paprika en grote garnalen, lekker veel pepersaus er doorheen :P
Of in de wontonsoep!!
#ANONIEMdinsdag 25 maart 2014 @ 09:59
Op deze foto heb ik het in mijn mixed bowl maar flikker ik het altijd eruit gewoon omdat ik deze niet lekker vind.( nee ook niet voor zoals men het noemt "het krokante")

Er zijn betere,lekkere Chinese groenten, iets dat ik hier al eerder aanhaalde.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 10:00:52 ]
Spanky78dinsdag 25 maart 2014 @ 21:23
Lekker hoor! Gegrillde paksoi met een goede dressing, hmm.
#ANONIEMzaterdag 29 maart 2014 @ 18:21
Probeer eens voor de gein Gai Lan als groente. Beter betekend als Chinese broccoli.
Heerlijk krokant en stevig, veel beter dan Pak Choi.
cherrycokezaterdag 29 maart 2014 @ 18:54
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 18:21 schreef Iwanius het volgende:
Probeer eens voor de gein Gai Lan als groente. Beter betekend als Chinese broccoli.
Heerlijk krokant en stevig, veel beter dan Pak Choi.
beetje bitter dat wel
SandyZukozondag 30 maart 2014 @ 11:18
lekker roerbakken met gember, chili, knoflook en oestersaus.
RobinOokzondag 30 maart 2014 @ 12:15
Voor wie dat niet kent: gai lan
Niet echt te vergelijken met pak soi trouwens.
Verschil als tussen sla en spruitjes.
Pietverdrietzondag 30 maart 2014 @ 12:54
quote:
0s.gif Op zondag 30 maart 2014 12:15 schreef RobinOok het volgende:
Voor wie dat niet kent: gai lan
Niet echt te vergelijken met pak soi trouwens.
Verschil als tussen sla en spruitjes.
Lekker idd. Eet je ook wel eens snijbiet?
RobinOokzondag 30 maart 2014 @ 14:22
Lijkt op paksoi ja, alleen is snijbiet eigenlijk altijd verlept als ik het zie. Dus niet zo heel enthousiast over. En de kleuren vind ik meestal ook maar zo zo.
Sicstusmaandag 31 maart 2014 @ 09:31
Dat groen kun je roerbakken neem ik aan, maar die witte stronk ook? Of kun je die beter eerst blancheren ofzo?
Pietverdrietmaandag 31 maart 2014 @ 11:18
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 09:31 schreef Sicstus het volgende:
Dat groen kun je roerbakken neem ik aan, maar die witte stronk ook? Of kun je die beter eerst blancheren ofzo?
Neuh, kan je ook gewoon roerbakken. Als hij vezelig is heb je snijbiet die te lang heeft gegroeid. Jong geoogst is het als ijsbergsla qua structuur zeg maar
#ANONIEMmaandag 31 maart 2014 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zondag 30 maart 2014 12:15 schreef RobinOok het volgende:
Voor wie dat niet kent: gai lan
Niet echt te vergelijken met pak soi trouwens.
Verschil als tussen sla en spruitjes.
Klopt.

Trouwens Robin.

Die foto die jij toonde m.b.t Pak Choi met je dressing. Was dat de witte of mini Pak-Choi?
De laatste vind ik lekkerder. Sterker nog ik heb' m vanmiddag tijdens lunch gegeten.

Die andere Pak Choi heet dus witte Pak Choi.
Misschien wel handig om dat verschil erin te houden bij het benoemen want er zit terdege verschil in.

Voor wie het wil weten:

5229267834_45e1a1acd7.jpg
Witte Pak- Choi die de meesten kennen is de goedkoopste en meest gebruikt.

Pak_Choi.jpg
De mini Pak- Choi is kleiner en prijziger maar veel lekkerder.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 31-03-2014 19:29:58 ]
RobinOokmaandag 31 maart 2014 @ 19:35
Die groenige heet volgens mij shanghai pak choy en ja, die neem ik eigenlijk altijd. Mini paksooitjes zijn nog kleiner en eet men eigenlijk altijd gehalveerd. En heeft witte stengels ipv groene, zoals de Shanghai pak choi.
#ANONIEMmaandag 31 maart 2014 @ 19:46
Klopt, m.b.t Shanghai. Maar ik noem ze altijd mini vanwege het formaat. ;) Die andere die kieper ik altijd uit mijn soep als die erin zit en bestel deze nooit als groentegerecht,laat staan dat ik 'm zelf koop.
Noem ze ook standaard witte Pak Choi vanwege de witte steel. :s)