Op de markt, zag ze bij meerdere kraampjes liggen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe kom jij trouwens in deze tijd van het jaar aan kastanjes?
stond er land van herkomst op? Lijkt me zuidelijk halfrond, daar begint de herfstquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Op de markt, zag ze bij meerdere kraampjes liggen.
Nope, was bij een Turks kraampje. Ze hadden ook hele mooie granaatappels, gelijk twee gekocht. Sappig en bloedje rood!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
stond er land van herkomst op? Lijkt me zuidelijk halfrond, daar begint de herfst
Daar is het idd tijd voor.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:12 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Nope, was bij een Turks kraampje. Ze hadden ook hele mooie granaatappels, gelijk twee gekocht. Sappig en bloedje rood!
Whuut! Dat is geen geld... alleen vervelend werkje om ze schoon te maken, zelfs al doe je het in een teiltje met water. Is het wel allemaal waard hoor!quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar is het idd tijd voor.
Kocht er vorige week 10 voor een euro
Ik maak er siroop van en eet ze zo.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whuut! Dat is geen geld... alleen vervelend werkje om ze schoon te maken, zelfs al doe je het in een teiltje met water. Is het wel allemaal waard hoor!
Heb je er ook eens sorbet van gemaakt? Lijkt me heerlijkquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak er siroop van en eet ze zo.
Jep, maar je moet wel liefhebber zijn, het smaakt erg... Granaatappeligquote:Op vrijdag 28 februari 2014 21:18 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Heb je er ook eens sorbet van gemaakt? Lijkt me heerlijk
Ook wij hadden het met gebakken polenta en een goede venkelworst van slagerij de Wit.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken in bouillon en serveren met stoofvlees van everzwijn en een plak gegrillde polenta?
Is een klassieker uit de toskaanse keuken, eet het in de winter bij a tavola in de wallstrasse in Düssseldorf
dat recept wat je tijdje geleden na mijn vraag had gepost is echt heerlijkquote:Op vrijdag 28 februari 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik een appeltaart het lekkerst met harde wener deeg met wat citroenrasp, en rode Boskoop voor de vulling.
Hou hem altijd lekker eenvoudig,
Inkoken van room gaat ontzettend snel juist vind ik.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:41 schreef tim2308 het volgende:
Mascerpone is wel een goed idee idd. Inkoken duurt me te lang
Ui aanfruiten in olie, halve kilo reepjes/blokjes wortel erbij, even bakken tot het wat "glazig" wordt. Paar tenen knoflook in stukjes erbij en even omroeren tot het rauwe eraf is.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 20:45 schreef Thorical het volgende:
Piet, heb jij nog een leuk idee wat ik met linzen kan doen?
Wat we nu vaak doen is vaak een variant op een linzenstoof. met wortel,selderie,knof,,
ui en tijm. balsamico of mosterd.
Ik sta open voor ideen.
Appels worden moes, hoe warm staat je oven?quote:Op zondag 2 maart 2014 20:54 schreef Hagelkaas het volgende:
Mijn appeltaart staat al 1,5 uur in de oven maar de zijkanten blijven zacht en worden niet bruin. Heb nu de springvorm eraf gehaald en terug in de oven gedaan. Hoe krijg ik 'm nog goed?
Er zit custardpoeder door de vulling en een laag paneermeel op de bodem.
Mooi dat me aan mij denkt bij deze grote kunstenaarquote:Op zaterdag 1 maart 2014 11:46 schreef Erasmo het volgende:
Dus ik was vandaag bij de Duitse bakker kom ik deze advertentie tegen
[ afbeelding ]
Moest toch aan PV denken omdat ik bij de Duitse bakker stond
180 graden, nu naar 150 gegaan. Deeg van 300gram bloem op 200 gram boter op 100 gram suiker en 1 ei.quote:Op zondag 2 maart 2014 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Appels worden moes, hoe warm staat je oven?
Wat voor een deeg heb je gebruikt?
Eruit halen.quote:Op zondag 2 maart 2014 21:03 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
180 graden, nu naar 150 gegaan. Deeg van 300gram bloem op 200 gram boter op 100 gram suiker en 1 ei.
Staat er nu 2 uur in
Uiteindelijk perfect geworden. Appels zijn stevig gebleven, korst is hard geworden. Bovenkant flink bruin maar niet té, alleen een beetje droog misschien.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |