Niets mis met een lekkere bloemige aardappel, heerlijk, had ze gisteren ookquote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten
Ligt aan de soort, die ik nu heb wel, die worden anders niet goed gaar.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Dank je!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk kan je dat je slager vragen, wellicht een dag van te voren, dan heeft hij er nog geen lappen van gesneden
Je kan ook zelf platslaan, en die stooftijden zijn richtgetallen, het is gaar als het gaar is.
Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:50 schreef eefje801 het volgende:
Piet heb je nog een lekker recept voor appeltaart? Ik heb er al heel lang geen gebakken en zoek een recept met iets extra's. Heb nog wel eentje met cashewnoten maar zoek meer een wat frissere smaak of een extra fruitsoort die goed bij appels past, al is het dan geen appeltaart meer
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.
Doe ik ook altijd met gebakken aardappels, nooit glazig van binnen.
Dat eerstequote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Bedankt!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
Ja die citroenrasp is inderdaad een goed ideequote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:46 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Dat eersteWerkt prima idd.
Eefje, ik heb geen recept, maar misschien met (stoof)peer? Iets nemen wat iig niet helemaal stuk kookt in de oven. En idd citroenrasp erdoor
Ik koop meestal van die plastic bakjes, voorgesneden, dan maak ik een klein gaatje in de verpakking en zet het een halve minuut tot 1 minuut in de magnetron.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Waarom koken en niet poffen?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet (en anderen)
Ik heb hier een kilo kastanjes liggen. Nu wil ik deze koken zoals je een maiskolf kookt, in zout water. Kan dat wel? En moet je de kastanjes dan eerst insnijden oid?
Dit is een linzengerecht dat wij regelmatig eten. Snel, makkelijk en we hebben de ingrediënten altijd in huis. Kan ook met een blik tomatenblokjes. Extra lekker met gerookt paprikapoeder.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom koken en niet poffen?
Insnijden en dan in een koekenpanquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:00 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?
Maar ik heb ze ooit gekookt gegeten. Vond het lekker, dat zoutige met het zoetige van de kastanjes.
Dank! Ik doe dan de helft poffen en de andere helft gekooktquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Insnijden en dan in een koekenpan
Gaat prima
Op de markt, zag ze bij meerdere kraampjes liggen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe kom jij trouwens in deze tijd van het jaar aan kastanjes?
stond er land van herkomst op? Lijkt me zuidelijk halfrond, daar begint de herfstquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Op de markt, zag ze bij meerdere kraampjes liggen.
Nope, was bij een Turks kraampje. Ze hadden ook hele mooie granaatappels, gelijk twee gekocht. Sappig en bloedje rood!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
stond er land van herkomst op? Lijkt me zuidelijk halfrond, daar begint de herfst
Daar is het idd tijd voor.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:12 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Nope, was bij een Turks kraampje. Ze hadden ook hele mooie granaatappels, gelijk twee gekocht. Sappig en bloedje rood!
Whuut! Dat is geen geld... alleen vervelend werkje om ze schoon te maken, zelfs al doe je het in een teiltje met water. Is het wel allemaal waard hoor!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar is het idd tijd voor.
Kocht er vorige week 10 voor een euro
Ik maak er siroop van en eet ze zo.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whuut! Dat is geen geld... alleen vervelend werkje om ze schoon te maken, zelfs al doe je het in een teiltje met water. Is het wel allemaal waard hoor!
Heb je er ook eens sorbet van gemaakt? Lijkt me heerlijkquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak er siroop van en eet ze zo.
Jep, maar je moet wel liefhebber zijn, het smaakt erg... Granaatappeligquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:18 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Heb je er ook eens sorbet van gemaakt? Lijkt me heerlijk
Ook wij hadden het met gebakken polenta en een goede venkelworst van slagerij de Wit.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken in bouillon en serveren met stoofvlees van everzwijn en een plak gegrillde polenta?
Is een klassieker uit de toskaanse keuken, eet het in de winter bij a tavola in de wallstrasse in Düssseldorf
dat recept wat je tijdje geleden na mijn vraag had gepost is echt heerlijkquote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
Inkoken van room gaat ontzettend snel juist vind ik.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:41 schreef tim2308 het volgende:
Mascerpone is wel een goed idee idd. Inkoken duurt me te lang
Ui aanfruiten in olie, halve kilo reepjes/blokjes wortel erbij, even bakken tot het wat "glazig" wordt. Paar tenen knoflook in stukjes erbij en even omroeren tot het rauwe eraf is.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Appels worden moes, hoe warm staat je oven?quote:Op zondag 2 maart 2014 20:54 schreef Hagelkaas het volgende:
Mijn appeltaart staat al 1,5 uur in de oven maar de zijkanten blijven zacht en worden niet bruin. Heb nu de springvorm eraf gehaald en terug in de oven gedaan. Hoe krijg ik 'm nog goed?
Er zit custardpoeder door de vulling en een laag paneermeel op de bodem.
Mooi dat me aan mij denkt bij deze grote kunstenaarquote:Op zaterdag 1 maart 2014 11:46 schreef Erasmo het volgende:
Dus ik was vandaag bij de Duitse bakker kom ik deze advertentie tegen
[ afbeelding ]
Moest toch aan PV denken omdat ik bij de Duitse bakker stond
180 graden, nu naar 150 gegaan. Deeg van 300gram bloem op 200 gram boter op 100 gram suiker en 1 ei.quote:Op zondag 2 maart 2014 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Appels worden moes, hoe warm staat je oven?
Wat voor een deeg heb je gebruikt?
Eruit halen.quote:Op zondag 2 maart 2014 21:03 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
180 graden, nu naar 150 gegaan. Deeg van 300gram bloem op 200 gram boter op 100 gram suiker en 1 ei.
Staat er nu 2 uur in
Uiteindelijk perfect geworden. Appels zijn stevig gebleven, korst is hard geworden. Bovenkant flink bruin maar niet té, alleen een beetje droog misschien.quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |