ja ik had nog wat andere dingen in de koelkast staan, ik zal morgen nog eens goed ruiken.quote:Op zondag 2 februari 2014 02:11 schreef Kowloon het volgende:
Kan het niet een geur van iets anders in de koelkast overgenomen hebben?
Dan ruikt het toch al behoorlijk sterk? Vies laagje over je kip en zoquote:Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef fespo het volgende:
[..]
ja ik had nog wat andere dingen in de koelkast staan, ik zal morgen nog eens goed ruiken.
maar ik begin nu ook veel te lezen dat je kipfilet max 2 dagen kan bewaren.
morgen is het al 5 dagen geleden dat ik heb heb gekocht.
(maar het ligt er toch ook aan hoe lang het bij de slager ligt)
anyway is 5 dagen sowieso echt te lang?
Veel gifstoffen denatureren denk ik als je ze lang genoeg verhit.quote:Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Je kunt het erop wagen. Vooral met een stoofpotje, als je dat lang genoeg goed verhit. Eventuele bacterieën (zoals salmonella) krijg je wel dood, maar ja, als die al gifstoffen gemaakt hadden, die kook je er niet uit. Je moet toch echt zelf die afweging maken....
is die 2 dagen rauw in koelkast bewaren echt zo streng?quote:Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Je kunt het erop wagen. Vooral met een stoofpotje, als je dat lang genoeg goed verhit. Eventuele bacterieën (zoals salmonella) krijg je wel dood, maar ja, als die al gifstoffen gemaakt hadden, die kook je er niet uit. Je moet toch echt zelf die afweging maken....
5 dagen is wel lang vind ik. Ik vries het altijd gelijk in als ik het niet binnen een dag gebruik.quote:Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef fespo het volgende:
morgen is het al 5 dagen geleden dat ik heb heb gekocht.
(maar het ligt er toch ook aan hoe lang het bij de slager ligt)
anyway is 5 dagen sowieso echt te lang?
Het verbaasde mij iig hoe snel het slecht wasquote:Op zondag 2 februari 2014 02:21 schreef fespo het volgende:
[..]
is die 2 dagen rauw in koelkast bewaren echt zo streng?
indien ja dan gooi ik het weg.
Die Turken hebben vaak een heel trouwe maar kritische klanten kring. Mijn idee is dat Turken over het algemeen met meer passie met eten bezig zijn dan NLquote:Op zondag 2 februari 2014 02:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind 5 dagen vrij lang. Zeker als het van de Turk komt, omdat je dan niet weet of hij het net geleverd heeft gekregen of al een tijdje in zijn vitrine lag. Wat dat betreft vind ik voorverpakt toch wel fijner hoor. Dat er gewoon een datum op staat.
Je had beter die stoofpot gisteren of eergisteren kunnen maken. Dan begint de houdbaarheid weer overnieuw...
Plus dat sudder/stoofgerechten na een paar dagen staan nog lekkerder zijn.quote:Op zondag 2 februari 2014 02:29 schreef RobinOok het volgende:
Je had beter die stoofpot gisteren of eergisteren kunnen maken. Dan begint de houdbaarheid weer overnieuw...
Handen over roestvaststaal wrijven.quote:Op zondag 2 februari 2014 04:13 schreef fespo het volgende:
maar het lijkt erop dat die stank aan mijn hand o.i.d. is blijven hangen. ik had het met mijn handen vast gepakt.
ik heb die lucht nu nog om mij heen hangen.
met zeep gaat het niet weg.
Wat Piet zegt. Zeker bij kip: twijfelen is niet doen.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij twijfel, weggooien, je wilt geen tubgirl worden.
Wow, jij denkt dat kip maar 6 dagen goed blijft?quote:Op zondag 2 februari 2014 03:45 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Die Turken hebben vaak een heel trouwe maar kritische klanten kring. Mijn idee is dat Turken over het algemeen met meer passie met eten bezig zijn dan NL
Overigens hoe kan het dat het vlees van AH een route van 3 dagen maakt van slacht naar de winkel en dan nog 3? Dagen houdbaar is. Lekker hoor voorverpakt..
Brrrr.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij twijfel, weggooien, je wilt geen tubgirl worden.
Nou, dat, gatsie, dat doe ik met voorverpakte kip al niet, laat staan die van de turkse slagerquote:
Jij bent vet cool want jij hebt die cooking skills en je een mini beetje ingelezen enzo. Lekker tegendraads! Lekker een week lang kip in de koelkast bewaren, want ach, de houdbaarheidsdatum is toch maar een richtlijn hé?quote:Op zondag 2 februari 2014 13:55 schreef RobinOok het volgende:
Oh, de miepjes die alles al voor het verstrijken van de datum weggooien worden wakker.
Liever tien keer teveel onnodig weggeflikkerd, dan één keer te weinigquote:Op zondag 2 februari 2014 13:55 schreef RobinOok het volgende:
Oh, de miepjes die alles al voor het verstrijken van de datum weggooien worden wakker.
Jij vindt het normaal om voorverpakte kip ongeacht de houdbaarheidsdatum weg te mieteren?quote:Op zondag 2 februari 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Dom is vooral jouw gepost over miepjes, robin
Volgende keer gewoon meteen aan je kat voorzetten. Dat scheelt een hoop gedoe. :-)quote:Op zondag 2 februari 2014 16:36 schreef fespo het volgende:
zelfs mijn kat liet het staan en die is dol op kip
Nee, ik vind jouw post dom, waarin je duidelijk reageerd op in geval van twijfel weggooien.quote:Op zondag 2 februari 2014 16:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij vindt het normaal om voorverpakte kip ongeacht de houdbaarheidsdatum weg te mieteren?
Voorverpakte kip kan echt langer dan 5 dagen houdbaar zijn en als iemand het dan evengoed wegmikt vind ik dat een miep ja.
quote:Op zondag 2 februari 2014 13:44 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Nou, dat, gatsie, dat doe ik met voorverpakte kip al niet,
daarmee beginnenquote:Op zondag 2 februari 2014 16:36 schreef fespo het volgende:
zelfs mijn kat liet het staan en die is dol op kip
Tot je der zelf een keer tering ziek van wordt dan praat je wel anders.quote:Op zondag 2 februari 2014 16:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij vindt het normaal om voorverpakte kip ongeacht de houdbaarheidsdatum weg te mieteren?
Voorverpakte kip kan echt langer dan 5 dagen houdbaar zijn en als iemand het dan evengoed wegmikt vind ik dat een miep ja.
Je legt me woorden in de mond, ik gooi het niet weg, ik laat het geen 5 dagen liggen. Dus ik verwerk het snel of vries het in.quote:Op zondag 2 februari 2014 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Nee, ik reageer op iemand die ook voorverpakte kip weg zou gooien. Gewoon omdat ze 5 dagen te lang vindt.
[..]
Dat moeten zij lekker weten.quote:Op zondag 2 februari 2014 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Zou je het opeten, als het bij iemand anders al 5 dagen in de ijskast lag en de datum nog niet verstreke was?
Ik snap niet helemaal waarom je perse je gelijk probeert te halen, zij moeten het lekker zelf weten als zij het 5 dagen bewaren.quote:Op zondag 2 februari 2014 18:19 schreef RobinOok het volgende:
Zij moeten weten of jij het opeet of ervoor bedankt?
Je draait er lekker omheen.
Ik spreek je nergens op aan, jij begint zelf over miepjes die alles weggooien.quote:Op zondag 2 februari 2014 18:21 schreef RobinOok het volgende:
Omdat ik erop aangesproken wordt en er discussie is over wat je bedoelt.
Waarom probeer je dan bij mij je gram te halen. Zo komt het namelijk over en i.m.o. doet het er niet toe of ik het wel of niet op zou eten.quote:
En dat is een hele goeie vuistregel w.m.b.quote:Op zondag 2 februari 2014 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Anyway, vuistrregel is
twijfel? Weggooien!
Ik probeer mijn gram niet te halen, ik probeerDE duidelijk te krijgen wat je bedoelde.quote:Op zondag 2 februari 2014 18:23 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Waarom probeer je dan bij mij je gram te halen. Zo komt het namelijk over en i.m.o. doet het er niet toe of ik het wel of niet op zou eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |