quote:Op maandag 13 januari 2014 18:15 schreef Sauslepel het volgende:
Heb zojuist wat inkopen gedaan op de markt. Ik weet enerzijds niet wat ik gekocht heb, en anderzijds weet ik niet wat ik er mee moet. Hulp zou welkom zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tevens heb ik bij de slager ook nog het volgende gekocht:SPOILER: niet voor vegetariërsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb het vermoeden dat het kippenlevertjes zijn, ze lagen namelijk in het kipgedeelte bij de slager, maar bevestiging is altijd welkom
Ben ook benieuwd wat ik er eventueel mee zou kunnen doen.
Bij voorbaat dankSiGNe
Uitspraak: Sign1 pastinaakquote:
2 biet
3 knolraap
4 aardappel (ras ben ik niet goed in, ik denk bintje of roseval)
5 puntpaprika (zoetig van smaak)
6 ook
7 koolrabi3 kan ook een meiraap zijn, maar als het radijs achtig is is het allemaal ongeveer hetzelfde
is 7 niet gewoon een Taro?Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)7 is volgens mij geen koolrabi, die heb ik namelijk bij dezelfde verkoper ook zien liggen. Maar deze is echt veel kleiner dan een standaard koolrabi.
Op de plaatjes van koolraap zien ze er ook best wel ruw uit aan de buitenkant, mijn 'koolraap' is erg glad en ook helemaal wit (dus niet zoals op alle plaatjes een paarse gloed)
Edit: Tevens lijkt het me nuttig om te vermelden dat ik de producten op de markt in Budapest gekocht heb. (anders had ik wel geweten wat ik gekocht had )Zou denk ik wel Taro kunnen zijn, ziet er wel ongeveer zo uit en ook de andere knolletjes uit dezelfde schaal zagen er wel ongeveer uit zoals de plaatjes op internetquote:Op maandag 13 januari 2014 18:36 schreef sirdanilot het volgende:
3 kan ook een meiraap zijn, maar als het radijs achtig is is het allemaal ongeveer hetzelfde
is 7 niet gewoon een Taro?
[ Bericht 34% gewijzigd door Sauslepel op 13-01-2014 19:00:34 ]Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.7 lijkt wat op een aardpeer, edit, taro zou ook kunnenIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.2 zou ook een koolraap kunnen zijnIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Ja, aardpeer. Is precies zoals op de plaatjes.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
7 lijkt wat op een aardpeer, edit, taro zou ook kunnen
Enige tips over wat ik er mee kan doen? Zou enorm gewaardeerd wordenRobinOok
Patroonheilige van CUL1 peterseliewortel
2 biet
3 meiraap
4 aardappel
5 Rode puntpaprika
6 Groen puntpaprika
7 aardpeerMijn website: Aziatische-ingrediënten.nlPietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Aardpeer is erg lekker, maar kan winderigheid veroorzakenIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Molo
Völlig losgelöstWat leuk om het zo te kopen en dan te bekijken wat het is en wat je ermee gaat doen
Die groene paprika is niet zo pittig, heeft alleen iets meer bite dan een gewone groene paprika. Lekker om te vullen met bijv. gehakt, ui, tomatenstukjes, groene kruiden zoals peterselie en rijst/couscous en dan in de oven bakken. Dan komt de smaak er goed uit.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likeMolo
Völlig losgelöstik heb het nooit klaar gemaakt, maar is het niet een enorme rotklus met schoonmaken? Ik heb tot nu toe alleen vrij kleine aardperen (maatje kriel) zien liggen in de winkel hier in de buurt. Lijkt me dat er zo weinig van over blijft als je dat gaat schillen.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Aardpeer is erg lekker, maar kan winderigheid veroorzakenOh how you'd have a happy life, if you did the things you likePietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Schillen is idd kutwerk, de aardappel is niet voor niets zo een succesvol landbouw gewasquote:Op maandag 13 januari 2014 20:42 schreef Molo het volgende:
[..]
ik heb het nooit klaar gemaakt, maar is het niet een enorme rotklus met schoonmaken? Ik heb tot nu toe alleen vrij kleine aardperen (maatje kriel) zien liggen in de winkel hier in de buurt. Lijkt me dat er zo weinig van over blijft als je dat gaat schillen.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Hier ga ik morgen mee aan de slag! Dankquote:Op maandag 13 januari 2014 19:25 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Aardpeer Salade by FotoosVanRobin, on FlickrBen van mezelf helemaal geen kookgod, ben vooral blij dat er mensen zijn die wel weten wat ik gekocht heb . Dwing mezelf om af en toe gewoon wat spullen te kopen en maar te kijken wat ik er van kan maken, omdat maar 2 of 3 gerechten klaarmaakquote:Op maandag 13 januari 2014 20:37 schreef Molo het volgende:
Wat leuk om het zo te kopen en dan te bekijken wat het is en wat je ermee gaat doen
Die groene paprika is niet zo pittig, heeft alleen iets meer bite dan een gewone groene paprika. Lekker om te vullen met bijv. gehakt, ui, tomatenstukjes, groene kruiden zoals peterselie en rijst/couscous en dan in de oven bakken. Dan komt de smaak er goed uit.
Ben nu trouwens de 'kippenlevertjes' aan het bakken in boter, heb er ook een scheut rode wijn bij gedaan. Maar zie wel dat er ook kippenhartjes tussen zitten en andere dingen die ik niet helemaal kan plaatsen. Waarschijnlijk heb ik dus een 'kiporganenmix' gekochtMolo
Völlig losgelöstGaat de boel dan niet liggen koken in de rode wijn?
Ik vind rode wijn door eten eigenlijk alleen lekker als het goed ingekookt is of echt een gloeiendhete pan een beetje afblust, anders is het zo wrang en zurig.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likeEerst gebakken in boter, daarna afgeblust met wijnquote:Op maandag 13 januari 2014 20:57 schreef Molo het volgende:
Gaat de boel dan niet liggen koken in de rode wijn?
Ik vind rode wijn door eten eigenlijk alleen lekker als het goed ingekookt is of echt een gloeiendhete pan een beetje afblust, anders is het zo wrang en zurig.
Levertjes zijn erg lekker, de hartjes ook wel (maar een beetje taai), het overige deel, waarvan ik vermoed dat het nieren zijn is ook erg lekkerRespect voor je 'organenmix' avontuur ik zou dat niet zomaar kopen en eten zonder precies te weten wat het is.. maar ik heb dan ook nog nooit nier en hart gehad. Wel levertjes, met spek eromNomnomnomnomnomnomnomnomnomnomHeb helaas niet alle ingrediënten kunnen vinden voor de aardpeersalade, maar ik ga er in de nabije toekomst zeker mee aan de slag.Zeker de moeite waard. Het was erg lekker ondanks dat ik ze gewoon redelijk simpel gebakken had, ik denk dat je er echt een godenmaal van kan maken als je een betere bereidingswijze hebtquote:Op maandag 13 januari 2014 22:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
Respect voor je 'organenmix' avontuur ik zou dat niet zomaar kopen en eten zonder precies te weten wat het is.. maar ik heb dan ook nog nooit nier en hart gehad. Wel levertjes, met spek erom
Tevens zijn die organen spotgoedkoop, omdat geen enkele huismoeder dat durft voor te schotelenKippehartjes is éé nvan de weinige orgaanvleesdingen die ik lust; ook tong vind ik wel lekker. Ik hou echter niet van een sterke leversmaak, daarom lust ik levertjes niet. Nier heb ik nog nooit geproefd.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Probeer eens foie grasquote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:15 schreef sirdanilot het volgende:
Kippehartjes is éé nvan de weinige orgaanvleesdingen die ik lust; ook tong vind ik wel lekker. Ik hou echter niet van een sterke leversmaak, daarom lust ik levertjes niet. Nier heb ik nog nooit geproefd.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Bramito
Espeen ies dieferent!Probeer ook eens lamslever...quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:15 schreef sirdanilot het volgende:
Kippehartjes is éé nvan de weinige orgaanvleesdingen die ik lust; ook tong vind ik wel lekker. Ik hou echter niet van een sterke leversmaak, daarom lust ik levertjes niet. Nier heb ik nog nooit geproefd.Siesta & Fiesta!Mhh, misschien dat die inderdaad anders smaken. Maar ik ben eigenlijk meer benieuwd naar zwezerik, helaas is dat een beetje aan de dure kant voor mijn studentenbudget. Niertjes moet ik gewoon nog een keer proberen. Ook tripe (pens) lijkt me wel lekker.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)Molo
Völlig losgelöstPens vind ik smerig. Zwezerik is echt heerlijk
(Foie gras ook, maar dat lijkt in de verste verte niet op de typische leversmaak bij kip of varken ofzo).Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |