Ik eet het liefst elke dag hetzelfde, op het avondeten na! Maar ik kan me voorstellen dat dat niet bij iedereen past. Ik ben nu weer een tijdje aan het bijhouden hoeveel ik binnenkrijg omdat ik wat veranderingen in mijn standaardschema heb aangebracht, maar ik kan er eigenlijk wel weer mee stoppen. Ik kom nu gemiddeld prima uit.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:48 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in. Op zich zien mijn dagen qua eetpatroon er grotendeels hetzelfde uit, maar ik leef best onregelmatig dus dan vind ik het fijn om niet al vast te hebben staan wat ik allemaal 'mag' op een dag. Tussendoortjes zijn de ene keer noten, de andere keer fruit. Ook afhankelijk waar ik zin in heb. Als ik plan wat ik op een dag ga eten dan ben ik er teveel mee bezig in mijn hoofd en dan kost het me meer moeite om vol te houden.
Nou ik gebruik hem ook als een soort van creme-fraiche/room in curry en dat gaat ook prima.. (En dan bak ik hem ook niet)quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:44 schreef miss_sly het volgende:
[..]
De bedoeling van paneer is dat het kaas is die te bakken is en niet smelt. De bedoeling van de kaas door de risotto is dat het smelt. Mij lijkt paneer bij risotto geen lekkere combi.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu heb ik alleen nog 4 boterhammen(mijn lunch) tot het avondeten. Ik moet vanavond nog werken en eet altijd na het werk.. Ben nu eerst onderweg naar huis, want duurt te lang tot werk.
Zal ik mijn avondeten opsplitsen in een deel voor het werk en een deel na?
quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:59 schreef PatriQue89 het volgende:
Ik voel me kut en wil me het liefst helemaal volproppen, maar dat ga ik uiteraard niet doen.. Ik heb m'n tussendoortjes al wel op, want ik was gammel vanochtend.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu heb ik alleen nog 4 boterhammen(mijn lunch) tot het avondeten. Ik moet vanavond nog werken en eet altijd na het werk.. Ben nu eerst onderweg naar huis, want duurt te lang tot werk.
Zal ik mijn avondeten opsplitsen in een deel voor het werk en een deel na?![]()
![]()
quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:59 schreef PatriQue89 het volgende:
Ik voel me kut en wil me het liefst helemaal volproppen, maar dat ga ik uiteraard niet doen.. Ik heb m'n tussendoortjes al wel op, want ik was gammel vanochtend.Sodeju, dat is rot. Wanneer krijg je de uitslag?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu heb ik alleen nog 4 boterhammen(mijn lunch) tot het avondeten. Ik moet vanavond nog werken en eet altijd na het werk.. Ben nu eerst onderweg naar huis, want duurt te lang tot werk.
Zal ik mijn avondeten opsplitsen in een deel voor het werk en een deel na?
Opsplitsen klinkt oké, of gewoon iets extra's eten tussendoor.I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
Inderdaad, maar het helpt mij ook vooral het eten uit verveling tegen te gaan. Omdat ik me echt bewust ben van wat iets nou aan kcal, vet en suikers bevat. Waar ik eerst gewoon een halve zak m&m's zou opeten en wel wist dat het nou niet bepaald 'goed' was, weet ik nu wat er in zit en dat mijn lichaam het eigenlijk niet nodig heeft.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:40 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Ik houd m'n eten ook nog braaf bij in FatSecret en dat helpt me toch ook wel, vooral om te zien wat ik nou gemiddeld binnenkrijg op een dag. Uiteindelijk vind ik het niet zo interessant of ik op één dag niet te weinig of te veel eet, maar of ik over een langere periode goed eet.
4 februari pas.. Proberen om er niet te veel aan te denken..quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:16 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Sodeju, dat is rot. Wanneer krijg je de uitslag?
Opsplitsen klinkt oké, of gewoon iets extra's eten tussendoor.
quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:59 schreef PatriQue89 het volgende:
Ik voel me kut en wil me het liefst helemaal volproppen, maar dat ga ik uiteraard niet doen.. Ik heb m'n tussendoortjes al wel op, want ik was gammel vanochtend.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu heb ik alleen nog 4 boterhammen(mijn lunch) tot het avondeten. Ik moet vanavond nog werken en eet altijd na het werk.. Ben nu eerst onderweg naar huis, want duurt te lang tot werk.
Zal ik mijn avondeten opsplitsen in een deel voor het werk en een deel na?Wanneer hoor je meer?
Ja opsplitsen of als je nog ruimte hebt een extraatje misschien?
Of course life's a bitch. If it was a slut, it would be easy.
Kwark of yoghurt met fruit. Anders een soepje met een boterham. Je kunt ook voor groenteknagen gaan. Eén dagje iets over je voorgenomen kcal gaan is echt geen ramp, vooral niet als je er een vreetbui later mee voorkomt.quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:18 schreef PatriQue89 het volgende:
[..]
4 februari pas.. Proberen om er niet te veel aan te denken..
Heb je tips voor iets wat wel redelijk tot goed vult, maar niet te heftig is qua aantal calorien?
quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:19 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Kwark of yoghurt met fruit. Anders een soepje met een boterham. Je kunt ook voor groenteknagen gaan.
Hmm.. ik moet toch nog boodschappen doen.. ik ga wel voor een lichtere avondmaaltijd zodat ik wat extra's kan eten straks.quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:18 schreef Unfckingtitled het volgende:
[..]Wanneer hoor je meer?
Ja opsplitsen of als je nog ruimte hebt een extraatje misschien?
Ik heb een heerlijke marinade voor nasivlees ontdekt, en die gebruik ik tegenwoordig altijd:quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:18 schreef Zeester het volgende:
Trouwens, een andere suggestie en iets wat volgens mij iedereen incl schoonouders lekker vindt is nasi. Ik maak de mijne tegenwoordig met zilvervliesrijst (proef je niets van) met kip gemarineerd in ketjap en sambal, zo'n nasi groente pakket en nog meer sambal, ketjap, uitje en knoflook om het op smaak te brengen. Niet heel Indisch maar wel heel lekker!
quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:59 schreef PatriQue89 het volgende:
Ik voel me kut en wil me het liefst helemaal volproppen, maar dat ga ik uiteraard niet doen.. Ik heb m'n tussendoortjes al wel op, want ik was gammel vanochtend.Pff, wat ellendig. Zo lang wachten ook, niets fijn. Sterkte ermee!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu heb ik alleen nog 4 boterhammen(mijn lunch) tot het avondeten. Ik moet vanavond nog werken en eet altijd na het werk.. Ben nu eerst onderweg naar huis, want duurt te lang tot werk.
Zal ik mijn avondeten opsplitsen in een deel voor het werk en een deel na?And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
Nouja het is noodzaak te blijven eten, zodat je lichaam niet in spaarstand gaat. Ik val er ook goed mee af met het programma, en is gratis. Maar sommige zullen niet genoegen nemen met 1 kilo per week of 0.5 kilo ik zelf vind 0.75 kilo het beste gaan. Langzaam maar zeker.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:49 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ik kijk wel eens op het forum en dan vind ik het soms wel laag hoe de kcal doelen zijn bij andere mensen. Maar misschien willen die gewoon teveel afvallen per week. Ook vind ik het doel van suikers best laag, maar dat zal vast ergens op gebaseerd zijn.
Prima plan! Dat maken ze zelf nooit. Heb nog chinese tomatensoep in de vriezer, dus dan doen we mooi chinese tomatensoep vooraf en dan lekker homemade nasi. Ik laat dan wel de kip weg, heb nog vegasatéballetjes, die doen het vast ook goed. Beetje zelfgemaakte pindasaus erbijquote:Op donderdag 16 januari 2014 12:18 schreef Zeester het volgende:
Trouwens, een andere suggestie en iets wat volgens mij iedereen incl schoonouders lekker vindt is nasi. Ik maak de mijne tegenwoordig met zilvervliesrijst (proef je niets van) met kip gemarineerd in ketjap en sambal, zo'n nasi groente pakket en nog meer sambal, ketjap, uitje en knoflook om het op smaak te brengen. Niet heel Indisch maar wel heel lekker!
Ik maak mijn nasi eigenlijk altijd zonder vlees. Nu toevallig met vegaballetjes, maar meestal gewoon met extra groente.quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:25 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik heb een heerlijke marinade voor nasivlees ontdekt, en die gebruik ik tegenwoordig altijd:
http://www.martinet.nl/recepten/nasi_goreng
Aanrader!
Bijzonder, ik maak nasi nooit zonder vlees.quote:Op donderdag 16 januari 2014 13:37 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Prima plan! Dat maken ze zelf nooit. Heb nog chinese tomatensoep in de vriezer, dus dan doen we mooi chinese tomatensoep vooraf en dan lekker homemade nasi. Ik laat dan wel de kip weg, heb nog vegasatéballetjes, die doen het vast ook goed. Beetje zelfgemaakte pindasaus erbij
[..]
Ik maak mijn nasi eigenlijk altijd zonder vlees. Nu toevallig met vegaballetjes, maar meestal gewoon met extra groente.
Verder net geluncht met 2 volkoren en een kop tomatensoep. Ben nu aan het overwegen even boodschappen te gaan doen. We hebben een dringende behoefte aan broodbeleg en dan dus ook even groente voor de nasi enzo, maar het regent hier echt zo hard
ik doe door risotto altijd parmezaanse kaas, en dat is lactosevrij.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:15 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Krijg ik dat lekker zonder kaas.... lactoseintolerantie is a bitch? Wel een goed idee
Zegt wie? Ik weet wel dat ik 'nederlandse' kaas vanaf extra belegen aandurf, maar dat parmezaan lactosevrij zou zijn, heb ik nog nooit gehoord.quote:Op donderdag 16 januari 2014 13:46 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
ik doe door risotto altijd parmezaanse kaas, en dat is lactosevrij.
quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:21 schreef Claudia_x het volgende:
En sterkte met het afwachten! Je kunt allerlei doemscenario's door gaan nemen, maar het heeft eenvoudigweg geen zin. Ik ben vanuit medisch oogpunt een freak en ik ben ook nog alive and kicking.
Komt goed dames! What doens't kill you makes you stronger!quote:Op donderdag 16 januari 2014 12:25 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Pff, wat ellendig. Zo lang wachten ook, niets fijn. Sterkte ermee!
hoe langer de kaas rijpt, hoe meer de lactose omgezet word in lactic acid (hoe heet dat in het NL?). Ik kreeg laatst een vriendin op bezoek die ook geen lactose eet, en die kon rustig parmezaanse kaas eten..quote:Op donderdag 16 januari 2014 13:47 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Zegt wie? Ik weet wel dat ik 'nederlandse' kaas vanaf extra belegen aandurf, maar dat parmezaan lactosevrij zou zijn, heb ik nog nooit gehoord.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |