Samuray13 | woensdag 15 januari 2014 @ 22:42 |
Het gaat om rood vlees (varkens, koeien, enz.). Je krijgt dan sneller darmkanker. In België is nu geadviseerd om niet teveel vlees te eten. http://www.een.be/teletekst#myTeletext=0_0_1_110_01 "MAXIMAAL 500 GRAM ROOD VLEES PER WEEK" ———————————————————————— De Hoge Gezondheidsraad raadt aan om niet meer dan 500 gram rood vlees te eten. Rood vlees -alle vlees, behalve gevogelte- verhoogt het risico op darmkanker. Vooral charcuterie is slecht. Wie zich aan maximaal 500 gram rood vlees per week zou kunnen houden, kan de kans op darmkanker met 10 tot 20 procent verminderen. De HGR benadrukt ook het belang van een evenwichtige voeding. Rood vlees blijft een belangrijke bron van eiwitten, ijzer, zink en bepaalde vitamines. In Belgie ligt de consumptie van rood vlees hoog: de Belgen eten gemiddeld 640 gram rood vlees per week. Damn, die beesten doden terug. | |
Dingflofbips | woensdag 15 januari 2014 @ 22:51 |
Dacht dat rood alleen rund was? Hebben ze hier wel rekening gehouden met het kankerverwekkende nitriet (e250) wat in t vlees wordt gestopt als conserveermiddel? | |
deadprez | woensdag 15 januari 2014 @ 22:51 |
Dit was toch al heel lang bekend? | |
Zapata | woensdag 15 januari 2014 @ 22:53 |
dus maar 10-20% minder kans op darmkanker als ik mijn leven lang weinig rood vlees eet? Dit is voor mij juist reden om MEER vlees te eten.. | |
kurk_droog | woensdag 15 januari 2014 @ 22:53 |
Boeiend. Moet ik dan vegetariër worden? ![]() | |
Rezania | woensdag 15 januari 2014 @ 23:01 |
![]() | |
Kingstown | woensdag 15 januari 2014 @ 23:04 |
![]() | |
hugecooll | woensdag 15 januari 2014 @ 23:05 |
Enneh, wat is de kans op darmkanker dan als je je daar niet aan houdt? | |
Targaryen | woensdag 15 januari 2014 @ 23:05 |
Pff waar krijg je tegenwoordig geen kanker van? Ik eet vlees en ik vind het lekker en ik ben van plan het te blijven eten zoveel als ik wil. | |
Hoplahopla | woensdag 15 januari 2014 @ 23:06 |
IB4: Je krijgt tegenwoordig overal kanker van... ![]() | |
Elan | woensdag 15 januari 2014 @ 23:06 |
Sowieso is veel vlees eten niet meer van deze tijd. Dat je je zo nu en dan te buiten gaat aan een steak van 700 gram tot daar aan toe. Maar elke dag (veel) vlees eten is achterhaald en ongezond. | |
Targaryen | woensdag 15 januari 2014 @ 23:07 |
20% minder is trouwens wel erg veel, hoeveel kans heb je dan wel normaal gesproken niet om darmkanker te krijgen? Minimaal 1 op de 5 mensen krijgt dus darmkanker in België? Schokkend. | |
De_Dakgoot | woensdag 15 januari 2014 @ 23:07 |
Zegt meer over het land dan het voedsel | |
hugecooll | woensdag 15 januari 2014 @ 23:07 |
Deze man | |
Gebraden_Wombat | woensdag 15 januari 2014 @ 23:08 |
![]() | |
Targaryen | woensdag 15 januari 2014 @ 23:09 |
Als het tot 20% kan verminderen, dan moet de kans dat je darmkanker krijgt dus eerst boven de 20% liggen, of ben ik nu zo raar met denken? | |
hugecooll | woensdag 15 januari 2014 @ 23:10 |
Ja | |
nattermann | woensdag 15 januari 2014 @ 23:12 |
En van te veel brood of te veel melk krijg je ook kanker. Nieuws? Nah. | |
Dingflofbips | woensdag 15 januari 2014 @ 23:14 |
En daarom kun je rustig nog wat meer nemen ![]() | |
Rezania | woensdag 15 januari 2014 @ 23:18 |
Ja, want die ene milligram extra is genoeg om je gelijk kanker te geven. ![]() Je bent gewoon weer zo'n E-nummer leipo die alles vreest wat hij niet kent. Er is nooit aangetoond dat nitriet kanker veroorzaakt. Maar tuurlijk, jij weet het beter dan het voedingscentrum. Ga toch fietsen man. ![]() | |
IkeDubaku99 | woensdag 15 januari 2014 @ 23:18 |
Tja, vleeseters zijn egoïsten. ![]() | |
Rezania | woensdag 15 januari 2014 @ 23:19 |
Veganist gespot. ![]() | |
hugecooll | woensdag 15 januari 2014 @ 23:20 |
Waarom spotten met iemands tekortkomingen? | |
Targaryen | woensdag 15 januari 2014 @ 23:21 |
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/nitriet.aspx beter geen groente meer eten dan, daar zit vele malen meer nitraat in! | |
Rezania | woensdag 15 januari 2014 @ 23:22 |
Oh, ook niet meer ademen btw, zuurstof kan je DNA muteren. Zonlicht is ook uit den bozen natuurlijk. | |
IkeDubaku99 | woensdag 15 januari 2014 @ 23:23 |
Diederik Stapel vergeten? : http://www.volkskrant.nl/(...)-verontrustend.dhtml Misschien dat je dit onderzoek ook met een korreltje zout mag innemen. | |
Targaryen | woensdag 15 januari 2014 @ 23:23 |
Die chinezen lopen mijlen op voor met hun mondkapjes en paraplutjes in de zon! | |
Rezania | woensdag 15 januari 2014 @ 23:23 |
En als je dan toch groente eet produceert je lichaam nitriet en win je de kankerloterij, dat is echt fantastisch. ![]() | |
Karina | woensdag 15 januari 2014 @ 23:24 |
Teveel zout is ook weer niet goed. Je kan verdomme echt niks meer eten he ![]() | |
Rezania | woensdag 15 januari 2014 @ 23:25 |
De enige manier om gezond te blijven is doodgaan. ![]() | |
Karina | woensdag 15 januari 2014 @ 23:25 |
Dat gaat wel sneller als je helemaal niks meer eet ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 15 januari 2014 @ 23:37 |
Dat is sowieso slecht. Maar vleeswaren zonder E250 kunnen bederven zodat je er botulisme van krijgt en doodgaat, dat is ook niet zo handig. Je kan in plaats van vleeswaren ook kaas eten, maar dat is ook kankerverwekkend. Je kan ook geen vlees en kaas eten, maar dan krijg je een tekort aan vitamine B12 en dat is ook weer niet goed. En die maximaal 500 gram rood vlees per week was niet erg overtuigend bewezen. Als ik me het goed herinner was er een statistisch significant verband bij één bepaalde bevolkingsgroep aangetoond, maar dat kon net zo goed toeval zijn. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-01-2014 23:38:01 ] | |
Dance99Vv | woensdag 15 januari 2014 @ 23:39 |
niet alleen rood vlees is slecht maar bewerkte vleeswaren ook, alcohol schijnt ook erg slecht voor het darmgestel te zijn , oh en roken is ook iut den boze Roken en alcohol Dikkedarmkanker komt vaker voor bij rokers dan bij niet-rokers. Ook (overmatig) alcoholgebruik lijkt de kans op dikkedarmkanker te vergroten. Rook dus niet, en wees matig met alcohol. http://www.darmkanker.info/pages/view.php?page_id=224 | |
Dance99Vv | woensdag 15 januari 2014 @ 23:42 |
Vanaf 2014 wordt er ook in nederland een grootscheeps onderzoek gestart naar darm-kanker http://www.darmkanker.info/pages/view.php?page_id=161 | |
Woestijnvos | woensdag 15 januari 2014 @ 23:43 |
Dan kan je beter alles laten, dood gaan zul je toch. | |
Targaryen | donderdag 16 januari 2014 @ 00:11 |
Je kan ook gewoon vers spul kopen zonder conserveermiddelen. | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 00:13 |
In de meeste verse vleeswaren zit ook e250/e251. Alleen in een paar dingen zoals rosbief niet. | |
Targaryen | donderdag 16 januari 2014 @ 00:15 |
Varkensfricandeau, runderrookvlees, ongerookte ham, runderrollade en dan zal ik nog wel een aantal dingen vergeten. Genoeg keuzes voor afwisseling op de boterham toch. | |
Vader_Aardbei | donderdag 16 januari 2014 @ 00:19 |
Alweer dit bericht?Juist ja. De kans met 10 tot 20 procent verminderen. Maar wat is de BASISKANS? Lolkipedia: Niet bijster groot dus! Met een verschil van 10 tot 20 procent minder dan dat veeg ik mijn reet af... dat is echt een verschil van niets. Het was een kansloos bericht toen Nederlandse wetenschappers er in 2008 mee kwamen. Nu de Belgen er ook mee komen is het nog steeds onzin. ![]() | |
rakotto | donderdag 16 januari 2014 @ 00:23 |
Dat komt gewoon door de conserveermiddelen. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 januari 2014 @ 01:47 |
![]() | |
Drinky | donderdag 16 januari 2014 @ 02:06 |
Ik dacht eerst 500 gram per dag, dat moet nog net te doen zijn, maar 500g in de week? En dan sterven van de honger ipv kanker ![]() | |
Zolder | donderdag 16 januari 2014 @ 02:07 |
Laten we dan maar een vleestaks invoeren. | |
Drinky | donderdag 16 januari 2014 @ 02:08 |
nvm verkeerd gelezen ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 januari 2014 @ 02:08 |
Ja ja, zonder vlees ga je dood van de honger ![]() ![]() | |
Drinky | donderdag 16 januari 2014 @ 02:11 |
ja ik wel, en kom met minder dan 100g per dag echt niet aan 130g eiwitten op een dag. Alleen maar pasta, brood en vegetarisch eten is verre van gezond. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 januari 2014 @ 02:15 |
Zou ut? | |
ClapClapYourHands | donderdag 16 januari 2014 @ 02:59 |
Vlees ![]() | |
Dingflofbips | donderdag 16 januari 2014 @ 05:35 |
![]() | |
Dingflofbips | donderdag 16 januari 2014 @ 05:39 |
Slager? | |
Rezania | donderdag 16 januari 2014 @ 07:11 |
Zal me zeker lukken ja, aangezien ik me niet druk maak dat ik het beter weet omdat het op het internet staat. | |
ClapClapYourHands | donderdag 16 januari 2014 @ 09:06 |
Het zal wel in het voer zitten van de dieren | |
Dingflofbips | donderdag 16 januari 2014 @ 09:20 |
Nee natriumnitriet voegen ze later pas toe. Er zijn slagers die dat niet doen | |
Drinky | donderdag 16 januari 2014 @ 10:58 |
ja | |
venomsnake | donderdag 16 januari 2014 @ 12:14 |
Brood niet, melk ja. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 januari 2014 @ 12:27 |
![]() | |
slashdotter3 | donderdag 16 januari 2014 @ 12:30 |
Is best al een tijdje bekend maar na een paar weken zakt de belangstelling ervoor weer weg en is iedereen het vergeten. Ik geloof dat worst het meest schadelijk is van alle rood vlees producten | |
Loekie1 | donderdag 16 januari 2014 @ 12:30 |
Jullie doen net of er niets anders dan rood vlees bestaat. Je kunt toch gevogelte of vis eten? | |
Drinky | donderdag 16 januari 2014 @ 12:35 |
Nee dan eet je gewoon een dagje kip of vis. Ik heb net een halve kilo vis in de oven gedaan voor mijn lunch, avondeten halve kilo kip ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 januari 2014 @ 12:39 |
Halve Kilo Kip? Staks krijg je nog tetten man met al die groeihormonen erin ![]() | |
Drinky | donderdag 16 januari 2014 @ 12:40 |
nog altijd minder tetten dan van soja | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 januari 2014 @ 12:41 |
![]() ![]() | |
SeLang | donderdag 16 januari 2014 @ 13:07 |
...en als het wel statistisch significant is dan zal die informatie worden onderdrukt, want dat is stigmatiserend voor die bevolkingsgroep ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 13:09 |
Het was meer zo'n resultaat van "veel rood vlees eten is kankerverwekkend, maar alleen voor mannen tussen de 25 en 34 jaar" ![]() | |
Re | donderdag 16 januari 2014 @ 13:25 |
45 op de 100.000 mensen krijgt darmkanker per jaar (dikke darm/rectum) kun je dus omzetten naar een kans van 0,45% minder vlees eten komt dus op 40,5 op de 100.000 (10% vermindering) of 36 op de 100.000 (20% vermindering), respectievelijk een kans van 0,405% en 0,36% kans op darmkanker als je minder rood vlees eet | |
speedcore | donderdag 16 januari 2014 @ 13:55 |
disclaimer: dit bericht is gesponsord en verzonnen door Peta en Marianne Thieme | |
RipMcPants | donderdag 16 januari 2014 @ 14:12 |
Been there, done that! | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 14:20 |
Kip dat is pas ongezond, althans de plofkippen. Die zitten vol met hormonen en antibiotica. | |
Loekie1 | donderdag 16 januari 2014 @ 14:21 |
Koop eens een klein blikje zalmpate van John West, doe dat in een kommetje met een lepel mayonaise, dan heb je heerlijke zalmsalade voor op een rijstwafel. | |
theguyver | donderdag 16 januari 2014 @ 14:23 |
Gewoon gaan leven in een bubble in GB daar komt zonlicht nauwelijks ![]() ![]() | |
BansheeBoy | donderdag 16 januari 2014 @ 14:37 |
Van leven ga je dood. ![]() ![]() | |
Life2.0 | donderdag 16 januari 2014 @ 17:27 |
groen is gezond ![]() | |
Life2.0 | donderdag 16 januari 2014 @ 17:28 |
zalm, die vis die met dioxine besmette schelpdieren eet? | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 18:45 |
Bron: peta | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2014 @ 18:53 |
Je hebt de kans nog te groot. Bij 45 op de 100.000 mensen is de kans 0,045%. En dat wordt dus 0,0036 tot 0,0405. Bij boven de 60 was het trouwens 330 op de 100.000, dus dat is 0,33. En wordt 0,264 tot 0,297. | |
Samuray13 | zaterdag 18 januari 2014 @ 00:12 |
Ik denk dat de optelsom van al die risico's je zorgen moet baren. Als je rood vlees eet, rookt, enz. Dan krijg je een hoop voor je kiezen. Dan kun je ook denken: ik doe die of die risico mijden of me minder aan blootstellen, dan krijg je een gunstiger plaatje. | |
Samuray13 | zaterdag 18 januari 2014 @ 00:14 |
![]() | |
Samuray13 | zaterdag 18 januari 2014 @ 00:17 |
Kunnen ze niet suiker gebruiken? Dat gaat ook bederf tegen vernam ik. Vlees zal wel naar snoep smaken, dan wat zout op strooien om smaak wat terug te krijgen. | |
Kees22 | zaterdag 18 januari 2014 @ 02:14 |
Het eten van bloedworst is ook heel erg, in dit verband. | |
michaelmoore | zaterdag 18 januari 2014 @ 09:04 |
ik eet al jaren geen rood lees meer, op een enkel schouderkarbonaadje een keer in de maand, maar echt rood rundvlees, nee, wel wat kip en wel veel meer vis, makreel vooral | |
michaelmoore | zaterdag 18 januari 2014 @ 09:06 |
rood rundvlees eten is genieten ??? vakantie houden is voor mij genieten , vrijheid in verre oorden | |
Ringo | zaterdag 18 januari 2014 @ 09:13 |
Bistecca fiorentina ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 18 januari 2014 @ 14:49 |
Grapjas ![]() | |
erodome | zaterdag 18 januari 2014 @ 20:36 |
Bron: de wetenschap, maar mensen die normaal wetenschap hier en wetenschap daar roepen zijn erg snel om ineens onzin te roepen als het ze niet uitkomt. Het is gewoon meer dan overduidelijk dat een te hoge vleesconsumptie niet is waar we op gebouwd zijn, we zijn geen carnivoren, we zijn omnivoren en dat betekend dat het leeuwendeel van ons dieet niet uit vlees hoort te bestaan. Dat (matig) vlees perfect past in een gezond dieet is net zo goed waar trouwens. | |
JU87 | zondag 19 januari 2014 @ 12:57 |
dat is een fijn lapje vlees ![]() | |
#ANONIEM | zondag 19 januari 2014 @ 13:06 |
Waarom betekent omnivoor dat het leeuwendeel ![]() | |
erodome | zondag 19 januari 2014 @ 13:15 |
Omdat ons lichaam is ingesteld op het leeuwendeel plantaardig voedsel? | |
#ANONIEM | zondag 19 januari 2014 @ 13:23 |
Ons lichaam is ook ingesteld om in stamverband te leven, te jagen of foerageren, de goden te aanbidden en vrouwen als bezit te zien. Wil je dat dan ook of wil je kieskeurig zijn? | |
erodome | zondag 19 januari 2014 @ 13:37 |
Als je het niet begrijpt kan je ook gewoon om meer uitleg vragen ipv met onzin te komen... | |
Ringo | zondag 19 januari 2014 @ 13:39 |
Steak met friten en koolsalade is ook prima hoor. | |
Re | zondag 19 januari 2014 @ 13:40 |
aminozuren die de mens nodig heeft zijn nou eenmaal makkelijker te halen uit vlees | |
finsdefis | zondag 19 januari 2014 @ 14:22 |
Hoewel vergezocht zit er wel wat in. Het feit dat wij tot een bepaalde mens geëvolueerd zijn wil niet zeggen dat we ons aan die evolutionaire randvoorwaarden moeten houden. Dit geldt voor fysiologische zaken (hoe ons lichaam optimaal werkt), maar ook voor psychologische zaken (hoe wij andere groepen/seksen zien). | |
Targaryen | zondag 19 januari 2014 @ 14:27 |
Alleen zout gaat ook bederf tegen. Probleem zit hem in bepaalde maatschappijen in de wereld die de houdbaarheid van de producten heel ver willen oprekken. De stoffen die ze daar voor gebruiken zijn inderdaad niet altijd even goed voor je. | |
erodome | zondag 19 januari 2014 @ 20:32 |
Qua voeding zit er bar weinig in, je kan wel zeggen dat je je niet aan die randvoorwaarden hoeft te houden, maar dat is jezelf nogal voor de gek houden. Al die andere zaken die hij daar noemt zijn geen echte randvoorwaarden, die hangen af van de cultuur, van de omstandigheden, daarin is de mens altijd al flexibel geweest. Qua eten, je hebt gewoon bepaalde zaken nodig en van bepaalde dingen teveel binnen krijgen is gewoon slecht. Hoe je dat invult kan wat varieren, maar je zal aan die randvoorwaarden moeten voldoen om een gezond eetpatroon te hebben. Zo valt er zeer zeker ook wat voor vlees te zeggen, de b12 is zo'n randvoorwaarde en vlees is daar een hele goede bron van. Vlees heeft wel meer in zich wat tot die randvoorwaarden behoort en waar vlees dan een makkelijke bron van is(zijn voor al het andere ook andere bronnen van). Maar teveel vlees is niet goed, kan je hoog en laag springen, maar dat zal het niet veranderen. Is het jouw leven jouw feestje en moet je zelf weten wat je doet met je lijf? Absoluut, maar doe niet net alsof het goed is, ok is voor je lichamelijke gezondheid. | |
koffiegast | zondag 19 januari 2014 @ 20:36 |
Correlatie is geen causatie. Anders zou minder ijs eten ook minder moorden betekenen en andersom. | |
finsdefis | zondag 19 januari 2014 @ 21:07 |
Ik snap je punt en voor voedsel is het inderdaad wat minder flexibel of breed opvatbaar. Maar ik denk ook niet dat de fervente vleeseters allemaal zeggen dat het goed is voor hun lichamelijke gezondheid, toch? Punt is meer dat éénieder de vrijheid heeft zich niet te houden aan onze voorgeprogrammeerde neigingen. Dit kan variëren van veel vlees (denken te moeten) eten tot alfa-mannetjesgedrag vertonen en nog duizenden andere dingen die we door ons bewustzijn zelf kunnen reguleren. | |
IkStampOpTacos | zondag 19 januari 2014 @ 22:37 |
Groeihormonen? ![]() Dat is bij wet verboden. Gaarne geen onzin verkondigen. | |
IkStampOpTacos | zondag 19 januari 2014 @ 22:42 |
Zitten niet vol groeihormonen, dat is bij wet verboden. Waar komen mensen toch vandaan met zulke onzin. ![]() | |
Blue_Panther_Ninja | maandag 20 januari 2014 @ 00:22 |
Ik wist niet eens dat varkenvlees rood vlees was,of klopt er hier iets niet?? | |
#ANONIEM | maandag 20 januari 2014 @ 00:26 |
Omdat het verboden is zal het ook wel helemaal nooit gebeuren ![]() Wie moet dat controleren, toch zeker niet de NVWA die de afgelopen jaren helemaal kapotbezuinigd is. | |
Zelva | maandag 20 januari 2014 @ 00:39 |
Rood vlees is de benaming voor vlees van zoogdieren. | |
Zelva | maandag 20 januari 2014 @ 00:40 |
Dus wat je nu eigenlijk zegt is: omdat de controle misschien niet altijd even goed is, zit alle kip vol met groeihormonen. Tuurlijk joh ![]() | |
Kees22 | maandag 20 januari 2014 @ 02:36 |
En dat is zo omdat dat vlees (spiervlees) rood van kleur is. Simpel. Ook goed te zien, als je niet kleurenblind bent. Daarnaast is er natuurlijk orgaanvlees, het zogenaamde vijfde kwartier. Lever, milt, hart, maag etc. En wit vlees, dat inderdaad bleek van kleur is. Bijvoorbeeld en met name kip. | |
IkStampOpTacos | maandag 20 januari 2014 @ 10:51 |
Hoeveel kippenschuren denk je dat er zijn dan? Zo'n schuur heeft zo enkele tientallenduizenden kippen dus zoveel zijn er niet eens in Nederland. Als je gepakt wordt ben je het haasje en ga je direct failliet. Nee, ik denk niet dat een boer die kans neemt. Tevens heb ik een aantal jaar die kippenschuren leeggehaald en weer volgegooid met kippen. Hoe nauw ben jij betrokken bij kippenvlees dan? Geen één boer die ooit maar de indruk heeft gewekt het risico te lopen. Kippen groeien van nature razendsnel met dit perfecte voer, daar zijn geen groeihormonen voor nodig. Kijk anders de aflevering van de keuringsdienst van waarde eens over dit onderwerp. | |
nummer_zoveel | maandag 20 januari 2014 @ 11:05 |
En hoe zit het met die plofkip dan? Dat is ook verzonnen? | |
Red_85 | maandag 20 januari 2014 @ 11:12 |
![]() Wat een ding ook... | |
erodome | maandag 20 januari 2014 @ 11:21 |
De plofkip is een ras dat speciaal is gefokt, ook zonder dat "super" krachtvoer is dat een dier die niet gemaakt is om oud te worden. Het lichaam is zo gefokt dat er een enorme borstpartij is en dat ze snel groeien In de bio-industrie worden ze zo gehouden dat ze nog sneller groeien, bar weinig beweging, voer dat is gericht op een enorme groei(wat helaas ook weinig kalk bevat, wat de botten nog zwakker maakt), maar het grootse deel zit in de fokvorm, een ander ras krijg je niet zo snel zo groot. | |
Loekie1 | maandag 20 januari 2014 @ 11:38 |
De bioindustrie levert dierenmishandeling op recept. Eet smakelijk. En iedereen die er niet aan meedoet mag wel meebetalen aan vogelgriepmaatregelen, bodemverontreiniging, onderzoek naar andere antibiotica etc etc. Dat zit namelijk niet in de prijs van de plofkip inbegrepen. We worden allemaal geacht solidair te zijn met de uitvinders, ontwikkelaars en uitvoerders van de plofkip als het misgaat. Dat vind ik vreemd. Ik zou zeggen: experimenteer maar raak maar betaal zelf als het misgaat. Dan is het experiment gauw over. Chinezen zijn meesters in het uitbuiten van dieren, ik hoop dat het daar eens helemaal goed fout gaat. En ja hoor: Weer vogelgriep bij mensen in China China kampt met een nieuwe golf van de vogelgriep H7N9 bij mensen. ANP Weer vogelgriep bij mensen in China Fotoserie Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten donderdag. Sinds begin dit jaar zijn al dertig gevallen ontdekt. In maart vorig jaar werd voor het eerst een mens in China met het virus besmet. Daarna kregen 130 mensen de griep waarvan er 40 overleden. Door diverse maatregelen, waren er vanaf de zomer nog sporadisch besmettingen. Zeer bezorgd Volgens staatsmedia zijn de Chinese gezondheidsautoriteiten zeer bezorgd over de epidemie. De meeste besmettingen zijn geregistreerd in de oostelijke, ontwikkelde kustgebieden. Miljoenen mensen daar maken zich op om met het Chinees Nieuwjaar naar hun familie te reizen. Het virus kan zo meeliften naar de plattelandsgebieden. Door: ANP \ http://www.nu.nl/buitenla(...)mensen-in-china.html Legkippen China's eierindustrie groeit. Het land produceert meer dan 330 miljard eieren per jaar. Tweederde daarvan wordt nog steeds in de achtertuin van Chinese boeren gelegd. Legbatterijen zijn echter in opkomst. Daar zitten in elke kooi vijf of meer hennen en heeft een kip minder ruimte dan een vel A4-papier. Ze kan haar vleugels niet uitslaan, geen stofbad nemen en geen nest bouwen. Haar botten worden zwak vanwege het gebrek aan beweging. Na een jaar in de kooi wordt ze geslacht. In 1996 waren er in China al een kwart miljoen boerderijen met meer dan 1000 hennen en 140 boerderijen met meer dan 200.000 kippen. Pluimvee De Chinese productie van pluimveevlees bestaat voor 55% uit vleeskippen, voor 30% uit eenden en ganzen en voor 15% uit afgeschreven leghennen. De consumptie van vlees van pluimvee stijgt het snelst, zowel in China (met 18%) als in de rest van de wereld. Hoewel op veel boerderijen kleine groepen pluimvee op een traditionele manier gehouden worden, zijn commerciële fokkerijen in opkomst. Grote bedrijven produceren zo'n 500.000 kippen per week. Al 60% van de vleeskippen wordt op deze manier gehouden. Wereldwijd worden dezelfde fokmethodes voor pluimvee gebruikt. De kippen groeien twee keer zo snel als natuurlijk zou zijn en bereiken een slachtgewicht van 2 kilo in minder dan zes weken. Deze snelle groei resulteert in hart- en longziektes en kreupelheid. http://www.animalfreedom.org/paginas/informatie/China.html Het aftellen voor een gigantische humanitaire ramp is begonnen. [ Bericht 38% gewijzigd door Loekie1 op 20-01-2014 12:08:37 ] | |
Kopiko | maandag 20 januari 2014 @ 11:51 |
Niet meteen alle groenten blamen. | |
Kopiko | maandag 20 januari 2014 @ 11:53 |
Vergelijkbaar met plofcelebrities dus? | |
Targaryen | maandag 20 januari 2014 @ 12:03 |
Al het vlees behalve gevogelte wordt hier ook met de vinger naar gewezen... | |
Vader_Aardbei | maandag 20 januari 2014 @ 12:11 |
De landbouw snijdt iedere dag onschuldige, weerloze planten aan flarden. Eet smakelijk. Hou toch eens op om fokdieren te zien als levende wezens met emoties, hoop en dromen. ![]() Ik word doodziek van al die hippies die dieren continue proberen te humaniseren. Dat is nou het Disney-effect. Nee, dieren zijn geen mensen, ze komen niet eens in de buurt van ons bewustzijnsniveau. | |
Kopiko | maandag 20 januari 2014 @ 12:16 |
Nee. Er wordt - buiten de wat schreeuwerige header - naar rood vlees gewezen. Verder keur jij generaliseren dus af. Logisch. Maar waarom ga je daarna hetzelfde toen? En ten onrechte? | |
Targaryen | maandag 20 januari 2014 @ 12:20 |
Dat staat er in de openingspost, daarbij verwees ik naar een link waar precies bij staat waar veel inzit en waar weinig. | |
Kopiko | maandag 20 januari 2014 @ 12:26 |
Ja, en dat is dus niet zo. En daarna ga je hetzelfde zitten doen. Waarom toch? | |
Targaryen | maandag 20 januari 2014 @ 12:33 |
Dat is jouw mening, als je leest wat er achter de link leest staat daar veel meer dan in alle groenten zitten nitraat. Er staat alleen wat de voornaamste bron van nitraat is. Dat jij daar de conclusie uit wilt trekken dat ik daarmee alle groenten wilde beledigen, dat is prima, maar dat was geenszins mijn bedoeling. Mijn excuus. ![]() | |
waht | maandag 20 januari 2014 @ 12:36 |
Hufters vooral. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 20 januari 2014 @ 17:37 |
Ja, ja, groeihormonen zijn verboden maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet gebruikt worden. Ik heb die discussie al zo vaak gevoerd. Bijvoorbeeld hier: GC / In hoeverre ploft kip? Maar feit is dat er nog steeds regelmatig berichten opduiken dat er flink wordt gesjoemeld met vlees. Nog niet eens zo lang geleden was er weer gerotzooi met kalfjes, december 2013 da's toch behoorlijk recent ... http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/12/kalfjes.html Werd verder geen aandacht aan besteed trouwens, blijkbaar niet belangrijk genoeg. Alleen een klein berichtje bij het lokale nieuws. http://lokaalnieuws.eu/al(...)icum-in-kalfjes-nos/ En zo zijn er talloze ''schandalen' geweest en er zullen er nog wel meer komen. | |
KLTZK | maandag 20 januari 2014 @ 18:58 |
Ach wat, waar krijg je tegenwoordig geen kanker van? | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 20 januari 2014 @ 19:02 |
Van de frisse buitenlucht, oh nee... toch niet ![]() http://www.rtlnieuws.nl/n(...)t-veroorzaakt-kanker | |
IkStampOpTacos | dinsdag 21 januari 2014 @ 08:49 |
Top man. Stelen is ook verboden, niemand die beweert dat dat niet gebeurt. Tevens zijn dit incidenten in tegenstelling tot anderen probeerden te beweren. Het is verboden om groeihormonen te gebruiken, er zullen vast altijd mensen zijn die de wet overtreden, doe niets af aan het feit dat het waarschijnlijk niet op grote schaal gebeurt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 januari 2014 @ 09:23 |
Grappig dat je die uitdrukking ''op grote schaal'' gebruikt die uitdrukking gebruiken ze hier ook ![]() http://www.elsevier.nl/Ne(...)zaam-vlees-1353885W/ Nu ben ik lang genoeg op FOK om te weten dat de meeste fokkertjes ''diervriendelijk'' vlees totaal onbelangrijk vinden, maar neem nou maar aan dat je als consument vaak en op vele manieren wordt bedrogen, ook met voedsel en óók met vlees. http://nos.nl/artikel/484(...)n-met-vlees-vis.html Consument bedrogen met vlees, vis donderdag 14 mrt 2013
| |
IkStampOpTacos | dinsdag 21 januari 2014 @ 09:53 |
Op grote schaal vlees mengen, ik lees niks over groeihormonen die al dan niet op grote schaal worden toegepast. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 januari 2014 @ 09:59 |
Joost mag het weten, er is nauwelijks controle..
| |
IkStampOpTacos | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:24 |
En voedselveiligheid heeft niks te maken met groeihormonen? | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:27 |
Fraude met de voedselveiligheid. Pas als er iets ''aan het licht komt'' volgen er meer controles, maar hoe vaak ''komt er iets aan het licht'' als er geen controles zijn? Snap je dat nou of wil je het gewoon niet snappen, maakt mij ook verder niet uit hoor, doe jij nou maar gewoon wat jij wil. | |
IkStampOpTacos | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:28 |
Misschien is er gewoon geen reden toe. Ik denk dat je dat beter aan de professional kan overlaten in plaats van hier te lopen raaskallen en linkjes te plakken van achter jouw computer. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:29 |
ja, laten we het daar maar op houden dan. | |
erodome | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:05 |
Antibiotica werkt ook als groeihormoon he... Vergis je daar niet in, dat het bijkans het hele leven toepassen van anti-biotica ook gevolgen heeft. | |
erodome | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:06 |
Tuurlijk geloof jij maar dat als er meer geld valt te verdienen iedereen zo verdacht netjes blijft, dat is namelijk zo'n veel voorkomend iets op deze wereld! | |
IkStampOpTacos | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:07 |
Ach als je samen met die veganist per sé achter elke boom een beer wil zien moet jij dat weten. Per definitie uitgaan van het slechtste in de mens zegt meer over jou dan over hen. | |
hugecooll | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:08 |
![]() | |
IkStampOpTacos | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:13 |
Ja dat is een beetje het volk waar je dan mee te maken krijgt. ![]() | |
erodome | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:13 |
Dat is niet achter elke boom een beer zien, dat is gewoon niet zo afschuwelijk naief zijn, zeer zeker omdat er al zoveel gevallen zijn uitgelekt en omdat het een feit is dat in het buitenland ze vaak al helemaal niet moeilijk doen over zaken zoals groeihormonen. Hier in nederland wordt het voornamelijk gedaan met antibiotica, dat mogen ze dan niet daarvoor gebruiken, maar omdat een aantal consumptiedieren gehouden worden zoals ze gehouden worden hebben ze dat toch hun hele leven nodig. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:13 |
ik ben geen veganist ouwehoer ![]() geen kranten. Ik zal geen linkjes meer neerzetten want dat wil je niet, maar ik sta niet naast de controleurs, dus het enige waar ik vanuit kan gaan zijn nou net die nieuwsberichten die jij dus niet wil zien. Tja, dan niet... | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:18 |
ik ben ook niet aan de drugs trouwens, flauwe gedoe altijd met dat hippie gelul | |
hugecooll | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:19 |
Je bent zelf een hippie gelul | |
doge | dinsdag 21 januari 2014 @ 13:18 |
Zeker heel lang over de titel nagedacht ![]() | |
Samuray13 | woensdag 22 januari 2014 @ 16:39 |
Succes met het kwijtraken van je kont he. | |
Samuray13 | woensdag 22 januari 2014 @ 16:40 |
Van alles. Maar door niet alles tot je te nemen, kun je risico verminderen. (roken+rood vlees vs roken alleen, enzovoorts) | |
Samuray13 | woensdag 22 januari 2014 @ 16:43 |
Tja, als je 60 seconden na lezen artikel lang wil noemen. Ook succes met het verliezen van je kont he. ![]() | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 16:47 |
Vandaar ook de vele berichten van fraude vanuit de biologische sector. Niets is betrouwbaar, wen er maar aan. | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 16:49 |
Hoe werkt antibiotica als groeihormoon? Voor zover ik weet werkt antibiotica gewoon tegen bacteriele infecties. | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 16:51 |
Toch is gevogelte als gans of kalkoendijvlees een stuk donkerder dan bijvoorbeeld varkenskarbonade. Ik kan me enige verwarring omtrent de terminologie wel voorstellen. | |
doge | woensdag 22 januari 2014 @ 17:31 |
Leuk hoor. Bij deze een sticker van de juf. | |
trovey | woensdag 22 januari 2014 @ 17:38 |
Ik hou het maar op het saaie: alles met mate. ![]() | |
erodome | woensdag 22 januari 2014 @ 19:10 |
Heb ik ergens gezegd dat die branche heilig is dan? | |
erodome | woensdag 22 januari 2014 @ 19:26 |
En als groeistimulans als je het continu geeft. Hangt een beetje af van welke antibiotica trouwens en officieel mag het daar niet meer voor gebruikt worden, ware het niet dat een aantal consumptiedieren door de manier van houden voor een enorm deel van hun leven gewoon een recept voor antibiotica hebben. Hoe het precies werkt weet ik niet, ik meen dat het erop neer komt dat eigenlijk elk levend wezen wel een (zeer matig) ontstekingsbeeld heeft ergens in het lijf, dat is helemaal niet erg voor het functioneren, maar kost wel energie die ook in groei gestopt kan worden. Maar dat is de jip en janneke en beperkte uitleg die ik ken. Dat antobiotica als groeistimulator wordt gebruikt is gewoon een algemeen feit. Dat kan je zo nazoeken. | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 19:42 |
Ik had het idee dat je vooral tegen de bio-industrie ageert. Maar nee, je hebt het niet letterlijk gezegd. | |
Casiotone | woensdag 22 januari 2014 @ 19:43 |
daar valt ook het meest te ageren | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 19:46 |
Ah, op die manier. Het kan dus grofweg hetzelfde effect hebben, terwijl de werking volledig anders is. Oké. | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 19:49 |
Dat kan. Ik wijs er alleen op dat in elke branche gefraudeerd wordt en dat de informatie bij een product in de winkel nooit volledig betrouwbaar is. | |
erodome | woensdag 22 januari 2014 @ 19:53 |
De bio-industrie ageer ik idd tegen, die wijs ik in zijn geheel af. Maar dat is wat anders dan denken dat niet bio-industrie(wat wat ruimer is dan biologisch) heilig is en geen misstanden kent. | |
erodome | woensdag 22 januari 2014 @ 19:54 |
Dat iets voor iets werkt betekend niet dat het niet ook op andere manieren werkt. Antibiotica als groeistimulator is gewoon een wetenschappelijk feit, noem het een "bijwerking". | |
erodome | woensdag 22 januari 2014 @ 19:56 |
Daar heb ik dan weer een hele simpele oplossing voor voor mezelf. Ik koop direct van de boer, zo kan ik bedrijven kiezen waar ik het met de manier van doen eens ben, komt het geld direct aan waar ook het werk gedaan wordt. En vooral weet ik een stuk beter hoe het allemaal zit, ben ik minder gevoelig voor fraude. | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 22 januari 2014 @ 20:13 |
Tof. Haal je groenten en fruit ook rechtstreeks van de boer? Ik koop honing bij de imker en heb net een adresje van een biologische boer voor vlees. Maar het is natuurlijk veel gemakkelijker en sneller om alles uit de supermarkt te halen, en niet iedereen heeft genoeg adresjes in de buurt. Het probleem blijft dus bestaan. | |
-CRASH- | woensdag 22 januari 2014 @ 20:35 |
Rood vlees eten is idd slecht voor je. Maar in dit verhaal is iets heel belangrijks vergeten... Namelijk om erbij te vermelden dat "ROOD" vlees RAUW vlees is. | |
Monolith | woensdag 22 januari 2014 @ 20:41 |
Nee hoor, dat hoeft helemaal niet rauw te zijn. Het is gewoon een benaming voor vlees van koeien, varkens, paarden, enzovoort. Of het rauw is of niet doet er niet toe. | |
-Strawberry- | woensdag 22 januari 2014 @ 20:47 |
Alsof dat zo'n enorme opoffering is. ![]() Je kan nog wel vis en kip eten dus. | |
-CRASH- | woensdag 22 januari 2014 @ 20:52 |
M'n vader heeft paardjes, schaapfes, koetjes, kalfjes en varkentjes vroeger een pin door hun harses gejaagd en verwerkt. En thuis werd altijd gezegd dat je geen rood (rauw of half gebakken) vlees mocht eten. Omdat (bijvoorbeeld bij de koe) mond en klauwzeer kon heersen. | |
Monolith | woensdag 22 januari 2014 @ 20:55 |
Het gaat in dit geval om een verhoogd risico op kanker en hart- en vaatziekten vanwege de stoffen die erin zitten. Je kunt het nog steeds prima eten, maar dagelijks een flinke steak is niet aan te raden. | |
-CRASH- | woensdag 22 januari 2014 @ 21:08 |
Dat is zeker niet aan te raden | |
erodome | donderdag 23 januari 2014 @ 10:39 |
Groente en fruit is iets lastiger zo direct van de boer(dat wil zeggen, als je ook wat anders wil eten dan alleen seizoensspul of maar een paar soorten uit de kassen), ik haal het wel bij boerderijwinkeltjes, maar dat betekend vaak nogsteeds dat hun het ingekocht hebben. Wel is het meeste streekproduct. Wat vlees betreft is het tegenwoordig een stuk makkelijker met het internet, een heel aantal boerderijen verkopen ook via het internet. Dan kan, als je dat wil, een keer gaan kijken daar en daarna bestel je gewoon en wordt het thuis gebracht(of je haalt eens in de zoveel tijd een vleespakket). Wil je niet zelf gaan kijken dan kan je er ook voor kiezen om gewoon te vertrouwen wat ze op de site hebben staan. | |
koekii | donderdag 23 januari 2014 @ 12:01 |
Ik eet toch geen rundvlees ![]() | |
Samuray13 | donderdag 23 januari 2014 @ 16:45 |
Doge, laatste zin een stomme, excuses daarvoor. | |
Drinky | donderdag 23 januari 2014 @ 17:02 |
Lekker vis iedereen aan de kwik. | |
Monolith | donderdag 23 januari 2014 @ 17:41 |
Ook al zo'n gehyped verhaaltje. | |
Manke | donderdag 23 januari 2014 @ 17:49 |
paardenvlees is ook rood vlees en is het gezondste vlees dat er is. | |
waht | donderdag 23 januari 2014 @ 18:18 |
Nooit. ![]() | |
Monolith | donderdag 23 januari 2014 @ 18:29 |
Niets mis met vis. | |
waht | donderdag 23 januari 2014 @ 18:33 |
Klopt, wel iets mis met geen vlees meer eten. | |
Monolith | donderdag 23 januari 2014 @ 18:33 |
Kip is ook vlees. | |
michaelmoore | donderdag 23 januari 2014 @ 18:35 |
eet jij toch lekker rood vlees, aardappels, bockworst en vette jus | |
Kees22 | zondag 26 januari 2014 @ 02:35 |
En af en toe een paar plakken bloedworst. Ik maak me niet ongerust: het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker komt er aan. Problemen worden vanzelf ontdekt. | |
Specularium | zondag 26 januari 2014 @ 03:05 |
Beter dan een natte prei ergens in schuiven. | |
Specularium | zondag 26 januari 2014 @ 03:05 |
Eeuwig zonde dat er hele voorraden goed vlees zijn vernietigd omdat het etiket niet klopte. | |
michaelmoore | zondag 26 januari 2014 @ 10:34 |
nou met een lekker sausje en een mooi visje | |
Kees22 | woensdag 29 januari 2014 @ 00:20 |
Ja, dat was pas de echte schande, als je het mij vraagt. Overigens hoorde ik laatst een fraai verhaal. Als gevolg van de crisis (wat die dan ook inhoudt) wordt er minder biefstuk en dergelijk duur vlees gegeten en meer goedkoop vlees. Dus er blijft duur vlees over in de diepvriezen. Dat mag na een vastgesteld aantal maanden niet meer voor menselijke consumptie verkocht worden (de EU weet waarom). En moet dus gedumpt worden. Een slimmerik blijkt dat allemaal voor een spotprijs opgekocht te hebben en verwerkt het nu uitgebreid in hondenvoer. Zit jij gehakt te eten, vreet je hond biefstuk! ![]() |