Hmmm, die stond bij ons op het Nieuwjaarsavondmenu. Erg goed geluktquote:Op donderdag 16 januari 2014 10:49 schreef Barbusse het volgende:
En chutney van gecarameliseerde uitjes
Nomm nomm nommquote:Op donderdag 16 januari 2014 16:57 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Hmmm, die stond bij ons op het Nieuwjaarsavondmenu. Erg goed geluktMet zelfgemaakte paté.
We boeken allemaal NU een ticket!quote:Op donderdag 16 januari 2014 17:08 schreef El_Matador het volgende:
Ik kon de TT niet weerstaan, die 29 moest ik gebruiken...
Maar men is welkom op het kaasfeestje hier.
Jij verkoopt 2 paspoorten aan een Rijke Rus en je kan 2 jaar lang alle KAA'ers afgaan, met je vriendin samen en dan nog voor iedere KAA'er elke dag een cocktailavond met kaviaar verzorgen.quote:Op donderdag 16 januari 2014 17:10 schreef Barbusse het volgende:
[..]
We boeken allemaal NU een ticket!
Behalve ik, ik maak gewoon gebruik van de privéjet van onze minister-president en stuur de rekening naar Brussel![]()
Ik heb deze mensen alvast een kleine prospectus gemailedquote:Op donderdag 16 januari 2014 17:12 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Jij verkoopt 2 paspoorten aan een Rijke Rus en je kan 2 jaar lang alle KAA'ers afgaan, met je vriendin samen en dan nog voor iedere KAA'er elke dag een cocktailavond met kaviaar verzorgen.
Veel plezier, laat ze wat zien daar.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 03:49 schreef Xtreem het volgende:
kaas??
Erwtensoep!
Zondag schaats'wedstrijd' in Beijing met Erwtensoep
Met speciaal ingevlogen rookworst en knolselderij....!quote:Op vrijdag 17 januari 2014 04:39 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Veel plezier, laat ze wat zien daar.
Erwtensoep is ranzig, kaas is lekker.
Hehe, dat is inderdaad bijzonder, zulke zware kost voor een Chinese. Ik heb de rookworst nog liggen, boerenkool ben ik nog niet tegengekomen hier, dus andijvie gaat het een keer worden.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 04:42 schreef Xtreem het volgende:
[..]
Met speciaal ingevlogen rookworst en knolselderij....!
Vorige week vond ik hier op een markt zowaar boerenkool
Tot mijn grote verrassing vond mijn vriendin (Chinese) boerenkool met worst super lekker
Mijn oudste kon het niet meer met je eens zijn.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 04:39 schreef El_Matador het volgende:
Erwtensoep is ranzig, kaas is lekker.
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 07:22 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Mijn oudste kon het niet meer met je eens zijn.
Toen ik vorige week stond te koken kwam ze langslopen: "Wat eten we?" "Bietjesstamppot." "Oh, is dat net zoiets als *neus ophaalt* erwtensoep?"
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 07:24 schreef El_Matador het volgende:
Bietjesstamppot, maak jij dat in Dubai? Wow. De lokale keuken (Arabisch dan, ik weet niet of de VAE ook maar íets lokaals heeft) is juist zo lekker!
POL / Ciminelen kunen een EU-paspoort kopen in Maltaquote:Op vrijdag 17 januari 2014 01:04 schreef breaky het volgende:
Hmmm Ik ben niet zo van de kaas!![]()
En wat is dit plan om rijke russen eu paspoorten te laten verkopen?
Ik ga proberen om op een eerlijke manier een Laotiaans rijbewijs te bemachtigen. Mocht dat niet lukken dan zal er hier en daar wel weer wat geld overgemaakt moeten worden.
Ach, in zo veel landen kan je daar op de zwarte markt wel aan komen. Of de overheid het nu faciliteert of één of andere bende, dat maakt ook niet meer uit, die moeten het immers ook bij de overheid regelenquote:Op vrijdag 17 januari 2014 07:48 schreef Barbusse het volgende:
[..]
POL / Ciminelen kunen een EU-paspoort kopen in Malta
Geweldig land dit
Ik vind dit toch wel iets verder gaan. Één land vangt veel geld per paspoort terwijl diegene aanspraak kan maken op alle rechten van alle EU-landen. Dat is toch wel wat anders dan een beetje ondergrondse indentiteitsfraude.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:02 schreef Dven het volgende:
[..]
Ach, in zo veel landen kan je daar op de zwarte markt wel aan komen. Of de overheid het nu faciliteert of één of andere bende, dat maakt ook niet meer uit, die moeten het immers ook bij de overheid regelen
Mja maar in veel landen is dit het geval hoor. Volgens mij wil Teeven ook dat iemand die naar NL komt met een grote zak geld direct zijn verblijfsvergunning krijgt, welke uiteindelijk ook in een paspoort zal resulteren.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:05 schreef Barbusse het volgende:
[..]
Ik vind dit toch wel iets verder gaan. Één land vangt veel geld per paspoort terwijl diegene aanspraak kan maken op alle rechten van alle EU-landen. Dat is toch wel wat anders dan een beetje ondergrondse indentiteitsfraude.
Nee, dat zijn tijdelijke verblijfsvergunningen. Dat is voornamelijk om hooggeschoold specialistisch personeel minder problemen te geven met het verkrijgen van werkvisa en dergelijke. Dat is iets anders dan daadwerkelijk de nationaliteit overnemen.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:12 schreef Dven het volgende:
[..]
Mja maar in veel landen is dit het geval hoor. Volgens mij wil Teeven ook dat iemand die naar NL komt met een grote zak geld direct zijn verblijfsvergunning krijgt, welke uiteindelijk ook in een paspoort zal resulteren.
Misschien wat schapenkaas in Nieuw-Zeeland?quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:36 schreef Individual het volgende:
Kaas is goed!
Jong, belegen, koeien, geiten, schapen, Nederlands, Achterhoeks, Engels, Duits, Italiaans, Frans, met komijn, met boerenkruiden, met kruidnagel, camembert, etc, etc. Allemaal goed.![]()
Elke keer dat ik naar NL ga dan ga ik naar de markt, kaasmakerij of een boerderijwinkel om kaas in te slaan. Wijn uit Winterswijk is trouwens ook prima. Niet helemaal verwacht, maar wijn uit de Achtertuin.
Kunnen ze buiten Europa trouwens fatsoenlijke kaas maken?
In Azie zijn ze vrij lactoseintolerant, in Afrika wel Nederlandse kaas gezien aangeprezen door blonde blanke kindjes en in Amerika (n+z) gaat het van oranje fabrieksrommel (n) tot grote blokken wit vet met enigszins kaassmaak (z).
NZ en Australie zijn gewoon bijzondere gemeenten van de UK (ontdekt door NL).quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:42 schreef Dven het volgende:
[..]
Misschien wat schapenkaas in Nieuw-Zeeland?Ook in Europa is de kaas niet overal even fantastisch. Ben helemaal geen fan van de kazen hier in zuidoost Europa, al zijn sommige gele kazen (kashkaval) nog wel aardig. Van de sirene's ben ik geen fan. Wat overigens gewoon feta is.
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:47 schreef Individual het volgende:
[..]
NZ en Australie zijn gewoon bijzondere gemeenten van de UK (ontdekt door NL).
Cheddar, Red Leicester, Gloucester, etc. M&S doe ook van die lekkere kaasplankjes.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:42 schreef motorbloempje het volgende:
Net nog een paar toast op met lekkere Hollandse kaas![]()
Kan een goede Cheddar of Wensleydale met cranberries ook wel waarderen, maar af en toe een lekkere Hollandse jong belegen boerenkaas
Doen de Britten ook. En om het af te maken een plans azijn erover heen..quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:50 schreef Dven het volgende:
[..]
Trouwens, wat Bulgaren met kaas doen... Op friet/patat gooien![]()
![]()
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:52 schreef Individual het volgende:
[..]
Doen de Britten ook. En om het af te maken een plans azijn erover heen..
Dat is dus cheddar vretenquote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:47 schreef Individual het volgende:
[..]
NZ en Australie zijn gewoon bijzondere gemeenten van de UK (ontdekt door NL).
Kaas over friet? HUUUUUUUUUUUUUUUUquote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:53 schreef Dven het volgende:
[..]
Ik stuurde dat meisje een plaatje van een patatje maar dan haute cuisine
[ afbeelding ]
Natuurlijk moest ik bijna huilen, zo lekker zag het er uit (Terwijl als ik het eenmaal eet het weer 'meh' is).
Krijg ik als reactie : It misses cheese
Heb haar een heel grotegegeven
Als ze in Nederland om kaas bij de friet vraagt dan krijgt ze slaagquote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:59 schreef Barbusse het volgende:
[..]
Kaas over friet? HUUUUUUUUUUUUUUUU
Er zit ketchup op! Dat hoort curry te zijn.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 11:53 schreef Dven het volgende:
[..]
Ik stuurde dat meisje een plaatje van een patatje maar dan haute cuisine
[ afbeelding ]
Natuurlijk moest ik bijna huilen, zo lekker zag het er uit (Terwijl als ik het eenmaal eet het weer 'meh' is).
Krijg ik als reactie : It misses cheese
Heb haar een heel grotegegeven
Ja, inderdaadquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:01 schreef Dven het volgende:
[..]
Als ze in Nederland om kaas bij de friet vraagt dan krijgt ze slaagDenk ook dat ze vreemd aangekeken zal worden door de familie of snackbarmedewerker
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:01 schreef Fogel het volgende:
[..]
Er zit ketchup op! Dat hoort curry te zijn.
Maargoed, je noemt het patat, en in de patatzone is ketchup de norm ipv het superieure curry
Bijna weekend, niemand heeft zin om te werken?quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:06 schreef flipsen het volgende:
Wat is iedereen opeens actief hier trouwens
Ik noem het patat of friet. Vind het beide primaquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:01 schreef Fogel het volgende:
[..]
Er zit ketchup op! Dat hoort curry te zijn.
Maargoed, je noemt het patat, en in de patatzone is ketchup de norm ipv het superieure curry
Bij ons gaat er minimaal fles per maand doorheen, maar dat komt omdat m'n vriend werkelijk overal curry op gooitquote:
Ik heb ook wel eens friet op patat gedaan. moet zeggen dat het eigenlijk best lekker was. Dus op een hamburger moet ook wel kunnenquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:04 schreef flipsen het volgende:
Die twee keer per jaar dat wij bij de Mac binnenzitten, gooit mijn vrouw haar friet juist op de hamburger. Had ik ook nog niet eerder gezien. Het is hier ook gebruikelijk om van die kleine harde "frietjes" (hoe heet dat spul eigenlijk?) op hotdogs te gooien![]()
En kaas? Plastic, meer plastic en nog meer plastic, daar smaakt het naar. Als we in NL zijn is vrouwlief in haar kaas-paradijs
Het ging me niet om de friet/patatdiscussie, maar om de observatie dat het in mijn ervaring bijna altijd friet/curry is en patat/ketchup.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:06 schreef Dven het volgende:
[..]
Ik noem het patat of friet. Vind het beide primaIk kom uit de patatregio, al is het 5 minuten verder met de auto friet. Waar ik ook jaren heb gewoond. Ik werk al jaren samen met Belgen. En die kennen natuurlijk ook enkel friet(en). Ik vind het allemaal best joh
Alleen curry vind ik afschuwelijk.
En jij een kers erop?quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:07 schreef CherryOnTop het volgende:
[..]
Bij ons gaat er minimaal fles per maand doorheen, maar dat komt omdat m'n vriend werkelijk overal curry op gooitBak ik een lekker ei: curry er overheen
Irritant is dat he? Wat ik ook kook, als het met rijst of pasta is dan MOET er geraspte kaas (ok, dat smaakt in de verte nog wel een beetje naar kaas, maar vooral zout) overheen. En minstens een half pak. PROEF TOCH EERST! Nee hoor, hop, strooien maarquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:07 schreef CherryOnTop het volgende:
[..]
Bij ons gaat er minimaal fles per maand doorheen, maar dat komt omdat m'n vriend werkelijk overal curry op gooitBak ik een lekker ei: curry er overheen
Geen flauw idee eigenlijkquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:09 schreef Fogel het volgende:
[..]
Het ging me niet om de friet/patatdiscussie, maar om de observatie dat het in mijn ervaring bijna altijd friet/curry is en patat/ketchup.
Of is dat de laatste 10-15 jaar anders geworden?
Ja precies, niet proeven, nee hup het gaat er gelijk overquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:10 schreef flipsen het volgende:
[..]
Irritant is dat he? Wat ik ook kook, als het met rijst of pasta is dan MOET er geraspte kaas (ok, dat smaakt in de verte nog wel een beetje naar kaas, maar vooral zout) overheen. En minstens een half pak. PROEF TOCH EERST! Nee hoor, hop, strooien maar
M'n vriendin heeft dat met mayonaisequote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:13 schreef CherryOnTop het volgende:
[..]
Ja precies, niet proeven, nee hup het gaat er gelijk overIk kan net zo goed een schoenzool bakken volgens mij, hij proeft toch alleen maar curry
Nieuw topic:quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:06 schreef flipsen het volgende:
Wat is iedereen opeens actief hier trouwens
De patat/friet discussie in KAA!quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:06 schreef Dven het volgende:
[..]
Ik noem het patat of friet. Vind het beide primaIk kom uit de patatregio, al is het 5 minuten verder met de auto friet. Waar ik ook jaren heb gewoond. Ik werk al jaren samen met Belgen. En die kennen natuurlijk ook enkel friet(en). Ik vind het allemaal best joh
Alleen curry vind ik afschuwelijk.
Gravy is welquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:16 schreef Sgas het volgende:
Hier is kaas, gravy, zout en azijn de norm als er chips besteld wordt...
Met ketchup?quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:17 schreef Individual het volgende:
[..]
De patat/friet discussie in KAA!
Het is patat trouwens.
Ik ook niet. Doe mij maar een bord Bratkartoffelnquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:18 schreef Dven het volgende:
Ik hou trouwens uberhaupt niet van patat of frieten
Eens, gravy is wel goed, maar de gehele combinatie is nogal apartquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:18 schreef Dven het volgende:
[..]
Gravy is welZeker deze
[ afbeelding ]
Het ís weekend!quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:06 schreef CherryOnTop het volgende:
[..]
Bijna weekend, niemand heeft zin om te werken?
Gegrilde haloumi is ook wel lekker jaquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:23 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Het ís weekend!
En wat kaas in de rest van de wereld betreft: Nieuw Zeeland maakt erg veel, vooral nep-cheddar en nep-goudse. India heeft natuurlijk paneer (deze week bij de kinderen geïntroduceerd; soms zijn er dingen waarvan je als ouder hoopt dat ze het niet lekker vinden, zodat je zelf meer hebtDat plan was mislukt....). Wij hebben haloumi, ofwel 'squeeky cheese'. Lekker gegrild, met gegrilde groenten
Bier, zoals het hoortquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:27 schreef Dven het volgende:
[ afbeelding ]
En hoe heet bier bij jullie?
Nietquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:27 schreef Dven het volgende:
[ afbeelding ]
En hoe heet bier bij jullie?
quote:
Welkom in Schotlandquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:24 schreef Individual het volgende:
Jus met patat is iets dat je hier (nou ja in het noorden) in de kantine van de lokale kolenmijn eet en wegspoelt met verrotte appelsap.
Paneer voor de non-vegetarians.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:23 schreef Gaoxing het volgende:
India heeft natuurlijk paneer (deze week bij de kinderen geïntroduceerd; soms zijn er dingen waarvan je als ouder hoopt dat ze het niet lekker vinden, zodat je zelf meer hebtDat plan was mislukt....).
I'll have a pint of cwrw please!quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:27 schreef Dven het volgende:
[ afbeelding ]
En hoe heet bier bij jullie?
De Cerveza's springen wel in het oog, lijken totaal niet op de rest van Europa. En de Pivo's natuurlijk. Maar dat is dan ook weer een heel andere taalfamilie.
Edit : En het cwrw in het welsh natuurlijk
Bulgaarse bira komt door de invloed van de romeinen.
Ja, en omdat het hier te koud is om lange gesprekken te hebben is het woord voor bier ook kort, øl.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:32 schreef motorbloempje het volgende:
Spaans en dergelijken zijn Romaanse talen, Nederlands en Engels zijn Germaans. Scandinavië ook, maar dan Noord-Germaans.
Of omdat je 't gewoon snel wiltquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:34 schreef Fogel het volgende:
[..]
Ja, en omdat het hier te koud is om lange gesprekken te hebben is het woord voor bier ook kort, øl.
Ah, duidelijkquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:33 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
'koeroe'
met een beetje een 'korte' oe en een licht rollende r.
En dan snel opdrinken voordat het bevriestquote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:35 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Of omdat je 't gewoon snel wilt
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 12:38 schreef Fogel het volgende:
[..]
En dan snel opdrinken voordat het bevriest
Of voordat de ijsberen er mee aan de haal gaan.
Meer vooroordelen?
Oud Frans ' cervoise’quote:
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |