abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137239892
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten :P
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:11:06 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137239945
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten :P
Niets mis met een lekkere bloemige aardappel, heerlijk, had ze gisteren ook
Vanavond aardappelstukken in de oven met kippenvleugels er op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137240645
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:35:50 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137240824
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Ligt aan de soort, die ik nu heb wel, die worden anders niet goed gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:50:09 #205
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137241315
Piet heb je nog een lekker recept voor appeltaart? Ik heb er al heel lang geen gebakken en zoek een recept met iets extra's. Heb nog wel eentje met cashewnoten maar zoek meer een wat frissere smaak of een extra fruitsoort die goed bij appels past, al is het dan geen appeltaart meer ;)
pi_137241516
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk kan je dat je slager vragen, wellicht een dag van te voren, dan heeft hij er nog geen lappen van gesneden
Je kan ook zelf platslaan, en die stooftijden zijn richtgetallen, het is gaar als het gaar is.
Dank je!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 16:26:35 #207
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137242443
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:29 schreef sirdanilot het volgende:
Kook jij de aardappelstukken voor, voordat je ze in de oven doet?
Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.
Doe ik ook altijd met gebakken aardappels, nooit glazig van binnen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 16:31:16 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137242559
quote:
5s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:50 schreef eefje801 het volgende:
Piet heb je nog een lekker recept voor appeltaart? Ik heb er al heel lang geen gebakken en zoek een recept met iets extra's. Heb nog wel eentje met cashewnoten maar zoek meer een wat frissere smaak of een extra fruitsoort die goed bij appels past, al is het dan geen appeltaart meer ;)
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137242780
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:26 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Minuutje in de magnetron.. worden ze van binnen al lekker gaar en hoeven ze alleen in de oven nog een krokant korstje te krijgen.
Doe ik ook altijd met gebakken aardappels, nooit glazig van binnen.
Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137242907
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Dat eerste :Y Werkt prima idd.

Eefje, ik heb geen recept, maar misschien met (stoof)peer? Iets nemen wat iig niet helemaal stuk kookt in de oven. En idd citroenrasp erdoor :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 28 februari 2014 @ 17:58:35 #211
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137244988
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
Bedankt!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 17:59:34 #212
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137245019
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:46 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Dat eerste :Y Werkt prima idd.

Eefje, ik heb geen recept, maar misschien met (stoof)peer? Iets nemen wat iig niet helemaal stuk kookt in de oven. En idd citroenrasp erdoor :9
Ja die citroenrasp is inderdaad een goed idee :) Ik zal eens kijken wat de markt morgen heeft liggen, misschien zijn ze er nog wel, thanks!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:00:12 #213
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137245037
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe dan? Gewoon los in de magnetron op een bord? Of met water?
Ik koop meestal van die plastic bakjes, voorgesneden, dan maak ik een klein gaatje in de verpakking en zet het een halve minuut tot 1 minuut in de magnetron.
Met zelf gesneden aardappels zou ik ze op een bord doen met een magnetronfolietje eerover (evt weer gaatje in prikken)
De aardappels hebben genoeg vocht van zichzelf dus water erbij is niet nodig.
Je stoomt ze op die manier even voor en omdat een magnetron altijd eerst de kern verwarmt en dan pas de buitenkant is de binnenkant prima klaar en hoef je de buitenkant alleen een mooi kleurtje te geven.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:00:56 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137245061
Geen margarine gebruiken trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137245713
Dag Piet, in Italie maak ik vaak pasta met "panna", zeg maar redelijk dikke (koks)room (en de andere ingredienten uiteraard). In Nederland moet ik het doen met slagroom. Wat is de beste manier om het te binden? Wat meel/bloem erdoor heen gooien, Allesbinder, roux of toch nog iets anders?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:30:53 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137245842
De room inkoken?
Ipv room, mascarpone gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137246062
Mascerpone is wel een goed idee idd. Inkoken duurt me te lang :)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 28 februari 2014 @ 18:50:08 #218
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137246272
Beste Piet (en anderen)

Ik heb hier een kilo kastanjes liggen. Nu wil ik deze koken zoals je een maiskolf kookt, in zout water. Kan dat wel? En moet je de kastanjes dan eerst insnijden oid?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:20:04 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137249737
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 18:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet (en anderen)

Ik heb hier een kilo kastanjes liggen. Nu wil ik deze koken zoals je een maiskolf kookt, in zout water. Kan dat wel? En moet je de kastanjes dan eerst insnijden oid?
Waarom koken en niet poffen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:45:57 #220
97745 Thorical
finding a way
pi_137250618
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:54:49 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251005
Koken in bouillon en serveren met stoofvlees van everzwijn en een plak gegrillde polenta?
Is een klassieker uit de toskaanse keuken, eet het in de winter bij a tavola in de wallstrasse in Düssseldorf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137251108
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Dit is een linzengerecht dat wij regelmatig eten. Snel, makkelijk en we hebben de ingrediënten altijd in huis. Kan ook met een blik tomatenblokjes. Extra lekker met gerookt paprikapoeder.
Spoilers!
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:00:55 #223
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251297
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom koken en niet poffen?
Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?

Maar ik heb ze ooit gekookt gegeten. Vond het lekker, dat zoutige met het zoetige van de kastanjes.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:03:07 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251405
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:00 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Lijkt me nogal veel werk met 1 kilo, of kan dat makkelijker?

Maar ik heb ze ooit gekookt gegeten. Vond het lekker, dat zoutige met het zoetige van de kastanjes.
Insnijden en dan in een koekenpan
Gaat prima
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:04:55 #225
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251491
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Insnijden en dan in een koekenpan
Gaat prima
Dank! Ik doe dan de helft poffen en de andere helft gekookt ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:06:35 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251578
Hoe kom jij trouwens in deze tijd van het jaar aan kastanjes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:08:20 #227
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251647
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe kom jij trouwens in deze tijd van het jaar aan kastanjes?
Op de markt, zag ze bij meerdere kraampjes liggen.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:10:12 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251727
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Op de markt, zag ze bij meerdere kraampjes liggen.
stond er land van herkomst op? Lijkt me zuidelijk halfrond, daar begint de herfst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:12:00 #229
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251796
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

stond er land van herkomst op? Lijkt me zuidelijk halfrond, daar begint de herfst
Nope, was bij een Turks kraampje. Ze hadden ook hele mooie granaatappels, gelijk twee gekocht. Sappig en bloedje rood! :9
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:13:04 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137251857
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:12 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Nope, was bij een Turks kraampje. Ze hadden ook hele mooie granaatappels, gelijk twee gekocht. Sappig en bloedje rood! :9
Daar is het idd tijd voor.
Kocht er vorige week 10 voor een euro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:15:08 #231
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137251962
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daar is het idd tijd voor.
Kocht er vorige week 10 voor een euro
Whuut! Dat is geen geld... alleen vervelend werkje om ze schoon te maken, zelfs al doe je het in een teiltje met water. Is het wel allemaal waard hoor!
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:16:59 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137252059
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Whuut! Dat is geen geld... alleen vervelend werkje om ze schoon te maken, zelfs al doe je het in een teiltje met water. Is het wel allemaal waard hoor!
Ik maak er siroop van en eet ze zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:18:35 #233
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_137252152
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak er siroop van en eet ze zo.
Heb je er ook eens sorbet van gemaakt? Lijkt me heerlijk :9~
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:31:33 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137252870
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 21:18 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Heb je er ook eens sorbet van gemaakt? Lijkt me heerlijk :9~
Jep, maar je moet wel liefhebber zijn, het smaakt erg... Granaatappelig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 21:47:11 #235
97745 Thorical
finding a way
pi_137253656
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken in bouillon en serveren met stoofvlees van everzwijn en een plak gegrillde polenta?
Is een klassieker uit de toskaanse keuken, eet het in de winter bij a tavola in de wallstrasse in Düssseldorf
Ook wij hadden het met gebakken polenta en een goede venkelworst van slagerij de Wit.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 23:24:52 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137258229
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
dat recept wat je tijdje geleden na mijn vraag had gepost is echt heerlijk :9
Het is dat het zo'n caloriënbom is, anders zou ik het wel vaker maken :D
Eenvoudige appeltaart met boter en goeie appels, hmmmmm, weinig dingen lekkerder dan dat :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 28 februari 2014 @ 23:25:38 #237
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137258258
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 18:41 schreef tim2308 het volgende:
Mascerpone is wel een goed idee idd. Inkoken duurt me te lang :)
Inkoken van room gaat ontzettend snel juist vind ik.
Meermaals me overkomen dat ik te laat was en dus het recept weer opnieuw kon maken :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 28 februari 2014 @ 23:32:34 #238
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137258600
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Ui aanfruiten in olie, halve kilo reepjes/blokjes wortel erbij, even bakken tot het wat "glazig" wordt. Paar tenen knoflook in stukjes erbij en even omroeren tot het rauwe eraf is.
Beetje gemberpoeder (of mini beetje verse gember), schep komijnpoeder, schep kurkuma en zwarte peper erbij.
Ongeveer een liter redelijk slappe bouillon erbij, 150 gram (gele) linzen en een klein Surinaams pepertje erbij.
Lekker een tijdje laten koken.(een uur ofzo) en als de linzen helemaal zacht zijn de staafmixer er doorheen jassen. Beetje kokosmelk/room erdoor of in de kom een eetlepel dikke yoghurt, erg lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 1 maart 2014 @ 11:46:28 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137267093
Dus ik was vandaag bij de Duitse bakker kom ik deze advertentie tegen :P



Moest toch aan PV denken omdat ik bij de Duitse bakker stond :P
pi_137323305
Mijn appeltaart staat al 1,5 uur in de oven maar de zijkanten blijven zacht en worden niet bruin. Heb nu de springvorm eraf gehaald en terug in de oven gedaan. Hoe krijg ik 'm nog goed?

Er zit custardpoeder door de vulling en een laag paneermeel op de bodem.
  zondag 2 maart 2014 @ 20:56:49 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137323427
quote:
0s.gif Op zondag 2 maart 2014 20:54 schreef Hagelkaas het volgende:
Mijn appeltaart staat al 1,5 uur in de oven maar de zijkanten blijven zacht en worden niet bruin. Heb nu de springvorm eraf gehaald en terug in de oven gedaan. Hoe krijg ik 'm nog goed?

Er zit custardpoeder door de vulling en een laag paneermeel op de bodem.
Appels worden moes, hoe warm staat je oven?
Wat voor een deeg heb je gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 maart 2014 @ 20:58:08 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137323511
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 11:46 schreef Erasmo het volgende:
Dus ik was vandaag bij de Duitse bakker kom ik deze advertentie tegen :P

[ afbeelding ]

Moest toch aan PV denken omdat ik bij de Duitse bakker stond :P
Mooi dat me aan mij denkt bij deze grote kunstenaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 maart 2014 @ 20:58:30 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137323533
Zo ik ga topgear kijken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137323822
quote:
1s.gif Op zondag 2 maart 2014 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Appels worden moes, hoe warm staat je oven?
Wat voor een deeg heb je gebruikt?
180 graden, nu naar 150 gegaan. Deeg van 300gram bloem op 200 gram boter op 100 gram suiker en 1 ei.

Staat er nu 2 uur in
  zondag 2 maart 2014 @ 21:25:30 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137324994
quote:
0s.gif Op zondag 2 maart 2014 21:03 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

180 graden, nu naar 150 gegaan. Deeg van 300gram bloem op 200 gram boter op 100 gram suiker en 1 ei.

Staat er nu 2 uur in
Eruit halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137336637
Doe als de chinezen. Maak er een hartige cake van. Kan je zowel frituren als stomen.

http://www.amazingorienta(...)oh-%E2%80%93-chinees
pi_137355511
quote:
1s.gif Op zondag 2 maart 2014 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eruit halen.
Uiteindelijk perfect geworden. Appels zijn stevig gebleven, korst is hard geworden. Bovenkant flink bruin maar niet té, alleen een beetje droog misschien.
pi_137364901
Ik heb dus mijn bolognese gemaakt, érg lekker :D Ik vrees dat die kilo vlees snel opgaat :')

Alleen wat me op viel, is dat er heel veel olie vanaf komt ! De olie scheidt zich van de rest van de bolognese, ik heb het maar afgegoten in de prullenbak omdat het echt bizar veel vet is. Nu ben ik redelijk scheutig geweest met olie voor het bakken van de groenten en het vlees, maar ook weer niet zó veel...Bovendien heb ik rundgehakt gebruikt en geen moddervet half om half. Toch vreemd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 3 maart 2014 @ 22:30:49 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137365028
Volgende keer eens sudderlappen proberen, draadjesvlees ipv korreltjes. Waar had je gehakt vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137370250
Piet, stuk van Mac van Dinther gelezen over de Duitse culinaire wereld? Stond in het Volkskrant magazine van afgelopen weekend als ik me niet vergis. Hij maakt een reis langs zes Duitse toprestaurants (4x drie en 2x twee sterren, als ik me niet vergis). Druiste nogal in tegen wat ik dacht te weten en jij ons vertelt over eten in Duitsland.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')