abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 april 2014 @ 22:45:43 #51
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 15:24:21 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138471886
Opnieuw drank en seks aan boord marineschip

Roy Klopper
DEN HELDER -
De Koninklijke Marine is opnieuw opgeschrikt door een met alcohol gelardeerd feestje met pikante afloop aan boord van een van haar missieschepen.

Nadat afgelopen najaar een verblijf van de Zr. Ms. Van Speijk in de haven van Djibouti ontaardde in een vrijwillige orgie met een dronken vrouwelijke landmachtarts, heeft zich nu ook op het op piraten jagende marineschip Zr. Ms. Evertsen een drank- en seksincident voorgedaan.

Zegsman overste Robin Middel van de Koninklijke Marine bevestigt dit desgevraagd.

Twee leden van de aan boord meevarende ’special forces’ van het Korps Mariniers en twee vrouwelijke vlootmilitairen zijn na ontdekking van hun escapades van boord gehaald en terug naar Nederland gestuurd. Ze zijn inmiddels vervangen door vanuit ons land ingevlogen collega’s.

Intiem
Volgens medebemanningsleden ging het teruggestuurde viertal zich bij een recent feestje aan boord eerst te buiten aan zwaar drankgebruik. Vervolgens belandden de twee mariniers bij de in kennelijke staat verkerende marinevrouwen op de kamer, alwaar ze in intieme poses met elkaar werden betrapt.

Volgens zegsman Middel schond het viertal hiermee twee in de gedragscode van de marine vastgelegde regels: in geen geval mogen meer dan twee alcoholische drankjes worden genuttigd en daarnaast is seks aan boord taboe.

De marineoverste benadrukt dat er geen strafrechtelijke misstappen zijn begaan: „De repatriëring is een forse interne maatregel, waaraan geen marechaussee te pas komt.” Momenteel loopt een onderzoek naar de kwestie, waarbij de betrokkenen de kans lopen op tuchtrechtelijke maatregelen, met ontslag als uiterste consequentie.

De Koninklijke Marine heeft inmiddels een rijke historie qua zedenincidenten. Een in 2006 gedane melding door een vrouwelijke matroos van de Tjerk Hiddes over seksuele intimidatie, vormde indertijd zelfs de aanleiding voor een defensiebreed onderzoek. Hieruit kwam uiteindelijk de nu nog geldende gedragscode voor militairen voort. Overigens zijn voor de aantijgingen van de Tjerk Hiddes-matroos nooit bewijzen gevonden.

Topless
In 2000 haalden marinevrouwen op het fregat Bloys van Treslong het wereldnieuws toen ze topless afscheid namen van internationale collega’s bij een NAVO-oefening. Het incident leidde aanvankelijk vooral tot beroering in de Tweede Kamer, maar bleek uiteindelijk een prima wervingsinstrument voor de marine.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_seks_feestje__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 16:00:31 #53
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138472958
Mariniers vechten op de Vecht in Weesp

WEESP - De Vechtstad heeft een primeur. Drie teams van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) roeien mee in de zesde editie. De sloeproeiwedstrijd is een goede training om in september2015 mee te doen aan de Rowing Challenge van Rotterdam-Vlissingen naar Londen.

De mariniers roeien mee om geld in te zamelen voor de stichting Dutch Marines. Deze stichting helpt mariniers die onder Nederlandse vlag zijn uitgezonden voor missies in Afghanistan, Bosnië, Servië, Eritrea of Cambodja en daardoor fysiek of psychisch in problemen zijn geraakt. Ook ondersteunt de stichting nabestaanden van mariniers die niet meer thuiskwamen.

Wat de deelname aan Vechten op de Vecht bijzonder maakt is volgens Erik-Jan van Riet, woordvoerder van DMRC, dat de wedstrijd in het teken staat van een oud-marinier, die opnieuw de strijd moet aangaan met kanker.

Of de mariniers met een prijs naar huis gaan is nog geenszins een uitgemaakte zaak, vertelt Dirk Mansvelder, secretaris van Vechten op de Vecht. ,,We weten niet hoe ze roeien. We ruimen een mooie startplek voor ze in de Kom van Weesp in, maar het zou zo maar kunnen dat de Orkaan uit Muiden met de hoofdprijs naar huis gaat.''

Van Riet geeft ruiterlijk toe dat de strijd niet bij voorbaat gestreden is. ,,Bij de drie teams zitten roeiers die voor het eerste meedoen.'' Aan de andere kant zullen de mariniers zich niet snel gewonnen geven, gewend als ze zijn om hun kameraden altijd te steunen. ,,Het principe geldt 'no man behind'. Ze laten nooit een man achter.''

Bron: http://www.gooieneemlande(...)p-de-Vecht-in-Weesp_
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 3 april 2014 @ 16:09:07 #54
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138473287
Sinds wanneer heeft een schip kamers :')
  donderdag 3 april 2014 @ 16:45:44 #55
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138474610
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 16:09 schreef Erasmo het volgende:
Sinds wanneer heeft een schip kamers :')
Machinekamer, torpedokamer... :P

Alhoewel die laatse weer aan boord van een boot zit.

Anyway, ik vind het stuk van Geenstijl veel leuker.

quote:
Nederlandse marine vaart met pornoboten!

O nee. Er wordt gesekst aan boord van de Nederlandse marineschepen. Bel de krant! Aan boord van de Zr. Ms. Evertsen liep het volledig uit de hand. En met 'volledig uit de hand' bedoelen we dat er na een feestje twee leden van de Korps Mariniers hun 'special forces' loslieten op twee marinevrouwen. Daar werden even wat vrouwelijke vleesbuizen geladen met mannentorpedo's. Een Search & Destroy missie ontplooid richting de clitterrorist. Een tweetal yoghurtkanonnen afgevuurd in het kader van friendly fire. Nou nou. Poe poe. De totale verloedering van de Nederlandse marine is compleet. Want vorig jaar werd er tijdens de tussenstop van de Zr. Ms. Van Speijk in de haven van Djibooty nog een dronken vrouwelijke landmachtarts aan bonken gescheurd. Ach ja. Mensen neuqen. Natuurlijk, we snappen het wel, discipline en zo, blabla. Maar je stopt jonge mensen in de bloei van hun leven een lange tijd op een geïsoleerd schip met de knusse inrichting van een holocaustbarak. Logisch dat er dan wel eens naar seks gegrepen wordt. Boeiend, next. Volgens ons wetenschappelijk bureau wordt er sowieso zoveel geëjaculeerd door militaire masturbeermatrozen dat het verbazingwekkend is dat er nog nooit een marineschip zwanger terug is gekomen. Dus dat ze elkaar daar af en toe bij helpen, tja. Zolang ze hun werk goed doen, af en toe een piraat van de loopplank afsturen en het schip niet al teveel roest vanwege een eventuele spermatsunami, is er niks aan de hand, toch? Het zijn volwassen mensen. Laat ze lekker. Betere reclame voor de werving van nieuw marinepersoneel kun je niet krijgen.
  donderdag 3 april 2014 @ 16:47:05 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138474660
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 16:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

Machinekamer, torpedokamer... :P

Alhoewel die laatse weer aan boord van een boot zit.

Anyway, ik vind het stuk van Geenstijl veel leuker.

[..]

Ok ik kop hem in;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 3 april 2014 @ 16:49:23 #57
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138474748
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 16:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok ik kop hem in;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D

Overigens is het weer slap gelul in de marge natuurlijk, wat verwachten ze dan bij een gemengde bemanning? En verder dat domme gejank over drinken aan boord moet een keer afgelopen zijn, nog geen 15 jaar geleden zat je blauwe hap te vreten met een biertje erbij, slap koorknapen gelul allemaal tegenwoordig.
  donderdag 3 april 2014 @ 16:52:39 #58
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 18:37:37 #59
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138478006
quote:
:D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 april 2014 @ 18:38:14 #60
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138478020
Landmachtdag: militairen het land in

Woensdag 23 april kleurt Nederland groen. Speciaal voor het 200-jarig jubileum van Koninklijke Landmacht krijgt de landmachtdag een andere invulling. Geen open dag op een kazerne, maar zoveel mogelijk militairen de samenleving in, verspreid over zo’n 200 locaties.

Zo’n 6.000 militairen kleuren die dag Nederland groen om te vertellen, laten zien en laten ervaren wat zij voor en namens het land doen. De landmacht wil haar jubileum met zoveel mogelijk Nederlandse burgers vieren, voor en namens wie zij optreedt.

Dat doen de landmachters met demonstraties van militair optreden, openbare beëdigingen en het tonen van militaire voertuigen. Maar ook met activiteiten voor de jeugd, opknapwerkzaamheden voor goede doelen of een dagje vermaak voor hulpbehoevenden.

Radio Veronica
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie ruimt 23 april in elke provincie een bom. In Roermond zijn diverse demonstraties en grensverleggende activiteiten. Zo abseilen militairen van de kathedraal. In Nijmegen is een vossenjacht voor kinderen. In Zwolle richten verbindingsmensen een commandopost in voor het aansturen van een groot aantal projecten. Dit gebeurt samen met Radio Veronica onder de titel Operatie200.

Beeld van de landmacht
De komende weken maakt de landmacht via www.landmacht.nl/kl200 bekend waar het publieksactiviteiten organiseert. Daarnaast vinden op enkele plaatsen in Nederland verrassingsoptredens plaats. Alle activiteiten samen moeten zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden zich een beeld te vormen van de landmacht en haar militairen. Militairen die namens de samenleving hun eigen veiligheid riskeren en geweld toepassen als dat nodig is voor vrede en veiligheid.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)litairen-het-land-in
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 7 april 2014 @ 11:28:55 #61
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138604439
En daar gaan we weer... Kan die Zegveld niet eens een keer kappen met dit gelul? :{w

quote:
Nabestaanden Srebrenica eisen alsnog berechting Karremans

De nabestaanden van drie slachtoffers van de val van de moslimenclave Srebrenica in 1995, eisen alsnog de vervolging van commandant Thom Karremans van Dutchbat en zijn toenmalige rechterhand Rob Franken.

Dat doen ze bij het gerechtshof in Arnhem, vertelt hun advocate Liesbeth Zegveld maandag.

Karremans was commandant van de Nederlandse VN-eenheid Dutchbat in Srebrenica, toen de moslimenclave in juli 1995 door troepen van de Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic onder de voet werd gelopen. Duizenden Bosnische moslims werden toen vermoord.

De actie van de nabestaanden volgt na het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) vorig jaar maart om Karremans en Franken niet voor de rechter te brengen. Het gerechtshof kan in een zogenoemde artikel-12 procedure het OM alsnog dwingen om tot vervolging over te gaan.

Overgedragen

De nabestaanden zijn Hasan Nuhanovic, tolk van Dutchbat, en de nabestaanden van Rizo Mustafic, toen elektricien van Dutchbat.

De Nederlandse militairen die de moslimenclave en de bevolking moesten beschermen, hebben de broer en vader van Nuhanovic en Mustafic destijds toch overgedragen aan de Bosnische Serviërs. ''Die hebben ze vervolgens vermoord'', vertelt Zegveld. Karremans en Franken zijn hiervoor verantwoordelijk, vindt de advocate.

Niet betrokken

Het OM kwam vorig jaar tot de conclusie dat Karremans niet betrokken is geweest bij de misdaden die het Bosnisch-Servische leger toen pleegde. De commandant viel destijds vooral op door zijn onhandige optreden tegenover de intimiderende generaal Mladic.

Zegveld vindt dat het OM de zaak onvoldoende heeft onderzocht. Het grote tijdsverloop en de beperking van het onderzoek tot een 'feitenonderzoek' zijn hier de oorzaak van, concludeert ze.

''Zelfs een positief advies van het adviesorgaan Landelijke Reflectiekamer om Karremans te vervolgen, is in de wind geslagen. De afhandeling van dit dossier door het OM is sinds 1995 politiek van aard, passief en ontoereikend geweest'', benadrukt Zegveld.

''Er is geen andere conclusie dan dat er sprake is geweest van onzorgvuldig onderzoek, dat niet gericht was op het voor de rechter brengen van deze ernstige misdrijven.''
nu.nl
pi_138606086
De tering. Het was toch eindelijk eens klaar?!
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 april 2014 @ 12:37:17 #63
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138606352
:r
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 8 april 2014 @ 09:59:35 #64
176916 Karrs
2007-2017
pi_138641396
http://www.nu.nl/binnenla(...)rzekeringspolis.html
quote:
De zorgelijke situatie op de Krim toont aan dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Snijden in uitgaven voor Defensie kan niet langer met als argument dat de Koude Oorlog voorbij is. Dat zegt generaal Tom Middendorp, de hoogste militaire baas in Nederland, in een interview dinsdag met Trouw.
''Vrijheid is niet vanzelfsprekend en vrijheid is ook niet gratis'', aldus Middendorp. Hij vergelijkt de NAVO met een verzekeringspolis.
Eindelijk eens een weerwoord vanuit de top.

Hopelijk is het omslagpunt binnenkort binnen handbereik.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  dinsdag 8 april 2014 @ 13:40:21 #65
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_138648159
Ik merk ook een verschuiving op.
Aandacht in het nieuws wordt groter voor defensie.
Sinds de afgelopen maanden wordt er vaker over het budget besproken, en de dreiging wordt duidelijker doordat de Krim, Syrïe en andere conflicten steeds dichterbij geraken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pumatje op 08-04-2014 14:11:50 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 8 april 2014 @ 14:53:50 #66
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138650948
Toch wel met dank aan de SGP en CU. Zij hameren steeds op meer geld voor Defensie. Lijkt er op dat anderen het ook door gaan krijgen dat zij het goed inzien. ^O^
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 8 april 2014 @ 14:57:51 #67
176916 Karrs
2007-2017
pi_138651107
Laten we hopen dat het een structurele ommekeer betekent.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  dinsdag 8 april 2014 @ 16:01:18 #68
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_138653605
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 14:53 schreef Cobra4 het volgende:
Toch wel met dank aan de SGP en CU. Zij hameren steeds op meer geld voor Defensie. Lijkt er op dat anderen het ook door gaan krijgen dat zij het goed inzien. ^O^
Oja.. had ik al zeker in de gaten :) , de SGP krijgt ook mijn stem bij welke verkiezing dan ook.
Naast dat ze als een van de weinigen in de gaten hebben dat we hier de jaren dertig van de vorige eeuw aan het herhalen zijn, zijn het ook nog eens de enige partijen in die hele 2e kamer die de zooi niet lopen te bedonderen, niet moddergooien, over het algemeen weinig onzin uitkramen en daadwerkelijk doen waar ze voor bedoeld zijn. Ik neem de abortus wet en geen stamceltherapie wel even voor lief en tegen de tijd dat ik een dochter heb vind ik wel een oplossing mocht zo'n probleem zich voordoen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 9 april 2014 @ 10:46:04 #69
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138682921
Militairen in geldnood

Een wachtmeester die binnenslaper wordt omdat hij de reiskosten van en naar huis niet kan betalen. Een sergeant die ’s avonds kaakjes eet in plaats van warm eten, omdat dat niet meer te betalen is. Komt dit je bekend voor? Dat zou goed kunnen. Werken bij Defensie was al geen vetpot. Maar door almaar oplopende kosten, jaren achterblijvende salarissen en de WUL (Wet Uniformering Loonbegrip) staan veel militairen er financieel heel slecht voor.

Een overste van de landmacht erkent tegenover de vakbond, dat hij goede militairen kwijt raakt, omdat ze het financieel niet meer kunnen trekken. Sommigen maken de keus om binnenslaper te worden (vanwege reiskosten) “maar dat zet weer spanning op hun huwelijk”.

Het salaris staat al jaren vrijwel stil. Op zich zou de hoogte van de salarissen nog niet zo’n probleem zijn, als veel militairen niet zoveel kosten zouden hoeven maken om te ‘mogen’ werken. Dit zijn niet alleen reiskosten en voeding van Paresto, maar veel militairen kopen ook kleding, schoeisel en sportkleding zelf, omdat de baas deze niet kan leveren. “Wij zijn de enigen die zo gek zijn, dat we voor werkkleding gaan betalen” zegt een militair. Een sergeant beweert 380 euro per maand kwijt te zijn aan kosten, om zijn werk te kunnen doen. “Dat is bijna een kwart van mijn salaris.” “Ik loop mijn gestel naar de klote, want ik heb niet het geld om een paar sportschoenen te betalen” vertelt een collega. “In het sportrooster staat dan: neem je zaalschoenen mee. Die kan ik helemaal niet betalen!”

“Defensie vraagt zó veel van je loyaliteit, je doet ‘t wel omdat je hart hebt voor de zaak, maar het houdt een keer op” zegt een sergeant. “Waardering in de vorm van salaris vind ik ver onder de maat. En daarvoor staan wij heel gevaarlijke dingen te doen” zegt een ander.

Op 1 januari 2013 leverden veel militairen fors salaris in door de Wet Uniformering Loonbegrip. Dit komt doordat de HDP een compleet verkeerde inschatting had gemaakt.

Hoe ernstig is de situatie? Tijdens een werkbezoek aan 11 Pantsergenie te Wezep hoorden wij onlangs, dat van de 500 personeelsleden 11 % in de schuldsanering zit (1 op de 9!).

Militairen merken dat Defensie aan het knijpen is om maar zo weinig mogelijk vergoedingen en toelagen te hoeven betalen. Zo staat een eenheid al een jaar op ‘notice to move’ zonder dat hier een vergoeding tegenover staat. Oefeningen vallen steeds vaker deels in het weekend: een militair zegt dat hij 1 op de 3 weekenden aan het oefenen is.

BBTV
  woensdag 9 april 2014 @ 18:05:27 #70
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138696813
quote:
Tegenvaller: meer kwijt aan afdracht EU en ontwikkelingshulp

Het kabinet is volgend jaar enkele honderden miljoenen euro's extra kwijt aan de afdracht aan de Europese Unie en aan ontwikkelingssamenwerking. Dat is het gevolg van een nieuwe Europese rekenmethode waardoor de omvang van de Nederlandse economie een stuk groter is.

Omdat de uitgaven voor de EU en Ontwikkelingssamenwerking een percentage van het bruto binnenlands product vormen, zullen de uitgaven in euro's flink stijgen. Dat bedrag kan in 2015 oplopen tot enkele honderden miljoenen euro's, meldden bronnen rond het begrotingsoverleg tussen het kabinet en de 'bevriende' oppositiepartijen vandaag aan het ANP.

Veel grotere correctie dan gedacht
Door de nieuwe rekenmethode van het Europees statistisch bureau Eurostat groeit het Nederlands bbp fors. In een eerste herziening van cijfers door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam het bbp over 2010 al 45 miljard euro (7,6 procent) hoger uit. Dat was een veel grotere correctie dan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën eerder verwachtte.

Op dit moment is nog niet precies bekend wat de rekenmethode voor dit en volgend jaar betekent, maar duidelijk is wel dat de afdracht aan de Europese Unie en de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking flink zullen stijgen. Onduidelijk is nog of de correctie op uitgaven ook met terugwerkende kracht moet worden toegepast.
Volkskrant

Kijk aan, ook meer geld voor defensie dus! (percentage BNP)... *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_138697196
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 10:46 schreef AchJa het volgende:
Militairen in geldnood

Een wachtmeester die binnenslaper wordt omdat hij de reiskosten van en naar huis niet kan betalen. Een sergeant die ’s avonds kaakjes eet in plaats van warm eten, omdat dat niet meer te betalen is. Komt dit je bekend voor? Dat zou goed kunnen. Werken bij Defensie was al geen vetpot. Maar door almaar oplopende kosten, jaren achterblijvende salarissen en de WUL (Wet Uniformering Loonbegrip) staan veel militairen er financieel heel slecht voor.

Een overste van de landmacht erkent tegenover de vakbond, dat hij goede militairen kwijt raakt, omdat ze het financieel niet meer kunnen trekken. Sommigen maken de keus om binnenslaper te worden (vanwege reiskosten) “maar dat zet weer spanning op hun huwelijk”.

Het salaris staat al jaren vrijwel stil. Op zich zou de hoogte van de salarissen nog niet zo’n probleem zijn, als veel militairen niet zoveel kosten zouden hoeven maken om te ‘mogen’ werken. Dit zijn niet alleen reiskosten en voeding van Paresto, maar veel militairen kopen ook kleding, schoeisel en sportkleding zelf, omdat de baas deze niet kan leveren. “Wij zijn de enigen die zo gek zijn, dat we voor werkkleding gaan betalen” zegt een militair. Een sergeant beweert 380 euro per maand kwijt te zijn aan kosten, om zijn werk te kunnen doen. “Dat is bijna een kwart van mijn salaris.” “Ik loop mijn gestel naar de klote, want ik heb niet het geld om een paar sportschoenen te betalen” vertelt een collega. “In het sportrooster staat dan: neem je zaalschoenen mee. Die kan ik helemaal niet betalen!”

“Defensie vraagt zó veel van je loyaliteit, je doet ‘t wel omdat je hart hebt voor de zaak, maar het houdt een keer op” zegt een sergeant. “Waardering in de vorm van salaris vind ik ver onder de maat. En daarvoor staan wij heel gevaarlijke dingen te doen” zegt een ander.

Op 1 januari 2013 leverden veel militairen fors salaris in door de Wet Uniformering Loonbegrip. Dit komt doordat de HDP een compleet verkeerde inschatting had gemaakt.

Hoe ernstig is de situatie? Tijdens een werkbezoek aan 11 Pantsergenie te Wezep hoorden wij onlangs, dat van de 500 personeelsleden 11 % in de schuldsanering zit (1 op de 9!).

Militairen merken dat Defensie aan het knijpen is om maar zo weinig mogelijk vergoedingen en toelagen te hoeven betalen. Zo staat een eenheid al een jaar op ‘notice to move’ zonder dat hier een vergoeding tegenover staat. Oefeningen vallen steeds vaker deels in het weekend: een militair zegt dat hij 1 op de 3 weekenden aan het oefenen is.

BBTV
Dit zou op de voorpagina van de grote kranten moeten staan ipv een vakbondsblaadje...
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:15:35 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138753839
quote:
1s.gif Op woensdag 9 april 2014 18:19 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Dit zou op de voorpagina van de grote kranten moeten staan ipv een vakbondsblaadje...
Det Telegraaf heeft hem ook opgepikt.

quote:
Militair aan bedelstaf

door Roy Klopper
DEN HAAG -

Veel militairen zitten financieel volledig aan de grond. De situatie is op sommige kazernes zo nijpend dat één op de negen manschappen in de schuldsanering zit.

De militaire vakbond VBM slaat alarm over de geldnood binnen de krijgsmacht, „Het water staat velen aan de lippen”, aldus voorzitter Jean Debie. Hij meldt dat hoge officieren zich erover beklagen dat veel goed functionerende soldaten en onderofficieren opstappen omdat ze elders meer kunnen verdienen.

Het probleem is volgens de bond groter dan bij andere Nederlanders: „Tijdens een werkbezoek aan de 11 Pantsergenie in Wezep werd ons de ernst van de situatie pijnlijk duidelijk: 11% van het landmachtpersoneel daar blijkt in de schuldsanering te zitten en de rest kan slechts met de grootste moeite de eindjes aan elkaar knopen”, aldus Debie.

Hij zegt zich ‘kapot te zijn geschrokken’: „Het is niet iets waarmee mensen te koop lopen, er is veel schaamte over de schulden.” De VBM eist een onderzoek van Defensie naar de schuldenlast van haar militairen. „En dan moeten we natuurlijk oplossingen komen”, aldus Debie.

De voorzitter heeft wel een idee waar de ellende vandaan komt: „Militairen krijgen al jaren geen loonsverhoging meer. Vanwege bezuinigingen oefenen ze minder, waardoor hun extra toelages wegvallen. Daarnaast kopen velen hun eigen werkkleding, schoeisel en sportuitrusting omdat Defensie deze niet of te laat levert. En het eten in de bedrijfskantines is ook fors duurder geworden.”

De kazernearmoede leidt volgens de bond tot schrijnende situaties: „Militairen melden zich ziek omdat ze geen geld meer hebben voor benzine in hun auto. Anderen sporten niet meer omdat geld ontbreekt voor zaalschoenen.” Sommigen zetten volgens de VBM zelfs hun huwelijk onder druk omdat ze noodgedwongen op de kazernes blijven slapen teneinde verlost te zijn van reiskosten.

Volgens Defensie krijgen militairen een goed salaris. „Door de crisis is er inderdaad weinig loon bijgekomen, maar dat geldt voor meer mensen in de samenleving. De suggestie dat ze zelf opdraaien voor de kosten van hun uitrusting is echt onzin,” aldus zegsman Klaas Meijer. Indien militairen buiten hun schuld in de problemen komen, kunnen ze volgens Meijer aankloppen voor hulp.
Telegraaf
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:23:01 #73
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138753916
quote:
Volgens Defensie krijgen militairen een goed salaris. „Door de crisis is er inderdaad weinig loon bijgekomen, maar dat geldt voor meer mensen in de samenleving. De suggestie dat ze zelf opdraaien voor de kosten van hun uitrusting is echt onzin,” aldus zegsman Klaas Meijer
Op wat voor planeet leeft die man eigenlijk? :{w
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 11 april 2014 @ 08:25:59 #74
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138753941
quote:
13s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Op wat voor planeet leeft die man eigenlijk? :{w
Eén zonder contact met de buitenwereld. :{
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 11 april 2014 @ 08:29:29 #75
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138753989
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 08:25 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Eén zonder contact met de buitenwereld. :{
Het gore lef hebben om te beweren dat er "weinig" loon is bijgekomen... Beste man, er is al jaren GEEN loon bijgekomen, sterker nog, er is loon AFGEGAAN na het laatste WUL debacle.

En als het allemaal toch zo "goed" is zou die pakketvergelijking, waar we ondertussen ook alweer een dik jaar op wachten, toch geen probleem moeten zijn?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')