Targaryen | dinsdag 11 februari 2014 @ 15:16 |
![]() ![]() http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
arjan1112 | dinsdag 11 februari 2014 @ 15:32 |
Een ontdekking. Bij groothandels voor de horeca ligt al jaren een vis die we niet kennen. Nooit gezien op een menukaart. Tropische tong. Vele malen goedkoper dan Noordzee tong. De Keuringsdienst hengelt in de tropen en in Scheveningen. Wordt tropische tong anoniem geserveerd? Donderdag. | |
Isabeau | dinsdag 11 februari 2014 @ 15:34 |
Amen | |
golfer | donderdag 13 februari 2014 @ 14:22 |
Vanavond: Een ontdekking. Bij groothandels voor de horeca ligt al jaren een vis die we niet kennen. Nooit gezien op een menukaart. Tropische tong. Vele malen goedkoper dan Noordzee tong. De Keuringsdienst hengelt in de tropen en in Scheveningen. Wordt tropische tong anoniem geserveerd? | |
Pietverdriet | donderdag 13 februari 2014 @ 14:38 |
Tja, zo was jaren geleden de botervis ooit overal op de kaart, maar wie heeft ooit een botervis gezien? | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 20:28 |
de makro | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 20:29 |
ok de viskraam heeft geen tropische tong | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 20:32 |
Oplichters ! | |
opperkleurder | donderdag 13 februari 2014 @ 20:33 |
Zou tong80 eigenlijk ook een tropische tong zijn? | |
Oscar. | donderdag 13 februari 2014 @ 20:34 |
eerder een zoldertong | |
StephanL | donderdag 13 februari 2014 @ 20:34 |
Een tropische vis ![]() Haha ![]() Duur visje. | |
opperkleurder | donderdag 13 februari 2014 @ 20:37 |
Goedkoop visje | |
StephanL | donderdag 13 februari 2014 @ 20:38 |
Oh ja het ging om de tropische ![]() Een kilo voor 1 euro ![]() | |
opperkleurder | donderdag 13 februari 2014 @ 20:42 |
Diepvriesvis vergelijken met verse vis ![]() | |
Targaryen | donderdag 13 februari 2014 @ 20:46 |
Is dat niet gewoon panga filet of iets dergelijks. Het is mij wel eens gebeurd dat ik een zeetong bestelde en gewoon een zoetwatervis kreeg. Die meuk heb ik dan ook teruggestuurd. | |
StephanL | donderdag 13 februari 2014 @ 20:50 |
Het is wel een Tong uit de zee, alleen uit een ander land en het is geen familie van de Nederlandse Tong. | |
opperkleurder | donderdag 13 februari 2014 @ 20:50 |
Nee, dit is een platvis uit de zee. De pangasius is een veel grotere vis (tot 3 meter) en komt voor in rivieren. | |
Oscar. | donderdag 13 februari 2014 @ 20:52 |
of een kweekvijver uit Thailand | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 20:52 |
Dat zag er toch erg lekker uit in dat restaurant. 16,- euro he. wat zou een noordzee tong dan kosten 30,- ? | |
golfer | donderdag 13 februari 2014 @ 21:01 |
Voor een verse Noordzeetong in een restaurant betaal je meestal een dagprijs en dat kan oplopen tot wel 40 euro voor een groot exemplaar. Maar de smaak van de Noordzeetong is zoveel lekkerder dan die Afrikaanse tong. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 22:33 |
Tong Picasso. Je hebt wel lef jij... | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 22:34 |
wie ik of die kok ? | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 22:34 |
Verse vis bestaat vrijwel niet. Dat is diepvriesvis die de visboer al voor je ontdooid heeft. Zo bleek uit een eerde aflevering. | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 22:34 |
Jij. Dat zeg ik toch? | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 22:34 |
Hoezo dan ? | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 22:37 |
Hier openlijk neerzetten dat Tong Picasso er lekker uitzag. Dat is een algemeen verguisd jaren zeventig gerecht. Het toppunt van burgerlijkheid. Iets wat je oma dertig jaar geleden bestelde, maar nu geen zichzelf respecterend restaurant op de kaart zet - of hooguit als retrogerecht met een vette knipoog. | |
arjan1112 | donderdag 13 februari 2014 @ 22:37 |
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel... | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 22:43 |
Ah. Je bent zo iemand die graag iets nieuws uitprobeert. Iets wat je thuis nooit zelf op tafel zult zetten. Een beetje avontuurlijk. Leuk! ![]() | |
golfer | donderdag 13 februari 2014 @ 22:51 |
Gelukkig is er wel degelijk volop verse vis in onze buurt (IJmuiden is vlakbij) te krijgen. | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 23:06 |
Valt ook wel mee. Het meeste wordt op zee al ingevroren. | |
golfer | donderdag 13 februari 2014 @ 23:18 |
Gekoeld op ijs aangeleverd wordt er voldoende nog. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 februari 2014 @ 07:09 |
Ik neem een swelsel | |
SunChaser | vrijdag 14 februari 2014 @ 21:58 |
Je wordt weer lekker genept met tong op de kaart | |
#ANONIEM | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:50 |
![]() | |
SunChaser | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:13 |
Tong neem ik ook nooit, dunne schraapvis | |
Pietverdriet | vrijdag 14 februari 2014 @ 23:31 |
Tong is een AD lezende snackbarbezoeker | |
golfer | zaterdag 15 februari 2014 @ 00:13 |
Dan heb je zeker nog nooit een in roomboter gebakken hele Noordzeetong op je bord geserveerd gekregen? ![]() | |
Soldier2000 | woensdag 19 februari 2014 @ 23:18 |
'Haar in brood' mooie aflevering was dat, opmerkelijk om te zien waar 1 van de basisgrondstoffen van ons brood van is gemaakt ![]() ![]() | |
golfer | woensdag 19 februari 2014 @ 23:27 |
Morgen: Ze klinken zo mooi, coquilles Saint Jacques. De Keuringsdienst van Waarde gaat op chique, maar niet in een chique restaurant. Coquilles zijn overal. Zelfs in de diepvries van de goedkoopste supermarkt. Een verhaal over de populairste schelp sinds de mossel. Bon appétit. | |
#ANONIEM | donderdag 20 februari 2014 @ 20:46 |
Wat een neppe onzin verkopen ze weer ![]() [ Bericht 54% gewijzigd door #ANONIEM op 20-02-2014 20:47:15 ] | |
MevrouwPuff | donderdag 20 februari 2014 @ 20:54 |
Zou de lidl de enige zijn die de kleine schelpjes verkoopt? Dacht dat ze bij de appie ook wel in de vriezer lagen. Die worst ziet er helemaal sneu uit. Maar vraag me af of ik het zou herkennen als niet getrainde eter. | |
arjan1112 | donderdag 20 februari 2014 @ 20:55 |
Dus je moet echt naar Frankrijk als je echte wilt eten? Of misschien bij een heel duur hotel o.i.d Bij een eetcafé krijg je dus die worst | |
#ANONIEM | donderdag 20 februari 2014 @ 21:33 |
Gewoon bij een goede visboer. | |
ddx | donderdag 20 februari 2014 @ 21:38 |
Op het eind wel grappig dat als je minder geld hebt je maar holandse garnalen moet kopen. Nee die zijn goedkoop ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 20 februari 2014 @ 21:55 |
Snap sowieso niet dat je die schelpen zou kopen bij de lidl | |
hmmmz | donderdag 20 februari 2014 @ 22:01 |
Ik vind dit een van de beste programma's op de Nederlandse televisie. Eerlijk en informerend. Consumenten worden voortdurend voor de gek gehouden door de voedselindustrie, je weet maar half wat je te eten krijgt. Mooi dat de kvw hier soms doorheen kan prikken. | |
golfer | donderdag 20 februari 2014 @ 22:29 |
Ik koop mij coquilles st Jacques tegenwoordig altijd bij de visboer die ze ter plekke voor mij uit de schelp haalt en dan meestal nog vraagt of ik de schelp ook wil meenemen. De laatste keer dat ik dacht diepvriescoquilles te hebben gekocht bij AH bleken het dus bij nader inzien taaie kleine Amerikaanse mantelschelpen te zijn. ![]() Zak weggegooid. Wel grappig om die visboer (vis.Den Haag?) te zien die wel echte had, maar de naam op het bordje bij het product niet wist te schrijven: Cocquilles St. Jaque stond er. De afschuw bij die Fransen over die nepproducten en helemaal de mooie teksten van Alain Caron: binnen 1 minuut word je genaaid en even later word je voor de tweede keer genaaid. ![]() | |
golfer | donderdag 20 februari 2014 @ 22:41 |
Extraatje over handgedoken schelpen: http://keuringsdienstvanw(...)/vissen_op_coquilles | |
Klaploper | donderdag 20 februari 2014 @ 23:42 |
Leuke aflevering? Ben het een beetje zat dat hun 'ontdekkingen'vaak al lang en breed op Wikipedia e.d. besproken zijn. | |
golfer | donderdag 20 februari 2014 @ 23:51 |
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn. | |
Klaploper | vrijdag 21 februari 2014 @ 00:48 |
Was leuk. Maar die Fransman maakt het altijd mooi.Die worsten ook echt. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 21 februari 2014 @ 00:49 |
Ja, want wij zitten allemaal de hele dag stukjes over eten te lezen op Wikipedia. Iedereen wist allang dat er haren in je brood verwerkt worden en dat je een coquilleworst kunt kopen... Volgens mij weet het gros van de mensen nog niet eens van het bestaan van eiworsten. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2014 00:51:15 ] | |
MevrouwPuff | vrijdag 21 februari 2014 @ 06:39 |
Of dat er worsten zijn van coquilles en en blijkbaar ook ei. Dacht altijd dat de kapjes in de salade gingen ofzo. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 februari 2014 @ 12:41 |
Mensen willen bedrogen worden. En dat worden ze. | |
mark_dabomb | vrijdag 21 februari 2014 @ 12:56 |
En wat waren die coquilles in diepvrieszak dan bij de Lidl? Dus die zonder schelp er om heen? Die zagen er qua vorm toch zeker wel uit als 'echte' Deze: ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 februari 2014 @ 13:16 |
Kijk naar de latijnse naam op de verpakking, Pecten maximus is de echte | |
Isabeau | vrijdag 21 februari 2014 @ 13:51 |
Moet dat er altijd op staan, de latijnse naam? | |
Pietverdriet | vrijdag 21 februari 2014 @ 13:59 |
Geen idee eigenlijk, maar zie het er vaak op staan. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 februari 2014 @ 14:05 |
Vond die franse kok in die shabby woning van grote wijsheid toen hij zei, als je niet zoveel geld te besteden hebt, koop dan mosselen of noordzeegarnalen. Vorige week nog kinnebak gegeten, onder de zuurkool gestoofd, goddelijk lekker. | |
golfer | vrijdag 21 februari 2014 @ 14:13 |
Kinnebak, zwemt die ook in zee en wordt die handmatig opgedoken? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 februari 2014 @ 15:09 |
Nee, vals smikkelsenieltje van me, dat is een voorbeeld van iets goedkoops en echts dat erg lekker is. | |
Ama | maandag 24 februari 2014 @ 12:08 |
Aankomende Donderdag: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/27-02-2014
| |
Pietverdriet | maandag 24 februari 2014 @ 12:26 |
Valt tegen, ze lullen er alleen maar over | |
Felagund | maandag 24 februari 2014 @ 12:29 |
Conclusie wordt dat ze de chips niet met de hand bakken? Lijkt mij dan een wat tegenvallende aflevering. | |
superniger | donderdag 27 februari 2014 @ 20:27 |
Chips. | |
Palomar | donderdag 27 februari 2014 @ 20:29 |
Welke Fok!ker is dit? | |
KaheemSaid | donderdag 27 februari 2014 @ 20:51 |
Vond dat ze er nog wel wat grappigs van gemaakt hadden. | |
super_tekkel | donderdag 27 februari 2014 @ 20:56 |
HOekse Chips ![]() | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 21:01 |
Marketing is alles tegenwoordig. Handgemaakt, ketelgekookt. We worden genept en we trappen er nog massaal in. Gewoon dus de goedkoopste machinaal gemaakte Lays kopen. | |
Pietverdriet | donderdag 27 februari 2014 @ 21:13 |
Vind er een groot smaakverschil tussen zitten | |
fespo | donderdag 27 februari 2014 @ 21:39 |
je zag in die schuur wel veel meer arbeidskrachten. | |
Isabeau | donderdag 27 februari 2014 @ 21:43 |
Gewoon kopen wat je het lekkerst vindt. Wat dacht je daar van? ![]() | |
Aventura | donderdag 27 februari 2014 @ 21:46 |
Ik vind Lay's het lekkerst. Dat zijn die topkoks trouwens met me eens ![]() Het kan me geen reet schelen hoe iets gemaakt wordt, als de grondstoffen maar goed zijn en het proces schoon zodat ik niet ziek word. | |
arjan1112 | donderdag 27 februari 2014 @ 21:55 |
Zou die chips die de koks maakten wel eens willen proeven. | |
Skeletor. | donderdag 27 februari 2014 @ 22:24 |
Nou ja, de machines worden in elk geval wel handmatig bediend. | |
SunChaser | donderdag 27 februari 2014 @ 22:25 |
ik vind die ambachtelijke chips niet lekker. veel te hard en te muf | |
Pietverdriet | donderdag 27 februari 2014 @ 22:26 |
Ga van het weekeinde ook weer eens chips maken, en kroepoek | |
PinkLow | donderdag 27 februari 2014 @ 22:28 |
Kijk nu de aflevering terug, maar begrijp dat ze dus bij geen enkel hand cooked bedrijfje mogen filmen xD jammer leek me wel leuk om te zien, maar het bestaat dus niet. | |
PinkLow | donderdag 27 februari 2014 @ 22:33 |
Oh was te snel, maar mijn beeld waarbij mensen bij de frituur staan klopt dus van geen kant. Hand cooked..met de hand ingesteld bedoelen ze.. Vond het een leuke aflevering | |
#ANONIEM | donderdag 27 februari 2014 @ 22:46 |
Mooie aflevering ![]() Ik vind die van Lays ook het lekkerst. En het zijn dus gewoon goeie chips zonder kapsones. Goed om te weten. ![]() | |
Zipportal | donderdag 27 februari 2014 @ 22:59 |
Beetje op de boerderij bakken. ![]() | |
DeTolk | donderdag 27 februari 2014 @ 23:06 |
Een zak chips per dag? | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 23:07 |
Een klein beetje Fok!ertje draait daar z'n hand niet voor om in z'n studentenkamer. ![]() | |
SunChaser | donderdag 27 februari 2014 @ 23:31 |
Kroepoek kopen in de toko en fanfare frituren? | |
Pietverdriet | vrijdag 28 februari 2014 @ 08:12 |
Nee, garnalen en tapioca tot deeg maken, drogen en de plakken frituren | |
SunChaser | vrijdag 28 februari 2014 @ 08:35 |
Cool | |
Tim_Schuhmacher | vrijdag 28 februari 2014 @ 09:34 |
Die meneer van de boerenchips was ook best eerlijk. Opvallend zelfs. 10 cent aardappel er in en 2,50 terug! | |
DeTolk | vrijdag 28 februari 2014 @ 10:13 |
+ Transport / Personeel / Afschrijving apparatuur etc Maar dan nog is 2,50 extreem veel. Maar goed, als kleine zelfstandige is het lastig opboksen tegen een Lays/Pepsico | |
Pietverdriet | vrijdag 28 februari 2014 @ 10:18 |
Verpakking is in 95% van de gevallen vele malen duurder dan de inhoud bij levensmiddelen | |
#ANONIEM | vrijdag 28 februari 2014 @ 10:44 |
Is het dan wel zo extreem veel? Kan me voorstellen dat die apparatuur heel duur is en je de kosten alleen lager krijgt door héééél veel massaproductie te doen. Maar misschien is er dan ook wel helemaal niks mis mee om Lays te kopen. Als die gewoon de schaaleffecten benutten en aan de klant doorgeven ipv. als A-merk idiote winstmarges te hanteren, prima toch? | |
Pietverdriet | vrijdag 28 februari 2014 @ 10:46 |
Maakt mij niet uit wie de fabrikant is, ik wil een lekkere paprika chip, maar helaas zijn ze tegenwoordig allemaal te slap van smaak. De gezouten chips, naturel, van Lays zijn ongetwijfeld lekker | |
Pietverdriet | vrijdag 28 februari 2014 @ 10:47 |
Natuurlijk, maar de aardappel is maar een klein deel van de kostprijs. | |
fotostarter | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:34 |
Leuke aflevering ![]() Vond hem beter als de vorige. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:40 |
Mwah, vond het een beetje programma met de muis + wat wijsneuzig gezeur | |
#ANONIEM | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:49 |
Is er wat mis dan, met Sendung mit der Maus (of vergelijkbare programma's zoals Galileo, Jimmy's Food Factory etc.)? | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 14:12 |
die jongen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 1 maart 2014 @ 14:13 |
Niets, maar dat is niet wat ik van KVW van oudsher gewend was | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 14:23 |
"Op de boerderij gebakken chips door Natasja" wat een onzin ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 14:26 |
Ze kunnen het idd beter veranderen in "In een schuur gebakken chips door een vol-automatische machine in de buurt van Natasja" ![]() Marqt ![]() ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2014 14:27:29 ] | |
LilDutchPrincess | zaterdag 1 maart 2014 @ 14:38 |
*proest* Mooie aflevering... Waardeloos wat er allemaal op producten staat, en wat je ook nog bijna gelooft als je niet nadenkt. En nou heb ik trek in chips ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door LilDutchPrincess op 01-03-2014 14:49:00 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 14:53 |
Verder: mensen die "tjips" zeggen ![]() | |
golfer | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:08 |
Gouda, wie heeft er geen kaas van gegeten? Kaas maak je van melk, dat weten we allemaal. Maar de ene Goudse is de andere niet. Van de prijsknaller uit de supermarkt tot het exclusieve stukje bij de specialist. Hoe kan iets dat altijd van hetzelfde gemaakt is zo verschillend smaken? Donderdag in de Keuringsdienst van Waarde: de kaas en waar die naar smaakt | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:15 |
of sjips als ze shit willen zeggen | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:17 |
Zouden ze nu gaan vertellen hoeveel gouda er uit Nieuw Zeeland komt? Of uit Ierland? Kwam in NZ mensen tegen die in een kaasfabriek daar werken die voor AH produceert | |
#ANONIEM | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:18 |
inderdaad ![]() | |
Knuck-les | donderdag 6 maart 2014 @ 02:21 |
is dit geen herhaling? http://keuringsdienstvanw(...)everingen/21-10-2010 | |
#ANONIEM | donderdag 6 maart 2014 @ 08:36 |
Lijkt me wel. | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 11:49 |
Ik heb ze gevraagd. | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 13:18 |
Bericht terug van ze: het is een nieuwe uitzending en geen herhaling! | |
fotostarter | donderdag 6 maart 2014 @ 15:50 |
Dat werd toen ook verteld, dat goudse kaas helemaal niet zo gouds is/was | |
#ANONIEM | donderdag 6 maart 2014 @ 15:51 |
wat valt er voor nieuws te vertellen dan? | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 15:55 |
We zullen het moeten zien. | |
#ANONIEM | donderdag 6 maart 2014 @ 15:57 |
inderdaad | |
arjan1112 | donderdag 6 maart 2014 @ 20:18 |
Dat was toen toch omdat die kaas rond is heet het goudse kaas ? | |
ddx | donderdag 6 maart 2014 @ 20:37 |
Krijg bij dit soort items altijd weer trek in verse melk. Jammer dat het niet bij supermarkt te krijgen is. En om voor litertje melk de polder in te fietsen is ook weer zo. (geen idee of boeren het nog los verkopen, vroeger iig wel) Naja doe het maar met Campina Boerenland volle melk, komt nog het meest in de buurt. | |
ddx | donderdag 6 maart 2014 @ 20:51 |
En weer zo'n aflevering dat je denkt van tja afgelopen maar wat weet ik nu eigenlijk voor nieuws ? | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 21:17 |
'Onze' Betty van L'Amuse (tegenwoordig in IJmuiden) kon het weer fraai uitleggen. Als je ooit iets wilt weten over kaas moet je een keer naar haar winkeltje toe. Ze is geloof SVH-meester in kaas en weet echt alles van allerlei kazen van over de hele wereld. | |
arjan1112 | donderdag 6 maart 2014 @ 21:20 |
Dat was wel een grote kaaswinkel. | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 21:23 |
Bij Betty? Dat valt heel erg mee. Wel groter dan haar vorige zaakje in Santpoort. | |
#ANONIEM | donderdag 6 maart 2014 @ 22:00 |
de kaaswinkel in Deventer is al jaren de beste ![]() verder kan ik me de vorige Kaas uitzending niet goed meer herinneren, maar weinig nieuws geleerd. | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 22:04 |
En hoe heet die dan wel en is die net zo bekend als l' Amuse en betrekken de toprestaurants daar ook hun kazen van? | |
#ANONIEM | donderdag 6 maart 2014 @ 22:57 |
Hier wel ![]() http://www.kaashandel-debrink.nl/ | |
fotostarter | vrijdag 7 maart 2014 @ 20:18 |
Vond er maar weinig aan | |
Dynd | zondag 9 maart 2014 @ 13:47 |
Net de chips aflevering gezien, beetje laat maar goed. Vond het erg interessant. Ik vraag me zelf eigenlijk altijd af of die BBQHam/Spicychicken etc. smaken vegatarisch zijn; bij de ingredienten zie je namelijk geen vlees. ![]() | |
golfer | maandag 10 maart 2014 @ 15:03 |
a.s. donderdag: De populairste vis van Nederland is anoniem. Niemand heeft de hele vis, zelfs kapitein Iglo niet. Aanstaande donderdag heeft de Keuringsdienst heeft een primeur: we maken kennis met de vis uit de visstick. Volgens mij is het toch Alaska Pollak oftewel Alaska Koolvis waar het van gemaakt wordt? | |
MevrouwPuff | donderdag 13 maart 2014 @ 20:41 |
Wat een seksist die Duitser! Nog geen levende pollakvis gezien. | |
arjan1112 | donderdag 13 maart 2014 @ 20:43 |
ah dat is dus vis voor mijn moeder, want die wil ook nooit vis vanwege de graten | |
arjan1112 | donderdag 13 maart 2014 @ 20:49 |
was het geld op dat ze het via Skype doen ? | |
DSVM | donderdag 13 maart 2014 @ 20:53 |
Niks nieuws | |
ddx | donderdag 13 maart 2014 @ 20:56 |
Gok dat ze niet ff paar maanden mee wilden ![]() Maar weinig nieuws. | |
DJKoster | donderdag 13 maart 2014 @ 20:57 |
De andere fabriek heeft alleen maar rechterfilets? ![]() Dat van die blokken wist ik niet, verder niets nieuws. Wel een leuke aflevering. ![]() | |
golfer | donderdag 13 maart 2014 @ 21:07 |
Haha, dat wijf in die Iglofabriek met al die linkerfilets. 'Het is hier geen kleuterschool" en meteen daar achteraan die infantiele reclame met kinderen van Captain Iglo monteren. ![]() Het viel mij nog mee dat het inderdaad allemaal hele samengeperste filets waren, die grote diepvriesblokken en geen seperatorvis. ![]() | |
kree | donderdag 13 maart 2014 @ 21:13 |
Dat was wel grappig ja ![]() zo van bak de vis vrouw. En even daarna aan de lopende band, Dit is vrouwenwerk mannen zijn in bijna alles beter behalve dit. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 13 maart 2014 @ 21:42 |
De ongemakkelijke telefoon gesprekken blijven t leukst | |
#ANONIEM | donderdag 13 maart 2014 @ 21:45 |
Die selfie met die vis ![]() Uberbaas en uberdebiel tegelijk. [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 13-03-2014 21:46:01 ] | |
#ANONIEM | donderdag 13 maart 2014 @ 21:45 |
ik ken Skype alleen van de chicks | |
#ANONIEM | donderdag 13 maart 2014 @ 21:53 |
Flauw dat met die kapitein. Dat weet iedereen wel dat dat symbool is | |
ClapClapYourHands | donderdag 13 maart 2014 @ 22:36 |
Seksist ![]() Gewoon een man met humor ![]() | |
ClapClapYourHands | donderdag 13 maart 2014 @ 22:39 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 13 maart 2014 @ 22:40 |
Matige aflevering en dito seizoen eigenlijk. Jammer. | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 01:17 |
Heb inderdaad wel betere seizoenen gezien, maar blijft een grappig programma en met name dan al die helpdeskmutsen aan de telefoon. | |
fespo | vrijdag 14 maart 2014 @ 02:24 |
inderdaad! | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 10:21 |
Muziekje van Mars Attacks bij die opnames van de vangst op zee, je moet er maar opkomen | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 10:54 |
La Dance van Stefano Barzan bij de kaasfabriek De juiste muziek bij opnames kiezen, das best een vak. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:08 |
Maak van je nadeel je unieke verkoop argument zeg ik altijd. Je kaas sneller gerijpt, meer vocht erin achter blijft, noem je hem slanker! | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:57 |
Ober, kan ik de tong ook picasso krijgen? > Het spijt de kok verschrikkelijk mevrouw, maar we hebben alleen vers fruit | |
fotostarter | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:03 |
Ik vond hem in tegenstelling van velen wel lekker wegkijken. Het bellen tussendoor, helpdeskmedewerkers die nergens iets vanaf weten ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:05 |
Volgens mij bellen ze niet met helpdesken, maar met winkels/groothandels en komen dan gewoon bij de kaasafdeling/visafdeling terecht | |
Klaploper | vrijdag 14 maart 2014 @ 19:28 |
Vond het mooi om te zien hoe die blokken uiteenvielen in filets. Ook mooi dat die vrouw begon te janken dat het geen kinderprogramma was, terwijl ze toch echt eerst minutenlang zat te zoeken naar een rechtervis. | |
Skeletor. | vrijdag 14 maart 2014 @ 22:29 |
Ja, toch! Geen samengeperste shit zoals bij die schelpen ![]() | |
Isegrim | vrijdag 14 maart 2014 @ 22:45 |
Dat zag er echt goor uit gewoon, dat sintjacobs-separatorvlees. Als je dat gebruikt, heb je als kok echt geen zelfrespect. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 23:13 |
Verder niets mis met pollak of koolvis, lekker visje. Net als wijting bijvoorbeeld, heerlijk visje. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 23:16 |
Zijn veelal concepthoreca die daarmee werken, dezelfde die met synthetisch truffelaroma werken en het truffel noemen. Liever een lekkere lamsspies met friet, koolsla en tzaziki bij een griek om de hoek dan de truttigheid vol nepperij van zo menig restaurant. | |
Isegrim | vrijdag 14 maart 2014 @ 23:39 |
Ja, absoluut. Ik moest laatst naar Humphrey's (werk), alwaar ik een risotto kreeg die geurde naar truffel, maar er in de verste niet naar smaakte. Zal ook wel van dat aroma zijn geweest. Echt een deceptie. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 23:43 |
Ik heb dan dus ook liever een verse mooi stuk wijting gewoon door bloem gehaald en gebakken dan getrut stuk nep. Liever een mooi stuk sucade dan een el cheapo ossehaas. | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 23:46 |
Vandaag kabeljauwhaas in stukken gesneden. Door bloem, ei en paneer met kruiden gehaald en in zonnebloemolie gebakken. Lekkerste vissticks sinds jaren. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 15 maart 2014 @ 10:25 |
Old Amsterdam is trouwens ook zo een snel gerijpte nep ouwe kaas, het is belegen fabriekskaas gemaakt van importmelk http://www.foodlog.nl/artikel/racerijpen_en_zwijgen/ http://www.foodlog.nl/art(...)dam_is_belegen_kaas/ | |
Isegrim | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:28 |
Ja, dat wist ik. Supermarktkazen missen ook die romigheid die boerderijkaas wel heeft. En het is niet dat het duur hoeft te zijn, want de kaasboer op de markt verkoopt ook prima kazen. | |
fotostarter | donderdag 20 maart 2014 @ 20:25 |
Vandaag geen KVW ![]() | |
Oscar. | donderdag 20 maart 2014 @ 20:28 |
nee, de rekenkamer ![]() ![]() ![]() | |
fotostarter | vrijdag 21 maart 2014 @ 19:20 |
was ook leuk inderdaad ![]() | |
ddx | donderdag 17 april 2014 @ 21:03 |
Rekenkamer gaat wel steeds meer op Keuringstdienst lijken. | |
Impry | vrijdag 18 april 2014 @ 11:42 |
Klopt ja, vind het niet heel erg, maar de batterij aflevering was nu niet heel veel rekenwerk. ![]() | |
fotostarter | donderdag 19 juni 2014 @ 19:57 |
Vandaag kipfilet http://www.tvgids.tv/tv/keuringsdienst-van-waarde/11381247 | |
Isabeau | donderdag 19 juni 2014 @ 20:05 |
Dat is toch een herhaling, want die heb ik al gezien. | |
borisz | donderdag 19 juni 2014 @ 20:06 |
Ja. Is een hh. | |
#ANONIEM | donderdag 19 juni 2014 @ 20:06 |
Uiteraard herhaling, het is zomer. | |
fotostarter | vrijdag 20 juni 2014 @ 07:09 |
Ok ![]() ![]() Vond het wel een mega kipfilet trouwens | |
Jester65 | donderdag 26 juni 2014 @ 20:54 |
Ik zag alleen het laatste stuk, maar de aflevering over Ossenstaartsoep leek wel een sterke te zijn. Met die kok bij wie letterlijk het water in de mond stond. En de dame van de Plus die de hoorn er op gooide. ![]() | |
fotostarter | vrijdag 27 juni 2014 @ 07:42 |
Vond het eigenlijk maar een heel matige aflevering. En eerlijk als ik ben, vond ik de soep van de belg er helemaal niet zo lekker uit zien. Maar goed, smaak valt niet te proeven door een tv ![]() Ik kon wel veel sympathie opbrengen voor de kerel in die fabriek welke het "soepvlees" maakte. De eerlijkheid, terwijl het bullshit was. Hij draaide er niet omheen, maar zij gewoon dat consumenten in feite worden besodemieterd. Dat zie ik liever dan mensen die de schijn hoog houden terwijl ze hetzelfde doen ![]() | |
Walter81 | vrijdag 27 juni 2014 @ 08:44 |
Hij zal het zelf ook niet als 'ossenstaartvlees' verkopen. Dus doet niks fout, hij verkoopt gewoon een soort van grote frikandellen. Dat zijn klanten het in de soep gooien en dan de naam Ossenstaartsoep erop zetten, is niet zijn probleem. | |
fotostarter | vrijdag 27 juni 2014 @ 09:32 |
Snap je mijn post niet? Ik beschuldig hem toch niet of wel? | |
Miauw_Zedong | vrijdag 27 juni 2014 @ 09:35 |
Volgens mij is hij het dan ook gewoon met je eens ![]() | |
fotostarter | vrijdag 27 juni 2014 @ 09:37 |
Kan ook, dan lees ik het verkeerd. | |
Walter81 | vrijdag 27 juni 2014 @ 11:55 |
Ik ben het ook inderdaad met je eens hoor ![]() | |
fotostarter | vrijdag 27 juni 2014 @ 12:26 |
Ok ![]() | |
HenkieVdV | donderdag 7 augustus 2014 @ 16:54 |
Vanavond nog steeds geen nieuwe aflevering toch? Ik twijfel of ik deze al gezien heb. | |
Pietverdriet | donderdag 7 augustus 2014 @ 17:03 |
6 maart dit jaar http://keuringsdienstvanw(...)everingen/06-03-2014 | |
alors | donderdag 7 augustus 2014 @ 17:03 |
Herhaling van maart. | |
#ANONIEM | donderdag 7 augustus 2014 @ 17:07 |
Nee zomer Tv dus herhaling | |
HenkieVdV | donderdag 7 augustus 2014 @ 17:46 |
Ah oké dank. | |
SunChaser | maandag 18 augustus 2014 @ 20:32 |
Marijn Frank bij De Slimste op Ned2 | |
golfer | maandag 25 augustus 2014 @ 21:41 |
Vanaf donderdag 28-8 weer nieuwe afleveringen. Melkkoe: De Keuringsdienst kreeg veel reacties op een eerdere uitzending over kaas. Vooral van melkboeren, die boos waren op een kaasboer. Die had de controversiële uitspraak gedaan, dat koeien op een dag wel negentig liter melk kunnen geven. Flauwekul, of niet? De Keuringsdienst zoekt zulke gekke koeien. Een verhaal over de koe en het uiterste van haar uiers. | |
Klaploper | maandag 25 augustus 2014 @ 21:42 |
Leuk! Hopelijk komen de klagers en degene die het de vorige keer beweerde dan ook in de uitzending. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 21:46 |
Melk of campinawater? | |
pfefferkatze | maandag 25 augustus 2014 @ 22:33 |
Bij de Slimste Mens vertelde Marijn Frank over een aankomende aflevering over tonijn dacht ik. | |
golfer | maandag 25 augustus 2014 @ 22:36 |
Ja, die komt er ook nog aan. | |
HenkieVdV | dinsdag 26 augustus 2014 @ 00:01 |
Nice. ![]() | |
golfer | donderdag 28 augustus 2014 @ 21:12 |
Wow, wat ze niet al kunnen met doorfokken en genetische manipulatie. Koeien die steeds meer en efficiënter melk produceren met minder afval en zelfs zonder hoorns. Of je daar heel erg blij mee moet zijn is een andere discussie. | |
Pietverdriet | donderdag 28 augustus 2014 @ 21:20 |
Gewoon een kwestie van fokken. Doen we al sinds de bronstijd. | |
golfer | donderdag 28 augustus 2014 @ 22:06 |
Dna-profielen en het manipuleren daarvan is toch echt vrij recente wetenschap. | |
Pietverdriet | donderdag 28 augustus 2014 @ 22:12 |
Klopt. Maar toon jij eerst maar eens aan dat melkvee genetisch gemanipuleerd wordt met recombinant dna technologie | |
golfer | donderdag 28 augustus 2014 @ 23:31 |
Heb je wel gekeken naar de uitzending? | |
Pietverdriet | vrijdag 29 augustus 2014 @ 09:09 |
Ja, en ik begreep ook waar het om ging en wat er gezegd werd. Wat gezegd werd was formeel correct maar er werd naar mijn indruk nogal gestrooid met de term genetisch om het een wat Faustiaans tintje te geven. Let wel, men kijkt naar de genen van koeien en stieren om te kijken welke koe en stier combie een goede, betere melk koe geeft als je ze kruist. Dit verkort de doorlooptijd van decennialang of eeuwenlang traditioneel fokken nogal, maar dit is NIET genetisch manipuleren in de zin van recombinant DNA technologie. Zoals de laatste jaren me steeds meer stoort aan KVW gaat men steeds meer naar sensatiejournalistiek, vooral Teun vd Keuken kan nogal snerpen en aandikken. | |
Felagund | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:00 |
Ik had ook begrepen dat het alleen om genetische bepaling ging en niet om genetische manipulatie. | |
golfer | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:09 |
Hoe kan je zonder manipulatie een koe zonder hoorns kweken? | |
Felagund | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:12 |
Door daarop te selecteren? | |
Pietverdriet | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:34 |
Net zoals je schapen zonder hoorns fokt? | |
golfer | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:34 |
Bestaan er dan koeienrassen zonder hoorns? | |
Pietverdriet | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:40 |
Soms zijn er spontane mutaties, net zoals nectarines perziken zijn zonder haar. Polled is het vakbegrip voor hoornloze koeien maar dat is niet noodzakelijk natuurlijk. Bij Runderen, Yaks, Waterbuffels en Geiten komt het van nature voor, bij schapen is het soms behalve natuurlijk ook geslachtsafhankelijk. Bij Geiten zijn hoorloze dames trouwens onvruchtbaar en hangt hoornloosheid samen met tweeslachtigheid | |
golfer | dinsdag 2 september 2014 @ 18:37 |
Donderdag: Hallo Jumbo. U adverteert met bananen. 99 cent voor een kilo. Bananen die doen duizelen. Want zo goedkoop zijn bananen niet, nooit geweest. Hallo Jumbo. U doet er nog een schepje bovenop. Mocht er toch iemand goedkopere bananen verkopen, dan past u de prijs daarop direct aan. Voor nu en altijd: goedkoper dan wie dan ook Hallo Jumbo. Wij van de Keuringsdienst gaan uw uitnodiging tot een bananenoorlog graag aan. De KvW bananenwinkel is geopend. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 september 2014 @ 18:59 |
Een banaanslag op Jumbo | |
Pietverdriet | dinsdag 2 september 2014 @ 18:59 |
MBT bananen ben ik Necrofiel, ik prefereer ze groen | |
fotostarter | dinsdag 2 september 2014 @ 19:05 |
Preview hier te zien ![]() http://keuringsdienstvanw(...)everingen/04-09-2014 | |
golfer | dinsdag 2 september 2014 @ 20:30 |
Een Necrofiel doet het met lijken, dus nogal overrijp. Als je ze groen wilt hebben, dus onrijp nog, ben je dus eerder een Pedofiel. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 september 2014 @ 22:23 |
My Name is Jake I am a necrophilliac, I Know it sounds obscene, But I prefer them green | |
Snoepje5 | donderdag 4 september 2014 @ 20:32 |
Tof kvw bananenwinkel ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 20:44 |
Toffe aflevering weer eens. | |
Sheepcidus | donderdag 4 september 2014 @ 20:46 |
Dus voortaan bananen bij de jumbo halen | |
#ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 20:50 |
maak de industrie maar kapot ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 4 september 2014 @ 21:25 |
golfer | donderdag 4 september 2014 @ 21:48 |
Volgende week de bananenmaffia in een bananenrepubliek. ![]() | |
Kleffe_Dop | donderdag 4 september 2014 @ 21:51 |
Interessant, die bananenmaffia. | |
Felagund | donderdag 4 september 2014 @ 22:03 |
Leuke aflevering. Wel jammer van die lange vooruitblik, volgende week zal er wel weer veel teruggeblikt worden. Doen ze helaas net teveel in de dubbelafleveringen. | |
pfefferkatze | vrijdag 5 september 2014 @ 13:20 |
Hmm die bananeninkoper (Jorge a.k.a. Sjors) zei dat ze leveren aan Dekamarkt (zit vooral in Noord-Holland) en Dirk van den Broek en dat één euro niet te doen is. Bekijk ik de folder van Dekamarkt van deze week: ![]() Dus andere ketens volgen deze prijzen ook al een tijd? Maar goed dit is een aanbieding van één weekje. [ Bericht 13% gewijzigd door pfefferkatze op 05-09-2014 13:31:31 ] | |
Snoepje5 | vrijdag 5 september 2014 @ 13:52 |
Ik snap het niet, of ik nou €1,20 of €0,99 moet betalen voor een kilo banaantjes. Ik lig er niet wakker van. Het zijn de supermarkten die denken dat men persee zijn banaantje zo goedkoop mogelijk wilt. | |
pfefferkatze | vrijdag 5 september 2014 @ 14:03 |
Ja klantjes lokken met dit soort lage prijzen. Ben benieuwd hoe ik er na de volgende aflevering over denk want als je het zo zag leek de hele bananenmarkt in Groot-Brittannië verziekt te zijn door dit soort taferelen. In Panama en Ecuador verdienen die boeren er dus helemaal niks op, wel lekker makkelijk gezegd van die Jumbo-directeur ''Als ze niet op bananen verdienen dan zouden ze wel wat anders verbouwen.''. Alsof ze zomaar even van gewas kunnen veranderen, niet dus (klimaat, beschikbaarheid, geen geld, druk van inkopers). | |
ErkendFokker | vrijdag 5 september 2014 @ 14:10 |
Banaan is een van de meest verkochte producten in de supermarkt.. Logisch dat ze daarop gaan stunten zonder verlies te maken. Fuck die boeren dan, zolang de supermarkt maar winst maakt. | |
Teslynd | vrijdag 5 september 2014 @ 18:14 |
Bij een klein budget maakt 20 ct per kilo natuurlijk wel uit. Maar ik zou griezelen van bananen die slechts een euro per kilo kosten, daar moet iets goed scheef zitten. Bijvoorbeeld meer groei- en/of bestrijdingsmiddelen om het nog sneller te laten groeien. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 18:20 |
Goedkope bananen als lokkertjes betekend eerder dat de super er geld bijlegt dan dat het enge bananen zijn | |
Felagund | vrijdag 5 september 2014 @ 18:23 |
Volgens de woordvoerder van Jumbo verdienen ze er nog steeds (een heel klein beetje) op. De vooruitblik van volgende week suggereert dat de leverancier(s) in land van herkomst onder druk zijn gezet. | |
wuuht | vrijdag 5 september 2014 @ 18:30 |
Dit is toch gewoon hetzelfde als met die leverworst. Ik snap niet ze daar zo geheimzinnig over doen | |
golfer | vrijdag 5 september 2014 @ 18:33 |
Die indruk werd wel gewekt, ja. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 18:51 |
Natuurlijk zegt hij dat, maar geloven doe ik het niet | |
Poison-Ivy | zaterdag 6 september 2014 @ 09:37 |
Echt jammer van die bananenmarkt. Dat kan nooit goed zijn. Dit gaat de verkeerde kant op zo. Ik betaal liever 40 cent meer ofzo voor die bananen als het proces tenminste eerlijk verloopt. Respect voor de banaan ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 6 september 2014 @ 09:38 |
Koop biobananen, doe ik ook | |
ErkendFokker | zaterdag 6 september 2014 @ 09:38 |
dat is niet zo moeilijk hoor. Alle moraalridders hier: er zijn gewoon fair trade of biologische bananen te koop.. ... Piet was me net voor | |
Pietverdriet | zaterdag 6 september 2014 @ 09:44 |
Valt me wel vaker op dat veel mensen die roepen dat iets zou moeten zelf daar weinig tot niets aan doen. Gros van de mensen roept boe over plofkip, maar kopen kiloknaller. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 september 2014 @ 09:50 |
Omdat men het te duur vindt en toch zonodig iedere dag een "stukje" vlees willen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 6 september 2014 @ 10:07 |
Kortom. Als men gevraagd wordt geeft men het wenselijke antwoord, maar men meent er geen drol van, men zegt tegen meer wegen te zijn en stapt in de auto, men is tegen een nieuwe baan voor schiphol maar vliegt overal heen, etc etc En ze hebben deze hypocrisie van zichzelf geeneens door. | |
Zelva | zaterdag 6 september 2014 @ 10:53 |
Verkapte "Kijk naar mij, ik ben miljonair"-post. Overigens lagen de bananen voordat ze 0,99 per kilo werden, voor 1,79 de kilo in de winkel. | |
Snoepje5 | zaterdag 6 september 2014 @ 11:21 |
Oja, want omdat ik 30 cent meer voor een banaan kan betalen ben ik miljonair. | |
ErkendFokker | zaterdag 6 september 2014 @ 11:24 |
Ik koop al tijden geen goedkope bananen meer, je hoort zo veel slechte verhalen over dole en andere banaanproducenten.. Als ik al eens een banaan koop dan is het bio of fair trade. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 september 2014 @ 11:52 |
Correct, de mens is uiteindelijk van nature een opportunist. | |
Isegrim | zaterdag 6 september 2014 @ 11:54 |
Ik koop nooit bananen in Nederland. Niet te vreten, melige dingen. In de tropen smaken die dingen echt totaal anders. | |
#ANONIEM | donderdag 11 september 2014 @ 20:29 |
Banaan deel 2 nu | |
kree | donderdag 11 september 2014 @ 20:29 |
Kijken ![]() | |
Oscar. | donderdag 11 september 2014 @ 20:34 |
Maar ja, ik heb geen bananen | |
Oscar. | donderdag 11 september 2014 @ 20:38 |
6 dollar voor een bak bananen ![]() | |
Isabeau | donderdag 11 september 2014 @ 20:40 |
Ik vind het vaak nogal afhankelijk van het 'merk'. Wat op zich vreemd is, want ik heb me laten vertellen dat er nog maar één variëteit banaan bestaat. | |
Klaploper | donderdag 11 september 2014 @ 20:46 |
Heb nooit bananen in de tropen gegeten, maar bananen hier smerig? Zal vast een groot verschil tussen zitten, maar dat is over al het fruit wel bijna te zeggen. Een goed rijp banaantje vind ik hier prima te doen hoor. | |
Sheepcidus | donderdag 11 september 2014 @ 20:48 |
Vorige keer was zijn stem nog niet vervormd | |
Oscar. | donderdag 11 september 2014 @ 20:49 |
ik vind die dingen juist niet te vreten ![]() | |
Snoepje5 | donderdag 11 september 2014 @ 20:52 |
Of 1,5-3 op de zwarte markt. | |
Felagund | donderdag 11 september 2014 @ 20:52 |
Biobananen zijn in de grote Duitse supermarkt vaak even duur als normale bananen, en ze zien er veel beter/lekkerder uit. Enig idee hoe dat komt? De kostprijs per biobanaan moet toch hoger liggen, zou je zeggen? Of verlagen ze dan de marge dan gewoon? | |
-0- | donderdag 11 september 2014 @ 20:52 |
Die Jumbo man weer. ´als een boer niks verdient op bananen dan gaat hij wel wat anders doen. ![]() | |
ddx | donderdag 11 september 2014 @ 21:15 |
Ok 2 afleveringen wat makkelijk in 1 aflevering gepast had en wat hebben we nu geleerd tja dat er misschien wat minder betaald wordt dan wettelijk mag ? | |
golfer | donderdag 11 september 2014 @ 21:23 |
Dat grote firma's als Jumbo en Dole beweren da afgesproken wettelijke prijzen te betalen, maar via de spotmarkt daar dus onder gaan zitten en de arbeiders en kleine boeren wel degelijk uitmelken voor een prijzenoorlog in Europa. | |
Pietverdriet | donderdag 11 september 2014 @ 21:29 |
Je kan gaan janken dat het oneerlijk is, je kan ook eco bananen kopen | |
UncleSam | donderdag 11 september 2014 @ 22:13 |
Tegenvallende tweede aflevering. Wat was er nou nieuw tov de eerste aflevering.. | |
golfer | donderdag 11 september 2014 @ 22:17 |
Ik jank niet. Ik koop nooit bananen. Ging erom wat de uitzending probeerde duidelijk te maken. | |
Isegrim | donderdag 11 september 2014 @ 23:00 |
In Sri Lanka hebben ze 18 soorten. Geen ervan lijkt op wat hier in de supermarkt ligt. | |
#ANONIEM | donderdag 11 september 2014 @ 23:35 |
Erg krom. | |
golfer | donderdag 11 september 2014 @ 23:39 |
Ja, dat is een rare eigenschap van bananen. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 11 september 2014 @ 23:40 |
Grapjes worden er niet beter van als je ze gaat uitleggen. | |
golfer | vrijdag 12 september 2014 @ 00:13 |
Ik heb net down voor dummies gekeken en voelde mij gelijk weer verbonden met een groot deel van de Fok-kertjes, dus dacht: laat ik ze even helpen. ![]() | |
Bramito | vrijdag 12 september 2014 @ 15:43 |
Je kan ook bananen van de Canarische eilanden kopen. Daar hebben we allemaal toch al flink voor betaald. | |
Adrie072 | zaterdag 13 september 2014 @ 10:31 |
Nou om te beginnen een mooi blauw jurkje en een uitdagende blik onder een haarnetje ![]() Ach nogmaals de herhaling van de les 'Een beter milieu.....? ' Fijne televisie mijn inziens! | |
Pietverdriet | zaterdag 13 september 2014 @ 10:35 |
Heb ze daar gegeten, is een veel smakelijker ras dan die lang gele die hier in de supermarkten liggen | |
Teslynd | zaterdag 13 september 2014 @ 15:56 |
Hoe smaken die? | |
kawotski | zondag 14 september 2014 @ 10:16 |
Nou ja, het blijft een kwestie van smaak. De Canarische Platanos zijn lekker maar ook daar raak je een keer op uitgekeken. Over een paar weken eet ik ze weer. Ik moet zeggen dat ik meer verschil merk tussen supermarkt en native ananassen , idem voor mango's. Als we ineens allemaal Canarische bananen gaan eten weet ik niet hoe goed dat is voor de natuur daar. Hou het maar lokaal zolang we hier nog massaal voor de Aldi kiezen en de Euroshopper. | |
densmee | donderdag 18 september 2014 @ 20:37 |
Mozzarella ![]() Marijn Frank ![]() ![]() | |
-0- | donderdag 18 september 2014 @ 20:50 |
Haha die Belg in zijn mozzarella fabriek. Geeft na eerst wat goedpraterij gewoon toe dat het smakeloze nep troep is wat ze daar verwerken. | |
muzas | donderdag 18 september 2014 @ 20:52 |
Goffedomme die pizza ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 20:52 |
dat een pizza noemen ![]() | |
muzas | donderdag 18 september 2014 @ 20:53 |
Als die in dat eindshot geen pizza is ben ik wel heel erg benieuwd wat jij wél pizza noemt? | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 21:04 |
Nu wil ik naar Italië. ![]() | |
Klaploper | donderdag 18 september 2014 @ 22:21 |
Krijg bij de gemist app alleen een testbeeld te zien. ![]() Was het een leuke aflevering? Dan kijk ik hem straks wel even op de tv terug. | |
ddx | donderdag 18 september 2014 @ 22:48 |
Zag er goed uit ja ![]() | |
Isegrim | donderdag 18 september 2014 @ 23:08 |
Ja was voor het eerst dat ik testbeeld kreeg op internet. Nostalgie! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 23:12 |
Wel episch slecht ja ![]() ![]() | |
Klaploper | donderdag 18 september 2014 @ 23:20 |
Misschien begint Kindernet wel als je lang genoeg wacht! | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 23:30 |
Die zag ik niet, zag wel een AH doos. | |
#ANONIEM | vrijdag 19 september 2014 @ 19:42 |
![]() | |
golfer | woensdag 24 september 2014 @ 00:06 |
We zijn net vanavond uit Italië teruggekomen en ik heb meteen deze uitzending nagekeken. Reken maar dat we alleen maar echte mozerella daar hebben gekregen, hoewel ook daar de kwaliteit verschilt. Die van het mannetje met die baard die het vanaf 4 uur 's ochtend met de hand (laat) maken is onovertroffen. | |
Skeletor. | woensdag 24 september 2014 @ 10:26 |
Wat een verschil, hè! Echte buffelmozzarella in Italië, heerlijk! Ik heb op Capri de lekkerste mozzarella ooit gegeten. Niet dat het hier vreselijk is, maar dat was toch even net wat anders. | |
Pietverdriet | woensdag 24 september 2014 @ 11:18 |
Die belg had gewoon gelijk, mensen willen smakeloze troep. | |
#ANONIEM | woensdag 24 september 2014 @ 11:20 |
Dit en het maakt die Belg niets uit, die wil ook verdienen. | |
Pietverdriet | woensdag 24 september 2014 @ 11:22 |
Net als de vleeslijmers en de analoogkaasmakers | |
#ANONIEM | woensdag 24 september 2014 @ 11:27 |
Ja zolang er markt voor is... | |
Pietverdriet | woensdag 24 september 2014 @ 11:30 |
Mijn opa, een wijs man, leerde me al heel jong, het zijn niet de gekken die het maken | |
#ANONIEM | woensdag 24 september 2014 @ 17:19 |
De groningse buffelmozzarella (Orobianco) is anders zeer goed te doen. | |
golfer | donderdag 25 september 2014 @ 16:08 |
Vanavond: Honing Geen goedje zo simpel als honing. Je hebt de bij en de bloem. De een pakt nectar van de ander en maakt er honing van. Maar de ene honingpot is de andere niet. Honing met een label? Biologisch. Hoezo logisch? Wat heeft die lieve bij al die tijd verkeerd gedaan? De Keuringsdienst van Waarde over bijen die zich aan onze regels moeten houden. | |
Klaploper | donderdag 25 september 2014 @ 16:18 |
Is dat een nieuwe? Ik dacht dat honing al eens langs was gekomen. | |
Pietverdriet | donderdag 25 september 2014 @ 16:57 |
Maken ze een onderscheid tussen woud en bloemenhoning? Maken ze een eind aan het sprookje van de geneeskracht van honing ? We wachten in spanning af. | |
Teslynd | donderdag 25 september 2014 @ 18:47 |
Kwam deze week dit tegen: Herken kwaliteitshoning en word een kenner (over koudgeslingerde honing en behoud van nutriënten): https://www.pit-pit.com/h(...)Olijfolie_-_Vacature | |
Pietverdriet | donderdag 25 september 2014 @ 18:51 |
Ze vermijden het maar te zeggen dat het bladluizenpoep is die door de bijen verzameld en uitgekotst wordt is. | |
Isegrim | donderdag 25 september 2014 @ 18:53 |
Boeiend! ![]() | |
Teslynd | donderdag 25 september 2014 @ 18:56 |
Bijen (en wespen, hommels) worden geacht stuifmeel te verzamelen en gewoon helemaal vanzelf schoon te blijven. | |
Isegrim | donderdag 25 september 2014 @ 19:04 |
Zelfreinigende insecten. ![]() | |
Zipportal | donderdag 25 september 2014 @ 20:27 |
![]() | |
Palomar | donderdag 25 september 2014 @ 20:30 |
Bijenkots ![]() | |
PowerLoungen | donderdag 25 september 2014 @ 20:30 |
Honing en thee , niet andersom | |
Zipportal | donderdag 25 september 2014 @ 20:30 |
Waar bij? Honingbij. | |
Zipportal | donderdag 25 september 2014 @ 20:35 |
![]() | |
chufi | donderdag 25 september 2014 @ 20:41 |
3 km in de omtrek biologisch ... Niet in NL iig .. | |
PowerLoungen | donderdag 25 september 2014 @ 20:47 |
Klinkt echt Zwitsers ja | |
Van_Poppel | donderdag 25 september 2014 @ 20:53 |
jammer dat er niet is gevraagd hoe schadelijk dat beetje plastic is. | |
Zipportal | donderdag 25 september 2014 @ 20:53 |
Beetje een abrupt einde. | |
Skeletor. | donderdag 25 september 2014 @ 22:06 |
Die moet ik proberen! Waar is dat te koop? | |
Klaploper | donderdag 25 september 2014 @ 22:12 |
In de slotjeswinkel. |